Spirituele voorlichting; boek over glaasje draaien

Een boek over glaasje draaien. Moet dat nou? Ja dat moet. Zeker gezien het feit dat veel onwetende jongeren zich nog steeds zó door het spel laten meeslepen dat er soms vreselijke ongelukken gebeuren, lijkt het mij een goed idee om het glaasje draaien voor eens en voor altijd uit de taboesfeer te halen.

Verbieden helpt niet, zoals uit de vele berichten op Google blijkt. Geesten oproepen schijnt nog steeds ontzettend populaire bezigheid te zijn onder jongeren, helaas soms met verstrekkende gevolgen.

glaasje draaien is niet ongevaarlijkDe hoogste tijd dus om hen te leren hoe het écht moet en iedereen die geïnteresseerd is stap voor stap uit te leggen waardoor het glas nu precies in beweging komt, wat dit op psychologisch vlak teweeg kan brengen en wat je moet doen als iemand bang wordt of in paniek raakt.

Vergelijk het met safe sex.

Als je jongeren verbiedt om seks te hebben ‘omdat het gevaarlijk is’, maakt dit het alleen maar spannender waardoor ze zelf op ontdekkingstocht gaan en hierbij in alle onwetendheid  allerlei risico’s lopen. Als je hen daarentegen eerlijk vertelt dat seks vooral leuk is, mits je niet onveilig te werk gaat en hen leert de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen, kan er weinig verkeerd gaan.

Verboden vruchten smaken nog altijd het lekkerst dus laten we iedereen gewoon toestaan ervan te eten; goed voorbereid en met een tegengif binnen handbereik voor het geval er onverhoopt toch iets misgaat.

Gebed

Het feit dat de pagina’s ‘geesten oproepen’, ‘geesten verjagen’ en ‘glaasje draaien’ op mijn website verreweg het meest worden bezocht, bracht me op het idee om een boek te schrijven waarin ik alles met jullie deel wat ik hierover weet. Na wat research te hebben gedaan op het internet zag ik namelijk dat er helemaal nog geen informatief boek over glaasje draaien bestaat en dat dit dus waarschijnlijk ook de reden is dat er online zo vaak gegoogeld wordt naar dit onderwerp.

Toen ik zelf ‘glaasje draaien’ intypte in de Google zoekbalk, schrok ik van de rigide, ouderwetse bangmakerij die ik overal tegen kwam om over de zoekterm ‘geesten oproepen’ nog maar te zwijgen. Op YouTube was het zelfs nóg erger. Gemanipuleerde filmpjes, op sensatie beluste titels en schreeuwerige thumbnails. En natuurlijk gaat het altijd fout. 

boek over geesten oproepen

En ook in Nederland komt demon ZoZo regelmatig op visite…

Geen wonder dat veel jongeren (en volwassenen) doodsbang zijn voor geesten en het glaasje draaien nog steeds zien als een regelrechte poort naar de hel.

Een online webshop die Ouijaborden verkoopt, plaatst bij de producten onderstaande tekst:

Overledenen kunnen op verschillende manieren contact met ons proberen te maken. Er zijn dan ook niet alleen maar positieve, maar ook negatieve entiteiten. Om het contact met die negatieve entiteiten tegen te houden kun je jezelf beschermen met een gebed.

Na het gebed voor bescherming van het hoogste witte licht kun je beginnen met het oproepen van de overledene die jij specifiek wilt spreken. Je maakt namelijk een een doorgang open naar de andere zijde. Vraag je geen specifieke naam, dan kunnen zich ook negatieve entiteiten aandienen.

Tussenweg

Een dergelijke beschrijving vergroot mijns inziens alleen maar de nieuwsgierigheid en zorgt ervoor dat degenen die het bord raadplegen bij voorbaat al bang zijn dat er iets engs gaat gebeuren, hetgeen direct al een negatieve invloed op de psyche heeft.

Natuurlijk begrijp ik ook wel dat juist het sinistere sfeertje wat om het glaasje draaien heen hangt het tot een populair ‘spel’ maakt. Immers, als je zin hebt in een avondje griezelen, wil je niet horen dat glaasje draaien ongevaarlijk is.

BORING!

Dan kun je net zo goed gaan ganzenborden.

Gelukkig is er ook nog een tussenweg. Want hoe fijn zou het zijn als je toch een spannende avond kunt hebben met je vrienden zonder dat je bang hoeft te zijn dat er ongelukken gebeuren. Op deze manier heb je alsnog – zonder dit al te letterlijk op te vatten –  ‘het beste van twee werelden’; spanning gegarandeerd zonder dat de veiligheid in het geding komt.

In dit boek leer ik jongeren (maar ook volwassenen die hierin geïnteresseerd zijn) hoe je wél veilig kunt glaasje draaien en hoe je met het Ouijabord zelfs een heel nieuw spannend spel kunt creëren wat zelfs nog leuker is dan het achterhaalde ‘geesten oproepen’!

Binnenkort kunnen u, uw zoon en/of dochter er alles over lezen in dit 300 pagina’s tellende, rijk (zwart wit) geïllustreerde boek: Glaasje draaien is niet (on)gevaarlijk! Praat erover met uw kind of geef hem of haar dit boek cadeau bij wijze van ‘spirituele voorlichting’. 

Ook (of juist) als u zelf grote angst hebt voor geesten of glaasje draaien, zou het fijn zijn als u dit boek niet direct veroordeelt voor u het überhaupt gelezen heeft. De inhoud zou u wel eens zeer kunnen meevallen….

Het boek

Glaasje draaien is niet (on)gevaarlijk!

Een boek over glaasje draaien. Moet dat nou? Ja dat moet! Zeker gezien het feit dat veel onwetende jongeren (en volwassenen) zich nog steeds zó door het spel laten meeslepen dat er soms vreselijke ongelukken gebeuren, wordt het hoog tijd om ‘geesten oproepen’ voor eens en voor altijd uit de taboesfeer te halen. In dit moderne, no-nonsense, rijk (zwart wit) geïllustreerde boek word je bij wijze van ‘spirituele voorlichting’ stap voor stap uitgelegd:

  • hoe het idee van geesten oproepen is ontstaan
  • waarom dit soms wel, maar meestal niet gevaarlijk is
  • hoe mediums en paragnosten (niet) communiceren met geesten
  • waarom het onverstandig is om onder invloed van drank of drugs glaasje te draaien
  • wanneer je ‘het’ beter alleen of met een groep kunt doen
  • hoe je antwoord kunt krijgen op vragen over een overleden dierbare
  • wat ‘glaasje draaien light’ is
  • waar je op moet letten als je een Ouijabord koopt
  • hoe je zelf een goed werkend Ouijabord maakt
  • hoe je hiermee een geweldig nieuw, spannend spel creëert (als je durft!)

Ook krijg je antwoord op de meest gestelde vragen over geesten oproepen, worden vele angstaanjagende mythen ontkracht, lees je verhalen over waargebeurde ‘Ouijabord moorden’ en krijg je een handig stappenplan waarmee je ‘het’ wél veilig kunt doen.

Oh ja… who’s Charlie?

Voor online bestellen klik >HIER

Rechtstreeks bestellen via de drukker kan >HIER

 

Paranormaal blog >HOME