Afvallen met vlees en vis: zo doe je het goed. Tip van de week 7

Afvallen met vlees en vis: zo doe je het goed

Afvallen met vlees en vis: zo doe je het goed. Hou  je veel van vlees en vis, dan volgen hier een aantal tips om deze producten zo mager mogelijk te nuttigen. Vergeet echter ook de vette vis niet aan je weekmenu toe te voegen!

  • Bak in olijfolie, niet in boter of margarine.
  • Vermijd gepaneerd vlees; dit neemt meer vet op dan niet gepaneerd vlees.
  • Eet je graag kip of kalkoen, verwijder dan het vel voor je het bereidt!
  • Bak en braad in een pan met anti-aanbaklaag, je hebt dan minder bakvet nodig.
  • heb je geen anti-aanbakpan, bestrijk het vlees met olie in plaats van dit in de pan te spuiten.
  • Vette vis is belangrijk voor ons lichaam in verband met de omega 3 vetzuren, eet dit minstens één of twee keer per week, zelfs al bevat het meer vet dan je zou willen eten. Omega 3 vetzuren zijn de vetten die je wel wilt eten omdat het waanzinnig goed is voor ons lichaam!
  • Goede vette vissoorten zijn: makreel, haring, zalm.
  • Hoewel garnalen minder omega 3 vetzuren bevatten dan vette vis, is het omega 3 gehalte toch hoog genoeg om ze als gezond en verantwoord te bestempelen. Lekker eten dus!
  • Magere vissoorten zijn: kabeljauw, wijting, koolvis.
  • Matig vette vissoorten zijn: tong, schol, sardien, zeewolf, forel.
  • Magere vleessoorten zijn: kip, kalkoen, biefstuk, braadlappen (varken of rund) en tartaar.
  • Wanneer je vis of vlees roostert of grilt heb je geen extra bakvet nodig, maar bak je het vlees of de vis in het eigen vet.
  • Wanneer je het vlees eerst dicht schroeit in heel hete olie, kun je het daarna kruiden naar je eigen smaak en verder op laag vuur braden. Er komt nu geen extra vet meer in het vlees.
  • In principe heeft je lichaam voldoende aan 100 g vlees per dag. Je doet er verstandig aan deze hoeveelheid niet te overschrijden. Je kunt ’s avonds beter extra groenten opscheppen dan een tweede bal gehakt uit de pan prikken.
  • Leng sauzen en jus aan met water of laat ze achterwege.

Afvallen met vlees en vis is dus heel goed mogelijk. Liever vegetarisch? Ook prima natuurlijk, al doe je er verstandig aan om in dat geval zo nu en dan even te checken of je voldoende ijzer binnen krijgt.

 

Deze week mag je jezelf ook wegen! Klik >HIER voor handige weeg -en meettips.

 

Bovenstaande tekst is eerder verschenen in het Balansboek. Het boek is inmiddels uitverkocht, maar mogelijk nog tweedehands te bestellen via onderstaande link.

Het Balansboek

 

Afslank blog >HOME