Glaasje draaien, een stappenplan

Hoe moet dat eigenlijk, glaasje draaien? Wat zijn de do’s en don’ts? En wat kunt u beter wel en niet doen wanneer u gebruik maakt van een Ouijabord ?  Als u begrijpt dat u tijdens glaasje draaien geen contact hebt met geesten, maar gesprekken voert met uw eigen onderbewustzijn, is het misschien een aardig idee om uzelf middels het glas of het Ouijabord beter te leren kennen

 

Hoe moet je glaasje draaien?

Glaasje draaien is mogelijk op de volgende manieren.

  1. Met alle letters van het alfabet (scrabble letters of met de hand geschreven op losse stukjes papier) die u in een cirkel op een harde, stevige tafel legt. Vergeet hierbij ook niet de woorden ‘JA’ en ‘NEE’ en de getallen 0 tot en met negen. De antwoorden op uw vragen worden gegeven middels een omgekeerd glas (waar u twee vingers losjes op laat rusten) dat de woorden spelt door de letters, al schuivend over de tafel, één voor één aan te wijzen.
  2. Met een kant en klaar Ouijabord uit de winkel. De antwoorden op uw vragen worden gegeven middels de bijgeleverde indicator/wijzer/planchette (waar u twee vingers losjes op laat rusten) die de woorden spelt door de letters op het bord één voor één aan te wijzen. De wijzer van het Ouijabord bevat vaak een rond glaasje in de punt.

Kies hier uw eigen Ouijabord

Let op: doe dit alléén als het glaasje draaien u werkelijk op geen enkele manier angst aanjaagt! Elke vorm van spanning of stress kan een negatieve invloed hebben op de sessie! Kunt u een enge OUIJA film kijken zonder twijfel dat dit misschien echt is? Pas dan bent u klaar voor uw eerst echte Ouija sessie.

>TEST

De eerste keer dat ik een Ouijabord raadpleegde, ging ik te werk op een manier waar ik mezelf honderd procent rustig en veilig onder voelde. Misschien is dit ook een geschikte manier voor u om rustig kennis te maken met het bord.

Stappenplan glaasje draaien

  1. Kies een moment uit waarop u zelf lekker in uw vel zit. Zorg ervoor dat er geen sprake is van onrust, stress, angst, boosheid of andere emoties die uw sessie op een negatieve manier kunnen beïnvloeden. Op TV en in films wordt het bord meestal ’s nachts geraadpleegd. In het donker. Dit raad ik af. Gewoon bij daglicht is beter. Gewone dingen als de schaduw van de kat of een plant kunnen er in het donker anders uitzien waardoor u misschien toch eerder – onnodig – bang wordt.
  2. Neem plaats aan tafel en leg het Ouijabord voor u neer zodat het bord vlak ligt en u een goed overzicht hebt op de woorden, letters en getallen.
  3. Indien u nog steeds wat twijfels hebt over werken met het Ouijabord kunt u nu het volgende hardop uitspreken: ‘Ik zou bij deze graag wat vragen willen stellen aan mijn eigen onderbewustzijn.’ U kunt er nu zeker van zijn dat de antwoorden die u krijgt te zien, afkomstig zijn van uzelf.
  4. Nu is het tijd om de planchette (de wijzer, indicator of het glas) voorzichtig aan te raken met vier vingers; twee vingers van iedere hand. Indien het woord HALLO op uw bord staat vermeld kunt u hiermee openen om voor uzelf aan te geven dat de sessie is begonnen. U kunt ook direct beginnen met het stellen van de vraag. Een tip: Als u het Ouijabord voor de eerste keer raadpleegt raad ik u aan een vraag te stellen die met JA of NEE beantwoord kan worden. Mocht de wijzer dan toch een woord spellen, is dit natuurlijk mooi meegenomen.
  5. Schrijf na ieder antwoord dat u via het bord hebt gekregen op wat de uitkomst is. Tijdens een sessie waarbij u veel vragen stelt is het mogelijk dat u naderhand bepaalde dingen vergeet. Ook is het nuttig om woorden die u niet kent toch op te schrijven, zodat u deze later via Google kunt opzoeken of laten vertalen op een vertaalsite waar u allerlei talen kunt achterhalen door een woord in te typen. De vertaalcomputer herkent dan zelf de taal waarin het woord is getypt.
  6. Wanneer u klaar bent met vragen stellen en de sessie wilt beëindigen, kunt u de wijzer naar het woord GOOD BYE leiden, als nette afsluiting van het spel. Niet om eventuele geesten gedag te zeggen, maar omdat het fijn is om de sessie op deze manier goed af te sluiten. Het graven in uw persoonlijke databank is weer opgehouden. U kunt zich nu weer op andere dingen gaan richten zonder dat u onbewust nog blijft nadenken over de antwoorden die u zichzelf heeft gegeven tijdens de Ouija sessie.

Door GOOD BYE te zeggen via het Ouijabord geeft u uzelf aan dat het oké is wat er is uitgekomen en het nu een kwestie van afwachten is om te bekijken of u goed naar uw onderbewustzijn hebt geluisterd of dat toch uw wensgedachten een rol hebben gespeeld.

Er dient zich vanzelf wel een moment aan waarop u denkt: O, ja, dit was mijn aandachtspuntje c.q. leermomentje. De tijd zal het leren, voor nu kan ik het loslaten.

Alle do’s en don’ts  en de complete lijst van vragen die u beter wel en niet kunt stellen vindt u in het boek Glaasje draaien is niet (on)gevaarlijk.

Voor online bestellen klik >HIER

Rechtstreeks bestellen via de drukker kan >HIER

 

Paranormaal blog >HOME