Ouijabord fabels

Ouijabord fabels. Door de jaren heen zijn er een boel mythen ontstaan over het immer gevreesde Ouijabord. Spannend, maar gelukkig wel gebaseerd op paniekzaaierij. Fabels die in het leven zijn geroepen door onder andere de kerk, fanatieke gelovigen en bange of op sensatie beluste tieners. In dit blog zal ik de mythen die ik ken stap voor stap benoemen en… ontkrachten.

Het Ouijabord is en blijft in eerste instantie ooit gemaakt en bedoeld als spel. Geschikt voor kinderen vanaf acht jaar! Mensen hebben er onder druk van de kerk en onder invloed van griezelfilms en sensationele verzinsels van derden in de loop der jaren zelf een andere betekenis aan geplakt.

Uit angst werden er spreuken verzonnen en rituelen bedacht die men zou beschermen tijdens het gebruik van het Ouijabord want hoewel de nieuwsgierigheid het vaak won van de opgeheven vingers, was men stiekem toch wel een beetje bang.

TarotkaartenOuija bord mythen

Deze spreuken en rituelen werden middels mond-tot-mond-sensatie weer aan anderen doorgegeven met als gevolg dat iedereen er zijn eigen draai aan gaf en alle spreuken en rituelen uiteindelijk een eigen leven gingen leiden. Desondanks heeft het Ouijabord, net als de tarot dat door de kerk het ‘prentenboek van de duivel’ werd genoemd, niets met de duivel of kwade geesten te maken.

Toch hebben ook de tarot kaarten het zwaar te verduren gehad door de jaren heen. Niet alleen zijn ze jaren lang verboden geweest en heeft de kerk talloze kaartendecks massaal laten vernietigen; ook in griezelfilms zijn de kaarten vaak en nog steeds de gebeten hond.

Neem als voorbeeld ‘de Dood’ en ‘de Duivel’ die steevast in horrorfilms of thrillers verschijnen als voorbode voor moord en andere gruwel.

En dat terwijl de Dood in de tarot over het algemeen staat voor het afsluiten van een periode en de Duivel betekent dat u zichzelf dient los te maken van zaken die u op het psychologische vlak in de greep houden. Het is maar net wat u zelf wilt geloven en wat u er in wilt zien.

Ouijabord fabels

Dan is het nu tijd om de hele rits Ouijabord fabels erbij te halen. Er zitten er vast een paar bij waar ook u stiekem misschien wel in gelooft of ooit in geloofd hebt? Laten we van start gaan met de zon en de maan, de decoratieve illustraties bij de woorden ‘ja’ en ‘nee’, die van de één op de andere dag werden gebombardeerd tot herkomst van goede of kwade geesten!

Wanneer u een Ouijabord raadpleegt, dient u de aanwezige geest te vragen of hij van de maan komt of van de zon. Gaat de wijzer naar de maan, betreft het een boze geest. Beweegt de wijzer naar de zon, is de geest vriendelijk.

> Niet waar. Dit is een spelregel die in de loop der jaren ooit door iemand is bedacht en door anderen is  overgenomen omdat dit wel een leuk idee was. Oorspronkelijk stond de zon voor JA en de maan voor NEE. Niets meer, niets minder.

In Amerika gaat men vaak als volgt te werk:

‘Is anybody there?’

YES

‘Are you from the sun or the moon?’

Vervolgens wijst de planchette de maan aan (spannend, het is een boze geest!) of de zon (opluchting!).

Het zon/maan gebeuren maakt het ‘geesten oproepen’ spannender en interessanter, maar heeft met de oorspronkelijke betekenis van beide illustraties (zon en maan) niets van doen. Dit is één van de Ouijabord fabels die er pas de afgelopen jaren is ingeslopen dus u kunt zich wel voorstellen dat dit gewoon een spannend verzinsel is geweest van iemand, wellicht spontaan bedacht tijdens een Halloween feestje.

Vind hier uw eigen Ouijabord

Verbranden

Een Ouijabord verbranden is onmogelijk.

> Niet waar. Een Ouijabord is gemaakt van hout en hout is brandbaar. Sommige Ouijaborden zijn gemaakt van geperst hout, dus zal het aansteken ervan wat moeilijker gaan. Maar als het bord eenmaal brandt, zal het ook gewoon blijven branden.

Als u het Ouijabord verbrandt zult u sterven

> Niet waar. Het bord is ooit gemaakt bedoeld als gezelschapsspel. Zult u sterven als u een ganzenbord verbrandt? Of het bord van een monopoly spel? Nee. Dus zal dit ook niet gebeuren als u een Ouijabord in de fik steekt. Aan de andere kant: waarom zou u dit doen?

Wanneer u het Ouijabord verbrandt zal het bord schreeuwen.

> Niet waar. Dit heeft nog nooit iemand kunnen bewijzen. Omdat het dus niet waar is.

Wanneer iemand het brandende bord hoort schreeuwen, heeft diegene nog maar zesendertig uur te leven. Deze vloek kan worden opgeheven door het bord in zeven stukken te breken, het te besprenkelen met wijwater en vervolgens te begraven.

Niet waar. Een hele opsomming Ouijabord fabels in één stelling. Natuurlijk schreeuwt het bord niet. En als u al denkt het te horen schreeuwen (verwachting!) valt dit wijwater- ritueel onder de noemer ‘bijgeloof’. Uiteraard kunt u het gerust uitvoeren want als u verwacht dat het werkt, zal het ook werken.

Dit is slechts een greep uit de meest gehoorde Ouijabord fabels. Niet één van deze fabels, regels of waarschuwingen staat beschreven in de originele handleiding van het bord zelf!

Nog veel meer Ouijabord fabels ontkracht én alles over glaasje draaien en geesten oproepen vind u in het boek: Glaasje draaien is niet (on)gevaarlijk.

Voor online bestellen klik >HIER

Rechtstreeks bestellen via de drukker kan >HIER

 

Paranormaal blog >HOME