Uitgebreide kinderhoroscoop

Hoe is jouw kind als baby, hoe gedraagt het zich als peuter, wat heeft zijn of haar puberteit voor je in petto en hoe droogt je lieveling op als tiener? Je leest het allemaal in deze super uitgebreide kinderhoroscoop (eerder verschenen in &C’s ‘Oh Baby’, editie januari 2023).

 

Ram (21 maart – 20 april)

 

Baby: De Ram baby zal snel alles zelf willen doen. Rollen, zitten, staan, als ouder zal je ogen in je achterhoofd moeten hebben om te voorkomen dat deze kleine wildebras zich stoot of ergens vanaf valt. Daarbij vertoont deze kleine ook al snel zijn of haar enorme wilskracht. Geduld daarentegen is niet baby’s sterkste kant. Wanneer het na enkele keren proberen niet lukt; oorverdovend krijsconcert.

 

Peuter: Ongehoorzaamheid alom. De Ram peuter is geen fan van het woord ‘nee’. Ook heeft dit kindje een bak met energie waar je U tegen zegt. Door het huis dribbelen, alles willen pakken, omgooien, uitproberen en vooral lekker nog een keer doen. En nog een keer. Geef deze dreumes een trommel of een loopscooter om de energie mee kwijt te kunnen raken en ga veel met het lam naar buiten, zeker als je eigen nachtrust je ook lief is. Maak het kind moe!

 

Puber: Je hebt een Ram kind, maar eigenlijk heb je er drie. Zo voelt het. Dit ene kind haalt streken uit voor drie tegelijk. Lekker impulsief ook. En dwars, wat wil je nog meer. Daarbij heeft deze vurige puber een zeer kort lontje wat niet zelden ontaardt in scheldpartijen en spullengooierij. Gelukkig is het ook altijd snel weer over. Wel is de Ram goudeerlijk dus liegen zal hij of zij niet snel tegen je doen.

 

Tiener: De Ram-tiener neemt geen blad voor de mond en is direct eerlijk over wie zij wel of niet aardig vinden. Hoewel de opgroeiende Ram stevig in zijn of haar schoenen staat kan hij of zij soms wel wat impulsief te werk gaan. Eerst doen en dan pas denken is wat er vaak verkeerd gaat met als gevolg spijt achteraf. Oneerlijkheid en onrechtvaardigheid is wat de jonge Ram altijd zal bestrijden.

 

Stier (21 april – 20 mei)

 

Baby: Het stierenkind is een rustige baby die op regelmatige tijden slaapt en eet. Omdat hij of zij bijna alles lust is voeden meestal geen probleem. Het kleine stiertje huilt niet vaak maar doet ook bar weinig. Je kind laat alles rustig over zich heen komen en ontdekt vaak per toeval dat hij of zij iets nieuws kan zonder er zelf ook maar enige moeite voor te hebben gedaan.

 

Peuter: Stiertje is een echte knuffelbeer maar delen is lastig. Hoewel buiten spelen een feestje voor hem of haar is, zal zelf lopen soms gedoe opleveren. ‘Optillen!’ is één van de  eerste woorden die dit kind leert. Creativiteit zit er al vroeg in dus laat geen pennen of potloden slingeren, geen muur is veilig voor het stierenkalf.

 

Puber: Dit opgroeiende kind is wat lui aangelegd en soms echt niet vooruit te branden.  Huiswerk maken, de hond uitlaten, een klusje doen; pfff. Moet het? Gelukkig is je zoon of dochter van zichzelf vrij netjes dus zijn of haar kamer zal geen al te grote chaos zijn. Ook is Stiertje redelijk verdraagzaam, er zal niet snel ruzie komen tenzij je echt over zijn of haar grens gaat. Dan komt er een enorme koppigheid om de hoek kijken.

 

Tiener: De adolescente Stier is kalm en bedaard maar laat zich desondanks niets aanpraten. De Stier heeft een eigen mening waar je het wel of niet mee eens kunt zijn maar die je zeker niet zomaar kunt veranderen. De luiheid uit de vroege jeugd heeft plaatsgemaakt voor traagheid. Hij of zij moet even op gang geholpen worden maar eenmaal bezig is zijn of haar doorzettingsvermogen enorm.

 

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

 

Baby: De klank van je stem en de toon waarop je tegen je kindje praat brengt hem of haar snel tot rust. Wel is dit wurmpje een lichte slaper, zeer beweeglijk en snel verveeld. Juist door muisstil te zijn wordt de kleine Tweelingen van het minste of geringste geluidje wakker. Leer hem of haar door het geluid van de stofzuiger heen te slapen en je staat al met één-nul voor.

 

Peuter: Omdat dit kind zo druk is met van alles gunt het zichzelf niet de tijd om op het potje te gaan. Zindelijk worden duurt daarom meestal iets langer dan bij andere peuters. Daarentegen kletst kleine Tweeling wel eerder dan gemiddeld de oren van je hoofd. Praten zit er al vroeg in. Dit kindje is super sociaal en zal op jonge leeftijd al gemakkelijk vriendjes maken.

 

Puber: Deze puber is moeilijk in het gareel te houden, zowel fysiek als mentaal. Lichamelijk is dit kind super beweeglijk dus veel buiten laten spelen en sporten is geen overbodige luxe. Ook mentaal heeft dit kind alle vrijheid nodig. Een eigen mening (mogen) hebben is zeer belangrijk voor de jonge Tweeling. Wees lief, geduldig en begripvol met je kind zonder je grenzen uit het oog te verliezen; hij of zij heeft dit absoluut nodig.

 

Tiener: De bijna volwassen Tweelingen verblijft niet graag lang op één plek. Hierdoor zal hij of zij qua sport en opleiding graag verschillende dingen willen uitproberen, niet bijster voordelig voor jouw portemonnee, want dure abonnementen en studies. Keuzes leren maken is dan ook wel belangrijk voor dit kind. Vriendschappen zijn leuk maar oppervlakkig, voor diepgaande gesprekken heeft tienertweeling (nog) geen geduld, dat komt later.

 

Kreeft (21 juni – 20 juli)

 

Baby: De kreeftbaby is een gevoelig kindje dat gemakkelijk schrikt van geluiden of vreemde gezichten. Dit kindje is nogal verlegen en eenkennig en zal voortdurend om zich heen kijken om te zien of je nog in de buurt bent. Kreeftje vindt het heerlijk om zachtjes in slaap gekriebeld of gewiegd te worden. Aan de andere kant kunnen ze plotseling beginnen te huilen en er ook net zo abrupt weer mee stoppen. Je zult nooit weten waarom.

 

Peuter: Op de peuterspeelzaal zal je kind eerder willen spelen met juffie of meester dan met de andere kindjes. De meeste andere kinderen zijn de kleine Kreeft gewoon te druk of te luidruchtig waardoor hij of zij soms het liefst in een hoekje wegkruipt. Let goed op wat je doet of zegt in het bijzijn van je kleine spruit want het kind hoort alles en zal het ook allemaal tot in het kleinste detail onthouden. En het je later genadeloos voor de voeten gooien.

 

Puber: Dit kind is zo zachtaardig en gevoelig dat je het al op jonge leeftijd moet leren om van zich af te bijten. Binnenshuis lukt dat normaal gesproken prima maar buitenshuis kan je kind hier best een beetje hulp bij gebruiken. Je zoon of dochter hecht veel waarde aan huiselijke gezelligheid en zal de eigen kamer warm en knus inrichten met kussens, kaarsjes en andere sfeermakende prullaria.

 

Tiener: De tienerkreeft staat niet graag in de spotlights en zal dan ook alles doen om te voorkomen dat hij of zij per ongeluk toch in de belangstelling komt te staan. Wat hierbij een grote rol speelt is dat hij of zij zich enorm veel aantrekt van wat anderen van hem of haar vinden. Verder kan je kind zich goed aanpassen, is het vriendelijk en vinden andere mensen hem of haar vaak veel interessanter dan hij of zij denkt.

 

Leeuw (21 juli – 21 augustus)

 

Baby: Dit welpje heeft grote behoefte aan gezelschap en zal het absoluut op een brullen zetten als het zich eenzaam voelt. Een mobiel met geluid boven het bedje of de box is dan ook zeer gewenst. Over het algemeen is de kleine Leeuw een vrolijke baby die naar iedereen zal lachen, zeker als hij of zij merkt dat dit het gewenste resultaat oplevert; aandacht.

 

Peuter: Het zal niet lang duren of de leeuwenpeuter heeft een hele schare bewonderaars om zich heen verzameld. Leeuwtje is een entertainer in de dop en zal graag zijn of haar talenten tentoonspreiden. Dansen, zingen, grappig doen, alles is te verwachten. Wel heeft dit kind een behoorlijk eigen willetje en moet je als ouder sterk in je schoenen staan om deze dreumes niet over je heen te laten walsen.

 

Puber: De Leeuw als puber is charmant en windt iedereen om de vinger maar omdat je kind hiermee vaak gedaan krijgt wat hij of zij wil is het wel belangrijk om dat snel groeiende ego een klein beetje in bedwang te houden. Daarentegen is dit kind erg zorgzaam en gul naar anderen toe , kent het weinig angst en zal je zoon of dochter het altijd opnemen voor de zwakkeren.

 

Tiener: Deze jongvolwassene is open, niet altijd even tactvol maar wel degelijk eerlijk. Daarbij doorziet hij anderen die minder rechtdoorzee zijn ook heel snel en is de Leeuw niet te beroerd om hier ook iets van te vinden én te zeggen. Verder heeft de Leeuw er geen enkele moeite mee om anderen van ongevraagd advies te voorzien maar komt het wel altijd uit een goed hart.

 

Maagd  (22 augustus – 22 september)

 

Baby: Baby Maagd is een moeilijke eter. Krijgt dit kindje de borst of de fles zal het regelmatig last hebben van krampen en wanneer het Maagdje toe is aan vast voedsel zal hij of zij niet zelden kokhalzen van narigheid of zelfs de mond stijf dicht gesloten houden. Wel is dit kindje dol op aandacht, zowel van papa en mama als van anderen en wordt het graag geknuffeld.

 

Peuter: De kleine Maagd houdt van spelen maar wel het liefst één op één. Alleen met jou, met broer of zus of met een vriendje of vriendinnetje. Zo blijft het rustig en overzichtelijk voor hem of haar, iets dat het Maagdkind zeer prettig vindt. Eten kan ook nog steeds een probleem zijn. Maak je niet te druk als het bord niet leeg gaat en geef je kindje desnoods een stukje fruit toe.

 

Puber: Het minste of geringste vlekje op de kleding, spullen die scheef staan of een flubbertje in de kleding dat niet lekker zit is reden genoeg voor de jonge Maagd om chagrijnig te worden. Ook kritiek op anderen wordt niet ingeslikt, je kind spaart niemand. Toch wil Maagd ook graag pleasen en zal daarom alles doen om jou tevreden te houden. Helpen in het huishouden, een boodschapje doen of… klikken over broer of zus.

 

Tiener: De tienermaagd heeft behoefte aan een rustige omgeving maar ziet soms niet in dat hij of zij zelf degene is die onrust veroorzaakt. Bijvoorbeeld door te klagen of kritiek te leveren en heeft soms een wat sombere kijk op de dingen waardoor een ontspannen sfeer  kan doen omslaan. De Maagd kan op een charmante manier verlegen overkomen wat bij anderen veel sympathie opwekt.

 

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

 

Baby: Kleine Weegschaal is dol op gezelschap en steekt dit dan ook niet onder stoelen of banken. Een grote tandeloze glimlach is eerder regel dan uitzondering. Daarentegen is dit kindje niet graag alleen en zal het zich snel alleen voelen. Veel tegen je kindje praten of zingen, ook als je niet bij hem of haar in de kamer bent, helpt.

 

Peuter: Je peuter zit boordevol ideeën en houdt van creatief bezig zijn. Tekenen, kleuren, kleien, allemaal leuk. Wel heeft je kind veel behoefte aan goedkeuring en bevestiging en zal hij of zij je graag met alles willen helpen. Samenwerken en delen kost Weegschaaltje geen enkele moeite maar naar bed brengen kan lastig zijn. Zeker als je je baby aanwent om bij jou in bed te slapen; leer hem of haar dat maar weer eens af.

 

Puber: De Weegschaal puber is erg meegaand en heeft een hekel aan ruzie wat maakt dat je weinig problemen zult ervaren met de opvoeding. Wel is je zoon of dochter wat gemakzuchtig en slordig wat vooral gedoe kan opleveren met het huiswerk en het netjes houden van de eigen kamer. Ook zachtjes doen is niet zijn of haar sterkste kant. Hard praten, zingen en lachen zijn dingen waar je rekening mee kunt houden.

 

Tiener: Hoewel de Weegschaal op anderen soms wat afstandelijk en vooral ook stoer kan overkomen, is deze tiener van binnen juist vrolijk, meegaand, zachtaardig en hartelijk. Het ietwat harde masker wordt onbedoeld veroorzaakt door een zekere nuchterheid waarmee de Weegschaal de dingen graag benadert. Dit heeft hij of zij nodig om de juiste keuzes te kunnen maken. Soms komt deze jongvolwassene de beloftes niet na. Vaak doordat er iets tussenkomt waar hij of zij niet over na heeft gedacht.

 

Schorpioen (23 oktober – 22 november)

 

Baby: Een kleine Schorpioen kan een enorme keel opzetten wanneer hem of haar iets niet zint en eerlijk is eerlijk, dat is best vaak. Het beroerde is dat deze baby ook gewoon niet ophoudt met brullen tot het doel is bereikt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, gedram en gedrens wil je niet belonen. Kalm blijven en afleiding bieden in de vorm van een speeltje of geluidje werkt goed bij deze baby.

 

Peuter: Het Schorpioentje is niet al te dol op nieuw bezoek en kan bazig zijn tegen andere kinderen. Wel heeft het grote belangstelling voor het leren van nieuwe dingen. De kleine Schorpioen is leergierig en volhardend en zal net zo lang doorgaan tot iets lukt. Ook is dit kindje dol op herhaling. Telkens weer hetzelfde filmpje kijken of hetzelfde liedje horen en het vervolgens fonetisch nazeggen of zingen; goud!

 

Puber: De Scorpio puber zal continu jouw grenzen opzoeken en kijken of hij of zij er niet toch net een beetje overheen kan. Je zoon of dochter zal zich lang niet altijd aan de regels houden en als hij of zij dit wel doet, is zeker niet alles wat het lijkt. Je kind zal braaf ‘ja mam’ zeggen en vervolgens alsnog geheel zijn of haar eigen plan trekken zonder dat jij het weet.

 

Tiener: De tienerschorpioen heeft een kort lontje en is licht ontvlambaar. Daarbij mogen vriendschappen niet oppervlakkig zijn want de Schorpioen houdt van diepgaande gesprekken. Vooral over de ander want over zichzelf laat hij of zij niet graag iets los. Wel kun je vreselijk met dit type lachen en kun je er ook goed mee op stap. De jonge Schorpioen is een mensen-magneet dus er gebeurt altijd wel iets.

 

Boogschutter (23 november – 20 december)

 

Baby: Boogschuttertje is erg beweeglijk en niet zo van het knuffelen. Dit kindje geniet van aandacht maar kan zich bij al te veel fysieke genegenheid wat opgesloten voelen met als gevolg dat het gaat rekken en strekken. Over het algemeen zit en staat dit kind verbazingwekkend snel en zet het voor het eerste levensjaar al de eerste stappen. Het bed en de box zijn niet zijn of haar favoriete plekken.

 

Peuter: De kleine Boogschutter maakt graag pret en is dol op gekke spelletjes, malle stemmetjes en ander clownesk gedrag. Met een poppenkast of marionet maak je hem of haar enorm blij, mits jij natuurlijk degene bent die het allemaal laat praten en dansen. Deze peuter is allerminst verlegen en staat op jonge leeftijd al open voor nieuwe dingen. Wel is je kindje competitief aangelegd en niet zo’n heel goede verliezer.

 

Puber: De jonge Boogschutter is een ware wervelwind die soms echt in zeven sloten tegelijk loopt, want onhandig. Doordat hij of zij zo druistig is, is de kans groot dat jullie regelmatig bij de eerste hulp belanden. Verder ontaardt zijn of haar kamer gemakkelijk in een halve kinderboerderij met cavia’s, tamme ratten, een wandelende tak en als het een beetje tegenzit ook nog een rete onaantrekkelijke reuzenslak. Het Boogschutterkind zorgt graag.

 

Tiener: Deze jongvolwassene is zeer gesteld op zijn of haar vrijheid en zal al op jonge leeftijd zelfstandig op reis willen gaan. De tienerboogschutter is communicatief sterk, ondernemend, avontuurlijk en vooral rusteloos omdat hij of zij altijd bang is dat hij of zij iets mist. Vanwege de snelle manier van (vooruit) denken komt dit kind altijd wel weer op de pootjes terecht al kan het zeker geen kwaad om (desnoods stiekem) te blijven meekijken.

 

Steenbok  (21 december – 19 januari)

 

Baby: De Steenbokbaby is een serieus en leergierig kindje dat voor alles aandacht heeft en hierdoor snel nieuwe dingen leert. Nadat het Steenbokje alles nauwkeurig heeft geobserveerd en in zich opgenomen zal hij of zij het imiteren en net zo lang zelf proberen tot het lukt. Onbekende mensen is je kindje liever kwijt dan rijk en daar maakt het geen geheim van ook; er kan geen lachje af. Een diepe frons kunnen ze krijgen.

 

Peuter: De Steenbokpeuter wil alles graag goed doen en legt de lat al behoorlijk hoog voor zichzelf. Om te voorkomen dat je kindje faalangst ontwikkelt is het belangrijk om hier goed op te letten en hem of haar niet te overvragen. Het Steenbokje zal zich wel graag aan jouw regels willen houden dus een erg lastige peuter is het niet. Sterker nog, je kindje zal zelfs de neiging hebben om hoogst persoonlijk zijn vriendjes en vriendinnetjes op te voeden.

 

Puber: Omdat de Steenbok een echte regelnicht of neef is, is het belangrijk om niet door deze puber over je heen te laten lopen. Voor je het weet is hij of zij degene die thuis de regels bepaalt, iets waar je uiteraard niet op zit te wachten. Ook al is het nog zo goed bedoeld, bokje is het kind, jij bent de ouder. Verder is dit een nuchtere en kordate puber die van aanpakken weet en is hij of zij ook nog uiterst loyaal.

 

Tiener: De steenboktiener komt soms wat koeltjes over maar dit is vooral te wijten aan het feit dat hij of zij niet van bullsh*t houdt. Kom to the point of laat het. Verder is Steenbokje al druk bezig met het plannen van de toekomst zodat hij of zij zich later zo min mogelijk zorgen hoeft te maken. Hoewel Bokkie veel waarde hecht aan merkspulletjes en andere dingen van kwaliteit is hij of zij ook bereid er hard voor te werken.

 

Waterman  (20 januari – 18 februari)

 

Baby: De kleine Waterman is allesbehalve voorspelbaar. Net als je denkt te weten wat je baby wel en niet leuk vindt, wat zijn of haar dag -en nachtritme is en op welke tijden je je kindje dient te voeden verrast baby Aqua je door zomaar te gaan huilen om vroeger wakker te worden, onverwacht belachelijk lang door te slapen, de voeding te weigeren of je juist de oren van het hoofd te eten. Nu maar hopen dat je een beetje een flexibele ouder bent.

 

Peuter: Alles wat niet mag wil je kind juist en alles wat je wel goed vindt is verre van interessant voor deze dwarse peuter. Maak van een gebod een uitdaging en maak iets dat je verbiedt onaantrekkelijk voor je kind, dat scheelt al een boel strijd. Verder wil hij of zij alles zelf doen, van eten tot aankleden en alles daartussenin. Op de peuterspeelzaal  heeft dit kindje moeite met zich aan de regels houden. En niet alleen daar.

 

Puber: Als ouder van een Waterman puber zul je regelmatig gebeld worden door een klagende leerkracht die het niet lukt om jouw kind in toom te houden. De jonge Waterman heeft een probleem met regels en elke vorm van autoriteit dus maak je borst maar nat. Daarentegen is je kind wel super sociaal, vriendelijk, niet lui en heeft het vriendschappen zeer hoog in het vaandel staan.

 

Tiener: De jongvolwassen Waterman zal alles doen om iemand te helpen, mits hij of zij die persoon mag. Is dit niet het geval, is de Waterman onverbiddelijk en kan de ander de horlepiep genieten. Verder is de Waterman vroeg zelfstandig en laat hij of zij zich vanaf dat moment ook niets meer door anderen vertellen. Een beetje opstandig is dit persoontje wel maar daarentegen ook zeer spontaan, meelevend en beslist geen dertien in een dozijn typje.

 

Vissen (19 februari – 20 maart)

 

Baby: Het Visje is een gevoelige baby die de eerste tijd erg moet wennen aan het leven buiten de baarmoeder. Veel knuffelen en wiegen in een warm badje zijn dingen die je kindje erg fijn vindt, het doet hem of haar denken aan de tijd in de buik. Hoewel alle baby’s gevoelig zijn, voelt de kleine Vis nog meer dan andere kindjes haarfijn de stemming van de ouders aan en reageert zeer sterk op de sfeer in huis.

 

Peuter: De Vissenpeuter is ontzettend braaf en meegaand, tot het moment dat deze hummel iets in het hoofd gehaald heeft dat ‘moet’ gebeuren. Eerst zal het Visje je proberen te manipuleren met lieve woordjes, maar werkt dit niet, dan wordt er alsnog een flinke driftbui ingezet. Dezelfde tactiek wordt gebruikt met leeftijdgenootjes. Toch kan dit kindje zich dankzij een enorme fantasie ook prima alleen vermaken.

 

Puber: De jonge Vis heeft een geweldig gevoel voor humor waardoor je echt kunt lachen met je kind. Wel is je kind soms wat afwezig waardoor je soms twijfelt of het slechthorend is of Oost Indisch doof.  Beide is niet waar, je Visje is gewoon regelmatig in (dag)dromenland. Verder is de pubervis begripvol, hulpvaardig, meegaand en zeer sociaal; zeker niet het moeilijkste kind om op te voeden.

 

Tiener: De tienervis hecht op jonge leeftijd al veel waarde aan nostalgie en zal met plezier oude foto’s bekijken en vragen stellen over zijn of haar vroege jeugd. Ook zal de Vis rond deze leeftijd op zoek gaan naar een bepaalde vorm van spiritualiteit. Ook is het Visje niet te beroerd om uit zijn of haar eigen comfortzone te stappen om zichzelf op verschillende manieren uit te dagen.

 

Online horoscopen >HOME.