Betekenissen tarotkaarten financiën

betekenissen tarotkaarten financiën

Wat zijn de betekenissen van de tarotkaarten op het gebied van financiën? Hoe zullen bepaalde geldzaken zich verder gaan ontwikkelen? Is het al dan niet verstandig om nu die lening of hypotheek af te sluiten? Wat kunnen de kaarten ons vertellen met betrekking tot onze persoonlijke financiële situatie? Heel veel eigenlijk.

De tarot is toepasbaar op vragen over financiële kwesties, maar kunnen ook een adviserende rol spelen bij vraagstukken over bijvoorbeeld rechtszaken, koop/huurcontracten en arbeidsovereenkomsten.

Onderstaande teksten zijn eerder verschenen in het boek De Intuïtieve Tarot.

Het boek is inmiddels uitverkocht, maar tweedehands nog te bestellen via onderstaande link.

De Intuïtieve Tarot

 

Voor meer interessante artikelen over tarot, zie het Tarot Blog.

Copyrights van de Rider Waite Tarot op deze pagina: U.S. Games Systems.

 

Rider Waite Tarotkaarten bestellen?>KLIK

Uitleg

Voor je een vraag stelt van financiële aard bedenk je dan voor de kaarten schudt of je meer inzicht wenst met betrekking tot je eigen financiële situatie (financieel) of juist met betrekking tot een zakelijke overeenkomst als bijvoorbeeld een huurcontract, koopcontract, arbeidscontract, etc. (contractueel).

Werkwijze:

  1. Ga met je kaarten op een plek zitten waar de sfeer goed is, steek desnoods een kaarsje en/of wierookje aan als je dit prettig vindt.
  2. Schud met gesloten ogen de kaarten terwijl je je vraag stelt.
  3. Spreid de kaarten (blind) uit op tafel.
  4. Open je ogen en kies de kaart die er voor jou ‘uit springt’.
  5. Pak deze kaart en zoek de betekenis ervan op in het overzicht hieronder.
  6. Bekijk de kaart, lees hierbij de korte beschrijving en kijk welk gevoel dit – met betrekking tot je vraag – bij jou teweeg brengt. Denk er niet al te lang over na; jouw eerste reactie bevat het antwoord!

Grote Arcana

 

 

0. De Dwaas

Financieel: Mogelijk geef je te gemakkelijk geld uit en denk je niet goed na over de consequenties van bepaalde aankopen of uitgaven. Wellicht is het een goed idee om een kasboek bij te houden zodat je meer inzicht krijgt in je inkomsten en uitgaven.

Contractueel: Waarschijnlijk worden bepaalde afspraken met betrekking tot overeenkomsten niet nagekomen. De oorzaken kunnen uiteenlopen van onverschilligheid tot overmacht.

 

betekenissen tarotkaarten

1. De Magiër

Financieel: mogelijk is dit een moeilijke tijd voor je op financieel gebied. Telkens wanneer je een (tijdelijke?) oplossing weet te vinden om weer rond te kunnen komen komt er weer een nieuwe onverwachte tegenvaller op je pad. Toch weet je je telkens weer aan de situatie aan te passen.

Contractueel: waarschijnlijk kun je een contract afsluiten dat voor jou goed uitpakt en een gunstige invloed heeft op je financiële situatie.

 

betekenissen tarotkaarten

 

2. De Hogepriesteres

Financieel: Mogelijk geef je niet al te veel om een dikke bankrekening en materiële zaken. Desondanks lijk je redelijk goed inzicht te hebben in je inkomsten en uitgaven. Je weet wat je doet en voelt gewoon goed aan wanneer het wel of niet verstandig is om een bepaalde aankoop te doen.

Contractueel: Waarschijnlijk is het niet verstandig zomaar ergens je handtekening onder te zetten. Er is geen sprake van algehele openheid van zaken en ongelezen kleine lettertjes kunnen je net de das om doen.

 

betekenissen tarotkaarten

 

3. De Keizerin

Financieel: Mogelijk gaat het je behoorlijk voor de wind op financieel gebied. Je komt niets te kort en kunt waarschijnlijk zelfs de vruchten gaan plukken van eerdere bezigheden of investeringen.

Contractueel: Waarschijnlijk doe je er goed aan één en ander schriftelijk vast te laten leggen. Indien je het idee hebt dit beter via een notaris of advocaat te doen, luister dan naar je gevoel. Zekerheid is belangrijk.

 

betekenissen tarotkaarten

 

4. De Keizer

Financieel: Mogelijk kun je een verbetering met betrekking tot je financiële situatie verwachten. Opslag, promotie of een andere ontwikkeling die financiële zekerheid tot gevolg heeft.

Contractueel: Waarschijnlijk doe je er goed aan je eerst uitgebreid voor te laten lichten voor je iets ondertekent. Kies voor algehele zekerheid en laat je niet ompraten tot iets waar je eigenlijk niets voor voelt. Schenk bij geldzaken meer aandacht aan je gezond verstand dan aan je intuïtie. Soms kan iets heel goed voelen maar als je gaat nadenken over de mogelijke gevolgen krijg je twijfels. Deze twijfels krijg je niet voor niets, zoek de dingen tot de bodem uit en ga voor de feiten!

 

betekenissen tarotkaarten

 

5. De Hogepriester

Financieel: Mogelijk kun je een goede periode verwachten op het gebied van geldzaken. Groei en vooruitgang liggen in het verschiet. Soms staat deze kaart voor een huwelijk wat in die zin kan betekenen dat je partner kan zorgen voor financiële zekerheid.

Contractueel: Waarschijnlijk is het een goede tijd om te trouwen of een samenlevingscontract te ondertekenen. Ook een overeenkomst met een (zaken) partner behoort tot de mogelijkheid.

 

 

6. De Geliefden

Financieel: Mogelijk is het een goede tijd om te investeren of een geschikt moment om iets te verkopen. Oude of nieuwe spullen doen het goed op de (zwarte?) markt of via internet. Omdat op de afbeelding van deze kaart de slang Eva probeert te verleiden, staat deze kaart ook soms voor oneerlijke handel die loont.

Contractueel: Waarschijnlijk speelt men bij bepaalde onderhandelingen geen open kaart en is nader onderzoek aan te bevelen.

 

 

7. De Zegewagen

Financieel: Mogelijk kun je een flinke verbetering op financieel gebied verwachten. Het komt je niet aanwaaien en moeite loont. Dankzij je eigen inzet, wilskracht en doorzettingsvermogen zul je op financieel gebied en flinke vooruitgang kunnen verwachten.

Contractueel: Waarschijnlijk is het een goed moment om iets voor jezelf te beginnen. Een winkel, een eigen bedrijf(je), een praktijk of een webshop. Er zijn meerdere mogelijkheden waarin je zou kunnen slagen. Ligt één en ander niet in de planning kun je misschien rekenen op een goed nieuw arbeidscontract. Hoe dan ook zal het je komende tijd voor de wind gaan.

 

 

8. De Kracht

Financieel: Mogelijk kun je goede tijden verwachten op het financiële vlak. Wel is het nodig dat je zelf ook inzet blijft tonen. Het zal namelijk niet vanzelf gaan. Geduld, doorzettingsvermogen en wilskracht zijn geen overbodige luxe.

Contractueel: Op zakelijk gebied doe je er verstandig aan je plannen te realiseren. Durf hierbij gerust een risico te nemen. Grote kans dat het goed uitpakt.

 

 

9. De Kluizenaar

Financieel: Mogelijk doe je er verstandig aan eerst twee keer na te denken voor je overgaat tot een bepaalde uitgave. Voorzichtigheid op financieel gebied is nu absoluut aan te raden evenals spaarzaamheid. Een ‘appeltje voor de dorst’ wegzetten kan zeker geen kwaad en is zelfs aan te raden.

Contractueel: Waarschijnlijk doe je er goed aan eerst overal je licht op te steken voor je ergens je handtekening onder zet. Op dit moment kun je niet voorzichtig genoeg zijn.

 

 

10. Het Rad van Fortuin

Financieel: Mogelijk is het een goed moment om een nieuwe richting in te slaan. Het Rad van Fortuin staat aan jouw kant! Actie ondernemen versus afwachten? Kies voor actie!

Contractueel: Waarschijnlijk doe je er goed aan een bezoekje aan de bank te brengen en je te laten adviseren met betrekking tot spaarregelingen of het openen van een nieuwe bank/girorekening. Heb je een goed idee en ben je van plan dit daadwerkelijk uit te werken? Zorg dat je laat vastleggen dat het jouw creatieve eigendom is!

 

 

11. De Gerechtigheid

Financieel: Mogelijk kun je rekenen op de uitbetaling van bepaalde vergoedingen waar je recht op hebt. Denk hierbij aan mogelijke belastingteruggave, toeslagen, smartengeld, schadevergoeding, alimentatie, erfenis of andere financiële tegoeden die wettelijk zijn vastgesteld.

Contractueel: Waarschijnlijk doe je er verstandig aan om bepaalde financiële regelingen op papier vast te laten leggen. Wanneer deze kaart verschijnt krijg je mogelijk te maken met de wet of het gerecht en ben je nergens zonder schriftelijke bewijzen.

 

 

12. De Gehangene

Financieel: Mogelijk stel je jezelf nogal eens (te) gul op en geef je te gemakkelijk geld en bezittingen weg. Gulheid is een mooi iets. Waak er echter voor dat je jezelf niet te kort doet en dat anderen geen misbruik maken van je goedheid.

Contractueel: Waarschijnlijk is het nu niet het goede moment je handtekening onder iets te zetten. Kun je er toch niet onderuit, zorg dan dat je vooral de kleine lettertjes goed leest en alle verborgen ‘addertjes’ eruit filtert. Ook voor mondelinge overeenkomsten is het nu geen geschikte tijd. Wees voorzichtig met wie je in vertrouwen neemt; loslippigheid kan nu zeker in je nadeel werken.

 

 

13. De Dood

Financieel: Mogelijk dien je goed uit te kijken; een groot of belangrijk verlies ligt op de loer. Dit verlies kan betrekking hebben op werk, geld of bezit. Waak voor diefstal en ga bij een dreigende werkloosheid alvast rondkijken naar iets anders. Je kunt maar beter voorbereid zijn.

Contractueel: Waarschijnlijk lopen bepaalde werkzaamheden ten einde. Toch staat deze kaart ook altijd voor iets nieuws dat op handen is dus wees niet bang om afscheid te nemen. Klamp je niet aan iets vast alleen maar omdat je niet weet wat er voor in de plaats komt. Durf open te staan voor nieuwe dingen; onbekend is lang niet altijd onbemind!

 

 

14. De Gematigdheid

Financieel: Mogelijk zijn je inkomsten en uitgaven goed met elkaar in balans. Blijf goed je uitgavenpatroon in de gaten houden en zo nu en dan wat geld weg te zetten voor later. Dan blijft alles goed in evenwicht.

Contractueel: Waarschijnlijk kun je rekenen op een goede samenwerking met anderen. Jullie vormen een goed team waarbij de één de ander goed aanvult.

 

 

15. De Duivel

Financieel: Mogelijk ben je zeer gesteld op geld of misschien zelfs op de macht die vaak gepaard gaat met materiële rijkdom. Indien je je niet kunt vinden in deze omschrijving slaat deze beschrijving mogelijk op iemand in je omgeving die je probeert te chanteren, om te kopen of op een andere (negatieve) manier controle wil houden op je financiële situatie waardoor je je gebonden en belemmerd voelt. Soms is er sprake van gokken, schulden en/of schuldhulpverlening wanneer deze kaart verschijnt. Hoe dan ook geen goede voorbode waar het financiën betreft; blijf alert op je eigen – én andermans gedrag!

Contractueel: Waarschijnlijk probeert iemand je te bedriegen door je voor te liegen en gouden bergen te beloven. Of ben jij degene die dit bij de ander probeert? Zo niet, houd dan je ogen goed open en laat je niet ompraten. Er is sprake van dubieuze zaken, loze beloften, bedrog of zelfs fraude.

 

 

16. De Toren

Financieel: Mogelijk staat je een onaangename verrassing te wachten die gepaard gaat met verlies. Probeer je zo goed mogelijk in te dekken. Verder is het onafwendbaar en zul je één en ander gewoon over je heen moeten laten komen. Maak je niet al te veel zorgen. Vaak gaat de Toren hand in hand met een gevoel van opluchting en bevrijding. Ook al is het in het begin even schrikken, uiteindelijk word je er beter van mits je niet bij de pakken neer gaat zitten.

Contractueel: Waarschijnlijk staat je een financiële tegenslag te wachten. Als je dit kunt voorkomen door nergens je handtekening onder te zetten, luidt het advies: op dit moment geen zaken doen of overeenkomsten sluiten!

 

 

17. De Ster

Financieel: Mogelijk kun je een moeilijke periode op financieel gebied afsluiten en ziet alles er weer een stuk rooskleuriger uit voor de toekomst. Omdat deze kaart ook met creativiteit in verband staat is het misschien leuk om van een bepaalde hobby of liefhebberij je (part time?) werk te maken. Kun je goed fotograferen, dansen, zingen, muziek maken, schilderen, tekenen, boetseren, pottenbakken, tatoeëren, naaien, borduren, breien, schrijven of websites maken? Doe er iets mee, nu is het juiste moment!

Contractueel: Waarschijnlijk is het nu het juiste ogenblik om een zakelijke overeenkomst aan te gaan. Succes is te verwachten. Misschien niet direct, maar dit project heeft goede toekomstperspectieven.

 

 

18. De Maan

Financieel: Mogelijk heb je nog iets in huis of in de schuur liggen dat je voor een goed bedrag zou kunnen verkopen. Problemen uit het verleden hebben zich misschien in de loop der tijd opgestapeld waardoor je nu behoorlijk in financiële moeilijkheden zit. Soms staat deze kaart ook voor bedrog. Indien je je niets kunt voorstellen bij het bedriegen van anderen, pas dan op. Mogelijk heeft iemand het op jou gemunt en probeert hij/zij op oneerlijke wijze geld uit jóuw zakken te kloppen. Al met al een goed moment om orde op zaken te stellen, te bekijken waar je beter wel en niet je geld aan kunt uitgeven en wie al dan niet te vertrouwen is.

Contractueel: Waarschijnlijk probeert iemand je in de luren te leggen. Er is sprake van leugens, halve waarheden, bedrog of zelfs (indirecte) diefstal. Teken niets (tenzij je zelf de bedrieger bent en hier geen moeite mee hebt).

 

 

19. De Zon

Financieel: Mogelijk sta je er financieel goed voor. Alles lijkt in kannen en kruiken en misschien heb je zelfs geluk in het spel. Als je het leuk vindt en je het jezelf kunt permitteren is een gokje in het casino of op de beurs wellicht een leuk (en winstgevend?) tijdverdrijf.

Contractueel: Waarschijnlijk pakken bepaalde zakelijke overeenkomsten op dit moment zeer positief voor je uit. Ook is er kans op een goede eerlijke samenwerking waarbij men winst en vooruitgang op een plezierige manier kan bewerkstelligen. Alles wat in verband staat met de zon, warmte of kinderen zullen winstgevende projecten blijken.

 

 

20. Het Oordeel

Financieel: Mogelijk is een verbetering in de huidige financiële situatie te verwachten. Misschien is er sprake van een nieuwe kans die je krijgt, een beloning voor je betrokkenheid of extra vergoedingen/premies als gevolg van je eigen inzet.

Contractueel: Waarschijnlijk wordt een aflopend contract verlengd of zelfs omgezet in een vaste aanstelling. Op andere gebieden (bijvoorbeeld huurcontracten) kan deze kaart de voorbode zijn van een – voor jou – gunstige wijziging in bepaalde wetten of overeenkomsten waardoor je een onzekere periode kunt afsluiten en problemen opgelost kunnen worden.

 

 

21. De Wereld

Financieel: Mogelijk heb je je financiën goed onder controle; heb je veel geleerd met betrekking tot je inkomsten en uitgaven en is alles goed in balans. Een goede financiële basis geeft rust en dat doet je goed!

Contractueel: Waarschijnlijk heb je op financieel gebied zoveel geleerd dat het nu mogelijk is om deze ervaringen om te zetten in een succesvolle overeenkomst. Dit is een goed moment om al je persoonlijke voorkeuren en voorwaarden in een bepaald contract op te laten nemen waardoor dit voor jou een zeer goede deal zal worden.

 

Kleine Arcana, Staven

betekenissen tarotkaarten

 

Staven Aas

Financieel: Mogelijk krijg je opslag, promotie of vind je een nieuwe baan. Hoe dan ook is een nieuwe bron van inkomsten te verwachten.

Contractueel: Waarschijnlijk kunnen contracten nu in je voordeel uitpakken en nieuwe kansen bieden. Wanneer er eventueel sprake is van een rechtszaak is de kans groot dat je wint.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Staven twee

Financieel: Mogelijk heb je op financieel gebied niets te klagen en geniet je van wat je hebt bereikt. Dit is een goede kaart voor zowel vermogen als onroerend goed (ook grond).

Contractueel: Waarschijnlijk is het nu een goed moment om nieuwe afspraken te maken, deals te sluiten en/of contracten te ondertekenen. Soms staat deze kaart voor fuseren of samenwerking met een nieuwe (zaken)partner.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Staven drie

Financieel: Mogelijk ben je bezig nieuwe plannen te maken en vraag je je af of een en ander wel rendabel zal zijn. Deze kaart is een goede voorbode en staat voor creatief denken met als gevolg winst en succes.

Contractueel: Waarschijnlijk is het nu een gunstige tijd om zaken te doen of om de oogst binnen te halen van investeringen die je eerder hebt gedaan.

 

Betekenissen tarotkaarten

 

Staven vier

Financieel: Mogelijk sta je op het punt goed geld te verdienen door de juiste keuzes te maken in verband met koop of verkoop. Niet alleen met betrekking tot vermogen, financiële transacties, zaken en onroerend goed is dit een goed voorteken, ook voor land en grond is deze kaart een goede voorbode.

Contractueel: Waarschijnlijk is het nu een goed moment om een contract te ondertekenen.

 

Betekenissen tarotkaarten

 

Staven vijf

Financieel: Mogelijk staan je wat tegenslagen te wachten op financieel gebied. Ondoordachte uitgaven waardoor sprake kan zijn van miskoop, strop of verlies. Deze kaart waarschuwt je voor onnodige uitgaven waar je mogelijk later spijt van zult krijgen. Beter houd je je geld in je zak of op de bank tot een zich beter doel aandient om het aan uit te geven.

Contractueel: Waarschijnlijk is er sprake van onenigheid en meningsverschillen tussen verschillende betrokkenen waardoor het nu geen goed moment is belangrijke beslissingen te nemen. Men probeert zich teveel te bewijzen. Bovendien is er sprake van (te veel) concurrentie.

 

Betekenissen tarotkaarten

 

Staven zes

Financieel: Mogelijk is succes te verwachten en word je beloond voor je goede inzichten en op het juiste ogenblik actie ondernemen. Na een wat moeilijkere periode op financieel gebied zul je nu opgelucht adem kunnen halen en genieten van je welverdiende succes.

Contractueel: Waarschijnlijk kun je na een onzekere periode nu opgelucht ademhalen. De kans dat je een bepaalde (rechts)zaak wint is groot. Met het oog op nieuwe contracten zul je een succesvolle periode tegemoet gaan, respect genieten en waardering krijgen.

 

 

Staven zeven

Financieel: Mogelijk staat het geluk aan je zijde en is dit een goed moment om een gokje te wagen. Koop een lot in de loterij of een kraslot bij de kassa of waag een gokje in het casino. Grote kans dat je met een leuke winst naar huis gaat. Tart het lot niet en stop met gokken en/of meer geld inzetten als je hebt gewonnen of als de winst te lang uitblijft.

Contractueel: Waarschijnlijk is het mogelijk een goede deal te sluiten waarbij jij de ander kunt helpen en andersom, mits je bij je eigen standpunten blijft. Er is sprake van dienst-wederdienst. Ook kun je belangrijke post verwachten.

 

 

Staven acht

Financieel: Mogelijk kun je rekenen op verlies tijdens het gokken. Hoewel in eerste instantie de indruk gewekt kan worden dat het geluk met jou is kun je van een behoorlijk koude kermis thuis komen. Wees zuinig op je geld en bewaar het gokken voor een moment waarop het lot je mogelijk beter is gezind.

Contractueel: Waarschijnlijk is er sprake van een verborgen agenda. Blijf alert en wees er zeker van dat men open kaart met je speelt. Vraag desnoods om bewijzen.

 

Betekenissen tarotkaarten

 

Staven negen

Financieel: Mogelijk is het nu geen goed moment om al te grote uitgaven te doen. Grote kans dat je later spijt krijgt van een bepaalde aankoop en je bij nader inzien het geld eigenlijk voor een ander (beter) doel had willen gebruiken. Dit is wel een goed moment om kortingen te krijgen of aangename betaal regelingen te treffen.

Contractueel: Waarschijnlijk is er op dit moment sprake van flexibiliteit. Dit kan zowel in je voor of nadeel uitpakken afhangend van de afspraken die er zijn gemaakt. Soms staat deze kaart voor een verlenging van een contract.

 

Uitleg tarotkaarten

 

Staven tien

Financieel: Mogelijk houdt deze kaart een waarschuwing in opdat je niet te veel tegelijk wilt en/of doet omdat je anders de kans loopt belangrijke informatie over het hoofd te zien waardoor je een misstap kunt begaan. Geef ook niet teveel ineens uit op dit moment en wacht tot je (weer) beter overzicht hebt. In sommige gevallen staat deze kaart juist voor een enorme winst plus het feit dat de vraagsteller niet weet waar hij zijn geld het best aan kan uitgeven. Ook in dat geval is het beter om te wachten.

Contractueel: Waarschijnlijk zie je iets over het hoofd bij het maken van nieuwe afspraken of denk je ergens te makkelijk over. De kans bestaat dat je het veel drukker krijgt dan verwacht en je straks gebukt gaat onder allerlei verplichtingen waar je eigenlijk niet op zat te wachten.

 

uitleg tarotkaarten

 

Staven Schildknaap

Financieel: Mogelijk zit één en ander even tegen en kun je wat strubbelingen verwachten rond geldzaken. Ook op het gebied van onroerend goed kunnen zich wat kleine tegenslagen voordoen. Vervelend, maar niet onoverkomelijk. Er komt een oplossing, maar nu even niet.

Contractueel: Waarschijnlijk word je een goed voorstel gedaan of zeer gunstige kans geboden.

 

 

Staven Ridder

Financieel: Mogelijk sta je voor een aankoop of heb je juist iets gekocht waarvan je op dit moment spijt heeft, maar waarvan later zal blijken dat het een schot in de roos is. Soms is het ook goed om bij geldkwesties op de eerste indruk en je intuïtie af te gaan in plaats van overal lang over na te denken. Met de nadruk op soms. Nu in elk geval wel!

Contractueel: Waarschijnlijk heb je te weinig tijd genomen om goed over bepaalde voorstellen na te denken en heb je te snel getekend of gehandeld. Geen zorgen. Soms is het goed op je eerste gevoel af te gaan.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Staven Koningin

Financieel: Mogelijk word je beloond voor eerdere spaarzaamheid of een juiste investering. Het geld lijkt naar je toe te komen. Soms wijst deze kaart erop dat het belangrijk is om nu spaarzaam te zijn zodat je op een later tijdstip – alsnog – kunt genieten van je voorzichtige uitgavenpatroon.

Contractueel: Waarschijnlijk kan een behulpzame, begripvolle, doch wilskrachtige vrouw je helpen bij het nemen van een bepaalde beslissing.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Staven Koning

Financieel: Mogelijk ga je op financieel gebied een betere tijd tegemoet. Onverwachte hulp, gift, erfenis of andere uitkering is op handen. Je hoeft je over je financiën voorlopig geen zorgen (meer?) te maken.

Contractueel: Waarschijnlijk doe je er goed aan jezelf goed te laten informeren. Waar je mee bezig bent kan namelijk bepaalde nadelige gevolgen voor je hebben op financieel gebied. Mogelijk kan een serieuze, betrouwbare doch enthousiaste man je verder helpen voor je iets ondertekent.

 

Kleine Arcana Zwaarden

 

betekenissen tarot

 

Zwaarden Aas

Financieel: Mogelijk heb je een zware tijd achter de rug op financieel gebied. Binnenkort zal hier verandering in komen en zul je je problemen op dit vlak kunnen oplossen.

Contractueel: Waarschijnlijk zal alles correct en netjes verlopen en komt iedereen zijn afspraken na.

 

 

Zwaarden twee

Financieel: Mogelijk kun je opgelucht ademhalen en krijg je de kans bepaalde regelingen te treffen met betrekking tot (achterstallige?) betalingen en andere verplichtingen van financiële aard.

Contractueel: Waarschijnlijk ligt er een rechtszaak in het verschiet en zal niet iedereen even eerlijk handelen. Blijf alert en neem niet zomaar met iets genoegen voor je je goed hebt laten informeren.

 

betekenissen tarot

 

Zwaarden drie

Financieel: Mogelijk zul je een financieel verlies lijden, ergens te veel voor moeten betalen of op een andere manier geld kwijt raken.

Contractueel: Waarschijnlijk is er een meningsverschil te verwachten. Nu is niet het juiste moment om je handtekening ergens onder te zetten. Beter kun je bepaalde ontwikkelingen nog even afwachten.

 

uitleg tarot

 

Zwaarden vier

Financieel: Mogelijk is er sprake van een rustperiode na een periode van zorgen en stress om financiële aangelegenheden. Uitstel van betaling of mogelijk schuldhulpverlening behoren tot de mogelijkheden.

Contractueel: Waarschijnlijk kun je één en ander goed afsluiten en afronden en hoef je je nergens zorgen (meer) om te maken.

 

uitleg tarotkaarten

 

Zwaarden vijf

Financieel: Mogelijk is er sprake van ruzie over geld (erfenis, leningen aan/van vrienden of familie) of andere financiële afspraken die niet worden nagekomen. Ben je van plan ergens geld te investeren kan deze kaart de voorbode zijn voor een behoorlijke financiële tegenslag.

Contractueel: Waarschijnlijk is er oneerlijkheid in het spel en kun je opzettelijk worden benadeeld door de tegenpartij.

 

uitleg tarotkaarten

 

Zwaarden zes

Financieel: Mogelijk krijg je te maken met onvoorziene (grote) uitgaven waar je eigenlijk geen geld voor hebt. Probeer zoveel mogelijk geld opzij te zetten als ‘appeltje voor de dorst’.

Contractueel: Waarschijnlijk zal één en ander niet vlekkeloos verlopen en zul je echt moeite moeten doen om bepaalde zaken op een voor jou positieve manier rond te krijgen.

 

uitleg tarotkaarten

 

Zwaarden zeven

Financieel: Mogelijk krijg je te maken met oneerlijkheid. Leugens, diefstal en oplichting behoren tot de mogelijkheden. Of deze oneerlijkheid op jezelf slaat of op iemand in je omgeving hangt af van de vraag die je hebt gesteld. Hoe dan ook kan het bedrog lucratief zijn voor de bedrieger in kwestie. Maar wel ten koste van een ander.

Contractueel: Oneerlijkheid viert hoogtij. Trek de tegenpartij zo goed mogelijk na en lees alle kleine lettertjes.

 

uitleg tarotkaarten

 

Zwaarden acht

Financieel: Mogelijk zijn er financiële problemen te verwachten. Tegenslagen, leningen, rood staan, betalen op rekening en hypotheken. Dit is zeker geen goede kaart om te trekken als je van plan bent te kopen of te verkopen. Soms staat deze kaart voor verliezen met betrekking tot onroerend goed.

Contractueel: Waarschijnlijk komt er op een onverwacht moment een kink in de kabel waardoor je onverwachte strop kunt lijden.

 

tarotkaarten betekenis

 

Zwaarden negen

Financieel: Mogelijk is er sprake van grote verliezen. Wanneer je van plan bent naar het casino te gaan, te speculeren op de beurs of op een andere manier een gokje te wagen, is deze kaart zeker geen goed voorteken.

Contractueel: Waarschijnlijk maak je je zorgen om iets en zijn deze zorgen niet geheel onterecht. Kijk goed om je heen en teken niets zonder dat je alles hebt gelezen en uitgeplozen.

 

 

Zwaarden tien

Financieel: Mogelijk kun je wat vooruitgang verwachten met betrekking tot je financiën. Maar pas op: de kans bestaat dat je door onvoorziene uitgaven of andere tegenvallers je winst binnen een mum van tijd weer kwijt bent. Soms houdt deze kaart een waarschuwing in voor het geld lenen aan en/of van vrienden/familie of tegen het doen van  zaken met mensen die je kent.

Contractueel: Waarschijnlijk kom je van een koude kermis thuis omdat de tegenpartij bepaalde afspraken of beloften niet nakomt waardoor een deal niet tot stand kan komen.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Zwaarden Schildknaap

Financieel: Mogelijk kun je veel baat hebben bij het nauwkeurig bijhouden van je inkomsten en uitgaven. Boekhouden; debet, credit. Ben je hier zelf niet goed in, kun je misschien iemand om hulp vragen die meer verstand van zaken heeft. Overzicht houden in je financiën is op dit moment heel belangrijk.

Contractueel: Waarschijnlijk kan een bepaalde deal of contract spoedig tot stand komen. Maar wees op je hoede. Gaat alles wel zo eerlijk als je hoopt?

 

betekenissen tarotkaarten

 

Zwaarden Ridder

Financieel: Mogelijk kun je een meevaller verwachten waardoor je niet meer op zwart zaad hoeft te zitten. Door eigen inzet, een gift of misschien door puur geluk is het binnenkort mogelijk om je financiële problemen achter je te laten.

Contractueel: Waarschijnlijk dien je jezelf te verantwoorden en valt de uitslag of uitspraak gunstig voor je uit. Blijf wel zo kalm mogelijk. Met agressie zou je het kunnen verpesten.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Zwaarden Koningin

Financieel: Mogelijk zie je even door de bomen het bos niet meer of weet je gewoon even niet wat te doen. Probeer niet te wanhopen, maar vraag iemand je te helpen. Soms is advies van derden, desnoods betaald advies, meer dan welkom en kun je hiermee later juist weer geld (terug) verdienen. Denk hierbij aan advies van een boekhouder, hypotheekadviseur, de bank, of in wat moeilijkere situaties schuldhulpverlening.

Contractueel: Waarschijnlijk doe je er verstandig aan niet zelf te gaan puzzelen, maar laat je één en ander over aan iemand die werkelijk verstand van zaken heeft.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Zwaarden Koning

Financieel: Mogelijk krijg je te maken met de wet. Boetes, rechtszaken, alimentatie, smartengelden, schadevergoedingen: alle financiële zaken die in verband staan met de wet behoren tot de mogelijkheden wanneer je deze kaart trekt.

Contractueel: Waarschijnlijk is het vooral nu belangrijk dat je je aan de wet houdt, zo eerlijk mogelijk blijft en alles naar waarheid invult. Al is de leugen nog zo snel… Blijf te allen tijde correct, hier kun je later je voordeel mee doen.

 

Kleine Arcana, Bekers

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers Aas

Financieel: Mogelijk ga je een zeer goede periode tegemoet op financieel gebied. Het geld lijkt binnen te stromen, aan inkomsten geen gebrek. Je kunt gaan genieten van een onbezorgde tijd.

Contractueel: Waarschijnlijk kun je van je eigen ideeën een succes maken, mits je iemand kunt vinden die jou kan helpen bij de uitgifte of promotie van je werk.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers twee

Financieel: mogelijk komen je financiën aardig in balans. Inkomsten en uitgaven zijn goed met elkaar in evenwicht. Je leeft naar wat er binnen komt en eruit gaat, wat natuurlijk goed is. In geval van zaken kun je rekenen op goede contacten en winstgevende ideeën.

Contractueel: Waarschijnlijk vind je op korte termijn iemand met wie je een goede deal kunt sluiten en op een positieve manier mee zult kunnen samenwerken omdat jullie zakelijke ideeën en interesses overeenstemmen.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers drie

Financieel: Mogelijk kun je genieten van wat je hebt bereikt. Je inzet zal worden beloond en rijkdom en succes zijn te verwachten. Je zult vast en zeker iets te vieren hebben!

Contractueel: Waarschijnlijk valt er binnenkort iets te vieren, heb je een goede deal gesloten of – indien een en ander al verder gevorderd is – flink succes behaald. Soms staat deze kaart voor het elkaar op positieve manier tegemoet komen.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers vier

Financieel: Mogelijk gaat één en ander niet zoals jij graag zou willen op financieel gebied, maar… troost je. Er zijn bepaalde dingen gaande die jij momenteel nog niet weet of nog niet kunt zien. Nog even geduld en je kunt genieten van extra inkomsten en geld op de bank.

Contractueel: Waarschijnlijk kun je een teleurstelling verwachten met betrekking tot het maken van bepaalde afspraken. De kans bestaat dat degene met wie je onderhandelt zijn beloften niet nakomt.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers vijf

Financieel: Mogelijk sta je op het punt een verkeerde beslissing te nemen op financieel gebied of heb je dit reeds gedaan. Deze kaart houdt soms ook een waarschuwing in voor verlies. Geen goed moment om belangrijke aankopen te doen, deals te sluiten of te gokken.

Contractueel: Waarschijnlijk sta je op het punt een verkeerd besluit te nemen. Waak ervoor dat je niet in de maling wordt genomen of in zee gaat met iemand die zijn afspraken niet kan nakomen.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers zes

Financieel: Mogelijk heb je een poos geleden een bepaalde investering gedaan waar je straks de vruchten van kunt plukken. Of misschien heb je gespaard en ontvang je binnenkort een leuke rente of mooie uitkering. Hoe dan ook zul je op korte termijn kunnen gaan genieten van iets waar je in het verleden mee bezig bent geweest.

Contractueel: Waarschijnlijk zijn bepaalde afspraken of regels niet meer van kracht en is het noodzakelijk een nieuw contract op te stellen. Soms staat deze kaart voor reparatie of renovatie.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers zeven

Financieel: Mogelijk heb je je hoop gevestigd op een bepaald idee waarmee je veel geld zou kunnen verdienen of winnen. Helaas is deze kaart de voorbode van een desillusie. Stop met wedden op de verkeerde paarden en hopen op schepen die nooit zullen arriveren. Teleurstelling zal je deel zijn.

Contractueel: Er kan sprake zijn van kleine lettertjes in een overeenkomst waardoor je later op de blaren moet zitten. Reken jezelf niet te snel rijk!

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers acht

Financieel: Mogelijk zul je afscheid moeten nemen van geld of bezit en zul je moeten wennen aan rondkomen met minder inkomen. ‘Less is more’, zegt men wel eens. Zeker is dat je veel zult leren (waarderen) wanneer je op de huidige manier verder gaat. Maar of je er ook plezier aan zult beleven is een tweede.

Contractueel: Waarschijnlijk komt één van beide partijen zijn afspraken niet na en komt de ander daardoor in de problemen. Soms staat deze kaart ook voor in gebreke blijven met betrekking tot betalingen of een partij die met de noorderzon vertrekt.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers negen

Financieel: Mogelijk staat je een bijzonder goede ontwikkeling te wachten op financieel gebied en zul je kunnen kopen wat je wilt. Winst, groei en succes zullen je deel zijn. Geniet ervan!

Contractueel: Waarschijnlijk kun je succes en winst verwachten van bepaalde zakelijke ondernemingen of overeenkomsten.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers tien

Financieel: Mogelijk kun je binnenkort genieten van al het moois om je heen. Geld, bezittingen, onroerend goed. Deze kaart biedt luxe op alle gebied. Blijf er wel van bewust dat niets vanzelfsprekend is. Blijf dankbaar voor wat je hebt en blijf er voor zorgen dat je een en ander niet ‘over de balk smijt’.

Contractueel: Waarschijnlijk kun je binnen niet al te lange termijn een goede overeenkomst of groot succes verwachten.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers Schildknaap

Financieel: Mogelijk kun je binnenkort beginnen bij een nieuwe werkgever of krijg je een andere baan binnen het bedrijf waar je werkzaam bent (geweest). Wel zul je van onder af aan moeten beginnen en ontvang je niet direct het salaris waar je misschien van droomde. Ook een (kleine) uitkering behoort tot de mogelijkheid. Wat het ook is, je kunt wat geld verwachten, maar het gaat niet om grote bedragen. Echter, wat niet is, kan nog komen.

Contractueel: Waarschijnlijk kan er binnenkort een contract getekend worden dat in je voordeel kan werken. Soms staat deze kaart voor de combinatie werken en leren of de toelating tot een bepaalde school of universiteit.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers Ridder

Financieel: Mogelijk kun je wel een beetje steun gebruiken met betrekking tot financiën of bepaalde ondernemingen. De kans is aanwezig dat je hulp krijgt van iemand in je omgeving die met je lot begaan is of op een andere manier iets met je wil delen.

Contractueel: Waarschijnlijk krijg je binnenkort het contract aangeboden waar je op hoopte.

 

 

Bekers Koningin

Financieel: Mogelijk ben je bezig met het smeden van bepaalde plannen van financiële aard, maar aangezien de koningin op deze kaart nogal dromerig kan zijn en vooral spiritueel en creatief is ingesteld, kun je beter nog even wachten met het verwezenlijken van je plannen. Deze koningin is namelijk in verband met geldzaken geen goede voorbode.

Contractueel: Waarschijnlijk kunnen binnenkort mondelinge afspraken worden gemaakt en op die manier een overeenkomst worden aangegaan. Dergelijke afspraken kunnen wettelijk mogelijk niet schriftelijk worden vastgelegd.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers Koning

Financieel: Mogelijk sta je voor een belangrijke beslissing met betrekking tot geldkwesties. Aangezien deze koning enerzijds spiritueel ingesteld is en aan de andere kant oog heeft voor kunst en wetenschap en tevens Bourgondiër is, is hij van alle markten thuis en weet hoe te genieten. Deze kaart is dus zeer waarschijnlijk een goed voorteken voor wat je te wachten staat.

Contractueel: Waarschijnlijk kun je binnenkort een voor jou gunstig contract ondertekenen. Soms staat deze kaart in verband met wettelijke overeenkomsten als huur/koopcontracten, huwelijk(se voorwaarden), erfenis, echtscheiding, adoptie en alles waarbij één en ander notarieel dient te worden vastgelegd.

 

Kleine Arcana, Pentakels

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels Aas

Financieel: Mogelijk kun je binnen niet al te lange termijn groot succes verwachten. Ook staat deze kaart vaak voor het begin van iets nieuws, in dit geval een nieuw plan, baan of nieuwe onderneming die een zeer positieve nieuwe fase voor je inluidt.

Contractueel: Waarschijnlijk is nu het goede moment om actie te ondernemen of overeenkomst te sluiten. De ultieme voorbode voor een succesvol verloop van een (nieuw?) project.

 

 

Pentakels twee

Financieel: Mogelijk is er sprake van enige onzekerheid rond je persoonlijke financiële situatie. Geld komt binnen maar gaat er ook net zo hard weer uit. Er is (nog) geen zekerheid waardoor je grote uitgaven of belangrijke beslissingen van financiële aard beter nog even kunt uitstellen. Wel kun je je redelijk schikken naar de huidige situatie.

Contractueel: Waarschijnlijk is het nu niet het juiste moment om een lening af te sluiten of iets aan te schaffen waarbij je later mag betalen. De financiële basis is nu niet goed en de kans is groot dat je nu iets koopt waarvan later zal blijken dat je hiermee buiten je budget gaat.

 

betekenis tarotkaarten

 

Pentakels drie

Financieel: Mogelijk krijg je de kans om een nieuwe start te maken. Dit keer zal één en ander beter verlopen dan je misschien had verwacht en kun je werkelijk succes hebben. Groei en vooruitgang door eigen inzet liggen in het verschiet.

Contractueel: Waarschijnlijk is de kans op vooruitgang en verbetering  nu groot. Soms staat deze kaart voor een kans die je geboden wordt of het krijgen van het voordeel van de twijfel.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels vier

Financieel: Mogelijk ben je bang geld te verliezen en houd je het allemaal krampachtig op de bank. Natuurlijk is er niets mis met zuinigheid, maar probeer zo nu en dan ook een beetje te genieten.

Contractueel: Waarschijnlijk doe je er goed aan je geld vast te laten zetten voor een bepaalde tijd of het in een betrouwbaar project te investeren als ‘appeltje voor de dorst’.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels vijf

Financieel: Mogelijk staan je financiën er even niet al te rooskleurig voor. Geen nood, je moet hier even doorheen. Natuurlijk is het geen pretje, maar niets is blijvend; ook deze problemen niet. Misschien doe je er verstandig aan iemand in vertrouwen te nemen en om hulp te vragen. Wend je desnoods tot schuldhulpverlening, sociale dienst of andere instanties die je hierin kunnen adviseren.

Contractueel: Waarschijnlijk ga je een moeilijke periode tegemoet op financieel gebied en is de kans op faillissement aanwezig.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels zes

Financieel: Deze kaart heeft twee betekenissen. Je kunt zowel vertegenwoordigd worden door de rijke man als door de bedelaars.

Betekenis 1: Mogelijk vraagt iemand je om steun of hulp. Het is natuurlijk goed om iemand te helpen, maar geef niet meer dan noodzakelijk en waak ervoor dat men geen misbruik van je goedheid maakt. Betekenis 2: Mogelijk kun je hulp of steun verwachten van iemand die je kent of van een instantie bij wie je hebt aangeklopt. Je doet er verstandig aan hiervoor je waardering te tonen.

Contractueel: Waarschijnlijk is de sociale dienst of belastingdienst je niet goed gezind. Een boete ligt niet voor de hand maar mogelijk wel een onverwachte tegenvaller met betrekking tot het bedrag dat je dacht te moeten ontvangen of betalen. Grote kans dat het te ontvangen bedrag lager is en het te betalen bedrag hoger.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels zeven

Financieel: Mogelijk wordt je geduld behoorlijk op de proef gesteld en duurt het langer dan je hoopte tot je resultaten ziet. Misschien blijft een succes, betaling of winst langer uit dan verwacht. Je hebt je best gedaan en het enige wat je nu kunt doen is rustig afwachten en niets forceren. Dan komt het uiteindelijk goed.

Contractueel: Waarschijnlijk wordt het project waar je nu mee bezig bent geen succes. Denk nog eens goed na of het wel verstandig is hiermee door te gaan. Mogelijk laat een eventuele winst (veel) te lang op zich wachten.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels acht

Financieel: Mogelijk is er een begin gemaakt. Een (nieuwe) start met betrekking tot financiële plannen. Nu is het wachten tot één en ander zich zal gaan uitbreiden en je langzaam maar zeker meer inkomsten kunt gaan vergaren. Dit is niet zo zeer een gunstige kaart voor de korte termijn, maar des te meer voor de langere.

Contractueel: Waarschijnlijk kun je een gunstige aanbieding of contract verwachten.

 

 

Pentakels negen

Financieel: Mogelijk kun je heerlijk gaan genieten van alles wat je hebt bereikt. Geld stroomt binnen en dat terwijl je er niet eens (meer) zoveel voor hoeft te doen. Financiële zekerheid, ontspanning en genot. Kennelijk heb je deze luxe verdiend; iedereen krijgt tenslotte wat hem toekomt. Soms staat deze kaart voor een leuke prijs in de loterij.

Contractueel: Waarschijnlijk kun je jezelf ergens inkopen of juist laten uitkopen tegen een behoorlijk bedrag. Ook een contract dat bijzonder gunstig voor jou uitpakt behoort tot de mogelijkheden.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels tien

Financieel: Mogelijk heb je bereikt wat je wilde en kun je hier nu volop van genieten. Kijk naar de mooie dingen om je heen; dit is waar je altijd naar hebt verlangd. Financiële zekerheid. Wees en blijf dankbaar dat je zover bent gekomen en neem geen onnodige risico’s om eventueel nóg meer geld te verdienen. Dat zou wel eens kunnen uitmonden in een teleurstelling. Tel wat je hebt, niet wat je mist.

Contractueel: Waarschijnlijk kun je rekenen op een behoorlijke winst, groei van je kapitaal of ander succes. Omdat deze kaart ook in verband staat met familie kan het ook zijn dat je iets dient vast te leggen met betrekking tot je partner (partnerregistratie, trouwakte) of gezin (geboorte, nalatenschap adoptie).

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels Schildknaap

Financieel: Mogelijk kun je een bepaalde uitkering innen of ga je iets nieuws doen waar je inkomsten mee vergaart. Nieuwe positieve ontwikkelingen op financieel gebied zijn op handen.

Contractueel: Waarschijnlijk is een mooie overeenkomst of winstgevend contract naar je onderweg.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels Ridder

Financieel: Mogelijk is de tijd nu rijp om winst te maken met een bepaald project of om de vruchten te plukken van je eerdere spaarzaamheid. Ga ook vooral door met zaken doen en budgetteren op deze (zuinige/voorzichtige) manier. Je bent goed bezig!

Contractueel: Waarschijnlijk wordt er binnen niet al te lange tijd een belangrijke brief of document bij je bezorgd.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels Koningin

Financieel: Mogelijk gaan de zaken goed op financieel gebied en heb je niets te klagen. Je kunt kopen wat je wilt en genieten van de zekerheid die je hebt.

Contractueel: Waarschijnlijk kun je binnenkort een contract/overeenkomst afsluiten voor een bepaalde tijd (vakantie, vereniging, werk, cursus, etc.).

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels Koning

Financieel: Mogelijk kun je een toename verwachten in je inkomsten. Een gunstige premie, uitkering, bonus, opslag of dikke winst. Ook bestaat de kans dat je de vruchten kunt plukken van een eerdere investering of onderneming.

Contractueel: Waarschijnlijk krijg je binnenkort toestemming voor het afsluiten van een bepaalde lenig of hypotheek. Hoe dan ook betreft het een gunstig contract waar je zeker je voordeel mee zult kunnen doen.

 

Copyrights van de Rider Waite Tarot op deze pagina: U.S. Games Systems.

Tarot blog >HOME