Betekenissen tarotkaarten welzijn en gezondheid

betekenis tarotkaarten welzijn en gezondheid

Wat zijn de betekenissen van de tarotkaarten met het oog op welzijn en gezondheid? Natuurlijk willen we graag weten of het goed met ons gaat op fysiek gebied, maar… kunnen we dit wel vragen aan de tarot? Het antwoord op deze vraag is ‘ja’. Het is inderdaad mogelijk om de tarot bepaalde vragen met betrekking tot onze gezondheid voor te leggen.

Hierbij wil ik echter wel duidelijk benadrukken dat het absoluut niet verantwoord is om op basis van de tarot een diagnose te stellen of de adviezen die de kaarten geven op dit gebied te gebruiken als alternatief voor medische zorg!

De beschrijvingen van de kaarten heb ik bewust zo beknopt mogelijk gehouden; het is uiteindelijk de bedoeling dat zowel de afbeelding als de (korte) tekst het eigen onderbewustzijn prikkelt, waardoor er een bepaald kwartje valt waardoor duidelijk wordt wat juist nu belangrijk is om aandacht aan te besteden.

Desondanks adviseer ik iedereen altijd wel uitdrukkelijk om ook altijd een arts te raadplegen! De tarot is beslist niet bedoeld voor het stellen van diagnoses of als alternatief voor reguliere medische behandelingen!

Onderstaande teksten zijn eerder verschenen in het boek De Intuïtieve Tarot.

Het boek is inmiddels uitverkocht, maar tweedehands nog te bestellen via onderstaande link.

De Intuïtieve Tarot

 

Voor meer interessante artikelen over tarot, zie het Tarot Blog.

Copyrights van de Rider Waite Tarot op deze pagina: U.S. Games Systems.

 

Rider Waite Tarotkaarten bestellen?>KLIK

Uitleg

Stel met betrekking tot gezondheidskwesties de vraag waar je graag antwoord op zou krijgen en zoek vervolgens de bijbehorende betekenis van de door jou getrokken kaart op. 

Werkwijze:

 1. Ga met je kaarten op een plek zitten waar de sfeer goed is, steek desnoods een kaarsje en/of wierookje aan als je dit prettig vindt.
 2. Schud met gesloten ogen de kaarten terwijl je je vraag stelt.
 3. Spreid de kaarten (blind) uit op tafel.
 4. Open je ogen en kies de kaart die er voor jou ‘uit springt’.
 5. Pak deze kaart en zoek de betekenis ervan op in het overzicht hieronder.
 6. Bekijk de kaart, lees hierbij de korte beschrijving en kijk welk gevoel dit – met betrekking tot je vraag – bij jou teweeg brengt. Denk er niet al te lang over na; jouw eerste reactie bevat het antwoord!

 

Grote Arcana

 

 

0. De Dwaas

Mogelijk ben je wat onrustig, weet je niet goed wat te doen en sta je voor alles open. Nerveuze klachten kunnen de kop opsteken.

 

betekenissen tarotkaarten

 

 1. De Magiër

Mogelijk ben je soms wat nerveus of besluiteloos of beiden. Maak jezelf niet in de war, dat kan soms leiden tot zenuwachtigheid of onzekerheid, hetgeen weer kan leiden tot lichamelijke ongemakken.

 

betekenissen tarotkaarten

 

 1. De Hogepriesteres

Mogelijk is je gezondheid stabiel, net als dat je geest in evenwicht is. Lichaam en geest staan immers met elkaar in verband. Indien je een vrouw bent: Wellicht heb je wel wat last van menstruatie klachten of andere ongemakken in verband met je maandelijkse cyclus.

 

betekenissen tarotkaarten

 

 1. De Keizerin

Mogelijk voel je je prima en is er sprake van een goede gezondheid. Omdat de Keizerin de vruchtbaarheidskaart bij uitstek is, is er kans op zwangerschap.

 

betekenissen tarotkaarten

 

 1. De Keizer

Mogelijk is er sprake van stabiliteit, een goede basis, ook op gebied van gezondheid. Stress kan je echter gevoelig maken voor allergieën of indien je hier aanleg voor hebt; huidaandoeningen als eczeem, psoriasis en andere huiduitslag.

 

betekenissen tarotkaarten

 

 1. De Hogepriester

Mogelijk heb je last van pijnlijke of stijve spieren in schouders of nek of krampen in de maag of buik. Vraag jezelf af of het een lichamelijke kwestie is of dat het een psychische oorzaak heeft.

 

 

 1. De Geliefden

Mogelijk ben je wat zenuwachtig om het één of ander waardoor je hartslag en/of bloeddruk iets stijgt. Blijf zo rustig mogelijk. Is het echt nodig dat je je soms zo druk maakt? Kies in de eerste plaats voor jezelf en je gezondheid.

 

 

 1. De Zegewagen

Mogelijk hoef je je qua gezondheid nergens zorgen over te maken, behalve dat je moet oppassen dat je jezelf niet overschat. Teleurstellingen kunnen er behoorlijk ‘inhakken’ evenals overhaaste acties.

 

 

 1. De Kracht

Mogelijk voel je je goed en zit je goed in je vel. Je beschikt over een flinke dosis lichaamskracht en je gezondheid is goed of wordt beter. Soms staat deze kaart ook voor vruchtbaarheid!

 

 

 1. De Kluizenaar

Mogelijk is het belangrijk dat je wat tijd voor jezelf neemt om alles rustig op een rijtje te zetten en te voor jezelf te bekijken of je werkelijk gezond leeft. Probeer niet achter ieder pijntje iets ergs te zoeken, maar ga liever even naar de dokter voor je jezelf onnodig bang maakt.

 

 

 1. Het Rad van Fortuin

Mogelijk ben je goed gezond, maar dien je erop te letten dat je voldoende (water/thee) blijft drinken. Je lever heeft vele taken te verrichten en je maakt het hem makkelijker wanneer je je vochtgehalte op peil houdt. Mijd nicotine, alcohol en drugs en pas op voor te veel cholesterol. je lever heeft het al druk genoeg met het zuiveren van je bloed zonder dat hij eerst al die schadelijke stoffen uit je systeem dient te filteren.

 

 

 1. De Gerechtigheid

Mogelijk ben je gevoelig voor reumatische aandoeningen of gewrichtspijn door andere oorzaken. Blijf voldoende water/thee drinken zodat je lichaam alle afvalstoffen optimaal kan afvoeren. Let goed op je houding om stijfheid en (rug) pijn te voorkomen.

 

 

 1. De Gehangene

Mogelijk voel je je lusteloos en/of gedeprimeerd. Blijf ook proberen de positieve dingen te zien, anders kunnen je depressieve gevoelens ook werkelijke lichamelijke uitputting veroorzaken.

 

 

 1. De Dood

Het is mogelijk dat een bepaald fysiek probleem ten einde loopt, juist omdat deze kaart in verband staat met bevrijding en vernieuwing.

 

 

 1. De Gematigdheid

Je merkt dat je een bepaald rustpunt zult vinden wanneer je alles wat meer met mate doet en een zeker evenwicht aanbrengt in je leven. Deze kaart is van oudsher een goede voorbode in verband met gezondheidsvragen.

 

 

 1. De Duivel

Het is mogelijk dat je afhankelijk bent van bepaalde genotsmiddelen als koffie, nicotine, en soms in ergere gevallen medicijnen, drugs of alcohol. Ook kan deze kaart betrekking hebben op andere verslavingen als gokken, computeren, gamen, seks, eten, etc. of een bepaalde gedachtegang waardoor je dagelijks leven negatief wordt beïnvloed.

 

 

 1. De Toren

Mogelijk ben je somber of zelfs echt depressief. Dit kan je lichamelijke gezondheid op negatieve wijze beïnvloeden. Probeer het probleem bij de wortel aan te pakken en bedenk dat er zeker nog voldoende is om voor door te gaan. Na iedere winter, hoe lang ook, volgt uiteindelijk altijd weer de lente…

 

 

 1. De Ster

Mogelijk is er sprake van een goede gezondheid en in geval je wat gezondheidsklachten had, treedt er zeer waarschijnlijk een verbetering op in de situatie en zal deze verbetering ook aanhouden.

 

 

 1. De Maan

Angsten, onzekerheden, fobieën kunnen je parten spelen. Ook bindingsangst, angst om keuzes te maken, of angst voor het onbekende komt voor wanneer de Maan verschijnt. Zorg dat je hierdoor niet je stabiliteit verliest en labiel wordt met alle gevolgen van dien. Luister naar je gevoel, je intuïtie zal je vertellen wat het beste is nu te doen of juist niet te doen. Vraag desnoods hulp tijdens de confrontatie met je (onbewuste?) angsten.

 

 

 1. De Zon

Mogelijk is er sprake van enthousiasme waardoor je levenskracht toeneemt, je je energiek voelt en gezond. Zowel geestelijk als lichamelijk zit je goed in je vel en… soms staat deze kaart zelfs voor vruchtbaarheid!

 

 

 1. Het Oordeel

Mogelijk ervaar je een gevoel van een figuurlijke ‘hergeboorte’. Alsof je een ‘nieuwe jij’ aan het ontwikkelen bent. Je bent dezelfde, met dezelfde basis, maar met een betere lichamelijke conditie en een beter geestelijk welzijn. Het evenwicht lijkt gevonden en daar kun je nu van profiteren!

 

 

 1. De Wereld

Mogelijk is er sprake van een goede weerstand en dito gezondheid. Je bent goed geaard waardoor je je sterk voelt en goed in evenwicht bent. Waarschijnlijk is ‘je echte leeftijd’ jonger dan je werkelijk bent vanwege je goede conditie en levenslust. Je bent zo jong als je je voelt en dat is vast en zeker op jou van toepassing.

 

Kleine Arcana, Staven

 

betekenissen tarotkaarten

 

Staven Aas

Kans op oververhitting, hartkloppingen, (ook mogelijk door intensief sporten) opwinding, maar ook vruchtbaarheid.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Staven twee

Waarschijnlijk zit je niet helemaal lekker in je vel, maar mankeer je ook niet echt iets. Ga lekker wandelen en zorg voor voldoende frisse lucht. De natuur zal je goed doen.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Staven drie

Mogelijk ben je herstellende van ziekte of blessure, je gezondheid lijkt te verbeteren!

 

Betekenissen tarotkaarten

 

Staven vier

Geniet van feestjes en gezellig samenzijn met anderen, maar houd maat met betrekking tot vet voedsel en alcohol. Een (korte) vakantie zal je goed doen.

 

Betekenissen tarotkaarten

 

Staven vijf

Waarschijnlijk verg je teveel van jezelf, ben je oververmoeid, en/of heb je last van nervositeit of spierpijn. Zenuwen kunnen ook opspelen, ook in het gebit!

 

Betekenissen tarotkaarten

 

Staven zes

Mogelijk krijg je de juiste hulp van een bekwaam arts, voel je je beter na een periode van ziekte of zwakte mede dankzij je eigen strijdlust en/of positief denken.

 

 

Staven zeven

Je bezit veel energie, bent sterk genoeg om tegenslag het hoofd te bieden en je weerstand en gezondheid gaan langzaam maar zeker vooruit!

 

 

Staven acht

De gevaren van stress liggen op de loer waardoor je jezelf moe en uitgeput kunt voelen. Neem meer rust, en probeer daarnaast iets aan sport te doen, een gezonde manier van ontspannen.

 

Betekenissen tarotkaarten

 

Staven negen

Je weerstand wordt sterker en stukje bij beetje zul je je beter voelen. Oude wonden helen, zowel de letterlijke als de figuurlijke, neem de tijd om te herstellen en probeer daarnaast iets aan lichaamsbeweging te doen.

 

Uitleg tarotkaarten

 

Staven tien

Mogelijk ben je oververmoeid of ben je te gehaast waardoor je jezelf kunt bezeren. Waarschijnlijk heb je last van stress en behoefte aan rust!

 

uitleg tarotkaarten

 

Staven Schildknaap

Deze kaart duidt op een goede gezondheid en een sterke weerstand.

 

 

Staven Ridder

‘Haastige spoed is zelden goed’, hierdoor ligt een ongeluk in een klein hoekje. Een vurige kaart die kan staan voor de kans op verwondingen, ontstekingen, maar… ook voor vruchtbaarheid!

 

betekenissen tarotkaarten

 

Staven Koningin

De kans op vruchtbaarheid is groot, dit is op het gebied van gezondheid namelijk een kaart die samenhangt met seksualiteit en zwangerschap.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Staven Koning

Mogelijk beschik je over een goede gezondheid en een sterk lichaam. Probeer jezelf niet te overschatten. Goed, je kunt veel aan, maar iedereen heeft zijn grenzen, jij ook.

Kleine Arcana, Zwaarden

 

betekenissen tarot

 

Zwaarden Aas

Kans op een injectie of (kijk)operatie.

 

 

Zwaarden twee

Probeer je minder aan te trekken van wat anderen van je zouden kunnen vinden. Voortdurend rekening houden met anderen levert alleen maar stress op en maken je onzeker met als gevolg dat je minder lekker in je vel zit..

 

betekenissen tarot

 

Zwaarden drie

De kans op hart en vaatziekten (misschien figuurlijk een ‘gebroken hart’?) is aanwezig, laat je bij eventuele klachten onderzoeken door een arts.

 

uitleg tarot

 

Zwaarden vier

Mogelijk is er sprake van oververmoeidheid of dien je thuis of zelfs in een ziekenhuis of kuuroord te herstellen om te voorkomen dat oververmoeidheid of stress (verdere) lichamelijke ongemakken zullen veroorzaken.

 

uitleg tarotkaarten

 

Zwaarden vijf

Ruzie en verwijten vreten je haast letterlijk op van binnen.

 

uitleg tarotkaarten

 

Zwaarden zes

Na een periode van niet goed in je vel zitten komt er langzaam maar zeker verbetering in de situatie.

 

uitleg tarotkaarten

 

Zwaarden zeven

Bepaalde lichamelijke klachten zijn waarschijnlijk tijdelijk en van voorbijgaande aard. Mits je niet weer in oude gewoonten vervalt.

 

uitleg tarotkaarten

 

Zwaarden acht

Angsten en/of depressies kunnen een bron zijn van werkelijke lichamelijke klachten en/of de oorzaak van lichamelijke zwakte, gebrek aan energie of ongelukken. Leg jezelf niet onnodig beperkingen op.

 

tarotkaarten betekenis

 

Zwaarden negen

De kans op slapeloosheid en/of een te hoge bloeddruk is aanwezig.

 

 

Zwaarden tien

Je hebt waarschijnlijk (wegens oververmoeidheid) een lage weerstand en bent vatbaar voor griep, verkoudheid, infecties of ontstekingen. Acupunctuur zou een oplossing kunnen bieden bij bepaalde lichamelijke klachten.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Zwaarden Schildknaap

Mogelijk is er sprake van overgevoeligheid van de huid door stress, bepaalde voedingsmiddelen, chemische stoffen of make-up. Kans op uitslag, eczeem of acné.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Zwaarden Ridder

Kans op verwonding door een vechtpartij of ongeval. Probeer het wat rustiger aan te doen!

 

betekenissen tarotkaarten

 

Zwaarden Koningin

Soms wijst deze kaart op (tijdelijke) onvruchtbaarheid of stekende pijnen in buik, hoofd of andere delen in het lichaam. Laat je bij twijfel even onderzoeken door een arts.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Zwaarden Koning

Nervositeit of een overgevoelig zenuwstelsel kan je parten spelen. Soms wijst deze kaart op de mogelijkheid van een operatie, maar meestal op helder medisch advies.

 

Kleine Arcana, Bekers

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers Aas

Bekers Aas staat voor een goede gezondheid of een genezing! Voor degenen die zwanger willen worden is deze kaart een goede voorbode!

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers twee

De gezondheid is goed of is aan het verbeteren, er zijn geen noemenswaardige problemen (meer).

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers drie

Er is sprake van vooruitgang, groei, herstel, genezing of… zwangerschap!

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers vier

Problemen met het spijsverteringsstelsel en/of misselijkheid behoren tot de mogelijkheid. Drink niet te veel alcohol en let op de uiterlijke houdbaarheidsdatum van bederfelijke etenswaren.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers vijf

Houd je bloeddruk in de gaten, deze is mogelijk aan de lage kant. Depressieve gevoelens kunnen een nadelig effect hebben op je gezondheid (lusteloosheid, vermoeidheid, slapeloosheid).

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers zes

De gezondheid is niet helemaal in orde, er is mogelijk sprake van klachten die je ooit eerder ook had. In dat geval kun je misschien teruggrijpen op middelen of (be)handelingen die je destijds ook hebben geholpen. Indien je problemen hebt met je ogen, breng dan voor de zekerheid even een bezoek aan een arts.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers zeven

Soms is er bij deze kaart sprake van een vlucht in alcohol en/of drugs, of een vertekende blik op de werkelijkheid door medicijnen.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers acht

Het is belangrijk dat je bepaalde gewoonten die niet bevorderlijk zijn voor je gezondheid afleert of breekt met een situatie met hetzelfde effect. Verdiep je wat meer in het begrip: matigheid.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers negen

Deze kaart wordt ook wel ‘de negen maanden kaart’ genoemd, en duidt op zwangerschap. In andere gevallen is hij een waarschuwing voor een overdadige levensstijl en/of overgewicht.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers tien

Je beschikt over een goede gezondheid, zorg dat je deze behoud door verantwoord te blijven eten, voldoende te slapen en goed te blijven bewegen.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers Schildknaap

Soms wijst deze kaart op slaaptekort, een ingreep onder narcose of… een geboorte!

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers Ridder

Deze kaart staat meestal voor een herstel of goede gezondheid en het zo jong zijn als dat je je voelt!

 

 

Bekers Koningin

Mogelijk voel je je wat zwak en heb je een gebrek aan energie. Ook hier kan spiritualiteit(en/of homeopathie, andere alternatieve geneeswijzen) goede hulp bieden.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers Koning

Mogelijk zit je niet helemaal lekker in je vel, maar is het moeilijk te achterhalen wat je nu precies mankeert. Misschien is het nodig een arts te raadplegen. Soms doet daarnaast een natuurlijk geneesmiddel wonderen!

 

Kleine Arcana, Pentakels

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels Aas

De gezondheid is goed of wordt (weer) goed. Kracht, welzijn, groei en zelfs vruchtbaarheid zijn de kernwoorden die horen bij deze kaart. Soms staat deze kaart voor een (nieuw) goed werkend medicijn.

 

 

Pentakels twee

Je gezondheid laat hier en daar wat te wensen over. Stabiliteit ontbreekt, waardoor je je de ene keer beter voelt dan de andere keer. Dit kan ook voor stemmingswisselingen of zwaarmoedigheid zorgen. Probeer meer rust te nemen en te ontspannen met een goed boek.

 

betekenis tarotkaarten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentakels drie

Wanneer lichaam en geest goed met elkaar in evenwicht staan is er sprake van de juiste balans. Jij bent in staat dit te bewerkstelligen!

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels vier

Problemen met het hart of de gewrichten zijn mogelijk.

 

betekenissen tarotkaarten

 

 

Pentakels vijf

Een tekort aan vitaminen of mineralen is mogelijk. Met een goede, gezonde uitgebalanceerde voeding en regelmatige levensstijl kom je er waarschijnlijk weer bovenop.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels zes

Mogelijk zal je gezondheid verbeteren. De kans bestaat dat de medicijnen waar je baat bij kunt hebben niet vergoed worden door de ziektekostenverzekering.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels zeven

Mogelijk dien je nog even geduld te hebben tot eventuele behandelingen hun vruchten zullen afwerpen. Maak je geen zorgen, het komt goed, maar het heeft tijd nodig. Blijf positief, zorg voor voldoende frisse lucht en indien mogelijk lichaamsbeweging.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels acht

Mogelijk werk je te hard en neem je te weinig rust. Hierdoor kun je last krijgen van stress of oververmoeidheid. Of in een onbewaakt moment onoplettend zijn en ligt een ongeluk in een klein hoekje. Laat je niet opjagen en blijf alert in alles wat je doet, zeker ook op het werk.

 

 

Pentakels negen

Mogelijk is er sprake van een goede gezondheid en een kans op zwangerschap!

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels tien

Mogelijk is er sprake van een goede gezondheid en kan een hoge leeftijd bereikt worden. Afgezien van wat familie kwaaltjes lijkt alles goed.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels Schildknaap

Mogelijk is er sprake van een sterke weerstand en een sterk gestel. Bij medische uitslagen: goed nieuws!

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels Ridder

Mogelijk is je weerstand momenteel niet erg hoog en doe je er goed aan wat extra aandacht aan jezelf te besteden.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels Koningin

Mogelijk is er sprake van wat overgewicht (of wordt dit veroorzaakt door zwangerschap). Probeer iets meer aan lichaamsbeweging te doen. Wees voorzichtig met wat je doet of eet; wegens overgevoeligheid kan een allergische reactie ontstaan.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels Koning

Mogelijk is er sprake van een goede gezondheid en hoef je je nergens zorgen om te maken op dit gebied. Blijf echter wel op je gewicht letten; je geniet graag van het leven en al het moois dat dit jou biedt, maar… elk pondje gaat door het mondje!

 

Copyrights van de Rider Waite Tarot op deze pagina: U.S. Games Systems.

Tarot blog >HOME