Bedrijfs jaarhoroscoop

Op deze pagina kunt u een bedrijfsjaarhoroscoop leren maken.

Bedrijfs jaarhoroscoop stap voor stap

Een bedrijfs jaarhoroscoop wordt in de astrologie ook wel ‘bedrijfs solaar’ genoemd. Sol Invictus is de Romeinse god van de Zon en juist de zon speelt een zeer belangrijke rol bij het maken van de jaarhoroscoop.

Eens per jaar komt de zon na haar reis door de voltallige dierenriem op exact dezelfde graad uit als waar zij stond op het moment van de ‘geboorte’van uw onderneming (het moment van inschrijving bij de Kamer van Koophandel of de officiële opening, fusie of overname).

Het uitgangspunt van de jaarhoroscoop is de geboortehoroscoop van uw bedrijf. Op basis van de geboortehoroscoop (radix) kunt u berekenen hoe het u komend jaar op zakelijk gebied zal vergaan.

Als u zelf bekend bent met astrologie kunt u dit met een (gratis) astrologie software programma heel gemakkelijk zelf.

Dit zijn mooie, gebruiksvriendelijke en gratis astroprogramma’s c.q. apps:

Planetdance

Aquarius to go

bedrijfshoroscoop

Zelf een bedrijfs jaarhoroscoop maken

Zowel de zon als de maan als elke planeet heeft zo zijn eigen energie. Omdat de kosmos voortdurend in beweging is, staan de planeten inmiddels anders aan de hemel dan hoe zij stonden op het moment dat u uw onderneming startte.

Deze bewegingen noemt men ‘transities’.

Wanneer de zon, de maan en de planeten andere tekens en andere Huizen ingaan ten opzichte van de geboortehoroscoop, staan u belangrijke veranderingen te wachten. Niet alleen met het oog op externe invloeden, maar ook met betrekking tot uw eigen houding en interesses.

Met behulp van een bedrijfs jaarhoroscoop kunt u naast enkele voorspellingen vooral in kaart brengen hoe uw bedrijf zich dit jaar zal ontwikkelen. Welke thema’s verdienen dit jaar meer aandacht, wat zijn de hoogte -en dieptepunten en hoe kunt u hier het beste mee dealen?

Wanneer u de ‘geboortehoroscoop’ van uw bedrijf heeft gemaakt, is het enkel nog een kwestie van bekijken in welke Huizen de planeten zich bevinden en welke aspecten ze maken met andere planeten.

Zon

Het levensgebied/thema van het Huis waar de zon zich bevindt zal een belangrijke rol spelen dit jaar.

Ascendant

De ascendant in uw bedrijfssolaar bepaalt voor een groot deel de aard van dit jaar en de houding die u dit jaar op zakelijk gebied zult aannemen.

Maan

Het levensgebied/thema van het Huis waar de maan zich bevindt zal emoties, onrust of veranderingen met zich meebrengen.

Mercurius

Het levensgebied/thema van het Huis waar Mercurius zich bevindt zal u veel stof tot nadenken geven en veranderingen met zich meebrengen op zakelijk of financieel gebied.

Venus

Het levensgebied/thema van het Huis waar Venus zich bevindt laat zien welke relaties of sociale contacten dit jaar belangrijk voor u zullen worden en of u positieve financiële ontwikkelingen kunt verwachten.

Mars

Het levensgebied/thema van het Huis waar Mars zich bevindt laat zien waar nieuwe initiatieven genomen kunnen worden en waar u zelf actie kunt ondernemen maar ook waar onenigheid te verwachten is.

Jupiter

Het levensgebied/thema van het Huis waar Jupiter zich in uw bedrijfs jaarhoroscoop bevindt laat zien waar u geluk kunt verwachten of hulp zult krijgen. Daarbij laat Jupiter zien waarover u meer zult willen leren dit jaar.

Saturnus

Het levensgebied/thema van het Huis waar Saturnus zich bevindt laat zien waar u meer verantwoordelijkheid voor zult moeten nemen, wat u dient te verwerken en waar u enigszins vertraging kunt verwachten.

Uranus

Het levensgebied/thema van het Huis waar Uranus zich bevindt laat zien waar zich wat stress, onrust, maar ook nieuwe inzichten kunnen voordoen.

Neptunus

Het levensgebied/thema van het Huis waar Neptunus zich bevindt, waarschuwt u voor de dingen waarvoor u uw roze bril dient af te zetten en onthult waar chaos of verborgen gebreken zijn te verwachten. Ook geeft het aan waar u wel wat meer spiritueel inzicht kunt gebruiken.

Pluto

Het levensgebied/thema van het Huis waar Pluto zich bevindt wijst u op ingrijpende veranderingen, niet zelden ten gevolge van crisis of andere externe factoren. Of… voor stilte voor de storm! Handig om op voorbereid te zijn…

Aspecten van de horoscoop: De manier waarop de planeten met elkaar in verbinding staan geeft veel extra informatie over de manier waarop u het beste met de komende invloeden kunt omgaan.

 

Natuurlijk worden bij een bedrijfshoroscoop de Huizen anders geïnterpreteerd dan die van een persoonlijke geboortehoroscoop. De juiste interpretatie van de Huizen/levensgebieden van de bedrijfshoroscopen vindt u >HIER.

De boeken die u helpen bij de duiding van uw bedrijfs jaarhoroscoop zijn:

Spelen met Astrologie (Karen Hamaker-Zondag)

Planeten in Transit (Robert Hand)

 

Astrologie blog >HOME.

 

bedrijfsjaarhoroscoop