Moeder & kind horoscoop

Wat voor type moeder ben jij en wat voor band heb je met je kinderen? Opvoeden is teamwork, wie vult jou het beste aan op dit gebied en wiens ideale partner ben je zelf?

Eerder verschenen in VROUW Moeder Special 2020.

NIEUW: Dagelijkse maanhoroscoop. Wat doet de maan en wat doet dit met jou?

Ram 

Type moeder: De Ram moeder is streng doch rechtvaardig. Ongehoorzaamheid wordt niet getolereerd. Soms is ze licht ontvlambaar en kan dan flink tekeer gaan. Wel is ze zeer intuïtief waardoor ze snel in de gaten heeft of en wat er met haar kinderen aan de hand is. Ook is ze zeer beschermend en uit goede bedoelingen soms iets te bemoeizuchtig. Warmte en genegenheid toont de Ram moeder vaak en graag: knuffelen!

Ideale partner: Ram moeder schiet snel uit haar slof. Vooral wanneer er gedoe is met de kinderen weet zij soms lastig haar kalmte te bewaren. Vol goede bedoelingen doet ze net de dingen die niet handig zijn. Op zulke momenten is het fijn als er een kalme partner naast haar staat die wel het hoofd koel weet te houden, bijvoorbeeld een beschermende Kreeft.

Kinderklik:  Met Tweelingen, Leeuw en Boogschutter kan Ram moeder prima overweg. Hoewel ze graag een vinger aan de pols houdt, bewondert ze hun onafhankelijkheid. Met Stier, Kreeft en Vissen liggen de verhoudingen moeilijker. Ram moeder walst soms per ongeluk over hen heen. Toch leert ze ook veel van deze rustige kinderen die haar op hun beurt soms corrigeren in haar impulsiviteit.

 

Stier 

Type moeder: De Stier moeder is zeer zorgzaam en verdeelt moeiteloos haar liefde en aandacht over meerdere kinderen. Ook als het ene kind meer zorg nodig heeft, zorgt ze ervoor dat ook de anderen qua aandacht niets tekort komen. Haar kinderen kunnen alles van haar krijgen, zolang ze dit in haar ogen verdienen. Word er een loopje met haar genomen aarzelt ze ook niet om hun privileges weer in te trekken. Knuffelen doet ze graag.

Ideale partner: Stier moeder heeft de neiging om alle problemen voor haar kind op te lossen en zich overal mee te bemoeien. Hiermee maakt ze de dingen soms juist erger dan ze zijn. Op zulke momenten is het fijn als er een partner naast haar staat die de dingen beter kan relativeren, bijvoorbeeld een bedachtzame Schorpioen.

Kinderklik: Met een Stiertje, een Maagd, Schorpioen of Steenbok kind is er een enorme klik. Ze hebben qua karakter veel gemeen waardoor ze zich goed in elkaar kunnen verplaatsen. Met Ram of Boogschutter is er vaker wrijving, gezien hun onstuimige aard waar Stier moeder behoorlijk de handen vol aan heeft. Het Weegschaal kind zal naarmate hij ouder wordt steeds kritischer worden, ook richting zijn moeder.

 

Tweelingen 

Type moeder: De Tweelingen moeder voedt haar kinderen zo vrij mogelijk op. Zelf had ze als kind ook veel vrijheid nodig, dus gunt ze dit haar eigen kroost ook. Het gevolg kan zijn dat de kinderen zelf hun grenzen gaan opzoeken om te kijken hoever ze kunnen gaan waardoor het vrij onrustig wordt thuis. Tweelingen moeder is geen echte knuffelbeer, ze toont haar liefde meer op andere manieren.

Ideale partner: Hoewel Tweeling moeder communicatief zeer sterk is, komt ze op onverwachte situaties niet altijd even goed uit de verf. Op zulke momenten praat ze eerst voordat ze denkt en bedenkt ze dan pas wat ze gezegd heeft. Het zou fijn zijn als er dan iemand naast haar staat die haar even in toom kan houden tot ze weer wat gekalmeerd is, bijvoorbeeld een daadkrachtige Steenbok.

Kinderklik: Met Tweeling, Maagd, Weegschaal en Boogschutter kinderen zit het helemaal snor. Zij hebben dezelfde interesses en begrijpen elkaar vaak zonder woorden. Het Kreeft kind heeft soms behoefte aan meer fysiek contact dan mama hem kan geven, Schorpioen is wat grillig waardoor moeder zich aan hem dient aan te passen. Vissen kind heeft vooral structuur en houvast nodig, wat Tweeling moeder hem niet altijd kan bieden.

 

Kreeft 

Type moeder: De Kreeft moeder is intuïtief en daardoor ook beschermend. Juist omdat ze vaak al van te voren weet of haar kinderen gevaar lopen of zelf stoute dingen zullen gaan doen, zit ze er bovenop. Ze biedt hen wel voldoende vrijheid om zelf dingen te ontdekken maar nooit zonder een oogje in het zeil te houden. Ondanks ze haar grenzen stelt is ze wel een echte knuffelmoeder.

Ideale partner: Hoewel Kreeft moeder zich enorm druk kan maken om pietluttigheden, is zij in onverwachte situaties plotseling de rust zelve. Ze weet het hoofd ijzig koel te houden en doet exact de juiste dingen. Op de momenten dat ze van een mug een olifant maakt heeft ze iemand nodig die haar een time-out kan bieden door de kinderen even onder de hoede te nemen, bijvoorbeeld een zorgzame Leeuw.

Kinderklik: Met Kreeft, Schorpioen en Vissen kinderen gaat het top. Zij hebben haast een telepathische band. Voor het goede zou moeder het Vissenkind iets meer moeten laten ‘zwemmen’. Met Weegschaal klikt het ook prima, al zijn ze best verschillend. Met Tweelingen, Leeuw, Boogschutter is het lastig. Ze houden zielsveel van elkaar maar deze kinderen zijn snel volwassen en weten moeder feilloos op de kast te krijgen.

 

Leeuw 

Type moeder: De Leeuw moeder is een opvoeder pur sang. Ze weet veel en laat geen moment onbenut om haar kinderen van alles te leren. Omdat ze zichzelf ook wil blijven ontwikkelen is ze niet vaak thuis, maar zal ze wel voor goede opvang zorgen. Aan veiligheid stelt de Leeuw moeder hoge eisen. Een veilige woning, een kindvriendelijke omgeving, geen verkeerde vriendjes, ze zit er bovenop. Leeuw moeders zijn zeer aanhankelijk, soms zelfs iets ‘te’.

Ideale partner: Leeuw moeder is zeer intuïtief en weet vaak instinctief te handelen wanneer haar hulp gewenst is. Niet alleen voor haar eigen kinderen, ook voor anderen staat zij graag klaar. Omdat ze soms geneigd is om ieders leed op haar schouders te nemen, is het fijn als ze een partner heeft die haar op dat vlak tegen zichzelf in bescherming kan nemen, bijvoorbeeld een alerte Waterman.

Kinderklik: Met Ram, Boogschutter en Waterman gaat Leeuw moeder goed samen. Ze zijn het niet altijd eens maar hebben wel veel gemeen. Weegschaal windt moeder met zijn charme met gemak om de vinger, Vissen laat zich graag door haar beschermen. Schorpioen geeft nooit toe dat zijn moeder gelijk heeft en voor Maagd legt ze de lat (vaak ongemerkt) erg hoog.

 

Maagd  

Type moeder: De Maagd moeder is zeer strikt en gaan er prat op dat zij de best opgevoede kinderen heeft. Hoewel ze haar kinderen best wat regels oplegt, zal ze ook niet aarzelen om hen rijkelijk te belonen als ze zich gedragen, meestal in de vorm van iets lekkers of een cadeautje. Knuffelen doet de Maagd moeder ook maar vooral op onverwachte momenten.

Ideale partner: Maagd moeder trekt zich de dingen soms zeer persoonlijk aan waardoor ze onnodig in de verdediging schiet. Omdat ze haar kinderen tegen alles en iedereen wil beschermen probeert ze van alles voor te blijven waardoor er juist onrust ontstaat. Een partner die de rust kan bewaren is op zulke momenten zeer gewenst, bijvoorbeeld een beschouwende  Boogschutter.

Kinderklik: Met Maagd en Steenbok is de Maagd moeder twee handen op één buik; zij zijn net zo ambitieus als zijzelf. Met Tweelingen kan ze enorm lachen. Leeuw kind is haast een kopie van moeder waardoor er later nog wel eens wedijver kan ontstaan. Desondanks zijn ze super trots op elkaar. Weegschaal kind is zeer sociaal waardoor de ietwat gesloten Maagd zich ook meer leert openstellen.

 

Weegschaal  

Type moeder: De Weegschaal moeder vindt het zeer belangrijk hoe hun kroost op anderen overkomt. Haar kinderen worden dan ook netjes opgevoed en zien er altijd uit om door een ringetje te halen. Aan de andere kant boeit het haar vrij weinig als ze een keer te laat thuis zijn voor het eten; zolang ze maar plezier maken. De Weegschaal moeder knuffelt haar kinderen graag, maar vooral als ze nog klein zijn.

Ideale partner: Weegschaal moeder kan op sommige momenten nogal luidruchtig haar mening verkondigen of op andere manieren de aandacht trekken in het openbaar. Het is fijn als ze een partner heeft die niet bang is om haar even een por in de zij te geven bij wijze van stille hint. Een kritische Maagd zou dit goed kunnen.

Kinderklik: Met Ram en Boogschutter kinderen liggen de verhoudingen uitstekend al houdt mama soms haar hart vast wegens hun impulsieve acties. Leeuw is zeer beschermend naar moeder en neemt in de puberteit niet zelden de ‘ouderrol’ op zich. Weegschaal kind zegt ja en amen maar trekt ondertussen zijn eigen plan. Met Tweelingen is het dikke pret. Schorpioen kent moeders zwakke plekken en weet haar steevast te vleien om zijn zin te krijgen.

 

Schorpioen 

Type moeder: Normen en waarden staan hoog in het vaandel bij de Schorpioen moeder. Aan brutaliteit of onbeleefdheid heeft zij een enorme hekel. Ook vindt ze het belangrijk dat kinderen al vroeg hun verantwoordelijkheden leren. Klusjes in huis doen hoort daarbij. Knuffelen doet de Schorpioen moeder zeker wel, vaak ook in de vorm van aanmoediging bij goed gedrag.

Ideale partner: Schorpioen moeder is soms vader en moeder tegelijk en ontzettend stoer. Wanneer er sprake is van ruzie of onrust steekt ze haar mening niet onder stoelen of banken. Wel blijft ze altijd keurig en correct in haar woordkeuze Wanneer ze iets te streng optreedt of al teveel straf uitdeelt is het fijn als de kinderen een minder strikte ouder hebben die voor hen kan bemiddelen, bijvoorbeeld een toegeeflijke Vis.

Kinderklik: Ram, Kreeft en Vissen zijn net als mama zeer intuïtief waardoor moeder en kind elkaar goed aanvoelen. Met Tweelingen gaat het ook goed omdat moeder en kind dezelfde interesses hebben en elkaar hierbij prima aanvullen. Maagd is even kritisch als mama (ja ook over haar). Weegschaal brengt rust maar bij Boogschutter trekt moeder af en te flink aan de rem, hij is veel te impulsief en goedgelovig volgens haar.

 

Boogschutter 

Type moeder: De Boogschutter moeder heeft soms moeite met grenzen stellen. Het enige wat ze wil is dat haar kinderen zich vrij voelen en gelukkig zijn, daarom wil ze hen het liefst zo min mogelijk verbieden. Leugens worden beslist niet getolereerd. De Boogschutter moeder vindt liegen erger dan stout zijn. Knuffels geeft ze liever zelf dan dat ze deze ontvangt. Ze uit haar liefde ook vaak middels grapjes of plagerijtjes.

Ideale partner: Omdat ze het graag allemaal goed wil doen, handelt Boogschutter moeder soms meer vanuit haar verstand dan vanuit haar gevoel. Hierdoor kan ze soms onbedoeld koel overkomen waardoor de kinderen zich onbegrepen voelen. Op zulke momenten is er grote behoefte aan een ouder die sociaal is en zich goed in beide partijen kan verplaatsen, bijvoorbeeld een bemiddelende Weegschaal.

Kinderklik: Met Ram, Tweelingen en Leeuw heeft Boogschutter moeder een diepe band. Ze hebben soms onenigheid maar zijn wel trots op elkaar. Weegschaal is gehoorzaam en neemt veel van mama aan. Boogschutter en Waterman zijn net zo ondernemend als moeder waardoor ze elkaar altijd iets te vertellen hebben. Vissenkind probeert mama te evenaren in onafhankelijkheid al lukt dit niet altijd. Wanneer hij ouder wordt gaat dit beter.

 

Steenbok  

Type moeder: De Steenbok moeder ziet haar kinderen graag braaf en gehoorzaam. Hierin heeft ze soms de neiging wat door te slaan en zouden de kinderen willen dat moeder de teugels iets vaker zou laten vieren. Ondanks haar beschermende en corrigerende houding is ze wel altijd in voor een geintje. De Steenbok moeder is zowel een knuffel – als speelmoeder. Stoeien, kietelen, tikkertje; ze doet het allemaal.

Ideale partner: Als de kinderen van Steenbok moeder ruzie hebben met elkaar of met iemand op school of uit de buurt, staat mama direct op scherp. Ze is wel de laatste die meteen partij voor iemand trekt zonder dat ze weet wat er aan de hand is. Terwijl mama op onderzoek uit gaat vinden de kinderen bij een beschermende Stier een luisterend oor.

Kinderklik: Het ongedurige Ram kind vindt rust bij moeder, zij leert hem geduld en doorzettingsvermogen. Stier en Kreeft voelen zich erg veilig bij haar. Leeuw doet alles om haar aandacht te trekken en vist naar complimentjes die ze hem met alle liefde geeft. Weegschaal ziet moeder als grote voorbeeld. Met Boogschutter heeft ze wat moeite omdat hij soms over enthousiast is en ze hem niet altijd tot bedaren kan brengen.

 

Waterman  

Type moeder: De Waterman moeder is zelf zeer op haar vrijheid gesteld en zal uiteindelijk geen last hebben van het lege nest syndroom. Aan de andere kant staat de veiligheid van haar kinderen bovenaan en worden hier zolang de kinderen thuis wonen alle mogelijke maatregelen voor getroffen. Het tonen van genegenheid kost de Waterman moeder geen enkele moeite zolang het niet al te klef wordt.

Ideale partner: Waterman moeder kan op gezette tijden flink paniek zaaien. Zelfs wanneer er nagenoeg niets aan de hand is kan mama een enorme heisa maken alsof zich zojuist een ramp voltrokken heeft. Juist door haar kinderen overal voor te waarschuwen kan ze deze onnodig bang maken of laten schrikken. Iemand die haar hier op aan kan spreken is de strenge doch rechtvaardige Ram.

Kinderklik: Met Ram, Tweelingen en Waterman gaat moeder er graag op uit om nieuwe dingen te ontdekken. Leeuw heeft meer bescherming nodig, moeder is echt zijn heldin. Het kalme Steenbokje leert van mama creatief denken. Hoewel het Vissenkind sturing nodig heeft, vindt hij dit meestal niet bij zijn moeder die zelf nogal chaotisch is. Met de kleine Waterman heeft ze moeite vanwege zijn koppige karakter.

 

Vissen 

Type moeder: De Vissen moeder is trots als een pauw op haar kroost en doet er dan ook alles aan om hen te stimuleren in de dingen waar ze plezier in hebben en goed in zijn. Wel heeft ze soms de neiging haar kids wat te betuttelen. Hen beknotten in hun vrijheid doet ze absoluut niet. Integendeel, de discipline is soms ver te zoeken. De Vissenmoeder is niet zo zeer aanhankelijk maar wel erg toegeeflijk.

Ideale partner: Vissen moeder is de meest relaxte gesprekspartner ooit op momenten dat haar kinderen serieus hulp of advies nodig hebben. Aan de andere kant houdt ze haar kinderen onbewust klein door hen van alles uit handen te nemen. Op dat moment is het fijn om een zelfstandige Tweelingen naast haar te hebben die de ‘verwende poepies’ meer onafhankelijkheid bijbrengt.

Kinderklik: Het Schorpioen kind kan jaloers zijn en bezitterig reageren waar het mama betreft. Mama op haar beurt weet alles van haar kind, ook probeert hij wel eens iets te verbergen. Boogschutter houdt zich bezig met zaken waar moeder niets van weet en misschien ook niets van snapt. Waterman houdt zielsveel van zijn moeder maar vindt haar soms wel een huilebalk. Maagd is zeer georganiseerd, daar kan mams nog wat van leren.

 

Online horoscopen >HOME.