Gezondheidshoroscoop of medische astrologie

Als u middels medische astrologie een gezondheidshoroscoop wilt laten maken kunt u bij VIP Astro kiezen tussen een astrologisch advies op maat of een volledig uitgewerkte gezondheidshoroscoop.

Medische astrologie mag nooit als wetenschap worden gezien en al helemaal niet als zodanig worden ingezet. Een gezondheidshoroscoop laat zien waar iemand astrologisch gezien eventueel vatbaar voor is en mag nooit als diagnose worden opgevat.

Toch kan een gezondheidshoroscoop nuttig zijn om eens extra stil te staan bij de vraag of er misschien dingen zijn waar u extra aandacht aan kunt besteden.

Ook kan het u extra alert maken bij bepaalde klachten of symptomen waardoor u misschien eerder een arts zult bezoeken.

Astrologisch advies

Wat kunt u verwachten van een astrologisch advies op basis van uw gezondheidshoroscoop? Ik leg het u graag uit.

Heeft u een vraag over slechts één onderwerp, dan kijk ik middels een astro consult alleen naar het gebied dat voor u van belang is.  Ik maak dus wel uw horoscooptekening, maar werk alleen schriftelijk de gebieden uit waar u een vraag over heeft. Minder werk voor mij, voordeliger voor uw portemonnee. En niet onbelangrijk: een duidelijk, helder antwoord op uw vraag.

Een astrologisch advies op basis van uw gezondheidshoroscoop is geschikt voor bijna alle vragen over uw fysieke welzijn.

De kosten voor een astro consult op basis van uw gezondheidshoroscoop bedragen per vraag € 78,65 incl. BTW.

Gezondheidshoroscoop laten maken

Wilt u liever uw hele horoscoop laten uitwerken, dan is dit ook mogelijk.  Voor summiere informatie of kant en klare computeruitdraaien bent u bij VIP Astro aan het verkeerde adres. Om vergissingen te voorkomen wordt met de computer uw horoscooptekening gemaakt. De interpretatie wordt volledig met de hand uitgewerkt. Een complete gezondheidshoroscoop telt +/- 20 pagina’s in A4.

Middels de gezondheidshoroscoop is het mogelijk om te bekijken wat er astrologisch gezien goed  functioneert in uw lichaam en welke lichaamsdelen, organen, etc. meer aandacht verdienen met betrekking tot preventieve zorg en/of extra onderzoek.

De kosten voor een complete gezondheidshoroscoop bedragen € 605,00 incl. BTW. U ontvangt de horoscoop per e-mail in PDF bestand of tegen meerprijs in een gebonden boekje (ringband, lijmrug of geniet).

Bestellen kan via het >contactformulier.

Meer informatie over de gezondheidshoroscoop vindt u onder de afbeelding.

De planeten in een gezondheidshorocoop

Zon

De zon staat in de medische astrologie voor de wil, de levenskracht.

Ascendant

Elke planeet in de ascendant (die staat voor u als persoon) is belangrijk. Dit geldt ook voor elk aspect die de ascendant maakt én elk aspect die de huisheer van de ascendant maakt.

Maan

Het onderbewustzijn, het zenuwstelsel, het achterhoofd, het linkeroog, de klieren en lymfklieren, de voortplantingsorganen en het spijsverteringsstelsel.

Mercurius

Het centrale zenuwstelsel, de hersenen, de ademhaling, de bloedcirculatie, alle bewegingen van de ledematen tot de ingewanden.

Venus

De klieren, de huid, slijmvliezen, de nieren, de bloedsomloop, de ogen, de hormonen, gevoelskwesties.

Mars

De spieren, rode bloedlichamen, ijzergehalte, de mannelijke geslachtsklieren, de gal, het linkeroor, koorts, ontstekingen.

Jupiter

Overgewicht, vervetting, woekering, groei en toename in alle opzichten, diabetes, goed -en kwaadaardige gezwellen, trombose, spier -en bindweefsel van longen, hart, darmen, milt, lever en blaas. Een goed ge-aspekteerde Jupiter kan ook belangrijke informatie geven over een eventuele genezing. Ook is hierbij van belang of de planeet wel of niet retrograde is.

Saturnus

Verstijving, vertraging, verharding, ver- en uitdroging, verkalking, verstopping, verstening, verschraling, slijtage, tekorten, bederf, afzetting van afvalstoffen.

Uranus

Het zenuwstelsel, de hersenen, de haren, de reflexen, de hypofyse, spasmen, plotselinge pijn, epilepsie, ongelukken, zenuwpijnen, scheuren en beschadigingen.

Neptunus

Aftakeling, wegtering, atrofie, dystrofie, besmetting, verslaving, , verlamming, coma, flauwtes, lethargie, depressie, verleiding, vernedering, vergiftiging, verborgen ziekten.

Pluto

Begin en einde van de levensloop, doelloze ophoping van weefsels (wratten, vleesbomen, cystes, poliepen, sarkoom, carnicoom, gezwellen), prothesen, bloedtransfusies, orgaantransplantatie. Pluto vergroot en versterkt.

Met name de harde aspecten die deze planeten maken in de Huizen van uw horoscoop houden een  waarschuwing of advies voor u in. Hierbij is het vooral belangrijk om te kijken in welke sterrentekens deze Huizen staan.

De sterrentekens in de gezondheidshoroscoop

Ram

Hoofd, voorhoofd.

Stier

Keel, nek, schouders, stembanden.

Tweelingen

Luchtwegen, longen, sleutelbeenderen, boven-en onderarmen, handen, vingers.

Kreeft

Borsten, borstkas, maag, spijsverteringsstelsel.

Leeuw

Het hart, de wervelkolom.

Maagd

Maag, darmen.

Weegschaal

Nieren, onderrug.

Schorpioen

Blaas, anus, geslachtsdelen.

Boogschutter

Heupen en bovenbenen.

Steenbok

Gewrichten, knieën, botten, gebit.

Waterman

Onderbenen, kuiten, enkels.

Vissen

Voeten.

Het Kruis waarin bepaalde planeten zich ophouden zegt iets over de mogelijke aard van de ziekte

Hoofdkruis

Plotselinge, korte, hevige ziekte.

Vaste Kruis

Ingrijpende, langdurige, soms chronische ziekte.

Beweeglijke Kruis

Regelmatige maar over het algemeen lichte klachten.

Meer informatie over de kruizen in de horoscoop vindt u >HIER. (link volgt.)

De Huizen in de medische horoscoop

Huis 1
Alles wat in verband staat met het hoofd. Dus ook de hersenen, het geheugen, het bewustzijn.
Huis 2
Zelfregulerend mechanisme (evenwicht in het lichaam behouden), de hypofyse (beheersing van de endocriene klieren).
Huis 3
Ademhalingsstelsel.
Huis 4
Spijsverteringsstelsel.
Huis 5
Het hart.
Huis 6
Ziekte. Zwakke plekken in de gezondheid.

De planeet in het Zesde Huis en/of de heersende planeet van dit Huis (Huisheer) geven een extra waarschuwing wanneer er sprake is van een hard aspect waar de maan bij betrokken is! Wat is de meest zwakke plek en hoe groot is de kans dat deze werkelijk uitmondt in ziekte?

Huis 7
De dood (de as 1-7 staat voor hersendood).
Huis 8
De stofwisseling maar ook levensbedreigende ziekten.
Huis 9
De beide hersenhelften (welke helft is sterker ontwikkeld en wat betekent dat?) Links (meer rationeel) wordt geregeerd door Jupiter, rechts (meer emotioneel) door Neptunus.
Huis 10
Alles wat uiterlijk waarneembaar is.
Huis 11
De bloedsomloop.
Huis 12
Auto immuunziekten, psychische aandoeningen, alles wat niet van buiten zichtbaar is.

 

VIP Astro >HOME.