Psychologisch afslanken

Psychologisch afslanken met tarotkaarten. Zonder dieet! Het moet niet gekker worden. Schiet mij maar in een pudding! Toch is het minder circus dan u in eerste instantie misschien zou denken!

Het afslankprogramma dat u vindt in het afslank blog is uitstekend te combineren met tarotkaarten. Voor wie hier geen interesse in heeft: het programma is ook prima te volgen zonder kaarten.

Voor degenen die wel graag willen afvallen met behulp van de tarot kaarten en bereid zijn deze in te zetten als coach, volgt onderaan deze pagina het complete overzicht met de betekenissen van de tarot met betrekking tot het psychologisch afslanken. Fijn als u thuis zelf uw kaarten uit uw tarotdeck trekt en deze thuis of op uw werk in het zicht wilt zetten bij wijze van constante reminder.

Zeer geschikt als afslank coachkaarten zijn de Tattooed Tarot en de Rider Waite Tarot. Dit zijn de kaarten die ik zelf ook gebruik voor dit doel.

De Tattooed Tarot vindt u >HIER

De Rider Waite Tarot vindt u >HIER

Liever dagelijks of wekelijks online een coach kaart trekken? Dat kan >HIER.

Voor degenen die nog niet echt bekend zijn met de tarot volgt nu eerst een korte uitleg. Degenen die geen behoefte hebben aan het hoe en waarom, maar gewoon direct naar de hapklare afslankadviezen willen, kunnen direct door scrollen naar beneden.

Een fijn voedingsschema ter ondersteuning (géén dieet!) vindt u  >HIER.

 

Psychologisch afslanken

Hoewel de tarot door velen als spiritueel hulpmiddel wordt gebruikt, zie ik het daarnaast vooral als psychologisch hulpmiddel. En néé, de tarot is níet het ‘prentenboek van de duivel’ en heeft ook níets met hekserij te maken, maar daarover graag een andere keer.

De Tarot bestaat uit 78 afbeeldingen met ieder een eigen verhaal. Hoewel er wat donkere kaarten tussen zitten, hebben deze vaak juist ook een positieve betekenis. Desondanks laten veel mensen zich toch door de eerste indruk afschrikken.

Met het oog op de duiding van alle kaarten bestaan richtlijnen, de zogenaamde basis betekenissen, maar feit blijft dat iedereen in de kaarten iets anders waarneemt.

Ik raad iedereen die met de tarot wil leren werken dan ook aan om tijdens het interpreteren van de kaarten vooral zijn eigen gevoel te volgen.

De bestaande basis betekenissen zijn vooral een richtlijn. Vindt u zich totaal niet in deze betekenissen, durf dan gerust naar uw eigen intuïtie te luisteren. Er is namelijk altijd een reden waarom bepaalde afbeeldingen u juist ‘dat’ gevoel geven en u hierop reageert zoals u reageert.

In een notendop: elk antwoord waarnaar we op zoek zijn met betrekking tot onze eigen twijfels, angsten of onzekerheden, zit ergens diep van binnen in ons brein opgeslagen.

Onbewust hebben we allang een mening, een idee of zelfs de oplossing voor elk probleem waarmee we worstelen. Het probleem is alleen dat we dit antwoord lang niet altijd onder ogen durven zien. Daarom kiezen we er vaak voor het antwoord lekker diep in ons onderbewustzijn te laten zitten. 

Onderbewustzijn

Nu wil het toeval, dat de tarot de taal van ons onderbewustzijn spreekt! De afbeeldingen spreken namelijk – vaak letterlijk – tot de verbeelding. Hierdoor kan het gebeuren dat u tijdens ‘de confrontatie’ met een bepaalde kaart direct moet denken aan iets waar u mee zit.

De afbeelding triggert als het ware iets in uw brein waardoor het antwoord op uw vraag direct uit uw onderbewustzijn wordt opgediept.

Dit is te vergelijken met de Rorschach test (inktvlekken test) van de psychiater. Zodra we hiermee geconfronteerd worden, zien we direct ‘iets’ in de vlek dat te maken heeft met ons verleden of met iets wat ons in het heden enorm bezig houdt.

Immers, alles wat we zien, horen of lezen, betrekken we meteen op onszelf. Dit omdat ons brein voortdurend op zoek is naar herkenning.

Iemand die een vrij eenvoudig leven leidt, zal om deze reden iets anders in een vlek zien dan iemand die constant door van alles op de proef wordt gesteld en zo is het ook met de afbeeldingen van de tarot.

U kunt de Tarot dus overal op betrekken. Op liefdeskwesties, financiën, vragen over uw carrière,  spiritualiteit,  gezondheid en dus ook op de vraag: hoe bereik ik mijn streefgewicht? De tarot kan ook dit antwoord voor u zichtbaar maken!

Het is namelijk een belangrijk antwoord op een vraag die u ongetwijfeld al een poosje bezig houdt en waarop u deep down ook het antwoord wel weet…

Voor wie deze theorie aanspreekt en het leuk idee lijkt om het eigen onderbewustzijn visueel te maken, kan bij het afslanken de tarotkaarten gebruiken als extra ruggensteuntje; als creatieve psychologie met een spiritueel tintje.

Ik raad u echt aan dit te proberen, iedere dag, iedere week, of alleen op de momenten dat u er zelf behoefte aan hebt.

Coach

Bent u bereid het te proberen, trek dan iedere dag (of al naar gelang u er zelf behoefte aan hebt) een kaart uit uw tarot-deck. Deze kaart zal u een advies geven over waar u die dag (of week) extra op dient te letten tijdens uw strijd tegen de kilo’s.

Op het moment dat u de afbeelding ziet en de betekenis leest, worden deze opgeslagen in uw geheugen. Vanaf dat moment zult u – telkens wanneer u iets doet wat het afvallen dwarsboomt – hieraan herinnerd worden, en zult u zichzelf automatisch corrigeren.

Voor een nóg beter effect doet u er verstandig aan de betreffende tarot kaart ergens neer te zetten waar u hem regelmatig tegenkomt.

Neem de boodschappen van de tarot serieus, denk er goed over na, en volg de adviezen die u krijgt ook echt op, alsof uw tarot deck een strenge, doch rechtvaardige coach is die u steunt en helpt bij uw strijd tegen de overtollige kilo’s.

Wanneer ik aan het begin van de week een tarotkaart trek, en deze kaart mij een advies geeft, zie ik zo nu en dan – terwijl ik met andere dingen bezig ben – in gedachte vaak plotseling die kaart weer voor me.

Dit biedt mij een geweldige houvast. Het motiveert mij om telkens weer het verkregen advies op te volgen!

Toen ik als 15 jarig meisje in de promotieklasse volleybalde, had ik ook zo’n coach. Hij zei precies waar het op stond, wees me constant op mijn zwakke plekken, werd woedend wanneer ik er met de pet naar gooide, maar… was ook werkelijk door het dolle wanneer ik het wél goed deed. De tarot heeft met betrekking tot afslanken een vergelijkbaar effect.

Complimenten van een coach die zeer kritisch, maar bovenal eerlijk is, zijn doorgaans werkelijk gemeend en daardoor waardevol. Er is niets dat mij meer motiveert dan dat en ik hoop van harte dat voor u het zelfde geldt.

Wilt u deze strijd tegen de kilo’s winnen? Wilt u het overgewicht verslaan? Dan zult u eraan werken! Keihard! De tarot, mijn coach, mijn rots in de branding, te allen tijde kritisch en eerlijk, is wat ik hierbij werkelijk nodig had. En nu is het uw beurt om te knallen!

Hoe werkt het?

  • Schud de kaarten met gesloten ogen terwijl u de vraag stelt: ‘Wat is vandaag (of ‘deze week’) belangrijk voor mij in verband met het afslanken?’
  • Waaier, nog steeds met gesloten ogen, de kaarten uit op tafel met de afbeeldingen naar beneden.
  • Open uw ogen en pak de eerste kaart die u opvalt, de eerste kaart die u lijkt te ‘roepen’.
  • De kaart die u hebt gepakt heeft een belangrijke boodschap, tip of advies voor u die in verband staat met uw strijd tegen de kilo’s.

Omdat niet iedereen in staat is de traditionele basis betekenissen van de tarot om te buigen naar afslankadviezen, heb ik deze al voor u getransformeerd.

Voor u met de adviezen van de kaarten aan de slag gaat, wil ik u eerst graag nog dit meegeven:

Zolang u blijft zeggen dat het moeilijk is, zal het ook moeilijk blijven!

De Kaarten

the tattooed tarot scarabeoDe afslank adviezen zijn geschreven op The Rider Waite Tarot, maar persoonlijk vind ik het ook heel tof om The Tattooed Tarot te gebruiken als coach kaarten. Ondanks de symboliek van de Rider Waite op veel van deze kaarten ontbreekt, blijken de betekenissen toch te kloppen met de illustraties. Het fysieke aspect van dit deck maakt het zeer geschikt als afslank tool. Kortom, ik ben zéér enthousiast! De kaarten die bij onderstaande betekenissen staan afgebeeld, zijn afkomstig uit The Rider Waite Tarot.

Copyrights van de Rider Waite Tarot op deze pagina: U.S. Games Systems.

Grote Arcana

De Tarot bestaat uit een grote arcana en een kleine arcana. Schrik niet van dit moeilijke woord; arcana betekent gewoon ‘geheim’ in het Latijn. De grote arcana onthult dus de grote geheimen van het leven (en de grote veranderingen die hiermee gepaard gaan) en de kleine arcana wijst u op de kleine geheimen (die we vaak leren middels de dagelijkse beslommeringen). De kaarten van de grote arcana hebben allemaal een titel, de kleine arcana is verdeeld in vier series: zwaarden, staven, bekers en munten (vergelijkbaar met de schoppen, klaveren, harten en ruiten van het reguliere kaartspel).

afslanken met tarotDe Dwaas

Symboliek: De Dwaas staat aan het begin van zijn reis, hoewel hij voor een afgrond staat is hij niet bang. Hij vertrouwt op zijn zijn intuïtie en waagt de sprong in vol vertrouwen dat het goed komt.

Advies voor u: U staat aan het begin, of hebt het gevoel dat u nog (steeds) aan het begin staat. Heb vertrouwen; u moet ergens beginnen. Blijf goed naar uw gevoel luisteren en doe echt alleen dat wat goed is voor uw lichaam. Negeer dat stemmetje binnenin u dat zegt dat u de ‘verkeerde’ dingen moet eten om u blij te voelen. Het enige dat u eraan overhoudt is een schuldgevoel. En gewichtstoename…

 

 

psychologisch afslankenDe Magiër

Symboliek: De Magiër staat bekend als wilskrachtig, creatief en initiatief-rijk. Met deze eigenschappen, in combinatie met de vier elementen die voor hem op de kaart staan afgebeeld, kan hij alles voor elkaar krijgen wat hij maar wil.

Advies voor u: U bent begonnen met verstandig en gezond eten en leven. U weet wat u wilt, en zult dit ook kunnen bereiken! Gebruik uw creativiteit bij  het bereiden van gezonde maaltijden en verantwoorde tussendoortjes. Gebruik uw wilskracht om het vol te houden deze keer! U bent goed op weg, geloof in uzelf, u bent tot veel meer in staat dan u zelf voor mogelijk had gehouden! Willen is kunnen!

 

psychologisch afslankenDe Hoge Priesteres

Symboliek: De Hoge priesteres staat bekend als intuïtief, geduldig, spiritueel en wijs. Zij laat zich leiden door haar innerlijke stem en handelt hierdoor vaak op het juiste moment. Wel is ze soms wat passief.

Advies voor u: Houdt voor ogen dat geduld een schone zaak is. Niemand kan op een gezonde manier tien kilo afvallen in een week tijd…. was het maar waar. Weet dat u met geduld meer bereikt dan met een ongeduldige houding. Doordat u het NU wilt (maar dit natuurlijk niet gebeurt) bent u misschien eerder geneigd het op te geven en weer toe te geven aan een ongezond eetpatroon. Op die manier zult u zeker niet afvallen! Probeer indien nodig  nog iets meer aan lichaamsbeweging te doen!

 

psychologisch afslankenDe Keizerin

Symboliek: De Keizerin staat bekend als vruchtbaar, ‘zwanger’, creatief, en wordt vaak in verband gebracht met de geboorte van iets nieuws en de groei daarvan.

Advies voor u: Gezelligheid kent geen tijd. Gezelligheid kent ook geen ‘stop’. Gezelligheid kent wel veel lekkere (vaak ongezonde) hapjes en alcoholische versnaperingen. Deze kaart staat voor groei, maar dus ook voor aankomen. Zorg dat u de groei van uw gewichtsverlies voortzet, en laat u niet verleiden tot lekkere, maar dik makende lekkernijen! Blijf aandacht besteden aan uw uiterlijk, u gaat er steeds beter uitzien, hou die vooruitgang vast! Maak een wandeling, lekker in de buitenlucht. Beweging en vitamine D; u hebt het nodig.

 

psychologisch afslankenDe Keizer

Symboliek: De Keizer staat bekend als ordelijk, verantwoordelijk, nuchter, daadkrachtig en strikt. Soms slaat hij hierin iets door, maar doorgaans weet hij stap voor stap wel zijn doel te bereiken. Hij weet in elk geval als geen ander zijn grenzen aan te geven en denkt vooral met zijn verstand in plaats van met zijn hart.

Advies  voor u: Orde en discipline zijn geen overbodige luxe. Stel duidelijk grenzen voor uzelf, en leef (en eet!) zo regelmatig mogelijk. Stap voor stap kunt u uw doel bereiken, mits u (nog meer) zelfdiscipline kunt opbrengen. Wees streng voor uzelf, het is nu niet de juiste tijd om ‘even te zondigen’. Soms mag dat inderdaad. Nu niet! Bent u al heel goed op weg, is het belangrijk de zaken niet te overdrijven; balans!

 

psychologisch afslankenDe Hiërofant

Symboliek: De Hiërofant staat bekend als de raadgever, de coach, en wordt in verband gebracht met oprechtheid, vertrouwen, normen en waarden en goed advies (van derden).

Advies voor u: Advies is gewenst. Vraag steun of hulp bij iemand die u vertrouwd als u het even niet meer ziet zitten. Bel iemand op of ga bij iemand op bezoek. In het ernstigste geval maakt u een afspraak met een arts, diëtiste, sportinstructeur of psycholoog, maar vaak kan een goede vriend(in) of een ouder u ook heel goed tot steun zijn. Misschien zelfs beter dan u denkt. Deze kaart laat zien dat u het even moeilijk hebt en het even niet alleen kunt of gewoon even extra advies nodig hebt. Misschien wil iemand met u mee gaan trainen, wandelen of fietsen? Of alleen even praten om u een hart onder de riem te steken. Blijf niet met frustraties zitten, iedereen heeft wel eens een steuntje in de rug nodig. Probeer het wel daarna weer zelf te doen!

 

psychologisch afslankenDe Geliefden

Symboliek: De Geliefden staan bekend als liefdevol en bindend, en worden in verband gebracht met het volgen van het gevoel, het kiezen van de eigen weg, en de overwinning van tegenslag en teleurstelling.

Advies voor u: U bent goed bezig! U houdt van uw lichaam, en u houdt van de manier waarop u er steeds beter en mooier gaat uitzien. U voelt zich goed en hebt plezier in het bewegen, gezond eten en afvallen. U staat er helemaal achter, goed zo! Komt u voor een keuze te staan betreffende voeding of beweging of iets anders, kies dan gewoon hetgeen wat het beste voor u is, wat het beste aansluit op uw nieuwe eet en leefpatroon. Laat u niet verleiden, behalve tot liefde en sensualiteit, het zal u goed doen. Hou van uw lichaam. Als u zich mooi voelt straalt u dat ook uit naar buiten toe!

 

psychologisch afvallenDe Zegewagen

Symboliek: De menner van de Zegewagen staat bekend als optimistisch, wilskrachtig, daadkrachtig, staat open voor nieuwe ondernemingen en is niet bang het oude de rug toe te keren om vooruit te komen. Wel heeft hij soms de neiging zichzelf voorbij te rennen.

Advies voor u: U weet wat u wilt, maar u wilt te snel. Houd u zoveel mogelijk aan uw schema, en probeer niet uzelf uit te hongeren of uw lichaam te veel te belasten met extreem veel sporten. Het is goed om door te zetten, het is niet goed om uzelf over te belasten. U gaat goed, maar iets minder fanatiek mag best. U hebt uzelf prima onder controle. Overdrijf het niet; u gaat evengoed wel met sprongen vooruit.

 

psychologisch afvallenDe Kracht

Symboliek: De Kracht staat bekend om haar levensvreugde, aantrekkingskracht, hartstocht, geduld en wilskracht. De innerlijke kracht die naar buiten komt. De Leeuw wordt getemd met geduld en beleid in plaats van met agressie. Tevens is dit de kaart van fitheid, goede conditie en dito gezondheid.

Advies voor u: Luister naar uw lichaam, u weet intuïtief is wat goed is voor uzelf. U bent wilskrachtig en weet hoe u deze nieuwe manier van leven kunt volhouden. U voelt zich goed en dit straalt u ook uit naar buiten toe. Eindelijk begint die sterke persoon die al die tijd al binnenin u zat zich langzaam maar zeker naar buiten te komen, met alle (positieve!) gevolgen van dien! GA ZO DOOR!

 

De Kluizenaar

Symboliek: De Kluizenaar staat bekend als serieus, wijs, en wordt in verband gebracht met de behoefte even alleen te zijn, zijn eigen weg te gaan waarbij hij zich niet laat pushen of beïnvloeden door anderen, na te denken en het verwerven van zelfkennis. Zijn licht schijnt naar binnen in plaats van naar buiten; immers daar vindt hij alle antwoorden.

Advies voor u: Laat u zich niet in verwarring brengen door anderen die beweren dat zij een ‘beter’ dieet weten of een ‘betere’ manier om af te vallen. U bent op de juiste weg, en doet er goed aan zich niet te laten opjutten, pushen of beïnvloeden. Blijf deze weg volgen, en laat anderen maar gewoon in de waan dat zij het afvallen hebben uitgevonden. U bereikt straks uw streefgewicht als u op deze manier doorgaat, en dat zal niet iedereen u kunnen nadoen. Blijf uzelf, zeg ‘nee’ tegen uitnodigingen die u in de verleiding zouden kunnen brengen, of ga er heen, maar blijf sterk in uw schoenen staan wanneer u lekkere, maar dik makende, hapjes en/of drankjes worden aangeboden. Dit is een goed moment om alles in uw eigen tempo en op uw eigen manier te doen zonder goedbedoeld advies (of betweterigheid) van anderen. Ga ook lekker alleen trainen, wandelen of fietsen. Of blijf gewoon lekker thuis.

 

psychologisch afvallenHet Rad van Fortuin

Symboliek: Het Rad staat bekend als het tijdstip van verandering en uw eigen inbreng hierin. Het wordt in verband gebracht met het op het juiste moment handelen , het moment van verandering zelf creëren in plaats van wachten op het juiste ogenblik. Wie op het rad blijft zitten, blijft eeuwig in hetzelfde cirkeltje ronddraaien. Wanneer springt u eraf om een nieuwe weg in te slaan?

Advies voor u: Blijf niet ronddolen in het zelfde kringetje. Het is de hoogste tijd om verkeerde (eet/leef/bewegings) patronen te doorbreken en een heel andere weg in te slaan. Voor nu is vooral belangrijk: Veel water drinken, veel bewegen, geen zoetigheid. Dat is vooral de basis waar u nu veel baat bij kunt hebben.

 

De Gerechtigheid

Symboliek: De Gerechtigheid staat bekend als eerlijk, verstandig, besluitvaardig en verantwoordelijk voor de eigen daden. Met de weegschaal wordt alles nauwkeurig tegen elkaar afgewogen en met het zwaard wordt uiteindelijk een knoop doorgehakt, een beslissing genomen.

Advies voor u: Wees nu vooral eerlijk tegen uzelf. Hoe komt het dat het tot nu toe nog niet is gelukt uw levensstijl te veranderen? Uw overgewicht kwijt te raken? Kijk vooral nu naar het verleden, wat ging er mis? Wat at u verkeerd? Waarom bewoog u (te) weinig? Nu is de tijd rijp dat het u wel kan gaan lukken, u bent er klaar voor. Omdat u eerlijk naar uzelf hebt durven kijken, durft in te zien wat er anders moet en er nu echt helemaal achter staat, zult u zich nu niet nogmaals aan dezelfde steen stoten. Goed zo! Blijf eerlijk naar uzelf, en vertel uzelf wat u graag wel en absoluut niet (meer) wilt, en draag dit ook uit naar uw omgeving. Zorg voor voldoende beweging, dat is naast uw veranderde voedingspatroon nu uw belangrijkste punt om aan te (blijven) werken. Vindt u het moeilijk om een verleiding te weerstaan, denk dan eens aan puzzelen, dammen of schaken (al dan niet met de computer), schrijven, bloggen, vloggen, etc. Activiteiten waarbij u zich zowel kunt ontspannen als je hersenen dient te gebruiken zodat u niet aan (verkeerd) eten hoeft te denken

 

psychologisch afvallenDe Gehangene

Symboliek: De gehangene staat bekend als machteloos, soms  depressief, en heeft soms moeite met een (noodzakelijke) ommekeer. Wanneer hij op zijn kop hangt, ziet hij de dingen plotseling van een andere kant. 

Advies voor u: Misschien heeft u even het gevoel vastgelopen te zijn, of duurt het je te lang voor u uw streefgewicht zult bereiken. Laat uw hoofd niet hangen, maar bekijk het eens van een andere kant. Kijk wat u wél al hebt bereikt. Zorg ervoor dat u uw energie niet verliest. Blijf gezond eten, zorg voor voldoende vitamines, mineralen, vocht en de juiste koolhydraten (Schijf van Vijf), dan kunt u straks de hele wereld weer aan! Voor nu doet u er goed aan vooral groene thee te drinken of kruidenthee die u lekker vindt en u weer een ‘natuurlijke’ oppepper kan geven. ‘Het lukt me niet’ bestaat niet! Laat die gedachte op dit moment los. Gedachten zijn krachten, en als u maar hard genoeg blijft denken dat het niet gaat lukken zal het ook niet lukken. Ga voor uzelf na wat u zelf zou kunnen veranderen om een gezond leef -en bewegingspatroon makkelijker vol te houden.

 

psychologisch afvallen De Dood

Symboliek: De Dood staat bekend als het einde van een periode. Hij wordt in verband gebracht met het afsluiten van het verleden zodat u zich helemaal kunt openstellen voor de toekomst. Het oude maakt plaats voor het nieuwe.

Advies voor u: De tijd is rijp om een periode in uw leven af te sluiten. Uw ‘zware’ periode. Wat ook de oorzaak was van uw overgewicht, dit zal u niet meer in de weg staan. U hebt er een hele dikke streep onder gezet (of zou dit moeten doen!). Nu maakt het oude plaats voor het mooie, nieuwe begin, en een mooie, nieuwe u! Verwerk oud verdriet, geef u over aan positiviteit, hoop en… uw goede nieuwe gewoonten met betrekking tot gezonde voeding en beweging. Blijf u realiseren dat het verleden ook werkelijk tot het verleden behoort en dat niets een goed excuus is om ongezond te eten, onvoldoende te bewegen of uzelf op welke manier dan ook tekort te doen. Nu is de eerste dag van uw mooie nieuwe toekomst!

 

psychologisch afvallenDe Gematigdheid

Symboliek: De Gematigdheid staat bekend als kalm, in balans en wordt in verband gebracht met innerlijke rust, gezondheid, ontspanning en beheersing.

Advies voor u: Daar is ie….de kaart van de balans! Wees zuinig op uw lichaam, op uw energie, u weet niet hoelang u er nog mee zal moeten doen! Zorg voor de juiste balans en blijf alert op wat u eet en drinkt. En hoe zit het met uw nachtrust? Slaapt u wel voldoende? Krijgt u voldoende lichaamsbeweging? Het is nu vooral belangrijk om de juiste balans te vinden tussen eten, (water/thee) drinken, waken, slapen, bewegen en ontspannen. Deze kaart laat zien dat u op de juiste weg bent en dat een verbetering van uw lichamelijke conditie en welzijn is te verwachten!

 

psychologisch afvallenDe Duivel

Symboliek: De Duivel staat bekend als de Grote Verleider en wordt in verband gebracht met onze eigen ‘donkere’ kant, het niet kunnen loslaten van verslavingen, destructieve gedachten en/of gedrag, het geen maat kunnen houden, en soms de overgave aan anderen die ons proberen te controleren en te domineren. Of… onze eigen obsessie met iets of iemand!

Advies voor u: Mogelijk vindt u het momenteel wat moeilijk zekere verleidingen te weerstaan. Voelt u zich afhankelijk van bepaalde ‘verkeerde’ etenswaren, dranken of ligt u liever op de bank TV te kijken dan dat u zich uitslooft in de sportschool? U wilt het graag anders, maar weet niet goed hoe. De enige manier om (positieve) veranderingen door te voeren is door goed naar uzelf te kijken en uzelf de vraag te stellen: waarom? Verkeerd eten is vaak een verkeerde gewoonte die we onszelf hebben aangeleerd; een verslaving. Bedenkt u zich dat bij het afkicken van wat dan ook, de eerste week vaak het moeilijkst is en dat daarna de (lichamelijke) behoefte afneemt. De geestelijke behoefte is vaak nog sterker en blijft langer aanwezig. Goed zorgen voor uw lichaam, voldoende bewegen en gezond eten zal u alleen maar goed doen en uw behoefte aan zondigen langzaam maar zeker doen afnemen. Houd vol! Als u nu weer toegeeft aan verleidingen moet u straks weer helemaal van voren af aan beginnen, dát zou past echt zonde zijn!

Soms staat deze kaart voor de waarschuwing; overdaad schaadt. Dat geldt zeker ook voor sporten en diëten! Vermijd iedere vorm van overdrijving c.q. verslaving.

 

psychologisch afvallenDe Toren

Symboliek: De Toren staat bekend als een figuurlijke bevrijding en wordt in verband gebracht met het openen van de ogen, groei na teleurstelling, het noodgedwongen moeten loslaten van het oude. De Toren stort gedeeltelijk in en wordt daarna weer opgebouwd. Echter, de fundering staat nog overeind. De toren wordt daardoor sterker dan voorheen!

Advies voor u: Mogelijk vindt vandaag of deze week een gebeurtenis plaats waardoor u werkelijk gaat inzien waarom het voor u juist nu zo belangrijk is om uw nieuwe gezonde levensstijl voort te zetten. Soms is er geen sprake van een keuze en moet u oude patronen werkelijk loslaten om er uiteindelijk beter van te worden. Zet u zich – na van de eerste schrik te zijn bekomen – voor de volle 100% in en zorg ervoor dat u niet bij de pakken neer gaat zitten. Het is nu tijd voor een nieuw begin. Laat oude, ongezonde, leefpatronen los. Ga ervoor!

 

De Ster

Symboliek: De Ster staat bekend als de kaart van de toekomst, en wordt in verband gebracht met positiviteit, hoop, vertrouwen en succesvolle plannen die reiken tot ver in de toekomst.

Advies voor u: U hebt goede hoop dat u uw nieuwe eet -en bewegingspatroon nu daadwerkelijk gaat volhouden en die kans is inderdaad groot! U weet inmiddels exact hoe uw lichaam in elkaar zit en hoe het functioneert. U gelooft werkelijk dat waar u mee bezig bent goed is voor u, hetgeen u ook sterker en consequenter maakt. Als u zo doorgaat kunt u nog tot ver in de toekomst genieten van waar u nu zo uw best voor doet.

 

 

psychologisch afvallenDe Maan

Symboliek: De Maan staat bekend als onzeker en wordt in verband gebracht met illusies en de angst om bepaalde stappen te nemen omdat u niet weet waar de ‘weg’ toe zal leiden. Soms staat de Maan in verband met problemen uit het verleden die nog niet echt zijn verwerkt en u hierdoor vervalt in oude gewoonten.

Advies voor u: Onzekerheid maakt zich soms van u meester. Misschien heeft u de neiging oude problemen te betrekken op uw eetgewoonten of bent u gewoon bang dat het u niet gaat lukken uw streefgewicht te behalen, bent u bang dat het een illusie is. Misschien omdat het al zo vaak verkeerd is gegaan en u toch telkens weer aankwam.  Probeer in te zien dat het verleden echt tot het verleden behoort en dat geen enkel probleem of (onverwerkt) verdriet een goede reden is om ongezond te leven of te veel te eten. Hiermee doet u zichzelf alleen maar tekort! Probeer bepaalde angsten en/of onzekerheden een plekje te geven, praat desnoods met iemand zodat u het beter los kunt laten, zodat u op een betere manier verder kunt en u zich weer op de toekomst kunt richten. Luister hierbij goed naar uw gevoel, naar uw eigen intuïtie, uw innerlijke stem. Eigenlijk weet u best wat niet zo goed voor u is om te eten of te doen. Als u erachter kunt komen (desnoods met wat hulp uit psychologische of spirituele hoek) waarom u het toch telkens doet, bent u al een heel stuk verder.

 

spiritueel afslankenDe Zon

Symboliek: De Zon staat bekend als positief, zelfbewust, en vol vertrouwen. Zij wordt in verband gebracht met succes, het overwinnen van problemen en het genieten van het leven. En…warmte! 

Advies voor u: U voelt zic heerlijk, en dit is u aan te zien! U leert ontzettend veel over voeding, alles lijkt op zijn plek te vallen. U krijgt meer energie en lijkt veel minder behoefte te hebben aan ‘verkeerd’ eten, omdat u nu weet wat het werkelijk met uw lichaam doet. Het maakt u blij; u straalt! Positief denken trekt ook weer positieve energie aan en dat merkt u waarschijnlijk ook aan de mensen om u heen. Wat u geeft krijgt u terug. Deze levensstijl gaat u nu hoogst waarschijnlijk met gemak volhouden. Ook warmte doet u goed nu. Verblijf als het even kan een poosje lekker buiten in de zon of breng een bezoekje aan de sauna (raadpleeg bij twijfel ivm hart en vaatziekten of hoge of lage bloeddruk  even uw huisarts).

 

spiritueel afslankenHet Oordeel

Symboliek: Het Oordeel staat bekend als een verlossing en wordt in verband gebracht met een nieuwe kans, het overwinnen van moeilijkheden, het verwerken van teleurstellingen en het loskomen van problemen. Een verandering ten goede, een figuurlijke wedergeboorte! Oude dingen worden nieuw leven ingeblazen.

Advies voor u: Op dit moment lijkt een verandering in uw voedingspatroon voor u van het grootste belang. Vezelrijke voeding in de vorm van volkoren brood, groenten, fruit en peulvruchten, het liefst zo gevarieerd mogelijk. Uw lichaam heeft mogelijk een gezonde oppeppende reiniging nodig, bij voorbeeld door middel van thee met een reinigende werking. Drink veel water, groene thee, muntthee, of een andere goede vochtafdrijvende thee (Pu Erh) waardoor u vaak naar het toilet moet en hierdoor veel afvalstoffen kunt kwijtraken. U zult zich hierna een stuk beter voelen, en mogelijk ook wat extra afvallen de komende tijd. Indien mogelijk: ga terug naar de levensstijl van voor u zwaarder werd!

 

spiritueel afslankenDe Wereld

Symboliek: De Wereld staat bekend als het doel dat is bereikt en wordt in verband gebracht met het ’thuis komen’, het afronden van een project, het afsluiten van het verleden op een juiste manier waardoor weer verder gegaan kan worden op een beter, hoger niveau omdat er zoveel geleerd is. 

Advies voor u: Mogelijk gaat het erg goed met uw nieuwe manier van leven, beweegt u goed en eet u gezond. Waarschijnlijk heeft u zelfs al één of meer van uw doelstellingen behaald en is er nu weer een nieuwe fase aangebroken waarin u nog meer zult afslanken en u nog fitter gaat voelen! Uw oude leefpatroon met verkeerde voeding en te weinig beweging heeft u echt achter zich gelaten en u voelt zich als herboren! U zult dit nog heel lang op deze manier volhouden. Misschien is dit een goed moment om iets nieuws uit te proberen op het gebied van bewegen en sport of er in de gym een tandje bij te doen.

 

Kleine Arcana, Zwaarden

 

spiritueel afslankenZwaarden Aas

Symboliek:  Het zwaard kan een ‘knoop doorhakken’, daarom staat dit zwaard voor een beslissing die genomen dient te worden. Dit dient te gebeuren met het volle verstand en niet op gevoel.

Advies voor u: Het is belangrijk dat u voor uzelf een duidelijk doel stelt over wat u wilt bereiken en hoe u het wilt bereiken. Het is belangrijk dat u exact weet wat voeding met en voor uw lichaam kan doen zodat duidelijk wordt wat u al die tijd verkeerd hebt gedaan en waardoor u uiteindelijk zwaarder bent geworden. Hak vandaag nog een knoop door. Stel niet uit tot morgen wat u vandaag nog kunt doen. U moet ergens beginnen dus waarom niet vandaag? Wat doet u (nog steeds) verkeerd ondanks u graag slanker en fitter wilt worden? Waar dient u echt afscheid van te nemen? U weet het best….

 

Zwaarden twee

Symboliek: De persoon op de afbeelding lijkt haar hart te beschermen. Mogelijk is zij eerder gekwetst, heeft zij eerder gefaald en sluit ze zich nu af om te voorkomen dat ze nogmaals gekwetst en/of teleurgesteld wordt. De zwaarden wijzen ieder een kant uit wat wijst op twijfel.

Advies voor u: Het is vooral nu belangrijk voor u dat u niet teveel ineens wilt. Neem voldoende rust en zorg voor voldoende ontspanning. Afslanken betekent niet dat het allemaal nu direct moet, waardoor u misschien oververmoeid of gestrest raakt waardoor u juist minder lekker in u vel zit. Dat is absoluut niet de bedoeling. Het wil ook niet zeggen dat, omdat vorige pogingen om af te slanken zijn mislukt, het dit keer ook wel weer zal mislukken. Probeer uw twijfel of onzekerheid niet te compenseren door uzelf extra uit te hongeren of uit te putten. Las even een rustpauze in als u merkt dat u te snel wilt, wees niet al te streng voor uzelf ondanks eerdere pogingen misschien mislukt zijn. Blijf het rustig aan doen en op de juiste manier!

 

spiritueel afslankenZwaarden drie

Symboliek: De zwaarden doorboren een hart, maar er is geen bloed. Het gaat hier om oude wonden, oud zeer dat kan woerden opgerakeld. Soms staat deze kaart voor een beslissing die tegen het gevoel in wordt genomen.

Advies voor u: Blijf positief denken. Hoewel in het verleden niet altijd alles voor de wind is gegaan en u waarschijnlijk zo nu en dan best geleden hebt onder uw overgewicht, is het nu tijd om de beslissing te nemen die goed voor u zal uitpakken! Neem bewust afstand (dus geen afscheid!) van de (lekkere maar calorierijke) dingen, waarvan u nu weet wat ze met uw lichaam doen (vetopslag, en zelfs de mogelijkheid tot het ontwikkelen van hart en vaat ziekten) en zorg dat u deze nog maar slechts eens per week in uw mond mag stoppen. Dat valt toch best mee?

 

spiritueel afslankenZwaarden vier

Symboliek: De persoon op de kaart neemt rust. Meestal noodgedwongen om te genezen of om één en ander voor zichzelf op een rijtje te kunnen  zetten zodat hij/zij straks weer uitgerust en met frisse moed verder kan.

Advies voor u: Het is nu heel belangrijk om heel goed op uw (nacht) rust te letten! Wanneer u deze kaart trekt is de mogelijkheid aanwezig dat u te weinig ontspant en/of te kort slaapt. Probeer een vast dag -en nacht ritme voor uzelf te creëren waardoor u weer een gezond leefpatroon krijgt en ’s nachts voldoende rust zodat u overdag weer voldoende energie hebt. Probeer overdag ook eens een (half) uurtje echt helemaal te ontspannen; stress en slaaptekort maken dik (en vaak ook depressief) dus probeer dit te allen tijde te voorkomen door regelmatig te leven! Soms wijst deze kaart op een blessure, griep of andere kwaal waardoor u het even rustig aan moet doen. Luister vooral naar uw lichaam.

 

spiritueel afslankenZwaarden vijf

Symboliek: Er is strijd geweest en er is mogelijk sprake van oneerlijkheid en/of vals spel. Zowel de winnaar als de verliezer voelt zich niet prettig.

Advies voor u: Het is van groot belang dat u uzelf niet overschat, maar… geef het ook niet op! Waar is de balans? Na een dag zondigen is het echt niet nodig uzelf helemaal uit te hongeren of uit te putten. Een dagje ‘vals spelen’ of zondigen maakt echt niet direct weer zwaar. Als één dag lijnen u niet direct slank maakt, maakt één dag zondigen u ook niet meteen dik, dus relax! Misschien bent u gevoelig voor het jo-jo effect en bent u zo bang dat u weer aankomt dat uw afslankpogingen soms extreme vormen aannemen; van fanatiek lijnen tot uzelf volproppen met lekkers. Afslanken is wel een strijd, een strijd tegen de kilo’s, maar als de balans zoek is zult u het nooit winnen. Rust en regelmaat in combinatie met goede voeding en voldoende beweging is alles wat u nodig heeft om weer fit te worden en wat kilo’s kwijt te raken, dat is alles!

 

spiritueel afslankenZwaarden zes

Symboliek: De boot vaart naar de overkant, er is – gezien de kromme rug van de vrouw en het golvende water aan de rechterzijde van de boot – sprake geweest van roerige tijden. De personen in de boot hopen op een beter, nieuw begin. Men komt in ‘rustiger vaarwater’.

Advies voor u: U maakt zich langzaam los van de moeilijke periode. Het afvallen gaat u langzaam maar zeker steeds makkelijker af en u blijft hopen op een goed eindresultaat. Goed zo!  Langzaam glijdt u nu een nieuwe fase in, een gezondere fase. Als u tijd en zin hebt, ga dan eens lekker een paar baantjes zwemmen. U zult zich na afloop heerlijk voelen! Soms staat deze kaart voor reizen. Gaat u binnenkort een dagje uit, weekendje weg of op vakantie? Waak ervoor dat u niet weer in oude gewoonten vervalt en u straks weer helemaal opnieuw moet beginnen! U mag tijdens de vakantie best wat vaker iets lekkers eten, maar pas dan wel uw bewegingspatroon  hier op aan! Denke eraan, hoe meer u eet (niet overdrijven!!), hoe meer beweging (wandelen, zwemmen, fietsen, roeien, waterskieën) u nodig hebt om alles netjes in balans te houden!

 

spiritueel afvallenZwaarden zeven

Symboliek: De persoon op de kaart probeert afscheid te nemen van het verleden, maar omdat hij achterom blijft kijken en niet eerlijk is tegenover zichzelf en/of zijn omgeving, zal er altijd iets blijven hangen en zal hij er nooit van loskomen. Tevens snijdt hij zich aan de zwaarden die hij op oneerlijke wijze probeert mee te nemen. Deze kaart staat vaak voor het telkens weer in dezelfde fouten/ gewoonten vervallen.

Advies voor u: Houd uzelf niet voor de gek. U bent bezig uw levenswijze te veranderen. U doet dit alleen voor uzelf, dus blijf ook vooral eerlijk tegen uezelf. Mogelijk bestaat de kans dat u zich vandaag ‘ongeoorloofd’ te buiten gaat aan ongezonde calorieën of heeft u dit onlangs al gedaan. De gevolgen hiervan (gewichtstoename, schuldgevoel, spijt, depressie) zullen slechts van korte duur zijn, omdat de kans groot is dat u hierna direct inziet dat u hiermee alleen uzelf in de vingers snijdt. Probeer een dergelijke situatie vandaag te voorkomen en als het al is gebeurd; pak direct de draad weer op en herpak uzelf; kop op!

 

spiritueel afvallenZwaarden acht

Symboliek: De persoon op de kaart is gebonden en geblinddoekt, wat erop wijst dat zij niet vooruit durft te kijken. Maar waarom niet? Er zijn geen knopen, ze kan zichzelf zo los wikkelen en de blinddoek afdoen. De weg vooruit is vrij, maar ze moet dit wel willen zien!

Advies voor u: Mogelijk wordt dit even een moeilijke dag. U weet heel goed wat u te doen staat (gezond eten, voldoende bewegen) maar u vindt misschien even niet de kracht om het door te zetten. Houd uzelf voor dat het belangrijk is voor uw eigen welzijn dat u het deze keer wel volhoudt en dat er nog voldoende lekkere dingen zijn die u zonder risico op gewichtstoename kunt eten. Waak voor zelfmedelijden waardoor u geneigd bent meer of verkeerd te eten bij wijze van ’troost’. Troost, waarvoor? Voor het slanker en fitter worden van uw mooie body? Kom zeg!

 

spiritueel afslankenZwaarden negen

Symboliek: De persoon op de kaart maakt zich zorgen, maar zijn deze zorgen gegrond? De zwaarden op de kaart raken de persoon niet, maar zeggen juist dat alle obstakels één voor één uit de weg te ruimen zijn. Zij kan beter haar energie hierin steken, dan in het piekeren erover!

Advies voor u: Mogelijk maakt u zich (te) veel zorgen, en maakt u sommige problemen groter dan ze zijn, waardoor u onnodig vaker gestrest bent of depressief. Dit is niet bevorderlijk voor uw gezondheid. Wanneer u echt slapeloze nachten hebt door het malen, komt u ook nog eens slaap tekort waardoor uw energie overdag ook nog eens afneemt en u juist daardoor extra behoefte krijgt aan (verkeerde) extra voeding. Mogelijk is uw balans een beetje zoek momenteel. Probeer hier aan te werken zodat u weer beter in uw vel komt te zitten en het u minder moeite kost overdag op uw voeding te letten en voldoende te bewegen. Zijn bepaalde problemen werkelijk zo erg? Of is een mug hier een olifant geworden en is één en ander best op te lossen? Doen hoor, beter even energie steken in het oplossen van uw problemen, dan eindeloos energie steken in het tobben erover! Niemand is ooit afgevallen door er alleen maar over te piekeren (of te klagen).

 

Zwaarden tien

Symboliek: De persoon op de kaart wordt doorboord door zwaarden. Een gruwelijke aanblik. Toch is het slechts een betekenis van symbolische aard; het is de dood van de zorgen. Er volgt een betere tijd, want de zon komt op aan de horizon!

Advies voor u: Op dit moment is het belangrijk om een goede weerstand op te bouwen. Zorg voor voldoende vitaminen, mineralen en eet groenten en fruit. U zult merken dat wanneer u goed en gezond eet, u ook meer energie krijgt om meer te gaan bewegen. De moeilijkste periode in verband met uw poging(en) tot afslanken is achter de rug, vanaf nu zal het je steeds beter afgaan, maar let daarbij wel goed op dat u wel alle voedingsstoffen binnen krijgt! Lukte het even niet om te bewegen? Ook dat gaat vanaf nu beter!

 

psychologisch afslankenZwaarden Schildknaap

Symboliek: Deze Schildknaap heeft een onrustige invloed. Hij staat niet met beide benen op de grond, en onenigheid hangt in de lucht, daarom is hij waakzaam; klaar voor de strijd! Kritiek of onenigheid hoort bij deze kaart, maar ook een ietwat onvolwassen manier van handelen.

Advies voor u: Probeer wat meer te letten op de hoeveelheid (verkeerde) calorieën die u per dag binnen krijgt. Mogelijk houdt uw lichaam door bepaald (te zout?) voedsel vocht vast of komt u van bepaalde dingen sneller aan dan u misschien verwacht. Matigheid en beheersing zijn woorden die u even goed dient te onthouden. Drink veel water en thee tussendoor om uw hongergevoel te onderdrukken en afvalstoffen en eventueel overtollig vocht (oedeem)  uit uw lichaam af te voeren. Wordt niet boos als de dingen wat langzamer gaan of iemand een opmerking maakt waar u nu even niets mee kunt. Blijf lekker bij uzelf en ga uw eigen weg, u weet het allemaal best, erover kibbelen met anderen is wel het laatste dat helpt.

 

psychologisch afslankenZwaarden Ridder

Symboliek: Deze Ridder brengt een onrustige sfeer met zich mee.  Agressie, strijd, en impulsiviteit.

Advies voor u: Probeer het ietsje rustiger aan te doen tijdens uw strijd tegen de overtollige kilo’s. Soms rent u zichzelf letterlijk voorbij. Bewegen is goed, maar probeer het niet te overdrijven want voor alles geldt: overdaad schaadt. U mag gerust zo nu en dan even helemaal niets doen en ontspannen. Al heeft u nog zoveel te doen, dit zal uw gezondheid zeker ten goede komen, zowel fysiek als mentaal. Word vooral ook niet kwaad als blijkt dat u deze week minder bent afgevallen dan u dacht. Soms gaat het wat langzamer, soms weer wat sneller. Blijf gewoon uw ding doen, dan komt het uiteindelijk goed.

 

 

psychologisch afslankenZwaarden Koningin

Symboliek: Deze Koningin heeft een goed inzicht, is wat koel, recht door zee, intelligent en zelfstandig. Ze is afstandelijkheid, intellectueel en onafhankelijk.

Advies voor u: Op dit moment zal het gebruik van geneeskrachtige kruiden(thee) u enorm goed doen. Mogelijk heeft – of krijgt u binnenkort – last van wat kleine lichamelijke ongemakken (in verband met de spijsvertering, hoofd -of menstruatiepijn of vermoeidheid) waardoor u misschien minder zin krijgt om te blijven bewegen. Probeer uzelf zoveel mogelijk te ontspannen, ga lekker wandelen, zet goede muziek op en dans. Bekijk de lijst met geneeskrachtige kruiden, kies iets uit wat bij u past en zet er een heerlijke pot thee van. Wilt u nog iets leren met betrekking tot voedingsleer of sport? Dit is hiervoor een prima periode.

 

psychologisch afvallenZwaarden Koning

Symboliek: Deze Koning is wat koppig, dominant, star en autoritair. Hij duldt geen tegenspraak en is snel geïrriteerd. Hij is vooral rationeel, niet emotioneel.

Advies voor u: Probeer u wat meer te ontspannen. Ook ontspanning heeft een gunstig effect op het afslanken. Ontspanning vermindert de aanmaak van het stress hormoon cortisol. Mogelijk bent u om bepaalde redenen wat nerveus, geërgerd, of maakt u zich veel zorgen. Ga lekker wandelen in de natuur, neem een bad, kijk uw favoriete serie of doe iets anders waar u rustig van wordt. Heeft u werkelijk serieuze problemen of bent u echt overmatig nerveus, bezoek dan een arts om erover te praten. Negeer bepaalde emoties en bekijk vooral rationeel wat nu het meest verstandig voor u is om (niet) te doen met betrekking tot het afvallen.

 

Kleine Arcana, Staven

 

psychologisch afslankenStaven Aas

Symboliek: De staf met nieuwe frisse blaadjes eraan wordt vastgegrepen alsof een nieuwe kans aangereikt en aangepakt wordt. De kaart straalt kracht uit en omdat het een Aas is, de eerste kaart van een serie, wijst het op een nieuw begin.

Advies voor u: U bent enthousiast over uw nieuwe eet -en bewegingspatroon en hebt echt zin om dit nu werkelijk vol te houden. Goed zo! Sporten, wandelen, gezond eten en het drinken van water en kruidenthee zullen u nog beter laten voelen, dus blijf dit ook vooral doen! U bent begonnen aan een nieuwe levensstijl waarvan waarschijnlijk het positieve effect op lichaam en geest nu al merkbaar is; het roer is om!

 

psychologisch afslankenStaven twee

Symboliek: Er is al veel bereikt, maar toch bestaat er nog twijfel over de toekomst. Er is nog een lange weg te gaan voor deze persoon daadwerkelijk kan genieten van wat hij tot nu toe hebt bereikt. Hij blijft nog te vaak aan de toekomst denken. Beter zou hij meer van het ‘nu’ kunnen genieten en alles wat al is bereikt delen met iemand anders. Samen staat men sterker en heeft men meer plezier.

Advies voor u: Mogelijk zit u nog niet helemaal lekker in uw vel en heeft u het gevoel nog een lange weg te moeten afleggen. Misschien is dat ook wel zo, maar een goed begin is het halve werk. Laat u dus niet beïnvloeden door twijfels of onzekerheid. Voor u is nu vooral lichaamsbeweging van groot belang. Wanneer u echt het gevoel hebt behoefte te hebben aan steun, maak dan samen met iemand anders een fijne wandeling of vraag iemand mee  voor een rondje  fietsen, skeeleren, zwemmen of Nordic Walking. Kan niemand u vergezellen, probeer dan toch alleen te gaan. U zult zich na afloop heerlijk voelen en trots zijn op uzelf! Ga sowieso vandaag lekker naar buiten.

 

psychologisch afslankenStaven drie

Symboliek: Er is een lange weg achter de rug en nu is het dan tijd om de oogst binnen te halen en de onzekerheden van het verleden los te laten. Eindelijk kan deze persoon genieten van waar hij zo hard voor hebt gewerkt. Hij kan trots zijn op zichzelf.

Advies voor u: Waarschijnlijk wilde u al een hele poos afvallen of bent u hier in het verleden al mee bezig geweest. Dit keer pakt u het echt goed aan en zal het ook daadwerkelijk lukken. Wel is het belangrijk dat u voldoende nachtrust krijgt en uzelf zo nu en dan blijft motiveren en stimuleren om te voorkomen dat u terug valt in oude, verkeerde, gewoonten. Houd vertrouwen in uw eigen kunnen! Vaak staat deze kaart symbool voor het behalen van een nieuw doel of het bereiken van een nieuwe mijlpaal.

 

psychologisch afslankenStaven vier

Symboliek: Er wordt feest gevierd of bijeenkomsten gehouden waarbij  groepjes mensen van twee tot meer die het gezellig hebben met elkaar, een kaart met een positieve uitstraling die u welkom heet! Hier kunt u zichzelf zijn!

Advies voor u: Mogelijk is er sprake van een gezellige bijeenkomst of feestje binnenkort. Natuurlijk mag u best iets lekkers van de schaal nemen, maar houd het rustig en vermijd alcohol en suikerrijke frisdranken. Verder staat deze kaart voor een goede balans, zowel fysiek als mentaal, waardoor het u waarschijnlijk niet eens veel moeite zal kosten om maat te houden. U bent duidelijk op de goede weg! Soms staat deze kaart voor sporten in een groep(je) waarbij men elkaar op een positieve manier steunt en motiveert.

 

psychologisch afslankenStaven vijf

Symboliek: Er wordt strijd gevoerd, maar het gaat op een speelse manier. Toch lijkt er sprake van wat wedijver, men wil zich ‘bewijzen’.

Advies voor u: Misschien heeft u het gevoel uzelf te moeten bewijzen, maar tegenover wie? U doet dit in de eerste plaats voor uzelf, dus zorg er ook voor dat u zich vooral goed blijft voelen bij de dingen die u doet. Waak ervoor dat u zichzelf niet uithongert of overbelast, want dan loopt u de kans uzelf te blesseren of te over trainen. Blijf lekker bewegen en op uw voeding letten, maar overdrijf het niet, stukje bij beetje de overtollige kilo’s kwijtraken is echt beter dan dit proces overhaasten.

 

 

psychologisch afslankenStaven zes

Symboliek: Een zegetocht. De winnaar, de held, wordt binnengehaald onder blijdschap en gejuich. Hij brengt goed nieuws en krijgt de waardering die hij verdient.

Advies voor u: U voelt zich heerlijk en hebt na een moeilijke periode waarschijnlijk één van uw doelstellingen gehaald of gaat dit zeer binnenkort behalen. Goed zo! Waarschijnlijk valt het zelfs anderen op hoe goed u bezig bent en ontvangt u deze week een complimentje met betrekking tot uw uiterlijk, wilskracht of doorzettingsvermogen. U kunt werkelijk trots op uzelf zijn!

 

 

 

psychologisch afslankenStaven zeven

Symboliek: De persoon op de kaart lijkt zich te willen verdedigen. Mogelijk is men het niet met hem eens of voelt hij zich daadwerkelijk ‘aangevallen’ en is hij van mening zijn standpunt te moeten verdedigen. Aan de andere kant zijn het slechts staven die hem lijken aan te vallen, waar zijn de personen? Is de aanval wel echt of bevindt deze zich vooral in zijn gedachten?

Advies voor u: U bent vastbesloten uw overtollige kilo’s kwijt te raken en toont absoluut wilskracht; dit zal worden beloond! Trekt u zich niets aan van anderen die zeggen dat het u vast niet zal gaan lukken of dat u een ‘verkeerd’ dieet volgt. Blijf in uzelf geloven en in uw nieuwe leefwijze, wie het laatst lacht, lacht het best! Trekt u zich daarnaast ook vooral niet alles persoonlijk aan.

 

psychologisch afslankenStaven acht

Symboliek: De staven vliegen door de lucht en zijn al aan het landen. Ze wijzen op snelle, positieve, ontwikkelingen en ze zijn al onderweg! Er hangt iets (goeds) in de lucht!

Advies voor u: Deze kaart is de voorbode voor succes en sneller dan u verwacht! Overschat uzelf echter niet! Blijf vooral lekker bewegen zonder hierbij te overdrijven Doe alles volgens een vast schema en u zult nog verbaasd staan over uw snelle vorderingen binnenkort!

 

 

psychologisch afslankenStaven negen

Symboliek: Er is sprake van een moeilijk verleden waarin de persoon op de kaart al veel strijd heeft geleverd. Daardoor is hij in het heden wat voorzichtiger geworden en misschien geneigd de kat uit de boom te kijken. Hij trekt een muur om zich heen op om nieuwe teleurstellingen te voorkomen.

Advies voor u: Waarschijnlijk heeft u (in het recente verleden) te veel uw best gedaan om af te vallen, bent u de hoop verloren of bent u geblesseerd of uitgeput. Dat is niet goed. Wat u nu nodig hebt, naast gezonde, evenwichtige voeding, is rust en ontspanning. Een rustgevende geurolie, sauna, thee met kalmerende werking, voldoende nachtrust en eventueel meditatie of visualisatie-oefeningen zullen u goed doen en uw weerstand weer versterken. Blijf wel lekker bewegen, maar niet te fanatiek. Ga fijn een eind wandelen of fietsen in een rustig tempo. Het feit dat het u eerder niet is gelukt om af te vallen, betekent niet dat het deze keer ook niet gaat lukken.

 

psychologisch afvallenStaven tien

Symboliek: De persoon op de kaart verdeelt zijn krachten verkeerd. Mogelijk wil hij teveel tegelijk ineens doen waardoor hij het zichzelf onnodig moeilijk maakt.

Advies voor u: U lijkt uw krachten teveel te verdelen. Merkt u dat u vermoeid raakt of heeft u zichzelf bezeerd of geblesseerd, doe het dan beslist iets rustiger aan. Mogelijk bent u met teveel verschillende dingen bezig of sport u te vaak. Voelt u een hoofdpijn opkomen, ga dan rustig even zitten en maak wat kalmerende (kruiden)thee voor uzelf. Even ontstressen en/of onthaasten is zeker geen overbodige luxe.

 

 

psychologisch afslankenStaven Schildknaap

Symboliek: Deze Schildknaap heeft een positieve invloed. Soms is hij een boodschapper die onverwacht goed nieuws brengt, een uitnodiging stuurt of voorstel doet. Soms staat hij voor een gebeurtenis die inspiratie doet opborrelen; die motiveert. Ook staat hij in verband met (spirituele) boodschappen.

Advies voor u: U bent goed bezig en boekt waarschijnlijk goede resultaten! U voelt zich fit en gaat er steeds beter uitzien. De natuur heeft een goede uitwerking op u, lekker buiten wandelen, fietsen, naar het strand, het bos, het doet u goed! Probeer (nog) meer open te staan voor spiritualiteit en luister naar uw gevoel waar het betreft voeding, beweging en… de tarot afslank advieskaarten.

 

Staven Ridder

Symboliek: Deze ridder brengt een wat ongeduldige sfeer met zich mee. Zijn paard trappelt van ongeduld om deze plek te verlaten en de ridder lijkt hem met moeite in toom te kunnen houden. Hij staat op het punt in volle galop te vertrekken.  Over-enthousiasme.

Advies voor u: U hebt grote behoefte aan verandering. Wel bent u soms wat ongeduldig dus pas een beetje op dat u niet te snel gaat. Waak voor blessures of te snel afvallen. Behalve uw gewicht, verandert de rest ook met u mee. Mogelijk denkt u na over een nieuw kapsel of een nieuwe garderobe. Een heel andere look, die past bij de nieuwe u. Fijn!

 

afslank coachkaartenStaven Koningin

Symboliek: Deze koningin is mooi van binnen en van buiten. Zij is begripvol, behulpzaam, maar weet ook heel goed wat zij zelf wil. Ze is hartelijk en zelfbewust.

Advies voor u: Zowel fysiek als emotioneel zit u goed in uw vel. U voelt zich lichter, eleganter en doet alles met volle overgave omdat u voelt dat u er wel bij vaart. U geniet van het leven en bent aantrekkelijk. Geniet van deze mooie verandering! Soms staat deze kaart voor een vrouw in uw omgeving aan wie u veel hebt qua steun en (afslank) adviezen.

 

 

 

afslank coachkaartenStaven Koning

Symboliek: Deze koning is sympathiek, serieus, wilskrachtig en motiverend. Een rots in de branding waar je op kunt bouwen en vertrouwen. Hij vindt het belangrijk om nu zijn zaakjes alvast te regelen voor de toekomst.  Zelfbewust en ondernemend.

Advies voor u: U bent enthousiast over wat uw nieuwe levensstijl, de juiste balans met u doet, zowel fysiek als mentaal. U voelt zich sterk en bent graag buiten. De combinatie buitenlucht plus lichaamsbeweging doet wonderen. Word echter niet overactief. Denk aan de balans, u bent heel goed in staat die vast te houden. Houd de focus ook gericht op de toekomst, u doet dit nu om er ook later van te kunnen blijven genieten!

 

Kleine Arcana, Bokalen

 

afslank coachkaartenBokalen Aas

Symboliek: De beker loopt over van goeds. Geluk, gezondheid, welvaart, op ieder gebied is deze kaart een voorbode van geluk en voorspoed!

Advies voor u: Het gaat goed! U voelt zich heerlijk en volgt graag de adviezen op die de kaarten u geven. Vooral vocht is nu belangrijk, dus drink veel water, thee en kruidenthee. Het afvoeren van afvalstoffen zal nog meer bijdragen aan uw goede gevoel, uw welzijn en uw gewichtsverlies. Ga zo door!

 

 

 

 

afslank coachBokalen twee

Symboliek: Langzaam maar zeker komen twee mensen bij elkaar. Het betreft iets bijzonders, iets blijvend, dat weliswaar tijd nodig heeft om te groeien om tot ontwikkeling te komen, maar wat niet van voorbijgaande aard zal zijn. De basis is goed!

Advies voor u: Het gaat goed. Langzaam maar zeker merkt u dat u fitter, strakker en slanker wordt en u voelt zich hier heerlijk bij! Uw weerstand wordt sterker en u hebt meer energie. Blijf lekker sporten en bewegen in uw eigen tempo en overhaast niets. Geef het allemaal de tijd die het nodig heeft, dan komt het helemaal goed.

 

 

afslank coachBokalen drie

Symboliek: Meerdere mensen hebben een leuke tijd met elkaar; er is sprake van een goede afloop, een ‘happy end’ waarop wordt getoast. Het doel is/wordt bereikt! Het rijpe fruit staat voor vruchtbaarheid en gezondheid.

Het gaat prima met u, u eet verantwoord, beweegt goed en voelt zich top! Uw gewicht neemt af en uw conditie neemt toe. Heeft u al eens nagedacht over een leuke (team) sport of om wat vaker samen met vrienden te bewegen en/of gezond te koken en te eten?

 

 

 

afslank coachBokalen vier

Symboliek: De persoon op de kaart zit ontevreden voor zich uit te kijken en ziet niet dat hem een bokaal wordt aangereikt. Deze kaart staat voor het mokken over een bepaalde situatie en het zo opgaan in  ontevredenheid, dat hij voor de hand liggende oplossingen over het hoofd ziet terwijl deze er wel degelijk zijn!

Advies voor u: U lijkt momenteel niet tevreden te zijn over de huidige gang van zaken. Misschien gaat het afslanken u niet snel of goed genoeg, of heeft u moeite met het opvolgen van de adviezen die de kaarten u geven op het gebied van voeding en beweging. Mogelijk heeft u soms last van eetbuien waardoor u last krijgt van uw maag of darmen. U doet er verstandig aan de komende tijd extra op uw voeding te letten en u met betrekking tot vitaminen wat meer aan de ADH te houden. U zult merken dat u zich dan fitter voelt en het afslanken u beter af gaat. Ondanks alle adviezen die u krijgt, moet u het uiteindelijk toch echt zelf doen.

 

afslank coachBokalen vijf

Symboliek: De persoon op de kaart treurt om wat is verloren en is hier zo verdrietig om dat hij niet eens in de gaten heeft dat er achter hem nog een aantal bokalen rechtop staan en dat er een brug leidt naar een mooie plek waar hij naartoe kan gaan. Hij blijft zo hangen in het verdriet en de teleurstelling, dat hij niet ziet dat er nog genoeg is om naar uit te kijken.

Advies voor u: Treur niet om alles wat in het verleden is mislukt in verband met uw pogingen om af te vallen en/of wat u bent verloren (figuur, conditie, zelfvertrouwen?). Wees niet verdrietig om het feit dat u momenteel misschien nog steeds te zwaar bent. Nu is het tijd om vooruit te kijken; deze keer is de kans namelijk zeer groot dat het wél gaat lukken! Drink vandaag wat koppen zwarte thee of Pu Erh thee, zodat u een natuurlijke opkikker krijgt en direct het nodige (overtollige) vocht verliest, zodat u zich meteen al iets lichter voelt. Richt u zich vanaf vandaag weer op de toekomst in plaats van op het verleden.

 

Bokalen zes

Symboliek: Herinneringen vullen de gedachten. Vroeger was alles beter en mooier, maar… is dat wel zo?  Misschien handelde u destijds zelf ook anders dan nu?

Advies voor u: U denkt momenteel waarschijnlijk vaak aan het verleden, toen u nog fitter en slanker was. Wat deed u toen anders en waarom heeft u uw gezonde levensstijl destijds ingewisseld voor minder gezonde gewoonten? Kunt u de goede dingen van destijds weer oppakken en uw goede, oude gewoonten weer inpassen in uw huidige leven? Vandaag is het moment om na te denken over wat u destijds anders deed dan nu, en hoe u dit weer kunt gaan (blijven) doen.

 

afslank coachBokalen zeven

Symboliek: De persoon op de kaart lijkt niet te kunnen kiezen uit alle mogelijkheden die hem worden aangereikt, of die hij zelf bedenkt. Welke opties zijn haalbaar voor hem en welke niet? Deze kaart wijst op het gevaar van dromen die niet waargemaakt kunnen worden, misschien omdat ze te hoog gegrepen zijn en waardoor teleurstelling haast niet kan uitblijven.

Advies voor u: Blijf realistisch. Stel uzelf geen onmogelijke doelen en blijf onder ogen zien wat werkelijk haalbaar is en wat niet. Als u de lat te hoog legt vergroot u hiermee alleen maar de kans dat u uw doelstelling niet zult halen en daarmee ook de teleurstelling die hiermee gepaard zal gaan. Het drinken van veel water en kruidenthee is een goede aanvulling op uw huidige manier van eten en bewegen. Bekijk nog even voor alle zekerheid; wat is uw doelstelling en is deze werkelijk haalbaar? Wilt u 20 kg afvallen? Deel dit dan op in 4 x 5 kilo; veel overzichtelijker! Tevens is het belangrijk om frisdrank, alcohol en-of (soft) drugs te laten staan, deze hebben zeker geen goede invloed op uw gezondheid en uw gewicht, uw lever heeft het al druk genoeg zonder dat u deze onnodig extra belast.

 

afslank coachBokalen acht

Symboliek: De persoon op de kaart neemt afscheid van zijn huidige leefwijze. Hoewel hij nog onzeker is over hetgeen er nu gaat komen, zet hij toch door. Gaandeweg zal vanzelf duidelijk worden welk nieuw pad hij zal gaan bewandelen.

Advies voor u: Het is nu van groot belang dat u alle ‘dik makende genotsmiddelen’ de rug toekeert en/of blijft toe keren, hoe moeilijk u dit misschien ook vindt. Calorierijk voedsel, frisdranken, alcohol, (te veel) vette snacks, alles wat in de loop der tijd verkeerde gewoonten zijn geworden, dient u per direct de deur uit te doen en/of te houden. Ook belangrijk: uw lichaam zuiveren in de sauna (mits u geen last hebt van hoge of lage bloeddruk of hart en vaatziekten) of middels een detox kuur (onder begeleiding). Ook goed: groene thee, Pu Erh thee, muntthee. Probeer een poosje echt gezond te eten en hier een nieuwe goede gewoonte van te maken.

 

afslank coachBokalen negen

Symboliek: De persoon op de kaart is  tevreden, maar tevens wat zelfvoldaan. Misschien geniet hij wat teveel van alles wat hij heeft en heeft hij moeite zich te beheersen wanneer het gezellig is…

Advies voor u: Geniet met mate! Veel gezellige feestjes of bezoekjes zijn achter de rug (of liggen nog in het verschiet) of u geniet gewoon thuis van te veel lekkere hapjes en drankjes. Hoewel u zich goed voelt, ligt toch het gevaar van overvloed op de loer. Ieder pondje gaat door het mondje en als u even niet oplet zit er zo weer een kilo aan. Veel water drinken wordt u nu geadviseerd, en natuurlijk uitkijken met wat u eet.

 

 

afslank coachBokalen tien

Symboliek: De mensen op de kaart zijn dankbaar en tevreden, ze waarderen wat ze hebben en genieten hier ook van. Deze kaart is altijd een positief voorteken, op welk gebied dan ook. Bokalen tien staat voor het behalen van een doel, een wens die in vervulling gaat, vreugde en dankbaarheid, maar waarschuwt er ook voor dat niets vanzelfsprekend is en dat we zelf ook moeten blijven werken aan ons geluk. Kortom; hard werken loont!

Advies voor u: U bent blij, gelukkig en dankbaar. Mogelijk staat u (weer) op het punt één van je doelstellingen te behalen! Emotioneel voelt u zich rijk en ook fysiek heeft u geen enkele reden tot klagen, alles gaat prima. Blijf wel flink water en (kruiden) thee drinken, dit blijft voorlopig goed voor u. Blijf ook thuis, wanneer u met het gezin of met vrienden lekker op de bank zit, gewoon lekker je glaasje water of kopje thee nuttigen. Heeft u kinderen, let dan op dat u niet met ze mee snoept of hun restjes aan tafel opeet. Iedere calorie is er één. Houd vast aan uw nieuwe, goede gewoonten!

 

afvallenBokalen Schildknaap

Symboliek: Deze Schildknaap is een charmeur en brengt liefde, een verzoening, dromen of vleierij met zich mee. Hij biedt niet zelden nieuwe mogelijkheden als een nieuwe opleiding, een nieuwe relatie, nieuwe spirituele impulsen of zelfs een (letterlijke of figuurlijke) geboorte!

Advies voor u: U leert niet alleen hoe uw lichaam werkt en wat bepaald voedsel voor of met u doet, ook heeft u meer interesse in psychologie en spiritualiteit. Een goede nachtrust is een goede aanvulling op alles waarin u zich momenteel aan het verdiepen bent. Het is namelijk niet ondenkbaar dat u middels je dromen ontdekt wat de oorzaken zijn van bepaalde onzekerheden waar u mee worstelt.  Ga vooral door met deze persoonlijke ontwikkeling, het zal u tot steun zijn en blijven tijdens de strijd tegen de kilo’s.

 

afvallenBokalen Ridder

Symboliek: Deze Ridder brengt een sfeer van liefde, hulpvaardigheid en ontspanning met zich mee. Hij is je goed gezind en bereid je een helpende hand te bieden.

Advies voor u: U hebt plezier in uw nieuwe leefwijze. U voelt zich goed en bent verheugd over wat uw nieuwe voedingspatroon en lichaamsbeweging voor u doet. U voelt zich fitter en misschien zelfs jonger. Hoewel u in het verleden misschien minder positieve ervaringen hebt gehad met diëten of andere pogingen tot afslanken, begint u nu toch steeds meer vertrouwen te krijgen in uw eigen kunnen op dit gebied. En terecht, u doet het goed! Ga zo door en stapje voor stapje zult u uw doel bereiken.

 

 

Bokalen Koningin

Symboliek: Deze Koningin is liefdevol, gevoelig, zorgzaam, en bovenal intuïtief goed ontwikkeld, maar ook een droomster. Spiritualiteit en verleiding.

Advies voor u: Mogelijk heeft u momenteel wat weinig energie om veel aan lichaamsbeweging te doen. Als dat zo is, blijf dan in ieder geval wel goed op uw voeding letten. Zorg voor voldoende vitaminen, mineralen en eet zoveel mogelijk volgens de Schijf van Vijf. Drink veel water en als het weer het toelaat, maak dan eens een fijne strandwandeling. De zilte zeelucht zal u goed doen! Blijf ongezonde verleidingen te allen tijde weerstaan, hier bent u deze week namelijk extra gevoelig voor. Eén koekje eten behoort nu niet tot de mogelijkheden. Zéker dat u het hele pak weg koekiemonstert!

 

afvallenBokalen Koning

Symboliek: Deze Koning is sympathiek, meelevend, verantwoordelijk, maar heeft toch een zekere behoefte aan vrijheid. Tevens is hij zeer gevoelig voor verleidingen, zo verraadt zijn voet die bijna op het punt staat een misstap te begaan. Deze bourgondisch ingestelde koning geniet van het leven en wel met volle teugen!

Advies voor u: Pas op met alcohol en lekkere hapjes of uitgebreide diners; ieder pondje gaat door het mondje. Vooral in gezelschap of tijdens gezellige bijeenkomsten is het soms lastig maat houden. Probeer zoveel mogelijk verleidingen te weerstaan en neem de verantwoordelijkheid voor uw eigen gewicht en gezondheid.

 

 

Kleine Arcana, Pentakels

 

betekenissen tarotkaarten

Aas

Symboliek: Het Aas bevindt zich in een prachtige omgeving die rust, geluk en welbevinden uitstraalt. Innerlijke en uiterlijke rijkdom. Het betreft ook weer de eerste kaart van een serie, dus ook weer: een nieuw begin, een nieuwe kans met een hoog slagingspercentage.

Advies voor u: Het gaat prima! U voelt zich energiek, sterk en het is absoluut te merken dat uw nieuwe leefwijze u goed doet! U bezit nu de kracht om door te zetten en uw streefgewicht te bereiken!

 

 

 

Pentakels twee

Symboliek: De persoon op de kaart staat niet stevig met beide voeten op de grond, maar lijkt zich desondanks toch in evenwicht te houden. Deze kaart staat voor het goed aanpassen aan nieuwe situaties, maar zonder dat het (nog) werkelijk ergens naartoe gaat. Het evenwicht is nog zoek. De kaart heeft een wat speels karakter en wijst niet op serieuze plannen, eerder op een voorlopige aarzeling.

Advies voor u: De ene keer gaat het u gemakkelijker af om uw nieuwe leefwijze vol te houden dan de andere keer. Soms heeft u de neiging tot wankelen of  zondigen en bent u minder serieus in het opvolgen van de adviezen van de tarot of de Schijf van Vijf. Ook kunt u zich misschien niet altijd even goed ontspannen. Probeer meer evenwicht te brengen in uw voeding, beweging en ontspanning.

 

betekenis tarotkaartenPentakels drie

Symboliek: De persoon op de kaart krijgt de kans te laten zien wat hij kan. Hij is bereid te werken voor zijn doel en doet hiervoor goed zijn best. Hij neemt de adviezen van anderen ter harte, maar blijft daarnaast ook zijn eigen intuïtie volgen. De combinatie van het volgen van zijn intuïtie, plus het advies van anderen dat hij op gevoel wel of niet opvolgt, maakt dat hij ver kan komen.

Advies voor u: U bent bereid hard aan uw gezondheid en uw conditie te werken. Goed zo! U zult dit keer niet snel opgeven, en bent vastbesloten werkelijk uw (uiteindelijke) doelstelling te behalen! En het gaat u lukken; als u op deze manier doorgaat is succes zeker te verwachten!

 

 

betekenissen tarotkaartenPentakels vier

Symboliek: De persoon op de kaart ‘zit’ op zijn bezit, en mogelijk ook op zijn gevoel. Hij vindt het moeilijk zo nu en dan een risico te nemen. Hij houdt het liefst alles vast en alles bij het oude. Zo weet hij wel wat hij heeft, maar… tegelijkertijd loopt hij met deze houding ook veel mooie goede nieuwe dingen mis! Hij is zo gebrand op zekerheid, dat hij nieuwe kansen aan zijn neus voorbij laat gaan.

Advies voor u: Het is zo belangrijk voor u om uw doelstelling te behalen, dat u hier soms wat te fanatiek in bent. Pas op dat u uzelf niet overbelast en wees zuinig op uw rug. Als u zo ontzettend graag wilt afslanken, en u zich hier helemaal op stort, is de teleurstelling des te groter wanneer u een keer niet genoeg bent afgevallen en is de kans op eetbuien des te groter.

 

betekenissen tarotkaartenPentakels vijf

Symboliek: De personen op de kaart voelen zich ziek en er ontbreekt van alles in hun leven. Toch vertikken ze het om hulp te vragen, want mogelijk zullen ze dan zelf ook moeten veranderen. Veranderen kost moeite en daarom kiezen ze er liever voor in onzekerheid te blijven leven… De sneeuw op de kaart staat ervoor dat alles tijdelijk is. Ook moeilijkheden. Soms staat deze kaart ook voor ziekte waardoor men tijdelijk niet in staat is te werken aan zijn/haar problemen. Ook dan kan hulp nodig zijn, wat men soms moeilijk vindt om te vragen, omdat men niemand tot last wil zijn. 

Advies voor u: Mogelijk zit u momenteel niet zo goed in uw vel, heeft u misschien het gevoel dat het u niet gaat lukken uw doelstelling te behalen of überhaupt echt af te slanken. Dat is jammer. Praat met iemand over uw onzekerheden, blijf er niet alleen mee rondlopen. Probeer uzelf niet uit te putten tijdens momenten waarop u plotseling heel fanatiek wilt gaan sporten om wat kilo’s kwijt te raken, dit kan averechts werken. Denk eraan: Balans! Als u zich momenteel niet lekker voelt in verband met ziekte en hierdoor niet aan lichaamsbeweging kunt doen, laat uzelf dan even lekker verwennen en begin na uw herstel weer met frisse moed aan uw nieuwe leefwijze met de juiste balans tussen voeding, beweging, werk en ontspanning.

 

betekenissen tarotkaartenPentakels zes

Symboliek: De rijke man geeft geld aan de armen, maar… hij gooit het niet over de balk, hij bekijkt wat zij nodig hebben en weegt zijn giften zorgvuldig af. Ze krijgen niets meer of minder. De armen zijn blij met zijn steun en stellen zich dankbaar naar hem op. Steun kan erg belangrijk zijn, mits er geen misbruik van wordt gemaakt!

Advies voor u: Misschien heeft u behoefte aan wat extra steun tijdens uw strijd tegen de kilo’s. Vraag hier gerust om. Vraag je sportinstructeur om raad, of vraag iemand met u mee te gaan wandelen of fietsen. Misschien heeft u meer behoefte aan voedingsadvies? Alleen praten helpt vaak ook al heel goed. Wanneer u om hulp vraagt, zult u het juiste advies of de juiste steun krijgen, waardoor u net weer dat extra ruggensteuntje krijgt dat u nodig had.

 

betekenissen tarotkaartenPentakels zeven

Symboliek: De persoon op de kaart staat te wachten tot zijn struik gaat groeien en bloeien. Hij weet dat hij het juiste heeft gedaan; het graven, het zaaien, het verzorgen, alleen vindt hij het moeilijk nu geduld op te brengen tot er werkelijk resultaat van zijn inspanning is te zien. Toch is het belangrijk om te wachten en niets te forceren. Alles heeft immers tijd nodig om te groeien….

Advies voor u: Misschien voelt u zich wat ontmoedigd, en duurt het u te lang voor u werkelijk resultaat ziet van alle inspanningen. Troost u, alles heeft tijd nodig. Het kan echt nog wel een poosje duren voor u uw uiteindelijke doelstelling zult behalen, maar doe het stapje voor stapje, dan komt het goed. Dit is de kaart van geduld, maar ook van uiteindelijk succes als u dit geduld kunt opbrengen. Blijf positief denken, blijf lekker bewegen (heel belangrijk op dit moment!) en ga lekker vaak naar buiten. Dit zal u zowel fysiek als mentaal goed doen. Hardlopers zijn doodlopers luidt het bekende spreekwoord. Langzaam de overtollige kilo’s kwijtraken is echt niet verkeerd. Het is zelfs beter; als u maar volhoudt!

 

Pentakels acht

Symboliek: De persoon op de kaart is fijn aan het werk. Hij heeft hier ook daadwerkelijk plezier in omdat hij werk doet waar hij zelf voor heeft gekozen. Het kost hem tijd en energie en hij zal nog veel moeten leren, maar desondanks geeft het hem voldoening! Ook dat is rijkdom!

Advies voor u: U hebt werkelijk plezier in de voedingsleer en het opvolgen van de adviezen van de tarot afslank coachkaarten. Pas op dat u uzelf niet te veel vermoeid. Denk eraan: Balans! Blijf de juiste balans houden tussen eten, werken, bewegen, slapen eten en ontspanning. Toch bent u zeker goed op weg, en zult u zeker uw doelstelling behalen als u op deze manier doorgaat. U bent bereid aan uw gezondheid en conditie te blijven werken en wel op ontspannende wijze.  Zorg dat u het ook leuk blijft vinden, des te langer houdt u het vol.

 

Pentakels negen

Symboliek: De persoon op de kaart geniet van de mooie omgeving. Ze lijkt weinig moeite te hoeven doen voor al het moois om haar heen. In het verleden heeft ze de juiste beslissingen genomen waardoor ze nu kan genieten van alles wat is bereikt.

Advies voor u: U voelt zich goed en geniet van wat u tot nu al hebt bereikt voor uzelf. U heeft veel geleerd over uw eigen lichaam en voelt zich lekker bij uw nieuwe eetgewoonten. Ga fijn een stuk wandelen vandaag, lekker ontspannen met beweging bezig zijn zal u goed doen. Ook wat klusjes in de tuin, mits het weer het toelaat, zal u voldoening brengen vandaag. Langzaam maar zeker zult u uw doel bereiken en zal het op deze manier niet eens veel moeite kosten.

 

betekenissen tarotkaartenPentakels tien

Symboliek: Deze kaart staat doorgaans voor familiebanden, erfelijkheid, het gezin. Er is veel geleerd, er is vrede, harmonie en gezelligheid. Innerlijke en uiterlijke rijkdom. Een stabiele basis en zekerheid. Soms: een erfenis.

Advies voor u: Let vooral thuis (ook als u visite krijgt) goed op wat u doet/eet. Laat het hele gezin en/of eventueel bezoek meedoen met gezond eten! Gezond eten is vaak ook nog heel lekker, dus net zo gezellig! Deze kaart staat ook voor het gezinsleven en familie in het algemeen, dus als u vandaag bij familie op bezoek gaat, let ook daar goed op wat u eet!

 

 

 

betekenissen tarotkaartenPentakels Schildknaap

Symboliek: Deze Schildknaap heeft een waardevolle, stabiele invloed. Nieuwe, welkome lessen en hulp zijn te verwachten. Hij brengt een geluksmunt!

Advies voor u: U bent bereid veel te leren over voeding en beweging, en merkt dat het opvolgen van de adviezen van de tarot coachkaarten uw weerstand versterkt en de conditie verbetert. Ook het spirituele aspect van deze methode van ‘in balans afslanken’ lijkt u zeer aan te spreken, en deze methode zal dan ook goed werken. Blijf openstaan om te leren wat wel en niet gezond is, blijf gebruik maken van de tarotkaarten en hun boodschappen en u zult langzaam maar zeker uw doelstellingen behalen. Ga zo door!

 

betekenissen tarotkaartenPentakels Ridder

Symboliek: Deze Ridder brengt een stabiele, vertrouwde sfeer met zich mee. Hoewel hij wat traag is, is hij sterk en volhardend en  bereikt hij langzaam maar zeker zijn doel.

Advies voor u: Kom meer in beweging. Wanneer u meer in actie komt zal het proces sneller verlopen! Probeer wat meer spierkracht te kweken zodat uw stofwisseling hierdoor positief wordt beïnvloed. Spieren verbruiken meer energie dan vet waardoor de stofwisseling versnelt. Cardio training in combinatie met wat (lichte) krachtsport zal nu een zeer goede invloed op u hebben. Gaat u nog niet naar de sportschool? Dit zou een goed moment zijn. Tevens is het belangrijk om wat meer water en vooral ook Pu Erh thee (of muntthee en groene thee)  te drinken zodat de spijsvertering wat meer wordt gestimuleerd. Het is belangrijk om afvalstoffen af te voeren en de darmen goed in werking te houden. Eet ook vezelrijke producten. U zult zich minder opgeblazen voelen en daarbij ook fitter.

 

betekenissen tarotkaartenPentakels Koningin

Symboliek: Deze Koningin is betrouwbaar, hulpvaardig, intelligent en zorgzaam. Ze is ‘de moeder’ en hecht veel waarde aan huiselijke gezelligheid en haar gezin. Ze komt niets te kort en geniet met volle teugen van al het moois om haar heen. Het konijntje staat voor vruchtbaarheid.

Advies voor u: Het is voor u nu heel belangrijk om echt op uw voeding te gaan letten. Het is belangrijk dat u nu echt (nog) wat kilootjes gaat kwijtraken. Neem de verantwoordelijkheid voor uw eigen gezondheid. Het is geen goede periode om gezellig samen te snacken bij de TV of te snoepen bij de koffie. Vermijd komende tijd echt het (verkeerde) calorierijke voedsel! Blijf ook aan uw conditie werken, maar niet te fanatiek. Lekker wandelen en fietsen volstaat, desnoods thuis op de hometrainer.

 

betekenissen tarotkaartenPentakels Koning

Symboliek: Deze Koning is eerlijk, consequent, leidinggevend, maar tevens sympathiek. Hij bekleedt een goede functie waardoor hij in staat is zichzelf en zijn gezin te onderhouden en ervoor te zorgen dat zij niets te kort komen. Dat hij goedhartig is, bewijst de klimop die zich met zijn mantel vergroeit.

Advies voor u: U voelt zich goed, maar het is belangrijk dat u ook goed op uw voeding blijft letten en lekker blijft bewegen want overgewicht blijft op de loer liggen. Houd zelf de controle en blijf te allen tijde eerlijk tegen uzelf. Volg zoveel mogelijk het voedingsadvies van de tarot coachkaarten en het bijbehorende voedingsschema.

 

 

Copyrights van de Rider Waite Tarot op deze pagina: U.S. Games Systems.

Spiriblogger >HOME