Betekenissen tarotkaarten toekomstprognose

tarot betekenissen toekomst

Wat zijn de betekenissen van de tarotkaarten met betrekking tot toekomstprognose? Iedereen is wel eens nieuwsgierig naar wat hem of haar in de naaste toekomst te wachten staat en zou de toekomst willen kunnen voorspellen. Veel tarotisten zijn van mening dat dit met de tarot niet mogelijk is.

Toch heb ik in de afgelopen dertig jaar dat ik mij bezig houd met de tarot zeer vaak mogen ervaren dat de kaarten in veel gevallen wel degelijk de toekomst kunnen voorspellen. Dit heeft echter niets met magie te maken, maar juist alles met het eigen inzicht.

Ik geloof namelijk dat de kaarten ons inzicht geven in de dingen die kunnen gaan gebeuren, uitgaande van het moment waarop de tarotkaarten worden gelegd. De toekomst is namelijk (gedeeltelijk) al bekend bij de vraagsteller zelf, al dan niet in zijn onderbewustzijn.

De betekenissen die op deze pagina bij de kaarten staan vermeld zijn geschikt voor alle gerichte vraagstukken betreffende de toekomst, maar ook voor ‘open’ vragen zoals: ‘Wat staat mij vandaag/deze week/deze maand dit jaar te wachten?’

Onderstaande teksten zijn eerder verschenen in het boek De Intuïtieve Tarot.

Het boek is inmiddels uitverkocht, maar tweedehands nog te bestellen via onderstaande link.

De Intuïtieve Tarot

 

Copyrights van de Rider Waite Tarot op deze pagina: U.S. Games Systems.

Rider Waite Tarotkaarten bestellen?>KLIK

Uitleg

We kunnen te allen tijde zelf bepalen (door middel van het gevoel dat de kaarten je geven) of dit overeenkomt met jouw eigen wensen en plannen. En vervolgens zelf beslissen of je dit wilt of niet.

Het is dus niet zo dat alles wat er in de kaarten staat onafwendbaar is en zal gaan gebeuren, maar het geeft wel degelijk enige duidelijkheid over wat er eventueel kan gaan gebeuren. Bevalt dit toekomstbeeld je? Ga dan vooral op de ingeslagen weg door. Bevalt dit je niet? Ook dan kun je zelf je eigen toekomst creëren door – alsnog – een andere richting te kiezen!

Werkwijze:

  1. Ga met je kaarten op een plek zitten waar de sfeer goed is, steek desnoods een kaarsje en/of wierookje aan als je dit prettig vindt.
  2. Schud met gesloten ogen de kaarten terwijl je je vraag stelt.
  3. Spreid de kaarten (blind) uit op tafel.
  4. Open je ogen en kies de kaart die er voor jou ‘uit springt’.
  5. Pak deze kaart en zoek de betekenis ervan op in het overzicht hieronder.
  6. Bekijk de kaart, lees hierbij de korte beschrijving en kijk welk gevoel dit – met betrekking tot je vraag – bij jou teweeg brengt. Denk er niet al te lang over na; jouw eerste reactie bevat het antwoord!

 Grote Arcana

 

 

0. De Dwaas

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je in de naaste toekomst op het punt komt waarop je iets nieuws kunt beginnen. Maak je niet te veel zorgen; teveel nadenken zal je intuïtie blokkeren. Ga zoveel mogelijk op je gevoel af.

Waarschuwing: Goed naar je intuïtie luisteren is iets anders dan onbezonnen te werk gaan en niet nadenken over de mogelijke consequenties.

 

betekenissen tarotkaarten

 

1. De Magiër

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je in de naaste toekomst behoefte krijgt je ideeën aan je omgeving kenbaar te maken. Je weet immers wat je graag wilt en zit boordevol nieuwe plannen. Realiseer je dat je zelf actie dient te ondernemen. De mensen zullen niet zelf aan je deur komen om te vragen of je nog goede ideeën hebt. Neem zelf het initiatief en je zult meer kunnen bereiken dan je momenteel zelf voor mogelijk houdt.

Waarschuwing: Zelf het initiatief nemen en laten zien wat je kunt is iets anders dan jezelf overschatten en jezelf op de borst kloppen!

 

betekenissen tarotkaarten

 

2. De Hogepriesteres

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je je binnenkort steeds meer bewust wordt van het feit dat je over een zeer sterke intuïtie beschikt. Ook vertelt deze kaart je dat geduld een schone zaak is maar dat dit zeker ook vaak wordt beloond. Durf de dingen te laten gebeuren en reageer hierop vanuit je gevoel.

Waarschuwing: Jezelf verdiepen in de eigen spiritualiteit en geduldig zijn is iets anders dan je boven anderen verheven voelen en geduld te verwarren met passiviteit.

 

betekenissen tarotkaarten

 

3. De Keizerin

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je iets nieuws te wachten staat, dat er een nieuw tijdperk, een nieuwe fase voor je wordt ingeluid en dat dit nieuwe begin voor jou zeer voorspoedig zal gaan verlopen. Mogelijk zul je de vruchten kunnen plukken van je eerdere inspanningen. Durf hiervan te genieten.

Waarschuwing: Genieten van je succes is iets anders dan belang hechten aan uiterlijk vertoon.

 

betekenissen tarotkaarten

 

4. De Keizer

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je in een situatie verzeild zult raken waarin het nodig is je grenzen aan te geven en misschien ook meer structuur in je leven aan te brengen. Orde en regelmaat zullen je goed doen.

Waarschuwing: Het aangeven van je grenzen en gestructureerd leven is iets anders dan anderen drillen en je gedragen als een controle-freak.

 

betekenissen tarotkaarten

 

5. De Hogepriester

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je binnenkort behoefte zult hebben aan begeleiding, steun, hulp of misschien zelfs therapie. Wanneer je deze behoefte voelt opkomen, schroom dan niet om zelf om hulp te vragen. Waarschijnlijk komt er iemand op je pad die je juist dat zetje in de goede richting kan geven of je een steuntje in de rug kan bieden. Soms staat deze kaart voor een huwelijk of andere traditie waar men waarde aan hecht.

Waarschuwing: Iemand om hulp of advies vragen is iets anders dan in de slachtofferrol blijven hangen en op iemand blijven leunen zonder zelf de verkregen adviezen in praktijk te brengen.

 

 

6. De Geliefden

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je de liefde van je leven gaat ontmoeten of dat je huidige relatie een flinke oppepper krijgt. Verder kom je de komende tijd voor een belangrijke keuze te staan, al dan niet op liefdesgebied. Luister vooral naar je intuïtie, naar de stem van je hart voor je de knoop doorhakt.

Waarschuwing: Rekening houden met de behoefte van anderen is iets anders dan jezelf constant wegcijferen.

 

 

7. De Zegewagen

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je in de naaste toekomst vrijwillig zult vertrekken om een bepaald doel na te streven. Dit kan te maken hebben met een reis, een verhuizing, of een spreekwoordelijk ‘vertrek’ waarbij je afscheid neemt van het verleden en jezelf wilt richten op iets nieuws. Wat je ook besluit; wanneer je werkelijk weet wat je wilt, is de kans groot dat je je doel zult bereiken.

Waarschuwing: Weten wat je wilt en de kortste weg naar succes volgen is iets anders dan je zin doordrammen en over andermans grenzen heen denderen.

 

 

8. De Kracht

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je komende tijd iets of iemand dient te observeren om uit te vinden wat voor jou de beste manier is om met een bepaalde situatie om te gaan. Het wordt tijd om duidelijk je grenzen aan te geven en je niet door anderen te laten overheersen. Laat je niet kennen, blijf kalm, en houdt je emoties (ook je woede!) onder controle. Sla op het juiste moment kalm maar zelfverzekerd, toe. Deze kaart is op lichamelijk gebied vaak een voorbode van een genezing of erotische spanning.

Waarschuwing: Duidelijk je grenzen aangeven en op het juiste moment toeslaan is iets anders dan een ander overschreeuwen en een agressieve indruk maken.

 

 

9. De Kluizenaar

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je de komende tijd alleen wilt zijn om na te denken en de dingen voor jezelf op een rijtje te zetten. Waarschijnlijk wordt je interesse voor het spirituele gewekt en zul je jezelf daardoor heel goed gaan leren kennen. Soms bevat deze kaart het advies om bewust wat afstand te nemen van bepaalde mensen, juist om te bekijken of je het contact meer of minder zult missen dan je misschien dacht. Soms zie je de dingen van een afstandje helderder dan wanneer je er constant middenin zit.

Waarschuwing: Even een poosje wat tijd alleen doorbrengen en je kennis uitbreiden is iets anders dan jezelf isoleren en betweterig gedrag vertonen.

 

 

10. Het Rad van Fortuin

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je komende tijd op een punt komt waarop je zelf het heft in eigen hand dient te nemen. Waarschijnlijk loop je al een hele poos in hetzelfde kringetje rond en heb je de situatie al die tijd min of meer geaccepteerd ondanks het feit dat je niet tevreden was met de huidige gang van zaken. Durf op het juiste moment actie te ondernemen, anders zal er nooit iets veranderen.

Waarschuwing: Het heft in eigen hand nemen en een andere weg inslaan is iets anders dan afwachten tot er iets anders op je pad komt en dan alsnog actie ondernemen.

 

 

11. De Gerechtigheid

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je voor een belangrijke beslissing komt te staan, waarbij het raadzaam is rationeel te werk te gaan in plaats van emotioneel. Wees te allen tijde eerlijk, zowel naar jezelf als naar anderen toe. Alleen dan zal gerechtigheid geschieden en kun je de verantwoording nemen voor je eigen daden. Soms is deze kaart een voorbode voor een werkelijke rechtszaak.

Waarschuwing: Eerlijk zijn ten opzichte van jezelf en werkelijk de verantwoording nemen voor je eigen daden is iets anders dan weten wat er verkeerd is gegaan maar jezelf desondanks blijven afvragen waar je het toch aan hebt verdiend dat dergelijke personen of situaties op je pad zijn gekomen.

 

 

12. De Gehangene

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat een bepaalde onderneming of situatie waarin je verkeert of nog verzeild gaat raken tot stilstand komt. Durf dan, net als de Gehangene, eens ‘op je hoofd’ te gaan staan en de dingen vanaf een heel andere kant te bekijken en benaderen. Waarschijnlijk is het nodig om iets van jezelf op te offeren en de dingen heel anders aan te pakken dan je tot dusver hebt gedaan.

Waarschuwing: Geduldig wachten en de dingen van een andere kant bekijken is iets anders dan dadeloos afwachten en jezelf als slachtoffer (blijven) zien.

 

 

13. De Dood

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je komende tijd een bepaalde situatie of relatie zult moeten beëindigen, met de nadruk op ‘moeten’. Doorgaans is er bij ‘de Dood’ geen sprake van vrije wil. Vaak staat deze kaart voor een bepaalde situatie die moet worden afgesloten, omdat je anders niet in staat bent werkelijk open te staan voor nieuwe goede dingen die nog op je pad zullen gaan komen.

Waarschuwing: Het verleden afsluiten en openstaan voor het nieuwe is iets anders dan fysiek afscheid nemen, maar geestelijk nog iedere dag bij het verleden betrokken blijven en het nieuwe met het oude blijven vergelijken.

 

 

14. De Gematigdheid

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je komende tijd wat meer op je rust zult moeten letten en (meer) tevreden dient te zijn met wat je hebt. Doe alles met mate en werk jezelf niet over de kop om maar meer geld te kunnen verdienen ten koste van vriendschappen, relaties en je gezondheid! In het belang van je eigen welzijn doe je er verstandig aan een compromis te sluiten. Soms is deze kaart een voorbode voor een genezing en het vinden van geestelijk evenwicht.

Waarschuwing: Voldoende rust nemen en met jezelf in balans komen is iets anders dan minder tijd besteden aan werk en andere (sociale) verplichtingen en ondertussen bedenken wat je allemaal had kunnen doen als je geen rust had genomen.

 

 

15. De Duivel

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je in een situatie terecht komt waar je je niet prettig bij voelt. Trefwoorden die bij de Duivel horen zijn: Controle, leugens, jaloezie, bezitsdrang, verslaving. Wees voorzichtig met wie je omgaat en laat bepaalde personen of situaties niet de overhand krijgen. Wees je ervan bewust dat we altijd en overal beschikken over onze eigen vrije wil en dat we niemand anders de schuld kunnen geven van beslissingen die we nemen of situaties waarin we ons bevinden.

Waarschuwing: Jezelf bevrijden van iets of iemand en het contact verbreken met degene die jou probeert te controleren is iets anders dan vluchten en de persoon in kwestie voor de rest van je leven angstvallig blijven ontwijken.

 

 

16. De Toren

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je de komende periode verrast zult worden door een onverwachte gebeurtenis die je in eerste instantie als zeer onprettig zult ervaren. Wees gerust, dit gevoel van onbehagen, van totale overdondering duurt maar even. Later, wanneer de eerste schrik voorbij is, zal blijken dat je deze onverwachte verandering vooral als een opluchting zult ervaren.

Waarschuwing: Een onverwacht afscheid accepteren en daarna inzien dat dit misschien wel nodig was om opnieuw te kunnen beginnen is iets anders dan je neerleggen bij een onverwachte gebeurtenis en vervolgens niet werken aan je persoonlijke groei.

 

 

17. De Ster

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je plannen grote kans van slagen hebben. De Ster is vaak een voorbode voor een betere tijd die aanbreekt na een wat moeilijkere periode. Blijf vooral hoop houden en jezelf begripvol en behulpzaam opstellen naar je omgeving. Wie goed doet, goed ontmoet.

Waarschuwing: Een positieve instelling hebben en anderen je onbaatzuchtige hulp aanbieden is iets anders dan naïef zijn en misbruik laten maken van je goedheid.

 

 

18. De Maan

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je in een situatie verzeild raakt waarbij je je ogen goed open dient te houden. Illusies en bedrog zijn op handen en wanneer je je laat meeslepen door je dromen en wensen zou je wel eens bedrogen uit kunnen komen. Blijf vooral naar je intuïtie luisteren, ook al zegt je innerlijke stem iets anders dan je eigenlijk zou willen horen. Je doet er goed aan komende tijd sowieso meer op je gevoel te vertrouwen en aandacht te besteden aan je dromen. Mogelijk bevatten deze boodschappen voor je

Waarschuwing: Openstaan voor wat je innerlijke stem je vertelt en op je hoede zijn voor bedrog is iets anders dan zweverig door het leven gaan waarbij je de werkelijkheid uit het oog verliest en overal achterdochtig over bent.

19. De Zon

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je een heerlijke tijd tegemoet gaat waarin alles goed lijkt te gaan. Moeilijkheden zullen worden overwonnen en je zult genieten van een heerlijke periode waarin er niets dan goeds op je pad zal komen, mits je zelf ook optimistisch blijft. Soms betekent deze kaart dat vooral de zomerperiode veel moois voor je in petto heeft of dat er goed nieuws naar jou onderweg is dat in verband staat met kinderen.

Waarschuwing: Optimistisch blijven en een positieve houding aannemen is iets anders dan anderen blind vertrouwen en hen vrijwillig jouw energie laten wegtrekken.

 

 

20. Het Oordeel

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat oude problemen of ruzies eindelijk uitgesproken kunnen worden. Durf gerust de eerste stap te zetten en probeer daarbij schaamte of onzekerheid te overwinnen. Alleen wanneer je duidelijk durft te zijn over wat je van de ander verwacht en wat je zelf misschien anders had kunnen aanpakken, zullen bepaalde zaken opgehelderd kunnen worden.

Waarschuwing: Communiceren en misverstanden ophelderen is iets anders dan over het weer praten en de ander bedelven onder een stortvloed van verwijten waarbij je zelf buiten schot blijft.

 

 

21. De Wereld

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat wanneer je werkelijk iets wilt, je dit ook zult kunnen bereiken. Trek je daarbij niets aan van personen die jou op andere gedachten proberen te brengen of je op een negatieve manier willen beïnvloeden. Na alle (levens) lessen die je hebt doorlopen weet jij prima wat wel of niet goed voor je is. Ga je eigen weg, durf op een verantwoorde manier risico’s te nemen en succes zal je deel zijn.

Waarschuwing: Geloven in je eigen kunnen en het opdoen van wijsheid is iets anders dan je hooghartig naar anderen opstellen en anderen informatie willen opdringen waar ze (nog) niet aan toe zijn.

 

Kleine Arcana, Staven

 

Staven Aas

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat zich binnenkort een geweldige kans voordoet die je beter met beide handen kunt aanpakken. Het zal je persoonlijke groei absoluut bevorderen.

 

 

Staven twee

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je je doel zult bereiken, maar tegelijkertijd denkt: ‘Is dit het nu?’ Samengaan met iemand, op welk gebied dan ook, kan nieuwe ideeën van de grond laten komen, en…dubbele vreugde!

 

 

Staven drie

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je een oud project weer nieuw leven kunt inblazen en dat je verzekerd kunt zijn van succes. De oogst zal uiteindelijk kunnen worden binnengehaald.

 

Betekenissen tarotkaarten

 

Staven vier

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je nieuwe mensen ontmoet waar je je prettig bij voelt en van wie je kunt leren. Durf ook gerust zelf op anderen af te stappen. Wie weet wie je leert kennen en waar dit toe kan leiden!

 

Betekenissen tarotkaarten

 

Staven vijf

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je wordt uitgedaagd jezelf te bewijzen. Waarschijnlijk speelt daarbij een zekere besluiteloosheid een rol. Aarzel niet, neem de uitdaging aan en durf te laten zien wat je kunt en wie je bent.

 

Betekenissen tarotkaarten

 

Staven zes

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je goed nieuws ontvangt of dat er een promotie of andere vorm van vooruitgang te verwachten is. Eindelijk zul je de waardering krijgen die je verdient.

 

 

Staven zeven

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat iemand zich kritisch over jou zal uitlaten of het absoluut niet met je eens zal zijn. Laat je niet beïnvloeden door wat anderen vinden of zeggen. Probeer erboven te staan en blijf bij je standpunt; uiteindelijk trek je aan het langste eind.

 

 

Staven acht

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je goed nieuws zult ontvangen en dat bepaalde plannen die je eerder hebt gemaakt sneller gerealiseerd kunnen gaan worden dan je misschien verwachtte.

 

Betekenissen tarotkaarten

 

Staven negen

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je in een situatie verzeild raakt die oude wonden kan openrijten waardoor je als het ware dichtklapt en iedereen wantrouwt. Het is aan te raden je ietwat gereserveerd op te stellen, maar probeer wel realistisch te blijven en niet iedereen over één kam te scheren.

 

Uitleg tarotkaarten

 

Staven tien

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je het zo druk gaat krijgen, dat je door de bomen het bos niet meer ziet en waardoor je mogelijk gestrest raakt. Doe één ding tegelijk en zorg ervoor dat je je, zowel op fysiek als mentaal gebied niet overbelast.

 

uitleg tarotkaarten

 

Staven Schildknaap

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je onverwacht goed nieuws zult ontvangen middels brief, telefoon (What’s App/SMS) of email. Soms staat deze kaart zelfs voor de komst van een minnaar.

 

 

Staven Ridder

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je behoefte krijgt aan een verandering en dat je ook de kans krijgt deze verandering door te voeren. Ook verplaatsing in de vorm van reizen of verhuizen kan aangekondigd worden door de Staven Ridder.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Staven Koningin

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat een behulpzame, betrouwbare, communicatief ingestelde en wilskrachtige vrouw belangrijk voor je wordt komende tijd. Soms staat deze koningin voor een eigenzinnige vriendin.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Staven Koning

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat een wilskrachtige, eerlijke, serieuze 9doch met een leuk gevoel voor humor) en betrouwbare man belangrijk voor je wordt komende tijd. Soms staat deze koning voor een trouwe echtgenoot.

 

 Kleine Arcana, Zwaarden

 

betekenissen tarot

 

Zwaarden Aas

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je duidelijkheid zult krijgen in een zekere situatie en/of dat je hieromtrent een beslissing dient te nemen. Probeer hierbij vooral rationeel te handelen en iets minder emotioneel.

 

 

Zwaarden twee

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je in een situatie terecht komt waarin je jezelf zult willen beschermen. Luister naar je intuïtie en neem geen overhaaste beslissingen Neem de tijd om een compromis te sluiten met je eigen ‘ik’ of met iemand anders.

 

betekenissen tarot

 

Zwaarden drie

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat iets of iemand jou verdriet zal doen of dat een oud verdriet weer opspeelt. Probeer het hart niet over het hoofd te (blijven) laten heersen. Misschien moet je een beslissing nemen die tegen je gevoel indruist.

 

uitleg tarot

 

Zwaarden vier

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je een al dan niet gedwongen (door ziekte of ongeluk) rustpauze zult moeten inlassen om zowel mentaal als fysiek tot rust te komen. Verzet je hier niet tegen. Ook kan het zijn dat je ergens (tijdelijk) afstand van dient te nemen.

 

uitleg tarotkaarten

 

Zwaarden vijf

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat er een afschuwelijke ruzie zal gaan plaatsvinden waarbij gemeenheid en harde verwijten niet zullen worden geschuwd. Wees op je hoede, laat je niet ondersneeuwen en verman je! Waak er wel voor dat je geen dingen doet of zegt waar je later spijt van krijgt.

 

uitleg tarotkaarten

 

Zwaarden zes

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je afstand kunt nemen van je problemen en een rustigere periode tegemoet gaat. Een nieuw tijdperk breekt langzaam aan. Soms: letterlijk een reis over het water.

 

uitleg tarotkaarten

 

Zwaarden zeven

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat iemand niet eerlijk tegen jou is of je zelfs probeert te bestelen of te bedriegen. Laat je niet in de luren leggen. Het kan ook zijn dat je zelf in oude fouten vervalt of niet eerlijk bent tegen anderen.

 

uitleg tarotkaarten

 

Zwaarden acht

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je een periode tegemoet zult gaan waarin het lijkt alsof je niet verder kunt, maar niets is minder waar. Er zijn nog genoeg mooie dingen te verwachten, maar… durf je deze wel te zien?

 

tarotkaarten betekenis

 

Zwaarden negen

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je je zorgen zult (blijven) maken, of je zelfs schuldig blijft voelen over zaken die niet (meer) relevant zijn. Lucht je hart, los problemen op, praat iets uit en vergeef en verlos jezelf !

 

 

Zwaarden tien

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat er eindelijk een einde gaat komen aan een donkere periode. Blijf hoop houden, ook voor jou gaat de zon weer schijnen.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Zwaarden Schildknaap

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je in een ruzie verwikkeld raakt of  bekritiseerd zult worden. Blijf kalm en neem wat er gezegd wordt in overweging. Misschien zit er een kern van waarheid in?

 

betekenissen tarotkaarten

 

Zwaarden Ridder

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat iemand vreselijk tegen je tekeer zal gaan. Het beste wat je kunt doen is deze aanval vermijden en er niet op ingaan. De aanvallende partij zal hoogst waarschijnlijk niet openstaan voor een goed gesprek maar slechts willen razen en tieren, dus bespaar je de moeite.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Zwaarden Koningin

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat een rationeel denkende, zelfstandige, maar scherpzinnige, (soms zelfs bitse) vrouw belangrijk voor je wordt komende tijd. Soms staat deze koningin voor een alleenstaande vrouw of weduwe.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Zwaarden Koning

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat een afstandelijke, ietwat dominante, maar verstandige man belangrijk voor je wordt komende tijd. Soms staat deze koning voor een zakenman of iemand die in verband staat met de wet.

 

Kleine Arcana, Bekers

 

betekenissen tarotkaarten

Bekers Aas

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat er iets heel moois op je pad komt. Dit kan in verband staan met een nieuwe liefde, een genezing, of zelfs een geboorte of bruiloft.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers twee

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je iemand gaat tegenkomen waarbij je niet direct het gevoel van liefde op het eerste gezicht zult hebben maar wat zeker kan uitmonden in een zeer bijzondere vriendschap of relatie. Ook een verzoening behoort tot de mogelijkheid.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers drie

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je een happy-end kunt verwachten en dat er binnenkort iets te vieren valt. Mogelijk is er ook een genezing of geboorte op komst.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers vier

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je in een situatie verzeild raakt waarin je je zult vervelen en mogelijk geen zin meer hebt om iets te ondernemen. Probeer in je ontevredenheid de kansen die voorbij komen niet over het hoofd te zien.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers vijf

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat een onderneming zal gaan mislukken of dat je verdriet of spijt zult krijgen na het maken van een verkeerde keuze.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers zes

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je iemand die je kent uit het verleden weer tegen het lijf loopt of dat je met bepaalde zaken waar je in het verleden mee bezig bent geweest, binnenkort je voordeel kunt doen.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers zeven

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je een periode tegemoet gaat waarin je moeilijk keuzes kunt maken en waarschijnlijk daardoor de realistische kijk op de dingen verliest. Waak voor valse beloften, bedrog en valse hoop.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers acht

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je afscheid zult moeten gaan nemen. Je zult een ietwat onzekere periode tegemoet gaan maar als je onlangs echt  je je best hebt gedaan om één en ander goed te laten werken en het gewenste resultaat is uitgebleven is het hoog tijd om het afscheid door te zetten en verder te gaan.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers negen

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je een heerlijke tijd tegemoet gaat waarbij je kunt genieten van lekker eten en drinken en gezellig samenzijn. Bekers negen wordt ook wel ‘de negen maanden-kaart’ genoemd en kan dus duiden op een zwangerschap!

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers tien

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat er een lang gekoesterde wens binnenkort in vervulling zal gaan. Deze kaart wordt niet voor niets ook wel de ‘wens-kaart’ genoemd.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers Schildknaap

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat er iets nieuws op je pad komt. Misschien ga je iets nieuws doen of leren. Deze kaart staat vaak voor een figuurlijke geboorte maar soms ook voor een letterlijke geboorte aankondiging. Als persoon: een charmeur, een mooiprater. Een ondeugende flirt zonder serieuze bedoelingen.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers Ridder

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je een fijne tijd tegemoet zult gaan waarin je op hulp, vriendschap en liefde kunt rekenen. De sfeer van de Bekers Ridder brengt doorgaans veel goeds met zich mee, soms zelfs een sfeer van verliefdheid.

 

 

Bekers Koningin

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat een gevoelige, zorgzame ietwat dromerige, maar spiritueel ingestelde vrouw belangrijk voor je wordt komende tijd. Soms staat deze koningin voor een minnares of iemand die werkzaam is in de spirituele of paranormale sector.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers Koning

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat een emotionele, hulpvaardige, begripvolle man belangrijk voor je wordt komende tijd. Hij is gevoeliger dan hij laat zien en heeft moeite met het weerstaan van bepaalde verleidingen Soms staat deze koning voor een therapeut of arts of iemand die zich bezighoudt met kunst.

 

Kleine Arcana, Pentakels

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels Aas

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je iets nieuws gaat beginnen waar je je erg goed bij voelt en waar je waarschijnlijk ook erg goed in blijkt te zijn. Een flinke financiële meevaller is te verwachten.

 

 

Pentakels twee

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je in een wat wankele positie terecht komt waar het je financiële positie betreft. Wees voorbereid op onverwachte uitgaven. In emotioneel opzicht is ook een roerige periode te verwachten, maar je past je handig aan de situatie aan.

 

betekenis tarotkaarten

 

Pentakels drie

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je een tentamen of examen dient af te leggen of er een gesprek met je (nieuwe?) werkgever in het verschiet ligt.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels vier

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je in een situatie verzeild raakt waarin het juist beter is de touwtjes iets te laten vieren dan alles onder controle te willen (blijven) houden. Wat heb je te verliezen? Of ben je juist bang om iets kwijt te raken?

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels vijf

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je een wat onzekere periode tegemoet zult gaan waarin je het misschien moeilijk vindt om hulp te vragen. Probeer in te zien dat wanneer je jezelf anders probeert op te stellen dit de situatie zeker ook gunstig zou kunnen beïnvloeden.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels zes

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je een periode tegemoet gaat waarin je hulp nodig hebt of zelf hulp zult bieden. Soms staat deze kaart in verband met een onverwachte of onbaatzuchtige gift of met het misbruik maken van iemands goedheid.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels zeven

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat bepaalde ontwikkelingen of resultaten langer op zich zullen laten wachten dan je misschien had gehoopt. Probeer geduldig te blijven, forceer niets en blijf positief.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels acht

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je met iets nieuws zult gaan beginnen in de werksfeer of misschien met een nieuwe hobby. Hoe dan ook zul je bij het begin moeten beginnen. Wanneer je plezier hebt in wat je doet en niets probeert te overhaasten, zul je goede resultaten behalen!

 

 

Pentakels negen

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je een zeer fijne en gelukkige periode tegemoet gaat. Het lijkt of alles je komende tijd in de schoot geworpen wordt en het geluk je toelacht. Waarschijnlijk zonder dat je er zelf al te veel voor hoeft te doen.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels tien

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je een periode vol (innerlijke) rijkdom tegemoet zult gaan  waarin – na een periode van veel te hebben geleerd en ervaren –  zekerheid en een gevoel van veiligheid zullen overheersen. Op financieel gebied is deze kaart ook een goede voorbode!

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels Schildknaap

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je een kleine financiële verbetering kunt verwachten in de vorm van opslag, een eenmalige (kleine) gift of leuke financiële meevaller. Het gaat niet om een enorm groot bedrag, maar zal daarom niet minder welkom zijn. Wanneer je weer wilt gaan leren is de komende periode daar bij uitstek geschikt voor. Een nuttig aanbod is te verwachten.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels Ridder

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat je langzaam maar zeker meer zekerheid zult krijgen. Denk daarbij aan een vaste relatie, een vaste werkplek of huur/koopcontract voor een woning. In welke sfeer je het ook zoekt, deze kaart brengt stabiliteit met zich mee.

 

betekenissen tarotkaarten

Pentakels Koningin

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat een zorgzame, hulpvaardige, gulle, verstandige vrouw belangrijk voor je wordt komende tijd. Soms kondigt deze koningin (de behoefte aan) gezinsuitbreiding aan.

 

betekenissen tarotkaarten

Pentakels Koning

Voorspellende waarde: De kans bestaat dat een betrouwbare, zorgzame, beschermende, wilskrachtige man belangrijk voor je wordt komende tijd. Soms staat deze koning voor een goede echtgenoot en vader.

Copyrights van de Rider Waite Tarot op deze pagina: U.S. Games Systems.

 

Tarot blog >HOME