Nathaliekriek.nl

Betekenissen tarotkaarten welzijn en gezondheid

betekenis tarotkaarten welzijn en gezondheid

Wat zijn de betekenissen van de tarotkaarten met het oog op welzijn en gezondheid? Natuurlijk willen we graag weten of het goed met ons gaat op mentaal en fysiek gebied, maar… kunnen we dit wel vragen aan de tarot? Het antwoord op deze vraag is ‘ja’. Het is inderdaad mogelijk om de tarot bepaalde vragen met betrekking tot onze gezondheid voor te leggen.

Hierbij wil ik echter wel duidelijk benadrukken dat het absoluut niet verantwoord is om op basis van de tarot een diagnose te stellen of de adviezen die de kaarten geven op dit gebied te gebruiken als alternatief voor medische zorg!

De beschrijvingen van de kaarten heb ik bewust zo beknopt mogelijk gehouden; het is uiteindelijk de bedoeling dat zowel de afbeelding als de (korte) tekst het eigen onderbewustzijn prikkelt, waardoor er een bepaald kwartje valt waardoor duidelijk wordt wat juist nu belangrijk is om aandacht aan te besteden.

Desondanks adviseer ik iedereen altijd wel uitdrukkelijk om ook altijd een arts te raadplegen! De tarot is slechts bedoeld als ondersteuning en beslist niet als alternatief voor reguliere medische behandelingen!

Onderstaande teksten zijn eerder verschenen in het boek De Intuïtieve Tarot.

Meer interessante artikelen over tarot: Tarot Blog.

Rider Waite Tarotkaarten

Uitleg

Bepaal voor je een kaart trekt of je vraag is gebaseerd op een mentaal of fysiek probleem en zoek dan de bijbehorende betekenis van de door jou getrokken kaart op. Vaak negeren we dat waar we ons mentaal eigenlijk wel bewust van zijn, terwijl dit juist van grote invloed kan zijn op ons fysieke welzijn!

Werkwijze:

 1. Ga met je kaarten op een plek zitten waar de sfeer goed is, steek desnoods een kaarsje en/of wierookje aan als je dit prettig vindt.
 2. Schud met gesloten ogen de kaarten terwijl je je vraag stelt.
 3. Spreid de kaarten (blind) uit op tafel.
 4. Open je ogen en kies de kaart die er voor jou ‘uit springt’.
 5. Pak deze kaart en zoek de betekenis ervan op in het overzicht hieronder.
 6. Bekijk de kaart, lees hierbij de korte beschrijving en kijk welk gevoel dit – met betrekking tot je vraag – bij jou teweeg brengt. Denk er niet al te lang over na; jouw eerste reactie bevat het antwoord!

 

Grote Arcana

 

 

0. De Dwaas

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je klaar bent voor een nieuwe start, dat je op het punt staat de sprong in het diepe te wagen. Blijf op je intuïtie vertrouwen; de eerste ingeving is meestal het beste advies!

Fysiek: Mogelijk ben je wat onrustig, weet je niet goed wat te doen en sta je voor alles open. Nerveuze klachten kunnen de kop opsteken.

 

betekenissen tarotkaarten

 

 1. De Magiër

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je wat je graag wilt ook daadwerkelijk kunt bereiken, maar hebt desondanks misschien toch wat twijfels. Durf zelf initiatief te nemen, je bezit de kracht om je gedachten over je lichaam te laten regeren.

Fysiek: Mogelijk ben je soms wat nerveus of besluiteloos of beiden. Maak jezelf niet in de war, dat kan soms leiden tot zenuwachtigheid, onzekerheid of lichamelijke ongemakken.

 

betekenissen tarotkaarten

 

 1. De Hogepriesteres

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je intuïtie zeer sterk ontwikkeld is en je anderen vrijwel direct doorziet. Blijf desondanks bescheiden.

Fysiek: Mogelijk is je gezondheid stabiel, net als dat je geest in evenwicht is. Lichaam en geest staan immers met elkaar in verband. Indien je een vrouw bent: Wellicht heb je wel wat last van menstruatie klachten of andere ongemakken in verband met je maandelijkse cyclus.

 

betekenissen tarotkaarten

 

 1. De Keizerin

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je vol creatieve ideeën zit, dat je klaar bent om vooruit te komen en te groeien. Mogelijk ben je zelfs klaar voor een heel nieuw begin waarbij je kunt terug grijpen op je eerdere ervaringen en inspanningen die je al hebt geleverd. Sta open voor al het goede dat nu op je pad gaat komen.

Fysiek: Mogelijk voel je je prima en is er sprake van een goede gezondheid. Omdat de Keizerin de vruchtbaarheidskaart bij uitstek is, is er kans op zwangerschap.

 

betekenissen tarotkaarten

 

 1. De Keizer

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat orde en structuur belangrijk is, en dit te handhaven of vooral juist nu aan te brengen. Stabiliteit is belangrijk en kan je helpen je plannen langzaam maar zeker uit te voeren en je dromen waar te maken. Geef duidelijk je grenzen aan, maar respecteer andermans grenzen ook.

Fysiek: Mogelijk is er sprake van stabiliteit, een goede basis, ook op gebied van gezondheid. Stress kan je echter gevoelig maken voor allergieën of indien je hier aanleg voor hebt; huidaandoeningen als eczeem, psoriasis en andere huiduitslag.

 

betekenissen tarotkaarten

 

 1. De Hogepriester

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat een traditionele manier van leven belangrijk voor je is en zekerheid geeft je rust. Leef naar wat je hart en geweten je ingeeft en sta voor anderen klaar wanneer dit nodig is, maar… blijf je ervan bewust dat ook jij niet alles zelf kunt oplossen en het geen schande is zelf ook eens om raad of hulp te vragen.

Fysiek: Mogelijk kun je wegens stress of overbelasting soms last hebben van pijnlijke of stijve spieren in schouders of nek of krampen in de maag of buik.

 

 

 1. De Geliefden

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat het belangrijk voor je is dat je 100% staat achter wat je doet. Dit geldt ook voor het maken van keuzes. Denk goed over je beslissingen na en besluit pas, wanneer het echt helemaal goed voelt, het ook daadwerkelijk te gaan doen. Maak eerst jezelf gelukkig, dan kun je daarna ook anderen gelukkig maken.

Fysiek: Mogelijk is er sprake van wat onrust of ben je wat zenuwachtig om het één of ander. Hierdoor is het mogelijk dat je hartslag en/of bloeddruk iets stijgt. Blijf zo rustig mogelijk. Is het echt nodig dat je je soms zo druk maakt? Kies in de eerste plaats voor jezelf en je gezondheid.

 

 

 1. De Zegewagen

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je soms iets te snel wilt dan je zelf kunt bijhouden. Het is goed om recht op je doel af te gaan maar probeer goed aan te voelen wanneer je je pas even dient in te houden. Verlies daarbij je uiteindelijke streefdoel niet uit het oog!

Fysiek: Mogelijk hoef je je qua gezondheid nergens zorgen over te maken, behalve dat je moet oppassen dat je jezelf niet overschat. Teleurstellingen kunnen er behoorlijk ‘inhakken’ evenals overhaaste acties.

 

 

 1. De Kracht

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je vertrouwen dient te hebben in je eigen kunnen, maar dat ook geduld noodzakelijk is om op het juiste moment actie te kunnen ondernemen. Blijf kalm en wacht tot dit juiste moment zich aandient.

Fysiek: Mogelijk voel je je goed en zit je goed in je vel. Je beschikt over een flinke dosis lichaamskracht en je gezondheid is goed of wordt beter. Soms staat deze kaart ook voor vruchtbaarheid!

 

 

 1. De Kluizenaar

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je tijd voor jezelf nodig hebt. Geef je toe aan deze behoefte en zeg gerust ‘nee’ als je iets gevraagd wordt of je ergens voor wordt uitgenodigd waar je geen zin in hebt. Volg je eigen pad!

Fysiek: Mogelijk is het belangrijk dat je wat tijd voor jezelf neemt om alles rustig op een rijtje te zetten en te voor jezelf te bekijken of je werkelijk gezond leeft. Probeer niet achter ieder pijntje iets ergs te zoeken, maar ga liever even naar de dokter voor je jezelf onnodig bang maakt.

 

 

 1. Het Rad van Fortuin

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je eigenlijk zelf actie zou moeten ondernemen om vooruit te komen. Je bent toe aan een belangrijke verandering in je leven. Durf een nieuwe weg in te slaan en stop met afwachten.

Fysiek: Mogelijk ben je goed gezond, maar dien je erop te letten dat je voldoende (water/thee) blijft drinken. Je lever heeft vele taken te verrichten en je maakt het hem makkelijker wanneer je je vochtgehalte op peil houdt. Mijd nicotine, alcohol en drugs en pas op voor te veel cholesterol. je lever heeft het al druk genoeg met het zuiveren van je bloed zonder dat hij eerst al die schadelijke stoffen uit je systeem dient te filteren.

 

 

 1. De Gerechtigheid

Mentaal: Je bent je ervan bewust dat eerlijkheid het langst duurt en dat het belangrijk is eerlijk te blijven, zowel naar jezelf als naar je omgeving. Probeer te leren van eerdere ervaringen en gebeurtenissen in het leven zodat je je niet twee maal aan dezelfde steen stoot en luister hierbij vooral naar je intuïtie en geweten.

Fysiek: Mogelijk ben je gevoelig voor reumatische aandoeningen of gewrichtspijn door andere oorzaken. Blijf voldoende water/thee drinken zodat je lichaam alle afvalstoffen optimaal kan afvoeren. Let goed op je houding om stijfheid en (rug) pijn te voorkomen.

 

 

 1. De Gehangene

Mentaal: Je bent je ervan bewust dat je bepaalde dingen gewoon maar moet accepteren en de dingen forceren waarschijnlijk alleen maar averechts werkt. Houd je hoofd koel en bekijk de dingen eens van een heel andere kant. Misschien is het verstandig bepaalde zaken eens compleet anders aan te pakken en niet overal ‘ja’ op te zeggen.

Fysiek: Mogelijk voel je je lusteloos en/of gedeprimeerd. Blijf ook proberen de positieve dingen te zien, anders kunnen je depressieve gevoelens ook werkelijke lichamelijke uitputting veroorzaken.

 

 

 1. De Dood

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je het verleden nu echt dient af te sluiten. Blijven vasthouden aan iets dat is geweest heeft geen zin en belemmert de goede nieuwe dingen op je pad te komen. Maak ruimte voor de toekomst!

Fysiek: Het is mogelijk dat een bepaald fysiek probleem ten einde loopt, juist omdat deze kaart in verband staat met bevrijding en vernieuwing.

 

 

 1. De Gematigdheid

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat het tijd is om meer balans aan te brengen in je leven. Doe alles met mate en wees zuinig op je tijd en energie. Schrap hier en daar overbodige afspraken, zowel zakelijk als privé, uit je agenda en besteed wat meer aandacht aan je eet en slaap patroon. Vind de juiste balans tussen werk, vrije tijd, bewegen, rust, slaap, eten en drinken.

Fysiek: Je zult merken dat je een bepaald rustpunt zult vinden wanneer je alles wat meer met mate doet en een zeker evenwicht aanbrengt in je leven. Deze kaart is van oudsher een goede voorbode in verband met gezondheidsvragen.

 

 

 1. De Duivel

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat iets of iemand controle over je heeft. Sta je dit zelf ook toe en zo ja waarom? Soms denken we dat we niet van iets of iemand af kunnen komen, terwijl dat niet zo is. Bekijk voor jezelf door wat of wie je je emotioneel gevangen, geïntimideerd of onderdrukt voelt en waar je denkt niet zonder te kunnen en vraag desnoods hulp om dit probleem op te lossen.

Fysiek: Het is mogelijk dat je afhankelijk bent van bepaalde genotsmiddelen als koffie, nicotine, en soms in ergere gevallen bepaalde soorten drugs of alcohol. Ook kan deze kaart betrekking hebben op andere verslavingen als gokken, computeren, gamen, seks, eten, etc. of een bepaalde gedachtegang waardoor je dagelijks leven (negatief?) wordt beïnvloed.

 

 

 1. De Toren

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat een onverwachte gebeurtenis ervoor heeft gezorgd, of er binnenkort voor zal zorgen, dat je meer inzicht krijgt in een bepaalde situatie. Soms staat deze kaart voor een schrikreactie, die later zorgt voor een gevoel van opluchting. Wat de schrikreactie ook teweeg heeft gebracht, je kunt ervan uitgaan dat je er sterker uit zult komen. Ga absoluut niet bij de pakken neerzitten.

Fysiek: Mogelijk ben je somber of zelfs echt depressief. Dit kan je lichamelijke gezondheid op negatieve wijze beïnvloeden. Probeer het probleem bij de wortel aan te pakken en bedenk dat er zeker nog voldoende is om voor door te gaan. Na iedere winter, hoe lang ook, volgt uiteindelijk altijd weer de lente…

 

 

 1. De Ster

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat hoop doet leven en je plannen niet zullen slagen zonder positief te blijven denken en hoop te houden. Blijf geloven in je idealen en op een dag in de toekomst zul je je dromen waar kunnen maken!

Fysiek: Mogelijk is er sprake van een goede gezondheid en in geval je wat gezondheidsklachten had, treedt er zeer waarschijnlijk een verbetering op in de situatie en zal deze verbetering ook aanhouden.

 

 

 1. De Maan

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat bepaalde problemen of angsten uit het verleden je soms (weer) parten spelen en dat het tijd wordt om deze angsten en onzekerheden onder ogen te zien. De confrontatie ermee aan te gaan in plaats van ervoor weg te lopen. Verzamel al je moed en probeer in te zien dat de angst voor de angst veel erger is dan het probleem zelf. Laat je hierbij niet misleiden door anderen. Met de Maan in de buurt is niets wat het lijkt. Je maakt je zelf illusies of een ander doet het. Zet eindelijk de stap die je al zo lang wilde zetten, nooit werkelijk durfde.

Fysiek: Angsten, onzekerheden, fobieën kunnen je parten spelen. Ook bindingsangst, angst om keuzes te maken, of angst voor het onbekende komt voor wanneer de Maan verschijnt. Zorg dat je hierdoor niet je stabiliteit verliest en labiel wordt met alle gevolgen van dien. Luister naar je gevoel, je intuïtie zal je vertellen wat het beste is nu te doen of juist niet te doen. Vraag desnoods hulp tijdens de confrontatie met je (onbewuste?) angsten.

 

 

 1. De Zon

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je goed in je vel zit. Dat wanneer je positiviteit uitstraalt, je dit ook terug krijgt! Blijf genieten van al het moois om je heen en er zal nog veel meer goeds op je pad verschijnen.

Fysiek: Mogelijk is er sprake van enthousiasme waardoor je levenskracht toeneemt, je je energiek voelt en gezond. Zowel geestelijk als lichamelijk zit je goed in je vel en… soms staat deze kaart zelfs voor vruchtbaarheid!

 

 

 1. Het Oordeel

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je klaar bent voor een nieuwe start. Je ervaart een gevoel van bevrijding, alsof je op een beter niveau verder kunt gaan na alles wat je hebt gedaan en geleerd. Blijf openstaan voor nieuwe lessen, maar met een beter inzicht. Moeilijke perioden kun je nu achter je laten omdat je zowel meer (zelf) inzicht hebt gekregen als meer inzicht in anderen en nu klaar bent voor een nieuw en beter begin.

Fysiek: Mogelijk ervaar je een gevoel van een figuurlijke ‘hergeboorte’. Alsof je een ‘nieuwe jij’ aan het ontwikkelen bent. Je bent dezelfde, met dezelfde basis, maar met een betere lichamelijke conditie en een beter geestelijk welzijn. Het evenwicht lijkt gevonden en daar kun je nu van profiteren!

 

 

 1. De Wereld

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je de juiste balans hebt gevonden tussen intuïtie en verstand, dat je een bepaalde fase in je leven succesvol kunt afsluiten en je vleugels kunt uitslaan. Je hebt al veel geleerd en bereikt en bent nu klaar om verder te gaan en jezelf nieuwe doelen te stellen. De Wereld is de kaart van het Grote Succes, dus wanneer je je op de juiste manier (naar eer, geweten, gevoel en verstand) zult blijven inzetten zal vervulling je deel zijn!

Fysiek: Mogelijk is er sprake van een goede weerstand en dito gezondheid. Je bent goed geaard waardoor je je sterk voelt en goed in evenwicht bent. Waarschijnlijk is ‘je echte leeftijd’ jonger dan je werkelijk bent vanwege je goede conditie en levenslust. Je bent zo jong als je je voelt en dat is vast en zeker op jou van toepassing.

 

Kleine Arcana, Staven

 

betekenissen tarotkaarten

 

Staven Aas

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je goed in je vel zit, bent enthousiast en vol levenslust.

Fysiek: Kans op oververhitting, hartkloppingen, (ook mogelijk door intensief sporten) opwinding, maar ook vruchtbaarheid.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Staven twee

Mentaal: Je bent je bewust van een wat onbestendig gevoel. Je dient een beslissing te nemen. Advies, steun, of hulp is gewenst. Deze kaart staat soms voor de behoefte aan een partner.

Fysiek: Waarschijnlijk zit je niet helemaal lekker in je vel, maar mankeer je ook niet echt iets. Ga lekker wandelen en zorg voor voldoende frisse lucht. De natuur zal je goed doen.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Staven drie

Mentaal: Je hebt een goed gevoel over jezelf en je gezondheid.

Fysiek: Mogelijk ben je herstellende van ziekte of blessure, je gezondheid lijkt te verbeteren!

 

Betekenissen tarotkaarten

 

Staven vier

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je je goed voelt en bent ‘happy’, dat heeft een goede uitwerking op je gezondheid. Geestelijk en lichamelijk ben je goed in balans!

Fysiek: Geniet van feestjes en gezellig samenzijn met anderen, maar houd maat met betrekking tot vet voedsel en alcohol. Een (korte) vakantie zal je goed doen.

 

Betekenissen tarotkaarten

 

Staven vijf

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je het gevoel hebt jezelf te moeten bewijzen, wil je een concurrentiestrijd aangaan. Prima, maar overbelast jezelf niet en als je toch niet wint, probeer er dan toch iets van te leren.

Fysiek: Waarschijnlijk verg je teveel van jezelf, ben je oververmoeid, en/of heb je last van nervositeit of spierpijn. Zenuwen kunnen ook opspelen, ook in het gebit!

 

Betekenissen tarotkaarten

 

Staven zes

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je een overwinning voor jezelf hebt behaald na een moeilijke tijd en voelt je hier, terecht, goed over.

Fysiek: Mogelijk krijg je de juiste hulp van een bekwaam arts, voel je je beter na een periode van ziekte of zwakte mede dankzij je eigen strijdlust en/of positief denken.

 

 

Staven zeven

Mentaal: je bent je bewust van het feit dat je het gevoel hebt bekritiseerd te worden. Misschien wordt er over je geroddeld en voel je je hier niet prettig onder. Blijf bij jezelf!

Fysiek: je bezit veel energie, bent sterk genoeg om tegenslag het hoofd te bieden en je weerstand en gezondheid gaan langzaam maar zeker vooruit!

 

 

Staven acht

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je soms wat te snel wilt en kunt jezelf niet altijd bijhouden waardoor je jezelf soms voorbij rent. Probeer niet alles te plannen en je ook soms gewoon aan te passen aan de situatie.

Fysiek: De gevaren van stress liggen op de loer waardoor je jezelf moe en uitgeput kunt voelen. Neem meer rust, en probeer daarnaast iets aan sport te doen, een gezonde manier van ontspannen.

 

Betekenissen tarotkaarten

 

Staven negen

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je misschien wat achterdochtig bent soms en dat je een muurtje om je heen optrekt naar aanleiding van nare ervaringen in het verleden. Probeer niet alles en iedereen over één kam te scheren. Wanneer je bij voorbaat al een muur optrekt kan dat ook de ‘goeden’ belemmeren contact met je te zoeken.

Fysiek: Je weerstand wordt sterker en stukje bij beetje zul je je beter voelen. Oude wonden helen, zowel de letterlijke als de figuurlijke, neem de tijd om te herstellen en probeer daarnaast iets aan lichaamsbeweging te doen.

 

Uitleg tarotkaarten

 

Staven tien

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je te veel hooi op je vork neemt en te veel verplichtingen en verantwoordelijkheden naar je toe trekt. Niet doen.

Fysiek: Mogelijk ben je oververmoeid of ben je te gehaast waardoor je jezelf kunt bezeren. Waarschijnlijk heb je last van stress en behoefte aan rust!

 

uitleg tarotkaarten

 

Staven Schildknaap

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je open staat voor nieuwe dingen en bent enthousiast.

Fysiek: Deze kaart duidt op een goede gezondheid en een sterke weerstand.

 

 

Staven Ridder

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je wat ongeduldig bent waardoor je geneigd bent overhaaste stappen te zetten. Probeer dit te voorkomen.

Fysiek: ‘Haastige spoed is zelden goed’, hierdoor ligt een ongeluk in een klein hoekje. Een vurige kaart die kan staan voor de kans op verwondingen, ontstekingen, maar… ook voor vruchtbaarheid!

 

betekenissen tarotkaarten

 

Staven Koningin

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je zelfverzekerd bent en zit goed in je vel waardoor je aantrekkelijk bent voor anderen. Je innerlijke schoonheid straal je naar buiten uit.

Fysiek: De kans op vruchtbaarheid is groot, dit is op het gebied van gezondheid namelijk een kaart die samenhangt met seksualiteit en zwangerschap.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Staven Koning

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je enthousiast bent, hebt een goed gevoel voor humor, denkt na over de toekomst en bezit leiderscapaciteiten die je graag op een positieve manier benut.

Fysiek: Mogelijk beschik je over een goede gezondheid en een sterk lichaam. Probeer jezelf niet te overschatten. Goed, je kunt veel aan, maar iedereen heeft zijn grenzen, jij ook.

Kleine Arcana, Zwaarden

 

betekenissen tarot

 

Zwaarden Aas

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat er een beslissing genomen dient te worden. Duidelijkheid in de situatie is gewenst, en misschien zelfs noodzakelijk! Durf afscheid te nemen.

Fysiek: Kans op een injectie of (kijk)operatie.

 

 

Zwaarden twee

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je jezelf probeert te beschermen en voelt je niet op je gemak. Je hebt behoefte aan rust en moeite met het maken van een keuze.

Fysiek: Probeer meer rust te nemen en te zorgen voor meer ontspanning.

 

betekenissen tarot

 

Zwaarden drie

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je last hebt van verdriet uit het verleden, of dat je een beslissing tegen je gevoel in dient te nemen en laat je dit je leven beheersen.

Fysiek: De kans op hart en vaatziekten (misschien figuurlijk een ‘gebroken hart’?) is aanwezig, laat je bij eventuele klachten onderzoeken door een arts.

 

uitleg tarot

 

Zwaarden vier

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je rust nodig hebt om jezelf weer op te laden. Geef je hier aan toe.

Fysiek: Mogelijk is er sprake van oververmoeidheid of dien je thuis of zelfs in een ziekenhuis of kuuroord te herstellen om te voorkomen dat oververmoeidheid of stress (verdere) lichamelijke ongemakken zullen veroorzaken.

 

uitleg tarotkaarten

 

Zwaarden vijf

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je de neiging hebt jezelf te overschatten, bent mogelijk opvliegend van aard en hebt moeite met het vergeven van anderen. Soms betekent deze kaart dat je weet dat anderen je een gemene streek proberen te leveren of de strijd op een oneerlijke of onredelijke manier met je willen aangaan. Wees alert.

Fysiek: Je vergt teveel van jezelf waardoor je later misschien fysieke problemen kunt krijgen.

 

uitleg tarotkaarten

 

Zwaarden zes

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je het moeilijk om het oude los te laten, waardoor je blijft vastzitten in oude patronen. Durf meer vooruit te kijken en de stap naar iets nieuws te zetten. Maak je langzaam maar zeker los dan zul je in een wat rustiger vaarwater terecht komen.

Fysiek: Wanneer je je onzekerheid en/of twijfels kunt omzetten in overwinning van je problemen zul je fysiek ook sterker worden!

 

uitleg tarotkaarten

 

Zwaarden zeven

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je anderen en/of jezelf soms voor de gek houdt, waardoor je het verleden nooit echt kunt laten rusten en de dingen niet uitgepraat kunnen worden. Hier kun je uiteindelijk last van krijgen. Wees open en eerlijk over wat je voelt en denkt.

Fysiek: Bepaalde lichamelijke klachten zijn waarschijnlijk tijdelijk en van voorbijgaande aard.

 

uitleg tarotkaarten

 

Zwaarden acht

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je last hebt van psychische problemen als angsten en/of depressies. Je bent in staat hier iets aan te doen!

Fysiek: Angsten en/of depressies kunnen een bron zijn van werkelijke lichamelijke klachten en/of de oorzaak van lichamelijke zwakte, gebrek aan energie en/of ongelukken. Wanneer je op emotioneel vlak (weer) zekerder van jezelf wordt, zul je fysiek ook krachtiger worden.

 

tarotkaarten betekenis

 

Zwaarden negen

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je last hebt van psychische problemen als depressiviteit, angst, en veel zorgen. Probeer van een vlieg geen olifant te maken, wat soms gebeurt.

Fysiek: De kans op slapeloosheid en/of een te hoge bloeddruk is aanwezig.

 

 

Zwaarden tien

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je een moeilijke periode achter de rug hebt, maar dat het nu juist weer beter met je gaat. Blijf open staan voor dat mooie nieuwe begin!

Fysiek: Je hebt waarschijnlijk (wegens emotionele overbelasting?) een lage weerstand en ben je vatbaar voor griep, verkoudheid, infecties of ontstekingen. Acupunctuur zou een oplossing kunnen bieden bij het (weer) verhogen van je weerstand.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Zwaarden Schildknaap

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat achterdocht en/of twijfel zich soms van je meester maakt. Probeer meer open te staan voor (opbouwende) kritiek in plaats van direct de aanval in te zetten.

Fysiek: Overgevoeligheid van de huid (veroorzaakt door stress?) als uitslag, acne of eczeem ligt op de loer.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Zwaarden Ridder

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je soms veel te veel van jezelf vergt, te ongeduldig bent en hierdoor prikkelbaar of zelfs ronduit agressief kunt zijn.

Fysiek: Afgezien van de kans op verwonding door een vechtpartij, is er geen kans op lichamelijk ongemak. Wel is het belangrijk om rustiger aan te doen!

 

betekenissen tarotkaarten

 

Zwaarden Koningin

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je geplaagd wordt door wantrouwen, droefenis of zelfs meedogenloosheid die is ontstaan door eerdere negatieve ervaringen waardoor je bang bent je hart (weer) open te stellen en voor de rationele benadering en aanpak kiest.

Fysiek: Soms wijst deze kaart op (tijdelijke) onvruchtbaarheid of stekende pijnen in buik, hoofd of andere delen in het lichaam. Laat je bij twijfel even onderzoeken door een arts.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Zwaarden Koning

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je soms wat egoïstisch kunt reageren en volg je eerder je verstand dan je gevoel. Ook koppigheid is je waarschijnlijk niet vreemd.

Fysiek: Nervositeit of een overgevoelig zenuwstelsel kan je parten spelen. Soms wijst deze kaart op de mogelijkheid van een operatie, maar meestal op helder medisch advies.

 

Kleine Arcana, Bekers

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers Aas

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je goed in je vel zit. Je bent positief ingesteld, gelukkig en dankbaar voor wat je hebt en dit heeft een goede invloed op je algehele welzijn.

Fysiek: Bekers Aas staat voor een goede gezondheid of een genezing! Voor degenen die zwanger willen worden is deze kaart een goede voorbode!

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers twee

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je langzaam maar zeker steeds beter gaat voelen en dat je in staat bent tot geven en nemen. Overhaast niets, stap voor stap is beter in dit geval.

Fysiek: De gezondheid is goed of is aan het verbeteren, er zijn geen noemenswaardige problemen (meer).

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers drie

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je je goed voelt en vol energie zit. Er is een goed psychisch evenwicht.

Fysiek: Er is sprake van vooruitgang, groei, herstel, genezing of… zwangerschap!

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers vier

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je wat ontevreden over de huidige gang van zaken en hebt behoefte aan verandering. Toch ben je waarschijnlijk, doordat je erg met jezelf bezig bent momenteel, niet in staat de oplossing voor je problemen te zien. Probeer zelf ook meer initiatief te nemen.

Fysiek: Problemen met het spijsverteringsstelsel en/of misselijkheid behoren tot de mogelijkheid.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers vijf

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je verdriet hebt en vaak denkt aan wat je verloren bent. Soms vergeet je te kijken naar wat je nog wel hebt. Je neigt naar een depressie. Blijf vooruit kijken!

Fysiek: Houd je bloeddruk in de gaten, deze is mogelijk aan de lage kant, en je depressieve gevoelens kunnen een nadelig effect hebben op je gezondheid (lusteloosheid, vermoeidheid, slapeloosheid).

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers zes

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je vaak aan het verleden denkt en hebt veel herinneringen. Soms maken deze je wat melancholisch.

Fysiek: De gezondheid is niet helemaal in orde, er is mogelijk sprake van klachten die je ooit eerder ook had. In dat geval kun je misschien teruggrijpen op middelen of (be)handelingen die je destijds ook hebben geholpen. Indien je problemen hebt met je ogen, breng dan voor de zekerheid even een bezoek aan een arts.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers zeven

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je soms meer wilt dan haalbaar is voor je, of dat je soms vlucht voor de werkelijkheid. Blijf niet je ‘kop in het zand steken’.

Fysiek: Soms is er bij deze kaart sprake van een vlucht in alcohol en/of drugs, of een vertekende blik op de werkelijkheid door medicijnen.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers acht

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je bepaalde dingen achter je moet laten; dat je eigenlijk beter bepaalde gewoonten zou kunnen afleren of met een bepaalde situatie kunt breken. Ook al ben je nu nog wat onzeker over wat gaat komen, het komt goed!

Fysiek: Het is belangrijk dat je bepaalde gewoonten die niet bevorderlijk zijn voor je gezondheid afleert of breekt met een situatie met hetzelfde effect. Verdiep je wat meer in het begrip: matigheid.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers negen

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je je goed voelt, tevreden bent en geniet van het leven en alles om je heen. Waarschijnlijk weet je ook dat je soms wat beter dient op te letten wat je eet en drinkt.

Fysiek: Deze kaart wordt ook wel ‘de negen maanden kaart’ genoemd, en duidt op zwangerschap. In andere gevallen is hij een waarschuwing voor een overdadige levensstijl en/of overgewicht.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers tien

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je alles hebt wat je hartje begeerd en dat maakt je gelukkig en dankbaar.

Fysiek: Je beschikt over een goede gezondheid, zorg dat je deze behoud door verantwoord te blijven eten, voldoende te slapen en goed te blijven bewegen.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers Schildknaap

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je behoefte hebt aan een frisse start. Dit kan zowel te maken hebben met een nieuwe opleiding, baan, hobby of met een nieuwe vriendschap of verzoening. Soms ook een kindje! Blijf wel realistisch en laat je niet verblinden door ‘mooie praatjes’ van anderen.

Fysiek: Soms wijst deze kaart op een ingreep onder narcose of… een geboorte!

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers Ridder

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je het belangrijk vindt je hart te volgen op alle gebied. Doe je dit ook?

Fysiek: Deze kaart staat meestal voor een herstel of goede gezondheid en het zo jong zijn als dat je je voelt!

 

 

Bekers Koningin

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je over spirituele/paranormale talenten beschikt. Probeer zo goed mogelijk naar je eigen intuïtie te luisteren en van je (voorspellende?) dromen te leren.

Fysiek: Mogelijk voel je je wat zwak en heb je een gebrek aan energie. Ook hier kan spiritualiteit(en/of homeopathie, andere alternatieve geneeswijzen) goede hulp bieden.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers Koning

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je behoefte hebt aan een zekere vrijheid, van het leven wilt genieten. Je bent gevoelig, maar probeert je emoties soms voor de buitenwereld te verbergen (zelfbescherming).

Fysiek: Mogelijk zit je niet helemaal lekker in je vel, maar is het moeilijk te achterhalen wat je nu precies mankeert. Misschien is het nodig een arts te raadplegen. Soms doet daarnaast een natuurlijk geneesmiddel wonderen!

 

Kleine Arcana, Pentakels

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels Aas

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je voor een nieuw begin staat en voelt je hier heel goed bij. Er is sprake van innerlijke en uiterlijke rijkdom.

Fysiek: De gezondheid is goed of wordt (weer) goed. Kracht, welzijn, groei en zelfs vruchtbaarheid zijn de kernwoorden die horen bij deze kaart. Soms staat deze kaart voor een (nieuw) goed werkend medicijn.

 

 

Pentakels twee

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je je dient aan te passen aan de situatie(s) en hoewel dit je goed afgaat brengt het wel wat onrust en onzekerheid met zich mee. Zoek naar meer evenwicht!

Fysiek: Je gezondheid laat hier en daar wat te wensen over. Stabiliteit ontbreekt, waardoor je je de ene keer beter voelt dan de andere keer. Dit kan ook voor stemmingswisselingen of zwaarmoedigheid zorgen. Probeer meer rust te nemen en te ontspannen met een goed boek.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels drie

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je (meer) aan je gezondheid dient te werken op mentaal en/of fysiek gebied. Los problemen op en groei!

Fysiek: Wanneer lichaam en geest goed met elkaar in evenwicht staan is er sprake van de juiste balans. Jij bent in staat dit te bewerkstelligen!

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels vier

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je teveel waarde hecht aan zekerheid. Je kunt nu eenmaal niet alles plannen en/of krampachtig vasthouden; dit werkt juist averechts. Probeer je wat meer open te stellen en go with the flow.

Fysiek: Problemen met het hart of de gewrichten zijn mogelijk.

 

betekenissen tarotkaarten

 

 

Pentakels vijf

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je eigenlijk hulp nodig hebt, maar vindt het waarschijnlijk moeilijk dit te vragen. Mede omdat je dan zelf ook een aantal dingen dient te veranderen, en dat is niet makkelijk. Er ontbreekt iets in je leven of met betrekking tot je welzijn. Durf om advies te vragen!

Fysiek: Mogelijk ben je oververmoeid, heb je teveel van jezelf gevergd en moet je nu op de blaren zitten. Een tekort aan vitaminen of mineralen is mogelijk. Met rust en een goede, gezonde en regelmatige levensstijl kom je er waarschijnlijk weer bovenop.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels zes

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je graag steun of hulp wilt. Probeer niet in een slachtoffer rol te kruipen of de dingen erger te maken dan ze zijn om meer aandacht te krijgen, dit zal je vooruitgang belemmeren.

Fysiek: Mogelijk zal je gezondheid verbeteren. De kans bestaat dat de medicijnen waar je baat bij kunt hebben niet vergoed worden door de ziektekostenverzekering.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels zeven

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je momenteel wat ongeduldig bent en de dingen niet snel genoeg naar je zin gaan. Blijf positief en forceer niets; dit werkt averechts!

Fysiek: Mogelijk dien je nog even geduld te hebben tot eventuele behandelingen hun vruchten zullen afwerpen. Maak je geen zorgen, het komt goed, maar het heeft tijd nodig. Blijf positief, zorg voor voldoende frisse lucht en indien mogelijk lichaamsbeweging.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels acht

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je aan het begin staat en er veel tijd en energie nodig zal zijn om je doel te bereiken. Toch vind je dit niet vervelend. Neem je tijd, je hebt geen haast.

Fysiek: Mogelijk werk je te hard en neem je te weinig rust. Hierdoor kun je last krijgen van stress of oververmoeidheid. Of in een onbewaakt moment onoplettend zijn en ligt een ongeluk in een klein hoekje. Laat je niet opjagen en blijf alert in alles wat je doet, zeker ook op het werk.

 

 

Pentakels negen

Mentaal: Je bent je ervan bewust dat je goed in je vel zit en alles hebt wat je hartje begeert. Geniet ervan, maar probeer al dat moois ook eens met iemand anders te delen, dan zul je er nog meer plezier aan beleven.

Fysiek: Mogelijk is er sprake van een goede gezondheid en een kans op zwangerschap!

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels tien

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat stabiliteit en geborgenheid van groot belang zijn voor je. Je besteedt veel tijd aan het thuisfront en probeert het daar gezellig te maken. Geniet vooral van al het goede om je heen.

Fysiek: Mogelijk is er sprake van een goede gezondheid en kan een hoge leeftijd bereikt worden. Afgezien van wat familie kwaaltjes lijkt alles goed.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels Schildknaap

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat klaar bent voor iets nieuws en bereid bent nieuwe lessen te leren en nieuwe kansen met beide handen aan te grijpen. Je staat met beide voeten op de grond. Durf een risico te nemen; deze kaart is een goede voorbode en brengt vooruitgang met zich mee.

Fysiek: Mogelijk is er sprake van een sterke weerstand en een sterk gestel.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels Ridder

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je langzaam maar zeker je doelen kunt bereiken, maar soms ben je wat traag in het ondernemen van actie. Toch ben je een volhouder. En Rome is tenslotte ook niet in één dag gebouwd! Hou vol!

Fysiek: Mogelijk is je weerstand momenteel niet erg hoog en doe je er goed aan wat extra aandacht aan jezelf te besteden.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels Koningin

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je een zorgzaam type bent en graag klaar staat voor de mensen om wie je werkelijk geeft; hen bescherming, goede raad en rust kunt bieden. Soms staat deze kaart voor een kinderwens.

Fysiek: Mogelijk is er sprake van wat overgewicht (of wordt dit veroorzaakt door zwangerschap) Probeer iets meer aan lichaamsbeweging te doen. Wees voorzichtig met wat je doet en/of eet. Wegens overgevoeligheid kan een allergische reactie ontstaan.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels Koning

Mentaal: Je bent je bewust van het feit dat je verantwoordelijk bent en een beschermende houding kunt aannemen ten opzichte van degenen van wie je houdt. Men vertrouwt jou, en… terecht!

Fysiek: Mogelijk is er sprake van een goede gezondheid en hoef je je nergens zorgen om te maken op dit gebied. Blijf echter wel op je gewicht letten; Je geniet graag van het leven en al het moois dat dit jou biedt, maar… elk pondje gaat door het mondje!

Meer uitleg? Klik hier voor de betekenissen van de tarot op het gebied van: