Betekenissen tarotkaarten zelfinzicht

betekenissen tarot kaarten zelfinzicht

Wat zijn de betekenissen van de tarotkaarten met betrekking tot zelfinzicht? We zitten allemaal wel eens in een situatie waarbij we denken: ‘Waarom doe ik toch zo? Waarom kan ik geen beslissing nemen? Waarom ben ik zo neerslachtig? In welke fase van mijn leven zit ik nu? Hoe kan ik me in deze situatie het beste opstellen?’

Waar we ons vaak niet bewust van zijn, is dat onze innerlijke houding, onze emoties en gevoelens, ook invloed hebben op de manier waarop we ons naar buiten toe presenteren. Soms gedragen we ons juist heel bewust compleet anders naar buiten toe, zetten we een masker op om juist zoveel mogelijk te voorkomen dat men erachter komt wat ons werkelijk bezig houdt.

En soms laten we ons juist helemaal meeslepen door onze emoties en kunnen we ons niet beheersen, waardoor iedereen juist ziet wat we van binnen voelen.

Wat is nu wijsheid? Alle 78 tarotkaarten beschikken over een inzichtelijke waarde die duidelijk maakt wat er van binnen gaande is en wat nu het beste is om te doen.

Onderstaande teksten zijn eerder verschenen in het boek De Intuïtieve Tarot.

Het boek is inmiddels uitverkocht, maar tweedehands nog te bestellen via onderstaande link.

De Intuïtieve Tarot

 

Voor meer interessante artikelen over tarot, zie het Tarot Blog.

Copyrights van de Rider Waite Tarot op deze pagina: U.S. Games Systems.

 

Rider Waite Tarotkaarten bestellen?>KLIK

Uitleg

Het kan soms nuttig zijn om eerst een vraag van inzichtelijke aard te stellen en daarna een vraag die betrekking heeft op de toekomst, de liefde, werk, welzijn, etc. Al naar gelang wat jou (of iemand die jou om raad vraagt) bezighoudt op dat moment.

Werkwijze:

 1. Ga met je kaarten op een plek zitten waar de sfeer goed is, steek desnoods een kaarsje en/of wierookje aan als je dit prettig vindt.
 2. Schud met gesloten ogen de kaarten terwijl je je vraag stelt.
 3. Spreid de kaarten (blind) uit op tafel.
 4. Open je ogen en kies de kaart die er voor jou ‘uit springt’.
 5. Pak deze kaart en zoek de betekenis ervan op in het overzicht hieronder.
 6. Bekijk de kaart, lees hierbij de korte beschrijving en kijk welk gevoel dit – met betrekking tot je vraag – bij jou teweeg brengt. Denk er niet al te lang over na; jouw eerste reactie bevat het antwoord!

Grote Arcana

 

 

0. De Dwaas

Inzichtelijke waarde: Mogelijk ben je op een punt gekomen waarop je iets nieuws wilt beginnen maar ben je hierover nog een beetje onzeker. Wees niet bang te falen, maar durf zonder angst de sprong in het onbekende te wagen. Zolang je naar je intuïtie blijft luisteren zal er niets onoverkomelijk misgaan. Durf gerust te experimenteren of een gok te wagen. Mits het goed voelt!

Adviezen:

– doe eens iets wat niemand verwacht

– durf meer open te staan voor het nieuwe

– durf het oude los te laten als dat goed voelt

– ken je grenzen

– probeer meer op je intuïtie te vertrouwen

– onttrek je aan verplichtingen waar je je niet goed (meer) bij voelt

– laat je niet aan banden leggen of de wet voorschrijven door anderen

– ga je eigen weg!

 

betekenissen tarotkaarten

 

 1. De Magiër

Inzichtelijke waarde: Mogelijk is de tijd rijp om wat meer actie te ondernemen. Eigenlijk weet je heel goed wat je wilt en misschien zelfs ook hoe je het wilt. Het wordt tijd dat je dit ook aan de buitenwereld laat zien. Durf gebruik te maken van je eigen creativiteit en wilskracht om je problemen op te lossen of je ideeën te realiseren.

Adviezen:

– doe wat gedaan moet worden

– werk je plannen uit

– durf jezelf te promoten, laat zien wat je kunt!

– wees niet bang om in de belangstelling te staan

– maak gebruik van je talenten en vaardigheden

– durf creatief te zijn

– durf beslissingen te nemen

– gebruik je wilskracht

 

betekenissen tarotkaarten

 

 1. De Hogepriesteres

Inzichtelijke waarde: Mogelijk begin je je steeds meer bewust te worden van je eigen spirituele talenten en leer je steeds meer op je intuïtie te vertrouwen. Heb geduld en wacht rustig af wat komen gaat zodat je hier kalm, onder leiding van je eigen innerlijke stem, op kunt reageren. Je doet er verstandig aan jouw eigen intuïtieve aanleg verder te ontwikkelen. Kijk goed om je heen en leg verbanden tussen hetgeen je ziet.

Adviezen

– luister naar je eigen intuïtie

– leer geduld hebben

– verdiep je in spiritualiteit

– ontdek je verborgen talenten en gebruik ze!

– bewaar je kalmte

– observeer!

 

betekenissen tarotkaarten

 

 1. De Keizerin

Inzichtelijke waarde: Mogelijk ben je je bewust van het feit dat er sprake is van groei en ontwikkeling en waarschijnlijk ook van een mooi nieuw begin; een spreekwoordelijke (of misschien zelfs letterlijke) geboorte. Durf vertrouwen te hebben in een goed verloop van de situatie waarin je momenteel verkeert, dit is immers de ultieme vruchtbaarheidskaart!

Adviezen:

– leer genieten van wat je hebt

– geloof in de (komende) resultaten van wat je doet

– ga naar buiten, wandel, geniet van de natuur of werk in de tuin

– besteed aandacht aan je gezin en/of huiselijk leven

– beweeg

– ontwikkel je creatieve talenten

 

betekenissen tarotkaarten

 

 1. De Keizer

Inzichtelijke waarde: Mogelijk ben je je ervan bewust dat je de dingen soms wat te rationeel bekijkt en je je hoofd over je hart laat heersen. Zekerheid, veiligheid, orde en structuur zijn voor jou waarschijnlijk van groot belang. Je bezit de capaciteiten om je verlangens waar te maken omdat je een sterke wilskracht en een groot verantwoordelijkheidsgevoel bezit. Maar misschien kun je toch eens proberen iets minder streng te zijn, zowel voor jezelf als voor anderen. Waar komt deze houding vandaan?

Adviezen:

– schep orde en regelmaat in je leven

– bewaar je zelfbeheersing

– geef je grenzen aan maar respecteer die van anderen ook

– denk met je verstand in plaats van met je gevoel

– laat jezelf niet commanderen door iemand in je omgeving

– kom voor jezelf op

 

betekenissen tarotkaarten

 

 1. De Hogepriester

Inzichtelijke waarde: Mogelijk ben je op een punt gekomen waarop je belang kunt hebben bij een goed advies. Durf gerust om hulp te vragen. Waarschijnlijk is dit ook een goed moment om je te verdiepen in een religie die jou aanspreekt en om te vertrouwen op je eigen innerlijke raadgever. Soms adviseert de Hogepriester je juist om een ander te begeleiden en te adviseren. Naast het advies om hulp te vragen of te bieden, staat deze kaart haast altijd voor het naleven van normen en waarden en het hanteren van jouw eigen tradities.

Adviezen:

– leid een traditioneel leven

– verdiep je in een religie of spiritualiteit

– durf om raad te vragen

– wees bereid anderen te steunen

– wees loyaal

– leer jezelf discipline aan

 

 

 1. De Geliefden

Inzichtelijke waarde: Mogelijk is het moment aangebroken waarop je voor een belangrijke keuze bent komen te staan. Bedenk bij het nemen van een beslissing of je er wel helemaal achter staat. Of je in de eerste plaats naar je eigen behoeften kijkt. Natuurlijk is het goed om soms ook met iemand anders rekening te houden maar bij het maken van deze keuze is het juist van belang dat jij je er zelf goed bij voelt. Dat je helemaal achter je besluit staat omdat het goed is voor jou en niet omdat een ander het wil.

Adviezen:

– durf keuzes te maken

– handel naar je gevoel

– besteed aandacht aan je relatie of de liefde

– doe wat goed is voor jou

– cijfer jezelf niet weg voor een ander

 

 

 1. De Zegewagen

Inzichtelijke waarde: Mogelijk ben je eraan toe het oude achter je te laten en je vol overgave op het nieuwe te storten. Je weet wat je wilt en ook hoe je doel te bereiken. Pas alleen wel op dat je jezelf niet voorbij rent en jezelf niet overschat. Wanneer je op een eventueel obstakel stuit, leg je dan neer bij het feit dat het nu misschien niet het juiste moment is om verdere actie te ondernemen. Verlies je doel niet uit het oog maar probeer het op een later – beter – tijdstip opnieuw.

Adviezen:

– neem initiatief

– overwin je innerlijke strijd

– ga recht op je doel af

– houd je emoties in de hand

– geef niet op

– houd zelfvertrouwen

– wees wilskrachtig

– gooi geen oude schoenen weg voor je nieuwe hebt

 

 

 1. De Kracht

Inzichtelijke waarde: Mogelijk is het tijd om je innerlijke kracht aan te boren en subtiel doch duidelijk te laten merken waar je wel en waar je beslist niet van gediend bent. Bedenk dat je met geduld en kalmte doorgaans meer bereikt dan wanneer je direct op je achterste benen gaat staan brullen. Toon nooit je zwakke schakel maar probeer wel die van de concurrent of tegenstander te ontdekken.

Adviezen:

– heb geduld

– tel tot 10…

– houd vertrouwen in jezelf

– houd moed

– wees tolerant

– houd je ogen open en observeer

– wees tactvol

 

 

 1. De Kluizenaar

Inzichtelijke waarde: Mogelijk heb je er behoefte aan wat tijd alleen door te brengen. Durf daarbij je eigen beslissingen te nemen en laat je niet pushen of beïnvloeden door anderen. Zeg gerust ‘nee’ wanneer je iets wordt gevraagd wat je niet wilt doen. Verzin ook geen smoesje maar durf gewoon eerlijk te zeggen dat je er geen zin in hebt. Indien je met belangrijke vraagstukken rondloopt, trek je dan eens een poosje terug en zoek de antwoorden in jezelf. Dit is namelijk de enige plek waar je antwoorden te vinden zijn.

Adviezen:

– neem tijd voor jezelf

– zeg ‘nee’ wanneer je ergens geen zin in hebt

– wees discreet

– laat je niet opjagen

– mediteer

– verkrijg zelfkennis

– verdiep je in spiritualiteit

 

 

 1. Het Rad van Fortuin

Inzichtelijke waarde: Mogelijk loop je al heel lang in eenzelfde kringetje rond en heb je min of meer geaccepteerd dat de situatie nu eenmaal is zoals die is. Juist nu is het moment aangebroken waarop je dit vicieuze cirkeltje kunt doorbreken. Bedenk je dat niemand anders jouw Lot bepaalt. Geluk maak je zelf! Spring nu van het eeuwig draaiende Rad af en durf een heel andere weg in te slaan!

Adviezen:

-accepteer niet waar je je niet goed bij voelt

– durf zelf nieuwe deuren te openen

– sta open voor veranderingen

– durf het heft in handen te nemen

– sla een andere weg in

– wacht niet af, maar onderneem zelf actie

 

 

 1. De Gerechtigheid

Inzichtelijke waarde: Mogelijk is het op dit moment van groot belang dat je eerlijk bent, zowel naar je omgeving als naar jezelf toe. Wat wil je wel en wat wil je absoluut niet. Wat heb je geleerd van eerdere ervaringen? Heb je altijd juist gehandeld of heb je misschien zelf ook steekjes laten vallen her en der? En was het altijd wel de schuld van een ander? Wat was je eigen aandeel in eventuele conflicten? Oordelen mag, mits rechtvaardig. Ook ten opzichte van jezelf. Alleen dan zijn we werkelijk in staat te leren van het verleden en kunnen we ervoor zorgen dat eerder gemaakte vergissingen niet opnieuw zullen worden gemaakt in de toekomst.

Adviezen:

– neem verantwoordelijkheid voor je eigen daden

– wees rationeel

– wees objectief

– maak de balans op voor jezelf

– maak keuzes op basis van je verstand

– wees te allen tijde eerlijk naar jezelf en naar anderen toe

– wees rechtvaardig

– ken de wet van oorzaak en gevolg

 

 

 1. De Gehangene

Inzichtelijke waarde: Mogelijk heb je het gevoel stil te staan en wordt er veel gevergd van je geduld. Bedenk je dat het soms nodig is de dingen vanuit een geheel ander perspectief te bekijken en eens geheel anders dan anders te werk te gaan. Bevrijd jezelf uit een uitzichtloze situatie of offer iets van jezelf op om vooruit te kunnen komen. Let wel: niet direct. Neem tijdens het wachten de tijd om eens goed na te denken over hoe je één en ander eens heel anders zou kunnen doen. De dingen overhaasten zou nu alleen maar averechts kunnen uitpakken.

Adviezen:

– durf van gedachten te veranderen

– gebruik wachttijd om rustig na te denken

– heb geduld

– probeer niet krampachtig oplossingen te bedenken

– bekijk de dingen eens vanuit een ander perspectief

– durf los te laten, zodat je weer voort kunt gaan

– blijf niet hangen in uitzichtloze situaties

– schrap het woord ‘zelfmedelijden’ uit je woordenboek

 

 

 

 1. De Dood

Inzichtelijke waarde: Mogelijk is de tijd aangebroken waarop het noodzakelijk is om een streep te zetten onder het verleden. Ook al vindt je het misschien moeilijk, het is nu echt tijd om het oude achter je te laten en open te staan voor het nieuwe. Vaak vindt men het moeilijk om het verleden af te sluiten, waardoor men zich krampachtig blijft vasthouden aan dingen (of personen) die hun beste tijd hebben gehad en niets meer toevoegen. Het afscheid voor je uit blijven schuiven is in dit geval alleen maar uitstel van executie en zal uiteindelijk meer verdriet opleveren dan dat je nu besluit bepaalde zaken voor jezelf af te sluiten.

Adviezen:

– durf het verleden af te sluiten!

– ontdoe je van zaken die niet meer nodig zijn

– sta open voor verandering en vernieuwing

– klamp je niet meer vast aan dingen die echt voorbij zijn

– verbreek vriendschappen en/of relaties wanneer ze echt niets meer toevoegen aan je bestaan

 

 

 1. De Gematigdheid

Inzichtelijke waarde: Mogelijk is het juist nu belangrijk alles met mate te doen. Wees niet alleen zuinig met eten en drinken, maar ga ook zuinig met je tijd en energie om. Voor je het weet ben je door je reserves heen; wie weet hoe lang je er nog mee moet doen! Probeer alles met elkaar in balans te houden, lichaam en geest, inkomsten en uitgaven, werk en (nacht) rust. Luister naar je lichaam en je eigen innerlijke behoeften. Wanneer je hiernaar handelt gaat de rest vanzelf.

Adviezen:

– leer zelfbeheersing

– stel je tolerant op naar je omgeving

– schenk aandacht aan je gezondheid

– neem rust wanneer je hier behoefte aan heeft!

– wees matig met alles

– doe het wat rustiger aan

 

 

 1. De Duivel

Inzichtelijke waarde: Mogelijk voel je je in emotioneel opzicht gevangen of beperkt door iets of iemand die geen goede invloed op jou heeft. Waarschijnlijk voel je je gedomineerd of gecontroleerd en wil je je hiervan bevrijden, maar weet je niet goed hoe. Bedenk je dat waar een wil altijd een weg is en dat het altijd mogelijk is jezelf uit een situatie te bevrijden waar je je niet prettig bij voelt. Misschien betekent dit het einde van een vriendschap of relatie, maar…zou je hem/haar ook werkelijk missen? Soms staat deze kaart voor een geestelijke of lichamelijke verslaving waar je aandacht aan dient te besteden of een obsessie die je voor iets of iemand hebt.

Adviezen:

– ontdoe je van verplichtingen die geen goede invloed op u hebben

– bevrijd jezelf uit een lastige situatie, het kan!

– blijf te allen tijde zelfstandig en onafhankelijk

– stop met slechte gewoonten

– gebruik je gevoel voor humor

– wees niet materialistisch of afhankelijk van andere aardse geneugten (seks, genotsmiddelen)

– wanhoop niet!

– voel je niet schuldig!

 

 

 1. De Toren

Inzichtelijke waarde: Mogelijk word je binnenkort verplicht afscheid te nemen van iets dat al langere tijd niet goed meer voor je werkte of waardoor je helemaal werd opgeslokt. Dit kan zowel een uitputtende relatie betreffen als een tijd – en energie verslindende baan. Waarschijnlijk heeft het afscheid zich zo onverwacht aangediend dat je het eerder als een verlies ervaart dan als een bevrijding, wat het eigenlijk wel is. Probeer in te zien dat het zo niet langer verder kon gaan en dat dit ‘verlies’ je uiteindelijk meer goed zal doen dan je nu misschien denkt.

Adviezen:

– blijf niet bij de pakken neerzitten

– zie tegenslagen als leermomenten!

– durf oude situaties los te laten, anders kan er iets gebeuren waardoor je

wel moet loslaten…

– kijk niet alleen naar dat wat verloren is, maar ook naar wat je nog hebt

– durf oude manieren van leven en denken los te laten

 

 

 1. De Ster

Inzichtelijke waarde: mogelijk heb je een moeilijke periode achter de rug en lijkt nu eindelijk alles beter te gaan. Blijf hoop houden op een betere toekomst, dit is namelijk het begin van een betere tijd. Hoe meer hoop je houdt, hoe meer goede dingen er op je pad zullen verschijnen. Je doet er goed aan jezelf vriendelijk en behulpzaam op te stellen naar je omgeving, zonder er iets voor terug te verwachten. Wanneer je anderen werkelijk belangeloos te hulp schiet zal je uiteindelijke beloning waarschijnlijk groter zijn dan je ooit had kunnen denken. Daarbij, wie niets verwacht, wordt ook niet teleurgesteld.

Adviezen:

– houd hoop

– gebruik je creativiteit op alle mogelijke manieren

– durf te geven zonder er iets voor terug te verlangen

– stel je hart open

– mediteer of onderneem andere spirituele activiteiten

 

 

 1. De Maan.

Inzichtelijke waarde: Mogelijk ben je op een punt gekomen in je leven waarop je eens goed aandacht aan je innerlijke angst of onzekerheid dient te besteden. Is er in het recente verleden – of misschien heel vroeger – iets voorgevallen dat je heel diep hebt weggestopt om er maar niet meer aan te hoeven denken? Bedenk je dat je niet voor je angst of onzekerheid kunt weglopen. Dat deze jou altijd zal blijven achtervolgen om op de meest onverwachte momenten de kop op te steken en je op deze manier zal blijven hinderen in je verdere ontwikkeling. Durf de confrontatie aan te gaan en je zult merken dat je al die tijd vooral angst voor de angst had. Vraag desnoods hulp bij het verwerken van je trauma.

Adviezen:

– houd jezelf niet voor de gek

– ga de confrontatie aan met je angst in plaats van ervoor weg te lopen

– schenk aandacht aan je dromen, zij bevatten boodschappen voor je!

– ontwikkel je intuïtie

– wees niet te zweverig, houd ondanks spirituele bezigheden beide voeten op de grond

– blijf positief denken, voorkom depressies

– kijk goed om je heen; wie is te vertrouwen en wie niet?

 

 

 1. De Zon

Inzichtelijke waarde: Mogelijk voel je je blij en tevreden en stel je je positief en optimistisch op naar je omgeving. Waarschijnlijk ben je ook werkelijk optimistisch over alles wat nu komen gaat en dat is goed. Bedenk je dat positieve gedachten ook weer positieve energie zal aantrekken. Blijf niet alleen vertrouwen hebben in de toekomst, maar zeker ook in jezelf en laat geen misbruik maken van je goedheid.

Adviezen:

– blijf te allen tijde optimistisch

– wees creatief

– blijf werken aan je geluk; stilstand is achteruitgang niets is vanzelfsprekend!

– richt je aandacht op je gezinsleven en kinderen

– zoek de zon op!

 

 

 1. Het Oordeel

Inzichtelijke waarde: Mogelijk is de tijd rijp om iets dat eerder in het slop is geraakt weer nieuw leven in te blazen. Je wordt waarschijnlijk bevrijd uit een moeilijke situatie waarin onbegrip of onzekerheid een rol speelde of je bevrijd jezelf hieruit. Daarna zal alles beter worden, mits je eerlijk blijft zowel naar jezelf als naar anderen toe. Indien er één en ander dient te worden uitgepraat, geef dan ook vooral je eigen tekortkomingen toe.

Adviezen:

– vergeef jezelf en anderen

– sta open voor verzoenende gesprekken

– durf met een schone lei te beginnen

– pak oude projecten of vriendschappen die in het slop zijn geraakt weer op

– wees vastberaden

– wees eerlijk doch rechtvaardig

 

 

 1. De Wereld

Inzichtelijke waarde: Mogelijk heb je het gevoel dat je je doel hebt bereikt. Dat je op een goede manier een bepaalde periode hebt afgesloten waarbij je veel hebt geleerd en nu klaar bent om op een beter en hoger niveau verder te gaan met je leven. Hoewel je de belangrijkste levenslessen reeds hebt doorlopen doe je er verstandig aan toch ook open te blijven staan voor weer nieuwe lessen. Niemand is tenslotte ooit echt uitgeleerd.

Adviezen:

– houd altijd je doel voor ogen

– leef in harmonie met jezelf en je omgeving

– leer van alles wat je meemaakt

– blijf je horizon verbreden, blijf openstaan voor nieuwe mogelijkheden, je kunt het ver schoppen!

– ga naar het buitenland of onderhoud contacten met vrienden en/of familie in het buitenland

 

Kleine Arcana, Staven

 

 

Staven Aas

Inzichtelijke waarde: Mogelijk ben je er helemaal klaar voor om iets nieuws te beginnen en ben je bereid hiervoor zelf ook kansen te creëren.

 

 

Staven twee

Inzichtelijke waarde: Mogelijk heb je al het één en ander bereikt en sta je voor een nieuw dilemma. Blijf nieuwe plannen maken, desnoods samen met iemand anders! Vergeet ondertussen niet te genieten van wat je nu al hebt bereikt. Hoezo: is dit alles?!

 

 

Staven drie

Inzichtelijke waarde: Mogelijk heb je al eerder je best gedaan om een project van de grond te krijgen en ziet het ernaar uit dat je dit binnenkort succesvol kunt gaan afronden. Hoewel er nog hard gewerkt dient te worden, doe je er verstandig aan wat meer vertrouwen te hebben in een goede afloop.

 

Betekenissen tarotkaarten

 

Staven vier

Inzichtelijke waarde: Mogelijk is het juist nu een goed idee om wat (meer) tijd met anderen door te brengen. Waarschijnlijk heb je ook even extra behoefte aan een gevoel van welkom te zijn en te genieten van aangenaam gezelschap. Durf zelf de eerste stap te zetten!

 

Betekenissen tarotkaarten

 

Staven vijf

Inzichtelijke waarde: Mogelijk ben je in een situatie verzeild geraakt waarbij je wat concurrentie ondervindt en heb je de behoefte om jezelf te bewijzen. Een gevoel van besluiteloosheid knaagt aan je. Ga gerust de uitdaging aan. In het ergste geval verlies je en leer je ervan.

 

Betekenissen tarotkaarten

 

Staven zes

Inzichtelijke waarde: Mogelijk heb je een moeilijke periode achter de rug en breekt nu, dankzij je eigen wilskracht en doorzettingsvermogen, een betere periode aan. Heb je behoefte aan meer waardering?

 

 

Staven zeven

Inzichtelijke waarde: Mogelijk voel je je bekritiseerd of aangevallen. Blijf bij je mening en wijk er niet vanaf.

 

 

Staven acht

Inzichtelijke waarde: Mogelijk komen de projecten waar je al eerder mee bezig bent geweest, plotseling van de grond. Waarschijnlijk probeer je één en ander te plannen en in goede banen te leiden, maar blijkt dat het beter is om niets te sturen en de dingen gewoon te laten komen zoals ze komen.

 

Betekenissen tarotkaarten

 

Staven negen

Inzichtelijke waarde: Mogelijk ben je door bepaalde ervaringen in het verleden voorzichtig geworden en stel je je wat afstandelijk op naar je omgeving. Voorzichtigheid kan geen kwaad, maar probeer niet overal beren op de weg te zien; niet iedereen is er op uit jou verdriet te doen of problemen te bezorgen. Door bij voorbaat de deur dicht te gooien, houd je ook mooie dingen buiten.

 

Uitleg tarotkaarten

 

Staven tien

Inzichtelijke waarde: Mogelijk ben je met zoveel verschillende dingen tegelijk bezig dat je helemaal je krachten verkeerd verdeelt en daardoor juist fouten maakt. Probeer voor jezelf te bekijken of alles wat je doet ook echt noodzakelijk is. Kun je werkelijk niets aan een ander overdragen, uitstellen of gewoon schrappen?

 

uitleg tarotkaarten

 

Staven Schildknaap

Inzichtelijke waarde: Mogelijk ben je toe aan iets nieuws. Wanneer je telefoon of e-mail krijgt waarin je een leuk of zelfs spannend voorstel krijgt, aarzel dan niet en durf het voorstel of de uitnodiging aan te nemen, wie weet waar het nog toe kan leiden.

 

 

Staven Ridder

Inzichtelijke waarde: Mogelijk ben je wat ongeduldig met betrekking tot een bepaalde situatie. Bedenk dat snel handelen soms nodig is, maar dat het nemen van overhaaste beslissingen vaak niet het gewenste resultaat zal opleveren.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Staven Koningin

Inzichtelijke waarde: Mogelijk doe je er goed aan jezelf behulpzaam, gul en hartelijk op te stellen naar je omgeving. Neem de tijd voor iemand wanneer hij/zij jou om advies vraagt en biedt zo nodig hulp of motiveer hem/haar om zelf actie te ondernemen.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Staven Koning

Inzichtelijke waarde: Mogelijk doe je er goed aan jezelf wilskrachtig en betrouwbaar op te stellen naar je omgeving en voor jezelf na te denken over de toekomst en hoe je bepaalde zaken zou willen plannen.

 

Kleine Arcana, Zwaarden

 

betekenissen tarot

 

Zwaarden Aas

Inzichtelijke waarde: Mogelijk is het moment voor jou aangebroken om een belangrijk besluit te nemen, om eindelijk de spreekwoordelijke knoop door te hakken. Benader de keuze rationeel en denk goed na over de consequenties.

 

 

Zwaarden twee

Inzichtelijke waarde: Mogelijk probeer je jezelf te beschermen uit angst (weer) gekwetst te raken. Twijfel en onzekerheid maken zich van je meester. Trek je even terug en laat je niet beïnvloeden door anderen.

 

betekenissen tarot

 

Zwaarden drie

Inzichtelijke waarde: Mogelijk is er sprake van een oud verdriet dat je met je mee draagt of een nieuw verdriet dat je raakt in je hart. Waarschijnlijk dient er een keuze gemaakt te worden die emotioneel weliswaar pijn doet, maar waarvan je met je verstand weet dat het beter is.

 

uitleg tarot

 

Zwaarden vier

Inzichtelijke waarde: Mogelijk heb je behoefte aan een rustpauze, om je even terug te trekken of afstand te nemen en na te denken. Luister naar je lichaam. Bedenk je dat stress ook lichamelijke klachten kan veroorzaken, probeer dit te voorkomen.

 

uitleg tarotkaarten

 

Zwaarden vijf

Inzichtelijke waarde: Mogelijk is er sprake (geweest) van een ruzie of afscheid waarbij gemeenheid, verwijten en vernederingen niet geschuwd werden. Probeer dit te verwerken. Dit soort ruzies zijn altijd naar, zelfs als jij degene bent die heeft ‘gewonnen’. Hier zijn eigenlijk alleen maar verliezers.

 

uitleg tarotkaarten

 

Zwaarden zes

Inzichtelijke waarde: Mogelijk heb je de neiging te vluchten, wil je een moeilijk verleden afsluiten en achter je laten, maar weet je (nog) niet goed hoe.

 

uitleg tarotkaarten

 

Zwaarden zeven

Inzichtelijke waarde: Mogelijk probeer je een bepaald onderwerp te vermijden en ga je zekere confrontaties uit de weg door dingen te verzwijgen. Bedenk je dat wanneer bepaalde zaken niet worden uitgesproken, deze altijd zullen blijven ‘hangen’.

 

uitleg tarotkaarten

 

Zwaarden acht

Inzichtelijke waarde: Mogelijk voel je je verstrikt in je eigen emoties en weet je het allemaal even niet meer. Voorkom een daadwerkelijke depressie en probeer hoe dan ook vooruit te blijven kijken!

 

tarotkaarten betekenis

 

Zwaarden negen

Inzichtelijke waarde: Mogelijk maak je je te veel zorgen om zaken die uiteindelijk best opgelost kunnen worden. Besteed liever je energie aan het – stap voor stap – oplossen van je problemen dan erover te blijven piekeren.

 

 

Zwaarden tien

Inzichtelijke waarde: Mogelijk heb je een zeer moeilijke periode achter de rug en ben je bezig uit een diep dal te kruipen. Het lukt je, het is tijd voor een nieuw begin!

 

betekenissen tarotkaarten

 

Zwaarden Schildknaap

Inzichtelijke waarde: Mogelijk ben je momenteel wat achterdochtig en op je hoede. Schenk aandacht aan je zelfbeheersing, een meningsverschil kan soms ook de lucht klaren, mits er rustig over wordt gesproken met elkaar.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Zwaarden Ridder

Inzichtelijke waarde: Mogelijk is er sprake van een sfeer van agressie en strijd. Ga niet impulsief te werk door te gaan gillen en schreeuwen maar probeer zoveel mogelijk boven de ‘aanval’ te staan. Alles wat je nu zegt is bij voorbaat al ‘fout’ en zal om deze reden vooral averechts werken.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Zwaarden Koningin

Inzichtelijke waarde: Mogelijk doe je er goed aan jezelf wat zelfstandiger op te stellen en een wat meer rationele houding aan te nemen in plaats van een emotionele. Probeer te leren van het verleden.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Zwaarden Koning

Inzichtelijke waarde: Mogelijk doe je er goed aan een wat meer afstandelijke houding aan te nemen en wat meer op je strepen te gaan staan.

 

Kleine Arcana, Bekers

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers Aas

Inzichtelijke waarde: Mogelijk voel je je gelukkig en tevreden. Geniet van al het moois om je heen en wees er gerust dankbaar voor. Liefde, geluk en gezondheid komen vaak als een geschenk.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers twee

Inzichtelijke waarde: Mogelijk is er iemand in je leven gekomen waar je langzaam maar zeker naar toe groeit. Overhaast niet, maar laat deze vriendschap stapje voor stapje groeien, waarschijnlijk is het blijvend! Indien er sprake is van ruzie met iemand die je al langer kent: sta je open voor een verzoening?

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers drie

Inzichtelijke waarde: Mogelijk voel je je blij en geniet je van het samenzijn met anderen tijdens feestjes of andere gezellige bijeenkomsten. Waarschijnlijk is er sprake van een happy-end na een wat moeilijker periode of valt er iets anders te vieren. Hoe dan ook; geniet ervan!

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers vier

Inzichtelijke waarde: Mogelijk ben je niet tevreden over de huidige gang van zaken en heb je grote behoefte aan een verandering of het doorbreken van een sleur. Blijf niet al te lang mokken en pruilen, dat zal namelijk niets veranderen aan de situatie. Kijk om je heen en onderneem actie!

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers vijf

Inzichtelijke waarde: Mogelijk ben je erg verdrietig en treur je om iets of iemand uit het verleden. Waarschijnlijk heb je veel verdriet om een verlies dat je hebt geleden of heb je spijt van een verkeerde beslissing die je hebt genomen. Probeer ondanks je verdriet vooruit te blijven kijken en open te blijven staan voor de nieuwe dingen die op je pad zullen gaan komen. Het verleden kun je niet veranderen, maar de toekomst heb je grotendeels zelf in de hand!

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers zes

Inzichtelijke waarde: Mogelijk denk je vaak terug aan vroeger en heb je mooie herinneringen aan het verleden. Misschien is het een goed idee weer contact op te nemen met iemand die je al een poos niet hebt gezien of gesproken of een oude levensstijl weer te gaan hanteren.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers zeven

Inzichtelijke waarde: Mogelijk fantaseer je over bepaalde dingen die je graag zou willen gaan doen of zou willen bezitten. Probeer geen valse hoop te koesteren en blijf realistisch in wat haalbaar is en wat niet, dit om teleurstellingen te voorkomen.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers acht

Inzichtelijke waarde: Mogelijk is er sprake van een moeilijk afscheid en sta je op het punt het oude vertrouwde de rug toe te keren. Volg je intuïtie, ook al zijn de dingen nu nog wat onzeker, alles wordt straks vanzelf duidelijk.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers negen

Inzichtelijke waarde: Mogelijk ben je tevreden met alles wat je hebt bereikt en met wat je bezit. Je bent waarschijnlijk vrijgevig en behulpzaam, maar…enkel wanneer men jou om iets vraagt of biedt je ook wel eens uit jezelf aan iemand te helpen? Wees eerlijk tegen jezelf en vraag jezelf af op welke gebieden je wel wat actiever zou mogen zijn of meer zelf initiatief zou kunnen tonen.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers tien

Inzichtelijke waarde: Mogelijk heb je het gevoel van ‘thuiskomen’ bereikt. Leef je samen met degenen van wie je houdt of is er een wens in vervulling gegaan? Bedenk je dat niet alles vanzelfsprekend is en dat jij ook je best zult moeten doen om het zo fijn te houden zoals het nu is. Wees gerust dankbaar, zoiets moois is niet voor iedereen weggelegd. Dit is doorgaans de ideale gezinskaart.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers Schildknaap

Inzichtelijke waarde: Mogelijk wordt je een voorstel gedaan of ontvang je een uitnodiging. Probeer hiervoor open te staan. Let er wel op dat je niet om de tuin wordt geleid met mooipraterij, of…ben je misschien zelf zo’n charmeur?

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekers Ridder

Inzichtelijke waarde: Mogelijk ben je goed gehumeurd en verkeer je in een opperbeste stemming. Wanneer je deze positiviteit naar buiten toe uitstraalt trek je hiermee ook weer nieuwe positieve energie aan. Wie goed doet goed ontmoet…

 

 

Bekers Koningin

Inzichtelijke waarde: Mogelijk doe je er goed aan wat meer naar je intuïtie te luisteren en meer aandacht aan je dromen te schenken, wellicht bevatten deze boodschappen voor jou.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Bekes Koning

Inzichtelijke waarde: Mogelijk doe je er goed aan begripvol meelevend en behulpzaam op te stellen naar je omgeving. Laat jezelf echter niet meeslepen door je emoties en waak voor verleidingen!

 

Kleine Arcana, Pentakels

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels Aas

Inzichtelijke waarde: Mogelijk voel je je rijk in alle opzichten. Rijkdom kan zeker in verband staan met een gelukkig liefdesleven of met goede gezondheid, maar natuurlijk ook met een meevaller in financieel opzicht. Blijf goed om je heen kijken om die mooie kans op iets nieuws niet te missen en tel intussen wat je hebt in plaats van wat je mist!

 

 

Pentakels twee

Inzichtelijke waarde: Mogelijk bevindt je je in een ietwat instabiele positie. Vooral op financieel gebied kan het nodig zijn even de tering naar de nering te zetten omdat je misschien de neiging hebt soms het ene gat met het andere te dichten. Dit is ook geen geschikte periode om op emotioneel vlak belangrijke beslissingen te nemen. Pas je je misschien teveel aan aan anderen? En zo ja, waarom doe je dat?

 

betekenis tarotkaarten

 

Pentakels drie

Inzichtelijke waarde: Mogelijk ben je er aan toe om hogerop te klimmen en te laten zien wat je kunt. Doe dit op je eigen manier en heb vertrouwen in jezelf.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels vier

Inzichtelijke waarde: Mogelijk heb je te veel behoefte aan zekerheid en vind je het lastig om jezelf kwetsbaar op te stellen. Bedenk dat niet alles te plannen is. Probeer iets losser in het leven te staan en durf de dingen iets meer op hun beloop te laten. Juist wanneer je alles te krampachtig probeert vast te houden, bestaat de kans dat de dingen (of personen) zich juist van je zullen verwijderen.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels vijf

Inzichtelijke waarde: Mogelijk bevindt je je in een ietwat onzekere periode op financieel, emotioneel of fysiek gebied. Durf gerust iemand om hulp te vragen wanneer je het gevoel hebt er zelf niet meer uit te komen. Of ben je bang dat je zelf dan ook inzet zult moeten tonen en bepaalde patronen zult moeten doorbreken?

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels zes

Inzichtelijke waarde: Mogelijk bevindt je je in een situatie waarin je wordt gesteund of waarin jij een ander steunt. Houdt hierbij rekening met het feit dat geven en nemen ook uit balans kunnen raken en er soms te gemakkelijk met de geboden hulp kan worden omgesprongen. Waak ervoor dat niets vanzelfsprekend wordt of dat er voor bepaalde hulp iets terug wordt verlangd.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels zeven

Inzichtelijke waarde: Mogelijk heb je momenteel wat moeite met het opbrengen van geduld. Deze kaart laat zien dat alles tijd nodig heeft om te groeien en dat niets doen en afwachten soms bevorderlijker is voor de situatie dan de boel forceren.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels acht

Inzichtelijke waarde: Mogelijk ben je juist met iets nieuws begonnen en sta je (weer) helemaal aan het begin van de spreekwoordelijke ladder of ben je van plan binnenkort ergens aan te beginnen. Neem gerust de tijd om alles rustig te leren of iemand te leren kennen. Denk niet aan wat het misschien zou kunnen gaan opleveren, het is nu vooral belangrijk dat je geniet van wat je doet.

 

 

Pentakels negen

Inzichtelijke waarde: Mogelijk heb je alles wat je wensen kunt en geniet je in alle rust van alles wat je hebt bereikt. Misschien voel je je van tijd tot tijd wat eenzaam, maar bedenk dat je zelf degene bent die bepaalde keuzes heeft gemaakt en die één en ander ook weer kan veranderen. Ben je op mentaal/emotioneel gebied ook rijk?

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels tien

Inzichtelijke waarde: Mogelijk ben je gelukkig met wat je bezit en hebt bereikt. Kijk om je heen en zie wat een rijkdom je bezit. Dit is niet in geld uit te drukken; veiligheid, wijsheid, zekerheid. Vaak slaat deze kaart ook op belangrijke familiebanden en opgedane levenslessen die je weer kunt doorgeven, maar ook op materiële welvaart. Breng je genoeg tijd door met je naaste familie? Je ouders? Je kinderen? Kleinkinderen?

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels Schildknaap

Inzichtelijke waarde: Mogelijk ben je eraan toe om iets nieuws te beginnen, om je financiële positie te verbeteren of te starten met een nieuwe opleiding of cursus. De tijd lijkt er rijp voor!

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels Ridder

Inzichtelijke waarde: Mogelijk heb je behoefte aan stabiliteit en zekerheid. Langzaam maar zeker lijk je een solide basis te (willen) creëren. Neem vooral je tijd en doe wat goed voelt.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels Koningin

Inzichtelijke waarde: Mogelijk doe je er goed aan jezelf hulpvaardig en verzorgend op te stellen naar je omgeving. Wees bereid te werken voor datgene wat je graag wilt bereiken, je zult er later van kunnen genieten! Laat alleen degenen waar je echt om geeft – en die het werkelijk waarderen – meedelen.

 

betekenissen tarotkaarten

 

Pentakels Koning

Inzichtelijke waarde: Mogelijk doe je er goed aan jezelf betrouwbaar, consequent en beschermend naar de omgeving op te stellen. Zeg wat je denkt en doe wat je zegt. Wees zorgzaam voor degenen die je liefhebt, maar blijf desondanks duidelijk je grenzen aangeven en laat geen misbruik maken van je goedheid.

 

Copyrights van de Rider Waite Tarot op deze pagina: U.S. Games Systems.

Tarot blog >HOME