Hoe de Grote Lenormand mij voor een grote misstap behoedde

Hoe de Grote Lenormand mij voor een grote misstap behoedde. Het is een waargebeurd verhaal waar ik nog regelmatig aan terug denk. Het verhaal maakt ook direct duidelijk hoe tarotkaarten, orakelkaarten, Lenormandkaarten en inzichtkaarten van grote invloed kunnen zijn op onze toekomst.

In mijn hele carrière als auteur, tarotist, astroloog is het meerdere malen voorgekomen dat ik qua werk ver over mijn eigen grenzen heen ging. Ik wist vaak niet van ophouden en werkte niet zelden door tot diep in de nacht.

Je hoeft geen hooggeleerde te zijn om te begrijpen dat ik hier uiteindelijk de tol voor moest betalen in de vorm van beginnende burn out verschijnselen. 

Op een zaterdagmiddag, tijdens een ontspannende wandeling in het bos, werd het me ineens allemaal teveel. Het was er zo vredig en ik genoot zo van de natuur en de rust om me heen dat ik dacht: dit zou ik altijd wel willen!

Onbereikbaar voor telefoontjes, berichtjes, zelf je tijd indelen, geen deadlines meer; de hemel!

Website

Uiteraard was ik niet van plan helemaal met mijn werkzaamheden te stoppen, daarvoor vond ik het nog veel te leuk, maar alles een tandje minder zou echt geen overbodige luxe zijn.

Ik had al genoeg werk, dus – zo redeneerde ik – hoe fijn zou het zijn als ik mijn uitgebreide website aan de wilgen zou kunnen hangen. Niet meer bereikbaar voor nieuwe opdrachtgevers, niet meer bereikbaar voor journalisten, niet meer bereikbaar voor mensen met problemen die het liefst gratis een beroep op mij wilden doen.

En niet meer die constante drang om voortdurend de website te willen updaten met nieuwe berichten. De website weg, hoeveel rust zou dat me geven!

Ik wist het helemaal zeker. De hele website inclusief al mijn contactgegevens moest per direct weg. Na tien jaar continu updaten van allerlei pagina’s en het 24/7 bereikbaar zijn voor alles en iedereen was ik er klaar voor om er definitief de stekker uit te trekken.

Ik zou het qua werk alleen nog houden bij mijn huidige opdrachtgevers en verder niks. Voor hen had ik de website sowieso niet meer nodig, zij wisten al lang wat ik zoal deed en waarvoor ze mij wel of niet konden inschakelen.

Eenmaal thuis gekomen kon ik niet wachten om mijn laptop op te starten en de volledige online portfolio te verwijderen. Absoluut zeker was ik van mijn zaak.

Ik opende mijn account en ging naar de instellingen. ‘Website verwijderen’. Klik. En klaar. Dat was het. Tien jaar dag en nacht werk, tien jaar media artikelen, tien jaar ‘kijk mij’ in één muisklik verdwenen. Rust!

Dacht ik.

Spijt!

Tot ik me de volgende morgen realiseerde dat het misschien toch niet zo niet handig was geweest om de online portfolio te wissen. Want wat als ik ooit zelf weer eens iemand wilde benaderen met een idee, wat als mensen die interesse hadden in mijn boeken graag wat meer informatie over de auteur wilden lezen?

In dat soort gevallen zou het hebben van een uitgebreide website met daarop een schat aan ervaring toch wel een meer betrouwbare indruk geven dan complete onvindbaarheid…

Had ik er wel goed aan gedaan om mijn website te verwijderen?

Er zat niets anders op dan even een kaartje te trekken en te bekijken welke onbewuste gevoelens deze zou triggeren. Hoe zou mijn onderbewustzijn reageren op deze kaart? Welke onbewuste kennis zou hiermee aan de oppervlakte komen?

Ik koos voor de Grote Lenormand en trok de kaart Klaver negen met de letter I.

Alsjeblieft. De kaart van succes in handel en communicatie. En de letter I staat hier ook nog eens voor het dienen van de medemens en het hen wijzen van de juiste weg.

Nou. Handel en communicatie zonder website is als een kroeg zonder bier. Dat kon ik zelf ook nog wel bedenken.

En het anderen wijzen van de juiste weg…. met deze kaart werd in één klap duidelijk waarom ik toch twijfels had gekregen met betrekking tot het verwijderen van mijn website. Want was dat niet juist hetgeen ik altijd zo fijn had gevonden aan mijn werk? Het helpen van mensen die even niet meer wisten hoe nu verder?

Voor alle zekerheid trok ik nog een kaart. Het werd Ruiten vier, met de letter O.

De betekenis: succes en meevallers, realisatie van plannen en een goede samenwerking. De O staat hier voor een hartelijke, verantwoordelijke persoon.

De Grote Lenormand

Dit gaf mij te denken.

Succes en meevallers. Wat als ik door het verwijderen van mijn website wel eens een hele mooie opdracht zou mislopen waar ik wél graag tijd voor zou willen maken? Wat als ik onvindbaar zou zijn voor iemand voor wie ik niet onvindbaar wílde zijn?

En hartelijk wil niet zeggen dat je over je heen moet laten walsen of misbruik van jezelf moet laten maken. Ik zou best onderscheid kunnen maken tussen mailtjes die het beantwoorden waard zijn en berichten die per direct gedelete kunnen worden. Hoezo zou ik overal maar netjes antwoord op moeten geven? Sommige mensen zijn zelf ook gewoon niet netjes….

Stukje bij beetje werd me duidelijk dat ik toch de verkeerde keuze had gemaakt. Rust krijg je niet door onbereikbaar te zijn. Dat is vluchtgedrag. Rust creëer je door zelf de verantwoording te nemen. Door op de juiste momenten je grenzen aan te geven. Niet alleen aan anderen, maar vooral ook aan jezelf!

En hoezo die zelfopgelegde verplichting om elke dag te moeten bloggen? Eens per week is eigenlijk ook gewoon prima!

Ik heb diezelfde dag nog een nieuwe website aangemaakt. Dit keer in WordPress, wat ik nog nooit eerder had gedaan. Gelukkig was mijn domein gewoon nog geldig en heb ik met behulp van mijn nieuwe webhost de pagina’s die inmiddels waren weggevallen kunnen omleiden naar mijn huidige website.

Geloof het of niet, twee weken na het lanceren van mijn nieuwe site kreeg ik een prachtige dik betaalde opdracht als ghostwriter voor een lange termijn samenwerking. Diegene had mij gevonden via Google… Ik heb er met alle liefde een andere opdracht voor opgezegd.

Met dit verhaal wil ik u laten weten dat tarotkaarten, Lenormandkaarten, orakelkaarten of welke kaarten dan ook NIET voorspellend zijn, maar dat de afbeeldingen of de bijbehorende beschrijvingen wel degelijk kunnen bijdragen aan het verkrijgen van nieuwe inzichten en hierdoor absoluut behulpzaam kunnen zijn bij het nemen van belangrijke beslissingen.

Door zelf de beslissing te nemen op basis van welk gevoel de kaarten u geven, kiest u er zelf voor om de voorspelling die aan de betreffende kaarten verbonden zijn wel of niet te laten uitkomen.

Wilt u zelf ook bekijken of u zich op het juiste pad begeeft?

De Grote Lenormand is >HIER verkrijgbaar.

 

Psych blog >HOME.