Hollywood tarotreader 2, Staven Koning

In mijn blog ‘Hollywood tarotreader‘ heb ik u laten kennismaken met Angie Banicki, een bekend tarotreader in Amerika. Ik vond haar naam per toeval nadat ik op internet op zoek was gegaan naar verhalen over celebreties die waarde hechten aan tarot.

Het leek me leuk om een blog te schrijven over Hollywoodsterren die zelf de tarot leggen of zo nu en dan thuis een orakelkaartje trekken. Helaas heb ik ze niet kunnen vinden. In plaats daarvan stuitte ik op het verhaal van Angie Banicki.

Nadat ik haar verhaal had gelezen en haar website had bezocht, vond ik haar interessant genoeg om op Instagram te volgen wat ik dus ook deed. En warempel, een paar dagen later ging ze live om haar volgers korte gratis readings te geven.

Als tarotist vond ik het leuk om haar aan het werk te zien. Ik keek hoe ze de kaarten interpreteerde en vergeleek haar werkwijze met de mijne. Ik was niet van plan om zelf ook een vraag te stellen, ik keek naar de sessie vanuit beroepsmatige interesse.

Toch begon het naarmate de tijd verstreek meer te kriebelen. Ik liep al een poosje rond met een vraag en had hiervoor zelf ook al een kaartje gelegd, maar nu ik haar zo bezig zag was ik ergens toch wel benieuwd naar wat zij erover zou zeggen.

Mijn eigen reading destijds was zeer positief, maar als je voor jezelf de kaart legt blijft er altijd een kleine kans dat jouw eigen ‘wishfull thinking’ ook meedoet tijdens het interpreteren van de kaarten…

Voor ik het wist had ik mijn vraag getypt.

‘Hi Angie, I’m a writer and tarotreader/astrologer from Holland. Is it okay for me to do more TV work?’

Kritisch

Wie mij langer kent dan vandaag weet dat ik belachelijk kritisch ben. Vooral op mezelf. Regelmatig heb ik uitnodigingen voor TV afgeslagen omdat ik gewoon te nerveus was voor de camera.

Zeker wanneer het een live opname betrof met publiek waar achteraf niet in geknipt of geplakt kon worden; de hel.

Hoewel ik ondertussen (dankzij de fantastische crews bij mijn vaste opdrachtgevers &C en VROUW) wel al meer ervaring heb gekregen op dit gebied blijft het voor mij een ding. Ook als het niet om een live opname gaat.

Wat laten ze erin, wat knippen ze eruit, welk deuntje zetten ze eronder en hoe komt het straks allemaal over op beeld?

Het draaien zelf vind ik oké, vaak is hier maar een klein groepje mensen bij betrokken en is het super gezellig. Maar de wetenschap dat zoveel mensen de opnames daarna gaan zien, dát!

Daarbij ben ik van mening dat als je continu interviews geeft over hetzelfde onderwerp of überhaupt te vaak met je postzegel in de media verschijnt, de mensen je snel zat zullen raken. Als ik al kritisch naar mezelf kijk en luister, laat staan de immer alerte kijker!

Aan de andere kant is het ook weer zo dat je beroepsmatig gezien kansen, inkomsten én misschien wel héle leuke nieuwe ervaringen misloopt als je altijd maar ‘nee’ zegt. Voor jou tien anderen die wél staan te trappelen.

Staven Koning

Vandaar dus mijn besluit om dit dilemma aan Angie voor te leggen. Ik was er nu toch…

‘Oh I like this one!’ riep Angie enthousiast bij het lezen van mijn vraag. Ze herhaalde hardop de woorden die ik zojuist getypt had en trok blind een kaart uit haar deck die ze intuïtief voor me duidde.

Ze liet me de afbeelding zien. ‘As a tarotreader you know this card!’ zei ze. ‘It’s the King of Wands’. En inderdaad. De Staven Koning is gezien mijn dagelijks werk een bekend gezicht voor mij. Doorgaans betreft de Staven Koning een ambitieuze, verbaal sterke man die weet wat hij wil maar daarnaast ook goed is in het enthousiasmeren van anderen.

‘This man has blond hair. He already has a plan for you and will get in touch with you very soon!’ kraaide ze haast in de camera. Daarbij adviseerde ze me om dit keer wel op zijn aanbod in te gaan, dat het goed zou zijn voor mijzelf én voor mijn carrière.

Oké…

Geloof het of niet, enkele weken na deze virtuele reading ontving ik een mail van een – inderdaad donker blonde – producent die graag met me wilde samenwerken. We spraken af in het restaurant van een hotel in Amsterdam om samen iets te drinken en een en ander te bespreken.

Lang verhaal kort: Ik heb zijn aanbod aangenomen zoals Angie me adviseerde en inmiddels zijn we tot een akkoord gekomen met betrekking tot het schrijven van teksten voor zijn programma.

Hoewel hij me (af en toe) zelf ook in beeld wilde brengen heb ik hier nog even voor bedankt. Ik sluit niets uit, wat niet is kan nog komen maar voor dit moment bevalt het werken achter de schermen me toch beter dan ervoor.

Feit blijft wel dat zowel de tarot als Angie het bij het rechte eind had.

Omdat ik mijn vrienden op Facebook en Instagram net zo blij wil maken als Angie mij heeft gemaakt, heb ik me door haar laten inspireren en besloten om binnenkort net als zij (vaker) live te gaan op social media.  Lekker doen wat ik leuk vind met mijn eigen webcam. Waarmee ik wél alles fijn zelf in de hand heb :-)

Tot snel!

 

Tarot blog >HOME