Afvallen en alcohol drinken, dweilen met de kraan open. Tip van de week 9

afvallen en alcohol drinken

Afvallen en Alcohol drinken. Kun je alcohol blijven drinken als je wilt afvallen? Ja natuurlijk kan dat. Alleen zal er op die manier van afvallen weinig terecht komen. Alcohol drinken als je wilt afslanken is als de sauna ingaan als je wilt afkoelen. Totaal onlogisch.

Niet alleen bevatten alcoholische dranken veel calorieën, ze werken ook eetlust opwekkend waardoor je eerder geneigd bent gezellig te gaan snacken of een vette hap te gaan halen.

Daarbij vermindert alcohol het verzadigingsgevoel waardoor je op een avond nog meer eet en drinkt.

Alcohol drinken als je wilt afvallen? Waarom zou je…

Eeuwig zonde, zeker als je ieder weekend flink wat glazen alcohol weg tettert! Niet alleen maakt alcohol hongerig, ook zet het voedsel sneller om in vetweefsel en remt het de vetverbranding én de spijsvertering. Allemaal dingen die je net niet wilt.

Hoe kan dat?

Alcohol wordt door de lever afgebroken. De lever speelt echter ook een belangrijke rol bij de vetverbranding. De lever zet afvalstoffen om in bruikbare stoffen en energie voor ons lichaam!

Wanneer de lever heel hard moet werken om alcohol af te breken zal hij minder tijd hebben voor zijn andere taken omtrent de vetverbranding.

Omdat je lever op dat moment razend druk is met het afbreken van alcohol wordt het verwerken van vet op het tweede plan gezet, dat is nu namelijk niet de eerste prioriteit. Eerst moet de alcohol (door je lichaam gedetecteerd als gif) uit je lijf!

Hierdoor wordt het vet in je lichaam niet verwerkt maar direct opgeslagen. Alcohol is dus een ware boosdoener als je wilt afvallen.

Voor je jezelf weer een biertje of wijntje laat aansmeren of denkt dat je ergens alcohol voor ‘nodig’ hebt, bedenk dan eerst:

  • hoe je hiermee je hele afvalproces dwarsboomt
  • hoe lekker je je morgen voelt als je nu juist NIET drinkt
  • of (veel) alcohol drinken misschien een gewoonte geworden is
  • of een verslaving…
  • of er een psychlogische oorzaak is voor je drinkgedrag
  • of het misschien toch latent kuddegedrag is…

Dik gezicht door alcohol

Een andere vervelende bijkomstigheid van alcohol is dat je er een opgeblazen gezicht van krijgt. Wanneer je flink uit de bocht bent gevlogen met de alcoholische versnaperingen is de kans groot dat je de volgende dag met een dik gezicht wakker wordt.

Hoe meer en hoe vaker je drinkt, hoe langer dit verschijnsel aanhoudt. Dit wordt veroorzaakt doordat alcohol je lichaam van binnen enorm uitdroogt. Daarnaast breekt alcohol vitamines af waardoor je een matte en doffe teint krijgt die er ongezond uit ziet.

Door het vochttekort en gebrek aan belangrijke vitaminen zwelt de huid op en kan deze tijdelijk geen nieuwe cellen aanmaken met als resultaat een pafferig gezicht.

Daarbij, de enorme hoeveelheid calorieën die je tijdens een stapavondje naar binnen hoost helpen natuurlijk ook niet echt.

Afslanken en alcohol drinken is dus verre van een goede combinatie. Het is óf het één óf het ander. Het allebei willen is dweilen met de kraan open. Meer interessante eye-openers over afvallen en alcohol vind je >HIER.

Wil je toch graag eens avondje ‘gezellig meedoen’, kies dan liever voor:

  • mix drankjes met light frisdrank
  • licht bier
  • bier gemixt met light seven-up
  • één of twee grote  glazen water of spa rood na elk alcoholisch drankje

Zorg de dag erna voor extra lichaamsbeweging en drink extra veel water. Maar beter is natuurlijk: laten staan!

 

Deze week mag je jezelf ook wegen! Klik >HIER voor handige weeg -en meettips.

 

Bovenstaande tekst is eerder verschenen in het Balansboek. Het boek is inmiddels uitverkocht, maar mogelijk nog tweedehands te bestellen via onderstaande link.

Het Balansboek

 

Afslank blog >HOME