Betekenissen tarotkaarten werk en carrière

Betekenissen tarotkaarten werk en carrière

Wat zijn de betekenissen van de tarotkaarten met het oog op werk en carrière? Is het goed om die promotie even voorbij te laten gaan? En waarom dan wel of niet? Of is het toch beter om een andere baan te zoeken? Alle 78 kaarten zijn ook te betrekken op zakelijke aangelegenheden en kunnen op dit gebied wel degelijk advies geven. Of een waarschuwing!

De tarot is toepasbaar bij vragen over dagelijkse situaties op het werk, de carrière of samenwerkingsverbanden met cliënten, zakenpartners of andere zakenrelaties.

Onderstaande teksten zijn eerder verschenen in het boek De Intuïtieve Tarot.

Het boek is inmiddels uitverkocht, maar tweedehands nog te bestellen via onderstaande link.

De Intuïtieve Tarot

 

Voor meer interessante artikelen over tarot, zie het Tarot Blog.

Copyrights van de Rider Waite Tarot op deze pagina: U.S. Games Systems.

 

Rider Waite Tarotkaarten bestellen?>KLIK

Uitleg

Voor je een vraag stelt die betrekking heeft op je carrière, bedenk je dan voor je de kaarten schudt of je meer inzicht wenst over je huidige werksituatie (carrière) of juist over een eventuele fusie of partnerschap (zakenpartners).

Werkwijze:

  1. Ga met je kaarten op een plek zitten waar de sfeer goed is, steek desnoods een kaarsje en/of wierookje aan als je dit prettig vindt.
  2. Schud met gesloten ogen de kaarten terwijl je je vraag stelt.
  3. Spreid de kaarten (blind) uit op tafel.
  4. Open je ogen en kies de kaart die er voor jou ‘uit springt’.
  5. Pak deze kaart en zoek de betekenis ervan op in het overzicht hieronder.
  6. Bekijk de kaart, lees hierbij de korte beschrijving en kijk welk gevoel dit – met betrekking tot je vraag – bij jou teweeg brengt. Denk er niet al te lang over na; jouw eerste reactie bevat het antwoord!

 De Grote Arcana

 

 

0. De Dwaas

Carrière: Misschien heb je twijfels over het feit of je hier wel op je plaats bent. Misschien wil je iets anders gaan doen, maar weet je nog niet goed wat. Durf je eigen beslissingen te nemen en laat je niet in een bepaalde richting sturen door anderen. Niemand kan in je hart of in je hoofd kijken en niemand weet dus wat je werkelijk wilt. Pas je niet aan anderen aan, maar trek je eigen plan en volg je gevoel. Begin met een nieuwe cursus als dit je leuk lijkt, solliciteer als dit goed voelt. Durf je eigen weg te gaan.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen niet zo goed samenwerken daar er sprake zal zijn van gedachteloosheid en impulsiviteit. De Dwaas staat voor alles open maar is wars van verantwoordelijkheid. Vrijheidlievend en onervarenheid.

 

betekenissen tarotkaarten

 

1. De Magiër

Carrière: Je bent zeer intelligent én creatief, en wanneer je deze twee talenten samen bundelt, steek je met kop en schouders boven de rest uit. Je hebt net dat beetje extra in huis waardoor succes niet uit kan blijven. Wat wel nodig is, is dat je jezelf ook kenbaar maakt als creatief en slim. Durf jezelf te promoten, durf te laten zien wat je kunt. Bij de Magiër is zelden sprake van een of/of situatie, meestal is het en/en, juist omdat de Magiër in staat is alles voor elkaar te krijgen wat hij wil. In het begin zullen er keuzes gemaakt moeten worden, maar al gauw zal blijken dat je in staat bent meerdere dingen tegelijk te doen, omdat je vanzelf leert je talenten op de juiste manier met elkaar te combineren. Neem bijvoorbeeld aarde en water. Het zijn twee totaal verschillende elementen, maar gebruik je ze op de juiste manier samen, dan bent je in staat iets geheel nieuws te kweken! Blijf ook vooral in jezelf geloven. Het zou jammer zijn als je een mooie kans zou mislopen omdat je juist op dat moment twijfels hebt over je eigen capaciteiten.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen goed samenwerken daar er sprake zal zijn van wilskracht en creativiteit. De Magiër gelooft in zichzelf en zijn kunnen, is vastbesloten en weet van zichzelf wat hij wel en niet kan. Zelfbewustheid en leiderschap.

 

betekenissen tarotkaarten

 

2. De Hogepriesteres

Carrière: De Hogepriesteres staat voor geduld, begrip, rust en intuïtieve vaardigheden. Misschien is het goed om werk te gaan doen dat ook hiermee te maken heeft? Misschien kun je iets gaan doen op maatschappelijk gebied, kun je hulpverlener worden, therapeut, psycholoog, etc. ? Misschien zelfs iets op spiritueel gebied, bijvoorbeeld Reikimaster, tarotist, astroloog of medewerker in een esoterische (web)winkel. Heb je al een leuke baan, misschien is dit dan een advies om je rustiger en begripvoller op te stellen naar je collega’s? Blijf in ieder geval goed naar je eigen gevoel luisteren en doe wat je hart je ingeeft. Misschien een cursus op spiritueel gebied naast je werk om je intuïtieve vaardigheden meer te leren ontwikkelen en tevens voor ontspanning? Blijf in ieder geval op je werk je eigen ding doen en laat je niet opjagen of manipuleren door anderen, maar blijf vooral je eigen gevoel volgen.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen redelijk goed met elkaar samenwerken daar men elkaar haarfijn aanvoelt en er sprake zal zijn van wederzijds begrip en vertrouwen. Echter aan communicatie kan het wel eens ontbreken. Voordeel van dit partnerschap is het vermogen om situaties van te voren goed in te schatten. De Hogepriesteres heeft een vooruitziende blik. Het nadeel de soms (te) afwachtende houding. Intuïtie en geduld.

 

betekenissen tarotkaarten

 

3. De Keizerin

Carrière: Je kunt je gaan voorbereiden op een verandering te goede! De Keizerin kondigt meestal een nieuwe ontwikkeling in de werksfeer aan en niet zelden gaat het hier om een vooruitgang! Ook een geheel nieuwe functie behoort tot de mogelijkheden.

Zakenpartners: Deze partners kunnen goed met elkaar samenwerken daar men elkaar inspireert. Er zal sprake zijn van creativiteit en vooruitgang. De Keizerin is het toonbeeld van vruchtbaarheid op alle gebied. Zekerheid en groei.

 

betekenissen tarotkaarten

 

4. De Keizer

Carrière: Grote kans dat je een stapje vooruit gaat op het gebied van werk. Dankzij je mentale kracht kun je bepaalde ideeën gaan realiseren. Je bent betrouwbaar en standvastig, maar blijf bovenal menselijk en waak ervoor dat je jezelf te star opstelt naar anderen toe. Jouw wil is geen wet, ook al zou je dit soms graag anders zien… Je bent gedisciplineerd en verantwoordelijk en dat kun je ook best van je collega’s verwachten. Maar probeer het zo te brengen dat het niet overkomt als commanderen. Je hebt hard gewerkt aan je carrière en juist door je eigen standvastigheid zul je merken dat zich bepaalde kansen zullen voordoen, maar ook dán zul je gedisciplineerd te werk moeten blijven gaan om het tot een succes te maken.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen redelijk goed met elkaar samenwerken daar er sprake zal zijn van verantwoordelijkheid en vertrouwen. Soms zal koppigheid en onbuigzaamheid wat roet in het eten gooien maar desondanks is succes te verwachten. De Keizer is zeer organisatorisch aangelegd en heeft een rationele instelling. Macht en overwinning.

 

betekenissen tarotkaarten

 

5. De Hogepriester

Carrière: Op werkgebied is het mogelijk dat er een contract wordt getekend of dat je goede hulp krijgt van iemand op de werkvloer om verder te komen. Stel je eerlijk, betrouwbaar en behulpzaam op. Deze houding zal je een heel eind op weg helpen in je carrière.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen goed met elkaar samenwerken daar er sprake zal zijn van plichtbewustzijn en steun. De Hogepriester is dienstbaar, gewetensvol en religieus. Onderwijs en advies.

 

 

6. De Geliefden

Carrière: Mogelijk kom je in verband met werk voor een keuze te staan en probeer dan bij het nemen van een beslissing ook vooral goed naar je gevoel te luisteren. Misschien krijg je niet direct iets nieuws voorgeschoteld maar kom je erachter dat wat je momenteel doet ook daadwerkelijk is wat je echt wílt doen, en dat je dus voor de volle 100% voor uw huidige baan kiest.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen redelijk goed met elkaar samenwerken daar er sprake is van liefde voor het werk en harmonie. De Geliefden hebben soms moeite met het maken van keuzes, maar staan doorgaans wel met heel het hart achter een bepaalde beslissing wanneer deze eenmaal is genomen. Schoonheid en werkelijk samenwerking.

 

 

7. De Zegewagen

Carrière: Je kunt rekenen op een flinke sprong vooruit. Misschien heb je deze grote sprong kortgeleden al gemaakt. Dan kun je ervan uitgaan dat je succes zult (blijven) hebben in je nieuwe functie, dat je meer verantwoordelijkheid zult krijgen en waarschijnlijk zelfstandiger zult kunnen gaan werken. Je bent goed op weg en zult blijven groeien, maar tegelijkertijd waarschuwt de Zegewagen je ervoor dat je moet opletten dat je niet meer doet dan je aankunt en dat je houding ten opzichte van anderen positief blijft.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen goed met elkaar samenwerken daar er sprake zal zijn van besluitvaardigheid en actie. Er wordt niet afgewacht maar flink aangepakt. De Zegewagen heeft soms de neiging iets te snel te willen maar kan absoluut succes bereiken. Zo nu en dan even pas op de plaats is echter wel gewenst. Zelfvertrouwen en vooruitgang.

 

 

8. De Kracht

Carrière: Je zit vol energie en dit is ook merkbaar op je werk. Doordat je goed naar je lichaam luistert (goede voeding en voldoende beweging) ben je in prima conditie en dit is de kracht achter jouw prestaties. Wanneer je je goed in je vel voelt, ben je ook beter in staat goed te presteren, en wat nog belangrijker is: je hebt hier ook plezier in! Houd ook op het werk je innerlijke kracht verborgen, maar gooi deze er in één keer uit op een juist moment, bijvoorbeeld wanneer je zeker weet dat een plan serieus genomen wordt en je hiermee hogerop kunt komen. Zorgt u ervoor dat je bepaalde onzekerheden of twijfels voor je houdt, maar probeer wel de onzekerheden en twijfels van anderen te ontdekken, dan ben je ze altijd een stapje voor!

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen goed samenwerken daar er sprake zal zijn van kracht en volharding. Men kan samen hindernissen overwinnen en geduld opbrengen om op het juiste moment actie te ondernemen. De Kracht heeft een enorm charisma en beschikt over een sterk karakter. Vruchtbaarheid en doorzettingsvermogen.

 

 

9. De Kluizenaar

Carrière: Je zult merken dat – wanneer je meer tijd aan je innerlijke zelf besteedt – je anders naar je omgeving gaat kijken. Zeker ook op het werk. Misschien vond je voorheen dat zo veel mogelijk geld verdienen en carrière maken tot de belangrijkste dingen in je leven hoorden, en ga je hier plotseling heel anders over denken? Probeer in te zien dat succes en een dikke bankrekening niets te maken hebben met werkelijk gelukkig zijn. Geluk is niet te koop! Werkelijk geluk zit vanbinnen en staat niet op de bank. Wat heb je immers aan een miljoen als je ernstig ziek zou zijn? Materieel bezit is dan plotseling helemaal niet meer belangrijk. Je zou zo alles inleveren om weer gezond te mogen zijn. Je zou daarvoor desnoods in een hutje op de hei gaan zitten, is het niet? Veel mensen beseffen helaas niet dat de dingen die al in hun bezit zijn eigenlijk de grootste rijkdom op aarde vormen die men zich maar wensen kan! Misschien dat je je, door komend jaar op innerlijke zoektocht te gaan, hierdoor ook anders op je werk gaat gedragen. Minder stress, meer vrije tijd, misschien wat minder salaris, minder succes, maar een groter gevoel van voldoening! Blijf op je werk ook vooral kalm, laat je niet opjutten en blijf over alles rustig nadenken voor je een beslissing neemt.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen niet zo goed samenwerken daar er te grote behoefte is aan zelfstandigheid en onafhankelijkheid. Daarbij is de Kluizenaar (ook wel Heremiet genoemd) nogal teruggetrokken van aard en gaat het liefst zijn eigen gang. Zwijgzaamheid en voorzichtigheid. Met betrekking tot zakelijke betrekkingen op spiritueel gebied kan deze kaart echter wel een goede voorbode zijn omdat hij ook wijsheid en rust met zich meebrengt.

 

 

10. Het Rad van Fortuin

Carrière: Je bevindt je in een vicieuze cirkel en blijft op de een of andere manier telkens in dezelfde positie ‘hangen’. Het beste advies momenteel is: doorbreek je oude patroon, doorbreek de sleur en probeer eens nieuwe ideeën uit! Volg desnoods een cursus die je vooruit zou kunnen brengen, vraag een gesprek aan met je leidinggevende of bespreek bepaalde dingen met je collega’s. Kijk desnoods uit naar een andere baan als je het op je werk niet meer naar je zin heeft. Het Rad van Fortuin staat meestal voor het accepteren van de dingen ‘omdat ze nu eenmaal zo zijn’ en het idee dat de situatie niet veranderd kan worden. Niets is minder waar, en soms is het Rad zelfs een voorbode voor geluk bij het gokken! Het ‘Lot’ bepaalt niet hoe je je leven indeelt, dat doe je zelf!

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen goed met elkaar samenwerken daar er sprake zal zijn van vertrouwen en geluk. Men staat open voor vernieuwing en is bereid risico’s te nemen. Het Rad helpt hierbij. Wanneer men op het juiste moment de juiste weg durft in te slaan zal dit beloond worden in de vorm van succes. Onverwachte kansen en faam.

 

 

11. De Gerechtigheid

Carrière: Blijf eerlijk en oprecht. Dit is de enige manier waarop je verder kunt komen. Wie liegt en/of bedriegt, zal hier vroeg of laat altijd op afgerekend worden! Voer je taken uit zoals men het van je verwacht en indien er onverhoopt toch iets verkeerd mocht gaan, kom er dan eerlijk voor uit en neem altijd de verantwoordelijkheid voor wat je wel of niet gedaan hebt, waardoor een fout is opgetreden. Vergissen is menselijk, en je eerlijkheid zal worden gewaardeerd.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen goed met elkaar samenwerken daar er sprake zal zijn van evenwicht en gelijkwaardigheid. De Gerechtigheid handelt naar eer en geweten en dus staat eerlijkheid hoog in het vaandel. Wel is het belangrijk dat beide partners de verantwoording durven nemen voor de eigen daden en men ook leert van wat in het verleden minder goed is gegaan. Indien dit het geval is zal er sprake zijn van vooruitgang en gerechtigheid in eigen voordeel. Wetten en regels.

 

 

12. De Gehangene

Carrière: Komend jaar kun je op werkgebied behoorlijk wat vertraging verwachten. Bepaalde plannen kunnen (nog) niet gerealiseerd worden, een promotie blijft uit, je vindt geen (nieuw?) werk, etc. Het vervelende is dat je hier niets aan kunt veranderen, behalve de stilstand te accepteren en rustig af te wachten tot het tij keert en ondertussen te leren anders te denken. Leer accepteren dat stilstand en tegenwerking soms de enige manieren zijn om meer inzicht te verkrijgen en in te zien dat sommige dingen gewoon anders moeten, zeker ook op het werk! Misschien heb je zelf wel iets verkeerd gedaan al die tijd, of iets niet goed aangepakt en wordt dit u nu pas duidelijk? Je zult zien dat – wanneer je accepteert dat het gewoon nu niet het moment is om uw plannen uit te voeren, en je de tijd die je moet wachten nuttig gebruikt om te leren en anders tegen de dingen aan te kijken – het goede moment zich vanzelf zal aandienen.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen niet zo goed met elkaar samenwerken daar er sprake zal zijn van stilstand en zelfopoffering. Soms zal men iets moeten inleveren om er uiteindelijk beter van te kunnen worden. De Gehangene neemt zijn tijd om op zijn kop de situatie eens heel anders te bekijken. Succes zal dus zeker mogelijk zijn mits één en ander geheel anders zal worden aangepakt. Ommekeer en concessies.

 

 

13. De Dood

Carrière: De kans is groot dat het werk er voor jou op zit, dat het tijd is om op zoek te gaan naar iets anders. Ook hier geldt: accepteer het. Het is niet de bedoeling dat je je halsoverkop in iets nieuws gaat storten, maar met beleid te werk gaat. Het afscheid is momenteel belangrijker dan het vinden van iets nieuws. Dit moet goed gebeuren, zodat je later niet met twijfels of vragen blijft zitten. Pas als het afscheid netjes is afgerond en je hier ook vrede mee hebt, kun je openstaan voor nieuwe mogelijkheden. Ook is het mogelijk dat het slechts een overgangsperiode betreft, dat je klaar bent met het uitvoeren van bepaald werk en dat er nieuwe taken op je liggen te wachten binnen hetzelfde bedrijf. Maar wat het ook is, je bent klaar voor iets nieuws. En ook al bevalt het idee van afscheid nemen je momenteel niet, sta er toch voor open, want een afscheid betekent lang niet altijd dat je erop achteruit zult gaan. Soms komt er zelfs iets beters voor in de plaats!

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen niet zo goed samenwerken daar er sprake zal zijn van een aflopende zaak en een daaropvolgend afscheid. De Dood staat voor de beëindiging van het oude en het begin van iets nieuws. Dit geldt ook voor een eventueel partnerschap. De Dood brengt niets blijvend met zich mee. Verlies en verandering.

 

 

14. De Gematigdheid

Carrière: Overhaast niets. Je kunt beter alles stukje bij beetje opbouwen en blijven groeien, dan in één keer hard van stapel lopen, alles geven en dan stilstaan. Het kost je op deze manier veel meer tijd, energie en kracht, en het uiteindelijke resultaat is hetzelfde, met als enige verschil dat je, als je hard van stapel loopt, over een paar maanden aan het eind van je Latijn bent. Terwijl je, als je rustiger aan begint, over een paar maanden nog kracht en energie genoeg heeft om lekker door te gaan en te blijven groeien. De Gematigdheid geeft aan dat je het op je werk prima naar je zin zult hebben komend jaar, en niet in de laatste plaats omdat je je werk op je eigen manier en in je eigen tempo kunt doen. Dit betekent niet dat je lui of ongeïnteresseerd kunt zijn, maar wel dat je jezelf niet laat opjagen. Probeer naast je werk ook niet te veel hooi op je vork te nemen. Een overvolle agenda is nergens voor nodig, zelfs niet als het gaat om bezoekjes aan vrienden, uitgaan, etc. Ook hier dien je de balans te vinden tussen werken en ontspannen. Geniet dan ook met volle teugen van je vrije tijd, des te beter kun je er weer tegen als de werkweek weer begint.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen goed met elkaar samenwerken daar er sprake zal zijn van gelijkgestemdheid en wederzijdse aanvulling. De Gematigdheid staat voor evenwichtigheid en balans en in staat compromissen te sluiten. Ordelijk en behoedzaam.

 

 

15. De Duivel

Carrière: Dit is niet het goede moment om mensen zomaar in vertrouwen te nemen. Oplichters, leugenaars en profiteurs liggen op de loer. Probeer niet te gretig op een bepaald aanbod in te gaan, maar onderzoek eerst of het wel waar is wat men beweert en of men de beloften die men maakt wel waar kan maken. Laat je niet beïnvloeden door lieden met gladde praatjes en mooie beloften. Een hebberige instelling zal je windeieren leggen, evenals egoïsme. Sta open voor mensen die het goed met jou voorhebben en die je willen waarschuwen voor degenen die je misschien willen gebruiken of misbruik van je willen maken. De Duivel houdt een belangrijke waarschuwing in: houd je ogen goed open en pas op wie je in vertrouwen neemt.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen niet goed met elkaar samenwerken daar er sprake zal zijn van controle-drang, jaloezie en manipulatie. Leugens, slechte adviezen en machtsspelletjes zijn te verwachten. De Duivel is een egoïst en heeft graag anderen in zijn macht. Onderdrukking en afhankelijkheid.

 

 

16. De Toren

Carrière: Indien je plotseling te maken krijgt met een onverwachte, voor jou negatieve gebeurtenis, zoals de beëindiging van je contract, een reorganisatie of een andere situatie die ervoor zorgt dat je je huidige werkzaamheden niet meer kunt uitoefenen, of zelfs moet uitkijken naar een andere baan, raak dan niet in paniek. Als het nu niet was gebeurd, dan had het wel op een ander moment plaatsgevonden. Het zat er al langer aan te komen, alleen was je je er nog niet van bewust. Voor iedere onverwachte verandering geldt: accepteer het en probeer in te zien dat dit niet zomaar gebeurt. Iedere gebeurtenis heeft een reden. Probeert te begrijpen wat de reden is van deze onverwachte gebeurtenis. Misschien zie je het achteraf uiteindelijk zelfs als een bevrijding!

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen niet goed met elkaar samenwerken daar er sprake zal zijn van escalatie. Woordenwisselingen, meningsverschillen en ergernis vieren hoogtij. De Toren laat zien hoe de bliksem op een onverwacht moment in kan slaan. Maar ook dat dit gepaard kan gaan met een flits van inzicht. En een gevoel van bevrijding. Abrupte verandering en opluchting achteraf.

 

 

17. De Ster

Carrière: Geloof in je dromen en neem geen genoegen met minder. Wanneer je werkelijk iets wilt, zul je dit ook kunnen bereiken, en komend jaar is geen jaar om compromissen te sluiten. Wees creatief, heb vertrouwen in je eigen kunnen en blijf je doel nastreven. Probeer je droom te verwezenlijken: de kans is groot dat het je lukken gaat! Durf ook gerust een risico te nemen als je de kans krijgt te investeren in je ideaal. Komende tijd kan er weinig misgaan, mits je maar in jezelf blijft geloven. Krijg je een baan aangeboden die goed betaalt, maar heb je desondanks het gevoel dat deze niet echt bij je past? Durf dan ook gerust ‘nee’ te zeggen. Wat heb je aan een baan die goed betaalt maar waar je iedere dag met tegenzin naartoe gaat? Geloof in je dromen: ‘Waar een wil is, is een weg’!

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen goed met elkaar samenwerken daar er sprake zal zijn van gelijkgestemdheid en openheid. Na een wat moeilijke periode kan men weer hoopvol vooruit kijken, want de plannen die nu gemaakt worden hebben grote kans van slagen. Vertrouwen en positieve energie.

 

 

18. De Maan

Carrière: In je werk kun je komende tijd misschien wat bang zijn. Faalangst, onzekerheid, examenvrees of het niet vertrouwen van je collega’s. Probeer bepaalde situaties niet uit de weg te gaan, maar ga de uitdaging aan! Misschien is de angst voor het onbekende groter dan de angst om te falen. Ga daarom juist de confrontatie aan met je eigen angsten en onzekerheden, zodat je erachter kunt komen dat de sprong in het onbekende ook juist positief kan uitpakken! Toch is het nu niet de juiste periode om belangrijke beslissingen te nemen of serieuze plannen voor de toekomst te maken. Komende tijd is het juist belangrijk om heel veel naar je eigen gevoel te luisteren, naar je innerlijk, je dromen en je visioenen. Probeer verschillende dingen uit, ook de dingen waar je onzeker over bent of angst voor hebt. En neem op een later tijdstip pas een beslissing. Maar iedere uitdaging die je komend jaar aangaat is de eerste stap naar een zekerder toekomst en iedere overwinning is er één!

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen niet goed met elkaar samenwerken daar er sprake zal zijn van oneerlijkheid en onzekerheid. Bedrog, misverstanden en illusies zijn te verwachten. De Maan staat voor mystiek, maar ook voor angst voor het onbekende. Geen goede basis voor een partnerschap. Teleurstelling en tegenslag.

 

 

19. De Zon

Carrière: De Zon geeft aan dat je komende tijd plezier in je werk zult hebben. Creativiteit en je ideeën uitvoeren behoren zeker tot de mogelijkheden. De sfeer op het werk zal goed zijn en hindernissen zijn absoluut te overwinnen. Breng je plannen overtuigend, enthousiast en blijf te allen tijde optimistisch. Positief denken en een positieve houding zullen je verder brengen dan gestrest je plannen najagen en geforceerd kansen creëren. Je kunt beter opgeruimd, vrolijk en welwillend zijn zonder al te veel diploma’s op zak, dan een zuurpruim met alle mogelijke papieren. In de werksfeer is de juiste houding naar anderen toe van zeer groot belang!

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen goed met elkaar samenwerken daar er sprake zal zijn van openheid van zaken en plezier in het werk. De warmte van de Zon brengt positiviteit met zich mee in de vorm van creativiteit, groei en succes. Talent en tevredenheid.

 

 

20. Het Oordeel

Carrière: De komende tijd kun je gerust open en eerlijk voor je mening uitkomen en je eigen plannen uitspreken. Laat duidelijk merken hoe je je voelt bij je collega’s, en geef gerust eens kritiek op een opbouwende manier. Vergeet hierbij vooral ook niet je eigen tekortkomingen in te zien en te vermelden. Alleen kritiek geven wordt doorgaans niet op prijs gesteld, maar een conversatie voeren waarbij je ook je eigen fouten grif toegeeft, zal een gunstig effect hebben op de werksfeer. Eerlijkheid duurt het langst, dus doe ook geen dingen die niet bij jouw takenpakket horen en waar je eigenlijk geen zin in hebt. Verzin geen smoesje, maar wees eerlijk en leg rustig uit waarom je er geen zin in hebt. Wanneer je een smoesje verzint, zal men je de volgende keer wéér benaderen voor hetzelfde klusje ‘tussendoor’ of je vragen of je zin hebt in overwerk. Eerlijkheid wordt gewaardeerd, mits je het rustig brengt. Je zult het merken.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen redelijk goed met elkaar samenwerken daar er sprake zal zijn van nieuwe kansen. Het Oordeel toont een wederopstanding die gepaard gaat met het uitpraten van meningsverschillen en het oplossen van oude problemen. Een positieve verandering en een nieuwe start.

 

 

21. De Wereld

Carrière: Op het gebied van werk zit je goed: Je bent op je plaats en bent goed in wat je doet. Ook in je werk zullen belangrijke projecten komend jaar worden afgerond, zodat je met frisse moed weer aan iets anders kunt beginnen. De Wereld wijst op succes en een goede werksfeer. Misschien zelfs een buitenlandse (zaken)reis of buitenlandse contacten.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen goed met elkaar samenwerken daar er sprake zal zijn van creativiteit, evenwicht en een goed onderling contact. Men heeft al veel geleerd en kan nu de vruchten gaan plukken van alle voorgaande lessen en ervaringen zodat het doel kan worden bereikt. De Wereld laat zien dat het tijd is om de horizon te verbreden. De vleugels uit te slaan. Omdat men klaar is om op een hoger en beter niveau verder te gaan. Groei en winst.

 

Kleine Arcana, Staven

 

betekenissen tarotkaarten

 

Staven Aas

Carrière: Mogelijk kun je een mooie nieuwe kans verwachten met betrekking tot werk. Een nieuwe uitdaging waar je je met veel plezier aan wilt wijden.

Zakenpartners: Deze zakenpartners zullen goed met elkaar kunnen samenwerken daar er sprake zal zijn van wilskracht, enthousiasme en wederzijdse inspiratie. Energie en vruchtbaarheid.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Staven twee

Carrière: Mogelijk heb je al heel veel bereikt maar blijf je denken aan wat je nog allemaal wilt gaan doen waardoor de kans bestaat dat je niet meer optimaal kunt genieten van waar je nu mee bezig bent.

Zakenpartners: Deze zakenpartners zullen goed met elkaar kunnen samenwerken daar er sprake is van wederzijds vertrouwen en een goede planning. Teambuilding en controle.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Staven drie

Carrière: Mogelijk is er sprake van een zekere werkplek met goede toekomstperspectieven. Er is nog van alles mogelijk en groei en vooruitgang zijn te verwachten.

Zakenpartners: Deze zakenpartners zullen goed met elkaar kunnen samenwerken daar er sprake zal zijn van het nastreven van hetzelfde doel en een goed vermogen tot plannen. Ondernemingsgeest en winst.

 

Betekenissen tarotkaarten

 

Staven vier

Carrière: Mogelijk is er sprake van een plezierige werksfeer en wederzijdse steun. Er wordt goed samengewerkt en tevens van elkaar geleerd. Blijf ook zelf initiatief tonen, dit wordt gewaardeerd.

Zakenpartners: Deze zakenpartners zullen goed met elkaar kunnen samenwerken daar er sprake zal zijn van evenwicht en goede communicatie. Netwerken en het vermogen tot goed kunnen socializen.

 

Betekenissen tarotkaarten

 

Staven vijf

Carrière: Mogelijk is er sprake van een bepaalde concurrentiestrijd op het werk. Neem de uitdaging aan! Ook al zul je het (misschien?) niet winnen, uiteindelijk zul je er zeker van kunnen leren! Maar misschien is dit ook wel een mooie gelegenheid om te laten zien wat je kunt en kom je wel degelijk als beste uit de bus… Ga hoe dan ook de uitdaging niet uit de weg. In beide gevallen zul je er uiteindelijk wijzer van worden.

Zakenpartners: Deze zakenpartners zullen niet zo goed kunnen samenwerken daar er sprake zal zijn van te veel besluiteloosheid en onderlinge concurrentie. Geldingsdrang en onenigheid.

 

Betekenissen tarotkaarten

 

Staven zes

Carrière: Mogelijk is er na een wat moeizame periode binnenkort toch sprake van een promotie of andere meevaller waaruit blijkt dat men je waardeert. Succes en erkenning zijn te verwachten. En niet voor even, maar blijvend!

Zakenpartners: Deze zakenpartners zullen redelijk met elkaar kunnen samenwerken mits de één ondergeschikt aan de ander kan en wil zijn. Succes is te verwachten maar één is de leider.

 

 

Staven zeven

Carrière: Mogelijk is er sprake van kritiek en/of jaloezie op het werk. Waarschijnlijk heb je het gevoel dat men het niet met je eens is of je bekritiseert. Wanneer je hierboven kunt blijven staan en bij je standpunten blijft zul je uiteindelijk aan het langste eind trekken.

Zakenpartners: Deze zakenpartners zullen niet zo goed met elkaar kunnen samenwerken daar er sprake zal zijn van onenigheid en kritiek. Mits hierover gepraat kan worden en men voor elkaars mening kan openstaan is er echter kans van slagen. Communicatie en confrontatie.

 

 

Staven acht

Carrière: Mogelijk is er sprake van een zeer productieve fase op het werk. Sneller dan je denkt zijn goede ideeën, snelle successen, creativiteit en goede berichten te verwachten.

Zakenpartners: Deze zakenpartners zullen redelijk goed met elkaar kunnen samenwerken daar er sprake zal zijn van ondernemingslust en ijver. Het gevaar bij deze samenwerking is wel dat één en ander mogelijk te snel gaat en dat er geen sprake is van geduld. Haastige spoed is zelden goed maar inspanning wordt wel beloond! Vind de gulden middenweg en succes is te verwachten.

 

Betekenissen tarotkaarten

 

Staven negen

Carrière: Mogelijk is er sprake van een negatieve sfeer, te veel of te moeilijke werkzaamheden waardoor je je niet echt op je plaats voelt in je huidige werkomgeving. Bij wijze van zelfbescherming lijk je je wat afstandelijk op te stellen naar je collega’s en je huidige positie te willen verdedigen.

Zakenpartners: Deze zakenpartners zullen niet zo goed met elkaar kunnen samenwerken daar er sprake zal zijn van wantrouwen en blokkades. Angst voor het nemen van risico’s en te afwachtend waardoor succes uit zal blijven.

 

Uitleg tarotkaarten

 

Staven tien

Carrière: Mogelijk is er sprake van overbelasting, neem je teveel hooi op je vork of verwacht je werkgever te veel van je. Probeer je energie beter te verdelen en niet alles tegelijk te doen. Bij gebrek aan overzicht is de kans veel groter dat je steken laat vallen terwijl dit eigenlijk niet nodig is.

Zakenpartners: Deze zakenpartners zullen niet zo goed met elkaar kunnen samenwerken daar er sprake zal zijn van te veel ballast. Mogelijk wil de één alles alleen doen of wordt de ander juist met teveel taken belast waardoor wegens gebrek aan overzicht fouten worden gemaakt. Stress en oververmoeidheid.

 

uitleg tarotkaarten

 

Staven Schildknaap

Carrière: Mogelijk is er sprake van een goed voorstel, leuke uitnodiging of nieuwe kans. Hoe dan ook is er nieuws te verwachten dat in verband staat met goede ontwikkelingen.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen redelijk goed met elkaar kunnen samenwerken daar er sprake zal zijn van een goede onderlinge communicatie en aanpassingsvermogen. Moed en succes.

 

 

Staven Ridder

Carrière: Mogelijk is er sprake van een verandering binnen het werk. Overplaatsing, verhuizing of enkel veranderingen met betrekking tot de huidige werkzaamheden. Hoe dan ook is er veel actie te verwachten binnenkort. Een goede kans om te laten zien wat je in je mars hebt. Waak ervoor dat je niets overhaast. Ongeduld kan ertoe bijdragen dat je te hard van stapel loopt en hierdoor verkeerde keuzes of onnodige fouten maakt.

Zakenpartners: Deze zakenpartners zullen redelijk goed met elkaar kunnen samenwerken daar er sprake zal zijn van creativiteit en vernieuwing. Indien men elkaar op gezette tijden een beetje in toom kan houden (haastige spoed…) is de kans op succes absoluut aanwezig. Verandering (soms een reis of verhuizing) en impulsiviteit.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Staven Koningin

Carrière: Deze koningin staat voor een sympathieke, wilskrachtige en hulpvaardige vrouw met een eigen mening. Mogelijk is zij iemand op het werk die belangrijk voor je kan zijn. Soms laat deze kaart zien hoe anderen tegen jou aankijken.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen redelijk goed samenwerken daar er sprake zal zijn van hulpvaardigheid en steun. Wederzijds vertrouwen staat hoog in het vaandel evenals eerlijkheid en de mogelijkheid van het kunnen ventileren van de eigen mening. Vriendelijkheid en zelfvertrouwen.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Staven Koning

Carrière: Deze koning staat voor een wilskrachtige, temperamentvolle en optimistische man. Mogelijk is hij iemand op het werk die belangrijk voor je kan zijn. Soms laat deze kaart zien hoe anderen tegen jou aankijken.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen goed samenwerken daar er sprake zal zijn van enthousiasme en goede planning. Beide partners kunnen elkaar door en door vertrouwen en zijn samen in staat hun dromen waar te maken, hun plannen te realiseren. Hartstocht en wilskracht.

 

Kleine Arcana, Zwaarden

 

betekenissen tarot

 

Zwaarden Aas

Carrière: Mogelijk sta je op het punt een belangrijke beslissing te nemen of wordt deze voor jou genomen. Doorgaans staat deze kaart voor een afscheid of breuk.

Zakenpartners: Deze zakenpartners zullen elkaar zeer goed kunnen aanvullen daar er sprake is van helderheid, inzicht en besluitvaardigheid.

 

 

Zwaarden twee

Carrière: Mogelijk heb je twijfels over je huidige of toekomstige werk en heb je op dit moment veel moeite met het maken van de voor jou juiste keuze.

Zakenpartners: Deze zakenpartners zullen niet lang samenwerken daar de één op de ander wil leunen. Er is geen sprake van gelijkwaardigheid en ook besluitvaardigheid is ver te zoeken.

 

betekenissen tarot

 

Zwaarden drie

Carrière: Mogelijk is de gezelligheid op je werk momenteel ver te zoeken en sta je op het punt een beslissing te nemen waarbij je moet kiezen tussen verstand en gevoel. Soms staat deze kaart voor een teleurstelling als gevolg van een beslissing die iemand anders voor jou neemt.

Zakenpartners: Deze zakenpartners zullen niet goed kunnen samenwerken daar er sprake zal zijn van ongunstige omstandigheden of oude problemen die men blijft achtervolgen. Geen blijvend partnerschap.

 

uitleg tarot

 

Zwaarden vier

Carrière: Mogelijk is er sprake van werkloosheid of volgt binnenkort een periode van (gedwongen) rust door het ten einde lopen van een contract of project. Soms staat deze kaart voor ziekte veroorzaakt door stress.

Zakenpartners: Deze zakenpartners zullen goed kunnen samenwerken mits niet voortdurend op elkaars lip wordt gezeten en stress kan worden vermeden. Want daar is dit partnerschap niet tegen bestand.

 

uitleg tarotkaarten

 

Zwaarden vijf

Carrière: Mogelijk is er sprake van ruzie, achterbaksheid en zelfs gemeenheid op het werk. Men is onredelijk en de kans op een mislukking is groot.

Zakenpartners: Deze zakenpartners zullen niet goed kunnen samenwerken daar er sprake zal zijn van onderlinge strijd, achterbaksheid en zelfs uitbuiting. Verlies van één van beide partners zal hiervan het gevolg zijn.

 

uitleg tarotkaarten

 

Zwaarden zes

Carrière: Mogelijk is er sprake van een verandering met betrekking tot je werk. Misschien heb je moeite om bepaald werk los te laten of heb je juist moeite met het beginnen aan nieuwe werkzaamheden.

Zakenpartners: Deze zakenpartners zullen redelijk goed kunnen samenwerken maar één en ander zal niet van een leien dakje gaan. Problemen zullen moeten worden opgelost maar dit lijkt geen onmogelijke taak, er is hoop!

 

uitleg tarotkaarten

 

Zwaarden zeven

Carrière: Mogelijk is er sprake van oneerlijkheid en worden problemen of misverstanden niet uitgesproken waardoor een nare sfeer blijft hangen.

Zakenpartners: Deze zakenpartners zullen niet goed met elkaar kunnen samenwerken daar er sprake zal zijn van oneerlijkheid, onduidelijkheid, leugens of zelfs bedrog. Onbetrouwbaar!

 

uitleg tarotkaarten

 

Zwaarden acht

Carrière: Mogelijk is er sprake van een gevoel van beperking en zie je even niet hoe je nog vooruit zou kunnen komen. Soms staat deze kaart voor een keuze tussen iets dat je graag wilt gaan doen maar nog niet mogelijk is, en iets dat je nu wel al kunt gaan doen maar niet dat is wat je echt wilt.

Zakenpartners: Deze zakenpartners zullen niet goed met elkaar kunnen samenwerken daar er sprake zal zijn van beperkingen en kop-in-het-zand-stekerij. Het ontbreekt aan goed inzicht waardoor succes zal uitblijven.

 

tarotkaarten betekenis

 

Zwaarden negen

Carrière: Mogelijk is er sprake van zorgen om het werk. Faalangst en/of stress. Probeer één en ander zo spoedig mogelijk op te lossen! (Dit is namelijk wel mogelijk.)

Zakenpartners: Deze zakenpartners zullen niet goed met elkaar kunnen samenwerken daar er sprake is van teveel obstakels die overwonnen moeten worden waardoor er meer sprake zal zijn van puinruimen dan opbouwen. Onbegonnen werk.

 

 

Zwaarden tien

Carrière: Mogelijk lopen bepaalde werkzaamheden ten einde. Misschien heb je er zelf geen zin meer in of zijn er andere omstandigheden waardoor een bepaald project afloopt. Waarschijnlijk is het na een moeizame periode tijd voor iets nieuws?

Zakenpartners: Deze zakenpartners zullen niet goed met elkaar kunnen samenwerken daar er sprake zal zijn van te veel onderlinge strijd en oneerlijkheid. Verraad.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Zwaarden Schildknaap

Carrière: Mogelijk is er sprake van onenigheid op het werk. Kritiek en irritaties kunnen de sfeer behoorlijk verzieken. Soms is een flinke woordenwisseling echter ook een manier om de lucht eens flink te klaren mits er sprake is van redelijkheid en de bereidheid naar elkaar te luisteren.

Zakenpartners: Deze zakenpartners zullen redelijk goed met elkaar kunnen samenwerken mits beide niet in het bezit zijn van een teer zieltje. Het kan namelijk af en toe flink donderen tussen deze compagnons maar hiermee wordt mogelijk wel de lucht geklaard zodat er niets blijft hangen. Wederzijdse kritiek maar absolute openheid van zaken.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Zwaarden Ridder

Carrière: Mogelijk is er sprake van hevige ergernis en zelfs agressie op het werk. Communiceren lijkt haast niet mogelijk omdat alles wat er gezegd wordt toch bij voorbaat al fout is. Strijden om het strijden.

Zakenpartners: Deze zakenpartners zullen niet heel goed met elkaar kunnen samenwerken daar er sprake zal zijn van teveel vechtlust en mogelijk te agressieve benadering. Dapper maar roekeloos.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Zwaarden Koningin

Carrière: Deze koningin staat voor een verstandige, scherpzinnige doch kille en afstandelijke vrouw. Mogelijk is zij iemand op het werk die belangrijk voor je kan zijn. Soms laat deze kaart zien hoe anderen tegen jou aan kijken.

Zakenpartners: Deze zakenpartners zullen niet zo goed met elkaar kunnen samenwerken daar er sprake zal zijn van ontoegankelijkheid. Hoewel er sprake is van scherpzinnigheid en helder inzicht zal er weinig sprake zijn van communicatie waardoor de samenwerking geen lang leven beschoren zal zijn. Zelfstandigheid en onafhankelijkheid.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Zwaarden Koning

Carrière: Deze koning staat voor een intelligente, koppige, dominante man. Mogelijk is hij iemand op het werk die belangrijk voor je kan zijn. Soms laat deze kaart zien hoe anderen tegen jou aankijken.

Zakenpartners: Deze zakenpartners zullen niet zo goed samen kunnen werken daar er sprake zal zijn van autoriteit en koelheid. Hoewel er sprake zal zijn van intellect en deskundigheid zal de één niet snel iets van de ander aan willen nemen. Koppigheid en dominantie.

 

Kleine Arcana, Bekers

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers Aas

Carrière: Mogelijk is er sprake van een mooie kans op nieuw werk. Een nieuwe functie bij je huidige werkgever of zelfs een heel nieuwe baan behoren tot de mogelijkheden. Hoe dan ook zijn geluk en succes te verwachten.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen goed samenwerken daar er sprake zal zijn van loyaliteit en harmonie. Er wordt zowel goed naar de eigen intuïtie geluisterd als naar het gezond verstand en er wordt met plezier gewerkt. Geluk en voorspoed in alle opzichten.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers twee

Carrière: Mogelijk is er sprake van een fijne samenwerking en vorm je samen met je collega’s een goed team. Er kunnen compromissen gesloten worden en er heerst een positieve sfeer.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen goed samenwerken daar er sprake zal zijn van gelijkwaardigheid en balans. Er wordt naar elkaar geluisterd en elkaars tekortkomingen worden geaccepteerd en opgelost. Wederzijds respect en inspiratie.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers drie

Carrière: Mogelijk is er sprake van plezier in het werk en een fijne werksfeer. Samen kan men veel bereiken en genieten van succes.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen goed samenwerken daar er sprake zal zijn van saamhorigheid en aanpassingsvermogen. Er wordt met plezier gewerkt en successen worden uitbundig gevierd. Vertrouwen en overvloed.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers vier

Carrière: Mogelijk is er sprake van ontevredenheid over de huidige gang van zaken. Bepaalde werkzaamheden bevallen niet wat ertoe kan leiden dat je in een motivatie dip terecht komt. Kans op tegenslag en teleurstelling.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen niet zo goed samenwerken daar er sprake zal zijn van ontevredenheid over de gang van zaken en onvermogen (of onwil) om bepaalde problemen op te lossen. Er wordt met tegenzin gewerkt met als gevolg stilstand en passiviteit. Verveling en tegenzin.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers vijf

Carrière: Mogelijk is er sprake van verlies van werk of spijt met betrekking tot een genomen (verkeerde) beslissing. Kans op zorgen en mislukking.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen niet zo goed samenwerken daar er sprake zal zijn van angst voor nieuwe ondernemingen en het blijven hangen in voormalige tegenslagen. Mogelijk worden er verkeerde beslissingen genomen met verlies tot gevolg. Treurnis en teleurstelling.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers zes

Carrière: Mogelijk kun je iets gaan doen waar je eerder al interesse in had. Ook is de kans aanwezig dat iemand die je al kent (uit het verre of recente) verleden je helpt aan nieuw werk.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen redelijk goed met elkaar samenwerken daar er sprake zal zijn van een bepaalde herkenning en/of een gezamenlijk verleden. Mogelijk hebben beide partners een vergelijkbare achtergrond of kent men elkaar al langer. Verandering en gestage vooruitgang.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers zeven

Carrière: Mogelijk leg je de lat te hoog voor jezelf en jaag je een droom na die niet haalbaar is. Ook bestaat de kans dat iemand je iets voorspiegelt dat hij/zij niet waar kan maken. Waak voor mooipraterij en bedrog.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen niet zo goed samenwerken daar er sprake zal zijn van onbetrouwbaarheid en illusies. Beloften kunnen niet waargemaakt worden en de gestelde doelen zijn niet haalbaar. Luchtkastelen en (zelf)bedrog.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers acht

Carrière: Mogelijk is er sprake van een moeizaam afscheid van de huidige werkzaamheden. Een onzekere periode is te verwachten.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen niet zo goed samenwerken daar er sprake zal zijn van onzekerheid en terugtrekking. Mogelijk begint men aan een nieuw project zonder ook maar idee te hebben wat men te wachten staat met als gevolg een mogelijk afscheid. Nutteloosheid en desinteresse.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers negen

Carrière: Mogelijk is er sprake van zekerheid en een solide basis waarbij werken en plezier goed samengaan en er ook nog succes kan worden behaald. De ideale baan.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen goed samenwerken daar er sprake zal zijn van creativiteit en genot. Wel is het belangrijk ervoor te waken dat het genot (eten, drinken, feesten) niet de overhand neemt, dit zou de prestaties nadelig kunnen beïnvloeden. Tevredenheid en een vleugje arrogantie. Maar ook winst.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers tien

Carrière: Mogelijk is er sprake van een fijne werksfeer en een goed teamverband. Een grote kans op succes en het behalen van de gestelde doelen.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen goed samenwerken daar er sprake zal zijn van saamhorigheid en tevredenheid. Men stelt zich ruimdenkend en begripvol op wat het mogelijk maakt gezamenlijk naar een doel toe te werken. Succes en vervulling.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers Schildknaap

Carrière: Mogelijk is er sprake van een interessant voorstel. Ook bestaat de kans dat je een mooi compliment in ontvangst kunt nemen en er iets nieuws (en goeds) op je pad komt.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen niet zo goed kunnen samenwerken daar er sprake zal zijn van grilligheid en mogelijk teveel fantasie. Stemmingswisselingen en dromerigheid zullen geen goede invloed hebben op de prestaties en er is nog (te) veel dat men moet leren om werkelijk succes te kunnen hebben. Hoewel deze kaart vaak staat voor een verzoening lijkt dit niet voldoende om een succesvolle samenwerking tot stand te brengen. Creativiteit en spiritualiteit. Geen zakelijkheid.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers Ridder

Carrière: Mogelijk is er sprake van plezier in de huidige werkzaamheden en een fijn onderling contact tussen jou en je collega’s. Hulpvaardigheid, vriendelijkheid en wederzijds begrip is volop aanwezig op de werkvloer.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen redelijk goed samenwerken daar er sprake zal zijn van vriendelijkheid en behulpzaamheid. Een minpunt is wel dat er weinig sprake zal zijn van het ondernemen van actie. Alles gaat lekker rustig aan en dat is niet altijd even handig. Aanbiedingen en idealisme. Geen succesformule.

 

 

Bekers Koningin

Carrière: Deze koningin staat voor een begripvolle, gevoelige, creatieve vrouw. Mogelijk is zij iemand op het werk die belangrijk voor je kan zijn. Soms laat deze kaart zien hoe anderen tegen jou aankijken.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen redelijk goed samenwerken daar er sprake zal zijn van behulpzaamheid en zorgzaamheid. Indien de samenwerking betrekking heeft op creativiteit en/of spiritualiteit is dit een uitstekende kaart. Zo niet, zal succes wegens teveel dromen en te fijngevoeligheid uitblijven. Hartelijkheid en emotionaliteit.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers Koning

Carrière: Deze koning staat voor een gevoelige, creatieve maar ook behulpzame man die goed in staat is anderen van nuttige adviezen te voorzien. Mogelijk is hij iemand op het werk die belangrijk voor je kan zijn. Soms laat deze kaart zien hoe anderen tegen jou aankijken.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen redelijk goed met elkaar samenwerken daar er sprake zal zijn van goede communicatie en verantwoordelijkheid. Intellect, ruimdenkendheid en creativiteit zullen hun vruchten afwerpen binnen dit partnerschap. Gevoeligheid en kracht.

 

Kleine Arcana, Pentakels

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels Aas

Carrière: Mogelijk is er sprake van een (nieuwe?) goede baan die zekerheid met zich meebrengt. Vaardigheid, plezier in het werk en succes zullen een goede combinatie vormen.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen goed met elkaar samenwerken daar er sprake zal zijn van verantwoordelijkheid en een flink portie geluk. Gunstige omgevingsinvloeden, evenwichtigheid en een gezamenlijke goede start kunnen ervoor zorgen dat er groot succes te behalen valt. Rijkdom en vruchtbaarheid.

 

 

Pentakels twee

Carrière: Mogelijk is er sprake van een experimentele fase waarin het niet raadzaam is belangrijke of definitieve beslissingen te nemen. Men past zich handig aan aan nieuwe werkzaamheden maar er is (nog) geen sprake van al te veel verantwoordelijkheid. Soms staat deze kaart voor wisselende diensten of freelance werk.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen niet zo goed samenwerken daar er sprake zal zijn van twijfels en het zich moeten aanpassen van de één aan de ander. Dit kan even goed gaan maar zal uiteindelijk niet leiden tot vooruitgang. En stilstand is achteruitgang luidt het welbekende gezegde. Problemen, zorgen en te weinig verantwoordelijkheidsgevoel zal deze samenwerking uiteindelijk de das om doen. Onzekerheid en ontevredenheid.

 

betekenis tarotkaarten

 

Pentakels drie

Carrière: Mogelijk is er sprake van een sollicitatie of evaluatie gesprek waarbij je de kans krijgt te laten zien wat je kunt. Deze kaart is ook vaak gerelateerd aan tentamens, examens of promotie. Een goede voorbode!

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen redelijk goed samenwerken mits ze ook naar elkaar kunnen luisteren en iets van elkaar willen aannemen. Een mooie kans, veelzijdigheid en creatief denken zullen de basis zijn van dit succes. Vaardigheid en vooruitgang.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels vier

Carrière: Mogelijk is er sprake van angst voor verlies. Men durft geen risico’s te nemen uit angst bepaalde werkzaamheden of opdrachten te verliezen. Alles wordt het liefst bij het oude gelaten. Probeer iets meer open te staan voor een nieuwe aanpak. Stilstand is immers achteruitgang…

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen niet zo goed samenwerken daar er sprake zal zijn van conservatisme. De angst voor het nemen van bepaalde risico’s, een bepaalde vorm van hebzucht en een inflexibele houding zullen zeker niet bijdragen aan het behalen van succes. Egoïsme en kortzichtigheid.

 

betekenis tarotkaarten

 

Pentakels vijf

Carrière: Mogelijk is er sprake van werkloosheid of zijn er problemen rond de uitbetaling van je salaris. Onzekerheid en zorgen met betrekking tot het werk zij te verwachten.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen niet zo goed samenwerken maar zullen er wel voor elkaar zijn wanneer er sprake is van verlies. Natuurlijk ga je geen samenwerking aan om gezamenlijk af te stevenen op een ondergang. Een eventueel partnerschap wordt dan ook afgeraden. Mislukking en armoede.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels zes

Carrière: Mogelijk is er sprake van goede begeleiding op het werk en wordt je een kans gegund. (Of bied je een ander een bepaalde kans). Soms staat deze kaart voor een bonus, vergoeding of andere premie.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen redelijk goed met elkaar samenwerken daar er sprake zal zijn van steun, eerlijkheid en zorgvuldigheid. Geld wordt niet over de balk gesmeten maar keurig gedoseerd uitgegeven aan datgene wat werkelijk nodig is. Waak echter voor weekhartigheid. Anderen kunnen misschien proberen misbruik te maken van bepaalde goedheid. Soms is er sprake van steun van of aan derden. Schenkingen en verdiensten.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels zeven

Carrière: Mogelijk is er sprake van vertraging en blijft een bepaald succes waarop je hoopte (te) lang uit. Blijf geduldig, uiteindelijk komt het goed. De boel forceren zal op dit moment vooral een averechts effect hebben.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen niet zo goed samenwerken daar er sprake zal zijn van onzekerheid en teleurstelling. Kans op oplichting en vertraging. De kans op succes is aanwezig maar zal (te) lang op zich laten wachten. Volharding en obstakels.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels acht

Carrière: Mogelijk is er sprake van een nieuw begin: een nieuwe baan of nieuwe werkzaamheden. Je dient onderaan de ladder te beginnen maar je zult plezier hebben in wat je doet en de toekomstperspectieven zijn goed. Langzaam maar zeker zul je bepaalde werkzaamheden kunnen uitbreiden en gaandeweg steeds meer succes behalen.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen redelijk goed met elkaar samenwerken hoewel er sprake zal zijn van een bepaald leerlingschap. Men staat nog aan het begin en er zal hard gewerkt moeten worden om succes te kunnen behalen. Desondanks zal men met plezier de werkzaamheden uitvoeren en is groei en vooruitgang na verloop van tijd te verwachten. Nieuwe opdrachten en kleine bedragen.

 

 

Pentakels negen

Carrière: Mogelijk is er sprake van zeer goede ontwikkelingen op het werk. Het Lot is je goed gezind en er zal zich een geweldige kans voordoen. Waarschijnlijk juist op een moment dat je het niet verwacht zal je één en ander zo in de schoot geworpen worden.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen redelijk goed met elkaar samenwerken daar er sprake zal zijn van zekerheid en het talent om vooruit te denken. Er zal zelfs weinig werk te hoeven worden verricht om het geld binnen te laten stromen. Welstand en luxe.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels tien

Carrière: Mogelijk is er sprake van een goede basis, stabiliteit en daarbij opgeteld ook nog eens een verzekerde toekomst op het gebied van werk. Je hebt al heel veel ervaringen opgedaan waarvan je nu en in de toekomst de vruchten kunt plukken.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen goed met elkaar samenwerken daar er sprake zal zijn van wederzijds vertrouwen en teamgeest. Men voelt elkaar haarfijn aan en heeft hetzelfde doel voor ogen: winst! Soms staat deze kaart voor een familiebedrijf. Rijkdom en stabiliteit.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels Schildknaap

Carrière: Mogelijk kun je een mooi aanbod of voorstel verwachten. Men biedt je een kans waarbij werken en leren goed samen zullen gaan.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen goed samenwerken daar er sprake zal zijn van ijver en precisie. Men voelt elkaar prima aan en is bereid elkaar ondersteuning te bieden waar en wanneer dit gewenst is. Soms staat deze kaart voor een leerproces naast of binnen het werk (stage, studie of cursus). Zorgvuldigheid en ambitie.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels Ridder

Carrière: Mogelijk is er sprake van een solide basis. Zekerheid en stabiliteit. Langzaam maar zeker zul je succes krijgen. Wilskracht en uithoudingsvermogen worden gewaardeerd en beloond.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen goed met elkaar samenwerken daar er sprake is van absoluut vertrouwen en een solide basis. Hoewel succes niet op zeer korte termijn te verwachten is, zijn de vooruitzichten zeker goed. Men gaat niet snel maar absoluut planmatig en wilskrachtig te werk. Standvastigheid en trouw.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels Koningin

Carrière: Deze koningin staat voor een praktische, betrouwbare en daadkrachtige vrouw. Mogelijk is hij iemand op het werk die belangrijk voor je kan zijn. Soms laat deze kaart zien hoe anderen tegen jou aankijken.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen goed met elkaar samenwerken daar er sprake zal zijn van wederzijdse steun en een fijne werksfeer. Men hecht waarde aan dezelfde dingen (gezelligheid maar ook luxe en mooie dingen) en weet dit samen ook te bereiken. Stabiliteit en overvloed.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels Koning

Carrière: Deze koning staat voor een betrouwbare, praktische, consequente man met een sterke persoonlijkheid. Mogelijk is hij iemand op het werk die belangrijk voor je kan zijn. Soms laat deze kaart zien hoe anderen tegen jou aankijken.

Zakenpartners: Deze zakenpartners kunnen goed met elkaar samenwerken daar er sprake zal zijn van betrouwbaarheid en een zakelijke houding. Praktisch handelen, het nakomen van beloften en moed vormen de succesformule van dit partnerschap. Talent en kracht.

 

Copyrights van de Rider Waite Tarot op deze pagina: U.S. Games Systems.

Tarot blog >HOME