4 tips om geld te besparen op boodschappen als je gezond probeert te eten

4 tips om geld te besparen op boodschappen als je gezond probeert te eten

4 tips om geld te besparen op boodschappen als je gezond probeert te eten. Heb je ooit een schrikbarend hoge boodschappenrekening meegemaakt als je gezonder probeerde te eten? Als dat zo is, ben je niet de enige.

Een meta-analyse van 27 eerdere onderzoeken suggereert namelijk dat het eten van een gezond dieet dat rijk is aan fruit, groenten, vis en noten ongeveer 1,50 euro per dag meer kost dan het eten van een minder gezond dieet vol geraffineerde granen en vleeswaren. Toch kun je gezond eten en afvallen zonder veel geld uit te geven met wat zorgvuldige planning en zuinige keuzes. De onderstaande tips helpen hier namelijk goed bij!

Ga voor reclames

In een bepaalde week houden supermarkten promoties en verkopen voor een verscheidenheid aan artikelen. Het bijhouden van deze verkopen en het verwerken ervan in je maaltijdplan kan een geweldige manier zijn om je wekelijkse boodschappenrekening te verlagen. Een van de beste manieren om aanbiedingen en speciale couponaanbiedingen te vinden, is door de wekelijkse circulaire te bekijken, maar doe dit voordat je gaat winkelen. Plan dus je wekelijkse menu en boodschappenlijst rond de producten, vleeswaren en voorraadartikelen die in de reclame zijn, en koop dan extra items zoals vlees, groenten en fruit om in te vriezen voor later gebruik.

Kies goedkope merken

Hoewel het misschien lijkt alsof je bij bekende, vertrouwde merken moet blijven om gezonder te eten, is dat niet altijd het geval. Het winkelmerk wordt vaak gemaakt door dezelfde fabrikant als de concurrenten van het merknaam, maar tegen een lagere prijs. Met winkelmerken die een paar cent tot een paar euro minder kosten, zullen die besparingen beginnen op te lopen, vooral als je bedenkt dat winkelmerken te vinden zijn voor bijna elke categorie voedsel die je maar kunt bedenken. Koop de gezonde ingrediënten die je gebruikt in je weekmenu dus voornamelijk van de goedkope winkelmerken.

Bulk kan handig zijn

Rijst of pasta kopen die in één minuut in de magnetron kan worden bereid, klinkt handig, maar het kan een goedkoop voedsel ook duurder maken. Bespaar geld door voedingsmiddelen te kiezen die een langere kooktijd hebben. Voorbereid en gemaksvoedsel zoals voorgesneden fruit of instantrijst kan meer geld kosten dan voedsel dat meer voorbereidend werk vereist, zoals heel fruit of rijst, die meer dan 30 minuten duurt om te bereiden. Het kan een paar extra minuten duren en wat extra energie kosten om je maaltijd te bereiden, maar de besparingen en de gezondheidsvoordelen kunnen de moeite waard zijn.

Vervang ingrediënten van recepten

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt – je vindt een nieuw recept dat je niet kunt wachten om te proberen, maar het vraagt ​​om kleine hoeveelheden van meerdere ingrediënten en kruiden die je nog nooit eerder hebt geprobeerd. In plaats van een grote, volle pot met specerij te kopen die je misschien nooit meer gebruikt en er een forse vergoeding voor te betalen, kun je overwegen deze te vervangen door een ingrediënt dat je bij de hand hebt of waarvan je weet dat je het opnieuw zult gebruiken. Vooral handig als het goedkoper is!