Bounty dieet

Al jaren probeer ik mezelf ertoe te zetten om eindelijk eens meer te gaan bewegen en minder te gaan eten. Anders te eten ook vooral. Fruit in plaats van drop, zuivel in plaats van snoep, een bakje rauwkost in plaats van een halve rol koekjes.

Maar het is vaak makkelijker om een reep chocola open te scheuren dan om een mandarijntje te pellen. Het kost minder tijd om een doos bastognes open te treken dan een kiwi schoon te maken.

En toch ben ik nu op de goede weg. Ik heb al een hele week niet gesnoept en heb er zelfs een nieuwe hobby bij: smoothies maken! Vanmorgen toen ik op de weegschaal stond gaf die warempel een hele kilo minder aan. Victorie! Ik ben echt op dieet én ik houd me er ook aan.

Ook thuis heb ik natuurlijk weer iedereen op de hoogte gesteld. ‘Ik ben op dieet!’

Ferry, mijn man, lacht me nog net niet uit.

‘Welk dieet ga je dit keer weer twee dagen volhouden?’

Maar wie het laatst lacht, lacht het best. Ik ben er dan ook zeker van dat het me deze keer wél gaat lukken.

Supermarkt

En dan sta ik in de supermarkt bij de kassa. De koopjesbak die voor de lopende band staat is tot de nok gevuld met zakken Bounty’s.

Bounty’s!

Mijn kinderen zijn dol op Bounty’s. Dus neem ik twee zakken mee. Eenmaal thuisgekomen pak ik mijn tassen uit en ruim ik de boodschappen op in de kast.

Behalve de Bounty’s.

Eentje kan geen kwaad.

Ik installeer me lekker op de bank bij dr. Phil. Ik neem nog een Bounty. En nog één. Het zijn kleintjes, het kan best.

Bounty dieet

Een kwartier later liggen er zes lege papiertjes op de salontafel en is de zak half leeg. Ferry loopt de kamer binnen en ik voel me betrapt.

Maar Ferry loopt door en zegt niets. Hij negeert de lege Bounty wikkels en loopt door naar de keuken om iets te drinken te pakken.

Dan komt ook mijn oudste zoon de kamer binnen.

‘Lekker, Bounty’s!’ roept hij en doet tegelijkertijd een graai in de zak.

En dan kan Ferry het toch niet laten.

‘Afblijven!’ klinkt het streng vanuit de keuken.

‘Die zijn van je moeder! Die zit aan een Bounty dieet!’

Tarotkaarten

De volgende morgen, kwaad op mezelf omdat ik me gewoon weer niet heb kunnen beheersen, spreid ik mijn tarotkaarten met de afbeeldingen naar beneden uit op tafel.

‘Wat moet ik doen om 25 kilo af te vallen?’ vraag ik wanhopig.

Ik trek blind een kaart en draai deze vervolgens om om te zien welke ik heb getrokken. Het is de kaart ‘Matigheid’, wat zoveel betekent als balans.

Is het antwoord echt zó simpel?

Ja. Dat is het.

 

Afslank blog >HOME

Tarot blog >HOME