Nathaliekriek.nl

Psychologisch afslanken

psychologisch afslanken met tarot

Psychologisch afslanken met tarotkaarten. Zonder dieet! Het moet niet gekker worden. Schiet mij maar in een pudding! Toch is het minder circus dan je in eerste instantie misschien zou denken! Voor degenen die graag willen afvallen met behulp van de tarot kaarten en bereid is deze in te zetten als coach, volgt onderaan deze pagina het complete overzicht met de betekenissen van de tarot met betrekking tot het psychologisch afslanken. Fijn als je de betreffende kaarten in het zicht wilt zetten bij wijze van constante reminder.

Liever dagelijks of wekelijks online een coach kaart trekken? Dat kan > HIER. Voor degenen die nog niet echt bekend zijn met de tarot, volgt nu eerst een korte uitleg. Degenen die geen behoefte hebben aan het hoe en waarom, maar gewoon direct naar de hapklare afslankadviezen willen, kunnen direct door scrollen naar beneden.

Een fijn voedingsschema ter ondersteuning (géén dieet!) vind je >HIER.

Psychologisch afslanken

Hoewel de tarot door velen als spiritueel hulpmiddel wordt gebruikt, zie ik het daarnaast vooral als psychologisch hulpmiddel. En néé, de tarot is níet het ‘prentenboek van de duivel’ en heeft ook níets met hekserij te maken, maar daarover graag een andere keer. De Tarot bestaat uit 78 afbeeldingen met ieder een eigen verhaal. Hoewel er wat donkere kaarten tussen zitten, hebben deze vaak juist ook een positieve betekenis. Desondanks laten veel mensen zich toch door de eerste indruk afschrikken.

Met het oog op de duiding van alle kaarten bestaan richtlijnen, de zogenaamde basis betekenissen, maar feit blijft dat iedereen in de kaarten iets anders waarneemt. Ik raad iedereen die met de tarot wil leren werken dan ook aan om tijdens het interpreteren van de kaarten vooral zijn eigen gevoel te volgen.  De bestaande basis betekenissen zijn vooral een richtlijn. Vind je jezelf totaal niet in deze betekenissen, durf dan gerust naar je eigen intuïtie te luisteren. Er is namelijk altijd een reden waarom bepaalde afbeeldingen jou juist ‘dat’ gevoel geven en jij hierop reageert zoals je reageert.

In een notendop: elk antwoord waarnaar we op zoek zijn met betrekking tot onze eigen twijfels, angsten of onzekerheden, zit ergens diep van binnen in ons brein opgeslagen. Onbewust hebben we namelijk allang een mening, een idee of zelfs de oplossing voor elk probleem waarmee we worstelen. Het probleem is echter; we durven dit antwoord lang niet altijd onder ogen te zien. En daarom kiezen we er vaak voor het antwoord lekker diep in ons onderbewustzijn te laten zitten. 

Onderbewustzijn

Nu wil het toeval, dat de tarot de taal van ons onderbewustzijn spreekt! De afbeeldingen spreken namelijk – vaak letterlijk – tot de verbeelding. Hierdoor kan het gebeuren dat je tijdens ‘de confrontatie’ met een bepaalde kaart direct moet denken aan iets waar je mee zit. De afbeelding triggert als het ware iets in je brein waardoor het antwoord op je vraag direct uit je onderbewustzijn wordt opgediept.

Je kunt dit vergelijken met de Rorschach test (inktvlekken test) van de psychiater. Zodra we hiermee geconfronteerd worden, zien we direct ‘iets’ in de vlek dat te maken heeft met ons verleden of met iets wat ons in het heden enorm bezig houdt. Immers, alles wat we zien, horen of lezen, betrekken we meteen op onszelf. Dit omdat ons brein voortdurend op zoek is naar herkenning. Iemand die een vrij eenvoudig leven leidt, zal om deze reden iets anders in een vlek zien dan iemand die constant door van alles op de proef wordt gesteld en zo is het ook met de afbeeldingen van de tarot.

Je kunt de Tarot dus overal op betrekken. Op liefdeskwesties, financiën, vragen over je carrière,  spiritualiteit,  gezondheid en dus ook op de vraag: hoe bereik ik mijn streefgewicht? De tarot kan ook dit antwoord voor jou zichtbaar maken! Het is namelijk een belangrijk antwoord op een vraag die jou ongetwijfeld al een poosje bezig houdt en waarop je deep down ook het antwoord wel weet…

Voor wie deze theorie aanspreekt en het leuk idee lijkt om het eigen onderbewustzijn visueel te maken, kan bij het afslanken de tarotkaarten gebruiken als extra ruggensteuntje; als creatieve psychologie met een spiritueel tintje. Ik raad je echt aan dit te proberen, iedere dag, iedere week, of alleen op momenten dat je er zelf behoefte aan hebt.

Coach

Ben je bereid het te proberen, trek dan iedere dag (of al naar gelang je er zelf behoefte aan hebt) een kaart uit je tarot-deck. Deze kaart zal je een advies geven over waar je die dag (of week) extra op dient te letten tijdens je strijd tegen de kilo’s. Op het moment dat je de afbeelding ziet en de betekenis leest, worden deze opgeslagen in je geheugen. Vanaf dat moment zul je – telkens wanneer je iets doet wat het afvallen dwarsboomt – hieraan herinnerd worden, en zul je jezelf automatisch corrigeren.

Voor een nóg beter effect doe je er verstandig aan de betreffende tarot kaart ergens neer te zetten waar je hem regelmatig tegenkomt.

Neem de boodschappen van de tarot serieus, denk er goed over na, en volg de adviezen die je krijgt ook echt op, alsof jouw tarot deck een strenge, doch rechtvaardige coach is die jou steunt en helpt bij jouw strijd tegen de overtollige kilo’s.

Het is mij opgevallen dat wanneer ik aan het begin van de week een tarotkaart trok, en deze kaart mij adviseerde voor de week die zou volgen, ik zo nu en dan, terwijl ik met andere dingen bezig was, plotseling die kaart weer voor me zag en het bijbehorende advies in mijn gedachten hoorde. Het bood mij een geweldige houvast en motiveerde mij om telkens weer het verkregen advies op te volgen!

In de tijd dat ik nog fanatiek volleybalde had ik ook zo’n coach. Hij zei precies waar het op stond, wees me constant op mijn zwakke plekken, werd woedend wanneer ik er met de pet naar gooide, maar…was ook werkelijk door het dolle wanneer ik het wél goed deed. Complimenten van iemand die zeer kritisch, maar bovenal eerlijk is, zijn doorgaans werkelijk gemeend en daardoor voor jou een bevestiging dat je op de goede weg bent; dat je hard werkt aan je vooruitgang en dat het steeds een stukje beter gaat. Er is niets dat mij meer motiveert dan dat en ik hoop van harte dat voor jou het zelfde geldt.

Wil je deze strijd tegen de kilo’s winnen? Wil je het overgewicht verslaan? Dan zul je eraan werken! Keihard!  De tarot, mijn coach, mijn rots in de branding, te allen tijde kritisch en eerlijk, is wat ik hierbij werkelijk nodig had. En nu is het jouw beurt om te knallen!

Hoe werkt het?

  • Schudt de kaarten met gesloten ogen terwijl je de vraag stelt: ‘Wat is vandaag (of ‘deze week’) belangrijk voor mij in verband met het afslanken?’
  • Waaier, nog steeds met gesloten ogen, de kaarten uit op tafel met de afbeeldingen naar beneden.
  • Open je ogen en pak de eerste kaart die jou opvalt, de eerste kaart die jou lijkt te ‘roepen’.
  • De kaart die je hebt gepakt heeft een belangrijke boodschap, tip of advies voor jou die in verband staat met je strijd tegen de kilo’s.

Omdat niet iedereen in staat is de reguliere betekenissen van de tarot om te zetten naar adviezen met betrekking op gewicht en voeding, heb ik alle basis betekenissen al voor je getransformeerd naar persoonlijke adviezen.

Voor je met de adviezen van de kaarten aan de slag gaat, wil ik je eerst graag nog dit meegeven:

Zolang je blijft zeggen dat het moeilijk is, zal het ook moeilijk blijven!

De Kaarten

the tattooed tarot scarabeoDe afslank adviezen zijn geschreven op The Rider Waite Tarot, maar persoonlijk vind ik het ook heel tof om The Tattooed Tarot te gebruiken als coach kaarten. Ondanks de symboliek van de Rider Waite op veel van deze kaarten ontbreekt, blijken de betekenissen toch te kloppen met de illustraties. Het fysieke aspect van dit deck maakt het zeer geschikt als afslank tool. Kortom, ik ben zéér enthousiast! De kaarten die bij onderstaande betekenissen staan afgebeeld, zijn afkomstig uit The Rider Waite Tarot.

Grote Arcana

De Tarot bestaat uit een grote arcana en een kleine arcana. Schrik niet van dit moeilijke woord; arcana betekent gewoon ‘geheim’ in het Latijn. De grote arcana onthult dus de grote geheimen van het leven (en de grote veranderingen die hiermee gepaard gaan) en de kleine arcana wijst je op de kleine geheimen (die we vaak leren middels de dagelijkse beslommeringen). De kaarten van de grote arcana hebben allemaal een titel, de kleine arcana is verdeeld in vier series: zwaarden, staven, bekers en munten (vergelijkbaar met de schoppen, klaveren, harten en ruiten van het reguliere kaartspel).

afslanken met tarotDe Dwaas

Symboliek: De Dwaas staat aan het begin van zijn reis, hoewel hij voor een afgrond staat is hij niet bang. Hij vertrouwt op zijn zijn intuïtie en waagt de sprong in vol vertrouwen dat het goed komt.

Advies voor jou: Je staat aan het begin, of hebt het gevoel dat je nog (steeds) aan het begin staat. Heb vertrouwen; je moet ergens beginnen. Blijf goed naar je gevoel luisteren en doe echt alleen dat wat goed is voor je lichaam. Negeer dat stemmetje binnenin je dat zegt dat je de ‘verkeerde’ dingen moet eten om je blij te voelen. Er volgt altijd een schuldgevoel achteraf! Plus gewichtstoename…

 

 

psychologisch afslankenDe Magiër

Symboliek: De Magiër staat bekend als wilskrachtig, creatief en initiatief-rijk. Met deze eigenschappen, in combinatie met de vier elementen die voor hem op de kaart staan afgebeeld, kan hij alles voor elkaar krijgen wat hij maar wil.

Advies voor jou: Je bent begonnen met verstandig en gezond eten en leven. Je weet wat je wilt, en zult dit ook kunnen bereiken! Gebruik je creativiteit bij  het bereiden van gezonde maaltijden en verantwoorde tussendoortjes. Gebruik je wilskracht om het vol te houden deze keer! Je bent goed op weg, geloof in jezelf, je bent tot veel meer in staat dan je zelf voor mogelijk had gehouden! Willen is kunnen!

 

psychologisch afslankenDe Hoge Priesteres

Symboliek: De Hoge priesteres staat bekend als intuïtief, geduldig, spiritueel en wijs. Zij laat zich leiden door haar innerlijke stem en handelt hierdoor vaak op het juiste moment. Wel is ze soms wat passief.

Advies voor jou: Houdt voor ogen dat geduld een schone zaak is. Niemand kan op een gezonde manier tien kilo afvallen in een week tijd….was het maar waar. Weet dat je met geduld meer bereikt dan met een ongeduldige houding. Doordat je het NU wilt (maar dit natuurlijk niet gebeurt) ben je misschien eerder geneigd het op te geven en weer toe te geven aan een ongezond eetpatroon. Op die manier zul je zeker niet afvallen! Probeer indien nodig  nog iets meer aan lichaamsbeweging te doen!

 

psychologisch afslankenDe Keizerin

Symboliek: De Keizerin staat bekend als vruchtbaar, ‘zwanger’, creatief, en wordt vaak in verband gebracht met de geboorte van iets nieuws en de groei daarvan.

Advies voor jou: Gezelligheid kent geen tijd. Gezelligheid kent ook geen ‘stop’. Gezelligheid kent wel veel lekkere (vaak ongezonde) hapjes en alcoholische versnaperingen. Deze kaart staat voor groei, maar dus ook voor aankomen. Zorg dat je de groei van je gewichtsverlies voortzet, en laat je niet verleiden tot lekkere, maar dik makende lekkernijen! Blijf aandacht besteden aan je uiterlijk, je gaat er steeds beter uitzien, hou die vooruitgang vast! Maak een wandeling, lekker in de buitenlucht. Beweging en vitamine D; je hebt het nodig.

 

psychologisch afslankenDe Keizer

Symboliek: De Keizer staat bekend als ordelijk, verantwoordelijk, nuchter, daadkrachtig en strikt. Soms slaat hij hierin iets door, maar doorgaans weet hij stap voor stap wel zijn doel te bereiken. Hij weet in elk geval als geen ander zijn grenzen aan te geven en denkt vooral met zijn verstand in plaats van met zijn hart.

Advies  voor jou: Orde en discipline zijn geen overbodige luxe. Stel duidelijk je grenzen voor jezelf, en leef (en eet!) zo regelmatig mogelijk. Stap voor stap kun jij je doel bereiken, mits je (nog meer) zelfdiscipline kunt opbrengen. Wees streng voor jezelf, het is nu niet de juiste tijd om ‘even te zondigen’. Soms mag dat inderdaad. Nu niet! Ben je al heel goed op weg, is het belangrijk de zaken niet te overdrijven; balans!

 

psychologisch afslankenDe Hiërofant

Symboliek: De Hiërofant staat bekend als de raadgever, de coach, en wordt in verband gebracht met oprechtheid, vertrouwen, normen en waarden en goed advies (van derden).

Advies voor jou: Advies is gewenst. Vraag steun of hulp bij iemand die je vertrouwd als je het even niet meer ziet zitten. Bel iemand op of ga bij iemand op bezoek. In het ernstigste geval maak je een afspraak met een arts, diëtiste, sportinstructeur of psycholoog, maar vaak kan een goede vriend(in) of een ouder je ook heel goed tot steun zijn. Misschien zelfs beter dan je denkt. Deze kaart laat zien dat je het even moeilijk hebt en het even niet alleen kunt of gewoon even extra advies nodig hebt. Misschien wil iemand met je mee gaan trainen, wandelen of fietsen? Of alleen even praten om je een hart onder de riem te steken. Blijf niet met je frustraties zitten, iedereen heeft wel eens een steuntje in de rug nodig. Probeer het wel daarna weer zelf te doen!

 

psychologisch afslankenDe Geliefden

Symboliek: De Geliefden staan bekend als liefdevol en bindend, en worden in verband gebracht met het volgen van het gevoel, het kiezen van de eigen weg, en de overwinning van tegenslag en teleurstelling.

Advies voor jou: Je bent goed bezig! Je houdt van je lichaam, en je houdt van de manier waarop je er steeds beter en mooier gaat uitzien. Je voelt je goed en hebt plezier in het bewegen, gezond eten en afvallen. Je staat er helemaal achter, goed zo! Kom je voor een keuze te staan betreffende voeding of beweging of iets anders, kies dan gewoon hetgeen wat het beste voor je is, wat het beste aansluit op jouw nieuwe eet en leefpatroon. Laat je niet verleiden, behalve tot liefde en sensualiteit, het zal je goed doen. Hou van je lichaam. Als je je mooi voelt straal je dat ook uit naar buiten toe!

 

psychologisch afvallenDe Zegewagen

Symboliek: De menner van de Zegewagen staat bekend als optimistisch, wilskrachtig, daadkrachtig, staat open voor nieuwe ondernemingen en is niet bang het oude de rug toe te keren

om vooruit te komen.  Wel heeft hij soms de neiging zichzelf voorbij te rennen.

Advies voor jou: Je weet wat je wilt, maar je wilt te snel. Houd je zoveel mogelijk aan je schema, en probeer niet jezelf uit te hongeren of je lichaam te veel te belasten met extreem veel sporten. Het is goed om door te zetten, het is niet goed om jezelf over te belasten. Je gaat goed, maar iets minder fanatiek mag best. Je hebt jezelf prima onder controle. Overdrijf het niet; je gaat evengoed wel met sprongen vooruit.

 

psychologisch afvallenDe Kracht

Symboliek: De Kracht staat bekend om haar levensvreugde, aantrekkingskracht, hartstocht, geduld en wilskracht. De innerlijke kracht die naar buiten komt. De Leeuw wordt getemd met geduld en beleid in plaats van met agressie. Tevens is dit de kaart van fitheid, goede conditie en dito gezondheid.

Advies voor jou: Luister naar je lichaam, je weet intuïtief is wat goed is voor jezelf. Je bent wilskrachtig en weet hoe je deze nieuwe manier van leven kunt volhouden. Je voelt je goed en dit straal je ook uit naar buiten toe. Eindelijk begint die sterke persoon die al die tijd al binnenin je zat zich langzaam maar zeker naar buiten te komen, met alle (positieve!) gevolgen van dien! GA ZO DOOR!

 

De Kluizenaar

Symboliek: De Kluizenaar staat bekend als serieus, wijs, en wordt in verband gebracht met de behoefte even alleen te zijn, zijn eigen weg te gaan waarbij hij zich niet laat pushen of beïnvloeden door anderen, na te denken en het verwerven van zelfkennis. Zijn licht schijnt naar binnen in plaats van naar buiten; immers daar vindt hij alle antwoorden.

Advies voor jou: Laat je niet in verwarring brengen door anderen die beweren dat zij een ‘beter’ dieet weten of een ‘betere’ manier om af te vallen. Je bent op de juiste weg, en je doet er goed aan jezelf niet te laten opjutten, pushen of beïnvloeden. Blijf deze weg volgen, en laat anderen maar gewoon in de waan dat zij het afvallen hebben uitgevonden. Jij bereikt straks je streefgewicht als je op deze manier doorgaat, en dat zal niet iedereen je kunnen nadoen. Blijf jezelf, zeg ‘nee’ tegen uitnodigingen die je in de verleiding zouden kunnen brengen, of ga er heen, maar blijf sterk in je schoenen staan wanneer je lekkere, maar dik makende, hapjes en/of drankjes worden aangeboden. Dit is een goed moment om alles in je eigen tempo en op je eigen manier te doen zonder goedbedoeld advies (of betweterigheid) van anderen. Ga ook lekker alleen trainen, wandelen of fietsen. Of blijf gewoon lekker thuis. Alleen zijn en je concentreren op je eigen dingen  is even heel goed voor je.

 

psychologisch afvallenHet Rad van Fortuin

Symboliek: Het Rad staat bekend als het tijdstip van verandering en jouw eigen inbreng hierin. Het wordt in verband gebracht met het op het juiste moment handelen , het moment van verandering zelf creëren in plaats van wachten op het juiste ogenblik. Wie op het rad blijft zitten, blijft eeuwig in hetzelfde cirkeltje ronddraaien. Wanneer spring jij eraf om een nieuwe weg in te slaan?

Advies voor jou: Blijf niet ronddolen in het zelfde kringetje. Het is de hoogste tijd om verkeerde (eet/leef/bewegings) patronen te doorbreken en een heel andere weg in te slaan. Voor nu is vooral belangrijk: Veel water drinken, veel bewegen, geen zoetigheid. Dat is vooral de basis waar jij nu veel baat bij kunt hebben.

 

De Gerechtigheid

Symboliek: De Gerechtigheid staat bekend als eerlijk, verstandig, besluitvaardig en verantwoordelijk voor de eigen daden. Met de weegschaal wordt alles nauwkeurig tegen elkaar afgewogen en met het zwaard wordt uiteindelijk een knoop doorgehakt, een beslissing genomen.

Advies voor jou: Wees nu vooral eerlijk tegen jezelf. Hoe komt het dat het tot nu toe nog niet is gelukt je levensstijl te veranderen? Je overgewicht kwijt te raken? Kijk vooral nu naar het verleden, wat ging er mis? Wat at je verkeerd? Waarom bewoog je (te) weinig? Nu is de tijd rijp dat het je wel kan gaan lukken, je bent er klaar voor. Omdat je eerlijk naar jezelf hebt durven kijken, durft in te zien wat er anders moet,  en er nu echt helemaal achter staat, zul je je nu niet nogmaals aan dezelfde steen stoten. Goed zo! Blijf eerlijk naar jezelf, en vertel jezelf wat je graag wel en absoluut niet (meer) wilt, en draag dit ook uit naar je omgeving. Zorg voor voldoende beweging, dat is na je veranderde voedingspatroon nu jouw belangrijkste punt om aan te (blijven) werken. Vind je het moeilijk om een verleiding te weerstaan, denk dan aan puzzelen, dammen of schaken (al dan niet met de computer), schrijven, bloggen, vloggen, etc. Activiteiten waarbij je je zowel kunt ontspannen als je hersenen dient te gebruiken zodat je niet aan (verkeerd) eten hoeft te denken

 

psychologisch afvallenDe Gehangene

Symboliek: De gehangene staat bekend als machteloos, soms  depressief, en heeft soms moeite met een (noodzakelijke) ommekeer. Wanneer hij op zijn kop hangt, ziet hij de dingen plotseling van een andere kant. 

Advies voor jou: Misschien heb je even het gevoel vastgelopen te zijn, of duurt het je te lang voor je je streefgewicht zult bereiken. Laat je hoofd niet hangen, maar bekijk het eens van een andere kant. Kijk wat je wél al hebt bereikt. Zorg ervoor dat je je energie niet verliest. Blijf gezond eten, zorg voor voldoende vitamines, mineralen, vocht en de juiste koolhydraten (Schijf van Vijf), dan kun je straks de hele wereld weer aan! Voor nu doe je er goed aan vooral groene thee te drinken of kruidenthee die je lekker vindt en je weer een ‘natuurlijke’ oppepper kan geven. ‘Het lukt me niet’ bestaat niet! Laat die gedachte op dit moment los. Gedachten zijn krachten, en als je maar hard genoeg blijft denken dat het niet gaat lukken zal het ook niet lukken. Ga voor jezelf na wat je zelf zou kunnen veranderen om een gezond leef en bewegingspatroon makkelijker vol te houden.

 

psychologisch afvallen De Dood

Symboliek: De Dood staat bekend als het einde van een periode. Hij wordt in verband gebracht met het afsluiten van het verleden zodat je je helemaal kunt openstellen voor de toekomst. Het oude maakt plaats voor het nieuwe.

Advies voor jou: De tijd is rijp om een periode in je leven af te sluiten. Je ‘zware’ periode. Wat ook de oorzaak was van je overgewicht, dit zal je niet meer in de weg staan. Je hebt er een hele dikke streep onder gezet (of zou dit moeten doen!). Nu maakt het oude plaats voor het mooie, nieuwe begin, en een mooie, nieuwe jij! Verwerk oud verdriet, geef je over aan positiviteit, hoop en…je goede nieuwe gewoonten met betrekking tot gezonde voeding en beweging. Blijf je realiseren dat het verleden ook werkelijk tot het verleden behoort en dat niets een goed excuus is om ongezond te eten, onvoldoende te bewegen of jezelf op welke manier dan ook tekort te doen. Nu is de eerste dag van jouw mooie nieuwe toekomst!

 

psychologisch afvallenDe Gematigdheid

Symboliek: De Gematigdheid staat bekend als kalm,in balans en wordt in verband gebracht met innerlijke rust, gezondheid, ontspanning en beheersing.

Advies voor jou: Daar is ie….de kaart van de balans! Wees zuinig op je lichaam, op je energie, je weet niet hoelang je er nog mee zal moeten doen! Zorg voor de juiste balans en blijf alert op wat je eet en drinkt. En hoe zit het met je nachtrust? Slaap je wel voldoende? Krijg je voldoende lichaamsbeweging? Het is nu vooral belangrijk om de juiste balans te vinden tussen eten, (water/thee) drinken, waken, slapen, bewegen en ontspannen. Deze kaart laat je zien dat je op de juiste weg bent en dat een verbetering van je lichamelijke conditie en welzijn is te verwachten!

 

psychologisch afvallenDe Duivel

Symboliek: De Duivel staat bekend als de Grote verleider en wordt in verband gebracht met onze eigen ‘donkere’ kant, het niet kunnen loslaten van verslavingen, destructieve gedachten en/of gedrag, het geen maat kunnen houden, en soms de overgave aan anderen die ons proberen te controleren en te domineren. Of…onze eigen obsessie met iets of iemand!

Advies voor jou: Mogelijk vind je het momenteel wat moeilijk zekere verleidingen te weerstaan. Voel je je afhankelijk van bepaalde ‘verkeerde’ etenswaren, dranken of lig je liever op de bank TV te kijken dan je uit te sloven in de sportschool? Je wilt het graag anders, maar weet niet goed hoe. De enige manier om (positieve) veranderingen door te voeren is door goed naar jezelf te kijken en jezelf de vraag te stellen: waarom? Verkeerd eten is vaak een verkeerde gewoonte die we onszelf hebben aangeleerd; een verslaving. Bedenk je dat bij het afkicken van wat dan ook, de eerste week vaak het moeilijkst is, en dat daarna de (lichamelijke) behoefte afneemt. De geestelijke behoefte is vaak nog sterker en blijft langer aanwezig. Goed zorgen voor je lichaam, voldoende bewegen en gezond eten zal je alleen maar goed doen en je behoefte aan zondigen langzaam maar zeker doen afnemen. Houd vol! Als je nu weer toegeeft aan verleidingen moet je straks weer helemaal van voren af aan beginnen, dát zou past echt zonde zijn!

Soms staat deze kaart voor de waarschuwing; overdaad schaadt. Dat geldt zeker ook voor sporten en diëten! Vermijd iedere vorm van overdrijving cq. verslaving.

 

psychologisch afvallenDe Toren

Symboliek: De Toren staat bekend als een figuurlijke bevrijding en wordt in verband gebracht met het openen van de ogen, groei na teleurstelling, het noodgedwongen moeten loslaten van het oude. De Toren stort gedeeltelijk in en wordt daarna weer opgebouwd. Echter, de fundering staat nog overeind. De toren wordt daardoor sterker dan voorheen!

Advies voor jou: Mogelijk vindt vandaag of deze week een gebeurtenis plaats waardoor je werkelijk gaat inzien waarom het voor jou juist nu zo belangrijk is om je nieuwe gezonde levensstijl voort te zetten. Soms is er geen sprake van een keuze en moet je oude patronen werkelijk loslaten om er uiteindelijk beter van te worden. Zet je – na van de eerste schrik te zijn bekomen – voor de volle 100% in en zorg ervoor dat je niet bij de pakken neer gaat zitten. Het is nu tijd voor een nieuw begin. Laat oude, ongezonde, leefpatronen los. Ga ervoor!

 

De Ster

Symboliek: De Ster staat bekend als de kaart van de toekomst, en wordt in verband gebracht met positiviteit, hoop, vertrouwen en succesvolle plannen die reiken tot ver in de toekomst.

Advies voor jou: Je hebt goede hoop dat je jouw nieuwe eet -en bewegingspatroon nu daadwerkelijk gaat volhouden en die kans is inderdaad groot! Je weet inmiddels exact hoe je lichaam in elkaar zit en hoe het functioneert. Je gelooft werkelijk dat waar je nu mee bezig bent goed is voor je, hetgeen je ook sterker en consequenter maakt. Als je zo doorgaat kun je nog tot ver in de toekomst genieten van waar je nu zo je best voor doet.

 

 

psychologisch afvallenDe Maan

Symboliek: De Maan staat bekend als onzeker en wordt in verband gebracht met illusies en de angst om bepaalde stappen te nemen omdat je niet weet waar de ‘weg’ toe zal leiden. Soms staat de Maan in verband met problemen uit het verleden die nog niet echt zijn verwerkt en je hierdoor vervalt in oude gewoonten.

Advies voor jou: Onzekerheid maakt zich soms van je meester. Misschien heb je de neiging oude problemen te betrekken op je eetgewoonten of ben je gewoon bang dat het je niet gaat lukken je streefgewicht te behalen; ben je bang dat het een illusie is. Misschien omdat het al zo vaak verkeerd is gegaan en je toch telkens weer aankwam.  Probeer in te zien dat het verleden echt tot het verleden behoort en dat geen enkel probleem of (onverwerkt) verdriet een goede reden is om ongezond te leven of te veel te eten. Hiermee doe je jezelf alleen maar tekort! Probeer bepaalde angsten en/of onzekerheden een plekje te geven, praat desnoods met iemand zodat je het beter los kunt laten, zodat je op een betere manier verder kunt en je je weer op de toekomst kunt richten. Luister hierbij goed naar je gevoel, naar je eigen intuïtie, je innerlijke stem. Eigenlijk weet je best wat niet zo goed voor je is om te eten of te doen. Als je erachter kunt komen (desnoods met behulp van spiritualiteit, intuïtief schilderen, tarot, pendelen, runen, regressietherapie, dromen verklaren, wat je maar aanspreekt) waarom je het toch telkens doet, ben je al een heel stuk verder.

 

spiritueel afslankenDe Zon

Symboliek: De Zon staat bekend als positief, zelfbewust, en vol vertrouwen. Zij wordt in verband gebracht met succes, het overwinnen van problemen en het genieten van het leven. En…warmte! 

Advies voor jou: Je voelt je heerlijk, en dit is je aan te zien! Je leert ontzettend veel over voeding, alles lijkt op zijn plek te vallen. Je krijgt meer energie en lijkt veel minder behoefte te hebben aan ‘verkeerd’ eten, omdat je nu weet wat het werkelijk met je lichaam doet. Het maakt je blij; je straalt! Positief denken trekt ook weer positieve energie aan en dat merk je waarschijnlijk ook aan de mensen om je heen. Wat je geeft krijg je terug. Deze levensstijl ga jij nu hoogst waarschijnlijk met gemak volhouden. Ook warmte doet je goed nu. Verblijf als het even kan een poosje lekker buiten in de zon of breng een bezoekje aan de sauna (raadpleeg bij twijfel ivm hart en vaatziekten of hoge of lage bloeddruk  even je huisarts).

 

spiritueel afslankenHet Oordeel

Symboliek: Het Oordeel staat bekend als een verlossing en wordt in verband gebracht met een nieuwe kans, het overwinnen van moeilijkheden, het verwerken van teleurstellingen en het loskomen van problemen. Een verandering ten goede, een figuurlijke wedergeboorte! Oude dingen worden nieuw leven ingeblazen.

Advies voor jou: Op dit moment lijkt een verandering in je voedingspatroon voor jou van het grootste belang. Vezelrijke voeding in de vorm van volkoren brood, groenten, fruit en peulvruchten, het liefst zo gevarieerd mogelijk. Je lichaam heeft mogelijk een gezonde oppeppende reiniging nodig, bij voorbeeld door middel van thee met een reinigende werking. Drink veel water, groene thee, muntthee, of een andere goede vochtafdrijvende thee (Pu Erh) waardoor je vaak naar het toilet moet en hierdoor veel afvalstoffen kunt kwijtraken. Je zult je hierna een stuk beter voelen, en mogelijk ook wat extra afvallen de komende tijd. Indien mogelijk: ga terug naar de levensstijl van voor je zwaarder werd!

 

spiritueel afslankenDe Wereld

Symboliek: De Wereld staat bekend als het doel dat is bereikt en wordt in verband gebracht met het ‘thuis komen’, het afronden van een project, het afsluiten van het verleden op een juiste manier waardoor weer verder gegaan kan worden op een beter, hoger niveau omdat er zoveel geleerd is. 

Advies voor jou: Mogelijk gaat het erg goed met je nieuwe manier van leven, beweeg je goed en eet je gezond. Waarschijnlijk heb je zelfs al één of meer van je doelstellingen behaald en is er nu weer een nieuwe fase aangebroken waarin je nog meer zult afslanken en je nog fitter gaat voelen! Je oude leefpatroon met verkeerde voeding en te weinig beweging heb je echt achter je gelaten en je voelt je als herboren! Je zult dit nog heel lang en heel goed op deze manier volhouden. Misschien is dit een goed moment om iets nieuws uit ter proberen op het gebied van bewegen cq sport of er in de gym een tandje bij te doen.

 

Kleine Arcana, Zwaarden

 

spiritueel afslankenZwaarden Aas

Symboliek:  Het zwaard kan een ‘knoop doorhakken’, daarom staat dit zwaard voor een beslissing die genomen dient te worden. Dit dient te gebeuren met het volle verstand en niet op gevoel.

Advies voor jou: Het is belangrijk dat je voor jezelf een duidelijk doel stelt over wat je wilt bereiken en hoe je het wilt bereiken. Het is belangrijk dat je exact weet wat voeding met en voor je lichaam kan doen zodat duidelijk wordt wat je al die tijd verkeerd hebt gedaan en waardoor je uiteindelijk zwaarder bent geworden. Hak vandaag nog een knoop door. Stel niet uit tot morgen wat je vandaag nog kunt doen. Je moet ergens beginnen, en waarom niet vandaag? Wat doe je (nog steeds) verkeerd ondanks je graag slanker en fitter wilt worden? Waar dien je echt afscheid van te nemen? Je weet het best….

 

Zwaarden twee

Symboliek: De persoon op de afbeelding lijkt haar hart te beschermen. Mogelijk is zij eerder gekwetst, heeft zij eerder gefaald en sluit ze zich nu af om te voorkomen dat ze nogmaals gekwetst en/of teleurgesteld wordt. De zwaarden wijzen ieder een kant uit wat wijst op twijfel.

Advies voor jou: Het is vooral nu belangrijk voor je dat je niet teveel ineens wilt. Neem voldoende rust en zorg voor voldoende ontspanning. Afslanken betekent niet dat het allemaal nu direct moet, waardoor je misschien oververmoeid of gestrest raakt waardoor je je juist minder lekker in je vel zit. Dat is absoluut niet de bedoeling. Het wil ook niet zeggen dat, omdat vorige pogingen om af te slanken zijn mislukt, het dit keer ook wel weer zal mislukken. Probeer je twijfel of onzekerheid niet te compenseren door jezelf extra uit te hongeren of uit te putten. Las even een rustpauze in als je merkt dat je te snel wilt, wees niet al te streng voor jezelf ondanks eerdere pogingen misschien mislukt zijn. Blijf het rustig aan doen en op de juiste manier!

 

spiritueel afslankenZwaarden drie

Symboliek: De zwaarden doorboren een hart, maar er is geen bloed. Het gaat hier om oude wonden, oud zeer dat kan woerden opgerakeld. Soms staat deze kaart voor een beslissing die tegen het gevoel in wordt genomen.

Advies voor jou: Blijf positief denken. Hoewel in het verleden niet altijd alles voor de wind is gegaan en je waarschijnlijk zo nu en dan best geleden hebt onder je overgewicht, is het nu tijd om de beslissing te nemen die goed voor jou zal uitpakken! Neem bewust afstand (dus geen afscheid!) van de (lekkere maar calorierijke) dingen, waarvan je nu weet wat ze met jouw lichaam doen (vetopslag, en zelfs de mogelijkheid tot het ontwikkelen van hart en vaat ziekten) en zorg dat je deze nog maar slechts eens per week in je mond mag stoppen. Dat valt toch best mee?

 

spiritueel afslankenZwaarden vier

Symboliek: De persoon op de kaart neemt rust. Meestal noodgedwongen om te genezen of om één en ander voor zichzelf op een rijtje te kunnen  zetten zodat hij/zij straks weer uitgerust en met frisse moed verder kan.

Advies voor jou: Het is heel belangrijk voor jou om heel goed op je (nacht) rust te letten! Wanneer je deze kaart trekt is de mogelijkheid aanwezig dat je te weinig ontspant en/of te kort slaapt. Probeer een vast dag -en nacht ritme voor jezelf te creëren waardoor je weer een gezond leefpatroon krijgt en ’s nachts voldoende rust zodat je overdag weer voldoende energie hebt. Probeer overdag ook eens een (half) uurtje echt helemaal te ontspannen; stress en slaaptekort maken dik (en vaak ook depressief) dus probeer dit te allen tijde te voorkomen door regelmatig te leven! Soms wijst deze kaart op een blessure, griep of andere kwaal waardoor je het even rustig aan moet doen. Luister vooral naar je lichaam.

 

spiritueel afslankenZwaarden vijf

Symboliek: Er is strijd geweest en er is mogelijk sprake van oneerlijkheid en/of vals spel. Zowel de winnaar als de verliezer voelt zich niet prettig.

Advies voor jou: Het is van groot belang dat je jezelf niet overschat, maar…geef het ook niet op! Waar is de balans? Na een dag zondigen is het echt niet nodig jezelf helemaal uit te hongeren of uit te putten. Een dagje ‘vals spelen’ of zondigen maakt echt niet direct weer zwaar. Als één dag lijnen je niet direct slank maakt, maakt één dag zondigen je ook niet meteen dik, dus relax! Misschien ben je gevoelig voor het jo-jo effect en ben je zo bang dat je weer aankomt dat je afslankpogingen soms extreme vormen aanneemt; van fanatiek lijnen tot jezelf volproppen met lekkers. Afslanken is wel een strijd, een strijd tegen de kilo’s, maar als de balans zoek is zul je het nooit winnen. Rust en regelmaat in combinatie met goede voeding en voldoende beweging is alles wat je nodig hebt om weer fit te worden en wat kilo’s kwijt te raken, dat is alles!

 

spiritueel afslankenZwaarden zes

Symboliek: De boot vaart naar de overkant, er is – gezien de kromme rug van de vrouw en het golvende water aan de rechterzijde van de boot – sprake geweest van roerige tijden. De personen in de boot hopen op een beter, nieuw begin. Men komt in ‘rustiger vaarwater’.

Advies voor jou: Je maakt je langzaam los van de moeilijke periode. Het afvallen gaat je langzaam maar zeker steeds makkelijker af en je blijft hopen op een goed eindresultaat. Goed zo!  Langzaam glijd je nu een nieuwe fase in, een gezondere fase. Als je tijd en zin hebt, ga dan eens lekker een paar baantjes zwemmen. Je zult je na afloop heerlijk voelen! Soms staat deze kaart voor reizen. Ga je binnenkort een dagje uit, weekendje weg of op vakantie? Waak ervoor dat je niet weer in oude gewoonten vervalt en je straks weer helemaal opnieuw moet beginnen! Je mag tijdens de vakantie best wat vaker iets lekkers eten, maar pas dan wel je bewegingspatroon  hier op aan! Denke eraan, hoe meer je eet (niet overdrijven!!), hoe meer beweging (wandelen, zwemmen, fietsen, roeien, waterskieën) je nodig hebt om alles netjes in balans te houden!

 

spiritueel afvallenZwaarden zeven

Symboliek: De persoon op de kaart probeert afscheid te nemen van het verleden, maar omdat hij achterom blijft kijken en niet eerlijk is tegenover zichzelf en/of zijn omgeving, zal er altijd iets blijven hangen en zal hij er nooit van loskomen. Tevens snijdt hij zich aan de zwaarden die hij op oneerlijke wijze probeert mee te nemen. Deze kaart staat vaak voor het telkens weer in dezelfde fouten/ gewoonten vervallen.

Advies voor jou: Houd jezelf niet voor de gek. Je bent bezig je levenswijze te veranderen en je doet dit alleen voor jezelf, dus blijf ook vooral eerlijk tegen jezelf. Mogelijk bestaat de kans dat je je vandaag ‘ongeoorloofd’ te buiten gaat aan ongezonde calorieën of heb je dit onlangs al gedaan. De gevolgen hiervan (gewichtstoename, schuldgevoel, spijt, depressie) zullen slechts van korte duur zijn, omdat de kans groot is dat je hierna direct inziet dat je hiermee alleen jezelf in de vingers snijdt. Probeer een dergelijke situatie vandaag te voorkomen en als het al is gebeurd; pak direct de draad weer op en herpak jezelf; kop op!

 

spiritueel afvallenZwaarden acht

Symboliek: De persoon op de kaart is gebonden en geblinddoekt, wat erop wijst dat zij niet vooruit durft te kijken. Maar waarom niet? Er zijn geen knopen, ze kan zichzelf zo los wikkelen en de blinddoek afdoen. De weg vooruit is vrij, maar ze moet dit wel willen zien!

Advies voor jou: Mogelijk wordt dit even een moeilijke dag. Je weet heel goed wat je te doen staat (gezond eten, voldoende bewegen) maar je vindt misschien even niet de kracht om het door te zetten. Houd jezelf voor dat het belangrijk is voor je eigen welzijn dat je het deze keer wel volhoudt en dat er nog voldoende lekkere dingen zijn die je zonder risico op directe gewichtstoename kunt eten. Waak voor zelfmedelijden waardoor je geneigd bent meer of verkeerd te eten bij wijze van ‘troost’. Troost, waarvoor? Voor het slanker en fitter worden van je mooie body? Kom zeg!

 

spiritueel afslankenZwaarden negen

Symboliek: De persoon op de kaart maakt zich zorgen, maar zijn deze zorgen gegrond? De zwaarden op de kaart raken de persoon niet, maar zeggen juist dat alle obstakels één voor één uit de weg te ruimen zijn. Zij kan beter haar energie hierin steken, dan in het piekeren erover!

Advies voor jou: Mogelijk maak je je (te) veel zorgen, en maak je sommige problemen groter dan ze zijn, waardoor je onnodig vaker gestrest bent of depressief. Dit is niet bevorderlijk voor je gezondheid. Wanneer je echt slapeloze nachten hebt door het malen, kom je ook nog eens slaap tekort waardoor je energie overdag ook nog eens afneemt en je juist daardoor extra behoefte krijgt aan (verkeerde) extra voeding. Mogelijk is je balans een beetje zoek momenteel. Probeer hier aan te werken zodat je weer beter in je vel komt te zitten en het je minder moeite kost overdag op je voeding te letten en voldoende te bewegen. Zijn bepaalde problemen werkelijk zo erg? Of is een mug hier een olifant geworden en is één en ander best op te lossen? Doen hoor, beter even energie steken in het oplossen van je problemen, dan eindeloos energie steken in het tobben erover! Niemand is ooit afgevallen door er alleen maar over te piekeren (of te klagen).

 

Zwaarden tien

Symboliek: De persoon op de kaart wordt doorboord door zwaarden. Een gruwelijke aanblik. Toch is het slechts een betekenis van symbolische aard; het is de dood van de zorgen. Er volgt een betere tijd, want de zon komt op aan de horizon!

Advies voor jou: Op dit moment is het belangrijk om een goede weerstand op te bouwen. Zorg voor voldoende vitaminen, mineralen en eet groenten en fruit. Je zult merken dat wanneer je goed en gezond eet, je ook meer energie krijgt om meer te gaan bewegen. De moeilijkste periode in verband met je poging(en) tot afslanken is achter de rug, vanaf nu zal het je steeds beter afgaan, maar let daarbij wel goed op dat je wel alle voedingsstoffen binnen krijgt! Lukte het even niet om te bewegen? Ook dat gaat vanaf nu beter!

 

psychologisch afslankenZwaarden Schildknaap

Symboliek: Deze Schildknaap heeft een onrustige invloed. Hij staat niet met beide benen op de grond, en onenigheid hangt in de lucht, daarom is hij waakzaam; klaar voor de strijd! Kritiek of onenigheid hoort bij deze kaart, maar ook een ietwat onvolwassen manier van handelen.

Advies voor jou: Probeer wat meer te letten op de hoeveelheid (verkeerde) calorieën die je per dag binnen krijgt. Mogelijk houdt je lichaam door bepaald (te zout?) voedsel vocht vast of kom je van bepaalde dingen sneller aan dan je misschien verwacht. Matigheid en beheersing zijn woorden die je even goed dient te onthouden. Drink veel water en thee tussendoor om je hongergevoel te onderdrukken en afvalstoffen en evt. overtollig vocht (oedeem)  uit je lichaam af te voeren. Wordt niet boos als de dingen wat langzamer gaan of iemand een opmerking maakt waar je nu even niets mee kunt. Blijf lekker bij jezelf en ga je eigen weg, je weet het allemaal best, erover kibbelen met anderen is wel het laatste wat helpt.

 

psychologisch afslankenZwaarden Ridder

Symboliek: Deze Ridder brengt een onrustige sfeer met zich mee.  Agressie, strijd, en impulsiviteit.

Advies voor jou: Probeer het ietsje rustiger aan te doen tijdens je strijd tegen de overtollige kilo’s. Soms ren je jezelf letterlijk voorbij. Bewegen is goed, maar probeer het niet te overdrijven want voor alles geldt: overdaad schaadt. Je mag gerust zo nu en dan even helemaal niets doen en ontspannen. Al heb je nog zoveel te doen, dit zal je gezondheid zeker ten goede komen, zowel fysiek als mentaal. Word vooral ook niet kwaad als blijkt dat je deze week minder bent afgevallen dan je dacht. Soms gaat het wat langzamer, soms weer wat sneller. Blijf gewoon je ding doen, dan komt het uiteindelijk goed.

 

 

psychologisch afslankenZwaarden Koningin

Symboliek: Deze Koningin heeft een goed inzicht, is wat koel, recht door zee, intelligent en zelfstandig. Ze is afstandelijkheid, intellectueel en onafhankelijk.

Advies voor jou: Op dit moment zal het gebruik van geneeskrachtige kruiden(thee) je enorm goed doen. Mogelijk heb – of krijg je binnenkort – last van wat kleine lichamelijke ongemakken (in verband met de spijsvertering, hoofd -of menstruatiepijn of vermoeidheid) waardoor je misschien minder zin krijgt om te blijven bewegen. Probeer jezelf zoveel mogelijk te ontspannen, ga lekker wandelen, zet goede muziek op en dans. Bekijk de lijst met geneeskrachtige kruiden, kies iets uit wat bij jou past en zet er een heerlijke pot thee van. Wil je nog iets leren met betrekking tot voedingsleer of sport? Dit is hiervoor een prima periode.

 

psychologisch afvallenZwaarden Koning

Symboliek: Deze Koning is wat koppig, dominant, star en autoritair. Hij duldt geen tegenspraak en is snel geïrriteerd. Hij is vooral rationeel, niet emotioneel.

Advies voor jou: Probeer je wat meer te ontspannen. Ook ontspanning heeft een gunstig effect op het afslanken. Ontspanning vermindert de aanmaak van het stress hormoon Cortisol. Mogelijk ben je om bepaalde redenen wat nerveus, geërgerd, of maak je je veel zorgen. Probeer eens heerlijk een (half)  uurtje te ontspannen bij een rustgevende wierook of geurolie en ontspannende kop thee. Heb je werkelijk serieuze problemen of ben je echt overmatig nerveus, bezoek dan een arts om erover te praten. Negeer bepaalde emoties en bekijk vooral rationeel wat nu het meest verstandig voor jou is om (niet) te doen met betrekking tot het afvallen.

 

Kleine Arcana, Staven

 

psychologisch afslankenStaven Aas

Symboliek: De staf met nieuwe frisse blaadjes eraan wordt vastgegrepen alsof een nieuwe kans aangereikt en aangepakt wordt. De kaart straalt kracht uit en omdat het een Aas is, de eerste kaart van een serie, wijst het op een nieuw begin.

Advies voor jou: Je bent enthousiast over je nieuwe eet -en bewegingspatroon en hebt echt zin om dit nu werkelijk vol te houden. Goed zo! Sporten, wandelen, gezond eten en het drinken van water en kruidenthee zullen je nog beter laten voelen, dus blijf dit ook vooral doen! Je bent begonnen aan een nieuwe levensstijl waarvan waarschijnlijk het positieve effect op lichaam en geest nu al merkbaar is; het roer is om!

 

psychologisch afslankenStaven twee

Symboliek: Er is al veel bereikt, maar toch bestaat er nog twijfel over de toekomst. Er is nog een lange weg te gaan voor je daadwerkelijk kunt genieten van wat je tot nu toe hebt bereikt. Blijf niet aan de toekomst denken, maar geniet ook vooral van het ‘nu’ en deel het desnoods met iemand anders. Samen sta je sterker en heb je misschien meer plezier.

Advies voor jou: Mogelijk zit je nog niet helemaal lekker in je vel en heb je het gevoel nog een lange weg te moeten afleggen. Misschien is dat ook wel zo, maar een goed begin is het halve werk. Laat je dus niet beïnvloeden door twijfels of onzekerheid. Voor jou is nu vooral lichaamsbeweging van groot belang. Wanneer je echt het gevoel hebt behoefte te hebben aan steun, maak dan samen met iemand anders een fijne wandeling of vraag iemand mee  voor een rondje  fietsen, skeeleren, zwemmen of Nordic Walking. Kan niemand je vergezellen, probeer dan toch alleen te gaan. Je zult je na afloop heerlijk voelen en trots zijn op jezelf! Ga sowieso vandaag lekker naar buiten.

 

psychologisch afslankenStaven drie

Symboliek: Er is een lange weg achter de rug en nu is het dan tijd om de oogst binnen te halen en de onzekerheden van het verleden los te laten. Het is tijd om te genieten van waar je zo hard voor hebt gewerkt. Wees trots op jezelf en zorg dat je houdt wat je hebt bereikt.

Advies voor jou: Waarschijnlijk wilde je al een hele poos afvallen of ben je hier in het verleden al mee bezig geweest. Dit keer pak je het echt goed aan en zal het je ook daadwerkelijk lukken. Wel is het belangrijk dat je voldoende nachtrust krijgt en jezelf zo nu en dan blijft motiveren en stimuleren om te voorkomen dat je terug valt in oude, verkeerde, gewoonten. Houd vertrouwen in je eigen kunnen! Vaak staat deze kaart symbool voor het behalen van een nieuw doel of het bereiken van een nieuwe mijlpaal.

 

psychologisch afslankenStaven vier

Symboliek: Er wordt feest gevierd of bijeenkomsten gehouden waarbij jouw gezelschap is gewenst, groepjes mensen van twee tot meer die het gezellig hebben met elkaar, een kaart met een positieve uitstraling die je welkom heet! Durf jezelf te laten zien en neem initiatief.

Advies voor jou: Mogelijk is er sprake van een gezellige bijeenkomst of feestje binnenkort. Natuurlijk mag je best iets lekkers van de schaal nemen, maar houd het rustig en vermijd alcohol en suikerrijke frisdranken. Verder staat deze kaart voor een goede balans, zowel fysiek als mentaal, waardoor het je waarschijnlijk niet eens veel moeite zal kosten om maat te houden. Jij bent duidelijk op de goede weg! Soms staat deze kaart voor sporten in een groep(je) waarbij men elkaar op een positieve manier steunt en motiveert.

 

psychologisch afslankenStaven vijf

Symboliek: Er wordt strijd gevoerd, maar het gaat op een speelse manier. Toch lijkt er sprake van wat wedijver, men wil zich ‘bewijzen’.

Advies voor jou: Misschien heb je het gevoel jezelf te moeten bewijzen, maar tegenover wie? Je doet dit in de eerste plaats voor jezelf, dus zorg er ook voor dat je je vooral goed blijft voelen bij de dingen die je doet. Waak ervoor dat je jezelf niet uithongert of overbelast, want dan loop je kans jezelf te blesseren of te over trainen. Blijf lekker bewegen en op je voeding letten, maar overdrijf het niet, stukje bij beetje je overtollige kilo’s kwijtraken is echt beter dan dit proces te overhaasten.

 

 

psychologisch afslankenStaven zes

Symboliek: Een zegetocht. De winnaar, de held, wordt binnengehaald onder blijdschap en gejuich. Hij brengt goed nieuws en krijgt de waardering die hij verdient.

Advies voor jou: Je voelt je heerlijk en hebt na een moeilijke periode waarschijnlijk één van je doelstellingen gehaald of gaat dit zeer binnenkort behalen. Goed zo! Waarschijnlijk valt het zelfs anderen op hoe goed je bezig bent en ontvang je deze week een complimentje met betrekking tot je uiterlijk, wilskracht of doorzettingsvermogen. Je kunt werkelijk trots op jezelf zijn!

 

 

 

psychologisch afslankenStaven zeven

Symboliek: De persoon op de kaart lijkt zich te willen verdedigen. Mogelijk is men het niet met hem eens of voelt hij zich daadwerkelijk ‘aangevallen’ en is hij van mening zijn standpunt te moeten verdedigen. De kaart wijst er ook op dat je  je vooral niet door anderen van de wijs moet laten brengen, dat je er goed aan doet te (blijven) staan voor wat je denkt en voelt!

Advies voor jou: Je bent vastbesloten je overtollige kilo’s kwijt te raken en toont absoluut wilskracht; dit zal worden beloond! Trek je niets aan van anderen die zeggen dat het je vast niet zal gaan lukken of dat je een ‘verkeerd’ dieet volgt. Blijf in jezelf geloven en in je nieuwe leefwijze, wie het laatst lacht, lacht het best!

 

psychologisch afslankenStaven acht

Symboliek: De staven vliegen door de lucht en zijn al aan het landen. Ze wijzen op snelle, positieve, ontwikkelingen en ze zijn al onderweg naar jou! Er hangt iets (goeds) in de lucht!

Advies voor jou: Deze kaart is de voorbode voor succes en sneller dan je verwacht! Overschat jezelf echter niet! Blijf vooral lekker bewegen zonder hierbij te overdrijven Doe alles volgens een vast schema en je zult nog verbaasd staan over je snelle vorderingen binnenkort!

 

 

psychologisch afslankenStaven negen

Symboliek: Er is sprake van een moeilijk verleden waarin de persoon op de kaart al veel strijd heeft geleverd. Daardoor is hij in het heden wat voorzichtiger geworden en misschien geneigd de kat uit de boom te kijken en een muurtje rond zichzelf op te trekken om nieuwe teleurstellingen te voorkomen.

Advies voor jou: Waarschijnlijk heb je (in het recente verleden) te veel je best gedaan om af te vallen en ben je hierdoor geblesseerd of uitgeput. Dat is niet goed. Wat je nu nodig hebt, naast gezonde, evenwichtige voeding, is rust en ontspanning. Een rustgevende geurolie, sauna, thee met kalmerende werking, voldoende nachtrust en eventueel meditatie of visualisatie-oefeningen zullen je goed doen en je weerstand weer versterken. Blijf wel lekker bewegen, maar niet te fanatiek. Ga fijn een eind wandelen of fietsen in een rustig tempo. Het feit dat het je eerder niet is gelukt om af te vallen, betekent niet dat het deze keer ook niet gaat lukken.

 

psychologisch afvallenStaven tien

Symboliek:De persoon op de kaart verdeelt zijn krachten verkeerd. Mogelijk wil hij teveel tegelijk ineens doen waardoor hij het zichzelf onnodig moeilijk maakt.

Advies voor jou: Je lijkt je krachten teveel te verdelen. Merk je dat je vermoeid raakt of heb je jezelf bezeerd of geblesseerd, doe het dan beslist iets rustiger aan. Mogelijk ben je met teveel verschillende dingen bezig of sport je te vaak. Voel je een hoofdpijn opkomen, ga dan rustig even zitten en maak wat kalmerende (kruiden)thee voor jezelf. Even ontstressen en/of onthaasten is zeker geen overbodige luxe.

 

 

psychologisch afslankenStaven Schildknaap

Symboliek: Deze Schildknaap heeft een positieve invloed. Soms is hij een boodschapper die onverwacht goed nieuws brengt of je een uitnodiging stuurt of voorstel doet. Soms staat hij voor een gebeurtenis die je inspiratie doet opborrelen; die je motiveert. Ook staat hij in verband met (spirituele) boodschappen.

Advies voor jou: Je bent goed bezig en boekt waarschijnlijk goede resultaten! Je voelt je fit en gaat er steeds beter uitzien. De natuur heeft een goede uitwerking op je, lekker buiten wandelen, fietsen, naar het strand, het bos, het doet je goed! Probeer (nog) meer open te staan voor spiritualiteit en luister naar je gevoel waar het betreft voeding, beweging, en…de tarot afslank advieskaarten. Je zult er goed mee om kunnen gaan, zeker in combinatie met je nieuwe eet en beweeg patroon!

 

Staven Ridder

Symboliek: Deze ridder brengt een wat ongeduldige sfeer met zich mee. Zijn paard trappelt van ongeduld om deze plek te verlaten en de ridder lijkt hem met moeite in toom te kunnen houden. Hij staat op het punt in volle galop te vertrekken.  Over-enthousiasme.

Advies voor jou: Je hebt grote behoefte aan verandering en daarom ben je mogelijk ook zo goed bezig aan jezelf te werken. Misschien ben je soms wat ongeduldig dus pas een beetje op dat je niet te snel gaat. Het gaat je allemaal niet vlug genoeg en daardoor heb je misschien de neiging teveel of te snel te doen dan uiteindelijk goed voor je is. Waak voor blessures of te snel afvallen. Behalve je gewicht, verandert de rest ook met je mee. Mogelijk denk je na over een nieuw kapsel of een nieuwe garderobe. Een heel andere look, die past bij de nieuwe jij. Fijn!

 

afslank coachkaartenStaven Koningin

Symboliek: Deze koningin is mooi van binnen en van buiten. Zij is begripvol, behulpzaam, maar weet ook heel goed wat zij zelf wil. Ze is hartelijk en zelfbewust.

Advies voor jou: Zowel fysiek als emotioneel zit je goed in je vel. Je voelt je lichter, eleganter en doet alles met volle overgave omdat je voelt dat je er wel bij vaart. Je geniet van het leven en bent aantrekkelijk. Geniet van deze mooie verandering! Soms staat deze kaart voor een vrouw in je omgeving aan wie je veel hebt qua steun en (afslank) adviezen.

 

 

 

afslank coachkaartenStaven Koning

Symboliek: Deze koning is sympathiek, serieus, wilskrachtig en motiverend. Een rots in de branding waar je op kunt bouwen en vertrouwen. Hij vindt het belangrijk om nu zijn zaakjes alvast te regelen voor de toekomst.  Zelfbewust en ondernemend.

Advies voor jou: Je bent enthousiast over wat je nieuwe levensstijl, de juiste balans met je doet, zowel fysiek als mentaal. Je voelt je sterk en bent graag buiten. De combinatie buitenlucht plus lichaamsbeweging doet wonderen voor je. Word echter niet overactief. Denk aan de balans, je bent heel goed in staat die vast te houden. Houd je focus ook gericht op de toekomst, je doet dit nu om er ook later van te kunnen blijven genieten!

 

Kleine Arcana, Bokalen

 

afslank coachkaartenBokalen Aas

Symboliek: De beker loopt over van goeds. Geluk, gezondheid, welvaart, op ieder gebied is deze kaart een voorbode van geluk en voorspoed!

Advies voor jou: Het gaat goed! Je voelt je heerlijk en volgt graag de adviezen op die de kaarten je geven. Vooral vocht is nu belangrijk voor je, dus drink veel water, thee en kruidenthee. Het afvoeren van afvalstoffen zal nog meer bijdragen aan je goede gevoel, je welzijn en je gewichtsverlies. Ga zo door!

 

 

 

 

afslank coachBokalen twee

Symboliek: Langzaam maar zeker komen twee mensen bij elkaar. Het betreft iets bijzonders, iets blijvend, dat weliswaar tijd nodig heeft om te groeien om tot ontwikkeling te komen, maar wat niet van voorbijgaande aard zal zijn. De basis is goed!

Advies voor jou: Het gaat goed. Langzaam maar zeker merk je dat je fitter, strakker en slanker wordt en je voelt je hier heerlijk bij! Je weerstand wordt sterker en je hebt meer energie. Blijf lekker sporten en bewegen in je eigen tempo en overhaast niets. Geef het allemaal de tijd die het nodig heeft, dan komt het helemaal goed.

 

 

afslank coachBokalen drie

Symboliek: Meerdere mensen hebben een leuke tijd met elkaar; er is sprake van een goede afloop, een ‘happy end’ waarop wordt getoast. Het doel is/wordt bereikt! Het rijpe fruit staat voor vruchtbaarheid en gezondheid.

Het gaat prima met je, je eet verantwoord, beweegt goed en voelt je top! Je gewicht neemt af en je conditie neemt toe, wat wil je nog meer. Heb je al eens nagedacht over een leuke (team) sport of om wat vaker samen met vrienden te bewegen en/of gezond te koken en te eten?

 

 

 

afslank coachBokalen vier

Symboliek: De persoon op de kaart zit ontevreden voor zich uit te kijken en ziet niet dat hem een bokaal wordt aangereikt. Deze kaart staat voor het mokken over een bepaalde situatie en het zo opgaan in  ontevredenheid, dat hij voor de hand liggende oplossingen over het hoofd ziet terwijl deze er wel degelijk zijn!

Advies voor jou: Je lijkt momenteel niet tevreden te zijn over de huidige gang van zaken. Misschien gaat het afslanken je niet snel of goed genoeg, of heb je moeite met het opvolgen van de adviezen die de kaarten je geven op het gebied van voeding en beweging. Mogelijk  heb je soms last van eetbuien, of eet je op je ‘junk-dagen’ te veel waardoor je last krijgt van je maag of darmen. Je doet er verstandig aan de komende tijd extra op je voeding te letten en je met betrekking tot vitaminen wat meer aan de ADH te houden. Je zult merken dat je je dan fitter zult gaan voelen en het afslanken je beter af zal gaan. Ondanks alle adviezen die je krijgt, moet je het uiteindelijk toch echt zelf doen.

 

afslank coachBokalen vijf

Symboliek: De persoon op de kaart treurt om wat is verloren en is hier zo verdrietig om dat hij niet eens in de gaten heeft dat er achter hem nog een aantal bokalen rechtop staan en dat er een brug leidt naar een mooie plek waar hij naartoe kan gaan. Hij blijft zo hangen in het verdriet en de teleurstelling, dat hij niet ziet dat er nog genoeg is om naar uit te kijken.

Advies voor jou: Treur niet om alles wat in het verleden is mislukt in verband met  je pogingen om af te vallen en/of wat je bent verloren (figuur, conditie, zelfvertrouwen?). Wees niet verdrietig om het feit dat je momenteel misschien nog steeds te zwaar bent. Nu is het tijd om vooruit te kijken; dit maal is de kans namelijk zeer groot dat het je wél gaat lukken! Drink vandaag wat koppen zwarte thee of Pu Erh thee, zodat je een natuurlijke opkikker krijgt en direct het nodige (overtollige) vocht verliest, zodat je je meteen al iets lichter voelt. Richt je vanaf vandaag weer op de toekomst in plaats van op het verleden.

 

Bokalen zes

Symboliek: Herinneringen vullen de gedachten. Vroeger was alles beter en mooier, maar…is dat wel zo?  Wat kun je nu doen om dat gevoel, de sfeer, van het verleden weer terug te krijgen?

Advies voor jou: Je denkt momenteel waarschijnlijk vaak aan het verleden, toen je nog fitter en slanker was. Wat deed je toen anders en waarom heb je je gezonde levensstijl destijds ingewisseld voor minder gezonde gewoonten? Kun je de goede dingen van destijds weer oppakken en je goede, oude gewoonten weer inpassen in je huidige leven? Vandaag is het moment om na te denken over wat je destijds anders deed dan nu, en hoe je dit weer kunt gaan (blijven) doen.

 

afslank coachBokalen zeven

Symboliek: De persoon op de kaart lijkt niet te kunnen kiezen uit alle mogelijkheden die hem worden aangereikt, of die hij zelf bedenkt. Welke opties zijn haalbaar voor hem en welke niet? Deze kaart wijst ons op het gevaar van dromen die niet waargemaakt kunnen worden, misschien omdat ze te hoog gegrepen zijn en waardoor teleurstelling haast niet kan uitblijven.

Advies voor jou: Blijf realistisch. Stel jezelf geen onmogelijke doelen en blijf onder ogen zien wat werkelijk haalbaar is en wat niet. Als je de lat te hoog legt voor jezelf vergroot je hiermee alleen maar de kans dat je je doelstelling niet zult halen en daarmee ook de teleurstelling die hiermee gepaard zal gaan. Het drinken van veel water en kruidenthee is een goede aanvulling op je huidige manier van eten en bewegen. Bekijk nog even voor alle zekerheid; wat is je doelstelling en is deze werkelijk haalbaar? Wil je 20 kg afvallen? Deel dit dan op in 4 x 5 kilo; veel overzichtelijker! Tevens is het belangrijk om alcoholische dranken en-of softdrugs staan, deze hebben zeker geen goede invloed op je gezondheid en je gewicht, je lever heeft het al druk genoeg zonder dat je deze onnodig extra belast.

 

afslank coachBokalen acht

Symboliek: De persoon op de kaart neemt afscheid van zijn huidige leefwijze. Hoewel hij nog onzeker is over hetgeen er nu gaat komen, zet hij toch door. Gaandeweg zal vanzelf duidelijk worden welk nieuw pad hij zal gaan bewandelen.

Advies voor jou: Het is nu van groot belang dat je alle ‘dik makende genotsmiddelen’ de rug toekeert en/of blijft toe keren, hoe moeilijk je dit misschien ook vindt. Calorierijk voedsel, frisdranken, alcohol, (te veel) vette snacks, alles wat in de loop der tijd verkeerde gewoonten zijn geworden, dien je per direct de deur uit te doen en/of te houden. Ook belangrijk is: je lichaam zuiveren in de sauna (mits je geen last hebt van hoge of lage bloeddruk of hart en vaatziekten) of middels een detox kuur (onder begeleiding). Ook goed: groene thee, Pu Erh thee, muntthee. Probeer een poosje echt gezond te eten en hier een nieuwe goede gewoonte van te maken.

 

afslank coachBokalen negen

Symboliek: De persoon op de kaart is  tevreden , maar tevens wat zelfvoldaan. Misschien geniet hij wat teveel van alles wat hij heeft en heeft hij moeite zich te beheersen wanneer het gezellig is…

Advies voor jou: Geniet maar met mate! Veel gezellige feestjes of bezoekjes zijn achter de rug (of liggen nog in het verschiet) of je geniet gewoon thuis van  te veel lekkere hapjes en drankjes. Hoewel je je goed voelt, ligt toch het gevaar van overvloed op de loer. Ieder pondje gaat door het mondje en als je even niet oplet zit er zo weer een kilo aan. Veel water drinken wordt jou nu geadviseerd, en natuurlijk uitkijken met wat je eet.

 

 

afslank coachBokalen tien

Symboliek: De mensen op de kaart zijn dankbaar en tevreden, ze waarderen wat ze hebben en genieten hier ook van. Deze kaart is altijd een positief voorteken, op welk gebied dan ook. Bokalen tien staat voor het behalen van een doel, een wens die in vervulling gaat, vreugde en dankbaarheid, maar waarschuwt er ook voor dat niets vanzelfsprekend is en dat we zelf ook moeten blijven werken aan ons geluk. Kortom; hard werken loont!

Advies voor jou: Je bent blij, gelukkig en dankbaar. Mogelijk sta je (weer) op het punt één van je doelstellingen te behalen! Emotioneel voel je je rijk en ook fysiek heb je geen enkele reden tot klagen, alles gaat prima. Blijf wel flink water en (kruiden) thee drinken, dit blijft voorlopig goed voor je. Blijf ook thuis, wanneer je met je gezin of met vrienden lekker op de bank zit, gewoon lekker je glaasje water of kopje thee nuttigen. Heb je kinderen, blijf er dan op letten dat je niet met ze mee snoept of hun restjes aan tafel opeet. Iedere calorie is er één. Houd vast aan je nieuwe, goede gewoonten!

 

afvallenBokalen Schildknaap

Symboliek: Deze Schildknaap is een charmeur en brengt liefde, een verzoening, dromen of vleierij met zich mee. Hij biedt niet zelden nieuwe mogelijkheden als een nieuwe opleiding, een nieuwe relatie, nieuwe spirituele impulsen, of zelfs een (letterlijke of figuurlijke) geboorte!

Advies voor jou: Je leert niet alleen hoe je lichaam werkt en wat bepaald voedsel voor of met je doet, ook heb je meer interesse in psychologie en spiritualiteit. Een goede nachtrust is een goede aanvulling op alles waarin je je momenteel aan het verdiepen bent. Het is namelijk niet ondenkbaar dat je middels je dromen ontdekt wat de oorzaken zijn van bepaalde onzekerheden waar je mee worstelt.  Ga vooral door met deze zelfontwikkeling, het zal je tot steun zijn en blijven tijdens je strijd tegen de kilo’s.

 

afvallenBokalen Ridder

Symboliek: Deze Ridder brengt een sfeer van liefde, hulpvaardigheid en ontspanning met zich mee. Hij is je goed gezind en bereid je een helpende hand te bieden.

Advies voor jou: Je hebt plezier in je nieuwe leefwijze. Je voelt je goed en bent verheugd over wat jouw nieuwe voedingspatroon en lichaamsbeweging voor je doet. Je voelt je fitter en misschien zelfs jonger. Hoewel je in het verleden misschien minder positieve ervaringen hebt gehad met diëten of andere pogingen tot afslanken, begin je nu toch steeds meer vertrouwen te krijgen in je eigen kunnen op dit gebied. En terecht, je doet het goed! Ga zo door en stapje voor stapje zul je je doel bereiken.

 

 

Bokalen Koningin

Symboliek: Deze Koningin is liefdevol, gevoelig, zorgzaam, en bovenal intuïtief goed ontwikkeld, maar ook een droomster. Spiritualiteit en verleiding.

Advies voor jou: Mogelijk heb je momenteel wat weinig energie om veel aan lichaamsbeweging te doen.

Als dat zo is, blijf dan in ieder geval wel goed op je voeding letten. Zorg voor voldoende vitaminen, mineralen en eet zoveel mogelijk volgens de Schijf van Vijf. Drink veel water en als het weer het toelaat, maak dan eens een fijne strand wandeling. De zilte zeelucht zal je goed doen! Blijf ongezonde verleidingen te allen tijde weerstaan, hier ben je deze week namelijk extra gevoelig voor. Eén koekje eten behoort nu niet tot de mogelijkheden. Zéker dat je het hele pak weg koekiemonstert!

 

afvallenBokalen Koning

Symboliek: Deze Koning is sympathiek, meelevend, verantwoordelijk, maar heeft toch een zekere behoefte aan vrijheid. Tevens is hij zeer gevoelig voor verleidingen, zo verraadt zijn voet die bijna op het punt staat een misstap te begaan. Deze bourgondisch ingestelde koning geniet van het leven en wel met volle teugen!

Pas op met alcohol en lekkere hapjes of uitgebreide diners; ieder pondje gaat door het mondje. Vooral in gezelschap of tijdens gezellige bijeenkomsten is het soms lastig maat houden. Probeer zoveel mogelijk verleidingen te weerstaan en neem de verantwoordelijkheid voor je eigen gewicht en gezondheid.

 

 

Kleine Arcana, Pentakels

 

betekenissen tarotkaarten

Aas

Symboliek: Het Aas bevindt zich in een prachtige omgeving die rust, geluk en welbevinden uitstraalt. Innerlijke en uiterlijke rijkdom. Het betreft ook weer de eerste kaart van een serie, dus ook weer: een nieuw begin, een nieuwe kans met een hoog slagingspercentage.

Advies voor jou: Het gaat prima! Je voelt je energiek, sterk en merkt dat je nieuwe leefwijze je goed doet! Je bezit nu de kracht om door te zetten en je streefgewicht te gaan bereiken!

 

 

 

Pentakels twee

Symboliek: De persoon op de kaart staat niet stevig met beide voeten op de grond, maar lijkt zich desondanks toch in evenwicht te houden. Deze kaart staat voor het goed aanpassen aan nieuwe situaties, maar zonder dat het (nog) werkelijk ergens naartoe gaat. Het evenwicht is nog zoek. De kaart heeft een wat speels karakter en wijst niet op serieuze plannen, eerder op een voorlopige aarzeling.

Advies voor jou: De ene keer gaat het je gemakkelijker af om je nieuwe leefwijze vol te houden dan de andere keer. Soms heb je de neiging tot wankelen of  zondigen en ben je minder serieus in het opvolgen van de adviezen in dit boek of van de Schijf van Vijf. Ook kun  je je misschien niet altijd even goed ontspannen. Probeer meer evenwicht te brengen in je voeding, beweging en ontspanning.

 

betekenis tarotkaartenPentakels drie

Symboliek: De persoon op de kaart krijgt de kans te laten zien wat hij kan. Hij is bereid te werken voor zijn doel en doet hiervoor goed zijn best. Hij neemt de adviezen van anderen ter harte, maar blijft daarnaast ook zijn eigen intuïtie volgen. De combinatie van zijn eigen gezond verstand, het volgen van zijn intuïtie, plus het advies van anderen dat hij op gevoel wel of niet opvolgt, maakt dat hij ver kan komen.

Advies voor jou: Je bent bereid hard aan je gezondheid en je conditie te werken. Goed zo! Je zult dit keer niet snel opgeven, en bent vastbesloten werkelijk je (uiteindelijke) doelstelling te behalen! En het gaat je lukken; als je op deze manier doorgaat is succes zeker te verwachten!

 

 

betekenissen tarotkaartenPentakels vier

Symboliek: De persoon op de kaart ‘zit’ op zijn bezit, en mogelijk ook op zijn gevoel. Hij vindt het moeilijk zo nu en dan een risico te nemen. Hij houdt het liefst alles vast en alles bij het oude. Zo weet hij wel wat hij heeft, maar…tegelijkertijd loopt hij met deze houding ook veel mooie goede nieuwe dingen mis! Hij is zo gebrand op zekerheid, waardoor hij nieuwe kansen aan zijn neus voorbij laat gaan.

Advies voor jou: Het is zo belangrijk voor je om je doelstelling te behalen, dat je hier soms wat te fanatiek in bent. Pas op dat je jezelf niet overbelast en wees zuinig op je rug. Als je zo ontzettend graag wilt afslanken, en je je hier helemaal op stort, is de teleurstelling des te groter wanneer je een keer niet genoeg bent afgevallen naar je zin en is de kans op eetbuien soms des te groter, dus waak hiervoor.

 

betekenissen tarotkaartenPentakels vijf

Symboliek: De personen op de kaart voelen zich ziek en er ontbreekt van alles in hun leven. Toch vertikken ze het om hulp te vragen, want mogelijk zullen ze dan zelf ook moeten veranderen. Veranderen kost moeite en daarom kiezen ze er liever voor in onzekerheid te blijven leven… De sneeuw op de kaart staat ervoor dat alles tijdelijk is. Ook moeilijkheden. Soms staat deze kaart ook voor ziekte waardoor men tijdelijk niet in staat is te werken aan zijn/haar problemen. Ook dan kan hulp nodig zijn, wat men soms moeilijk vindt om te vragen, omdat men niemand tot last wil zijn. Toch kan het fijn zijn iemand’s advies of hulp te krijgen wanneer je hier behoefte aan hebt. Durf te vragen maar blijf ook werken aan je eigen ontwikkeling.

Advies voor jou: Mogelijk zit je momenteel niet zo goed in je vel, heb je misschien het gevoel dat het je niet gaat lukken je doelstelling te behalen of überhaupt echt af te slanken. Dat is jammer. Praat met iemand over je onzekerheden, blijf er niet alleen mee rondlopen.

Probeer jezelf niet uit te putten tijdens momenten waarop je plotseling heel fanatiek wilt gaan sporten om wat kilo’s kwijt te raken, dit kan averechts werken. Denk eraan: Balans! Als je je momenteel niet lekker voelt in verband met ziekte en hierdoor niet aan lichaamsbeweging kunt doen, laat jezelf dan even lekker verwennen, en begin na je herstel weer met frisse moed aan je nieuwe leefwijze met de juiste balans tussen voeding, beweging, werk en ontspanning.

 

betekenissen tarotkaartenPentakels zes

Symboliek: De rijke man geeft geld aan de armen, maar…hij gooit het niet over de balk, hij bekijkt wat zij nodig hebben en weegt zijn giften zorgvuldig af. Ze krijgen niets meer of minder. De armen zijn blij met zijn steun en stellen zich dankbaar naar hem op. Steun kan erg belangrijk zijn, mits er geen misbruik van wordt gemaakt!

Advies voor jou: Misschien heb je behoefte aan wat extra steun tijdens je strijd tegen de kilo’s. Vraag hier gerust om. Vraag je sportinstructeur om raad, of vraag iemand met je mee te gaan wandelen of fietsen. Misschien heb je meer behoefte aan voedingsadvies? Alleen praten helpt vaak ook al heel goed. Wanneer je om hulp vraagt, zul je het juiste advies of de juiste steun krijgen, waardoor je net weer dat extra ruggensteuntje krijgt dat je nodig had.

 

betekenissen tarotkaartenPentakels zeven

Symboliek: De persoon op de kaart staat te wachten tot zijn struik gaat groeien en bloeien. Hij weet dat hij het juiste heeft gedaan; het graven, het zaaien, het verzorgen, alleen vindt hij het moeilijk nu geduld op te brengen tot er werkelijk resultaat van zijn inspanning is te zien. Toch is het belangrijk om te wachten en niets te forceren. Alles heeft immers tijd nodig om te groeien….

Advies voor jou: Misschien voel je je wat ontmoedigd, en duurt het je te lang eer je werkelijk resultaat ziet van je inspanningen. Troost je, alles heeft tijd nodig. Het kan echt nog wel een poosje duren voor je je uiteindelijke doelstelling zult behalen, maar doe het stapje voor stapje, dan komt het goed. Dit is de kaart van geduld, maar ook van uiteindelijk succes als je dit geduld kunt opbrengen. Blijf positief denken, blijf lekker bewegen (heel belangrijk voor jou op dit moment!) en ga lekker vaak naar buiten. Dit zal je zowel fysiek als mentaal goed doen. Hardlopers zijn doodlopers luidt het bekende spreekwoord. Langzaam je kilo’s kwijtraken is echt niet verkeerd. Het is zelfs beter; als je maar volhoudt!

 

Pentakels acht

Symboliek: De persoon op de kaart is fijn aan het werk. Hij heeft hier ook daadwerkelijk plezier in omdat hij werk doet waar hij zelf voor heeft gekozen. Het kost hem tijd en energie en hij zal nog veel moeten leren, maar desondanks geeft het hem voldoening! Ook dat is rijkdom!

Advies voor jou: Je hebt werkelijk plezier in de voedingsleer en het opvolgen van de adviezen van de tarot afslank coachkaarten. Pas op dat je jezelf niet te veel vermoeid. Denk eraan: Balans! Blijf de juiste balans houden tussen eten, werken, bewegen, slapen eten en ontspanning. Toch ben je zeker goed op weg, en zul je zeker je doelstelling behalen als je op deze manier doorgaat. Je bent bereid aan je gezondheid en conditie te blijven werken en wel op ontspannende wijze.  Zorg dat je het ook leuk blijft vinden, des te langer houd je het vol.

 

Pentakels negen

Symboliek: De persoon op de kaart geniet van de mooie omgeving. Ze lijkt weinig moeite te hoeven doen voor al het moois om haar heen. In het verleden heeft ze de juiste beslissingen genomen waardoor ze nu kan genieten van alles wat is bereikt.

Advies voor jou: Je voelt je goed en geniet van wat je tot nu al hebt bereikt voor jezelf. Je hebt veel geleerd over jouw eigen lichaam en voelt je lekker bij je nieuwe eetgewoonten. Ga fijn een stuk wandelen vandaag, lekker ontspannen met beweging bezig zijn zal je goed doen. Ook wat klusjes in de tuin, mits het weer het toelaat, zal je voldoening brengen vandaag. Langzaam maar zeker zul je je doel bereiken en het zal je niet eens veel moeite kosten op deze manier.

 

betekenissen tarotkaartenPentakels tien

Symboliek: Deze kaart staat doorgaans voor familiebanden, erfelijkheid, het gezin. Er is veel geleerd, er is vrede, harmonie en gezelligheid. Innerlijke en uiterlijke rijkdom. Een stabiele basis en zekerheid. Soms: een erfenis.

Advies voor jou: Let vooral thuis (ook als je visite krijgt) goed op wat je doet/eet. Laat je hele gezin en/of  je bezoek meedoen met gezond eten! Gezond eten is vaak ook nog heel lekker, dus net zo gezellig! Deze kaart staat ook voor het gezinsleven en familie in het algemeen, dus als je vandaag bij familie op bezoek gaat, let ook daar goed op wat je eet!

 

 

 

betekenissen tarotkaartenPentakels Schildknaap

Symboliek: Deze Schildknaap heeft een waardevolle, stabiele invloed. Nieuwe, welkome lessen en hulp zijn te verwachten. Hij brengt een geluksmunt!

Advies voor jou: Je bent bereid veel te leren over voeding en beweging, en merkt dat het opvolgen van de adviezen van de tarot coachkaarten je weerstand versterkt en je conditie verbetert. Ook het spirituele aspect van deze methode van ‘in balans afslanken’ lijkt je zeer aan te spreken, en deze methode zal dan ook goed werken voor je. Blijf openstaan om te leren wat wel en niet gezond is, blijf gebruik maken van de tarotkaarten en hun boodschappen en je zult langzaam maar zeker je doelstellingen behalen. Ga zo door!

 

betekenissen tarotkaartenPentakels Ridder

Symboliek: Deze Ridder brengt een stabiele, vertrouwde sfeer met zich mee. Hoewel hij wat traag is, is hij sterk en volhardend en  bereikt hij langzaam maar zeker zijn doel.

Advies voor jou: Kom meer in beweging. Deze Ridder geeft zekerheid dus je gaat je doel bereiken, maar je bent misschien nog wat traag geweest. Wanneer je meer in actie komt zal het proces sneller verlopen! Probeer wat meer spierkracht te kweken zodat je stofwisseling hierdoor positief wordt beïnvloed. Spieren verbruiken meer energie dan vet waardoor de stofwisseling versnelt. Cardio training in combinatie met wat (lichte) krachtsport zal nu een zeer goede invloed op je hebben. Ga je nog niet naar de sportschool? Dit zou een goed moment zijn. Tevens is het belangrijk om wat meer water en vooral ook Pu Erh thee (of muntthee en groene thee)  te drinken zodat je spijsvertering wat meer wordt gestimuleerd. Het is belangrijk dat je afvalstoffen kunt afvoeren en dat de darmen goed in werking blijven. Eet ook vezelrijke producten. Je zult je minder opgeblazen voelen en daarbij ook fitter.

 

betekenissen tarotkaartenPentakels Koningin

Symboliek: Deze Koningin is betrouwbaar, hulpvaardig, intelligent en zorgzaam. Ze is ‘de moeder’ en hecht veel waarde aan huiselijke gezelligheid en haar gezin. Ze komt niets te kort en geniet met volle teugen van al het moois om haar heen. het konijntje staat voor vruchtbaarheid.

Advies voor jou: Het is voor jou nu heel belangrijk om echt op je voeding te gaan letten. Het is belangrijk voor je dat je nu echt (nog) wat kilootjes gaat kwijtraken. Je kunt het best dus neem vooral de verantwoordelijkheid voor je eigen gezondheid. Het is geen goede periode om gezellig samen te snacken bij de TV of te snoepen bij de koffie. Vermijd komende tijd echt het (verkeerde) calorierijke voedsel! Blijf ook aan je conditie werken, maar niet te fanatiek. Lekker wandelen en fietsen volstaat, desnoods thuis op de hometrainer.

 

betekenissen tarotkaartenPentakels Koning

Symboliek: Deze Koning is eerlijk, consequent, leidinggevend, maar tevens sympathiek. Hij bekleedt een goede functie waardoor hij in staat is zichzelf en zijn gezin te onderhouden en ervoor te zorgen dat zij niets te kort komen. Dat hij goedhartig is, bewijst de klimop die zich met zijn mantel vergroeit.

Advies voor jou: Je voelt je goed, maar het is belangrijk dat je ook goed op je voeding blijft letten en lekker blijft bewegen want overgewicht blijft op de loer liggen. Houd zelf de controle en blijf te allen tijde eerlijk tegen jezelf. Volg zoveel mogelijk het voedingsadvies van de tarot coachkaarten en het bijbehorende voedingsschema.