Tarot jaarkaart

Tarot jaarkaart

De tarot jaarkaart laat zien hoe het komende jaar er voor u uit komt te zien. In dit artikel leg ik u uit hoe u in een handomdraai uw eigen tarot jaarkaart kunt berekenen. De berekening is zeer eenvoudig, u heeft hier zelfs geen eigen tarotdeck voor nodig! De betekenissen van de kaarten die in dit blog staan beschreven volstaan.

Onderstaande teksten zijn eerder verschenen in het boek Numerologie en Tarot in een handomdraai.

Het boek is inmiddels uitverkocht, maar tweedehands nog te bestellen via onderstaande link.

Numerologie en Tarot in een handomdraai

 

Voor meer interessante artikelen over tarot, zie het Tarot Blog.

Copyrights van de Rider Waite Tarot op deze pagina: U.S. Games Systems.

 

Rider Waite Tarotkaarten bestellen?>KLIK

 

Een tarot jaarberekening kunt u op elk gewenst moment in het jaar maken, dus niet alleen op uw verjaardag of op nieuwjaarsdag! De uitkomst van uw berekening is geldig voor de periode vanaf uw laatste verjaardag tot uw volgende verjaardag.

Wanneer u de berekening halverwege ‘uw jaar’ maakt, is het interessant om te zien hoe een gedeelte van deze ‘voorspelling’ inmiddels al achter u ligt. Als het goed is herkent u de adviezen die de tarot u biedt en ziet u in hoe u deze in de afgelopen periode had kunnen toepassen.

De tarot jaarberekening gaat als volgt.

U neemt de som van de datum van uw laatste verjaardag. (Dus niet de datum van uw geboortedag!)

Bijvoorbeeld:

U bent geboren op 14-04-1972, maar het is momenteel 25-06-2005.

Dan was uw laatste verjaardag op:

14-04-2005

Berekening:

1+ 4 + 0 + 4 + 2 + 0 + 0 + 5 = 16 (uw tarot jaarkaart is in dit geval 16: de Toren.)

Dit getal bestaat uit twee cijfers. Wanneer uw som bestaat uit twee cijfers, dient u deze bij elkaar op te tellen om een extra advies voor komend jaar te verkrijgen.

Wanneer de tarot jaarkaart berekening 16 is, is de extra boodschap voor dit jaar dus:

1 + 6 = 7 (de Zegewagen.)

Deze tweede kaart vertegenwoordigt hier de extra mogelijkheden voor dit jaar

De uitkomst van de eerste berekening (in dit geval 16: de Toren) laat een ingrijpende gebeurtenis zien waar u komend jaar mee te maken krijgt. De tweede berekening (in dit geval 7: de Zegenwagen) laat u zien hoe u hier het beste mee om kunt gaan.

Bestaat de som van uw tarotjaarkaart berekening uit één cijfer, betreft deze kaart zowel de boodschap als het advies.

De tarot jaartal-kaart

Om een nog completer beeld te krijgen van het komende jaar kunt u eventueel ook nog de tarot jaartal – kaartberekening maken. Dit gaat als volgt.

U telt alle cijfers van het jaartal waarin we momenteel leven bij elkaar op. Bijvoorbeeld:

2006 > 2 + 0 + 0 + 6 = 8

Leest u de betekenis van de jaartal-kaart 8 (de Kracht) goed door en bekijk hoe dit jaar u voor- of nadeel zou kunnen brengen. Een goede jaartal-kaart kan eventuele vervelende persoonlijke jaarkaarten enigszins verzachten. Een minder goede jaartal-kaart kan daarentegen ook een extra waarschuwing voor u inhouden wanneer uw persoonlijke jaarkaart voor dat jaar wél gunstig is.

De afbeeldingen van de tarotkaarten op deze pagina zijn afkomstig uit de
Rider Waite Tarot

 

De tarot jaarkaarten

 

 

 1. De Magiër als tarot jaarkaart

 

Gebeurtenissen komend jaar:

U bent een mentaal zeer sterk persoon en u heeft dan ook niemand nodig bij het nemen van belangrijke beslissingen. U weet heel goed zelf wat u wilt en ook hoé u het wilt. U staat aan het begin van een nieuwe ontwikkeling in uw leven. In tegenstelling tot de Dwaas twijfelt u niet, maar weet u precies hoe u het gaat aanpakken. Wat het ook is dat u wilt: dit is een goed jaar om uw doel na te streven. Een nieuw begin… maar wel door eigen inzet! Met de Magiër als tarot jaarkaart kunt u rekenen op een aangename (onverwachte) gebeurtenis, een positieve verandering en geluk in de liefde. Flexibiliteit, creativiteit en hard werken zullen zeker worden beloond.

Valkuilen:

Ondanks het feit dat u zeer goed in staat bent zelf keuzes te maken en beslissingen te nemen, kunt u ook dit jaar niet helemaal zonder de hulp van anderen. Probeer in te zien dat hoe sterk u ook bent in mentaal opzicht, het toch niet mogelijk is om al uw plannen in uw eentje te realiseren. Soms heeft u nu eenmaal toch hulp of steun van anderen nodig. U doet er dus verstandig aan bepaalde contacten warm te houden. Magiër of niet: alleen is maar alleen…

Carrière:

U bent zeer intelligent en creatief en wanneer u deze twee talenten samen bundelt, steekt u met kop en schouders boven de rest uit. U heeft net dat beetje extra in huis waardoor succes niet uit kan blijven. Wat wel nodig is, is dat u zichzelf ook kenbaar maakt als creatief en slim. Durf uzelf te promoten, durf te laten zien wat u kunt. Bij de Magiër is zelden sprake van een of/of situatie, meestal is het en/en, juist omdat de Magiër in staat is alles voor elkaar te krijgen wat hij wil. In het begin zullen er keuzes gemaakt moeten worden, maar al gauw zal blijken dat u in staat bent meerdere dingen tegelijk te doen omdat u vanzelf leert uw talenten op de juiste manier met elkaar te combineren. Neem bijvoorbeeld aarde en water. Het zijn twee totaal verschillende elementen, maar gebruikt u ze op de juiste manier samen, dan bent u in staat iets geheel nieuws te kweken! Blijft u ook vooral in uzelf geloven. Het zou jammer zijn als u een mooie kans zou mislopen omdat u juist op dat moment twijfels heeft over uw eigen capaciteiten. Werkt u (momenteel) niet, probeert u dan de bovenstaande adviezen toe te passen in uw dagelijks leven en in uw omgang met anderen.

Vriendschappen/liefde:

Let u er voor het komende jaar op dat u vooral uzelf durft te blijven in het gezelschap van anderen of binnen uw relatie. Het is absoluut niet nodig een ander naar de mond te praten of uzelf constant aan anderen aan te passen. U bent zelf zo’n sterke persoonlijkheid, dus… durft u dit ook te laten zien. Iemand die een eigen mening heeft en deze ook durft te verkondigen, wordt doorgaans meer gewaardeerd dan iemand die met alle winden meewaait. Blijf uzelf, maar zorgt u er wel voor dat u niet te nadrukkelijk aanwezig bent in gezelschap van anderen, want dat zou misschien net averechts kunnen werken en uw populariteit juist doen afnemen.

 

 

 1. De Hogepriesteres als tarot jaarkaart

 

Gebeurtenissen komend jaar:

U zult meer inzicht gaan krijgen in spiritualiteit en uw innerlijke zelf. Wanneer u leert hoe u uzelf gelukkig kunt maken, kunt u anderen ook gelukkig maken. Leer uzelf kennen, maar ook van uzelf houden. Met geduld en een begripvolle houding zult u het in het komende jaar ver kunnen schoppen. Sta open voor anderen wanneer men u om advies vraagt. Uw intuïtie zal komend jaar stukje bij beetje groeien en u zult meer rust uitstralen. Durf wel op uw innerlijke stem, uw eigen intuïtie, te vertrouwen. Zelfs wanneer u in uw gedachten plotseling iets te ‘horen’ krijgt waar u misschien niet blij mee bent: u krijgt deze innerlijke boodschap niet voor niets! Het is uw eigen intuïtie die u ergens voor probeert te waarschuwen.

Valkuilen:

Dromen mag, maar pas op dat u zichzelf niet in een droomwereld verliest. Blijf vooral met beide benen op de grond, anders loopt u het risico te gaan ‘zweven’. Geduldig zijn is goed, maar probeert u er toch op te letten dat u niet zoveel geduld heeft dat er niets van uw plannen terechtkomt, omdat u eeuwig blijft wachten op een juist moment om actie te ondernemen. Wat is het dat u wilt, en… wat is de kans dat u dit ook daadwerkelijk kunt gaan realiseren? Of blijft het bij dromen en is het verspilde energie die u beter aan iets kunt besteden dat wél haalbaar is?

Carrière:

De Hogepriesteres staat voor geduld, begrip, rust en intuïtieve vaardigheden. Misschien is het goed om werk te gaan doen dat ook hiermee te maken heeft? Misschien kunt u iets gaan doen op maatschappelijk gebied, kunt u hulpverlener worden, therapeut, psycholoog of vrijwilliger? Misschien kunt u zich ontwikkelen op spiritueel gebied, bijvoorbeeld als Reikimaster, tarotist of als medewerker in een esoterische winkel. Heeft u al een leuke baan, misschien is dit dan een advies om u rustiger, opener en begripvoller op te stellen naar uw collega’s. Blijf in ieder geval goed naar uw eigen gevoel luisteren en doe wat uw hart u ingeeft.  Blijf in ieder geval op uw werk uw eigen ding doen en laat u niet opjagen of manipuleren door anderen. Blijf vooral uw eigen gevoel volgen. Werkt u (momenteel) niet, probeert u dan de bovenstaande adviezen toe te passen in uw dagelijks leven en in uw omgang met anderen.

Vriendschappen/liefde:

Volg uw gevoel bij zowel oude als nieuwe contacten. Voelt iemand ‘goed’ aan of vertrouwt u de persoon in kwestie niet helemaal? Eigenlijk zou u gewoon op uw innerlijke stem moeten leren vertrouwen en de personen over wie u bepaalde twijfels heeft niet het voordeel van de twijfel gunnen. Uw eerste indruk is namelijk vaak juist! Stelt u zich naar uw partner en vrienden geduldig, begripvol en behulpzaam op. Heeft u het gevoel dat er iets niet in orde is met iemand in uw omgeving of zegt uw intuïtie dat uw partner met een probleem zit dat hij of zij niet uitspreekt? Probeer er dan rustig achter te komen wat het is dat hem of haar dwarszit. Stel u geduldig op en duik er vooral niet direct bovenop om het eruit te trekken. Dit zal altijd averechts werken.

 

 

 1. De Keizerin als tarot jaarkaart

 

Gebeurtenissen komend jaar:

U zult merken dat er groei plaatsvindt in alles waar u mee bezig bent: alles om u heen begint langzaam te groeien en te bloeien en de tijd is bijna rijp om de vruchten te plukken. U wordt opgemerkt en gewaardeerd voor uw inzet en om wat u kunt. Zowel in uw werk als in persoonlijke relaties zal alles zeer goed verlopen komend jaar en zult u bijzonder goed in uw vel zitten. Vruchtbare tijden dienen zich aan en u zult ervan genieten! Uw creativiteit en uw inspanningen uit het verleden beginnen nu eindelijk hun vruchten af te werpen. U heeft het verdiend! Breng zo nu en dan ook wat tijd door in de natuur. Wandel, fiets en ontspan! Dit jaar is er een van vooruitgang op alle gebied. Soms staat deze kaart voor vruchtbaarheid in de zin van een letterlijke zwangerschap voor uzelf of iemand in uw naaste omgeving.

Valkuilen:

U voelt uzelf mooi en goed, maar blijft u zich ook op het innerlijk richten, zowel op het gebied van gezondheid als op het gebied van schoonheid. Blijf gezond eten, voldoende (water) drinken, vaak bewegen en genoeg rust nemen. Blijf ook belangeloos voor anderen klaarstaan en wees begripvol en behulpzaam, ook als u hier zelf niets mee wint op materieel gebied. Zorg ervoor dat uw schoonheid niet alleen van buiten te zien is, maar vooral van binnenuit komt. Wie mooi vanbinnen is, is ook mooi vanbuiten!

Carrière:

U kunt zich gaan voorbereiden op een verandering te goede! De Keizerin kondigt meestal een nieuwe ontwikkeling in de werksfeer aan en niet zelden gaat het hier om een vooruitgang! Ook een geheel nieuwe functie behoort tot de mogelijkheden, doorgaans voorafgegaan door eigen inzet. Werkt u (momenteel) niet, probeert u dan de bovenstaande adviezen toe te passen in uw dagelijks leven en in uw omgang met anderen.

Vriendschappen/liefde:

Gebruik uw creativiteit ook binnen uw relatie en/of vriendschappen. Verras uw partner ook zomaar eens zonder dat u iets heeft goed te maken en heeft u wél iets goed te maken, pak dan eens onverwacht groot uit. Neem ook zomaar eens iets mee voor uw beste vriendin of uw schoonmoeder zonder dat zij jarig is. Het hoeft zeker niet iets duurs te zijn, een trommeltje met zelfgemaakte koekjes of een zak met iemands lievelingsdrop doet het ook altijd goed. Vergeet echter niet dat u ook best eens (vaker) ‘nee’ mag zeggen!

 

 

 1. De Keizer als tarot jaarkaart

 

Gebeurtenissen komend jaar:

Nu is de tijd om het heft in eigen handen te nemen, om controle te krijgen over uw leven of een bepaalde situatie. Wees vooral duidelijk naar uw omgeving toe en blijf bij uw standpunt. Deuren naar succes zullen voor u opengaan want dit is de kaart van kracht, invloed en energie. Blijf zelf ook zo goed mogelijk geconcentreerd, zodat u deze kansen ook daadwerkelijk kunt herkennen en aanpakken! Indien u op zoek bent naar liefde bestaat de kans dat er een mentaal sterke persoon in uw leven komt. Tevens volgt er een periode waarin u moet durven staan voor uw ideeën en gebruik te maken van de lessen die u tot nu toe heeft geleerd. Dit is een perfect jaar om zélf controle te krijgen over uw leven. De Keizer geeft u kracht en inzicht, waardoor u meer structuur kunt aanbrengen in uw leven. Grote kansen op zowel persoonlijk als zakelijk gebied dienen zich aan en omdat de Keizer zo’n krachtige kaart is, is het zelfs mogelijk om bepaalde dromen te realiseren, mits u maar alert blijft, inzet toont en kenbaar maakt wat u wilt.

Valkuilen:

Het is goed om zelf de controle over uw eigen leven in handen te krijgen, maar pas op dat u geen ‘controlfreak’ wordt. U hoeft nu ook weer niet té streng te zijn. Zowel tegen anderen als tegenover uzelf kunt u zich ook best zo nu en dan iets soepeler opstellen. Blijf ook openstaan voor de goede ideeën van anderen. Let erop dat u zich niet koppig of dominant gaat gedragen, waardoor uw omgeving u soms als ‘heersend’ kan ervaren. Soms staat deze kaart ook juist voor het tegenovergestelde; dat u geneigd bent anderen over uw grenzen te laten heen walsen. Probeer ook dit natuurlijk te allen tijde te voorkomen!

Carrière:

Grote kans dat u komend jaar een stapje vooruit gaat op het gebied van werk. Dankzij uw mentale kracht kunt u bepaalde ideeën gaan realiseren. U bent betrouwbaar en standvastig, maar blijft u bovenal menselijk en waak ervoor dat u zich niet te star opstelt naar anderen toe. Uw wil is geen wet, ook al zou u dit soms graag anders zien. U bent gedisciplineerd en verantwoordelijk en dat kunt u ook best van uw collega’s verwachten. Probeer het echter wel zo te brengen dat het niet overkomt als commanderen. U heeft hard gewerkt aan uw carrière en juist door uw eigen standvastigheid zult u komend jaar merken dat zich bepaalde kansen zullen voordoen, maar ook dán zult u gedisciplineerd te werk moeten blijven gaan om het tot een succes te maken. Laat u ook vooral niet voor andermans karretje spannen. Soms maakt men misbruik van het feit dat u zich voor alles en iedereen verantwoordelijk voelt of van mening bent dat anderen niet kunnen wat u kunt. Werkt u (momenteel) niet, probeert u dan de bovenstaande adviezen toe te passen in uw dagelijks leven en in uw omgang met anderen.

Liefde/Vriendschappen:

Het is goed om duidelijk uw grenzen aan te geven binnen een vriendschap of relatie. Zeker komend jaar is het goed om duidelijk te zijn naar anderen toe. Wanneer u de Keizer als jaarkaart heeft kan het zijn dat uw partner succesvol is of was op het werk en deze delegerende houding thuis ook blijft handhaven. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Is dit werkelijk het geval, zult u ook duidelijk uw grenzen moeten aangeven ten opzichte van uw partner! Ook met betrekking tot vriendschappen is het belangrijk de grenzen van anderen niet te overschrijden. Blijf daarnaast ook uw eigen grenzen bewaken. Gedraagt u zich niet als een strenge keizer, maar laat u zich ook niet overheersen door een ander die zich mogelijk als een dictator gedraagt! Wees duidelijk naar vrienden en familie toe, maar behandel hen wel zoals u zelf ook behandeld dient te worden: met respect.

 

 

 1. De Hogepriester als tarot jaarkaart

 

Gebeurtenissen komend jaar:

Met de Hogepriester als tarot jaarkaart wordt u als het ware ‘gezegend’ voor komend jaar. Bedenk welk probleem of welke problemen u graag opgelost zou zien en pakt dit aan door (traditionele) hulp te zoeken. Durf gerust om hulp te vragen, daar is nog nooit iemand slechter van geworden en het is al helemaal niets om je voor te schamen. Vraag een leraar, een goede vriend, huisarts of therapeut om advies, maar vergeet hierbij ook vooral niet ook naar uw eigen innerlijke stem te luisteren! U wordt gezegend door de Hogepriester, dus maakt u zich niet al te druk want de problemen waar u momenteel over tobt of waar u komend jaar mee te maken krijgt, zullen worden opgelost. Misschien doordat u zelf iemand tot steun kunt zijn, maar misschien wordt u ook wel geholpen door iemand anders. Ook met het oog op uw gezondheid is het goed om de regelmaat en de traditionele manier van handelen van de Hogepriester ter harte te nemen. Zorg niet alleen voor voldoende beweging, maar ook voor goede voeding en voldoende (nacht) rust. Zorg voor een regelmatig leefpatroon! Mogelijk wordt er dit jaar een verbintenis aangegaan in de vorm van samenwonen, een huwelijk of het tekenen van een koop, huur of werkcontract.

Valkuilen:

De Hogepriester biedt u graag een helpende hand, maar het is niet de bedoeling dat u eeuwig op hem blijft leunen. Het is goed om iemand om advies te vragen, maar probeert u komend jaar ook weer zelfstandig te functioneren. Indien u worstelt met een probleem, is komend jaar hét moment om hier uit te komen. Wel belangrijk hierbij is dat u zelf ook inzet blijft tonen. Laat u het oplossen van het probleem niet aan iemand anders over, maar gebruik de hulp van een ander als opstapje om daarna zelfstandig weer verder te gaan. U dient zelf ook moeite te doen! Waarschijnlijk zult u bepaalde dingen moeten laten of juist meer actie moeten ondernemen, maar als u werkelijk uw best doet, zal het probleem dit jaar nog worden opgelost! Bent u degene die een ander hulp biedt, dan geldt hetzelfde: helpt u diegene op weg, maar let goed op dat de persoon in kwestie niet constant gebruik blijft maken van uw goede bedoelingen. Waak ervoor dat hij of zij niet in de slachtofferrol blijft hangen, maar zelf ook de schouders eronder zet!

Carrière:

Op werkgebied is het mogelijk dat er komend jaar een contract wordt getekend of dat u goede hulp krijgt van iemand op de werkvloer om verder te komen. Stel u eerlijk, betrouwbaar en behulpzaam op. Deze houding zal u komend jaar een heel eind op weg helpen in uw carrière. Ook kan het zijn dat iemand anders tegen u opkijkt en graag dingen van u wil leren. Neemt u hier – indien mogelijk – gerust de tijd voor. Dit wordt een jaar van leren en lessen doorgeven. Werkt u (momenteel) niet, probeert u dan de bovenstaande adviezen toe te passen in uw dagelijks leven en in uw omgang met anderen.

Vriendschappen/liefde:

Op liefdesgebied kunt u een serieuze verbintenis verwachten. Mogelijk gaat u een vaste relatie aan die serieuze toekomstplannen tot gevolg heeft. Misschien gaat u samenwonen of zelfs trouwen. De Hogepriester staat voor tradities en verbintenissen dus een serieuze stap op liefdesgebied is te verwachten. Bent u hier nog niet erg mee bezig, adviseert de Hogepriester om hier toch eens over na te denken. Sta ook open voor vrienden in nood, help ze op weg indien u om advies wordt gevraagd, maar let er wel een beetje op dat u niet telkens uw vrienden en familie van ongevraagd advies voorziet.

 

 

 1. De Geliefden als tarot jaarkaart

 

Gebeurtenissen komend jaar:

U komt voor een belangrijke keuze te staan. Deze kan te maken hebben met een relatie maar kan ook heel goed betrekking hebben op werk, vriendschap, een verhuizing of iets anders. Wel is het belangrijk dat u goed nadenkt voor u een beslissing neemt. U kunt hierbij zelf beslissen of u hierbij al dan niet naar ‘de slang’ luistert die op de kaart staat voor uw innerlijke stem! De slang is een egoïstisch dier, hij zal nooit rekening houden met anderen maar altijd zijn eigen weg gaan. Voelt dit voor u ook goed? Of neemt u toch liever een beslissing waarbij u juist wél rekening houdt met iemand anders? Luister voor u een definitieve keuze maakt naar uw hart en uw gevoel en kies in de eerste plaats gerust eens voor uzelf! . Dat er liefde op uw pad komt komend jaar is wel duidelijk. Misschien zelfs wel de grote liefde! Het kan ook zijn dat u een heerlijke romance beleeft met iemand die u komend jaar gaat ontmoeten of dat uw huidige relatie plotseling weer helemaal in bloei komt te staan! In ieder geval is er een grote kans dat deze liefde niet van voorbijgaande aard is en dus absoluut meer is dan zomaar een flirt!

Valkuilen:

De keuze(s) die u dient te maken komend jaar, kunnen te maken hebben met de liefde maar ook met andere doelen in uw leven. Of dit nu werk of een verhuizing betreft, de keuze die u dient te maken heeft indirect ook met uw geliefde te maken of uw liefhebbende vrienden en/of familie. Natuurlijk is het een mooie instelling om met iedereen rekening te willen houden, maar wat vooral belangrijk is, is dat u bepaalde (belangrijke) beslissingen vooral met uw eigen gevoel neemt! U kunt wel een keuze maken in de veronderstelling dat u uw partner, uw kinderen of uw moeder hier heel gelukkig mee maakt, maar is het ook een goede keuze voor u zélf?! Zullen uw partner, uw kinderen en/of uw moeder wel zo gelukkig zijn met deze beslissing als u hier zélf niet gelukkig mee bent? En als zij dit wél zijn, waarom doet het er dan voor hen niet toe hoe u zich hierbij voelt? Bedenk dat bepaalde keuzes soms heel erg belangrijk kunnen zijn voor de rest van uw leven en dat u bij het maken van die keuze vooral naar uw innerlijke stem dient te luisteren in plaats van naar de stem van anderen!

Carrière:

Komend jaar dient u ervoor te zorgen dat u iets gaat doen voor de kost waar u werkelijk plezier in heeft. Indien u met het oog  op werk voor een keuze komt te staan, probeer dan bij het nemen van een beslissing ook vooral goed naar uw eigen gevoel te luisteren. Misschien krijgt u niet direct iets nieuws voorgeschoteld maar komt u er komend jaar achter dat wat u momenteel doet hetgeen is wat u ook wilt blijven doen en dat u dus voor de volle 100% voor uw huidige baan kiest. Werkt u (momenteel) niet, probeert u dan de bovenstaande adviezen toe te passen in uw dagelijks leven en in uw omgang met anderen.

Vriendschappen/liefde:

Ook in de liefde zult u komend jaar een keuze moeten maken. Misschien wel een héél belangrijke keuze. Misschien heeft u momenteel al een relatie en twijfelt u hieraan. Maar misschien komt er ook wel iemand anders op uw pad en twijfelt u ook aan deze persoon? We hebben allemaal wel een droombeeld van hoe onze partner eruit moet zien of hoe onze partner zich zou moeten kleden of gedragen, maar probeer hierbij ook realistisch te blijven. Sprookjes bestaan niet en misschien is dat maar goed ook. Wellicht zitten een heleboel eigenschappen wel in uw (nieuwe) partner verborgen en dient u komend jaar de keus te maken of u deze wilt gaan vinden of niet. Misschien besluit u ook de definitieve keuze te maken om met uw huidige partner verder te gaan. Wat u ook beslist, kies eerst met uw gevoel en dan pas met uw verstand. Met betrekking tot vriendschappen zult u voor de keuze komen te staan om een bepaald contact al dan niet te verbreken of om iets speciaals met iemand te ondernemen waarbij u langer dan een dag in elkaars gezelschap zult zijn. Zal dit de vriendschap positief of negatief beïnvloeden, denkt u?

 

 

 1. De Zegewagen als tarot jaarkaart

 

Gebeurtenissen komend jaar:

Komend jaar kunt u rekenen op een vertrek. Dit vertrek kan een (verre) reis betreffen maar ook een verhuizing of een verandering van werk. In ieder geval betreft het een vertrek waarbij u uw doel zult nastreven; het vertrek is geheel vrijwillig. Vergeet niet dat u misschien nog veel te leren heeft en dat uw weg niet geheel over rozen zal gaan. Het zwarte en het witte paard op de kaart symboliseren de onenigheid die u waarschijnlijk zult tegenkomen op uw weg naar succes. Bedenk echter dat u niet met iedereen vriendjes kunt zijn. Wanneer u eenmaal weet wat u wilt, laat u dan niet door anderen beïnvloeden of door de minste of geringste tegenslag uit het veld slaan. Zijn de obstakels echter (te) groot, wees dan ook verstandig. In dat geval is het misschien beter om even een kleine adempauze in te lassen en het op een later tijdstip nog eens te proberen. Het is goed om zo nu en dan een risico te durven nemen, mits u zichzelf hierbij niet overschat.

Valkuilen:

Het belangrijkste waar u komend jaar rekening mee dient te houden, is het feit dat u misschien te overhaast te werk gaat. Zelfoverschatting ligt dan ook op de loer. Vooral wanneer u al redelijk veel succes hebt gehad, krijgt u misschien het gevoel dat u alles kunt en dat is natuurlijk niet waar. Niemand kan werkelijk álles. Denk ook goed na voor u een grote stap waagt. Bedenk eerst wat er goed kan gaan, maar vergeet ook niet wat er mis kan gaan! Zit er iets werkelijk tegen, geeft u dan ook gerust toe dat dit misschien niet het juiste moment was en doe een stapje terug. Een risico nemen kan best maar tegen beter weten in uw zin doordrijven zou wel eens geheel verkeerd kunnen uitpakken.

Carrière:

U kunt rekenen op een flinke sprong vooruit. Indien u deze sprong kort geleden al heeft gemaakt, kunt u ervan uitgaan dat u succes zult (blijven) hebben in uw nieuwe functie, dat u meer verantwoordelijkheid zult krijgen en waarschijnlijk zelfstandiger zult kunnen gaan werken. U bent goed op weg en u zult blijven groeien. Tegelijkertijd waarschuwt de Zegewagen u ervoor dat u moet opletten dat u niet meer doet dan u aankunt en dat u ervoor dient te zorgen dat uw houding ten opzichte van anderen positief blijft. Werkt u (momenteel) niet, probeert u dan de bovenstaande adviezen toe te passen in uw dagelijks leven en in uw omgang met anderen.

Liefde/ vriendschappen:

Mogelijk gaat u een nieuwe relatie aan waardoor u zo in de wolken bent, dat het gevaar bestaat dat u hiervoor zonder er goed over na te denken, alle schepen achter u verbrandt. Mogelijk bent u zo zeker van uw zaak dat u zonder aarzeling huis en haard opgeeft om bij uw geliefde te kunnen zijn. Ook hier waarschuwt de Zegewagen ervoor om eerst rustig alles te overdenken voor u een sprong in het diepe waagt. Een andere mogelijkheid is, indien u al een relatie heeft, dat deze een flinke opkikker krijgt. Ook in een bestaande relatie is dus een flinke sprong vooruit te verwachten. Vriendschappen kunnen goed gedijen onder de invloed van de Zegewagen als tarot jaarkaart, mits men niet al te veel en te vaak in elkaars gezelschap verkeert. Overdaad schaadt. Samen een reis boeken is op zich een goed idee mits men tijdens het verblijf op de vakantiebestemming ook elkaars vrijheid respecteert.

 

 

 1. De Kracht als tarot jaarkaart

 

Gebeurtenissen komend jaar:

Op elk gebied voelt u zich sterk. U toont wilskracht en soms ook moed wanneer dat nodig is. U bezit een grote innerlijke energie, die eindelijk stukje bij beetje naar buiten treedt. U kunt veel meer dan u denkt, mits u weet wat u wilt, geduld kunt opbrengen en de tijd neemt anderen te doorzien, zodat u hier uw voordeel mee kunt doen. Een onverwachte kans doet zich voor, en indien u deze durft aan te grijpen zal een spectaculaire verandering in positieve zin het gevolg zijn!

Valkuilen:

U bent goed in het doorzien van mensen wanneer u zich de tijd gunt anderen van een afstandje gade te slaan. Het doorzien van mensen kan in uw voordeel werken, maar niet als u dit naar buiten toe uitdraagt, als u aan de grote klok hangt dat u weet hoe een ander in elkaar steekt en wat hij of zij van plan is. Houdt u dit vooral voor uzelf, doe er zelf uw voordeel mee en zorg dat u anderen een stap voor blijft. Tevens is het goed om aandacht te besteden aan uw lichaamstaal zodat u de juiste signalen uitzendt en u hiermee de mensen met wie u liever niets te maken wilt hebben op afstand kunt houden en de mensen die u graag beter zou leren kennen kunt aantrekken..

Carrière:

U zit vol energie en dit is ook merkbaar op uw werk. Doordat u goed naar uw lichaam luistert (goede voeding en voldoende beweging) bent u in prima conditie; dit is de kracht achter uw prestaties. Wanneer u zich goed in uw vel voelt, bent u ook beter in staat goed te presteren en wat nog belangrijker is: u heeft hier ook plezier in! Houd ook op het werk uw innerlijke kracht verborgen, maar gooi deze er in één keer uit op een juist moment, bijvoorbeeld wanneer u zeker weet dat een plan serieus genomen wordt en u hiermee hogerop kunt komen. Zorgt u ervoor dat u bepaalde onzekerheden of twijfels voor u houdt, maar probeer wel de onzekerheden en twijfels van anderen te ontdekken; dan bent u ze altijd een stapje voor! U zult ook merken dat u meer indruk zult maken door kalm doch vastberaden uw mening te geven dan wanneer u uw stem verheft of zelfs daadwerkelijk gaat schreeuwen. Werkt u (momenteel) niet, probeert u dan de bovenstaande adviezen toe te passen in uw dagelijks leven en in uw omgang met anderen.

Vriendschappen/liefde:

In de liefde is de kracht van deze kaart ook terug te vinden. Er is sprake van een grote lichamelijke aantrekkingskracht en vurige hartstocht! Er is overgave en passie, maar soms ook een groot drama, omdat kleine gebeurtenissen opgeblazen kunnen worden tot een waar schouwspel. Uw relatie zal krachtig zijn en de invloed die deze relatie op u heeft zal ook anderen niet ontgaan. U voelt zich goed en dit geeft u kracht en energie! U straalt! Wat betreft vriendschappen geeft de Kracht u extra inzicht. Met geduld en discipline kunt u de personen in uw omgeving doorzien en kunt u zonder al te veel woorden te gebruiken wat meer afstand nemen van sommige mensen. Het is voor iedereen beter wanneer dit mogelijk is zonder ruzie te maken. Degenen met wie u wel graag tijd doorbrengt, zullen dit ook vanzelf wel merken. Dit jaar zult u leren dat u met behulp van (non verbaal) gedrag heel goed eerlijk kunt zijn zonder iemand te kwetsen. Men merkt het vanzelf aan u, eigenlijk net zoals een leeuw zich uit door zijn lichaamstaal te gebruiken.

 

 

 1. De Kluizenaar als tarot jaarkaart

 

Gebeurtenissen het komende jaar:

Er wacht u een bijzonder jaar waarin u zichzelf goed zult leren kennen. De Kluizenaar adviseert u om uzelf dit jaar eens wat meer af te zonderen en de situaties die zich om u heen afspelen eens van een afstandje te bekijken. U zult hierdoor meer inzicht verkrijgen in de personen in uw omgeving, maar vooral ook in uzelf! Een poosje wat tijd alleen doorbrengen zal u goed doen en uw zelfkennis doen toenemen. Probeer ook eens te mediteren, u zult hierdoor meer innerlijke rust vinden. Indien u met een probleem zit, probeer dit dan ook alleen op te lossen. Alle antwoorden zitten immers in uzelf! Alleen zijn is niet hetzelfde als eenzaam zijn… Ook voorzichtigheid is geboden dit jaar. Denk goed na voor u ergens instapt. Ondanks een moeilijke periode die u juist achter de rug hebt of waar u momenteel misschien nog middenin zit, zult u uiteindelijk het geluk vinden, als u maar de tijd neemt wat (innerlijke) rust voor uzelf te creëren.

Valkuilen:

U bezit veel innerlijke wijsheid, en wanneer u zich zo nu en dan terugtrekt in uw eigen wereldje, zal deze wijsheid alleen maar groeien. U zult steeds meer inzicht krijgen in uw eigen leven, maar ook in dat van anderen! U zult inzien waarom sommige mensen in uw omgeving bij elkaar blijven ondanks het feit dat ze samen niet gelukkig zijn. U zult steeds meer inzicht krijgen in het feit dat bepaalde personen in uw omgeving niet alleen kunnen of willen zijn. U zult steeds meer inzicht krijgen in de karakters van de mensen in uw omgeving en ook zult u steeds meer gaan inzien wat men zou kunnen doen om zich prettiger, gelukkiger, gezonder en fitter te voelen. Probeert u zich desondanks op uzelf te blijven richten. Zorg dat het uzelf niet overkomt maar bemoei u ook niet met andermans privé-leven. Wanneer iemand uw advies wil, zal men daar wel om vragen. Vaak weet men wel wat er mis is, maar wíl men niet veranderen uit angst voor veranderingen of problemen die de veranderingen met zich meebrengen. Wees maar blij dat u wel over zelfinzicht beschikt. De anderen leren nu eenmaal wat langzamer. Laat hun problemen niet de uwe worden en word geen ‘betweter’.

Carrière:

U zult merken dat – wanneer u meer tijd aan uw innerlijke zelf besteedt komend jaar – u anders naar uw omgeving gaat kijken. Zeker ook op het werk. Misschien vond u voorheen dat zo veel mogelijk geld verdienen en carrière maken tot de belangrijkste dingen in uw leven hoorden, maar gaat u hier plotseling heel anders over denken? Probeer in te zien dat succes en een dikke bankrekening niets te maken hebben met werkelijk gelukkig zijn. Geluk is niet te koop! Werkelijk geluk zit vanbinnen en staat niet op de bank. Wat heb je immers aan een miljoen als je ernstig ziek zou zijn? Materieel bezit is dan plotseling helemaal niet meer belangrijk. U zou zo alles inleveren om weer gezond te mogen zijn. U zou daarvoor desnoods in een hutje op de hei gaan zitten, is het niet? Veel mensen beseffen helaas niet dat de dingen die al in hun bezit zijn eigenlijk de grootste rijkdom op aarde vormen die men zich maar wensen kan! De meest waardevolle zaken kosten vaak niets. Liefde, geluk, gezondheid, gevoel voor humor, creativiteit. Misschien dat u zich, door komend jaar op innerlijke zoektocht te gaan, hierdoor ook anders op uw werk gaat gedragen. Minder stress, meer vrije tijd. Misschien wat minder salaris, minder succes, maar wel een groter gevoel van voldoening! Blijf op uw werk ook vooral kalm, laat u niet opjutten en blijf over alles rustig nadenken voor u een beslissing neemt. Werkt u (momenteel) niet, probeert u dan de bovenstaande adviezen toe te passen in uw dagelijks leven en in uw omgang met anderen.

Vriendschappen/liefde:

Eenzaam zijn is niet leuk, maar wat soms nog erger is: eenzaam zijn met zijn tweeën! Misschien heeft u momenteel een relatie waarin u zich niet helemaal gelukkig voelt. Wat is hier de oorzaak van? Voelt u zich misschien ook eenzaam wanneer u samen thuis op de bank zit? Is er geen gespreksstof meer? Verveelt u zich wanneer u samen thuis bent, of nog erger: ook wanneer u samen op vakantie bent? In dat geval zou het eens goed zijn om een poosje wat afstand van elkaar te nemen en eens te kijken wat deze periode van alleen-zijn met u doet. Misschien mist u uw partner niet eens en bent u nog steeds samen ‘omdat dit nu eenmaal zo gegroeid is’. Voegt uw partner nog wel iets toe aan uw leven of bent u samen uit gewoonte? Soms is het goed om eens wat tijd alleen door te brengen, omdat u hierdoor niet alleen meer inzicht krijgt in uzelf, maar ook in uw relatie! Is uw relatie goed, dan is het eveneens aan te raden om zo u en dan eens wat tijd alleen door te brengen en iets voor uzelf te doen. Wanneer u beiden ook zo nu en dan kunt genieten van alleen-zijn binnen de relatie, zal dit uw relatie alleen maar versterken. U geeft de ander hiermee de kans om u even te missen, hetgeen het samenzijn daarna weer extra leuk maakt (mits de relatie goed is!).

 

 

 1. Het Rad van Fortuin als tarot jaarkaart

 

Gebeurtenissen komend jaar:

Komend jaar is het heel belangrijk voor u dat u uit het kringetje durft te stappen waarin u al zolang rondloopt. Bent u niet helemaal tevreden over de huidige gang van zaken maar hebt u het voor dit moment geaccepteerd? Dat is goed, maar bedenk dat het niet nodig is om het ook voor de rest van uw leven te accepteren als u er toch niet helemaal gelukkig mee bent. Dit is namelijk een goed jaar om op een juist moment van het ‘ronddraaiende Rad’ af te springen en een nieuwe weg in te slaan! U kunt ook een spontane, plotselinge verandering verwachten, die misschien in eerste instantie een kleine achteruitgang met zich mee lijkt te brengen, maar uiteindelijk toch voordelig voor u uitpakt. U boekt succes indien u uw kansen durft te grijpen! Het Rad van Fortuin is uiteindelijk altijd een goed voorteken.

Valkuilen:

Heeft u uw ‘les’ geleerd? Blijf dan evengoed alert. Denk niet, als u een risico hebt durven nemen, dat het nu wel goed zal (blijven) gaan. Blijf waakzaam; zomaar spontaan uit het niets zou zich namelijk zomaar weer een nieuwe kans voor kunnen doen. Het Rad is immers de kaart van grote (positieve!) veranderingen, zelfs als deze in eerste instantie wat verwarring veroorzaken. Achteraf zal blijken dat ‘het Lot’ u vooral goed gezind is als u het zo nu en dan een handje helpt en er goed op inspeelt. Sla ook niet zomaar een aanbod af, u zou wel eens een prachtige kans kunnen laten liggen!

Carrière:

U bevindt zich in een vicieuze cirkel en blijft op de een of andere manier telkens in dezelfde positie hangen. Doorbreek uw oude patroon! Durf de sleur te doorbreken en probeer eens nieuwe ideeën uit! Volg desnoods een cursus die u vooruit zou kunnen brengen, vraag een gesprek aan met uw leidinggevende of bespreek bepaalde dingen met uw collega’s. Kijk desnoods uit naar een andere baan als u het op uw werk niet meer naar uw zin heeft. Het Rad van Fortuin staat meestal voor het accepteren van de dingen ‘omdat ze nu eenmaal zo zijn’ en het idee dat de situatie niet veranderd kan worden. Niets is minder waar! Soms is het Rad zelfs een voorbode voor geluk bij het gokken, en dus ook bij de gok om iets nieuws te proberen op het gebied van werk! ‘Het Lot’ bepaalt niet hoe u uw leven indeelt, dat doet u zelf! Werkt u (momenteel) niet, probeert u dan de bovenstaande adviezen toe te passen in uw dagelijks leven en in uw omgang met anderen.

Vriendschappen/liefde:

Maak van uw hart geen moordkuil! Het komt zo vaak voor dat vrienden of geliefden elkaar niet durven vertellen wat hen niet bevalt aan de ander. De irritaties lopen steeds meer op, tot uiteindelijk de bom barst en tijdens een onbenullig meningsverschil in één keer de hele berg ellende naar buiten gegooid wordt. Zodra iets u niet bevalt aan de ander, breng het dan op een rustige manier ter sprake. Er samen over praten is sowieso beter dan uw frustraties over de desbetreffende persoon bij derden neer te leggen; met roddelen lost u het probleem al helemaal niet op. Mocht dit eerlijke gesprek toch het einde van de vriendschap of relatie betekenen, bedenkt u zich dan dat dit misschien wel beter is dan wanneer u stilzwijgend, slikkend en stikkend nog tig jaar op deze manier zou zijn doorgegaan. Wat wel héél belangrijk is: kijkt u ook naar uw eigen gedrag en manier van denken! Durf eerlijk tegen en over uzelf te zijn, maar durf ook uw eigen fouten toe te geven tijdens uw gesprek met de ander.

Opmerking:

Bij tarot jaarkaart 10: het Rad van Fortuin, hoort ook tarot jaarkaart 1: de Magiër. Leest u de omschrijving van tarot jaarkaart 1, de Magiër, ook op uw gemak door, omdat deze kaart u laat zien hoe u uw leven zelf een andere wending zou kunnen geven komend jaar.

 

 

 1. De Gerechtigheid als tarot jaarkaart

 

Gebeurtenissen komend jaar:

Dit is een goed jaar om vaste verbintenissen aan te gaan. Het is een goed moment om een contract te ondertekenen, een evenwichtige situatie te creëren en onrecht te bestrijden. Bent u in een rechtszaak verwikkeld, dan zal de uiteindelijke uitspraak – indien u daadwerkelijk in uw recht staat – hoogst waarschijnlijk in uw voordeel zijn. Het recht zal zegevieren. Er kan een overwinning behaald worden, mits u de juiste hulp krijgt. Gedraag u zelf ook volgens de wet en doet u niets waarvan u weet dat dit eigenlijk niet juist is. De wet is soms te omzeilen, maar eerlijk duurt altijd het langst. Iedereen krijgt wat hem of haar toekomt! Bedenk dat alles wat u (bewust) verkeerd doet, uiteindelijk als een boemerang weer bij u terug komt. Neem dus altijd de verantwoordelijkheid voor uw eigen daden, zeker dit jaar!

Valkuilen:

Probeer iedereen op een rechtvaardige manier te beoordelen en ga niet slechts af op wat u ziet. Blijf te allen tijde de verantwoordelijkheid dragen voor wat u doet of in het verleden heeft gedaan. De dingen die zijn misgegaan kunt u niet simpelweg afschuiven op iemand anders want u bent er zelf toch ook bij geweest. De waarheid komt altijd boven tafel, dus u kunt beter leren inzien dat u zelf ook bepaalde zaken verkeerd heeft aangepakt en dit in de toekomst anders te doen. Fouten maken is niet erg, dat doet iedereen. Wat wel erg is, is de verantwoordelijkheid afschuiven en de volgende keer precies dezelfde fout maken. Op deze manier zult u namelijk geen stap verder komen. Vooral komend jaar is dit iets waar u goed op dient te letten en mee om leert gaan.

Carrière:

Blijf te allen tijde eerlijk en oprecht. Dit is de enige manier waarop u verder kunt komen. Wie liegt en bedriegt, zal hier vroeg of laat altijd op afgerekend worden! Voer uw taken uit zoals men het van u verwacht en indien er onverhoopt toch iets verkeerd mocht gaan, kom er dan eerlijk voor uit en neem de verantwoordelijkheid. Vergissen is menselijk en uw eerlijkheid zal worden gewaardeerd. Heeft u vaak conflicten met collega’s? Is er geregeld sprake van misverstanden met uw leidinggevende? Vraag uzelf dan eens af wat uw eigen rol hierin is. Ligt alles werkelijk alleen maar aan de anderen of bent u zelf misschien ook niet altijd even duidelijk? Werkt u (momenteel) niet, probeert u dan de bovenstaande adviezen toe te passen in uw dagelijks leven en in uw omgang met anderen.

Vriendschappen/liefde:

Wie goed doet, goed ontmoet. What goes around comes around. Gedraagt u zich binnen uw relatie  zoals u zou willen dat uw partner zich gedraagt? Wees eerlijk, evenwichtig en zorg ervoor dat geven en nemen met elkaar in balans zijn. Niet alleen in de liefde, maar ook op het gebied van vriendschappen. Durf hierbij ook gerust eens af en toe in de spiegel te kijken. Over het algemeen betekent de Gerechtigheid als tarot jaarkaart dat er harmonie en evenwicht te verwachten valt, maar in de letterlijke zin kan zij ook slaan op een rechtszaak, echtscheiding of andere wettelijke aangelegenheden.

Opmerking:

Bij tarot jaarkaart 11: de Gerechtigheid, hoort ook tarot jaarkaart 2: de Hogepriesteres. Leest u de omschrijving van tarot jaarkaart 2, de Hogepriesteres, ook op uw gemak door, omdat deze kaart u laat zien hoe u kunt leren eerlijk ten opzichte van uzelf (en anderen) te zijn en de juiste beslissingen kunt nemen komend jaar.

 

 

 1. De Gehangene als tarot jaarkaart

 

Gebeurtenissen komend jaar:

Komend jaar zult u iets van uzelf moeten opofferen om uiteindelijk verder te kunnen. Het zal u meer (innerlijke) rust brengen en uw leven een geheel nieuwe wending geven. Een verandering in uw denkwijze of het aannemen van een nieuwe levensstijl zal u op den duur meer inzicht en voorspoed brengen. Waarschijnlijk zult u een obstakel op uw pad tegenkomen met uitstel of vertraging tot gevolg. Neemt u in dit geval gerust de tijd en wacht af. Het juiste moment zal zich vanzelf aandienen; het geforceerd zoeken naar manieren om alsnog eerder uw plannen te realiseren zullen alleen maar op niets uitlopen. Dit is alleen maar zonde van  uw tijd en energie en daarbij, uitstel hoeft zeker niet altijd afstel te betekenen, zeker komend jaar niet. Alles komt uiteindelijk in orde. Uw verwachtingen en manier van denken worden aan een ommekeer blootgesteld maar misschien is dat juist wel eens goed? Leer geduld te hebben en aanvaard de vertraging. Er is toch niets dat u eraan kunt veranderen, dus richt u gewoon even op iets anders.

Valkuilen:

Probeer tijdens het wachten niet te gaan zitten mokken want negatieve gedachten trekken ook negatieve gebeurtenissen aan. Wanneer u echter positief blijft denken, zal dit juist positieve energie aantrekken! Accepteer wat u niet kunt veranderen, anders brengt de situatie alleen maar meer frustratie bij u teweeg.

Carrière:

Komend jaar kunt op werkgebied behoorlijk wat vertraging verwachten. Bepaalde plannen kunnen (nog) niet gerealiseerd worden, een promotie blijft uit, u vindt geen (nieuw?) werk, althans niet het werk dat u daadwerkelijk leuk vindt. Het vervelende is dat u hier niets aan kunt veranderen, behalve de stilstand te accepteren en rustig af te wachten tot het tij keert. Leer accepteren dat stilstand en tegenwerking soms de enige manieren zijn om meer inzicht te verkrijgen en te leren begrijpen dat sommige dingen gewoon anders zouden moeten, zeker ook op het werk! Misschien heeft u zelf wel iets verkeerd gedaan al die tijd, of iets niet goed aangepakt en wordt dit u nu pas duidelijk? Werkt u (momenteel) niet, probeert u dan de bovenstaande adviezen toe te passen in uw dagelijks leven en in uw omgang met anderen.

Vriendschappen/liefde:

Ook op het gebied van liefde geeft de Gehangene het advies om niet geforceerd te werk te gaan om de situatie te verbeteren, maar te accepteren dat het even niet anders is en te leren inzien wat u misschien zelf niet helemaal goed aanpakt binnen de relatie. Heeft u misschien onhebbelijke gewoonten, waardoor uw partner meer afstand neemt? Of heeft u zelf bepaalde irritante eigenschappen van uw partner over het hoofd gezien toen u verliefd werd op hem/haar en zijn de dingen die u in het begin juist zo charmant vond nu een bron van ergernis geworden? Zit u te vaak achter de computer en gaat uw partner te vaak op stap zonder u, zodat u uit elkaar aan het groeien bent? Heeft u nog geen partner maar wilt u er graag één waardoor u zich tijdens het daten misschien te claimerig opstelt? Geduld hebben en uw tijd goed besteden met nadenken en leren kan soms simpele, maar zeer goede oplossingen bieden! Vriendschappen lijden onder zelfmedelijden, uitstel, stilstand en teleurstelling. Aangezien de kans groot is dat er een kink in de kabel komt is dit geen geschikt jaar om belangrijke afspraken te maken..

Opmerking:

Bij tarot jaarkaart 12: de Gehangene, hoort ook tarot jaarkaart 3: de Keizerin. Leest u de omschrijving van tarot jaarkaart 3, de Keizerin, ook op uw gemak door, omdat deze kaart u laat zien hoe u kunt leren geduld te hebben en te wachten op het juiste moment waarop u de vruchten van uw voorgaande inspanningen kunt plukken.

 

 

 1. De Dood als tarot jaarkaart

 

Gebeurtenissen komend jaar:

Komend jaar zult u een bepaald hoofdstuk, een zeker tijdperk, definitief moeten gaan afsluiten. Als u dit niet doet, geeft u het nieuwe dat op uw pad gaat komen geen ruimte om zich te manifesteren. Aarzel niet langer en durf een dikke streep te zetten onder het verleden en richt u op de toekomst. Leer te accepteren dat bepaalde dingen, maar ook mensen, veranderen en dat niets hetzelfde blijft. Een belangrijke gebeurtenis zal ervoor zorgen dat er een heel andere wending aan uw leven wordt gegeven en niet zelden betekent dit ook dat er een einde komt aan problemen of aan een moeilijke periode. Komend jaar is de juiste tijd voor een grote schoonmaak in uw leven: opruimen en met een schone lei beginnen!

Valkuilen:

Wanneer iets of iemand uit uw leven dreigt te verdwijnen, verzet u zich hier dan niet tegen maar probeer het te accepteren en legt u zich erbij neer. Wanneer er een deur dichtgaat, gaat er altijd weer een andere open. Er komt dus zeker weer iets nieuws voor in de plaats. Echter, als u zich met hand en tand blijft verzetten tegen het afscheid, zult u het nieuwe belemmeren om op uw pad te komen. Het afscheid zal hoe dan ook moeten plaatsvinden en als het niet goedschiks kan, is de kans groot dat het kwaadschiks zal gebeuren waardoor u er waarschijnlijk nog meer verdriet van zult hebben dan wanneer u vrijwillig afscheid had genomen…

Carrière:

De kans is groot dat het werk er voor u op zit, dat het tijd is om op zoek te gaan naar iets anders. Ook hier geldt: accepteer het. Het is niet de bedoeling dat u zich halsoverkop in iets nieuws gaat storten; ga met beleid te werk. Het afscheid op zich is momenteel belangrijker dan het vinden van iets nieuws. Dit moet goed gebeuren, zodat u later niet met twijfels of vragen blijft zitten. Pas als het afscheid netjes is afgerond en u hier ook vrede mee heeft, kunt u openstaan voor nieuwe mogelijkheden. Ook is het mogelijk dat het slechts een overgangsperiode betreft, dat u klaar bent met het uitvoeren van bepaald werk en dat er nieuwe taken op u liggen te wachten binnen hetzelfde bedrijf. Wat het ook is, u bent klaar voor iets nieuws. En ook al bevalt het idee van afscheid nemen u momenteel niet, staat u er toch voor open, want een afscheid betekent lang niet altijd dat u erop achteruit zult gaan. Soms komt er zelfs iets beters voor in de plaats! Werkt u (momenteel) niet, probeert u dan de bovenstaande adviezen toe te passen in uw dagelijks leven en in uw omgang met anderen.

Vriendschappen/liefde:

De kans is groot dat een vriendschap of relatie op zijn eind loopt en u komend jaar definitief afscheid van elkaar zult moeten nemen. Blijkbaar is deze vriendschap of relatie niet bedoeld om langer voort te duren en is het hoog tijd om nieuwe mensen te ontmoeten. Legt u zich hierbij neer en accepteer het afscheid en het eventueel bijbehorende verdriet. Het hoort erbij, maar als u het niet wilt accepteren en het afscheid (onnodig) blijft uitstellen, zal het verdriet alleen maar groter worden. Het is beter om elkaar rustig los te laten zonder ruzie of verwijten over en weer. Dit zal het afscheid een stuk draaglijker maken dan wanneer een, toch ook leuke, periode wordt afgesloten met kwade blikken en harde woorden. Dit afscheid is onvermijdelijk, dus waarom zou u het willen uitstellen en uzelf hiermee nog langer kwellen? Soms staat de Dood als tarot jaarkaart voor het feit dat er een streep wordt gezet onder het verleden en dat de vriendschap of relatie samen op een betere manier wordt voortgezet.

Opmerking:

Bij tarot jaarkaart 13: de Dood, hoort ook tarot jaarkaart 4: de Keizer. Leest u de omschrijving van tarot jaarkaart 4, de Keizer, ook op uw gemak door, omdat deze kaart u laat zien hoe u kunt leren (weer) controle te krijgen over de situatie en over uw eigen leven.

 

 

 1. De Gematigdheid als tarot jaarkaart

 

Gebeurtenissen komend jaar:

Komend jaar is het heel belangrijk voor u dat u uw energie goed verdeelt en niet te veel tegelijk doet, maar daarentegen ook niet stilzit. Probeer uw tijd, energie en activiteiten, maar ook uw inkomsten en uitgaven goed in balans te houden. Wanneer alles goed met elkaar in evenwicht is, zult u zich prima in uw vel voelen en meer ontspannen in het leven staan. Er komt meer rust in uw leven en u zult merken dat de dingen u iets gemakkelijker zullen afgaan. Probeer vooral ook meer te genieten van de dingen die u doet. Besteed daarnaast meer aandacht aan uw eet-en drink patroon en u gaat een fantastisch jaar tegemoet waarin u zich op alle fronten beter zult voelen. Er is een einde gekomen aan een moeilijke periode; u komt eindelijk in een wat rustiger vaarwater terecht. Althans, u krijgt de kans hiervoor. Uiteindelijk bent u zelf degene die kiest hoe dit aan te pakken.

Valkuilen:

Het is goed om uw leven in balans te krijgen, om alles met mate te doen en uzelf niet te buiten te gaan. Toch is het ook heel belangrijk om u juist wel zo nu en dan eens te laten gaan. Zolang u er maar van geniet en u zich niet constant zorgen maakt over het even niet in balans zijn. Morgen is er weer een dag, en zolang u er werkelijk van genieten kunt en u de volgende dag weer netjes ‘volgens het boekje’ leeft, is er niets aan de hand! Waak er wel voor dat die ene dag feesten of zondigen niet uitsmeert tot de hele week. Ook hier dient u de balans te vinden in evenwicht houden en plezier maken. Denk ook niet, als u een poosje goed alles in evenwicht hebt gehouden, dat u er al bent. Het is niet alleen belangrijk om u te blijven inzetten om rust en de juiste balans te vinden; het is bovenal belangrijk dit vooral ook zo te houden.

Carrière:

Overhaast niets. U kunt beter alles stukje bij beetje opbouwen en blijven groeien dan in één keer hard van stapel lopen, alles geven en dan stilstaan. Het kost u op deze manier veel meer tijd, energie en kracht terwijl het uiteindelijke resultaat hetzelfde zal zijn met als enige verschil dat u over een paar maanden aan het eind van uw latijn bent. Als u rustiger aan begint heeft u over een paar maanden nog kracht en energie genoeg over om lekker door te gaan en te blijven groeien. De Gematigdheid geeft aan dat u het op uw werk prima naar uw zin zult hebben komend jaar en niet in de laatste plaats omdat u uw werk op uw eigen manier en in uw eigen tempo kunt doen. Dit betekent niet dat u lui of ongeïnteresseerd bent, maar wel dat u uzelf niet laat opjagen. Probeer naast uw werk ook niet te veel hooi op uw vork te nemen. Een overvolle agenda is nergens voor nodig, zelfs niet als het gaat om het onderhouden van sociale contacten. Ook hier dient u de balans te vinden tussen ‘werken’ (ja, ook het voldoen aan sociale verplichtingen kost energie) en ontspannen. Geniet dan ook met volle teugen van uw vrije tijd, des te beter kunt u er weer tegen als de werkweek weer begint. Werkt u (momenteel) niet, probeert u dan de bovenstaande adviezen toe te passen in uw dagelijks leven en in uw omgang met anderen.

Vriendschappen/liefde:

Ook in relaties en vriendschappen geldt: alles met mate. U kunt zich beter richten op het handjevol goede vrienden waarvan u weet wat u aan ze heeft, dan veel tijd doorbrengen en energie besteden aan allerlei vage (nieuwe) kennissen. Bekijk voor uzelf wat u belangrijker vindt: aandacht geven aan de personen die u al zo lang kent en bij wie u zich vertrouwd voelt, of afspraken maken met allerlei nieuwe mensen waarvan nog zal moeten blijken of zij de titel ‘vriend’ daadwerkelijk waard zijn. Natuurlijk is het goed om nieuwe contacten te leggen en nieuwe vriendschappen aan te gaan, maar… wees hierbij wel degelijk selectief en probeer ook hierin de juiste balans te vinden. Pas op dat uw agenda straks niet overvol staat met allerlei afspraken zodat u amper tijd heeft voor uzelf en/of uw partner. Wees vergevingsgezind wanneer iemand een ruzie wil bijleggen of een compromis wil sluiten. Voor liefdesrelaties is dit een fantastische kaart. Geven en nemen zijn in evenwicht, jullie vullen elkaar op een zeer prettige manier aan. Kortom; de relatie is in balans!

Opmerking:

Bij tarot jaarkaart 14: de Gematigdheid, hoort ook tarot jaarkaart 5: de Hogepriester. Leest u de omschrijving van tarot jaarkaart 5, de Hogepriester, ook op uw gemak door, omdat deze kaart u laat zien hoe u kunt leren een traditioneel leven te leiden waarbij u de juiste balans zult vinden en hoe u eventueel om hulp kunt vragen bij het vinden van het juiste evenwicht. Misschien kunt u zelf anderen gaan begeleiden bij het aanbrengen van meer balans in hun leven.

 

 

 1. De Duivel als tarot jaarkaart

 

Gebeurtenissen komend jaar:

De Duivel heeft als boodschap voor u: komend jaar bestaat het gevaar dat u met uzelf in onbalans komt, het natuurlijke evenwicht verliest en u  zich te buiten gaat aan alles wat eigenlijk niet goed is voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid. Het kan gaan om eten, drinken, werken, trainen, seks, drugs of andere zaken waar men op een ongezonde manier mee om kan gaan.  Alles waar ‘te’ voor staat is niet goed. Te veel met materiële zaken bezig zijn, te hard werken, te veel vasthouden aan gedachten die maken dat u zich niet prettig voelt (bijvoorbeeld schuldgevoelens, jaloezie, angst of bezitsdrang). Bent u misschien geobsedeerd door iets of iemand zodat u eigenlijk een slaaf bent van uw eigen verlangens? Doet u hierdoor dingen waarvan u weet dat deze niet goed zijn, maar kunt u het gewoon niet laten? Bekijk wat op u van toepassing is en durf hierbij vooral ook eerlijk tegen uzelf te zijn; het komende jaar is namelijk een perfect moment om uzelf los te maken, uzelf te vergeven en uzelf te bevrijden! Neem komend jaar uw (slechte) gewoonten eens onder de loep en vraag uzelf af of u werkelijk niet zonder kunt of dat u graag wilt geloven dat u niet zonder kunt? Hetzelfde geldt voor de mensen in uw omgeving: is er iemand bij van wie u weet dat hij/zij een verkeerde invloed op u heeft? Wilt u hier eigenlijk van loskomen maar weet u niet hoe? U kunt niemand anders verantwoordelijk stellen voor de keuzes die u zelf maakt…

Valkuilen:

Waak ervoor dat – wanneer deze kaart misschien wat confronterend is – u datgene wat op u van toepassing is heel hard gaat ontkennen waardoor u nog vaster in uw oude denk- of leefpatroon blijft hangen. Durf in te zien dat er iets niet helemaal goed zit. Wees in de eerste plaats vooral eerlijk tegen uzelf; de rest komt later. Wanneer u eerlijk naar uzelf durft te zijn, zult u stukje bij beetje ook de waarheid tegen anderen durven zeggen. Misschien durft u zichzelf los te maken van deze of gene, of lukt het u om al dan niet met hulp een verslaving of fobie te overwinnen! De Duivel als jaargetal-kaart is er niet om u bang te maken. Integendeel; hij steekt u juist een hart onder de riem en laat zien dat het u komend jaar wél gaat lukken, mits u een en ander zelf durft in te zien en bovenal eerlijk tegen uzelf blijft.

Carrière:

Dit is niet het goede jaar om mensen zomaar in vertrouwen te nemen. Oplichters, leugenaars en profiteurs liggen op de loer. Probeer niet te gretig op een bepaald aanbod in te gaan maar onderzoek eerst of het wel waar is wat men beweert en of men de beloften die men maakt überhaupt wel waar kan maken. Laat u niet beïnvloeden door lieden met gladde praatjes en mooie beloften. Een hebberige instelling zal u zeker windeieren leggen, evenals egoïsme. Sta open voor mensen die het goed met u voorhebben en die u willen waarschuwen voor degenen die wellicht misbruik van u willen maken. De Duivel als tarot jaarkaart houdt een belangrijke waarschuwing in: houd uw ogen goed open! Werkt u (momenteel) niet, probeert u dan de bovenstaande adviezen toe te passen in uw dagelijks leven en in uw omgang met anderen.

Vriendschappen/liefde:

Komend jaar zou u er verstandig aan doen uw gedachten te laten gaan over uw relatie en/of bepaalde vriendschappen. De Duivel laat zien dat er duidelijk iets niet in de haak is en dat er sprake is van iemand die iemand anders gebruikt, een vriendschap die ‘gekocht’ wordt, een vriendschap of relatie die lijdt onder jaloezie en/of bezitsdrang, iemand die tegen u liegt of een verkeerde invloed heeft op u. Misschien bent u bang dat – als u er iets van zegt – de desbetreffende persoon u in de steek laat, maar… wat dan nog? Kunt u werkelijk niet zonder hem/haar? Geeft hij/zij iets dat u denkt nodig te hebben en neemt u daarom zijn/haar gedrag ten opzichte van u op de koop toe? Bent u afhankelijk van iemand of is iemand afhankelijk van u? Blijft u bij iemand komen uit plichtsbesef en wilt u hier eigenlijk van af? Waarom denkt u dit niet te kunnen? De Duivel is nooit een goed teken, denkt u daar eens over na dit jaar. Is het iemand uit uw omgeving die jaloers en bezitterig is, of… bent u het misschien zelf?

Opmerking:

Bij tarot jaarkaart 15, de Duivel, hoort ook kaart 6: de Geliefden. Leest u de omschrijving van kaart 6, de Geliefden, ook op uw gemak door, omdat deze kaart u laat zien hoe u kunt leren eerlijk tegen uzelf te zijn en hoe u de juiste beslissingen kunt nemen voor komend jaar, want dat u voor een belangrijke keuze staat is duidelijk.

 

 

 1. De Toren als tarot jaarkaart

 

Gebeurtenissen komend jaar:

Het komende jaar kunt u rekenen op een onverwachte gebeurtenis die alles op zijn kop zal zetten. Meestal is dit een gebeurtenis die eerst negatief lijkt maar daarna geheel nieuwe inzichten bij u teweegbrengt en ervoor zorgt dat u de kans krijgt om helemaal opnieuw te beginnen. In eerste instantie zult u misschien vreselijk schrikken, boos of verdrietig worden, maar achteraf zult u blij zijn dat het is gebeurd. Wanneer u de Toren als tarot jaarkaart heeft, zal de tegenslag die u te verwerken krijgt een reden hebben. Ga niet bij de pakken neerzitten, maar zie het als een bevrijding! Als deze (onverwachte) vervelende gebeurtenis niet had plaatsgevonden, zou u het op de langere termijn waarschijnlijk veel moeilijker hebben gehad om bepaalde dingen los te laten.

Valkuilen:

Wanneer er zich een onverwachte gebeurtenis voordoet die u duidelijk laat inzien dat het tijd is om ergens een dikke streep onder te zetten, afscheid te nemen en opnieuw te beginnen, kan het vaak gebeuren dat u helemaal van slag bent en/of in paniek raakt. U wilt immers geen afscheid nemen of ergens een punt achter zetten! Sterker nog, juist omdat u een en ander niet wilt verliezen, zet u misschien alles op alles om de dingen vooral bij het oude te kunnen laten. Doet u dit niet… de Toren verschijnt niet voor niets op uw pad. Datgene wat plotseling is opgehouden past niet langer meer bij u. Het is tijd om een nieuwe weg in te slaan. Probeer niet in paniek te raken maar in plaats daarvan het verlies, de breuk of het afscheid te accepteren en in te zien dat het eigenlijk wel beter is om er een punt achter te zetten. Begin met frisse moed opnieuw en u zult er sterker uitkomen!

Carrière:

Indien u komend jaar plotseling te maken krijgt met een onverwachte –  voor u negatieve – gebeurtenis, zoals de beëindiging van uw contract, een reorganisatie of een andere situatie die ervoor zorgt dat u uw huidige werkzaamheden niet meer kunt uitoefenen, raakt u dan niet in paniek. Als het nu niet was gebeurd, dan had het wel op een ander moment plaatsgevonden. Het zat er al langer aan te komen, alleen was u zich er nog niet van bewust. Voor iedere onverwachte verandering geldt: accepteert u het en probeer in te zien dat dit niet zomaar gebeurt. Iedere gebeurtenis heeft een reden. Probeert u te begrijpen wat de reden is van deze onverwachte gebeurtenis. Misschien ziet u het achteraf uiteindelijk zelfs als een bevrijding! Werkt u (momenteel) niet, probeert u dan de bovenstaande adviezen toe te passen in uw dagelijks leven en in uw omgang met anderen.

Vriendschappen/liefde:

In vriendschappen en/of relaties betekent de Toren als tarot jaarkaart dat een onverwachte gebeurtenis ertoe kan leiden dat een vriendschap of relatie plotseling wordt beëindigd. Misschien zat de breuk er al langer aan te komen maar escaleert het plotseling vanwege een kleinigheid en worden hierbij alle irritaties en frustraties uit het verleden er in één keer uit gegooid als een soort vulkaanuitbarsting die al een hele poos dreigde. Misschien kunt u een blijvende breuk nog voorkomen door er samen rustig over te praten en allebei op een volwassen manier uw ongenoegens ten opzichte van elkaar uit te spreken. Blijkt de vriendschap of relatie hier toch niet tegen bestand te zijn, kunt op deze manier wellicht op een normale manier afscheid nemen zonder al te veel ruzie en verwijten over en weer.

Opmerking:

Bij tarot jaarkaart 16: de Toren, hoort ook kaart 7: de Zegewagen. Leest u de omschrijving van kaart 7, de Zegewagen, ook op uw gemak door, omdat deze kaart u laat zien hoe u kunt leren een onverwachte tegenslag te boven te komen en vervolgens opnieuw kunt beginnen. Zodat u ervan leert, sterker wordt en alsnog uw doel kunt bereiken.

 

 

 1. De Ster als tarot jaarkaart

 

Gebeurtenissen komend jaar:

De Ster is een prachtige kaart waar u eigenlijk niets van te duchten hebt komend jaar. De Ster is een voorbode van voorspoed, kalmte, innerlijke rust, geluk en hoop. Na een moeilijkere periode wordt eindelijk alles beter. U mag vertrouwen hebben in de toekomst en u krijgt de kans mogelijke plannen te gaan uitvoeren. Wees optimistisch en ga aan de slag met nieuwe ideeën; dit is er een prima jaar voor. Niet alleen de sterren zijn u gunstig gezind, deze ‘Ster’ is dat ook! U bent een bron van rust en kracht, u geeft en hebt een positieve invloed op andere mensen. Uw inspanningen zullen worden beloond en u kunt zelfs hulp uit een onverwachte hoek verwachten. Wie goed doet, goed ontmoet, zegt de Ster: u zult ontvangen wat u geeft. Komend jaar wordt een jaar van gezondheid, liefde, nieuwe mogelijkheden en het verbreden van uw horizon!

Valkuilen:

Komend jaar ziet er voor u zeer goed uit en hierdoor zult u zich ook prima voelen, zowel lichamelijk als geestelijk. U bent in een opperbest humeur en daardoor staat u meer open voor andere mensen. U bent behulpzaam, vrijgevig en laat anderen graag meedelen in uw succes. Het enige gevaar dat hierin schuilt, is het feit dat er helaas ook mensen zijn met wie het iets minder goed gaat komend jaar en deze personen kunnen proberen misbruik te maken van uw goedheid. Probeert u daarom goed in de gaten te houden wie u iets geeft, of deze persoon uw gift werkelijk waard is, of dat men gewoon van u profiteert. Wees hulpvaardig, maar denk eraan dat uw eigen energie ook niet uit een bodemloze put komt. Het is goed anderen te willen helpen bij het oplossen van hun problemen, of een luisterend oor te bieden, maar waakt u ervoor dat u hiermee uw eigen energie verloren laat gaan. U gaat vrolijk en uitgerust op bezoek bij iemand die verdrietig is of problemen heeft. Hij of zij is depressief en moe, maar wanneer u ‘s avonds weer naar huis gaat, voelt u zich juist wat down en moe. Degene met wie u heeft zitten praten is daarentegen vrolijker en juist helemaal niet moe meer. Hij of zij had waarschijnlijk energie nodig en heeft dit bij u weggehaald! Als u voelt dat u moe wordt terwijl u naar iemand luistert, die waarschijnlijk bezig is uw energie bij u weg te trekken tijdens het gesprek, plaats dan in gedachten een grote glazen plaat tussen uzelf en de persoon die tegenover u zit, of kruis uw benen en sla uw armen over elkaar. Zo staat u minder ‘open’ en beschermt u zichzelf tegen wegvloeiende energie. Durft u ook gerust eens ‘nee’ te zeggen als iemand u uitnodigt, als u van tevoren weet dat diegene waarschijnlijk de hele avond over zichzelf zal gaan praten en u hier even geen zin in heeft. Een keer ‘nee’ zeggen maakt u nog geen slecht mens! U mag best iets vaker aan uzelf denken.

Carrière:

Geloof in uw dromen en neem geen genoegen met minder. Wanneer u werkelijk iets wilt, zult u dit ook kunnen bereiken, en komend jaar is geen jaar om compromissen te sluiten. Wees creatief, heb vertrouwen in uw eigen kunnen en blijf uw doel nastreven. Probeer uw droom te verwezenlijken: de kans is groot dat het u lukken gaat! Durf ook gerust een risico te nemen als u de kans krijgt te investeren in uw ideaal. Komend jaar kan er weinig misgaan, mits u maar in uzelf blijft geloven. Krijgt u een baan aangeboden die goed betaalt, maar heeft u desondanks het gevoel dat deze niet echt bij u past? Durf dan ook gerust ‘nee’ te zeggen. Wat heb je aan een baan die goed betaalt maar waar u iedere dag met tegenzin naartoe gaat? Geloof in uw dromen; waar een wil is, is een weg, zeker met de Ster als jaarkaart! Werkt u (momenteel) niet, probeert u dan de bovenstaande adviezen toe te passen in uw dagelijks leven en in uw omgang met anderen.

Vriendschappen/liefde:

Komend jaar staat in het teken van de Ster, wat betekent dat het een fantastisch jaar wordt in alle opzichten, ook met betrekking tot vriendschappen en relaties. Wat u kunt verwachten is: nieuwe ontmoetingen, aantrekkingskracht, spanning en opwinding of een verbetering van uw huidige relatie. U bent onzelfzuchtig, betrouwbaar, optimistisch, vol vreugde en hoop. Iedereen zal komend jaar graag in uw gezelschap verkeren.

Opmerking:

Bij tarot jaarkaart 17, de Ster, hoort ook kaart 8: de Kracht. Leest u de omschrijving van kaart 8, de Kracht, op uw gemak door: deze kaart laat u zien hoe u uw dromen kunt verwezenlijken door op het juiste moment uw kans te grijpen en in uzelf te geloven.

 

 

 1. De Maan als tarot jaarkaart

 

Gebeurtenissen komend jaar:

Dit wordt een lastig jaar. De Maan als jaarkaart staat voor angst en onzekerheid, problemen die moeten worden opgelost, alvorens verder te kunnen. De Maan laat zien dat er diep vanbinnen bepaalde angsten en/of onzekerheden zitten opgeslagen, die tijdens de slaap naar de oppervlakte komen, waardoor u soms naar kunt dromen. Misschien heeft u in uw jeugd of kort daarna iets naars meegemaakt, heeft u iets naars gezien of bent u erg bang geweest, en heeft u bepaalde gevoelens en/of emoties heel diep weggestopt. Misschien zit er ergens diep vanbinnen nog veel onverwerkt verdriet. U heeft het zo diep weggestopt dat u zelf niet meer weet waar het zit, maar… het zit er nog wel degelijk! Erken uw angsten en onzekerheden; dit is de enige manier om ze eindelijk te kunnen verwerken. Blijf er niet langer voor weglopen, maar ga komend jaar de confrontatie aan met het verleden. De enige manier om angst te overwinnen is te accepteren dat u angst heeft in plaats van uw angst te maskeren of te verbergen door u anders voor te doen. U hoeft zich niet te schamen: iedereen heeft angsten en onzekerheden. Durf bang te zijn, des te eerder zult u uw angst kunnen overwinnen, zodat u er niet meer door belemmerd wordt of geblokkeerd raakt. De Maan staat ook voor intuïtie, dus durf uw gevoel te volgen. Vertrouwt u iets niet, luister dan naar dat stemmetje binnenin; grote kans dat u het bij het rechte eind heeft, want de Maan staat ook voor bedrog en illusie. Ook dat is dus iets waar u rekening mee dient te houden komend jaar.

Valkuilen:

Gaat u komend jaar met uw angsten en onzekerheden aan de slag. Bent u bereid uzelf beter te leren kennen en te doorgronden, probeert u dan niet weg te vluchten in een droomwereld. Hoedt u zich voor drugs en alcohol en blijft u met beide benen op de grond als u met uw spirituele kant aan het werk gaat. Het is goed om op uw intuïtie te leren vertrouwen, maar het gevaar bestaat dat u misschien iets te achterdochtig wordt en overal iets achter gaat zoeken, waardoor u misschien wat paranoïde kunt worden. Probeer de gulden middenweg te vinden tussen niet iedereen blindelings vertrouwen en alles en iedereen wantrouwen. Sta open voor het spirituele en het onzichtbare, maar waak tegen zweverigheid. We leven tenslotte nog steeds hier, op aarde. We moeten er dan ook voor zorgen dat we hier goed kunnen functioneren. Een beetje hulp van het onzichtbare, het spirituele, is goed, maar slaat u niet geheel door. Wanneer u denkt een ‘aanwezigheid’ te voelen, kijkt u dan eerst of er ergens een raam openstaat en gaat het licht aan en uit, kijkt u dan eerst het lampje na. Blijf ook realistisch…

Carrière:

In uw werk kunt u komend jaar misschien ook bang zijn. Faalangst, onzekerheid, examenvrees of het niet vertrouwen van uw collega’s. Probeert u bepaalde situaties niet uit de weg te gaan, maar ga de uitdaging aan! Misschien is de angst voor het onbekende groter dan de angst om te falen. Gaat u daarom juist de confrontatie aan met uw eigen angsten en onzekerheden, zodat u erachter kunt komen dat de sprong in het onbekende ook juist positief kan uitpakken! Toch is komend jaar niet de juiste periode om belangrijke beslissingen te nemen of serieuze plannen voor de toekomst te maken. Komend jaar is het juist belangrijk om heel veel naar uw eigen gevoel te luisteren, naar uw innerlijk, uw dromen en uw visioenen. Probeert u verschillende dingen uit, ook de dingen waar u onzeker over bent of angst voor hebt, en neem op een later tijdstip pas een beslissing. Maar iedere uitdaging die u komend jaar aangaat is de eerste stap naar een zekerdere toekomst en iedere overwinning is er één! Werkt u (momenteel) niet, probeert u dan de bovenstaande adviezen toe te passen in uw dagelijks leven en in uw omgang met anderen.

Vriendschappen/liefde:

Laat u zich komend jaar geen oor aannaaien in vriendschappen en/of uw relatie. Bedenkt u dat de Maan ook voor bedrog, illusie, oneerlijkheid en voorspiegelingen staat. Volg uw gevoel en vertrouw op uw intuïtie als deze u zegt iemand in uw omgeving te wantrouwen. Waakt u ook tegen jaloezie en oppervlakkigheid binnen uw relatie.

Opmerking:

Bij tarot jaarkaart 18: de Maan, hoort ook kaart 9: de Kluizenaar. Leest u de omschrijving van kaart 9, de Kluizenaar, ook op uw gemak door, omdat deze kaart u laat zien hoe u uw spirituele ontwikkeling kunt bevorderen en uzelf beter kunt leren kennen, zodat u uw angsten en onzekerheden kunt accepteren en uiteindelijk overwinnen.

 

 

 1. De Zon als tarot jaarkaart

 

Gebeurtenissen komend jaar:

Met de Zon als jaarkaart zit u goed: positiviteit, optimisme, geluk, warmte, liefde en gezondheid. Wat wilt u nog meer? U krijgt komend jaar meer zelfinzicht, wordt zelfverzekerder en ontdekt de zonzijde van uw eigen persoonlijkheid. Goed nieuws, succes, groei en vernieuwing zijn te verwachten in het jaar van de Zon, misschien zelfs een heerlijke, zonnige vakantie of symbolisch gezien een vakantie die u tevredenheid en vreugde schenkt. De Zon is een ware geluksbrenger. Wat het ook is dat u graag zou willen: komend jaar is de kans aanwezig uw dromen te verwezenlijken!

Valkuilen:

Het enige waar u komend jaar op dient te letten is dat u niet te veel van uzelf vergt. Wanneer alles goed lijkt te gaan, bestaat het gevaar dat u overmoedig wordt en onnodige risico’s neemt of lichamelijk te veel hooi op uw vork neemt. Alles gaat goed, zorgt u er dan ook voor dat dit zo blijft. Accepteer dat het u nu eens voor de wind gaat, koester het en… analyseer het vooral niet te veel. Misschien vraagt u zich af: het gaat nu zo goed… wanneer komt nu de grote tegenslag? Gaat het niet té goed? Wat is de prijs die ik hiervoor moet betalen? Nee, nee, nee… u heeft er hard genoeg voor gewerkt, uw best gedaan, en… dit is ‘gewoon’ uw beloning! Geniet van al het moois om u heen, maakt u zich vooral niet druk en… geniet van het leven! Het is natuurlijk ook niet de bedoeling dat u gemakzuchtig wordt. Het feit dat het nu goed met u gaat, wil niet zeggen dat het nu ook automatisch altijd zo blijft. Dit is een beloning voor uw eigen inzet van de afgelopen tijd, een teken dat u goed bezig bent, maar wordt u gemakzuchtig en ietwat lui, dan zult u de ommekeer ook snel weer merken. Koester wat u nu heeft en vergeet niet hoe u het heeft gekregen! Het is geen cadeautje, maar een beloning!

Carrière:

De Zon geeft aan dat u komend jaar plezier in uw werk zult hebben. Creativiteit en uw ideeën uitvoeren behoren zeker tot de mogelijkheden. De sfeer op het werk zal goed zijn en hindernissen zijn absoluut te overwinnen. Breng uw plannen overtuigend, enthousiast en blijf te allen tijde optimistisch. Positief denken en een positieve houding zullen u verder brengen dan gestrest uw plannen najagen en geforceerd kansen creëren. U kunt beter opgeruimd, vrolijk en welwillend zijn zonder al te veel diploma’s op zak, dan een zuurpruim met alle mogelijke papieren. In de werksfeer is de juiste houding naar anderen toe van zeer groot belang! De Zon als jaargetal-kaart staat ook voor kennis, vernieuwing en geluk bij het gokken! Werkt u (momenteel) niet, probeert u dan de bovenstaande adviezen toe te passen in uw dagelijks leven en in uw omgang met anderen.

Vriendschappen/liefde:

De Zon wijst op een uitstekend liefdesleven en staat voor wederzijds begrip en respect, vrolijkheid, warmte en ook hier weer: positiviteit! Straal als de Zon en u krijgt terug wat u geeft: liefde, licht en warmte, vriendelijkheid, humor en opgewektheid. Voor degenen die een kinderwens hebben, is deze kaart een goed voorteken! Ook een huwelijk behoort tot de mogelijkheden.

Opmerking:

Bij tarot jaarkaart 19: de Zon, hoort ook kaart 10: Het Rad van Fortuin. Leest u de omschrijving van jaarkaart 10, het Rad van Fortuin, ook op uw gemak door, omdat deze kaart u laat zien hoe u kunt leren ervoor te zorgen dat het net zo goed zal blijven gaan als nu en hoe u uw eigen ‘Lot’ kunt bepalen. Ook jaarkaart 1, De Magiër, hoort in dit rijtje thuis.

 

 

 1. Het Oordeel als tarot jaarkaart

 

Gebeurtenissen komend jaar:

Komend jaar kunt u een belangrijke verandering verwachten in positieve zin. Zat u misschien in een vervelende situatie verwikkeld, of voelde u zich niet op uw gemak in een relatie of baan, komend jaar zal er een bevrijding plaatsvinden. Een verandering ten goede. Het Oordeel staat niet voor afsluiting, maar voor verandering van het bestaande. Uw relatie kan dus leuker worden dankzij een goed (en vooral eerlijk!) gesprek, uw baan kan interessanter worden dankzij uitbreiding van uw functie of overplaatsing naar een andere afdeling, verandering van locatie, etc. Het Oordeel wijst altijd op een nieuwe kans, het opnieuw leven inblazen van iets wat was ingedut. Het Oordeel als jaargetal-kaart staat voor een beloning, nieuwe mogelijkheden of de draad oppikken na een onderbreking of adempauze. Dit is een perfect jaar om eindelijk uw ongenoegens uit te spreken en een volwassen discussie aan te gaan met degene (vriend, vriendin, partner, etc.) tegen wie u al heel lang wilde zeggen wat u dwarszit. De verstandhouding tussen u beiden zal erop vooruitgaan.

Valkuilen:

Let erop dat u werkelijk eerlijk bent tegenover uw omgeving. Werkelijk communiceren is niet altijd gemakkelijk; een ‘open’ houding en gezellig ‘kletsen’ met iedereen is nog niet hetzelfde als werkelijk communiceren. Men kan veel praten maar niets zeggen, terwijl het in het komende jaar juist van groot belang is werkelijk te communiceren met degenen die belangrijk voor u zijn en met wie u de verstandhouding zou willen verbeteren.

Carrière:

Komend jaar kunt u gerust open en eerlijk voor uw mening uitkomen en uw eigen plannen uitspreken. Laat duidelijk merken hoe u zich voelt bij uw collega’s, en geef gerust eens kritiek op een opbouwende manier. Vergeet hierbij vooral ook niet uw eigen tekortkomingen in te zien en te vermelden. Alleen kritiek geven wordt doorgaans niet op prijs gesteld, maar een conversatie voeren waarbij u ook uw eigen fouten grif toegeeft, zal een gunstig effect hebben op de werksfeer. Eerlijkheid duurt het langst, dus doet u ook geen dingen die niet bij uw takenpakket horen en waar u eigenlijk geen zin in heeft. Verzin geen smoesje, maar wees eerlijk en leg rustig uit waarom u er geen zin in heeft. Wanneer u een smoesje verzint, zal men u de volgende keer wéér benaderen voor hetzelfde klusje tussendoor of u vragen of u zin heeft in overwerk, etc. Eerlijkheid wordt gewaardeerd, mits u het rustig brengt. U zult het merken.

Vriendschappen/liefde:

Komend jaar is het heel goed mogelijk dat u uw relatie weer nieuw leven inblaast en een goed gesprek met elkaar heeft, waardoor duidelijk wordt wat u beiden verwacht van deze relatie en van elkaar. Ook is het mogelijk dat u (weer) een relatie aangaat met een ex-geliefde en dat het komend jaar beter uit zal pakken dan de vorige keer dat u samen was. Wel belangrijk blijft met het Oordeel als jaargetal-kaart: communiceren en eerlijk zijn tegen elkaar. Maak van uw hart geen moordkuil, zeg eerlijk wat u niet leuk vindt binnen deze relatie en zeg ook gerust welk gedrag u van uw partner niet zo leuk vindt. Vindt u het niet leuk dat hij/zij nachten achter de pc doorbrengt of dikwijls beschonken thuiskomt? Wilt u vaker samen iets ondernemen of juist meer tijd voor uzelf en uw vrienden hebben? Maak alles bespreekbaar, zelfs uw seksleven; kan daar iets aan veranderd of verbeterd worden? Hoe? Praat erover, vraag hoe hij/zij het een en ander ervaart en geef ook uw eigen mening. Kijk niet alleen naar de tekortkomingen van de ander, maar óók naar die van uzelf! De relatie zal erdoor verbeteren en uw liefde voor elkaar zal groeien! Voor vriendschappen geldt: een oude vriendschap kan nieuw leven ingeblazen worden komend jaar, of er kan een afspraak gemaakt worden met iemand die u al een tijd niet heeft gezien. Praat eventuele problemen op een rustige en volwassen manier uit. Nieuwe kansen, nieuwe ronden met het Oordeel als jaarkaart!

Opmerking:

Bij jaarkaart 20: het Oordeel, hoort ook kaart 2: de Hogepriesteres. Leest u de omschrijving van jaargetal-kaart 2, de Hogepriesteres, ook op uw gemak door, omdat deze kaart u laat zien hoe u kunt leren eerlijk tegen uzelf te zijn en hoe u de juiste beslissingen kunt nemen voor komend jaar.

 

 

 1. De Wereld als tarot jaarkaart

 

Gebeurtenissen komend jaar:

Komend jaar is er een grote kans aanwezig dat u de laatste stap zet in een voor u belangrijk project. Er is sprake van een afronding van iets, zodat u daarna kunt doorgaan met iets nieuws, iets groters, iets beters. U heeft al veel geleerd en gedaan, en komend jaar kunt u eindelijk alles afronden en doorgaan op een ander en beter niveau! Een fijne tijd breekt voor u aan, waarin weinig tot geen plaats is voor grote zorgen; een positief vooruitzicht! Bij deze kaart horen ook de eventuele contacten in het buitenland en/of lange reizen waarbij u het naar uw zin zult hebben.

Valkuilen:

Ook al heeft u een belangrijke fase in uw leven afgerond, heeft u veel geleerd en uw doel bereikt, er zijn natuurlijk ook nog heel veel mensen om u heen die het nog niet zo ver geschopt hebben als u. Let u erop dat u deze mensen als gelijken blijft zien en hen ook als zodanig blijft behandelen. Soms kunt u het woord ‘dom’ gebruiken, maar wat is nu eigenlijk dom? Is iemand die anders denkt dan u dom? Is iemand die langzamer zijn lessen leert in dit leven dom? Misschien stelt hij of zij slechts andere prioriteiten? Blijft u ook komend jaar voor iedereen openstaan en voor iedereen begrip opbrengen. Juist hierdoor bent u zover gekomen als u nu bent. Wees dankbaar dat u de kans heeft gekregen en aangepakt om uw doel te bereiken en stel uzelf hierdoor niet boven anderen. Hoogmoed komt voor de val; zelfs met de Wereld als jaarkaart…

Carrière:

Op het gebied van werk zit u goed: u bent op uw plaats en bent goed in wat u doet. Ook in uw werk zullen belangrijke projecten komend jaar worden afgerond, zodat u met frisse moed weer aan iets anders kunt beginnen. De Wereld wijst op succes en een goede werksfeer. Misschien zelfs een buitenlandse (zaken)reis of buitenlandse contacten.

Vriendschappen/liefde:

U voelt zich goed in uw relatie, u voelt zich thuis bij uw partner en u bent gelukkig met elkaar. U heeft beiden de juiste balans weten te vinden tussen liefde en vriendschap, en dat is goed! Dat is de juiste manier om een relatie in stand te houden: elkaar gelijkwaardig behandelen, open en eerlijk tegen elkaar zijn en elkaar waarderen. Blijf elkaar aanvullen en vooral ook van elkaar leren. Zo zult u steeds dichter naar elkaar toe groeien en ontstaat er een soort twee-eenheid, een gevoel van ‘thuis zijn’. Heeft u nog geen partner, dan is de kans groot dat u komend jaar iemand tegenkomt met wie het enorm goed blijkt te klikken: u zult het gevoel kunnen hebben alsof u elkaar al jaren kent.

Opmerking:

Bij jaarkaart 21, de Wereld, hoort ook kaart 3: de Keizerin. Leest u de omschrijving van jaarkaart 3, de Keizerin, ook op uw gemak door, omdat deze kaart u laat zien hoe u kunt leren te genieten van uw succes en dankbaar te zijn voor wat u heeft kunnen bereiken.

 

 

 1. (0.) De Dwaas als tarot jaarkaart

 

Gebeurtenissen het komende jaar:

U staat aan het begin van iets nieuws; een nieuwe periode van uw leven dient zich aan. Durf uw eigen gang te gaan, cijfert u zichzelf niet weg voor anderen, maar durf datgene te doen wat u leuk vindt en wat goed voelt! Luister hierbij naar uw gevoel en durf die sprong in het diepe te maken, maar ga desondanks niet ondoordacht te werk. Het is niet erg als u weer helemaal aan het begin van iets staat (bijvoorbeeld met leren, een cursus, een nieuwe baan of een nieuwe relatie) want het zal juist heel goed voor u zijn om weer eens met iets geheel nieuws te beginnen. Het zal uw persoonlijke groei zeer zeker bevorderen!

Valkuilen:

Hoewel het een goed jaar is om met iets nieuws te beginnen, is het wel verstandig om hierbij op uw eigen intuïtie te blijven vertrouwen. Het kan zijn dat u iets nieuws wilt gaan doen, maar waarvan u in uw hart weet dat u hier misschien niet goed aan doet. Doe het dan ook niet! Iets nieuws beginnen is prima, mits u er helemaal zelf achterstaat, zowel met uw gevoel als met uw gezond verstand!

Gaat het een niet door, dan komt er vanzelf wel weer iets anders op uw pad wat misschien toch beter bij u past. Blijf verantwoordelijk, bedachtzaam en duik niet ‘zomaar’ ergens in zonder van tevoren goed na te denken of u er wel voldoende tijd voor kunt vrijmaken, of u in staat bent zich er helemaal voor in te zetten, en of het vanbinnen echt goed voelt. Enthousiasme gaat soms gepaard met onbedachtzaamheid en het zou jammer zijn als u uzelf of iemand anders in het begin blij maakt, maar hem of haar later alsnog moet teleurstellen. Waak ook tegen onverschilligheid.

Carrière:

Misschien heeft u twijfels over het feit of u hier wel op uw plaats bent. Misschien wilt u iets anders gaan doen, maar weet u nog niet goed wat. Durf uw eigen beslissingen te nemen en laat u zich niet in een bepaalde richting sturen door anderen. Niemand kan in uw hart of in uw hoofd kijken en niemand weet dus wat u werkelijk wilt. Past u zich niet aan anderen aan, maar trek uw eigen plan en volg uw gevoel. Begin met een nieuwe cursus als dit u leuk lijkt, solliciteer als dit goed voelt. Durf uw eigen weg te gaan, ook op het gebied van werk. Werkt u (momenteel) niet, probeert u dan de bovenstaande adviezen toe te passen in uw dagelijks leven en in uw omgang met anderen.

Vriendschappen/liefde:

Ook op het gebied van relaties en/of vriendschappen is het goed om open te staan voor nieuwe contacten. De personen bij wie u zich goed voelt, blijft u natuurlijk trouw, maar van de mensen in uw omgeving die naar uw gevoel minder toevoegen aan uw leven, kunt u gerust wat meer afstand nemen, zodat u meer tijd overhoudt om nieuwe contacten te leggen. Het kan zijn dat u erachter komt dat u elk contact met iemand wilt verbreken, maar het kan ook heel goed zijn dat u misschien alleen maar een kleine adempauze wenst en wat meer gevoel van vrijheid wilt hebben. Dit jaar is een goed jaar om open te staan voor nieuwe contacten en om nieuwe vriendschappen of een relatie aan te gaan.

Opmerking:

Bij jaarkaart 22 (0): de Dwaas, hoort ook kaart 4: de Keizer. Leest u de omschrijving van jaarkaart 4, de Keizer, ook op uw gemak door, omdat deze kaart u laat zien hoe u kunt leren assertiever te zijn, uw grenzen aan te geven en u niet te laten sturen door anderen.

 

Tarot blog >HOME