Sterrenadvocaat

De advocaat die me bijstaat tijdens mijn echtscheiding is een flamboyante heer met half lang grijs haar met een slag erin. Hij is een sterrenadvocaat, zo zal later blijken. Letterlijk. Zijn mooie kantoor dat is gesitueerd in een statig pand, is met zwaar antiek meubilair ingericht. Het past bij hem. Chique, stijlvol en toch stoer.

Tijdens het gesprek vraagt hij naast de gebruikelijke dingen omtrent mijn huwelijk en de kinderen ook naar mijn werk. Of ik een vast contract heb en of ik het er naar mijn zin heb. Hoewel ik op dat moment werkzaam ben als onderwijsassistent, zou ik het liefst mijn eigen tarot praktijk beginnen.

Ik flap het eruit zonder erbij na te denken maar wanneer ik het woord ’tarot’ uitspreek, verschijnt er een grote glimlach op zijn gezicht. ‘Interessant, interessant!’ roept hij enthousiast uit. ‘Doe je ook aan astrologie?’

Astrologie

Ik ben aangenaam verrast vanwege het feit dat hij direct weet waar ik het over heb en het nog leuk vindt ook. Bij het horen van het woord ’tarot’ kijken de mensen me meestal aan alsof ik gek geworden ben, als ze überhaupt al weten waar ik het over heb.

‘Eh, nee. Geen astrologie’, beantwoord ik zijn vraag. ‘Nou ja. Ik weet er wel iets van, maar oppervlakkig. Ik doe meer met Chinese astrologie .’

Raadsman is even vergeten waar ik voor kwam. Hij begint enthousiast te vertellen over wat hij allemaal weet van de planeten en dat zijn familie zich van oudsher al bezig houdt met deze materie. Zijn vader en grootvader wisten alles over het zonnestelsel, het is hem met de paplepel ingegoten.

‘Maar goed, de echtscheiding’, hervat hij het gesprek.

Of Raadsman voor de zitting de sterren heeft geraadpleegd is mij niet bekend, maar dat de zaken netjes worden afgehandeld is zeker.

Tijdens de rechtszaak acht maanden later besluit de rechter dat ik de voogdij krijg plus een nette kinderalimentatie. Omdat ik afstand neem van de huurwoning, kan mijn ex hier blijven wonen. Gezien het feit dat hij dit appartement al huurde voor we een relatie kregen lijkt me dit wel zo eerlijk. Daarbij ben ik eigenlijk ook wel toe aan een nieuwe start ergens anders.

Ik bedank Raadsman voor zijn inzet. Hoewel hij me heeft geïnspireerd met zijn verhalen over de sterren en planeten en ik me heb voorgenomen om daadwerkelijk meer aandacht te besteden aan de westerse astrologie, lukt het me wegens allerlei omstandigheden helaas toch niet om me er meer in te verdiepen.

Op zich jammer, want de interesse is er wel degelijk. Maar twee verhuizingen, mijn kinderen, een nieuwe relatie en mijn werk vergen al mijn tijd en energie.

 

Kinderalimentatie

Ruim een jaar nadat de echtscheiding is uitgesproken, begint mijn ex te rommelen met de alimentatie. Inmiddels heeft hij een nieuwe vriendin en heeft hij samen met haar een huis gekocht. Allemaal leuk en aardig, maar de kinderalimentatie schijnt hem te nekken.

Samen met zijn nieuwe lief staat hij bij me aan de deur met het verzoek of hij voortaan honderd gulden minder mag betalen per maand. Zijn woonlasten zijn een stuk hoger geworden dan vorig jaar en ook de drie kinderen van zijn nieuwe lief kosten ‘klauwen met geld’. 

Of ik ga akkoord, of het wordt weer een rechtszaak. Geen zin in.

Ik hoef er dan ook niet lang over na te denken. Laat hem rijk worden met die honderd gulden, is de eerste gedachte die bij me opkomt.

‘Prima’.

Het liefje belooft een verklaring op te maken die ik kan ondertekenen. Voor alle zekerheid, voor het geval ik me bedenk en ex alsnog met terugwerkende kracht het achterstallige bedrag moeten overmaken.

Whatever.

Nadat ik de verklaring heb getekend waarin staat dat ik akkoord ga met een alimentatieverlaging van honderd gulden per maand, komt de klad er helemaal in en voel ik me lichtelijk in de maling genomen. De alimentatie wordt nog wel betaald, maar steevast een maand te laat.

Wanneer ik een paar keer langer dan twee maanden op zijn maandelijkse bijdrage moet wachten, maar er ondertussen wel een aanbouw aan zijn woning wordt gerealiseerd en ze tussendoor ook nog even op vakantie gaan, krijg ik enigszins de indruk dat er flink misbruik van mijn goedheid wordt gemaakt.

Dan toch maar een rechtszaak.

Piepelen

‘Ah!’ roept Raadsman blij verrast uit wanneer hij me weer binnenlaat in zijn prachtige kantoor.

‘Daar ben je weer.’

In het afgelopen jaar is er niets veranderd. Nog steeds is alles robuust, stijlvol en authentiek. Net als hijzelf.

‘Hoe gaat het met je?’

‘Goed, ik heb inmiddels mijn eigen tarotpraktijk.’

‘Dat is fijn, dat is fijn. En astrologie?’

Lichtelijk beschaamd schud ik mijn hoofd. Ik voel me als een schoolmeisje dat haar huiswerk niet heeft gemaakt.

‘Geen tijd voor gehad…’

Hij kijkt me quasi streng aan.

‘Jammer hoor!’

Dan komt hij ter zake. De verklaring die ik voor mijn ex heb ondertekend blijkt niet veel waard.

Een duidelijke omschrijving van de nieuwe afspraken omtrent de betalingen, rechten en plichten ontbreken. Daarbij had deze nieuwe afspraak aan de rechter moeten worden voorgelegd en door deze worden bekrachtigd, wat niet is gebeurd. 

Aan het feit dat ex inmiddels een dikke hypotheek op zijn nek heeft, heeft Raadsman al helemaal geen boodschap. Het klopt dat zijn woonlasten zijn verhoogd, maar zijn gezamenlijke inkomen is dat ook. Zijn nieuwe liefje werkt full time, ontvangt een royale alimentatie voor haar eigen drie kinderen en de kinderalimentatie die hij aan mij moet betalen is voor hem nog belastingaftrekbaar ook.

Kortom: hij moet niet zeuren en ik moet me niet laten piepelen, aldus Raadsman.

Liefje van ex heeft er zin in; ze heeft allerlei ‘bewijzen’ verzameld waaruit moet blijken dat ik inmiddels meer verdien dan destijds tijdens de uitspraak van de echtscheiding. Raadsman toont me diverse uitgeprinte en fanatiek gearceerde internetpagina’s die ze hem heeft gestuurd. Ze heeft werkelijk haar best gedaan, dat moet ik haar nageven.

Ze doet maar’, aldus Raadsman. ‘Al was je miljonair, hij is en blijft financieel medeverantwoordelijk voor de zorg en de opvoeding van de kinderen. Jouw inkomen staat hier helemaal buiten. Het gaat hier om kinderalimentatie, géén partneralimentatie.’

Raadsman besluit niet alleen voor een tijdige betaling te gaan maar tevens meer kinderalimentatie te eisen dan de vorige keer. Dit gaat ex niet leuk vinden.

‘Nee heb je en ja kun je krijgen’, is Raadmans conclusie. ‘Als we dan tóch bezig zijn…’

Horoscoop

Eenmaal thuisgekomen pak ik mijn bibliotheekpas en stap ik op mijn fiets. Als een intelligent persoon als Raadsman zoveel waarde hecht aan astrologie, zal er toch wel een kern van waarheid in zitten, bedenk ik me.

In de bieb zoek ik alle boeken bij elkaar die me kunnen helpen bij het berekenen van mijn allereerste echte horoscoop.

Met behulp van diverse lijvige naslagwerken teken ik mijn eerste radix. Wanneer ik na enkele weken het duiden van mijn geboortehoroscoop een beetje onder de knie heb, durf ik me te wagen aan een zogeheten ‘uurhoek’. Een horoscoop waarmee je een specifieke vraag kunt beantwoorden.

‘Ga ik deze rechtszaak winnen?’

De uurhoek laat me geweldige dingen zien. Jupiter, de planeet van uitbreiding en vermeerdering in het Negende Huis (Huis van mijn advocaat), met een positief aspect met de maan in het Tweede Huis (Huis van geld en bezit). Lang verhaal kort: ik zal er financieel op vooruit gaan, ex zal over de brug moeten komen en alles komt goed! Voor mij dan.

Een paar maanden later wanneer het uur van de waarheid is aangebroken, loopt Raadsman met zijn kenmerkende flair en zelfvertrouwen voor me uit de rechtszaal in. Na ons volgen mijn ex en diens advocaat.

Het liefje is ook meegekomen, echter tot haar grote teleurstelling moet ze in de wachtruimte blijven zitten. Ze mag zich nergens mee bemoeien. Haar gezicht spreekt boekdelen. Dat van ex ook, trouwens.

Sterrenadvocaat

‘Weet u,’ zegt ex tegen de rechter wanneer deze hem vraagt wat hij van de eis van mijn advocaat vindt. ‘ Mevrouw Kriek wil meer geld omdat ze boos is.’

‘Kom, kom’, antwoordt de rechter kalm. ‘Uw huidige partner heeft drie kinderen, ik hoef u toch niet te vertellen wat kinderen kosten?’

Het wordt een korte zitting. Vrijwel direct word ik door de rechter in het gelijk gesteld. De kinderalimentatie wordt verhoogd met maar liefst 150 gulden; de 100 gulden vermindering per maand komt er gewoon weer bij plus nog eens 50 gulden erbovenop.

Alles gebeurt exact zoals de uurhoek me heeft voorspeld.

Toeval? Misschien.

Desondanks heb ik er vanaf dat moment een hobby bij: astrologie. Het duurt niet lang voor ik hier – naast de tarot – ook daadwerkelijk mijn werk van kan maken.

Dit alles met dank aan Raadsman, mijn sterrenadvocaat. En met dank aan mijn gierige ex, zonder wie de tweede rechtszaak waardoor ik meer geïnteresseerd raakte in de westerse astrologie nooit zou hebben plaatsgevonden.

Is alles dan toch voorbestemd?

Leestips

Waar ik tijdens het leren van de astrologie ontzettend veel aan heb gehad zijn de boeken van Robert Hand.

Planeten in Transit

Planeten in Tekens, Huis en Aspect

 

En uiteraard de hele gele serie van Karin Hamaker-Zondag:

De astrologische duiding 1 – Elementen en kruizen

De astrologische duiding 2- Wezen en werking van de planeten

De astrologische duiding 3- Aard en achtergrond van de huizen

De astrologische duiding 4- Analyse van aspecten

De astrologische duiding 5- Huisheren en huisverbanden

Het Twaalfde Huis

Psyche en astrologisch symbool

 

De uurhoek astrologie leerde ik met:

Astrologie als Ambacht

De Kracht van voorspellende astrologie

Voorspellende astrologie in de praktijk

Handboek voor uurhoekastrologie

 

Astrologie blog >HOME

Persoonlijke blog >HOME