Uitleg Lenormand kaartlegging

Uitleg Lenormand kaartlegging. Wat zijn Lenormand waarzegkaarten en wie was mademoiselle Lenormand? Wat kunt u verwachten van een Lenormand kaartlegging? Op deze pagina vindt u meer informatie over mademoiselle Lenormand en uitleg over het Lenormand kaartleggen.

De Lenormand kaarten worden nog wel eens verward met tarotkaarten. Toch is er weinig wat de tarot en de Lenormand kaarten met elkaar gemeen hebben. 

De Lenormand kaarten zijn ooit ontworpen door madamoiselle Lenormand, een befaamde Franse waarzegster uit de achttiende eeuw.

Marie Anne Adelaïde Lenormand wordt geboren op 27 mei 1772 in het Franse Alencon.  Als ze nog maar één jaar oud is overlijdt haar vader. Haar moeder hertrouwt, maar kan desondanks het verlies van haar man niet verwerken en overlijdt vier jaar later zelf ook.

Marie Anne groeit op in een kindertehuis.  Op de kostschool waar zij verblijft voorspelt zij de zusters al de toekomst.

Ze vertelt één van de nonnen dat ze zal worden overgeplaatst en vervangen zal worden door een mevrouw uit Picardië. Een voorspelling die anderhalf jaar later daadwerkelijk uitkomt.

Waarzeggen in de lingeriezaak

In 1786 verhuist Marie Anne naar Parijs waar zij van haar stiefvader moet leren naaien. Haar stiefvader heeft het goed met haar voor en hoopt er op die manier voor te zorgen dat ze een goede baan zal vinden.

Ze vindt inderdaad een baan als naaister in een lingeriezaak maar helaas gaat het naaien Marie Anne niet bijster goed af. Ze besteedt meer aandacht aan het leren van nieuwe waarzegtechnieken waar ze wél goed in is en waar ze ook echt plezier in heeft.

Naast het waarzeggen met kaarten leert zij ook de toekomst voorspellen middels astrologie, dromen verklaren, spiegelstaren, waterlezen, handlijnkunde, koffiedik kijken en het lezen van theeblaadjes.

Toch is het juist haar baan in de lingeriezaak die haar verder brengt in haar carrière als waarzegster.

In de winkel voorspelt zij voor diverse vaste klanten de toekomst en  leert zij madame Gibert kennen, een beroemd Franse helderziende die haar de kunst van het kaartleggen leert volgens oude Franse traditie.

Napoleon en Joséphine

Al snel houdt Marie Anne het naaien voor gezien en vindt ze werk bij diverse kranten voor wie ze schrijft over het waarzeggen en daarnaast af en toe de weersvoorspellingen verzorgt.

Samen met Madame Gilbert begint Marie Anne een salon waar mensen hun toekomst kunnen laten voorspellen middels kaartleggingen en astrologie: Salon De Sybille van de Faubourg Saint Germain aan de Rue de Tournon in Parijs.

De salon wordt bezocht door mensen uit alle lagen van de bevolking. Niet alleen huisvrouwen, arbeiders, dokters en rechters, maar ook mensen van adel weten hun weg naar de waarzegsters te vinden.

Via de salon komt Marie Anne in contact met Joséphine de Beauharnais, die op dat moment getrouwd is met officier Napoleon Bonaparte.

Marie Anne en Joséphine worden goede vriendinnen en wanneer haar voorspelling dat Joséphine en Napoleon ooit de troon zullen bestijgen ook daadwerkelijk uitkomt, is Mlle Lenormand in één klap beroemd en wordt zij benoemd tot Hof kaartlegster.

Er wordt geen enkele belangrijke beslissing meer genomen voor Madame Lenormand zich met haar kaarten over de kwestie gebogen heeft.

Tot het moment dat mademoiselle Lenormand in Joséphines kaarten ziet dat Napoleon van haar wil scheiden. Als ook deze voorspelling blijkt te kloppen laat Napoleon madame Lenormand opsluiten wegens verraad.

Echter niet voor lang.

Napoleon blijkt niet meer zonder mademoiselle Lenormands voorspellingen te kunnen en laat haar weer vrij zodat ze haar taak als hofkaartlegster weer kan hervatten.

Lenormand kaarten

Hoewel het waarzeggen met kaarten sinds de verbanning van Napoleon in 1815 door de wet wordt verboden, laat Marie Anne zich hier niet door weerhouden. Als ze niet meer mag waarzeggen, besluit ze erover te gaan schrijven.

In totaal schrijft ze maar liefst veertien boeken over haar manieren van waarzeggen, haar voorspellingen en over alle beroemde cliënten die ze had, waaronder generaal Moreau, de prins van Talleyrand, Robbespierre, Murat, Lodenwijk XVIII, Marie-Antoinette, Tsaar Alexander de eerste en natuurlijk Joséphine en Napoleon.

Marie Anne Lenormand overlijdt op 23 juni 1843 en wordt begraven op het Père-Lachaisekerkhof (3de afdeling). Ze heeft dan al een hele schare aan bewonderaars die haar een laatste dienst bewijzen in de uitvaartstoet.

De beroemde Lenormand waarzegkaarten worden pas na haar overlijden ontworpen, op basis van haar aantekeningen en andere instructies van haar hand.

Inmiddels zijn deze in minstens honderd verschillende uitvoeringen uitgebracht.

Wilt u zelf een set Lenormand kaarten aanschaffen? Diverse mooie uitvoeringen vindt u >HIER.

Uitleg Lenormand kaartlegging

Een aantal van deze uitvoeringen heb ik in mijn gelukkige bezit. En ja, hier heb ik jaren lang ook consulten mee gedaan. Zoals Marie Anne Lenormand haar cliënten de toekomst voorspelde, heb ik dit in mijn eigen salon ook jaren lang voor mijn cliënten gedaan.

Ik werkte hierbij exact volgens de traditionele Lenormand waarzegmethodes, wat betekent dat ik de Lenormand waarzegkaarten ook alleen gebruikte voor het doen van voorspellingen. Dat is ook precies wat u van uw eigen Lenormand kaartlegging kunt verwachten: voorspellingen.

Voorspellingen werken heel goed omdat u door de voorspelingen meer bewust wordt van uw situatie en meer alert wordt op uw omgeving.

Ook zult u bij een positieve voorspelling harder uw best doen om deze uit te laten komen. U kunt hierbij het advies opvolgen dat u tijdens de voorspelling wordt gegeven.

Wanneer er in de kaarten een negatieve voorspelling naar voren komt, kunt u er ook alles aan doen – wederom door het advies op te volgen dat u tijdens de voorspelling wordt gegeven – om deze niet te laten uitkomen. U bent dan immers voorbereid op mogelijke tegenslagen of valkuilen.

Niets wat in de kaarten staat, ligt vast. Een voorspelling is altijd bedoeld om u te laten zien wat er zou kunnen gebeuren als u op de ingeslagen weg verder gaat. Gelukkig beschikt u over uw eigen vrije wil om de voorspellingen al dan niet te laten uitkomen.

 

Lenormand blog >HOME.