Patience Worth, schrijfster uit het hiernamaals

Patience Worth was een schrijfster die zich via het Ouijabord kenbaar maakte aan huisvrouw Pearl Curran, met alle gevolgen van dien. Wat op een mooie zomerdag begon als een onschuldig ‘spelletje’, mondde uit in wereldwijde roem voor Pearl.

In de zomer van 1912 maakt huisvrouw Pearl Curran voor het eerst kennis met het Ouijabord. Haar buurvrouw nodigt haar uit voor een sessie waarbij geest Patience voor het eerst door komt met de boodschap:

‘Vele manen geleden leefde ik, ik kom weer om. Patience Worth is mijn naam.’

Deze kennismaking via het bord is het begin van een jarenlange samenwerking tussen Pearl en Patience.

Pearl voert hele gesprekken met Patience. De verhalen die Patience vertelt zijn zo interessant dat Pearl besluit alles op te schrijven. Stukje bij beetje verschijnen er gedichten en korte verhalen op papier, allemaal via het Ouijabord doorgegeven door de geest van Patience Worth.

Dialect

Patience WorthWanneer Pearl vraagt waar Patience vandaan komt ‘vertelt’  geest Patience dat zij aan de zuidkust van Engeland heeft geleefd en later met haar ouders naar Amerika is geëmigreerd waar zij is vermoord door indianen. Dit is alles wat Patience over zichzelf wil prijs geven, aldus Pearl.

De boodschappen die Patience wel doorgeeft bestaan voornamelijk uit gebeden, gedichten en verhalen. Alle teksten komen door in een zeventiende-eeuws Engels dialect.

Pearl blijft alles noteren en maakt uiteindelijk geen gebruik meer van het Ouijabord. Ze gaat zitten met pen en papier, en de teksten – die steeds langer en uitgebreider worden – vloeien als vanzelf uit haar pen middels automatisch schrift. Wanneer zij later achter de typemachine plaatsneemt gebeurt hetzelfde.

Volgens Pearl zijn ook deze teksten allen afkomstig van Patience, die inmiddels telepathisch met haar communiceert en haar via gedachten overbrenging alle teksten dicteert. Pearl schrijft op deze manier uit Patience’s naam zes boeken met verhalen en honderden pagina’s gevuld met poëzie.

Pearl en de geest van Patience worden wereldberoemd, maar dan gebeurt er iets dat de gemoederen hoog doet oplopen. In één van haar boeken (Hope True Blood) schrijft Pearl uit naam van Patience over de ontwikkelingen in Engeland in de negentiende eeuw.

Gezien het feit dat Patience eerder aangaf door Indianen te zijn vermoord in de zeventiende eeuw is het onwaarschijnlijk dat zij hier het een en ander over zou kunnen weten…

Lees verder in het boek: Glaasje draaien is niet (on)gevaarlijk.Voor online bestellen klik >HIER

Rechtstreeks bestellen via de drukker kan >HIER

Boeken en gedichten

Enkele boeken van Patience Worth/ Pearl Curran zijn nog steeds verkrijgbaar.

De overige titels zijn lastiger te vinden:

  • Telka
  • The Pot upon the Wheel
  • Samuel Wheaton
  • An Elizabethan Mask

 

Meer over Pearl/Patience leest u >HIER.

Een selectie van haar gedichten vindt u >HIER.

 

Paranormaal blog >HOME