Waarom astrologie populair is bij slimme vrouwen

Astrologie is alweer een poosje zeer populair en dan vooral bij slimme vrouwen. In dit blog geef ik u 5 redenen waarom vrouwen met een hoger dan gemiddeld I.Q wel degelijk waarde hechten aan astrologie en horoscopen.

Waar astrologie in het verleden door velen direct werd weggewuifd als klinkklare onzin en kwakzalverij, geven nu steeds meer vrouwen toe dat ze toch wel open staan voor het idee dat de zon, maan en planeten invloed op ons zouden kunnen hebben. En dat ze ook daadwerkelijk iets kunnen met hun horoscoop.

En niet alleen vrouwen. Op zakelijk gebied kunnen sommige mannen er stiekem ook wat van!

Men hoeft hiervoor niets eens honderd procent in astrologie te geloven, het gaat er vooral om hoe men de horoscoop zelf interpreteert.

Vooral jonge hoogopgeleide vrouwen  gaan op een speelse, creatieve doch serieuze manier om met astrologie. Zelfs met de horoscopen die in kranten, magazines of op internet staan.

Niet door de voorspellingen klakkeloos voor waar aan te nemen, maar door zich hierdoor te laten inspireren bij het maken van keuzes of het nadenken over eventuele nieuwe mogelijkheden.

Geboortehoroscoop

De meeste vrouwen die een geboortehoroscoop laten maken, doen dit niet met de intentie hiernaar te gaan leven, maar met de bedoeling zichzelf beter te leren kennen en op die manier meer aandacht te besteden aan hun eigen persoonlijke ontwikkeling.

Een geboortehoroscoop die is berekend aan de hand van persoonlijke gegevens als geboortedag, plaats en tijd leggen namelijk vooral de diepere persoonlijkheid van iemand bloot.

‘Onzin!’ zullen de wetenschappers nu in volle borst roepen. En dat mag.

Natuurlijk is het zo dat de werking van astrologie nog steeds niet wetenschappelijk bewezen is. Maar hoe hard men ook roept dat een horoscoop niets met de invloed van planeten te maken heeft en vooral gebaseerd is op het psychologische Forer effect, feit blijft dat heel veel mensen zichzelf wel degelijk herkennen in de beschrijving van hun sterrenbeeld.

Frappant blijft ook dat zij na het duiden van hun geboortetekening plotseling begrijpen waarom zij in bepaalde situaties reageren zoals ze reageren of telkens weer op dezelfde manier handelen. Dat ze hierdoor ook daadwerkelijk inzien hoe dit eventueel anders of beter zou kunnen.

En wat maakt het dan uit of dit nu gebeurt op basis van het Forer effect of vanwege een daadwerkelijke invloed van de planeten? Het belangrijkste is toch dat iemand er iets aan heeft.

Kunst

Er zijn zoveel mensen die een religie aan hangen waarbij ook niets wetenschappelijk te bewijzen valt. Juist omdat veel vrouwen zich niet meer kunnen vinden in traditionele religies maar wel nog steeds behoefte hebben aan een zekere houvast, vinden zij in de astrologie een aardig alternatief.

Persoonlijk schaar ik astrologie dan ook zeker niet onder de noemer ‘wetenschap’. En ook niet onder het begrip ‘religie’. Ik zie astrologie vooral als een kunstvorm. Tot het moment dat de vernuftige astrologie software ten tonele verscheen, vergde het maken van een uitgebreide horoscoop namelijk flink wat handwerk.

Ook het interpreteren van de planeten in de Huizen, de Huizen in de tekens, de aspecten binnen de horoscoop en alles eromheen doet elke astroloog op zijn eigen manier, hetgeen elke horoscoop een uniek, persoonlijk én gepersonaliseerd kunstwerk maakt. Een figuurlijke ‘spiegel’ op psychologisch niveau.

Zoals een schilderij mensen emotioneel kan raken en inzichten kan bieden, kan ook een goede, met de hand uitgewerkte horoscoop wel degelijk iemands gevoelige snaar raken.

Wat de reden ook is dat iemand graag haar horoscoop leest of een astroloog bezoekt; het gaat er natuurlijk vooral om dat diegene zich er in de eerste plaats goed bij voelt en steun uithaalt. Wanneer men hier op zijn eigen manier zijn voordeel mee doet en hier anderen niet mee lastig valt, wat is dan überhaupt het probleem?

Gelukkig hebben hoogopgeleide vrouwen geen boodschap aan betwetende argumenten of rigide theorieën. Of astrologie nu wel of niet wetenschappelijk te bewijzen valt, wat bepaalde wetenschappers er nu wel of niet over zeggen, zij trekken hierin gewoon hun eigen plan. Al dan niet geïnspireerd door hun horoscoop.

5 redenen waarom astrologie populair is bij slimme vrouwen

  1. Vanwege hun creatieve denkvermogen zijn zij in staat hetgeen in hun horoscoop geschreven staat  niet alleen op zichzelf te betrekken maar zich hier ook door te laten inspireren.
  2. Vanwege hun vermogen tot het leggen van verbanden vinden zij het interessant om te bekijken wat hun horoscoop voorspelt en hoe dit eventueel op hen van toepassing zou kunnen zijn.
  3. Vanwege hun relativeringsvermogen begrijpen zij heel goed dat zij zelf invloed hebben op wat er in hun horoscoop geschreven staat en dat zeker niet alles ‘vast’ ligt.
  4. Vanwege hun intellect zijn ze prima in staat astrologie als ‘ psychologisch hulpmiddel’ te zien bij persoonlijke ontwikkeling, liefde, vriendschap, financiën, studie, werk en welzijn zonder hier meer van te maken dan het is: een steuntje in de rug.
  5. Vanwege hun gevoel voor humor zien ze in dat de horoscopen in de media vooral vallen onder ‘spiritueel entertainment’ en kunnen ze hartelijk lachen om de horoscopen van zowel zichzelf als die van hun vriendinnen of geliefde wanneer hier iets herkenbaars in staat. Of ze nu wel of niet geloven in de kracht van astrologie, het is vooral leuk.

 

Astrologie blog >HOME