Pendelen

Als je rondloopt met een aantal vragen, is pendelen een goede manier om hier een antwoord op te krijgen. Een pendel is een gewicht aan een touwtje of kettinkje dat je in je hand houdt tijdens het vragen stellen. Bij het horizontaal heen en weer slingeren van de pendel is het antwoord ‘nee’, bij het verticaal op en neer slingeren ‘ja’. Of andersom als je dit prettiger vindt.

(Eerder verschenen op vrouw.nl)

Ook zijn er speciale pendelmatten verkrijgbaar waarop de woorden ‘ja’ en ‘nee’ staan gedrukt, plus de getallen 1 tot en met 9. Of zelfs luxe pendelborden waarop naast de woorden ‘ja’ en ‘nee’ en de getallenlijn, het hele alfabet op terug te vinden is, zodat de pendel ook echt woorden kan spellen door hier naar toe te slingeren.

Wat ik zelf heel prettig vindt om mee te werken zijn kant en klare pendelkaarten waar in een cirkel allerlei opties staan vermeld die de pendel kan aanwijzen.

 

Bang

Volgens de spiritistische leer is het mogelijk om via de pendel in contact te treden met gidsen, geesten of overleden dierbaren. Een pendelbord wordt dan ook regelmatig een ‘pendel spirit board’ genoemd. Dit is vergelijkbaar met het beroemde en vooral beruchte Ouija board.

Er wordt dan ook altijd geadviseerd te stoppen met pendelen als je nare antwoorden krijgt die ‘hard’ of ‘gemeen’ aanvoelen. In dat geval is er een kwade geest in het spel die jou probeert bang te maken.Toch zijn het niet geesten die jouw vragen via de pendel beantwoorden; dit doe je zelf. Dit wordt veroorzaakt door het ideomotorisch effect.

Onbewust heeft iedereen al een idee wat het antwoord op zijn vraag zou kunnen zijn. Vanuit het onderbewustzijn wordt er een prikkel gestuurd naar de hand die de pendel vasthoudt, waardoor de pendel als ‘vanzelf’ naar ‘ja’ of ‘nee’ zal bewegen. De prikkel is zo minimaal, dat het werkelijk lijkt of de pendel uit zichzelf beweegt.

Wanneer je bang bent dat er kwade antwoorden zullen verschijnen (‘als er maar geen naar antwoord wordt gegeven’), gebeurt het juist. Omdat je er onbewust aan denkt zal er middels het ideomotorisch effect inderdaad een boos antwoord uit je onderbewustzijn worden opgediept en via de pendel worden gespeld.

Het is dus wel belangrijk om tijdens het pendelen je hoofd zo leeg mogelijk te maken en vooral niet bang te zijn.

Desondanks is iedereen in staat om met behulp van de pendel contact te maken met zijn eigen onderbewustzijn. En is het leuk om jezelf te laten verrassen door de antwoorden die hierin opgeslagen zitten.

Zelf de proef op de som nemen?

Benodigdheden:

  • een pendel (kant en klaar gekocht of zelf gemaakt)
  • een pendelmat -of pendelbord
  • 200 ml geduld
  • een handvol relativeringsvermogen
  • een flinke eetlepel paniekbestendigheid

Terug naar het overzicht ‘Receptenboek van de paragnost’ >KLIK

 

Paranormaal blog >HOME