Hoeveel wil je afvallen? Een gezond BMI!

hoeveel wil je afvallen een gezond BMI

Hoeveel wil je afvallen? Om te bepalen hoeveel je wilt afvallen is het verstandig eerst uit te rekenen wat een gezond gewicht is voor iemand van jouw lengte.

Hier is een handige rekensom voor. De berekening van de BMI (Body Mass Index). De BMI geeft aan wat een gezond gewicht is voor jouw lengte.

De formule om de BMI te berekenen is:

lengte x lengte = (uitkomst)

Vervolgens deel je je gewicht door de uitkomst.

Voor de uitkomst geldt onderstaande tabel:

Minder dan 20: Je bent te licht voor je lengte. Je moet zeker niet meer afvallen, integendeel, je kunt gerust iets aankomen.

Tussen 20 en 25:  Je hebt een gezond gewicht. Je hoeft niet af te vallen of aan te komen. Probeer op dit gewicht te blijven.

Tussen 25 en 30: Je bent te zwaar, maar loopt nog geen gevaar. Als je bloeddruk en cholesterol gehalte in orde zijn en je hebt geen diabetes, hoef je je geen zorgen te maken, maar probeer desondanks iets af te vallen. Voor alle zekerheid.

Meer dan 30: Je hebt overgewicht met gezondheidsrisico’s! Probeer af te vallen tot je een gewicht bereikt waarop je minder risico loopt om ziek te worden!

(Let op, dit zijn richtlijnen! Iemand die bijvoorbeeld veel aan krachttraining doet en veel spiermassa heeft kan ook een BMI hebben van 25. Hier zal dus geen sprake zijn van een ongezond overgewicht of een te hoog vetgehalte!)

Gelukkig is je BMI tegenwoordig een stuk eenvoudiger te berekenen met de gratis online BMI calculator.

 

Afslank blog >HOME