Betekenissen tarotkaarten intuïtieve ontwikkeling

tarot intuïtieve ontwikkeling

Wat zijn de betekenissen van de tarot met het oog op jouw eigen intuïtieve ontwikkeling? Iedereen die zich aan het verdiepen is in zijn eigen intuïtieve vaardigheden wil doorgaans graag weten hoe het met zijn ontwikkeling is gesteld op dit gebied. We ontwikkelen ons tenslotte niet allemaal op dezelfde manier of in hetzelfde tempo.

Waar de één de leerschool van het leven vlot doorloopt en netjes zijn huiswerk doet, heeft de ander misschien juist wat meer moeite met de leerstof. Of heeft er gewoon een poosje met de pet naar gegooid omdat zijn interesses elders lagen. Net als op school leert iedereen zijn lessen op zijn eigen manier waardoor ook iedereen zijn eigen spiritualiteit of intuïtie in zijn eigen tempo ontwikkelt.

Door het trekken van slechts één kaart kun je bekijken wat jouw manier is. En waar je eventueel nog een beetje aan zou kunnen werken. Waar liggen je eigen talenten? Ben je op de goede weg? Waar dien je op te letten? Wat verdient extra aandacht en hoe zal het verder gaan?

De 78 kaarten van de tarot kunnen met een beetje oefening en ervaring overal op worden betrokken, dus zeker ook op het gebied van je persoonlijke ontwikkelingen en vorderingen op het geestelijke pad!

Werkwijze:

  1. Ga met je kaarten op een plek zitten waar de sfeer goed is, steek desnoods een kaarsje en/of wierookje aan als je dit prettig vindt.
  2. Schud met gesloten ogen de kaarten terwijl je je vraag stelt.
  3. Spreid de kaarten (blind) uit op tafel.
  4. Open je ogen en kies de kaart die er voor jou ‘uit springt’.
  5. Pak deze kaart en zoek de betekenis ervan op in het overzicht hieronder.

Onderstaande teksten zijn eerder verschenen in het boek De Intuïtieve Tarot.

Het boek is inmiddels uitverkocht, maar tweedehands nog te bestellen via onderstaande link.

De Intuïtieve Tarot

 

Copyrights van de Rider Waite Tarot op deze pagina: U.S. Games Systems.

Rider Waite Tarotkaarten bestellen?>KLIK

Grote Arcana

0. De Dwaas

Intuïtieve ontwikkeling: Je staat aan het begin van een nieuwe fase in je leven op spiritueel gebied en word je steeds meer bewust van wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Wel heb je nog wat twijfels over welke richting je zult kiezen op het spirituele pad.

Tip: Luister bij het maken van keuzes en het kiezen van de voor jou juiste richting op spiritueel gebied vooral naar je gevoel en doe alleen datgene dat ook daadwerkelijk goed voelt voor jou.

 

 

betekenissen tarotkaarten1. De Magiër

Intuïtieve ontwikkeling: Je bezit wilskracht, creativiteit en intellect. De perfecte combinatie om alles te bereiken wat je wilt, zeker ook op spiritueel niveau. Vooral nu is een goed moment om aan je eigen persoonlijke groei te (blijven) werken omdat juist nu ook de lastigere dingen te bewerkstelligen zijn voor je. De Magiër laat je zien dat je alles kunt bereiken wat je wenst, zolang je maar in jezelf gelooft. En daar heb je alle reden toe!

Tip: Denk ook niet dat je alles kunt, soms staat de Magiër namelijk voor zelfoverschatting. Blijf veel lezen en blijf open staan om ook van anderen te leren. Niemand is ooit helemaal uitgeleerd; zelfs een Magiër niet…

 

betekenissen tarotkaarten2. De Hogepriesteres

Intuïtieve ontwikkeling: Je hebt een aangeboren talent voor spirituele vaardigheden. Je kunt je enorm goed in anderen inleven en weet hier ook op de juiste manier mee om te gaan. Je bent op een gezonde manier nieuwsgierig, maar kunt op de gewenste momenten zeker ook discreet zijn. Je onafhankelijkheid plus het vertrouwen in je eigen intuïtie zorgen ervoor dat jij je geheel naar eigen inzichten goed zult (blijven) ontwikkelen op het spirituele vlak.

Tip: Probeer je eens te verdiepen in astrologie, pendelen of de Tarot. Je hebt vermoedelijk talenten op dit gebied die je nog niet (ten volle) hebt benut.

 

betekenissen tarotkaarten3. De Keizerin

Intuïtieve ontwikkeling: Je bent vastbesloten jezelf verder te ontwikkelen en maakt hierbij handig gebruik van alle ervaringen die je nu toe hebt opgedaan en alle (levens)lessen die je tot nu toe hebt geleerd. Je laat je hierbij goed leiden door je gevoel en zult hierdoor ook blijven groeien.

Tip: Laat jezelf niet beïnvloeden door de mening van anderen; blijf je eigen pad volgen. Blijf ook aan jezelf denken en houd niet voortdurend rekening met anderen. Dit is een mooie eigenschap, maar remt je soms in je eigen groei en vooruitgang.

 

betekenissen tarotkaarten4. De Keizer

Intuïtieve ontwikkeling: Je wilt alles zo goed mogelijk onder controle houden, zowel jezelf als anderen. Helaas is dit niet altijd mogelijk en dit stoort je soms. Je wilt graag de touwtjes in handen houden. Je  probeert alles zo praktisch mogelijk te benaderen en denkt hierbij voornamelijk met je verstand in plaats van met je gevoel. En hier zit ‘m nu juist de kneep. Wil je je op spiritueel niveau verder blijven ontwikkelen, probeer dan eens meer met je hart te denken in plaats van met je hoofd. Niet ieder gevoel is te analyseren en niet voor iedere ingeving is een logische verklaring.

Tip: Je zelfbeheersing en verantwoordelijkheidsgevoel kan in je voordeel werken, maar op spiritueel vlak soms ook in je nadeel. Wees niet te bang om ook eens een vergissing te begaan. Soms kun je van bepaalde foutjes juist heel veel leren en blijken niet te definiëren voorgevoelens juist te leiden tot iets heel moois! Het is zonde om deze voorgevoelens niet te volgen alleen maar omdat je bang bent dat je het mis kunt hebben.

 

betekenissen tarotkaarten5. De Hogepriester

Intuïtieve ontwikkeling: Je bent toe aan nieuwe lessen, een nieuwe leermeester, of… je hebt inmiddels zoveel geleerd dat je er klaar voor bent anderen te begeleiden op het spirituele pad (misschien zelfs beiden: je kunt anderen helpen en ondertussen zelf blijven leren). Je bent verantwoordelijk en hecht waarde aan normen en waarden, tradities en geloof maar bent soms een tikkeltje conservatief waar het gaat om het uitproberen van iets nieuws.

Tip: Wanneer je toe bent aan iets nieuws, durf dan hierbij gerust om wat hulp te vragen. Iedereen heeft wel eens een zetje in de juiste richting nodig om vervolgens op eigen kracht verder te gaan. Anderen kunnen jou ook om hulp vragen. Wees niet bang anderen te steunen. Je bent er klaar voor en men zal je dankbaar zijn. Laat anderen echter niet onnodig lang op je leunen. Uiteindelijk moeten ze het ook op eigen kracht kunnen.

 

6. De Geliefden

Intuïtieve ontwikkeling: Je hebt gekozen voor een bepaalde richting op spiritueel gebied, of het is nu het juiste moment om deze keuze te maken. Het betreft een keuze waar je met heel je hart en ziel achter dient te staan. Het is ook belangrijk dat je houdt van wat je doet.

Tip: Wees niet onzeker, aarzel niet. Zolang je blijft twijfelen zullen de tekens of boodschappen vaag blijven. Zolang je twijfelt aan wat je ziet of voelt zal je je niet verder kunnen ontwikkelen. Probeer niet alles te analyseren, maar durf vooral op je gevoel en de eerste indruk af te gaan. Blijf echter wel nadenken over de gevolgen van wat je intuïtief besluit! Handel naar je hart zonder de consequenties uit het oog te verliezen.

 

7. De Zegewagen

Intuïtieve ontwikkeling: Je maakt een enorme sprong vooruit met betrekking tot je eigen spirituele ontwikkeling. Desondanks gaat één en ander je soms niet snel genoeg en dat is jammer. Met een beetje meer geduld zou je nog verder kunnen komen dan waar je nu al bent. Ook lijk je soms niet goed te weten welke richting je nu het beste op kunt gaan. Je kunt heel veel, maar soms kun je jezelf niet bijhouden en ben je in gedachten al veel verder dan in werkelijkheid het geval is.

Tip: Wanneer je daadwerkelijk een keuze hebt kunnen maken, kun je rekenen op groot succes. Helemaal wanneer je in staat bent jezelf af en toe wat meer in toom te houden. Soms is het voor bepaalde dingen nu eenmaal niet het juiste moment. Het is heel belangrijk om dan niets te forceren, maar gewoon even af te wachten tot het juiste moment zich wel aandient.

 

8. De Kracht

Intuïtieve ontwikkeling: Je bent gepassioneerd in wat je doet. Het is je roeping en je bent bereid je helemaal te geven. Je bent ook bijzonder krachtig en dat is goed. Wanneer je anderen advies en raad geeft is het belangrijk dat zij steun aan je hebben.

Tip: Het is belangrijk dat je standvastig bent en blijft met betrekking tot wat je ziet en voelt. Wanneer iemand even niets lijkt te kunnen met je advies, laat je dan niet van de wijs brengen maar probeer de ander ook niets op te dringen. Hoewel je op de goede weg bent en al heel veel hebt geleerd is het opbrengen van geduld iets waar je nog wel een beetje aan zou kunnen werken. Laat de inzichten die je hebt gekregen en hebt doorgegeven rustig bezinken bij de ander.

 

9. De Kluizenaar

Intuïtieve ontwikkeling: Je hebt ontzettend veel geleerd. Niet alleen over anderen maar ook over jezelf. Je weet inmiddels heel goed wat je wel en vooral ook wat je niet wilt. Dat is prima. Alleen wanneer je zeker weet wat je wilt kun je je hierin optimaal ontwikkelen. En ook anderen tot steun zijn, hen leiden.

Tip: Breng zoveel mogelijk tijd alleen door. Laat je niet manipuleren of sturen. Doe geen dingen waar je geen zin in hebt en durf hierover duidelijk te zijn. Wanneer je geen zin hebt in een druk feestje of vervelend klusje, verzin dan geen smoesje. Dan zal men je volgende keer weer uitnodigen of om hulp vragen en dan? Dan zal je weer een smoesje verzinnen om eronder uit te komen. Hier zal je je uiteindelijk niet prettig bij voelen en deze leugentjes om bestwil zouden je verdere ontwikkeling in de weg kunnen staan. Zeg rustig ‘nee’ wanneer je ergens voor wordt gevraagd waar je niets voor voelt. En vertel er eerlijk bij waarom. Als men het niet kan of wil begrijpen is het hun probleem en niet het jouwe. Als je nog niet eerder hebt gemediteerd is het nu een goed moment om hier eens mee te beginnen of je er meer in te verdiepen. Het is een goed moment om jezelf eens beter te leren kennen…

 

10. Het Rad van Fortuin

Intuïtieve ontwikkeling: Je hebt het gevoel dat bepaalde ontwikkelingen te lang op zich laten wachten. Het liefst onderneem je nu actie, maar tegelijkertijd zit je met twijfels welke richting je nu op dient te gaan. Je hebt behoefte aan verandering, maar welke?

Tip: Volg je gevoel en wacht niet net zo lang tot een bepaalde verandering zich vanzelf aandient. Dat gaat namelijk niet gebeuren. Veranderingen breng je voornamelijk zelf teweeg door op het juiste moment ergens in of juist uit te stappen. Dit geldt ook voor je eigen spirituele ontwikkeling. Geef je op voor een cursus, verdiep je in een onderwerp dat je aanspreekt en waar je je verder in wilt ontwikkelen, vraag desnoods hulp, maakt niet uit, maar doe iets.

 

11. De Gerechtigheid

Intuïtieve ontwikkeling: Gerechtigheid staat bij jou hoog in het vaandel. Je handelt zoveel mogelijk naar je geweten en doorziet degenen die dit niet doen heel snel. Je hebt al veel geleerd van het verleden. Ook van je eigen vergissingen. Juist de misstappen die je hebt gemaakt hebben ervoor gezorgd dat je anders bent gaan denken (en handelen). Ook wat anderen je hebben aangedaan heeft je tot inzichten gebracht. Je verleden heeft je gevormd tot wie je nu bent. Je bent nu zo ver dat je in staat bent de verantwoording te nemen voor je eigen daden.

Tip: Blijf zo objectief mogelijk. Wanneer iemand je om hulp vraagt, ga er dan ‘open’ in en wees je er te allen tijde van bewust dat je het verhaal maar van één kant hoort. Oordeel of veroordeel niet, maar geef advies op maat zonder iemand de Zwarte Piet toe te spelen.

 

12. De Gehangene

Intuïtieve ontwikkeling: Mogelijk heb je het gevoel dat je ontwikkeling even stil staat. Gebruik deze rustpauze om alles goed te overdenken. Hoe komt het dat je ontwikkeling op spiritueel gebied even stil lijkt te staan? Ben je misschien met iets bezig dat eigenlijk niet bij je past? Word je opgeslokt door iets (of iemand) anders? Probeer ook aan jezelf te blijven denken en probeer bepaalde dingen in je leven te veranderen waardoor je weer meer tijd hebt om aan je eigen persoonlijke groei te werken.

Tip: Houd je niet vast aan oude denk patronen of oude geloofsovertuigingen. Soms ga je na verloop van tijd twijfelen over bepaalde dingen en verandert je mening hieromtrent. Laat dit toe. Wie weet brengen nieuwe gedachten je juist weer op nieuwe ideeën en heeft dit juist een zeer positieve invloed op je persoonlijke groei.

 

13. De Dood

Intuïtieve ontwikkeling: Je bent toe aan een nieuwe fase in je leven op spiritueel gebied. Mogelijk ben je er klaar voor bepaalde werkzaamheden af te sluiten of is de tijd rijp om bepaalde denkwijzen de rug toe te keren. Hoe dan ook staat deze kaart voor een grote verandering. Een transformatie. Geef je persoonlijke ontwikkeling een flinke boost door dat waar je eigenlijk al een poos mee wilde stoppen werkelijk tot een einde te brengen. Alleen dan is er ruimte om jezelf open te stellen voor het nieuwe.

Tip: Misschien durf je het oude niet helemaal af te sluiten omdat je niet weet wat ervoor in de plaats komt. Aan de andere kant, met het afsluiten van het oude maak je juist plaats voor het nieuwe. Na een actie volgt altijd een reactie en na oorzaak komt altijd een gevolg. Door nu iets af te sluiten waar je al een poosje niet meer happy mee bent zet je de energie in werking voor het volgende. Vergelijk het met een sluis, Als die dicht blijft gebeurt er ook niets. Het water staat stil, er is geen sprake van stroming, alles blijft altijd bij het oude.

 

14. De Gematigdheid

Intuïtieve ontwikkeling: Je bent op een punt aanbeland dat je je helemaal goed in balans voelt. Dit komt je persoonlijke ontwikkeling absoluut ten goede. Ook van je eigen verleden en ervaringen heb je enorm veel geleerd. Ook ben je waarschijnlijk al een poosje bezig met leren en lezen over spirituele zaken waardoor je ook op dit gebied ondertussen al veel ervaring hebt op gedaan.

Tip: Zorg ervoor dat je een juiste balans houdt tussen het aardse en het spirituele. Blijf zowel op je intuïtie vertrouwen als op je gezond verstand. Zorg er te allen tijde voor dat de ene kant niet de overhand neemt waardoor de balans (weer?) zoek raakt. Je bent juist zo goed bezig, probeer dit vast te houden. Blijf ook zorgen voor voldoende rust en ontspanning zodat je je zowel mentaal als fysiek goed blijft voelen.

 

15. De Duivel

Intuïtieve ontwikkeling: Mogelijk voel je je soms ontzettend aangetrokken tot zwarte magie of andere duistere zaken. Ook zaken als leugens, verslaving, hebzucht en oneerlijkheid worden vertegenwoordigd door de Duivel. Waak ervoor dat één en ander geen obsessie wordt waardoor je niet meer met beide benen op de grond kunt blijven staan. Het gevaar bestaat dat je jezelf laat gaan met alle gevolgen van dien.

Tip: Bekijk voor jezelf waarom je je tot bepaalde niet-zuivere zaken voelt aangetrokken. En vooral ook wat je hier tegen zou kunnen doen. Maak een keuze en volg je hart tot dit weer overeenstemt met je geweten. Je weet immers het verschil tussen goed en kwaad. Waarom zou je kiezen voor het laatste? En waarom zou je überhaupt dingen doen waarmee je je lichaam of je geest benadeelt?

 

16. De Toren

Intuïtieve ontwikkeling: Momenteel bruis je van energie maar de kans bestaat dat je door een (onverwachte) gebeurtenis of tegenslag al je zeilen bij dient te stellen. Je zult je hier achteraf echter heel goed bij voelen. Blijf erop vertrouwen dat alles uiteindelijk in orde komt. Soms is het nodig bepaalde dingen onder ogen te (leren) zien, hoe teleurstellend dit ook kan zijn. Pas dan kun je op een betere manier verder. Verder bouwen op een vermeende zekerheid leidt tot niets.

Tip: Sta open voor nieuwe inzichten en durf oude overtuigingen te laten varen. Ervaar dit niet als verlies maar als winst. Soms is het noodzakelijk iets af te breken en opnieuw op te bouwen. Ook door een complete reiniging (vasten, ontslakken, saunabezoek) zou je je als herboren kunnen voelen. Zowel je lichaam als je geest heeft soms een complete renovatie nodig zodat je weer verder kunt leren en niet stil blijft staan. Stilstand is immers achteruitgang.

 

17. De Ster

Intuïtieve ontwikkeling: Het ziet er naar uit dat je bereid bent tot complete overgave. Je gelooft en niet zo’n beetje ook. Je staat voor wat je gelooft en hebt een optimistische, positieve en hoopvolle instelling. Probeert vooral het goede te zien in de mens en bent vergevingsgezind. Je bent goed bezig, maar waak ervoor dat men geen misbruik maakt van je goedheid. Wanneer je alleen maar geeft bestaat de kans dat je ooit met lege handen komt te staan; dat voelt niet fijn. Geef gerust zo nu en dan je grenzen aan. Niet alleen jijzelf maar ook anderen zullen hier uiteindelijk profijt van hebben. Iedereen heeft grenzen nodig. Het geeft een gevoel van veiligheid wanneer je weet tot hoever je kunt gaan.

Tip: Blijf werken aan de toekomst. Probeer je plannen uit te werken en je dromen te realiseren. Besteed eventueel ook aandacht aan de sterren. Volg een cursus astrologie als je hierin geïnteresseerd bent of lees alles over je eigen sterrenbeeld, ascendant en/of die van je partner, kinderen, etc. Nieuwe inzichten zijn altijd welkom. Niemand is tenslotte ooit uitgeleerd.

 

18. De Maan

Intuïtieve ontwikkeling: Je bent behoorlijk gevoelig van aard waardoor je veel uit je omgeving oppikt. Ook vind je het soms eng om de sprong in het diepe te wagen. Onbekend terrein is niet jouw favoriete bestemming. Hierdoor loop je soms vast. Angst voor het onbekende komt doorgaans niet uit de lucht vallen. Probeer voor jezelf te achterhalen waar je onzekerheid op bepaalde gebieden door wordt veroorzaakt. Vaak gaat het om iets dat in het verleden is voorgevallen. Pas wanneer je kunt benoemen waardoor je vaak zo emotioneel of angstig bent kun je dit gaan verwerken en op een betere manier verder gaan. Zolang je de confrontatie met hetgeen waar je bang voor bent uit de weg blijft gaan zal de angst jou op de meest onverwachte momenten blijven overvallen.

Tip: Laat je niet door anderen beïnvloeden en blijf op je gevoel vertrouwen wanneer je twijfels hebt over iemands goede bedoelingen of oprechtheid. Probeer zo nu en dan, desnoods met behulp van een droomwoordenboek, je dromen te verklaren. Vaak komt tijdens de slaap ons eigen onderbewustzijn in dromen naar boven. De dingen die ons onbewust bezig houden laten zich zien en dat wat we overdag hebben ervaren wordt verwerkt. Het verklaren van je eigen dromen kan je soms veel nieuwe inzichten bieden. Zowel in jezelf als bepaalde situaties waarin je momenteel verkeert.

 

19. De Zon

Intuïtieve ontwikkeling: Je richt je vooral op de positieve dingen op spiritueel gebied en zult hierdoor enkel blijven groeien. Ondanks je positieve instelling laat je niet over je heen lopen of misbruik van je maken en dat is goed! Je hebt een warme uitstraling en bent een inspiratiebron voor velen. Creativiteit is één van je sterke punten. Het zou leuk zijn als je hier iets mee zou kunnen doen.

Tip: Waak ervoor dat je jezelf niet voorbij rent. Wie goed doet, goed ontmoet, maar haastige spoed is zelden goed. Blijf de dingen die je graag doet vooral doen, maar neem er de tijd voor. Heb je al eens gedacht iets met kinderen te gaan doen? (Bijv. kindertherapeut, kleuterleidster, oppasouder, pleegouder, klaarover, voorleesouder, overblijfouder, etc.) Besteed ook eens aandacht aan je igen Innerlijke Kind. Het zal je goed doen!

 

20. Het Oordeel

Intuïtieve ontwikkeling: Je hebt ontzettend veel geleerd en beschikt inmiddels over een flink portie zelfkennis. Je weet wat je wel en vooral ook niet wilt. Je weet waar je talenten liggen en waar je tekortkomingen (die heeft iedereen). Desondanks blijf je vooruit kijken, blijf je leergierig en heb je geleerd jezelf te beheersen op gebied van hebzucht, lust, jaloezie en andere aard gebonden zaken. Deze houding zorgt ervoor dat je steeds gemakkelijker gelukkig kunt zijn. Dat is pas rijkdom!

Tip: Je hebt heimwee naar iets uit het verleden en zou dit graag weer nieuw leven in blazen. Wat let je? Is er misschien ook iets wat je nooit eerder hebt gedaan maar wel (misschien zelfs meerdere malen) aan hebt gedacht? Dit is een goed moment om er ook daadwerkelijk iets mee te gaan doen. 

 

21. De Wereld

Intuïtieve ontwikkeling: Eindelijk ben je zover gekomen dat je weet wie je bent, wat je bent, hoe je bent. En nog veel belangrijker; je hebt dit geaccepteerd. Je hebt jezelf geaccepteerd met al je talenten en tekortkomingen. Je bent niet meer bang jezelf te zijn. Niet meer bang wat anderen er van zullen vinden. Dat is vrijheid! Waak er echter voor dat je jezelf niet boven anderen verheven voelt. Des te harder zal je uiteindelijk weer vallen en weer helemaal van voren af aan moeten beginnen.

Tip: Nu je zoveel hebt geleerd over anderen en jezelf is het misschien een mooi moment om één en ander op creatieve wijze vorm te geven. Heb je al eens gedacht om te gaan schilderen (al dan niet intuïtief) of een boek te schrijven? Pottenbakken, boetseren, solderen, lassen of op welke manier met welke materialen dan ook kunst te gaan maken? Hoe dan ook is het een mooi moment om aan een geheel nieuw hoofdstuk in je leven te beginnen.

 

De Kleine Arcana, Staven

betekenissen tarotkaartenStaven Aas

Intuïtieve ontwikkeling: De tijd is rijp om je spirituele aanleg tot ontwikkeling te brengen. Stel niet (meer) uit wat er al zo lang zat aan te komen. Wanneer duidelijk wordt wat je talent is op spiritueel gebied en je houdt je hierbij aan normen en waarden, sta je op het punt veel zelfkennis te vergaren en hierdoor ook anderen beter te leren kennen. En te ‘doorzien’.

Tip: Probeer alles wat je ziet, hoort of meemaakt te begrijpen. Probeer in te zien waarom je dit ziet, hoort en meemaakt zodat je er je voordeel mee kunt doen.

 

 

betekenissen tarotkaartenStaven twee

Intuïtieve ontwikkeling: Je hebt al veel geleerd, maar toch heb je misschien (nog) het gevoel een lange weg voor je te hebben en twijfel je soms over wat je kunt. Misschien heb je (nog) een beetje hulp nodig in de vorm van begeleider of mentor. Durf ook gerust om deze hulp te vragen. Je zult het op het juiste moment en op maat mogen ontvangen.

Tip: Hoe vaker je je krachten inspant om anderen te kunnen helpen, hoe meer kennis je vergaart, hoe sterker je spirituele aanleg naar voren zal komen. Jezelf compleet wegcijferen is hierbij niet nodig, maar het belang van anderen (even) op de voorgrond zetten wordt doorgaans zeer gewaardeerd.

 

betekenissen tarotkaartenStaven drie

Intuïtieve ontwikkeling: Stukje bij beetje krijg je meer vertrouwen in je eigen kunnen en verdwijnen je twijfels naar de achtergrond. Je hebt een stabiele basis voor jezelf gelegd waardoor je op anderen ook als stabiel, overkomt. Men zal je vertrouwen en blij zijn met wat je hen te vertellen hebt.

Tip: 

 

 

 

 

Betekenissen tarotkaartenStaven vier

Intuïtieve ontwikkeling: Het doet je goed dat anderen je hulp waarderen en dat je via via met de juiste mensen in contact komt die je waarderen om wie je bent en prijs stellen op je hulp. Mogelijk ontmoet je ook mensen die jou zelf ook weer meer kunnen leren op spiritueel vlak.

Tip: Waak ervoor dat je jezelf oververmoeid door teveel van jezelf te geven tijdens bijeenkomsten en/of readings. Probeer even een pauze in te lassen waarbij je het spirituele even laat voor wat het is om teveel energieverlies te voorkomen en weer wat extra te ‘aarden’ voor je straks noodgedwongen rust moet nemen.

 

Betekenissen tarotkaartenStaven vijf

Intuïtieve ontwikkeling: Het laatste dat gewenst is op spiritueel gebied is een ‘concurrentiestrijd’. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en zijn eigen specialiteiten. Ook mag er geen sprake zijn van ‘broodnijd’. Iedere therapeut heeft zijn eigen cliënten. Het klikt of het klikt niet.

Tip: Probeer jezelf niet te bewijzen en laat je ook niet verleiden tot een concurrentiestrijd met andere therapeuten. Positiviteit is een allereerste vereiste. Een positieve houding en positieve gedachten, trekken ook positieve energie aan. Onenigheid of jaloezie binnen een groep of met collega’s straalt altijd een vorm van negativiteit uit en dient te allen tijde voorkomen te worden. Afgezien van het feit dat het onnodig veel energie kost  kan het ook voor nare (ongewenste) verrassingen zorgen!

 

Betekenissen tarotkaartenStaven zes

Intuïtieve ontwikkeling: Na veel moeite te hebben gedaan (moeilijke periode te hebben gekend), merk je dat bepaalde vaardigheden op spiritueel gebied je beter af gaan. Mensen om je heen merken dit ook en zien je groeien.

Tip: Blijf openstaan voor nieuwe ervaringen. Mogelijk neemt je persoonlijke ontwikkeling een onverwachte wending doordat bijzondere en vooral ook onverwachte gebeurtenissen zullen plaatsvinden.

 

 

 

Staven zeven

Intuïtieve ontwikkeling: Ondanks sommige personen geen vertrouwen in je hadden of het niet eens waren met bepaalde beslissingen die je nam zal je op een positieve manier steeds meer de aandacht krijgen en zal blijken dat je juist gehandeld hebt en de juiste keuzes hebt gemaakt. Je ontwikkeling neemt grotere vormen aan.

Tip: 

 

 

 

Staven acht

Intuïtieve ontwikkeling: Onverwacht neemt je spirituele ontwikkeling een enorme sprong! Dat wat je al langer wilde, of een doel dat je al langer voor ogen had, wordt plotseling werkelijkheid.

Tip: Blijf goed opletten wie wel en geen goede bedoelingen heeft. Soms is haastige spoed zelden goed en zie je belangrijke dingen over het hoofd. Blijf alert.

 

 

 

Betekenissen tarotkaartenStaven negen

Intuïtieve ontwikkeling: Misschien had je een poosje geen vertrouwen in jezelf of sloot je je door eerdere minder leuke of goede spirituele ervaringen af zodat je niet meer op je intuïtie durfde te vertrouwen en je ontwikkeling op dit gebied stagneerde. Daar komt nu verandering in.

Tip: Dankzij nieuwe ervaringen en ontwikkelingen groeit je zelfvertrouwen en kom je erachter dat zonder kwaad ‘goed’ ook niet zou bestaan, waardoor je angst en onzekerheid afnemen. Blijf desondanks jezelf beschermen tegen de negativiteit van anderen die zij misschien op jou proberen te projecteren.

 

 

Uitleg tarotkaartenStaven tien

Intuïtieve ontwikkeling: Misschien moet je even rust nemen, een stapje terug doen op spiritueel gebied. Je bent met van alles tegelijk bezig waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Tip: Probeer je op één ding tegelijk te richten, een keuze te maken en je hier in te specialiseren. Je zult je dan optimaal kunnen gaan ontwikkelen en je ontwikkeling op een hoger niveau voortzetten. Maar… doe het rustig aan en neem de tijd.

 

 

uitleg tarotkaarten

Staven Schildknaap

Intuïtieve ontwikkeling: Je leert je steeds beter concentreren, of merkt in ieder geval dat een betere concentratie nodig is om je doelen te kunnen bereiken. Blijf alert en blijf open staan voor onverwachte ‘boodschappen’.

Tip: Probeer een goede balans te vinden. Het willen verklaren of per-sé tot stand willen brengen van spirituele gebeurtenissen kan je ontwikkeling juist doen stagneren. Werk aan je concentratie, maar verwacht niet te veel binnen (te) korte tijd en forceer niets!

 

 

 

Staven Ridder

Intuïtieve ontwikkeling: Een bepaald ongeduld maakt zich van je meester. Rustig aan! Je bent duidelijk toe aan verandering, maar neem je tijd anders zullen je acties enkel een negatieve uitwerking hebben of zul je niet het gewenste resultaat behalen.

Tip: Een verandering van koers is gewenst en zeker ook aan te raden, maar wees niet te impulsief. Wanneer je eraan toe bent zal deze verandering in je ontwikkeling vanzelf plaatsvinden.

 

 

 

betekenissen tarotkaartenStaven Koningin

Intuïtieve ontwikkeling: Je geniet met volle teugen van je eigen ontwikkeling op spiritueel gebied. Je voelt je verbonden met de natuur en staat graag voor anderen klaar om te helpen. Je bent in staat zowel het goede als het kwade waar te nemen, maar soms verg je wat teveel van jezelf.

Tip: Je doet ontzettend veel ervaringen op maar neemt hierbij niet altijd jezelf in acht. Waak voor uitputting. Op de momenten dat je aan het werk bent bruis je van energie, maar daarna is het vaak wat minder. Blijf jezelf goed beschermen en opladen en neem voldoende rust.

 

 

 

betekenissen tarotkaartenStaven Koning

Intuïtieve ontwikkeling: Het gaat absoluut de goede kant op met je ontwikkeling op spiritueel vlak. Je neemt je verantwoordelijkheden en denkt goed vooruit over wat zou kunnen gebeuren als je iets wel of niet doet. Prima!

Tip: Wanneer je iets ziet of voelt, neem dit dan voor waar aan en probeer niet alles te analyseren. Wanneer voor een bepaald verschijnsel geen ‘logische verklaring’ is, kun je er van uit gaan dat je weer een ervaring rijker bent op het intuïtieve vlak. Just go with the flow en je zult merken hoe makkelijk je bepaalde dingen op den duur zullen afgaan.

 

 

Kleine Arcana, Zwaarden

betekenissen tarotZwaarden Aas

Intuïtieve ontwikkeling: Je krijgt steeds meer inzicht in het hoe en waarom. Waarom je bepaalde dingen ‘ziet’ en wat je ermee kunt.

Tip: Probeer voor jezelf een beslissing te nemen in verband met de richting die je op wilt gaan op spiritueel gebied. Misschien is het belangrijk hierbij afscheid te nemen van bepaalde gedachten of onzekerheden. Of personen die je hinderen bij je persoonlijke ontwikkeling.

 

 

 

 

Zwaarden twee

Intuïtieve ontwikkeling: Je leert steeds beter hoe de boodschappen die je doorkrijgt op tactvolle wijze door te geven en hierbij je gevoel uit te schakelen. Het zal je in de toekomst steeds minder persoonlijk raken omdat je steeds beter leert relativeren welke emoties van jezelf zijn en welke van een ander.

Tip: Blijf proberen anderen te doorzien. Een vriendelijke lach is niet altijd zo vriendelijk als die in eerste instantie lijkt. Let op andere details als ogen, lichaamshouding, stem. Het totaalbeeld is belangrijk.

 

 

 

betekenissen tarotZwaarden drie

Intuïtieve ontwikkeling: Je leert steeds beter jezelf te omringen met positiviteit in plaats van negativiteit en dit heeft absoluut een gunstige uitwerking op je eigen ontwikkeling.

Tip: Verwerk eerdere negatieve ervaringen die je verdriet hebben bezorgd. Zolang je zelf (te) emotioneel bent neem je ook eerder verdriet van anderen over en bestaat de kans dat je om het minste geringste moet huilen.

 

 

 

 

uitleg tarotZwaarden vier

Intuïtieve ontwikkeling: Langzaam maar zeker begin je te leren hoe je anderen kunt helpen simpelweg door de mensen positief te leren denken en zichzelf ook als zodanig te zien.

Tip: Wees niet bang om iets verkeerd te doen. Zolang je handelt vanuit je eigen positieve gedachten en gevoel, naar eer en geweten, kan er niets mis gaan. Heb vertrouwen in jezelf, dat is het halve werk.

 

 

 

 

uitleg tarotkaartenZwaarden vijf

Intuïtieve ontwikkeling: Door schade en schande wordt men wijs en ook op spiritueel gebied komt het soms voor dat je er echt even helemaal naast zit. Deze kaart laat zien dat je je er niet zo snel onder laat krijgen en dat je heel goed in staat bent teleurstellingen te boven te komen.

Tip: Ga nooit in discussie met anderen die denken het allemaal beter te weten. Erken dat je ook niet alles weet maar onthoud dat niemand ooit uitgeleerd is. Ook de betweters niet.

 

 

 

uitleg tarotkaartenZwaarden zes

Intuïtieve ontwikkeling: Verandering van omgeving kan wonderen doen ivm je spirituele ontwikkeling. Kijk uit naar een veilige, rustgevende (werk) plek en zorg ervoor dat anderen hun negativiteit niet op jou projecteren waardoor jij het gevoel krijgt hierdoor niet meer zuiver te kunnen werken, de boodschappen die je doorkrijgt niet meer begrijpt of het gevoel krijgt te moeten ‘vluchten’.

Tip: Bedenk je dat je pas helemaal klaar bent voor nieuwe lessen of een nieuwe taak wanneer je je eigen verleden kunt laten rusten.

 

 

 

uitleg tarotkaartenZwaarden zeven

Intuïtieve ontwikkeling: Wees vooral eerlijk tegen jezelf. Probeer daadwerkelijk te geloven wat je ziet, hoort of op een andere manier ‘doorkrijgt’ maar overdrijf de dingen ook niet door juist te gaan ‘zweven’ of zelf dingen gaat ‘verzinnen’ omdat je graag boodschappen wilt doorgeven aan anderen. Je zult je nooit optimaal kunnen ontwikkelen wanneer je jezelf (en/of anderen) in de maling neemt en overal een boodschap in wilt zien of juist alles in twijfel trekt wat je ziet. Beiden instellingen zijn niet gunstig voor een goede spirituele ontwikkeling.

Tip: Ken je eigen verantwoordelijkheden en schuif deze nooit af op anderen. Wanneer iets mis gaat heb je daar zelf ook altijd een aandeel in. Blijf dit te allen tijde eerlijk onder ogen zien.

 

uitleg tarotkaartenZwaarden acht

Intuïtieve ontwikkeling: Je hebt zoveel in je, maar het komt er niet uit. Dit komt doordat je je eigen ontwikkeling tegenhoudt met je eigen gedachten. Gedachten zijn krachten en als je denkt dat je iets niet kunt, kun je het ook niet. En andersom.

Tip: Pep jezelf op en probeer geen zelfmedelijden te hebben. Van zelfmedelijden is nog nooit iemand vooruit gekomen. Je bindt jezelf als het ware vast met negatieve gedachten die je meetrekken in een neerwaartse spiraal. Laat dat!

 

 

 

tarotkaarten betekenisZwaarden negen

Intuïtieve ontwikkeling: Je leert steeds beter de dingen onder ogen te zien. Niet alleen de mooie en goede dingen, maar ook de verdrietige en boze dingen. Je angst neemt af en je leert meer relativeren en je intuïtie te volgen. Twee dingen die goed met elkaar in balans dienen te zijn en bij jou ook steeds beter met elkaar in balans aan het komen zijn.

Tip: Bekijk waar je je zorgen over maakt en welke zorgen ongegrond zijn. Laat deze zorgen direct los en zoek een oplossing voor de gegronde problemen zodat je zo spoedig mogelijk verder kunt werken aan je eigen spirituele ontwikkeling. Zorgen, al dan niet gegrond, vormen een rem!

 

 

Zwaarden tien

Intuïtieve ontwikkeling: Je leert steeds beter de situaties in de hand te houden en je eigen invloed hierop uit te oefenen! Het moeilijkste heb je achter de rug, je ontwikkeling volgt vanaf nu een stijgende lijn omhoog!

Tip: Hoe meer je je problemen achter je kunt laten, hoe helderder wordt je (zelf) inzicht. Verdriet vertroebelt.

 

 

 

 

betekenissen tarotkaartenZwaarden Schildknaap

Intuïtieve ontwikkeling: Je krijgt steeds duidelijker inzicht in wat mensen voor zichzelf proberen te houden. Deze kaart kan zowel een waarschuwing voor jezelf als voor een ander inhouden. Handigheid krijgen in een bepaalde vaardigheid kan soms leiden tot ‘spel’ en zelfs tot ‘bedrog’.

Tip: Blijf zuiver werken en gebruik geen trucjes. Maar… laat je ook niet door een ander in de maling nemen die vaker met dit bijltje heeft gehakt…

 

 

 

 

betekenissen tarotkaartenZwaarden Ridder

Intuïtieve ontwikkeling: Je bent niet bang meer, integendeel. Soms kun je zelfs boos worden wanneer iets of iemand (uit het hiernamaals of uit het hier en nu?) de confrontatie met je probeert aan te gaan. Of je probeert het zelf op een wat (te) directe manier.

Tip: Blijf te allen tijde kalm, doe wat rustiger aan en laat je zelf ook niet uit de tent lokken.

 

 

 

 

betekenissen tarotkaartenZwaarden Koningin

Intuïtieve ontwikkeling: Je bent steeds beter in staat je gevoelens te uiten en je hiermee te bevrijden van vast zittende emoties. Je kennis van het spirituele groeit en groeit en groeit, maar… welke kant kies je? De positieve of de negatieve?

Tip: Soms wordt deze kaart in verband gebracht met een heks of hekserij. Het kan zijn dat je aanleg hebt voor Wicca of Paganisme, maar… probeer je vooral te focussen op het positieve, hoeveel je misschien ook kunt. Bedenk je dat negatieve ‘spells’ of rituelen nooit ongestraft blijven. Zelfs niet voor iemand die veel weet en kan…

 

 

betekenissen tarotkaartenZwaarden Koning

Intuïtieve ontwikkeling: Jouw talent is absoluut gedachtekracht. Door je wensen te visualiseren kun je ze uiteindelijk in vervulling laten gaan. Wees echter voorzichtig met wat je wenst. Straks krijg je het ook nog en pakt het geheel anders uit dan eigenlijk je bedoeling was…

Tip: Laat je niet in met duistere machten!

 

 

 

 

Kleine Arcana, Bekers

betekenissen tarotkaartenBekers Aas

Intuïtieve ontwikkeling: Je zit goed in je vel, daardoor sta je ook open voor anderen en kun je onbaatzuchtig helpen. Het mooie hiervan is, is dat je ook in staat bent jezelf te helpen en te ‘genezen’ van stress of andere negatieve energie. Vergeet dus jezelf niet en voorzie ook in je eigen behoeften.

Tip: Uit je intuïtie eens op een creatieve manier: schilderen, tekenen, schrijven, boetseren, musiceren etc. Je hebt het talent om in trance te kunnen raken en intuïtief prachtige dingen te maken.

 

 

 

betekenissen tarotkaartenBekers twee

Intuïtieve ontwikkeling: Je leert steeds beter onbevooroordeeld te zijn en stelt je steeds meer open voor de signalen die je doorkrijgt, ongeacht wat je hier zelf van vindt. Ook leer je steeds beter anderen aan te voelen waardoor je steeds beter in staat bent hun emoties, gevoelens en zelfs gedachten op te pikken waardoor je je goed in anderen kunt verplaatsen.

Tip: Doe eens wat telepathische oefeningen samen met iemand anders. Je zult zien dat je goed scoort!

 

 

 

betekenissen tarotkaartenBekers drie

Intuïtieve ontwikkeling: Je spirituele ontwikkeling bereikt een hoogtepunt. Dat waarin jij je probeert te specialiseren, gaat je steeds beter af. De training van je intuïtie begint werkelijk vruchten af te werpen!

Tip: Blijf vooral open staan voor je eigen innerlijke stem, je eigen intuïtie. Luister naar het ‘onderbuik-gevoel’ dat je bevestiging geeft over iets dat wel of juist helemaal niet goed voelt ook al zegt je verstand soms iets anders.

 

 

 

 

betekenissen tarotkaartenBekers vier

Intuïtieve ontwikkeling: Je hebt het gevoel even stil te staan. Mogelijk ben je wat ontevreden over de huidige gang van zaken en ben je hier zo mee bezig dat je andere mogelijkheden misschien niet ziet terwijl ze zeker wel aanwezig zijn.

Tip: Besteed wat meer aandacht aan je begrip, compassie en medeleven voor anderen. Zolang je vooral met jezelf bezig bent, met vooral de dingen die je niet goed vindt gaan en dus al met al wat negatieve gedachten of gevoelens hebt, zal je persoonlijke ontwikkeling stagneren.

 

 

 

betekenissen tarotkaartenBekers vijf

Intuïtieve ontwikkeling: Je zit waarschijnlijk niet zo lekker in je vel wat invloed kan hebben op je eigen ontwikkeling. Misschien heb je zelf nog veel verdriet over iets of iemand die je bent verloren of ben je onzeker over bepaalde keuzes die je hebt gemaakt en besteed je meer aandacht aan treurnis dan aan je groei.

Tip: Blijf vertrouwen hebben in jezelf en in je eigen kunnen. Je eigen ontwikkeling heb je echt zelf in de hand. Je maakt altijd nog zelf de keuze in verband met hoe je je wilt voelen en hoe je verder wilt. Laat verdriet of onzekerheid niet de boventoon voeren en blijf er vooral niet in hangen. Dit zorgt voor ‘ruis’ op de lijn naar het onderbewuste, naar je intuïtie. Zodra je een voor jezelf goede beslissing hebt genomen zal je persoonlijke groei ook weer worden gestimuleerd en je persoonlijke ontwikkeling weer worden voortgezet.

 

betekenissen tarotkaartenBekers zes

Intuïtieve ontwikkeling: Mogelijk had je als kind paranormale ervaringen en denk je vaak terug aan deze voorvallen. Misschien kun je één en ander nu ook beter plaatsen en beter begrijpen waarom bepaalde dingen zijn gebeurd of waarom je sommige dingen kreeg te zien.

Tip: Bedenk waar je vroeger bang voor was of wat je juist heel prettig vond en op grond daarvan je ontwikkeling voort te zetten. Overwin je angsten en geniet van waar je je prettig bij voelt. En groei!

 

 

 

betekenissen tarotkaartenBekers zeven

Intuïtieve ontwikkeling: Misschien vind je het moeilijk een keuze te maken uit alle mogelijkheden die nu op je pad komen. Probeer je te specialiseren in wat je het beste kunt, des te groter is de kans van slagen. Benut je talent en maak een keuze. Een onverwachte paranormale ervaring zal je hier meer inzicht in kunnen geven, maar stel niet al te hoge verwachtingen voor jezelf; dan kun je alleen maar teleurgesteld raken.

Tip: Blijf met beide benen op de grond. Het is goed om je te (blijven) ontwikkelen maar ik raad altijd iedereen af te gaan ‘zweven’. We leven immers in hier en nu. Spiritualiteit is een goed hulpmiddel maar dient nooit de overhand te krijgen. Vermijd genotsmiddelen om ‘in the mood’ te komen, die heb je helemaal niet nodig…

 

betekenissen tarotkaartenBekers acht

Intuïtieve ontwikkeling: Je bent bezig je los te maken van (verkeerde) gewoonten en/of bepaalde opvattingen en stelt je meer en meer open voor het spirituele. Mogelijk sta je hierbij ook voor een keuze en vindt je het moeilijk een bepaalde spirituele richting te kiezen.

Tip: Laat je door niemand beïnvloeden bij het kiezen van de voor jou juiste richting. Volg je gevoel en gaandeweg zal vanzelf blijken of je de juiste stap hebt genomen. Veranderen kan altijd nog, al is de kans groot dat je als je je door je intuïtie laat leiden als vanzelf de juiste beslissing zult nemen.

 

 

 

betekenissen tarotkaartenBekers negen

Intuïtieve ontwikkeling: Dit is een goed moment om meer aandacht te besteden aan je persoonlijke ontwikkeling, of liever gezegd: te genieten van wat je tot nu toe al hebt bereikt. Je bent in staat anderen te helpen, maar… laat hen er niet altijd zelf om vragen. Wanneer je het gevoel hebt dat iemand echt hulp kan gebruiken, zet dan gerust de eerste stap en pols voorzichtig hoe diegene zich voelt zonder iemand direct te overvallen met ongevraagd advies.

Tip: Dit is een goed moment om healing te geven of te ondergaan. De kans op een positief resultaat is juist nu bijzonder groot. Blijf zorgen voor een goede balans tussen lichaam en geest en vermijd overdaad op alle gebied…

 

 

betekenissen tarotkaartenBekers tien

Intuïtieve ontwikkeling: Je bent gelukkig met wat je is overkomen en wat je allemaal al hebt bereikt op spiritueel vlak. Blijf op een positieve manier werken aan je persoonlijke groei op dit gebied en ervaar niets als ‘vanzelfsprekend’. Blijf dankbaar en blijf open staan voor nieuwe (levens)lessen.

Tip: De kans is groot dat je een nieuwe fase ingaat betreffende je persoonlijke ontwikkeling en een oude fase kunt gaan afsluiten. Je bent toe aan nieuwe ervaringen op een hoger en waarschijnlijk ook beter niveau. Mooie dingen komen je tegemoet, geniet er maar van!

 

 

betekenissen tarotkaartenBekers Schildknaap

Intuïtieve ontwikkeling: Je begint je steeds meer bewust te worden van het feit dat je innerlijke stem, je intuïtie bijna altijd de waarheid spreekt en dat je wat de stem zegt niet (meer) zo vaak in twijfel hoeft te trekken. Vooral in je dromen zie en hoor je dingen die een boodschap voor jou bevatten (of voor iemand anders!). Probeer hiervoor open te staan en je dromen te onthouden zodat je de boodschap na het ontwaken kunt doorgeven aan de persoon voor wie dit bestemd is.

Tip: Wees je ervan bewust dat, hoe intuïtief je ook bent, je nog veel dient te leren. Je hebt alles in je om een goede therapeut te worden, maar niemand is immers ooit uitgeleerd! Mediteren is iets waar je juist op dit moment veel aan zou kunnen hebben. Doe dit lekker alleen of in een groep onder begeleiding, wat je zelf het prettigst vindt. Grote kans dat je dingen krijgt te zien/horen die je niet had verwacht maar waar je heel blij mee zult zijn!

 

betekenissen tarotkaartenBekers Ridder

intuïtieve ontwikkeling: Op dit moment is het vooral belangrijk dat je plezier hebt in wat je doet. Dat je houdt van wat je aan het leren bent of in de praktijk brengt. Alles wat je doet doe je met liefde en plezier en dat is al het halve werk! Daarnaast beschik je over een groot inlevingsvermogen wat onmisbaar is als je je op spiritueel vlak wilt ontwikkelen.

Tip: Je straalt zachtheid, vriendelijkheid en liefde uit waardoor anderen je vertrouwen en zich graag met hart en ziel aan je overgeven. Blijf echter ook aan jezelf denken en geef niet al je energie weg. Laad jezelf van tijd tot tijd ook lekker even op, zorg voor voldoende ontspanning en geef jezelf net zoveel liefde als je anderen geeft!

 

 

Bekers Koningin

Intuïtieve ontwikkeling: Het is prima dat je jezelf aan het ontwikkelen bent, niemand is immers ooit uitgeleerd, maar het mag wel gezegd worden dat jij een ‘natuurtalent’ bent. Een geboren, natuurlijke therapeut. Je hebt vaak voorgevoelens, voorspellende dromen en misschien zelfs visioenen die uitkomen. Daarnaast bezit je een groot inlevingsvermogen, veel zorgzaamheid en een flinke dosis creativiteit.

Tip: Je bent zeer ontvankelijk en daar ligt soms ook het gevaar. Blijf je daarom goed beschermen tegen minder positieve energieën en/of entiteiten die ook voelen dat je ontvankelijk bent en hier misbruik van willen maken. Zolang je positief bezig blijft, positief blijft denken, zul je ook vooral positieve energie aantrekken. Zie dit slechts als kleine waarschuwing, want je bent absoluut goed bezig!

 

betekenissen tarotkaartenBekers Koning

Intuïtieve ontwikkeling: Je bent bijzonder gevoelig en bezit de kracht iedereen op passende wijze van advies te voorzien. Dit dankzij je grote inlevingsvermogen, medeleven en creatieve denkwijze. Je bent zelfs in staat tot healen, dus als je hier nog niet over hebt nagedacht is een cursus Reiki, magnetiseren of andere wijze van natuurlijk genezen absoluut aan te raden.

Tip: Je bent voor velen een rots in de branding, een vertrouwenspersoon, maar blijf ook goed voor jezelf zorgen. Wees matig met eten en drinken en zorg voor voldoende (nacht) rust. Blijf je verantwoordelijkheden nemen, zeker ook ten opzichte van jezelf!

 

Kleine Arcana, Pentakels

betekenissen tarotkaartenPentakels Aas

Intuïtieve ontwikkeling: Je hebt iets gevonden waar je veel plezier in hebt en ook nog eens erg goed in blijkt te zijn. Je staat aan het begin van weer een nieuwe fase in je ontwikkeling met zeer goede vooruitzichten met betrekking tot de toekomst.

Tip: Je staat helemaal open voor het spirituele en daardoor zul je merken dat je persoonlijke talenten op dit gebied steeds meer tot ontwikkeling komen. Vooral het goed aanvoelen van personen/situaties en telepathie behoren tot je persoonlijke talenten op dit vlak.

 

 

 

Pentakels twee

Intuïtieve ontwikkeling: Je past je doorgaans goed aan aan verschillende situaties en/of verschillende consultanten die bij je komen om raad. Toch lijk je nog niet werkelijk één bepaalde specialisatie te hebben gevonden waar je je helemaal aan wilt wijden, je verder in wilt ontwikkelen. Bedenk je dat je beter één tot twee dingen werkelijk goed kunt, dan zes dingen half.

Tip: Blijf alert voor wat je van Gene Zijde of via andere kanalen door krijgt. Maak altijd de juiste keuze op gevoel zonder al te veel te analyseren. Twijfel veroorzaakt altijd ‘ruis’. Ook op de lijn naar je eigen onderbewustzijn.

 

 

 

betekenis tarotkaartenPentakels drie

Intuïtieve ontwikkeling: Je bent echt op de goede weg een gerenommeerd en gerespecteerd therapeut(e) te worden. Je zet je voor de volle 100% in, leert hierbij zowel van je eigen ervaringen als die van anderen en gebruikt al je opgedane kennis op een positieve manier.

Tip: Je aangeboren talenten weet je telkens weer uit te breiden door te blijven leren en steeds weer open te staan voor nieuwe ervaringen op spiritueel gebied. Je groeit en blijft groeien als je op deze manier verder gaat.

 

 

 

betekenissen tarotkaartenPentakels vier

Intuïtieve ontwikkeling: Je bent momenteel te krampachtig bezig met jezelf te ontwikkelen op spiritueel gebied. Je (te) grote behoefte aan zekerheid momenteel zet juist een rem op je eigen ontwikkeling. Wanneer je alles wat je voelt of ziet wilt verklaren blokkeer je juist je aangeboren intuïtie. Durf meer te vertrouwen op je gevoel, en probeer dit gevoel niet telkens te analyseren (waarom voelt het wel/niet goed?) Ook het zoeken naar bewijzen van wat je ziet of voelt werkt averechts. Vaak valt pas veel later op zijn plek wat je voorvoelde of voorzag, het universum bepaalt wanneer voorspellingen of voorgevoelens uitkomen. Niet jijzelf.

Tip: Probeer het spirituele niet te manipuleren of te sturen. Dit zal averechts werken. Kijk even in de spiegel: Waarom trek je alles in twijfel wat je ‘voelt’? Stop met alles analyseren en durf meer vertrouwen te hebben. Ook en vooral in jezelf!

 

betekenissen tarotkaartenPentakels vijf

Intuïtieve ontwikkeling: Je lijkt even in een dipje te zitten met betrekking tot je eigen ontwikkeling. Misschien zit je niet zo lekker in je vel, voel je je niet optimaal gezond (op lichamelijk of geestelijk vlak), voel je je wat onzeker en heb je eigenlijk wat hulp nodig om je weer even uit je dalletje te trekken. Durf ook om die hulp te vragen en zoek iemand die je weer (tijdelijk) kan begeleiden tot het weer beter gaat.

Tip: Je wilt het graag liever alleen doen en wilt anderen niet lastig vallen met jouw vragen om hulp en advies. Dit is de verkeerde houding. Als je juist nu alleen blijft ‘doormodderen’ zal het niet beter gaan, maar juist alleen maar verder bergafwaarts. Wanneer je eerlijk bent naar je omgeving zal men je juist graag helpen!

 

betekenissen tarotkaartenPentakels zes

Intuïtieve ontwikkeling: Je probeert anderen zo goed mogelijk te helpen, maar verliest soms het overzicht met betrekking tot wat de consultant nodig heeft en wat je hem/haar geeft. Soms staat deze kaart voor een te zakelijke instelling ten opzichte van spiritualiteit, soms staat de kaart voor een te gulle houding. Jij kunt voor jezelf het beste beoordelen welke betekenis op jou van toepassing is.

Tip: Blijf erop toezien dat de gegeven hulp in evenwicht blijft met wat de vraagsteller nodig heeft. Geef niet te weinig, maar ook niet te veel. Probeer juist in te schatten wat de consultant nodig heeft en probeer je hulp hier juist op af te stemmen. Wanneer je te veel doet kost het je te veel energie wat ten koste kan gaan van je eigen gezondheid. Geef je te weinig, zal de consultant niet tevreden zijn en dit door vertellen aan anderen waardoor je goede naam in diskrediet gebracht kan worden.

 

betekenissen tarotkaartenPentakels zeven

Intuïtieve ontwikkeling: Je lijkt het gevoel te hebben dat je ontwikkeling op spiritueel gebied even stil staat. Je doet je best maar de door jou gewenste resultaten laten even op zich wachten. Hierdoor bestaat de kans dat je je motivatie verliest en even neigt naar niets doen.

Tip: Forceer niets, maar blijf rustig en vooral in je eigen tempo doen wat je doet en heb vertrouwen in het feit dat wanneer de tijd er rijp voor is je vanzelf weer een stap verder zult komen. Sommige fases duren lang, sommige wat korter. Soms gaat het snel, soms langzaam. Accepteer dit en blijf plezier hebben in wat je doet zonder al te hoge verwachtingen te koesteren. Geduld is een schone zaak, maar wordt uiteindelijk altijd beloond.

 

 

betekenissen tarotkaartenPentakels acht

Intuïtieve ontwikkeling: Je staat (weer) aan het begin van iets nieuws. Mogelijk probeer je jezelf een nieuwe techniek of manier van werken eigen te maken. Mogelijk kost het je veel tijd en energie maar het plezier dat je erin hebt is je duidelijk aan te zien en zal ervoor zorgen dat je deze nieuwe interesse langzaam maar zeker zult kunnen uitbreiden naar iets groters.

Tip: Blijf vertrouwen op je eigen intuïtie en je eigen kunnen. Je bent absoluut op de goede weg, dus ga vooral lekker door op de door jou ingeslagen weg. Haastige spoed is zelden goed en waarom zou je je haasten? Je hebt alle tijd om dit uit te laten groeien tot iets moois!

 

 

Pentakels negen

Intuïtieve ontwikkeling: Je voelt je goed bij wat je doet en weet voor jezelf dat je de juiste keuzes hebt gemaakt. Het werken op intuïtieve wijze gaat je steeds beter af en je hoeft er steeds minder moeite voor te doen doordat je steeds beter op jezelf durft te vertrouwen zonder alle boodschappen die je doorkrijgt (uit je onderbewustzijn of van Gene Zijde) te willen analyseren. That’s the spirit! Mensen kennen je naam inmiddels en komen vaak uit zichzelf naar je toe voor hulp zonder dat je hierom hoeft te vragen. Soms wordt het je zelfs even te veel en heb je de neiging je even terug te trekken of zelfs helemaal af te sluiten voor de omgeving.

Tip: Blijf ondanks je succes met beide benen op de grond staan en blijf ervoor zorgen dat je bedoelingen goed en zuiver zijn en blijven. Ga praktisch met je talenten om en blijf je realiseren dat je niet beter bent dan wie dan ook; iedereen heeft immers zijn eigen kwaliteiten.

 

betekenissen tarotkaartenPentakels tien

Intuïtieve ontwikkeling: Je hebt ontzettend veel geleerd en bent er duidelijk aan toe deze opgedane kennis met anderen te delen. Je hebt inmiddels veel meer zelfvertrouwen gekregen en bent zeker genoeg van jezelf en de situaties waarmee je te maken krijgt om anderen te kunnen bijstaan en… hier ook daadwerkelijk van te genieten. Zelfs voor groepen mensen sta je je mannetje en men geniet zowel van jou (als persoon) als van wat je hen te vertellen hebt.

Tip: Je bent inmiddels in staat alle mogelijke situaties die in verband staan met spiritualiteit te beheersen. Blijf jezelf in acht nemen, maar blijf vooral plezier hebben in wat je doet en de mensen met de juiste bedoelingen helpen.

 

betekenissen tarotkaartenPentakels Schildknaap

Intuïtieve ontwikkeling: Je staat voortdurend open om weer nieuwe dingen te leren. Je bent daarnaast bereid hard om te werken aan jezelf en je eigen spirituele ontwikkeling. Ook ben je behulpzaam, kun je anderen goed aanvoelen en zie je altijd en overal nieuwe kansen om verder te komen op spiritueel gebied, zowel voor jezelf als voor anderen.

Tip: Je bent heel goed bezig. Misschien kun je overwegen weer een nieuwe studie te beginnen op spiritueel niveau. Probeer ook wat vaker te mediteren; je zult versteld staan van de inzichten die je tijdens een goede meditatie kunt krijgen.

 

 

betekenissen tarotkaartenPentakels Ridder

Intuïtieve ontwikkeling: Je bent stabiel en betrouwbaar, maar hebt soms wel moeite met het volgen van je intuïtie. Dit komt omdat je behoorlijk geaard bent, misschien zelfs wat ‘te’. Je bent standvastig en hebt ook veel behoefte aan zekerheid waardoor je soms wat traag kunt zijn in het juist interpreteren van je gevoelens, omdat je eerst zeker van je zaak wilt zijn voor je daadwerkelijk actie durft te ondernemen.

Tip: Durf wat meer op je intuïtie te vertrouwen zonder alles te willen analyseren waarom iets goed voelt of juist niet. Probeer wat meer je gevoel te volgen; iets voelt goed of niet. Het waarom doet er eigenlijk niet zoveel toe. Volg je hart! Dieren volgen ook hun instinct zonder een bepaalde onrust of angst te analyseren. Ze leven gewoon naar hun gevoel waardoor ze ook meestal aan onvoorziene gevaren kunnen ontsnappen.

 

betekenissen tarotkaartenPentakels Koningin

Intuïtieve ontwikkeling: Je bent zorgzaam, betrouwbaar en beschermend van aard. Wanneer je het juiste pad blijft volgen zal je je steeds beter en sneller gaan ontwikkelen op spiritueel gebied. Vooral wanneer je een verzorgende rol op je kunt nemen ben je helemaal in je element. Het liefst in een huiselijke setting.

Tip: Verdiep je eens in natuurgeneeskunde. Planten, kruiden, oliën. De natuur heeft veel te bieden op het gebied van genezing en jij kunt hier heel goed mee leren werken mits je je hiervoor wilt openstellen. De positieve krachten der natuur zijn voor jou absoluut geschikt om mee te leren omgaan zodat je hiermee zowel jezelf als anderen passende hulp kunt bieden.

 

betekenissen tarotkaartenPentakels Koning

Intuïtieve ontwikkeling: Je bent beschermend, praktisch denkend en betrouwbaar. Daarnaast bezit je meer dan voldoende moed om telkens weer iets nieuws uit te proberen en telkens weer een stapje verder te gaan. Zeker ook op spiritueel niveau. Je zult merken dat je steeds meer succes zult krijgen in dat waarin je je aan het verdiepen bent en zelfs tot één van de betere in dit vakgebied kunt worden. Dit omdat je niet alleen bereid (en in staat) bent anderen passende hulp te bieden, maar daarnaast ook heel goed je eigen grenzen weet aan te geven.

Tip: Alles wat te maken heeft met coaching, begeleiding of healing is iets dat je heel goed zou kunnen leren. Kies een bepaalde richting om je in te specialiseren zodat je je eigen praktijk kunt beginnen of je eigen praktijk hiermee kunt uitbreiden.

 

Copyrights van de Rider Waite Tarot op deze pagina: U.S. Games Systems.

Tarot blog >HOME