Afslanken met visolie

afslanken met visolie

Afslanken met visolie. Is dat ook weer zo’n fabeltje? Nee hoor! Wie wil afslanken door middel van meer lichaamsbeweging, kan goed gebaat zijn bij het gebruik van visolie (capsules). Visolie is in zijn algemeenheid sowieso gezond voor het lichaam maar helpt ook bij het afslanken!

Visoliecapsules bevatten de belangrijke Omega 3 vetzuren, waaronder

  • EPA (eicosapentaeenzuur)
  • DHA (decosahexaeenzuur)

Ons lichaam maakt zelf in beperkte mate EPA aan uit het omega 3 vetzuur alfa-linoleenzuur, en uit EPA maakt het lichaam dan weer DHA aan. Toch heeft haast iedereen een tekort aan omega 3 vetzuren.

Zelfs als je gezond en gevarieerd eet is het heel moeilijk om de ADH hiervan binnen ter krijgen. Bovendien is het ook niet verstandig om (te) vaak vette vissoorten te eten, omdat er in vis ook veel verontreinigingsstoffen zitten zoals kwik en PCB’s.

Visolie in capsulevorm is dus eigenlijk haast altijd een goede aanvulling op het dagelijks voedingspatroon. Het vermindert de kans op hart en vaatziekten en verbetert het de conditie van de huid. Ook kan het de hersenen ten goede komen.

Juist omdat de hersenen uit ongeveer 60 procent uit vetten bestaan (en wel dezelfde vetten die ook worden aangetroffen in visolie) zijn deze vetten van groot belang voor een goede functionering van de hersenen en het concentratievermogen.

Maar hoe kan visolie bijdragen aan het afslanken, aan het verliezen van (over) gewicht?

Visolie verbetert de verdeling van de voedingsstoffen die je binnen krijgt via het bloed en vermindert de verbranding van koolhydraten in de spieren omdat de visolie de natuurlijke vetverbranding van je lichaam stimuleert waardoor je spieren iets minder hard hiervoor hoeven te werken.

Je hebt dus minder koolhydraten nodig om te presteren tijdens het sporten, waardoor er meer overblijft voor de spieropbouw.

Mede hierdoor zorgt visolie tijdens de lichaamsbeweging voor een snellere stofwisseling waardoor zelfs het vet rond je middel sneller wordt verbrand en ook de vetopslag daar zelfs meer kan worden voorkomen.

Visolie zorgt dus voor een hogere vetverbranding. Daarom is het ook belangrijk dat je tijdens het gebruik van visolie ook lekker blijft bewegen zodat de koolhydraten ook optimaal worden benut; als voeding voor de spieren en als energiebron en voor het verbranden van calorieën en vet.

Vet verbranden

Je zult ook merken dat je wanneer je je dagelijkse menu aanvult met visolie, je meer energie zult hebben tijdens het sporten en minder last zult hebben van spierpijn na een intensieve training.

Je eigen lichaam helpt je als het ware een handje met het verbranden van vet tijdens het sporten waardoor je spieren worden gespaard!

Let er wel goed op dat je voor visoliecapsules kiest die zuiverheid garanderen. Ook visoliecapsules kunnen schadelijke stoffen bevatten als kwik, PCB’s en dioxinen.

Persoonlijk kies ik voor Omega 3 capsules en niet voor Omega 3-6, of 3-6-9. Omega 6 en 9 vetzuren krijgen we eigenlijk al voldoende binnen via onze dagelijkse voeding, mits we natuurlijk gezond en gevarieerd eten.

Overdosering is niet gewenst en mogelijk zelfs schadelijk.

Voor jezelf kun je het beste bepalen aan welke omega-vetzuren jij het meest behoefte hebt. Neem hierbij je eigen voedingspatroon in aanmerking.

Bestel >HIER de voor jou geschikte visolie supplementen.

 

Bovenstaande tekst is eerder verschenen in het Balansboek. Het boek is inmiddels uitverkocht, maar mogelijk nog tweedehands te bestellen via onderstaande link.

Het Balansboek

 

Afslank blog >HOME