Maandhoroscoop (lunaar)

Op deze pagina kunt u een maandhoroscoop leren maken.

Maanhoroscoop stap voor stap

De maandhoroscoop besteedt aandacht aan de thema’s die komende maand belangrijk voor u worden en wat u kunt verwachten op de verschillende levensgebieden. Een maandhoroscoop wordt ook wel lunaar genoemd. Luna is de Romeinse godin van de maan.

Eens per maand staat de maan op precies dezelfde graad als waar deze stond tijdens uw geboorte.

Wanneer dit het geval is, kunt u een maandhoroscoop berekenen waarmee de belangrijkste invloeden voor de komende vier weken worden blootgelegd.

Heel handig hierbij is de gratis software van Planet Dance, waarmee u op basis van uw geboortehorocoop binnen enkele seconden uw lunaar kunt laten berekenen.

Lunaar maandhoroscoop maken: stap voor stap werkwijze

  1. Voer de geboortegegevens in van degene voor wie u een lunaar wilt maken
  2. Sla uw geboortehoroscoop op
  3. Open uw geboortehoroscoop
  4. Klik op ‘Horoscoop’ in het menu
  5. Ga naar ‘Terugkeer’
  6. Klik op lunaar of maan

Wanneer Planet Dance de lunaar voor u heeft berekend, kunt u deze eenvoudig met onderstaande boeken interpreteren zoals u een geboortehoroscoop zou duiden.

Lunaren

Planeten in Teken, Huis en Aspect

Planeten in Transit

Analyse van aspecten

Planeten & Aspecten in de Horoscoop

 

Leest u onder de afbeelding hoe u de lunaar zelf goed kunt duiden.

Duiding lunaar, maandhoroscoop

Ascendant

Uw lunaar ascendant laat zien in welk thema de komende vier weken staan. Hierbij is het ook belangrijk om te kijken in welk Huis de heersende planeet van uw lunaar ascendant zich bevindt. In dat levensgebied staat mogelijk iets bijzonders te gebeuren de komende vier weken. Vooral wanneer uw lunaar-ascendant in hetzelfde Huis staat als uw geboorte ascendant kunt u deze maand iets speciaals verwachten op dit levensgebied.

Maan

Uw lunaar maan onthult waar u deze maand extra behoefte aan heeft. In welk Huis staat de maan? Is het een volle maan, een wassende maan, een afnemende maan of een nieuwe maan? En… staat de maan ‘aan’ of ‘uit’? Alles bij elkaar vertelt de maan u waar uw deze maand extra aandacht aan dient te besteden.

Maanknopen (Drakenkop en Drakenstaart):

Waar in uw lunaar bevinden zich de maanknopen? Deze laten zien waar u deze maand vooruitgang zult boeken, maar ook wat uw valkuil is met betrekking tot het terugvallen in oude gewoonten.

Zon

De locatie van de zon in uw lunaar laat zien waarin u wilt (en kunt) opvallen deze maand, waar het mogelijk is om te ‘shinen’.

Aspecten

Alle aspecten tussen de maan en de zon en de maan en de overige planeten zijn van belang om een accurate maanhoroscoop te maken. Werken ze in elkaars voordeel of werken ze elkaar juist tegen?

Meer over het duiden van aspecten leest u >HIER.

 

Astrologie blog >HOME