Hollywood tarotreader

Het verhaal over Angie Banicki, een inspirerende jonge vrouw die na tien jaar te hebben gewerkt in de entertainment branche besluit haar baan op te zeggen om vervolgens dé celebrity tarotreader van Hollywood te worden.

Hoe het allemaal begon..

Tijdens een charity dance marathon die ze als student aan de Northwestern Univisity helpt organiseren, ontmoet Angie Joël Goldman, de directeur van de Elizabeth Glaser Pediatric AIDS Foundation. De EGP AIDS Foundation is één van de organisaties die betrokken is bij het evenement.

Tijdens het evenement wordt er door honderden studenten 30 uur non stop gedanst om geld in te zamelen voor de diverse goede doelen. Angies taak is het ontvangen en het zorgen voor de aanwezige celebrities die hier zijn gekomen om te speechen. Met Joël blijkt ze een goede klik te hebben.

PR Manager

Wanneer Angie in 2001 haar Bachelor Communicatie haalt verhuist ze naar L.A waar Joël haar aan een baan helpt. Angie kan bij de foundation beginnen als fundraising coördinator waar ze studenten helpt bij het organiseren van grote benefiet evenementen zoals ze dit zelf had gedaan op de Universiteit.

Ze werkt zich al snel op tot PR manager maar zegt uiteindelijk toch haar baan op om verder te groeien bij het enorme concern Harrison & Shriftman, een firma die samenwerkt met grote merken als Grey Goose en Blackberry. Angies taak daar is het op zoek gaan naar geschikte celebreties die ambassadeur willen worden voor Harrison & Shriftmans cliënten.

Wanneer de firma grootschalige party’s en evenementen organiseert voor hun cliënten, is het ook Angies taak om hiervoor zoveel mogelijk beroemdheden uit te nodigen. Hierdoor leert ze steeds meer Hollywoodsterren kennen, en zij haar!

Onderaan elke uitnodiging die verstuurd wordt staat ‘RSVP to Angie Banickie’ en staat ze  al snel bekend als hostess van de meest coole party’s. Dit leidt ertoe dat ze zelf – zowel zakelijk als privé –  ook steeds vaker uitgenodigd wordt voor party’s die worden gegeven door beroemdheden.

Chateau Marmont

Vanwege het imago van ‘party animal’ dat inmiddels aan haar kleeft voelt Angie zich haast verplicht om niet alleen voor haar werk, maar ook daarbuiten voor iedereen de entertainende factor te zijn.

Angie:

“I remember at one point bringing Dustin Hoffman and Adrian Grenier to a BlackBerry launch event in L.A.; flying to Houston the next morning for a Super Bowl event and a Playboy party with Bradley Cooper, Alyssa Milano, and Kristen Cavallari and flying to New York City the next morning for another BlackBerry event with Seth Meyers and Julianne Moore. When I got back to my hotel room, I think I slept for 12 hours.”

(bron: Cosmopolitan)

Deze lifestyle houdt ze tien jaar vol. Dan is ze op.

Na tien jaar party-en met rocksterren en het vergezellen van Oscar winnaars naar uitreikingen, feesten en afterparty’s van Las Vegas tot Mexico en alle grote steden daartussenin is ze aan het eind van haar latijn en zegt ze in een opwelling haar baan op. Wat ze hierna wil gaan doen weet ze nog niet, maar dat dit zo niet langer door kan gaan staat voor haar als een paal boven water.

Twee en een half jaar werkt ze als freelancer in de PR, maakt ze verre reizen en schrijft ze een boek. Juist als ze zich afvraagt of ze verder wil in de PR wereld of carrière wil maken als schrijfster, komt in L.A de New Age beweging in opkomst en krijgt ze van een vriendin een set Prada tarotkaarten cadeau.

Hoewel ze nooit in helderzienden en paragnosten heeft geloofd of er überhaupt mee bezig is geweest, voelt ze zich direct aangetrokken tot de mooie, kleurrijke tarotkaarten. Ze trekt voor de grap een kaart uit het deck en stelt de vraag: ‘Zullen we naar Chateau Marmont gaan of naar the Soho House?’ De kaart die ze kiest adviseert haar naar Chateau te gaan.

Vervolgens trekt ze nog een kaart, die haar voorspelt dat ze daar een buitenlandse man zal ontmoeten, wat ook daadwerkelijk gebeurt. Angie en haar vriendin gaan naar Chateau Marmont waar ze warempel een zeer leuk gesprek voeren met een Engelse zakenman.

Gevoel

Natuurlijk lag het voor de hand dat ze in dit luxe hotel een buitenlandse man zouden treffen. Angie ziet de kaarten dan ook vooral als vermakelijk spel en haalt haar tarotdeck voornamelijk aan de bar uit haar tas.

Na een poosje voor de lol toekomst voorspellen in het uitgaansleven merkt ze dat de tarot toch meer is dan just a game.

Angie begint met het lezen van tarotboeken en bezoekt mediums om te vragen hoe zij te werk gaan. Toch ziet ze zichzelf niet als paragnost. Ze praat niet met geesten maar voelt intuïtief aan wat er gaat gebeuren met degene voor wie ze de kaarten raadpleegt. Ook besluit ze de betekenissen van de kaarten niet allemaal uit haar hoofd te leren; ze doet alles zoveel mogelijk op gevoel.

Terwijl ze werkt aan haar intuïtieve ontwikkeling gebeuren er vreemde dingen in huis. In het kleine appartement waar ze woont, beginnen niet zelden de lichten te flikkeren wanneer ze haar tarotkaarten tevoorschijn  haalt. Hoewel ze het spannend vindt en soms zelfs een beetje eng, denkt ze er niet aan om ermee te stoppen.

Naast flikkerende lampen krijgt ze ook steeds vaker voorspellende dromen over mensen in haar omgeving en merkt ze dat de tarotreadings die ze doet voor vrienden steeds meer de diepte in gaan.

Hoe meer ze zich bezig houdt met tarot, hoe meer ze tot rust komt en hoe minder ze er voor voelt om weer deel te nemen aan het jachtige jetset leven dat ze voorheen leidde.

Vrienden komen steeds vaker langs om de kaart voor zichzelf te laten lezen en nemen mensen mee die dit ook graag willen. Op die manier maken ze niet alleen zichzelf blij, maar ook Angie, die sinds ze gestopt is met haar drukke baan niets liever doet dan de hele dag tarotkaarten leggen. Ze geniet hier vele malen meer van dan welke party ook. 

Mond-tot-mond reclame

Hoewel ze de eerste twee jaar geen geld vraagt voor haar diensten maar haar readings doet in ruil voor een etentje of een fles wijn, bieden steeds meer mensen haar geld voor een consult, wat de zakenvrouw in haar weer wakker schudt. Daarbij begint ze zich steeds meer zorgen te maken om de rekeningen die toch betaald moeten worden, dus zal ze eerdaags toch echt een keuze moeten maken met betrekking tot haar carrière. Dan komt ze op een briljant idee.

Als ze dit zo graag doet en mensen er kennelijk ook nog baat bij hebben en voor haar diensten willen betalen, waarom zou ze er dan niet haar werk van maken? 

De rest is geschiedenis. Inmiddels is Angie verhuisd naar een ruimere woning met een tipi in de tuin waar ze haar cliënten ontvangt. Omdat veel celebrities haar al kenden van de grootschalige evenementen die ze voorheen organiseerde, zijn dit inmiddels ook haar cliënten nu ze fulltime werkzaam is als tarot reader.

Waar ze in het begin van haar carrière als tarot reader 100 dollar per reading vraagt, wordt de prijs al snel opgeschroefd naar 200 dollar per uur. Inmiddels rekent ze maar liefst 400 dollar per uur voor een Skype reading en 555 dollar per uur voor een persoonlijk consult. Voor wie interesse heeft en het kan (en wil) betalen: een tarotconsult boeken met Angie kan >HIER

Natuurlijk zit ze er ook wel eens naast. In dat geval vraagt ze de tarotkaarten nogmaals om raad en komt er meestal een antwoord uit waar de cliënt wel iets mee kan. Ook dat hoort erbij, aldus Angie. Niemand heeft het altijd alleen maar bij het rechte eind, gelukkig hebben mijn cliënten hier alle begrip voor. 

Angie heeft onder andere tarotconsulten gedaan voor beroemdheden als Lea Michele, Emma Roberts, Usher, Gwyneth Paltrhrow, Kat Graham, Sophia Bush, Nikki Reed en Ellen Pompeo.

Ik ben dan ook enorm vereerd dat ze daarnaast bereid was de tijd te nemen om voor mij een reading te doen. Gratis!

Wordt vervolgd…

 

Tarot blog >HOME