Non diet horoscoop

Drie gezonde maaltijden, drie verantwoorde tussendoortjes en twee liter vocht (in de vorm van water of kruidenthee) per dag. Dit – in combinatie met voldoende lichaamsbeweging – zou in principe moeten volstaan om netjes op gewicht te blijven. Waarom lukt dit ons niet gewoon? Wat zijn jouw valkuilen op dit gebied?

Eerder verschenen in VROUW Glossy.

Ram

Orde en regelmaat ontbreken nog wel eens in jouw leefwijze en voedingspatroon. Je bent vaak druk waardoor je op onregelmatige tijden eet en aan het einde van een werkdag eigenlijk geen  meer zin hebt om gezond te koken. Wegens vermoeidheid schiet het sporten er ook nog eens bij in. Wat meer structuur zou je goed doen!

Stier

Jij hebt echt even een steuntje in de rug nodig. Iemand die je helpt bij het hanteren van een gezond eetpatroon en vooral iemand die je motiveert om te gaan sporten, want gebrek aan beweging is eigenlijk jouw makke nummer één. Mits je samen met iemand naar de gym kunt, dan vindt je het al een stuk gezelliger.

Tweelingen

Verleiding met een grote V! Dat is waar jij het meest moeite mee hebt. Een wijntje hier, een kaasje daar. Toch kun je deze dingen best laten staan wanneer je eenmaal goed op weg bent wat kilootjes kwijt te raken. De spiegel is jouw grootste motivatie. Hoe beter je eruit gaat zien, hoe makkelijker jij ‘nee’ zegt.

Kreeft

Onzekere buien zijn jou niet helemaal vreemd. Op zulke momenten wil je eigenlijk maar één ding: eten! Vooral de vette hap en chocola zijn dan favoriet. Bedenk je dat geen enkel probleem een goede reden is om ongezond te eten, hier doe jij jezelf en je lijf echt tekort mee. Drink veel water voor een goede stoelgang.

Leeuw

Jij beschikt absoluut over de (wils)kracht om zo gezond mogelijk te leven. Toch is er in jouw dagelijkse routine sprake van enkele dik makende obstakels. De eerste is alcohol. (Dagelijks?) een wijntje bij het eten zet meer aan dan je denkt! De tweede: stress (het stresshormoon cortisol stagneert de vetverbranding). En nummer drie: een vleugje gemakzucht.

Maagd

De wil is er, maar het daadwerkelijk volhouden vind je lastig. Jouw valkuil is het gebrek aan doorzettingsvermogen in combinatie met jouw grootste verleiding: feestjes! In gezelschap kun je moeilijk ‘nee’ zeggen en doe je ‘voor de gezelligheid’ mee aan alles dat voorbij komt. Op zich is dat niet erg, als je daarnaast voldoende lichaamsbeweging zou krijgen…

Weegschaal

Door structureel te laat naar bed te gaan ontregel jij je hormoonbalans. Dit in combinatie met te vaak een te vette maaltijd maakt dat de kilo’s er bij tijd en wijle letterlijk aanvliegen! Drink veel kruidenthee, doe af en toe een detox kuur en probeer elke avond acht uur te slapen. En dan niet van 02:00 tot 10:00…

Schorpioen

Hoewel je zo goed mogelijk op je voeding let, zou je wel iets meer vezels op het menu kunnen gebruiken. Dit aangevuld met dagelijks versgeperst sap uit de sapcentrifuge zou al een wereld van verschil maken met betrekking tot je buikomvang. Door dingen uit het verleden los te laten voel je je ook direct al een paar kilo lichter!

Boogschutter

Je hebt nogal de neiging je door het leven heen te haasten waardoor je jezelf geen tijd gunt om te eten. Hierdoor stagneert je spijsvertering. Neem daarbij jouw aangeboren aanleg voor stress en tel uit je winst. Jouw sportiviteit en hang naar regelmaat maakt gelukkig veel goed. Zet ook eens een goedgevulde fruitschaal binnen handbereik.

Steenbok

Jij zou – bijvoorbeeld als tussendoortje – iets meer zuivelproducten tot je kunnen nemen en ’s avonds bij het avondmaal meer verse groenten kunnen opscheppen. Daarbij verkies je te vaak de TV en de computer boven de sportschool en pak je liever de auto in plaats van de fiets. Kleine dingen die al een groot verschil zouden kunnen maken.

Waterman

Zolang jij zelf lekker in je vel zit, zal het je worst wezen dat je een paar kilootjes te zwaar bent. Hoezo “ideaalbeeld”? Je bepaalt zelf wel hoe je eruit ziet! Daarbij gaat gezelligheid voor jou steevast gepaard met hapjes, drankjes en vind je het heerlijk om uitgebreid te koken en te eten met vrienden en familie.

Vissen

Jij verwent jezelf graag met diverse alcoholische versnaperingen. Of het nu thuis is, in het restaurant, het café of de club. Luxe biertjes, mooie wijnen, cocktails, alles vind je even lekker. Helaas werkt alcohol ook eetlust opwekkend (vette happen!) en bevordert het de vetopslag in je lichaam. Onhandige combinatie!

 

Online horoscopen >HOME.