Hormonen horoscoop

Elk sterrenbeeld heeft een eigen zwakke plek in het lichaam en dus ook een specifiek hormoon dat daarbij hoort. Welke hormonen horen bij jouw sterrenbeeld en hoe houd je deze in balans? De tarotkaart die bij jouw sterrenteken hoort vertelt het je!

 

Ram 

Cortisol is jouw hormoon. Het onderdrukt ontstekingen, reguleert de bloeddruk en heeft invloed op je nachtrust. Stress verhoogt je cortisolwaarde, dit veroorzaakt depressie, slapeloosheid, opslag van buikvet, vergeetachtigheid en concentratiegebrek. Cortisol wordt geproduceerd in de bijnieren. Jouw tarotkaart is De Keizer die je adviseert je emoties niet de overhand te laten nemen.

Stier 

Thyroxine is jouw hormoon en wordt gemaakt in de schildklier. Helaas heb je zelf geen invloed op de werking van de schildklier. Klachten die kunnen wijzen op een te traag werkende schildklier zijn: vermoeidheid, lusteloosheid, spierpijn, traagheid, droge huid en haaruitval. Jouw tarotkaart is De Hogepriester die je adviseert bij twijfel betrouwbaar medisch advies in te winnen over je gezondheid.

Tweelingen 

Adrenaline is jouw hormoon. Adrenaline wordt geproduceerd in de bijnier en geeft je extra concentratie, alertheid, activiteit en een snel en helder denkvermogen. En teveel aan dit hormoon geeft klachten als nervositeit, stress, hoofdpijn, duizeligheid, maag en darmklachten. Jouw tarotkaart is De Geliefden, die je adviseert meer te ontspannen en vooral te doen wat joú gelukkig maakt.

Kreeft 

Gastrine is jouw hormoon. Gastrine wordt gemaakt in de maagwand en stimuleert de maagzuurproductie. Een teveel aan maagzuur veroorzaakt maagpijn, een brandend gevoel achter het borstbeen of een uitstralende pijn naar hals, rug of schouders. Jouw tarotkaart is De Zegewagen die je adviseert te werken aan je wilskracht en niet te veel (vet) te eten of alcohol te drinken.

Leeuw 

Oestrogeen is jouw hormoon. Oestrogeen wordt gemaakt in de eierstokken en in vetcellen. Het werkt vaatverwijdend en controleert je emoties. Bij een slecht gebalanceerde oestrogeenspiegel vernauwen de bloedvaten zich, word je chagrijnig en slaap je slecht. Jouw tarotkaart is De Kracht die je adviseert gezond te eten, meer te bewegen en te zorgen voor een gezond BMI.

Maagd  

Cholecystokinine is jouw hormoon. Cholecystokinine wordt gemaakt in de twaalfvingerige darm en zorgt ervoor dat de galblaas gal afgeeft. Te veel of te weinig gal kan  klachten geven als misselijkheid, braken, diarree, verstopping of ontkleurde ontlasting. Jouw tarotkaart is de Kluizenaar die je adviseert om je leefstijl van diverse kanten te belichten en te stoppen met eventuele ongezonde gewoonten.

Weegschaal  

Het antidiuretisch hormoon is jouw hormoon. Dit hormoon wordt gemaakt in je nieren en zorgen voor een goede vochthuishouding. Klachten bij minder goed functioneren zijn moeheid, hoofdpijn, misselijkheid en problemen met de bloeddruk. Jouw tarotkaart is de Gerechtigheid die je adviseert je zout – en suikerinname te beperken, voldoende water te drinken en consequent aan fitness of (ochtend) gymnastiek te doen.

Schorpioen 

Erytropoëtine is jouw hormoon. Het wordt gemaakt in de nierschors en zorgt voor de afgifte van hemoglobine aan het bloed waardoor er zuurstof door het lichaam wordt getransporteerd. Klachten bij minder goed functioneren zijn duizeligheid, kortademigheid, hartkloppingen, zweten en bloedarmoede. Jouw tarotkaart is De Dood die je adviseert afscheid te nemen van witte producten en te kiezen voor de volkoren (ijzerrijke) varianten.

Boogschutter 

Testosteron is jouw hormoon. Dit groeihormoon wordt in de bijnieren en eierstokken aangemaakt. Meer testosteron komt vrij bij pittige (been)training en zorgt voor meer stabiliteit en betere lichaamshouding. Klachten bij tekort zijn depressiviteit, verlaagd libido, minder spierkracht en haaruitval. Jouw tarotkaart is De Gematigdheid die je adviseert je lichaam goed in balans te houden.

Steenbok 

Progesteron is jouw hormoon. Progesteron wordt gemaakt in de bijnieren en eierstokken. Klachten bij een tekort of teveel aan progesteron zijn huidproblemen, rug-of gewrichtspijn, prikkelbaarheid, onregelmatige (korte, uitblijvende of overdadige) menstruatie. Jouw tarotkaart is De Duivel die je adviseert je humeur niet door anderen te laten bepalen, je houding te verbeteren, voldoende te slapen en jezelf niet over te belasten.

Waterman  

Aldosteron is jouw hormoon. Aldosteron wordt gemaakt in de bijnierschors en reguliert de hoeveelheid natrium en kalium in het bloed. Klachten bij een te hoge Aldosteron spiegel zijn het vasthouden van zout en vocht en een tekort aan kalium waardoor de bloeddruk stijgt. Jouw tarotkaart is De Ster die je adviseert de bloedsomloop op gang te houden (veel bewegen) en je vochtgehalte op peil te houden.

Vissen 

Insuline is jouw hormoon. Insuline wordt gemaakt in de alvleesklier en verlaagt de bloedsuikerspiegel. Klachten bij een te hoge bloedsuikerspiegel zijn hoofdpijn, zwakte, misselijkheid, dorst en flauwte. Jouw tarotkaart is De Maan die je adviseert alcohol, sigaretten, drugs en dierlijk vet zoveel mogelijk te laten staan ten behoeve van de alvleesklier en bij klachten huisartsbezoek niet uit te stellen.

 

Online horoscopen >HOME.