De kwintessens (Grote Arcana)

tarot kwintessens

Om uw eigen tarot readings meer diepgang te geven en/of een aanvullend advies te krijgen adviseer ik altijd om na elke tarot legging de kwintessens te berekenen. Het woord kwintessens betekent dan ook: de kern of de essentie van een zaak.

De kwintessens van uw tarotlegging laat dus zien waar het voornamelijk om gaat.

Hieronder volgt een korte handleiding die u kunt gebruiken bij de berekening en de interpretatie van de kwintessens van uw eigen readings. 

Berekening van de kwintessens

Tel alle getallen van alle kaarten die u heeft getrokken bij elkaar op. De uitkomst (de som) correspondeert met de kaart die aan uw ‘reading’ een extra boodschap of advies toevoegt

Alle getallen boven 21 dienen bij elkaar opgeteld te worden.

Bijvoorbeeld 23> 2+ 3 = 5 (de Hiërofant)

35> 3 + 5 = 8 (de Kracht)

LET OP:

Wanneer u na het optellen van de twee cijfers van de uitkomst weer uitkomt op een twee-cijferig getal, telt u deze getallen óók weer bij elkaar op.

Bijvoorbeeld: 67> 6 + 7 = 13 (de Dood) EN > 1 + 3 = 4 (tweede advies-kaart: de Keizer!)

De Dood laat in dit geval zien dat het belangrijk is om een bepaalde situatie af te sluiten, de Keizer vertelt u hoe u dit het beste kunt doen. 

Duiding van de kwintessens

Op deze pagina vindt u de basisbetekenissen van de tarotkaarten die u ter aanvulling van uw eigen tarot reading intuïtief kunt omvormen naar een bruikbaar en nuttig advies.

Geeft u de voorkeur aan alle beschrijvingen van de kaarten in boekvorm, kunt u >HIER mijn boek ‘De Tarot in het Kort’ bestellen.

nb. Wist u dat u ook de Kleine Arcana kunt gebruiken als kwintessens?

 

Tarot Blog >HOME