Geïnspireerd door de nagelstyliste en Mlle Lenormand

Hoe ik mijn Tarot Salon begonnen ben? Doordat ik geïnspireerd raakte door mijn nagelstyliste Debby en Mlle Lenormand, een beroemde 18e eeuwse Franse waarzegster.

Omdat ik  al jaren geïnteresseerd ben in alles wat met tarot te maken heeft, heb ik hier door de jaren heen ook al heel veel over gelezen.

Niet alleen over tarot, ook de Lenormand waarzeg kaarten fascineerden mij enorm. De Lenormand kaarten zijn 36 op speelkaarten gebaseerde waarzegkaarten, ooit ontworpen door Mademoiselle Lenormand, een befaamde Franse waarzegster uit de achttiende eeuw.

Marie Anne Adelaïde Lenormand wordt geboren op 27 mei 1772 in het Franse Alencon. Op de kostschool waar zij verblijft voorspelt zij de zusters al de toekomst.

Na het overlijden van haar vader verhuist het gezin Lenormand naar Parijs waar Marie Anne door de Franse waarzegster Madame Gilbert wordt ingewijd in de waarzeggerij met speelkaarten volgens de oude Franse traditie.

Samen met Madame Gilbert begint Marie Anne een salon waar mensen hun toekomst kunnen laten voorspellen middels kaartleggingen en astrologie: Salon De Sybille van de Faubourg Saint Germain aan de Rue de Tournon in Parijs.

Napoleon en Joséphine

Via de salon komt zij in contact met Joséphine de Beauharnais, die op dat moment getrouwd is met officier Napoleon Bonaparte.

Wanneer haar voorspelling dat Joséphine en Napoleon ooit de troon zullen bestijgen ook daadwerkelijk uitkomt, is Mlle Lenormand in één klap beroemd en wordt zij benoemd tot Hof kaartlegster.

Er wordt geen enkele belangrijke beslissing meer genomen voor Madame Lenormand zich met haar kaarten over de kwestie gebogen heeft.

Toen ik dit verhaal las, was mijn eerste gedachte: Als ik ooit een eigen tarot praktijk begin, noem ik deze: ‘de Tarot Salon’.

Het klonk in mijn oren chique en gezellig tegelijk. De Tarot Salon, een plek waar de mensen graag komen en zich ook direct thuis zullen voelen.

Maar ja. Ik was nog druk met de opvoeding van mijn kinderen die ik al op jonge leeftijd kreeg en had helaas ook geen ‘Tarot Salon geld’. Dit idee verdween dus net zo snel weer op de plank als dat het eraf was gevallen.

Nagelstyliste

Toen ik jaren later op een dag bij mijn nagelstyliste zat en gefascineerd rondkeek in haar gezellige studiootje,  bedacht ik me opeens dat dit een perfecte ruimte zijn voor een Tarot Salon! Niet te groot, maar wel licht en ruim genoeg om lekker je ding te kunnen doen.

Inmiddels waren mijn kinderen jong volwassenen geworden en werkte ik al een poosje als tarotist/astroloog voor diverse media waardoor ik ondertussen ook wat centjes had kunnen sparen.

Ik trok de stoute schoenen aan en vroeg haar hoe ze aan deze fijne ruimte was gekomen en wat ze ervoor betaalde. Toen ze me vertelde hoe en wat was ik om. Dit wilde ik ook!

Vastbesloten om mijn droom waar te maken ging ik diezelfde avond nog op zoek naar een praktijkruimte. Ik kroop met mijn telefoon in bed en heb daar tot 3:00 ’s nachts gezocht naar passende ruimtes.

Diep onder het dekbed – om mijn man niet wakker te maken – werd ik steeds enthousiaster en schreef ik tig makelaars aan waarvan ik dacht dat zij me verder zouden kunnen helpen.

VIP Tarot Salon

Helaas bleek ik niet de enige die op zoek was naar een leuke pandje; de volgende dag bleek elke unit waar ik interesse in had net voor mijn neus te zijn weggekaapt.

Aan het einde van de middag bleek het lot me toch gunstig gezind. Eén van de makelaars die ik eerder die dag had gesproken liet me weten toch nog één unit over te hebben in het gebouw ‘De Palmboom’ dat inmiddels was overgenomen door projectontwikkelaar ‘De Bedrijvige Bij’.

Degene die het wilde huren had al een week niets meer van zich laten horen, dus wilde hij onder voorbehoud, voor het geval de dame in kwestie alsnog op de proppen zou komen met haar gegevens, toch een afspraak met me maken voor een bezichtiging.

De mevrouw heeft zich niet meer laten zien en de rest is geschiedenis…

Geïnspireerd door de nagelstyliste en Mlle Lenormand is mijn eigen VIP Tarot Salon na jaren lang dromen eindelijk een feit. 

VIP Tarot Salon? Ja VIP. Omdat iedereen op zijn eigen manier speciaal is. En dus a Very Important Person. Bij mij in de salon draait alles helemaal om u!

 

UPDATE: De VIP Tarot Salon is inmiddels gesloten.

 

Persoonlijke blog >HOME