FC Afgang

FC Afgang
Tot enkele jaren geleden heb ik een paar jaar achtereen, samen met een groep andere astrologen, tarotisten en mediums, voor ParaVisie de jaarlijkse voorspellingen verzorgd.
 
Omdat ik daarna de meer psychologische kant op ging met mijn praktijk en dit niet echt meer strookte met hoe ik de kaarten voor het waarzeggen gebruikte ben ik er uiteindelijk mee gestopt. Toch heb ik het altijd met veel plezier gedaan.
 
Sterker nog, ik heb er zelfs de bewondering van de immer cynische verslaggever Jan Medendorp mee op de hals gehaald…
 
‘Ik heb net de voorspellingen voor het voetbal volgend jaar ingeleverd papa,’ laat ik mijn vader weten die op dat moment gezellig met mijn moeder bij me op de bank zit.
 
Mijn vader is een voetbaldier in hart en nieren en fervent Ajax fan.
 
‘En? Wie gaat er winnen volgens jou?’
 
‘FC Twente.’
 
Mijn vader verslikt zich haast in zijn cake.
 
‘ Hè?!’
 
‘FC Twente.’
 
Mijn vader zet zijn schoteltje neer.
 
‘ Hoe kun je dat nou zeggen…? FC Twénte!??’
 
Ik zie zelfs paniek in zijn ogen.
 
‘Heb je het al weggestuurd?’
 
‘ Ja pap, het ligt al bij de redactie.’
 
Mijn vader schudt zijn hoofd.
‘Ze staan er hartstikke slecht voor ook nog. FC Twente. Wát een afgang.’
 
‘De kaarten zeiden het’ , haal ik mijn schouders op.
 
‘FC Twénte’, herhaalt mijn vader nog een keer.

Voetbalcolumn

Enkele weken later staat mijn voorspelling luid en duidelijk in de ParaVisie en blijkt mijn vader niet de enige te zijn die mijn voorspelling niet serieus neemt.
 
Van een vriend krijg ik via de mail een link toegestuurd naar de voetbalcolumn van Jan Medendorp waarin ik met naam en toenaam het niet te missen doelwit ben (zie foto).
 
Ondanks dat het cynisme eraf druipt schiet ik hard in de lach. ‘Mijn Kriekje’, wel ja. En hij noemt me een ‘autoriteit’. Toe maar.
Niet lang daarna stuur ik meneer Medendorp een berichtje om hem te laten weten dat ik zijn column heb gelezen en dat ik zijn humor kan waarderen, waarop hij mij weer laat weten verbaasd te zijn om mijn reactie.
 
‘De meeste voorspellers worden boos als ze op de hak genomen worden.’
 
‘Ik niet, ik heb er erg om moeten lachen.’
 
Inmiddels heb ik de bewuste column ook op Hyves gedeeld en volgen mijn vriendjes daar vanaf dat moment FC Twente op de voet.
 
Op de dag dat het kampioenschap plaatsvindt krijg ik van een Hyvesvriendin die tevens een goede cliënte van me is een SMS-je.
 
Nathalie! Het is op de radio! Ik zat in de auto en het werd net gezegd! FC Twente is kampioen! Mijn man snapte niet waarom ik juichte. Hij zei:’ Hoezo ben je blij? Je bent voor Ajax!’ Ik zei: ‘Ik juich omdat Nathalie dit had voorspeld!’
 
Ontzettend lief natuurlijk, maar de grootste verrassing kreeg ik een paar dagen later toen er een enorme bos bloemen aan de deur werd bezorgd.
 
Toen ik nieuwsgierig op het kaartje keek dat erbij zat kreeg ik een glimlach van oor tot oor.
 
Vooral blijven voorspellen!
Jan M
-X-
Tarot blog >HOME