Tarot dagkaart

Tarot dagkaart

Zelf een gratis tarot dagkaart trekken of berekenen middels de numerologie in de tarot! Iedereen kent wel de gedachte; had ik dat maar eerder geweten, dan had ik zus of zo gedaan, of dit of dat gezegd. Vanaf nu is dit praten of denken achteraf verleden tijd! De tarot van de dag licht namelijk iedere dag weer een tipje van de sluier op van wat er de komende 24 uur staat te gebeuren.

Verhoog je levensstandaard met innerlijke rijkdom en door middel van één simpele rekensom.

Onderstaande tekst is eerder verschenen in het boek: De Tarot als Dagkaart

Het boek is inmiddels uitverkocht, maar tweedehands nog te bestellen via onderstaande link.

De Tarot als Dagkaart

 

Voor meer interessante artikelen over tarot, zie het Tarot Blog.

Copyrights van de Rider Waite Tarot op deze pagina: U.S. Games Systems.

Wat heb je nodig om je eigen tarot dagkaart te kunnen berekenen?

Wanneer je jouw tarot dagkaart wilt berekenen op basis van numerologie, heb je behalve de maand en het jaartal, (behalve dit blog) helemaal niets nodig om hiervan gebruik te kunnen maken.

Wil je liever zelf een dagkaart trekken uit een tarotdeck, raad ik  aan een tarotspel aan te schaffen dat gebaseerd is op de symboliek van de Rider Waite Tarot. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Je kunt jouw persoonlijke dagkaart dus op twee manieren verkrijgen.

 1. Door middel van een numerologische berekening.
 2. Door zelf een tarotkaart uit het tarotdeck te trekken.

De numerologische berekening gaat als volgt.

Neem de datum van vandaag. Bijvoorbeeld: 01-02-2012

Tel hiervan alle getallen afzonderlijk bij elkaar op.

0 + 1 + 0 + 2 + 2 + 0 + 1 + 2 = 8

De tarot van de dag is 8. De Kracht.

In sommige gevallen bestaat de tarot van de dag uit twee cijfers.

Bij voorbeeld: 22-05-2012.

2 + 2 + 0 + 5 + 2 + 0 + 1 + 2 = 14

De tarot van de dag is 14. De Gematigdheid.

Omdat deze tarotkaart uit twee getallen bestaat, kun je deze ook weer bij elkaar optellen (reduceren tot er één getal over blijft).

1 + 4 = 5. De Hogepriester.

De tarot van de dag is in dit geval 14. De Gematigdheid.

Met als achterliggende kaart (extra advies) 5. de Hogepriester

Werkwijze zelf handmatig een tarotkaart trekken

Wanneer je zelf een tarotkaart voor de dag uit het deck wilt trekken ga je als volgt te werk:

 1. Ga met je kaarten op een plek zitten waar de sfeer goed is, steek desnoods een kaarsje en/of wierookje aan als je dit prettig vindt.
 2. Schud met gesloten ogen de kaarten terwijl je je vraag stelt.
 3. Spreid de kaarten (blind) uit op tafel.
 4. Open je ogen en kies de kaart die er voor jou ‘uit springt’.
 5. Pak deze kaart en zoek de betekenis ervan op in het overzicht hieronder.

Voor beide werkwijzen heb je alleen de Grote Arcana nodig; dus de 22 sleutelkaarten 0 t/m 21. Sleutelkaart 0 (de Dwaas) geldt hier als kaart 22.

De tarot dagkaarten

 

 

Tarot dagkaart 1. De dag van  de Magiër

Symboliek:

De Magiër staat achter zijn tafel met daarop de vier elementen: een staf (vuur), een pentakel (aarde), een bokaal (water) en een zwaard (lucht). Deze staan voor intuïtie, creativiteit, emoties en praktisch denken. De Magiër is in staat om al deze elementen op de juiste manier te gebruiken zodat hij zijn eigen wensen kan vervullen. Boven zijn hoofd zweeft het lemniscaat: het symbool van oneindigheid. De oneindige band tussen onze wereld en het universum. Hij ontleent zijn kracht aan de kosmos om hier op aarde gedaan te krijgen wat hij wenst.

Sleutelwoorden:

Energiek, creatief, wilskrachtig, besluitvaardig, intellectueel, initiatiefrijk, communicatief, onafhankelijk, nadenkend, flexibel.

Mogelijke gebeurtenissen vandaag:

Dit is een goede dag om je doel na te streven. Een nieuw begin. Maar wel door eigen inzet! Op een Magiër dag kun je rekenen op een aangename (onverwachte) gebeurtenis, een positieve verandering en geluk in de liefde. Flexibiliteit, creativiteit en hard werken zullen zeker worden beloond.

Jij:

Op persoonlijk vlak dien je vandaag meer eigenschappen van de Magiër aan te nemen, je meer als de Magiër te gedragen en te doen zoals hij doet. Probeer vandaag in te zien hoe sterk jouw innerlijke kracht eigenlijk is! Als je zover bent dat je jouw fysieke en mentale krachten kunt bundelen, kun je praktisch alles bereiken wat je wilt! Vraag niet aan anderen hoe zij iets aan zouden pakken of op zouden lossen, maar ga op jouw eigen gevoel af. Wanneer je iets graag wilt, een bepaald doel voor ogen hebt, heb je niemand nodig behalve jezelf om jouw doel te bereiken. Je zit vandaag over het algemeen goed in je vel waardoor je optimaal gebruik kunt maken van je intellect en intellect en creativiteit. Vandaag kom je mogelijk op nieuwe, goede ideeën of kunt deze gaan uitwerken. Je weet hoe je bepaalde mensen een klein beetje kunt manipuleren de juiste dingen te zeggen en te doen, om je doel te bereiken. Je staat vandaag zo enorm in je kracht dat het je negen van de tien keer lukt anderen dingen te laten doen die je graag wilt dat ze doen.

Struikelblokken:

Ondanks het feit dat je misschien niet graag om hulp vraagt kun je vandaag niet helemaal zonder de steun of goede raad van anderen. Probeer in te zien dat, hoe sterk je ook bent in mentaal opzicht, het toch niet mogelijk is om al jouw plannen in je eentje te realiseren. Soms heb je nu eenmaal toch een beetje hulp of steun van anderen nodig. Magiër of niet: alleen is maar alleen…

Welzijn:

Mogelijk voel je je wat nerveus of besluiteloos of beiden. Maak jezelf niet in de war, dat kan soms leiden tot zenuwachtigheid, onzekerheid of lichamelijke ongemakken.

Carrière:

De Magiër is zeer intelligent én creatief, en wanneer je deze twee talenten samen bundelt, steek je met kop en schouders boven de rest uit. De Magiër heeft net dat beetje extra in huis waardoor succes niet uit kan blijven. Wat wel nodig is, is dat hij zichzelf ook kenbaar maakt als creatief en slim. Durf jezelf dus te promoten vandaag. Durf te laten zien wat je kunt. Bij de Magiër is zelden sprake van een of/of situatie, meestal is het en/en, juist omdat de Magiër in staat is alles voor elkaar te krijgen wat hij wil. In het begin zullen er keuzes gemaakt moeten worden, maar al gauw zal blijken dat je in staat bent meerdere dingen tegelijk te doen, omdat je vanzelf leert jouw talenten op de juiste manier met elkaar te combineren. Neem bijvoorbeeld aarde en water. Het zijn twee totaal verschillende elementen, maar gebruik je ze op de juiste manier samen, dan ben je in staat iets geheel nieuws te kweken! Blijf ook vooral in jezelf geloven, want hoewel de Magiër tot veel in staat is, heeft hij helaas ook soms wat twijfels met betrekking tot zijn eigen kunnen. Het zou jammer zijn als je een mooie kans zou mislopen omdat je juist op dat moment twijfels hebt over jouw eigen capaciteiten. Werk je (momenteel) niet, probeer dan de bovenstaande adviezen toe te passen in je dagelijks leven en in de omgang met anderen.

Financiën:

Mogelijk is dit een moeilijke dag voor je op financieel gebied. Toch is dit vandaag een zeer geschikte dag om uitstel van betaling aan te vragen of een betalingsregeling te treffen. Dien je vandaag een contract te tekenen of een andersoortige overeenkomst aan te gaan dan kan dit voor jou goed uitpakken en een gunstige invloed hebben op je financiële situatie.

Vriendschappen/liefde:

Let er vandaag op dat je vooral jezelf durft te blijven in het gezelschap van anderen of binnen je relatie. Het is absoluut niet nodig een ander naar de mond te praten of jezelf constant aan anderen aan te passen. De Magiër is een sterke persoonlijkheid, dus… durf dit ook te laten zien. Iemand die een eigen mening heeft en deze ook durft te verkondigen, wordt doorgaans meer gewaardeerd dan iemand die met alle winden meewaait. Blijf jezelf, maar zorg er wel voor dat je niet te nadrukkelijk aanwezig bent in gezelschap van anderen, want dat zou misschien net averechts kunnen werken en je populariteit doen afnemen.

Eye-opener van de dag: Zelf initiatief tonen en laten zien wat je kunt is iets anders dan jezelf overschatten en op de borst kloppen.

Spreuk van de dag: Bepaalt jouw gedrag de situatie of bepaalt de situatie jouw gedrag?

Onthouden:

 • Blijf opmerkzaam voor de dingen en personen in je omgeving en speel hier handig op in.
 • Gebruik de kennis die je hebt vergaard om anderen (positief!) te beïnvloeden.
 • Verbeter de communicatie tussen jouzelf en anderen, of, indien je dit al doet, blijf op een goede manier communiceren i.p.v. discussies uit te lokken.
 • Vertrouw op jezelf, je kunt in principe alles bereiken wat je wilt alleen al door jouw eigen creativiteit en wilskracht!

Doen:

 • Doe wat gedaan moet worden
 • Werk je plannen uit
 • Durf jezelf te promoten op alle gebied, laat zien wie je bent/wat je kunt!
 • Wees niet bang om in de belangstelling te staan maar overschreeuw jezelf niet
 • Maak gebruik van je talenten en vaardigheden
 • Durf creatief te zijn
 • Durf beslissingen te nemen
 • Gebruik je wilskracht

 

 

Tarot dagkaart 2. De dag van de Hogepriesteres

Symboliek:

De Hogepriesteres houdt de Tora-rol half verborgen onder haar cape, waarmee wordt aangeduid dat ze verborgen krachten bezit. Ze heeft de rol helemaal gelezen, dus beschikt ze ook over veel kennis. De maan verwijst naar haar sterk ontwikkelde intuïtie. Ze is gekleed in het blauw, waardoor ze een rustige uitstraling heeft. Ze is geduldig, begripvol, wijs en intuïtief. De Hogepriesteres vertelt ons nog beter te leren en te durven luisteren naar wat onze intuïtie ons wil vertellen en de dingen met geduld en begrip te benaderen.

Sleutelwoorden:

Intuïtief, spiritueel, kalm, geduldig, passief, verborgen talenten, wijs, verstandig, behulpzaam en begripvol.

Mogelijke gebeurtenissen vandaag:

Je kunt door een bepaalde gebeurtenis of iets dat je ziet of leest meer inzicht gaan krijgen in spiritualiteit en je innerlijke zelf. Wanneer je leert hoe je jezelf gelukkig kunt maken, kun je anderen ook gelukkig maken. Leer jezelf kennen, maar ook van jezelf houden. Met geduld en een begripvolle houding zul je het vandaag ver kunnen schoppen. Sta open voor anderen wanneer men je om advies vraagt. Jouw intuïtie zal vandaag weer een stukje groeien en je zult meer rust uitstralen. Durf wel op je innerlijke stem, jouw eigen intuïtie, te vertrouwen. Zelfs wanneer je in gedachten plotseling iets te ‘horen’ krijgt waar je misschien niet blij mee bent: je krijgt deze boodschap niet voor niets!

Jij:

Op persoonlijk vlak dien je vandaag meer eigenschappen van de Hogepriesteres aan te nemen, je meer als de Hogepriesteres te gedragen en te doen zoals zij doet. Trek jezelf sowieso, maar vooral vandaag niets aan van wat anderen van je vinden of over jou zeggen, maar probeer op jouw beurt ook niet te snel klaar te staan met een (voor)oordeel over anderen. Richt je vandaag vooral op jezelf. Trek jouw eigen plan en ga rustig je eigen weg. Neem de tijd voor alles en leer geduldig te zijn. Goede ideeën hebben tijd nodig om te groeien en te rijpen, en niets is zo jammer als een goed idee te vroeg ten uitvoer te willen brengen, waardoor het mislukt, omdat het nog niet de juiste tijd ervoor was. Wees geduldig, wacht af, denk rustig na en durf naar jouw eigen Hogere Zelf te luisteren; het stemmetje binnenin dat jou zo vaak dingen influistert, maar dat je soms negeert omdat je er toch nog niet helemaal op durft te vertrouwen.

Struikelblokken:

Dromen mag, maar pas op dat je jezelf niet in een droomwereld verliest. Blijf wel met beide benen op de grond, anders loop je het risico te gaan ‘zweven’. Geduldig zijn is goed, maar probeer er toch op te letten dat je niet zoveel geduld hebt dat er niets van je plannen terechtkomt, omdat je eeuwig blijft wachten op een juist moment om actie te ondernemen. Wat is het dat je wilt, en wat is de kans dat je dit ook daadwerkelijk kunt gaan realiseren? Of blijft het bij dromen en is het verspilde energie die je beter aan iets kunt besteden dat wel haalbaar is? Blijf te allen tijden realistisch en eerlijk tegen jezelf om teleurstellingen te voorkomen.

Welzijn:

Mogelijk is je gezondheid stabiel, net als dat je geest in evenwicht is. Lichaam en geest staan immers met elkaar in verband. Indien je een vrouw bent; misschien heb je wat last van menstruatie klachten of andere ongemakken in verband met je maandelijkse cyclus of voortplantingsorganen.

Carrière:

De Hogepriesteres staat voor geduld, begrip, rust en intuïtieve vaardigheden. Het is daarom niet verkeerd om je vandaag wat rustiger, opener en begripvoller op te stellen naar je collega’s. Blijf in ieder geval goed naar jouw eigen gevoel luisteren en doe wat je hart je ingeeft. Blijf in ieder geval op het werk jouw eigen ding doen. Laat je niet opjagen of manipuleren door anderen, maar blijf vooral je eigen gevoel volgen. Werk je (momenteel) niet, probeer dan de bovenstaande adviezen toe te passen in je dagelijks leven en in de omgang met anderen.

Financiën:

Vandaag is een goed moment om meer inzicht te verkrijgen in je inkomsten en uitgaven. Weet wat je doet en voel zelf aan wanneer het wel of niet verstandig is om een bepaalde aankoop te doen. Indien je vandaag een bepaalde overeenkomst dient te tekenen is het niet verstandig zomaar ergens je handtekening onder te zetten. De kans is groot dat er geen sprake is van algehele openheid van zaken. Ongelezen kleine lettertjes kunnen je net de das om doen.

Vriendschappen/liefde:

Volg je gevoel bij het aangaan van nieuwe contacten. Voelt iemand goed aan of vertrouw je de persoon in kwestie niet helemaal? Eigenlijk zou je gewoon op jouw innerlijke stem moeten leren vertrouwen en de personen over wie je bepaalde twijfels hebt niet het voordeel van de twijfel gunnen. Jouw eerste indruk is namelijk vaak juist! Stel je naar je partner en vrienden geduldig, begripvol en behulpzaam op. Heb je het gevoel dat er iets niet in orde is met iemand in je omgeving of zegt jouw intuïtie dat je partner met een probleem zit dat hij/zij niet uitspreekt? Probeer er dan rustig achter te komen wat het is dat hem of haar dwarszit. Stel je geduldig op en duik er vooral niet direct bovenop om het eruit te ‘trekken’. Dit zal altijd averechts werken.

Eye-opener van de dag: Je verdiepen in spiritualiteit en geduldig zijn is iets anders dan jezelf boven anderen verheven voelen en geduld verwarren met passiviteit.

Spreuk van de dag: Vertrouw op je gevoel ook al heeft je ratio hier twijfels over.

Onthouden:

 • Durf te vertrouwen op je intuïtie, ook wanneer deze jou iets vertelt dat je eigenlijk niet wilt horen!
 • Respecteer anderen, ook als deze minder geestelijk ontwikkeld zijn dan jijzelf.
 • Blijf werken aan je eigen spirituele ontwikkeling; probeer je te specialiseren in een bepaalde richting.
 • Wanneer je iets wilt bereiken, of met een plan bezig bent, wacht dan geduldig af en forceer niets. Het juiste moment zal zich vanzelf aandienen wanneer je leert geduld op te brengen

Doen:

 • Luister naar jouw eigen intuïtie
 • Leer geduld hebben
 • Verdiep je in spiritualiteit; raadpleeg de pendel, tarot, runen, de natuur, of iets anders waar je je prettig bij voelt en op inzichtelijke wijze je onderbewustzijn prikkelt.
 • Ontdek jouw verborgen talenten en gebruik ze!
 • Bewaar je kalmte

 

 

Tarot dagkaart 3. De dag van de Keizerin

Symboliek:

Als je goed naar de Keizerin kijkt, zal het je opvallen dat zij in verwachting is. En dat het symbool van vrouwelijkheid duidelijk op de kaart zichtbaar is. Ze zit in een natuurrijk gebied waar alles groeit en bloeit. Er is rijp koren, veel groen en het beekje stroomt. Deze kaart staat duidelijk voor groei en bloei, en wel op alle gebied. Of je je nu bezighoudt met een nieuwe baan, een nieuwe relatie of plannen hebt een gezin te stichten. Ook creatieve ideeën die in jouw gedachten rond dwarrelen hebben tijd nodig om te groeien en te rijpen. Maar wanneer je deze kaart te zien krijgt, betekent het vaak dat het nu het juiste moment is om deze ideeën ten uitvoer te brengen. Groei en bloei, tijd om de vruchten te plukken van je harde werk in het verleden. De tijd is rijp!

Sleutelwoorden:

Groei, liefdevol, vruchtbaar, rijk, creatief, gelukkig, wijs, beschikt over gevoel van eigenwaarde.

Mogelijke gebeurtenissen vandaag:

Je zult merken dat er groei plaatsvindt in alles waar je mee bezig bent: alles om je heen begint langzaam te groeien en te bloeien en de tijd is bijna rijp om de vruchten te plukken. Je wordt opgemerkt en gewaardeerd voor je inzet en om wat je kunt. Zowel in je werk als in persoonlijke relaties zal alles zeer goed verlopen komend jaar en zul je je bijzonder goed in je vel voelen zitten. Vruchtbare tijden dienen zich aan en je zult ervan genieten! Jouw creativiteit en inspanningen uit het verleden beginnen nu eindelijk hun vruchten af te werpen en je hebt het verdiend! Breng zo nu en dan ook wat tijd door in de natuur, wandel, fiets en ontspan! De Keizerin dag is een dag van vooruitgang op alle gebied. Soms staat deze kaart voor vruchtbaarheid in de zin van een zwangerschap van jouzelf of iemand in je omgeving!

Jij:

Op persoonlijk vlak dien je vandaag meer eigenschappen van de Keizerin aan te nemen, je meer als de Keizerin te gedragen en te doen zoals zij doet. Durf vertrouwen te hebben in jouw ideeën en probeer op te merken wanneer de tijd rijp is om actie te ondernemen. Geniet van alles wat je doet, ook (vooral!) van de liefde en jouw eigen creativiteit. Blijf niet alleen maar nadenken, maar durf ook naar buiten te dragen wat je denkt en voelt. Flirt, lach, maak plezier en wees aantrekkelijk! Verzorg jezelf, maak jezelf mooi en kom voor de dag. Laat jezelf zien en durf! Maak duidelijk wat je wilt, maar neem ook voldoende rust. Het is jammer als je jouw plannen niet ten uitvoer kunt brengen omdat je te moe bent. Een goede nachtrust en voldoende ontspanning doen wonderen; beweeg, sport, wandel, en eet gezond en regelmatig! Ook dit werkt mee aan het slagen van jouw plannen. Zet vandaag nog de eerste stap naar je toekomst.

Struikelblokken:

De Keizerin houdt van een mooie buitenkant en een mooie omgeving, maar het is ook belangrijk dat ze zich ook op het innerlijk blijft richten, zowel op het gebied van gezondheid als op het gebied van schoonheid. Blijf zelf dus ook gezond eten, voldoende (water) drinken, vaak bewegen en genoeg rust nemen. Blijf ook belangeloos voor anderen klaarstaan en wees begripvol en behulpzaam. Ook als je hier zelf niets mee wint op materieel gebied. Zorg ervoor dat jouw schoonheid niet alleen van buiten te zien is, maar vooral van binnenuit komt. Wie mooi vanbinnen is, is ook mooi vanbuiten! Vandaag zal dit extra opvallen.

Welzijn:

Mogelijk voel je je prima en is er sprake van een goede gezondheid. Omdat de Keizerin de vruchtbaarheidskaart bij uitstek is, is er kans op goed nieuws in verband met gezondheid en vooral op het gebied van zwangerschap. Wil je niet in verwachting raken, wees dan vooral vandaag extra voorzichtig.

Carrière:

Je kunt je vandaag gaan voorbereiden op een verandering ten goede! De Keizerin kondigt meestal een nieuwe ontwikkeling in de werksfeer aan en niet zelden gaat het hier om een vooruitgang! Ook een geheel nieuwe functie of het begin van een goede ontwikkeling voor een later tijdstip behoort tot de mogelijkheden. Een goed gesprek met de mogelijkheid tot groei en vooruitgang is te verwachten. Werk je (momenteel) niet, probeer dan de bovenstaande adviezen toe te passen in je dagelijks leven en in de omgang met anderen.

Financiën:

Mogelijk gaat het je vandaag behoorlijk voor de wind op financieel gebied. Je kunt waarschijnlijk zelfs de vruchten gaan plukken van eerdere bezigheden of investeringen. Indien je vandaag een bepaalde overeenkomst wilt aangaan doe je er goed aan één en ander ook schriftelijk vast te laten leggen. Indien je het idee hebt dit beter via een notaris of advocaat te doen, luister dan naar je gevoel. Zekerheid is belangrijk.

Vriendschappen/liefde:

Gebruik je eigen creativiteit ook binnen je relatie en/of vriendschappen. Verras je partner ook zomaar eens zonder dat je iets hebt goed te maken. En heb je wél iets goed te maken, pak dan eens onverwacht groot uit. Neem ook zomaar eens iets mee voor je beste vriendin of je schoonmoeder zonder dat zij jarig is. Het hoeft zeker niet iets duurs te zijn. Een trommeltje met zelfgemaakte koekjes of een zak met lievelingsdrop doet het ook altijd goed.

Eye-opener van de dag: Genieten van je succes is iets anders dan pochen en belang hechten aan uiterlijk vertoon.

Spreuk van de dag: Hou vast aan je eigen gevoelens en durf hier ook daadwerkelijk vertrouwen in te hebben. Tegenstrijdigheden kunnen elkaar ook heel goed aanvullen als je er op de juiste manier mee omgaat.

Onthouden:

 • Durf je creatieve talenten te gebruiken, ook zomaar eens door een impuls!
 • Wees liefdevol naar anderen toe, lach naar iemand op straat, bied een luisterend oor aan een vriend in nood.
 • Durf na hard werken of lang nadenken de vruchten te plukken van je inspanningen, en… geniet hier ook van!

Doen:

 • Leer genieten van wat je hebt
 • Geloof in de (komende) resultaten van wat je doet
 • Ga naar buiten, wandel, geniet van de natuur of werk in de tuin
 • Besteed aandacht aan je gezin en/of huiselijk leven
 • Beweeg
 • Ontwikkel jouw creatieve talenten

 

 

Tarot dagkaart 4. De dag van de Keizer

Symboliek:

De Keizer zit op zijn koude stenen troon. Hij denkt meer met zijn verstand dan met zijn gevoel en de ramskop op zijn troon laat ons zien dat hij soms behoorlijk koppig kan zijn. Hij heeft de dingen graag volgens zijn wil en met de scepter probeert hij alles onder controle te houden. Soms iets te… De Keizer is streng (ook voor zichzelf) en star, en praat niet graag over zijn diepere gevoelens, de Keizer is rationeel maar betrouwbaar.

Sleutelwoorden:

Controlerend, ordelijk, leidinggevend, stabiel, koppig, streng, autoritair, machtig, rationeel, gezaghebbend, verantwoordelijk, sterk, ambitieus, onafhankelijk, zelfverzekerd.

Mogelijke gebeurtenissen vandaag:

Nu is de tijd om het heft in eigen handen te nemen, om controle te krijgen over jouw leven of een bepaalde situatie. Wees vooral duidelijk naar je omgeving toe en blijf bij je standpunt. Deuren naar succes zullen voor je opengaan, want dit is de kaart van kracht, invloed en energie. Blijf dan ook geconcentreerd, zodat je deze kansen kunt herkennen en aanpakken! Er doet zich mogelijk een moment voor waarin je  moet durven staan voor je ideeën en gebruik dient te maken van de lessen die je tot nu toe hebt geleerd. Dit is een perfect moment om zélf controle te krijgen over jouw leven. De Keizer geeft je kracht en inzicht, waardoor je meer structuur kunt aanbrengen in je leven. Grote kansen, zowel op persoonlijk als zakelijk gebied, dienen zich aan, en omdat de Keizer zo’n krachtige kaart is, is het zelfs mogelijk om bepaalde dromen te kunnen laten uitkomen, mits je maar alert blijft, inzet toont en kenbaar maakt wat je werkelijk wilt.

Jij:

Op persoonlijk vlak dien je vandaag meer eigenschappen van de Keizer aan te nemen, je meer als de Keizer te gedragen en te doen zoals hij doet. Wees eerlijk, probeer met een nuchtere kijk op het leven rechtdoorzee te zijn. Probeert jezelf niet te verstoppen achter een masker of een niet werkelijk gemeende glimlach, maar durf jezelf te zijn. Durf ‘nee’ te zeggen als je ergens geen zin in hebt. Zo voorkom je dat kleine irritaties finaal uit de hand lopen en ruzies of zelfs breuken veroorzaken in vriendschappen en relaties. Vandaag is het belangrijk anderen duidelijk maken wat je werkelijk wilt (of juist niet wilt!) Wanneer je leert ‘nee’ te zeggen, zul je merken dat er geen mensen meer op je pad komen die jou dingen vragen waar je eigenlijk geen zin in hebt.

Struikelblokken:

Het is goed om zelf de controle over jouw eigen leven in handen te krijgen, maar pas op dat je geen ‘controlfreak’ wordt. Je hoeft nu ook weer niet te streng te zijn. Zowel tegen anderen als tegenover jezelf kun je je vandaag ook best iets soepeler opstellen. Blijf ook openstaan voor de goede ideeën van anderen. Let erop dat je je niet koppig of dominant gaat gedragen, waardoor jouw omgeving je als ‘heersend’ kan ervaren…

Welzijn:

Vandaag is een uitgelezen moment om orde en structuur te handhaven of aan te brengen. Stabiliteit is belangrijk en kan je helpen je plannen langzaam maar zeker uit te voeren en je dromen waar te maken. Geef duidelijk je grenzen aan, maar respecteer andermans grenzen ook. Stress kan je gevoelig maken voor allergieën of  indien je hier aanleg voor hebt; opvlammingen van huidaandoeningen als eczeem, psoriases en andere huiduitslag.

Carrière:

Grote kans dat je vandaag een stapje vooruit gaat op het gebied van werk. Dankzij de mentale kracht die de Keizer vandaag met zich meebrengt kun je bepaalde ideeën gaan realiseren. De Keizer is betrouwbaar en standvastig, maar stelt zich soms iets te star op naar anderen toe. Waak ervoor dat jij vandaag niet hetzelfde doet. Jouw wil is geen wet, ook al zou je dit soms graag anders zien. De Keizer is gedisciplineerd en verantwoordelijk; probeer zelf deze eigenschap vandaag ook te laten zien op het werk. Je kunt een dergelijke houding ook best van je collega’s verwachten, maar probeer het zo te brengen dat je niet overkomt als commanderen. Juist door jouw eigen standvastigheid vandaag zul je merken dat zich bepaalde kansen zullen voordoen, maar ook dán zul je gedisciplineerd te werk moeten blijven gaan om het tot een succes te maken. Werk je (momenteel) niet, probeer dan de bovenstaande adviezen toe te passen in je dagelijks leven en in de omgang met anderen.

Financiën:

Mogelijk kun je een verbetering met betrekking tot je financiële situatie verwachten. Opslag, promotie of een andere ontwikkeling die financiële zekerheid tot gevolg heeft. Indien je vandaag een bepaalde overeenkomst dient aan te gaan doe je er goed aan je eerst uitgebreid voor te laten lichten voor je iets ondertekent. Kies voor algehele zekerheid en laat je niet ompraten tot iets waar je eigenlijk niets voor voelt. Schenk bij geldzaken meer aandacht aan je gezond verstand dan aan je intuïtie en denk goed na over de consequenties die bepaalde uitgaven of het zetten van je handtekening met zich meebrengen.

Liefde/Vriendschappen:

Het is goed om duidelijk jouw grenzen aan te geven binnen een vriendschap of relatie; zeker vandaag is het goed om duidelijk te zijn naar anderen toe. Met de Keizer als dagkaart is het belangrijk dat je er op let de grenzen van anderen niet te overschrijden, maar zeker ook jouw eigen grenzen blijft bewaken. Gedraag je niet als een strenge keizer, maar laat jezelf ook niet overheersen door een ander die zich als een strenge keizer gedraagt! Wees ook duidelijk naar vrienden en familie toe, maar behandel hen wel zoals je zelf ook behandeld dient te worden: met respect.

Eye-opener van de dag: Het aangeven van je grenzen en gestructureerd leven is iets anders dan anderen drillen en jezelf opstellen als een controle- freak

Spreuk van de dag: Neem vol zelfvertrouwen doch met een heldere geest de verantwoordelijkheid over je eigen leven.

Onthouden:

 • Durf de confrontatie met problemen aan te gaan.
 • Werk aan je eigen onafhankelijkheid.
 • Denk logisch en blijf realistisch, maar verlies nooit je gevoel voor humor en gevoel voor romantiek!
 • Durf soms met enige zelfspot naar jezelf te kijken. Soms is het goed eens om jezelf te kunnen lachen.

Doen:

 • Schep orde en regelmaat in je leven
 • Bewaar je zelfbeheersing
 • Geef je grenzen aan
 • Denk eerst met je verstand in plaats van met je gevoel
 • Laat jezelf niet commanderen door iemand in uw omgeving
 • Kom voor jezelf op

 

 

Tarot dagkaart 5. De dag van de Hogepriester

Symboliek:

De Hogepriester (ook wel de Hiërofant genoemd) heeft eigenlijk twee betekenissen. De afbeelding stelt een leraar voor die zijn leerlingen alles vertelt wat hij weet, en zij luisteren leergierig naar wat hij hen te vertellen heeft. In zijn hand houdt hij de sleutel die leidt naar de waarheid. Naar de antwoorden waarnaar jij op zoek bent. De vraag is hier: ben jij de leraar of de leerling? Begeleidt jij anderen of wordt je zelf begeleid? Ben je op zoek naar antwoorden of geef jij deze aan zoekenden? Zoals je kunt zien, bevinden de Hogepriester en de monniken zich in de kerk. Dit wijst erop dat het handhaven van traditie en rituelen hoog in het vaandel staat. Heb je een probleem, probeer dit dan op een traditionele manier op te lossen, op de normale manier, dus niet al te origineel of frivool, maar gewoon ‘gewoon’…

Sleutelwoorden:

Traditioneel, beschikt over normen en waarden, conservatief, opvoedkundig, onderwijzend, begeleiding gevend of zoekend.

Mogelijke gebeurtenissen vandaag:

Met de Hogepriester als dagkaart word je als het ware gezegend voor vandaag. Bedenkt jezelf welk probleem of welke problemen je graag opgelost zou zien, en pak dit aan door (traditionele) hulp te zoeken. Durf hulp te vragen, daar is nog nooit iemand slechter van geworden en het is al helemaal niets om je voor te schamen. Vraag een leraar, een goede vriend, huisarts, therapeut, etc.om advies, maar luister ook naar jouw eigen innerlijke stem! Je wordt gezegend door de Hogepriester, dus maak je niet al te druk, want de problemen waar je momenteel over tobt of waar je komend jaar mee te maken krijgt, zullen worden opgelost. Misschien doordat je zelf iemand tot steun kunt zijn, maar misschien word je ook wel geholpen door iemand anders. Qua gezondheid is het ook goed om de regelmaat en de traditionele manier van handelen van de Hogepriester ter harte te nemen. Zorg niet alleen voor voldoende beweging, maar ook voor goede voeding en voldoende rust. Zorg voor een regelmatig leefpatroon. Mogelijk worden er vandaag voorbereidingen getroffen om een verbintenis aan te gaan in de vorm van samenwonen, een huwelijk of het tekenen van een contract.

Jij:

Op persoonlijk vlak dien je vandaag meer eigenschappen van de Hogepriester aan te nemen, je meer als de Hogepriester te gedragen en te doen zoals hij doet. Wat je jezelf vandaag goed dient te realiseren, is dat het geen schande is om goede raad van iemand aan te nemen die misschien iets meer levenservaring heeft of zelfs deskundig is op een bepaald gebied waar jij zelf geen of weinig kaas van hebt gegeten. Iedereen heeft zo op zijn eigen manier verstand van het een of ander, en het is zeker niet gek om iemand anders om raad te vragen als je er zelf even niet meer uit komt. Twee weten tenslotte meer dan één. Goede raad vraag je niet alleen aan een vriend, een vriendin of aan een familielid, maar bijvoorbeeld ook aan een therapeut of jurist. De Hogepriester geeft raad op ieder gebied en laat je zien dat je je zeker niet hoeft te schamen om bijvoorbeeld een psycholoog of therapeut in te schakelen. Integendeel, het kan je juist een duwtje in de goede richting geven; misschien zelfs het laatste duwtje dat je nodig had om weer verder te kunnen. Als alles juist prima verloopt in jouw leven, laat de Hogepriester zien dat het misschien niet eens zo’n gek idee is om vandaag anderen te begeleiden zoals jijzelf misschien zelf ooit bent begeleid.

Struikelblokken:

De Hogepriester biedt graag een helpende hand, maar het is niet de bedoeling dat je eeuwig op hem blijft leunen. Het is goed om iemand om advies te vragen, maar probeer hierna ook weer zelfstandig te functioneren. Heb je een probleem, dan is vandaag hét moment om hier uit te komen, maar wat hierbij van groot belang is: toon zelf ook inzet! Laat het oplossen van het probleem niet aan iemand anders over, maar gebruik de hulp van een ander als opstapje om daarna zelfstandig weer verder te gaan. Je dient zelf ook moeite te doen. Waarschijnlijk zul je juist vandaag bepaalde dingen moeten laten of juist meer actie moeten ondernemen, maar: als je werkelijk je best doet, zal het probleem spoedig kunnen worden opgelost! Ben jij zelf degene die een ander hulp biedt, dan geldt hetzelfde: help diegene op weg, maar let goed op dat de persoon in kwestie niet constant gebruik blijft maken van jouw goede bedoelingen, dat hij of zij niet in de slachtofferrol blijft hangen, maar zelf ook de schouders eronder zet!

Welzijn:

Typisch een dag van ‘doe maar gewoon dan doe je gek genoeg’. het bewandelen van de traditionele weg kan vandaag in je voordeel werken en geeft je rust. Leef naar hetgeen je hart en geweten je ingeeft en sta voor anderen klaar wanneer dit nodig is, maar…blijf je ervan bewust dat ook jij niet alles zelf kunt oplossen en het geen schande is zelf ook eens om raad of hulp te vragen. Mogelijk kun je wegens stress of overbelasting last krijgen van pijnlijke of stijve spieren in schouders of nek of krampen in de maag of buik. Probeer dit te vermijden.

Carrière:

Op werkgebied is het mogelijk dat er vandaag een contract wordt getekend of dat je goede hulp krijgt van iemand op de werkvloer om verder te komen. Stel jezelf eerlijk, betrouwbaar en behulpzaam op. Deze houding zal je zeker vandaag een heel eind op weg helpen. Werk je (momenteel) niet, probeer dan de bovenstaande adviezen toe te passen in je dagelijks leven en in de omgang met anderen.

Financiën:

Mogelijk is vandaag een goede dag voor geldzaken. Groei en vooruitgang liggen in het verschiet. Wat betreft contracten of overeenkomsten is het een goede tijd om een huwelijksakte te ondertekenen, een geregistreerd partnerschap aan te gaan  of een samenlevingscontract op te stellen. Ook een zakelijke overeenkomst met een (zaken) partner behoort tot de mogelijkheid.

Vriendschappen/liefde:

Vandaag kun je op liefdesgebied een serieuze verbintenis of een blijk van waardering en trouw verwachten. Mogelijk ontmoet je iemand met als gevolg een vaste relatie die serieuze toekomstplannen tot gevolg heeft. Of misschien worden er voorbereidingen getroffen voor samenwonen of een huwelijk. De Hogepriester staat voor tradities en verbintenissen, dus een serieuze stap op liefdesgebied is te verwachten. Ben je hier nog niet erg mee bezig, dan adviseert de Hogepriester om hier eens anders over na te gaan denken. Sta ook open voor vrienden in nood, help ze op weg indien je om advies wordt gevraagd. Let er echter op dat je niet jouw vrienden en familie telkens van ongevraagd advies voorziet.

Eye-opener van de dag: Iemands hulp vragen is iets anders dan op iemand blijven leunen en in de slachtofferrol blijven hangen zonder de verkregen adviezen in praktijk te brengen.

Spreuk van de dag: Breng je aardse leven in harmonie met spirituele wetten.

Onthouden:

 • Sta niet alleen open voor advies van anderen, maar durf er vooral ook zelf om te vragen.
 • Denk eens aan een serieuze verbintenis in de vorm van een huwelijk of contract.
 • Durf om hulp te vragen, maar blijf niet in de slachtofferrol hangen en blijf vooral werken aan je eigen onafhankelijkheid en zelfstandigheid.

Doen:

 • Kies voor de traditionele weg
 • Verdiep je in een religie of spiritualiteit
 • Durf om raad te vragen
 • Wees bereid anderen te steunen
 • Wees loyaal
 • Wees eerlijk
 • Leer jezelf discipline aan

 

 

Tarot dagkaart 6. De dag van de Geliefden

Symboliek:

De Geliefden laten ons zien dat ze heel veel van elkaar houden, dat er veel liefde is om je heen, maar ook dat je voor een belangrijke keuze staat. Dit kan op liefdesgebied zijn, maar ook op het gebied van vriendschap, werk, wonen. Achter Eva is de slang te zien. Hij fluistert haar in wat te doen. De slang denkt echter altijd aan zichzelf. Dat is wat jij ook zou moeten doen. Neem de beslissing die voor jouzelf goed voelt! De engel geeft je ook toestemming om je gevoel te volgen, immers niet iedere verleiding is per definitie slecht. Blijf echter wel naar je geweten luisteren en denk na het eerste gevoel dat je krijgt na over de mogelijke gevolgen die bepaalde beslissingen kunnen hebben.

Sleutelwoorden:

Liefdevol, vol vertrouwen, vriendschappelijk, aantrekkelijk, besluiteloos, romantisch, eerlijk, trouw en sympathiek.

Mogelijke gebeurtenissen vandaag;

Je komt voor een belangrijke keuze te staan. Deze kan te maken hebben met een relatie, maar kan ook heel goed betrekking hebben op werk, vriendschap, een verhuizing etc. Wel is het belangrijk dat je goed nadenkt voor je een beslissing neemt. Je kunt hierbij zelf beslissen of je naar de slang luistert die op de kaart staat voor jouw innerlijke stem! De slang is een egoïstisch dier, hij zal nooit rekening houden met anderen, maar altijd zijn eigen weg gaan. Voelt dit voor jou ook goed? Of neem je toch liever een beslissing waarbij je juist wel rekening houdt met iemand anders? Luister voor je een definitieve keuze maakt naar jouw hart, jouw gevoel. Kijk hierbij heel eerlijk naar de tekortkomingen van anderen, maar vergeet jouw eigen tekortkomingen ook niet! Kijk ook naar de goede eigenschappen van anderen en die van jezelf: dit inzicht zal je helpen bij het nemen van de juiste beslissing!

Jij:

Op persoonlijk vlak dien je vandaag meer eigenschappen van de Geliefden aan te nemen, je meer als de Geliefden te gedragen en te doen zoals zij doen. De Geliefden laten ons zien dat ze heel veel van elkaar houden, dat er veel liefde is om je heen, maar ook dat je voor een belangrijke keuze staat. Dit kan op liefdesgebied zijn, maar ook op het gebied van vriendschap, werk, wonen, etc. Eva houdt de maan vast, Adam de zon, dus de keuze is belangrijk, want wat moet je kiezen? Dag of nacht? Zon of maan? Licht of duisternis? Zonder het een kan het ander niet bestaan, dus dien je zeer goed na te denken welke keuze je maakt, omdat deze van groot belang kan zijn voor de komende tijd.

Struikelblokken:

De keuze(s) die je dient te maken vandaag, kunnen te maken hebben met de liefde zelf, maar ook met andere doelen in je leven. Natuurlijk is het een mooie instelling om met iedereen rekening te willen houden, maar wat vooral belangrijk is, is dat je bepaalde (belangrijke) beslissingen vooral met jouw eigen gevoel neemt! Je kunt wel een keuze maken in de veronderstelling dat je jouw partner, de kinderen of je moeder hier heel gelukkig mee maakt, maar… is het ook een goede keuze voor jezelf?! Zullen jouw partner, jouw kinderen en/of jouw moeder wel zo gelukkig zijn met deze beslissing als je hier zelf niet gelukkig mee bent? Bedenk dat bepaalde keuzes soms heel erg belangrijk kunnen zijn voor de rest van je leven en dat je bij het maken van die keuze vooral naar jouw eigen innerlijke stem dient te luisteren!

Welzijn:

Het is vooral vandaag belangrijk dat je 100% staat achter hetgeen je doet. Dit geldt ook voor het maken van keuzes. Denk goed over je beslissingen na en besluit pas, wanneer het echt helemaal goed voelt, het ook daadwerkelijk te gaan doen. Maak eerst jezelf gelukkig, dan kun je daarna ook anderen gelukkig maken. Mogelijk is er sprake van wat onrust of ben je wat zenuwachtig om het één of ander. Hierdoor is het mogelijk dat je hartslag en/of bloeddruk iets stijgt. Blijf zo rustig mogelijk. Is het echt nodig dat je je soms zo druk maakt? Kies in de eerste plaats voor jezelf en laat je gezondheid niet lijden onder twijfels of verkeerde beslissingen.

Carrière:

Vandaag dien je eens stil te staan bij het feit dat het belangrijk is dat je iets gaat doen voor de kost waar je werkelijk plezier in hebt. Mogelijk kom je in verband met je werk ook voor een keuze te staan. Probeer dan bij het nemen van een beslissing ook vooral goed naar je gevoel te luisteren. Misschien krijg je niet direct iets nieuws voorgeschoteld, maar kom je er vandaag achter dat wat je momenteel doet ook daadwerkelijk is wat je echt wílt (blijven) doen, en dat je dus voor de volle 100% voor jouw huidige baan kiest. Werk je (momenteel) niet, probeer dan de bovenstaande adviezen toe te passen in je dagelijks leven en in de omgang met anderen.

Financiën:

Mogelijk is het een goed moment om te investeren. Ook is het een geschikt moment om iets te verkopen. Oude of nieuwe spullen, op de (zwarte?) markt of via internet. Omdat op de afbeelding van deze kaart de slang Eva probeert te verleiden, staat deze kaart ook soms voor oneerlijke handel die loont. Indien je vandaag een bepaalde overeenkomst dient aan te gaan is de kans groot dat  men bij bepaalde onderhandelingen geen open kaart speelt. Nader onderzoek is aan te bevelen.

Vriendschappen/liefde:

Ook in de liefde zul je vandaag een keuze moeten maken. Misschien wel een heel belangrijke keuze. Misschien heb je momenteel al een relatie en twijfel je hieraan. Maar misschien komt er ook wel iemand anders op je pad en twijfel je aan deze persoon? We hebben allemaal wel een droombeeld van hoe onze partner eruit moet zien, of hoe onze partner zich zou moeten kleden of gedragen, maar probeer ook realistisch te blijven. Sprookjes bestaan niet en misschien is dat maar goed ook. Misschien zitten een heleboel eigenschappen wel in jouw eigen (nieuwe) partner verborgen, en dien je vandaag de keus te maken of je deze wilt gaan vinden of niet. Misschien besluit je ook de definitieve keuze te maken om met jouw huidige partner verder te gaan. Wat je ook beslist, kies eerst met je gevoel en dan pas met je verstand.

Eye-opener van de dag: Rekening houden met anderen is iets anders dan jezelf continu wegcijferen.

Spreuk van de dag: Elke beslissing ten gunste van het een gaat ten koste van het ander. Welke keuze je ook maakt; blijf erbij en het zal de juiste zijn.

Onthouden:

 • Durf liefde te ontvangen, maar ook te geven!
 • Probeer niet alleen met je verstand beslissingen te nemen, maar laat je gevoel minstens net zo veel meewegen.
 • Houd niet alleen rekening met anderen, maar doe ook eens iets waar je jezelf echt goed bij voelt!

Doen:

 • Durf keuzes te maken
 • Handel naar je gevoel
 • Besteed aandacht aan je relatie of de liefde
 • Doe wat goed is voor jouzelf

 

 

Tarot dagkaart 7. De dag van de Zegewagen

Symboliek:

De Zegewagen is vertrokken! Hij weet precies wat hij wil en is op weg naar zijn bestemming. Hij heeft een zwarte sfinx en een witte sfinx (of een zwart paard en een wit paard) die soms allebei een andere kant op willen, dus de weg naar zijn eindbestemming zal niet altijd over rozen gaan. Soms zal hij op wat tegenslag stuiten, maar dat deert hem niet. Hij weet wat hij wil, en zet zich 100% in om zijn doel te bereiken! Daarbij lijkt hij geen fysieke controle te hebben over de sfinxen, want de teugels ontbreken. Hij moet hen dus met zijn verstand de weg wijzen, wat veel wilskracht vergt. Soms gaat hij zichzelf voorbij. Het is belangrijk geen overhaaste stappen te zetten.

Sleutelwoorden:

Vooruitstrevend, ondernemend, initiatiefrijk, daadkrachtig, moedig, assertief, controlerend, doelmatig, onderzoekend, standvastig, optimistisch, wilskrachtig en ambitieus.

Mogelijke gebeurtenissen vandaag:

Vandaag kun je rekenen op een vertrek. Dit vertrek kan een (verre) reis betreffen, maar ook een verhuizing of een verandering van werk of een verandering/afscheid van een oud gedachtepatroon. In ieder geval betreft het een vertrek waarbij je je doel zult nastreven; het vertrek is geheel vrijwillig. Vergeet niet dat je misschien nog veel te leren hebt en dat de weg niet geheel over rozen zal gaan. Het zwarte en het witte paard op de kaart symboliseren de onenigheid die je waarschijnlijk zult tegenkomen op jouw weg naar succes, maar bedenk dan ook dat je nu eenmaal niet met iedereen vriendjes kunt zijn. Wanneer je eenmaal weet wat je wilt, laat je dan niet door de minste of geringste tegenslag uit het veld slaan. Zijn de obstakels echter (te) groot, wees dan ook verstandig en bedenk dat het misschien beter is om even een kleine adempauze in te lassen en het op een ander moment nog eens te proberen. Het is goed om zo nu en dan een risico te durven nemen, maar zorg er ook voor dat je jezelf niet voorbij rent overschat.

Jij:

Op persoonlijk vlak dien je meer eigenschappen van de menner van de Zegewagen aan te nemen, je meer als de menner van de Zegewagen te gedragen en te doen zoals hij doet. Wanneer je een keuze hebt gemaakt, ga dan recht op jouw doel af zonder jezelf hierbij voorbij te rennen. Wanneer je vandaag op deze manier te werk gaat, kun je veel succes verwachten.

Struikelblokken:

Het belangrijkste waar je vandaag rekening mee dient te houden, is het feit dat je misschien te overhaast te werk gaat, te snel een beslissing neemt, die later dan toch niet goed blijkt uit te pakken. Zelfoverschatting ligt dan ook op de loer. Vooral wanneer je al redelijk veel succes hebt gehad, krijg je misschien het gevoel dat u alles kunt en dat is natuurlijk niet waar. Niemand kan werkelijk alles. Denk ook goed na voor je een grote stap waagt; bedenk eerst wat er goed kan gaan, maar vergeet ook niet wat er mis kan gaan! Zit er iets werkelijk tegen, geef dan ook gerust toe dat het misschien niet het juiste moment was en doe een stapje terug. Een risico nemen kan best, maar tegen beter weten in je zin doordrijven kan geheel verkeerd uitpakken.

Welzijn:

Het is goed om recht op je doel af te gaan maar probeer goed aan te voelen wanneer je je pas even dient in te houden. Verlies daarbij je uiteindelijke streefdoel niet uit het oog! Mogelijk hoef je je qua gezondheid vandaag nergens zorgen over te maken, behalve dat je moet oppassen dat je jezelf niet overschat. Teleurstellingen kunnen er behoorlijk ‘inhakken’ evenals overhaaste acties. Een ongeluk ligt in een klein hoekje.

Carrière:

Je kunt rekenen op een flinke sprong vooruit. Misschien heb je deze grote sprong kortgeleden al gemaakt. Dan kun je ervan uitgaan dat je (zeker vandaag) succes zult (blijven) hebben in je nieuwe functie. Dat je mogelijk meer verantwoordelijkheid zult krijgen en waarschijnlijk zelfstandiger zult kunnen gaan werken. Indien je plannen hebt om voor jezelf te beginnen is het vandaag een goed moment om hierin de eerste stappen te zetten. Een winkel, een eigen bedrijf(je), praktijk, webshop. Er zijn meerdere mogelijkheden waarin je zou kunnen slagen. Ligt één en ander niet in de planning kun je misschien rekenen op een goed sollicitatie of evaluatiegesprek of nieuw arbeidscontract. Hoe dan ook zal je vandaag voor de wind gaan. Tegelijkertijd waarschuwt de Zegewagen je ervoor dat je moet opletten dat je niet meer doet dan je aankunt en dat jouw houding ten opzichte van anderen positief blijft. Werk je (momenteel) niet, probeert dan de bovenstaande adviezen toe te passen in je dagelijks leven en in de omgang met anderen.

Financiën:

Mogelijk kun je een flinke verbetering op financieel gebied verwachten. Het komt je niet aanwaaien en moeite loont. Dankzij je eigen inzet, wilskracht en doorzettingsvermogen zul je straks op behoorlijk wat vooruitgang met betrekking tot je financiën kunnen rekenen.

Liefde/ vriendschappen:

Mogelijk ga je een nieuwe relatie aan, waardoor je zo in de wolken bent, dat het gevaar bestaat dat je hiervoor, zonder hier goed over na te denken, alle schepen achter je verbrandt. Mogelijk ben je zo zeker van je zaak, dat je zonder aarzeling huis en haard opgeeft om bij je geliefde te kunnen zijn. Hoewel de kans van slagen van deze relatie groot is, waarschuwt de Zegewagen ervoor om eerst rustig alles te overdenken voor je een sprong in het diepe waagt. Een andere mogelijkheid is, indien je al een relatie hebt, dat deze een flinke opkikker krijgt. Ook in een bestaande relatie is dus een flinke sprong vooruit te verwachten.Ook is het mogelijk dat je vandaag nog eens extra nadenkt over het stichten van een gezin, gezamenlijke vakantie of een verhuizing.

Eye-opener van de dag: Weten wat je wilt en de kortste weg naar succes nemen is iets anders dan je eigen zin doordrammen en over andermans grenzen heen denderen.

Spreuk van de dag: Vind je innerlijke balans tussen de uitersten en je zult alle obstakels overwinnen.

Onthouden:

 • Geef je grenzen aan wanneer dat nodig is, zowel voor jezelf als naar anderen toe.
 • Maak af waar je aan begint (van tevoren goed nadenken over de voor- en nadelen).
 • Houd jezelf iedere dag weer voor ogen wat je werkelijk graag wilt bereiken.

Doen:

 • Neem initiatief
 • Overwin jouw innerlijke strijd
 • Ga recht op je doel af
 • Houd je emoties in de hand
 • Geef niet op
 • Houd zelfvertrouwen
 • Wees wilskrachtig
 • Wees assertief
 • Durf te leiden

 

 

Tarot dagkaart 8. De dag van de Kracht

Symboliek:

De dame temt de leeuw. Hij geeft zich helemaal aan haar over: dit had ze nooit verwacht. De Kracht laat ons zien dat je soms in staat bent heel wat meer te bereiken dan je eigenlijk zelf dacht. Als je maar geduld hebt, doorzet, hoop en moed houdt, en als je maar wilt! Met een kalme, zelfverzekerde benadering bereik je doorgaans veel meer dan met woede en agressie. Je bent veel sterker dan je je zelf realiseert en tot veel meer in staat dan je nu misschien verwacht.

Sleutelwoorden:

Actief, moedig, wilskrachtig, volhardend, energiek, beschikt over zelfdiscipline, zelfbeheersing, waakzaam, creatief, trots, evenwichtig, zelfverzekerd, soms arrogant en bazig.

Mogelijke gebeurtenissen vandaag:

De kracht voelt zich sterk, toont wilskracht en moed wanneer dit nodig is. Probeer deze eigenschappen ook in jezelf te ontdekken. Je kunt veel meer dan je denkt, mits je weet wat je wilt, geduld kunt opbrengen en de tijd neemt anderen te doorzien, zodat je hier jouw voordeel mee kunt doen. Een onverwachte kans doet zich voor en indien je deze durft aan te grijpen zal een spectaculaire verandering in positieve zin het gevolg zijn!

Jij:

Op persoonlijk vlak dien je vandaag meer eigenschappen van de Kracht aan te nemen, je meer als de Kracht te gedragen en te doen zoals zij doet. Loop niet voor problemen weg, maar bekijk geduldig je tegenstander van een afstandje en probeer in te schatten wat zijn of haar zwakke plek is. Laat nooit zien dat je onzeker of bang bent, want dat zal ertoe leiden dat je tegenstander of concurrent zich juist sterker en machtiger gaat voelen ten opzichte van jou, en dat is nu net niet de bedoeling! Wanneer de ander ziet dat je juist kalm blijft, niet bang bent en zelfverzekerdheid uitstraalt, zal hij of zij vanzelf afdruipen en win je de strijd zonder te hoeven strijden! Het maakt ook niet uit wat je doet; belangrijk is hoe je het doet. Ken je het spreekwoord: “Wie niet sterk is moet slim zijn”? Als je geduldig je kans afwacht en vervolgens op de juiste manier handelt, zul je zo veel meer kunnen bereiken dan u ooit voor mogelijk heeft gehouden.

Struikelblokken:

De Kracht is goed in het doorzien van mensen wanneer zij zich de tijd gunt anderen van een afstandje gade te slaan. Het doorzien van mensen kan ook in jouw voordeel werken vandaag, maar niet als je dit naar buiten toe uitdraagt, als je aan de grote klok hangt dat je weet hoe die en die in elkaar steekt en wat hij of zij van plan is. Houdt u dit vooral voor jezelf en doe er zelf je voordeel mee. Het is in ieder geval goed om op deze manier de mensen met wie je liever niets te maken wilt hebben op afstand te houden en de mensen die je graag beter zou leren kennen juist meer aan te trekken.

Welzijn:

Wees bewust van het feit dat je vertrouwen dient te hebben in je eigen kunnen, maar dat ook geduld noodzakelijk is om op het juiste moment actie te kunnen ondernemen. Blijf kalm en wacht tot dit juiste moment zich aandient.

Mogelijk voel je je goed en zit je goed in je vel. Je beschikt vandaag over een flinke dosis energie en lichaamskracht. Je gezondheid is goed of wordt beter. Soms staat deze kaart ook voor vruchtbaarheid!

Carrière:

De Kracht zit vol energie en dit is ook merkbaar op je werk. Wanneer je goed naar je lichaam luistert (goede voeding en voldoende beweging) ben je in prima conditie en dit is direct ook de kracht achter jouw prestaties. Wanneer je je goed in je vel voelt, bent je ook beter in staat goed te presteren. En wat nog belangrijker is: je hebt hier ook plezier in! Houd ook op het werk jouw innerlijke kracht verborgen, maar gooi deze er in één keer uit op een juist moment, bijvoorbeeld wanneer je zeker weet dat een plan serieus genomen wordt en je hiermee hogerop kunt komen. Zorg ervoor dat je bepaalde onzekerheden of twijfels voor je houdt, maar probeer wel de onzekerheden en twijfels van anderen te ontdekken; dan ben je ze altijd een stapje voor! Werk je (momenteel) niet, probeer dan de bovenstaande adviezen toe te passen in je dagelijks leven en in de omgang met anderen.

Financiën:

Mogelijk kun je een goede ontwikkeling verwachten op het financiële vlak. Wel is het nodig dat je zelf ook inzet blijft tonen en een bepaald plan voor jezelf maakt om uit te werken. Het zal namelijk niet vanzelf gaan en geduld, doorzettingsvermogen en wilskracht zijn geen overbodige luxe. Op zakelijk gebied doe je er verstandig aan je plannen te realiseren en hierbij een risico te nemen als dit werkelijk is wat je wilt. Grote kans namelijk dat het goed uitpakt.

Vriendschappen/liefde:

In de liefde is de kracht van deze kaart ook terug te vinden. Er is vandaag sprake van een grote lichamelijke aantrekkingskracht of zelfs vurige hartstocht! Er is overgave en passie, maar soms ook een groot drama, omdat kleine gebeurtenissen opgeblazen kunnen worden tot een waar schouwspel. Jouw relatie (indien je die hebt) zal vandaag krachtig zijn en de invloed die deze relatie op jou heeft zal ook buiten de relatie om waarneembaar zijn. Je voelt je goed en dit geeft je kracht en energie! Je straalt gewoon vandaag. Wat betreft vriendschappen geeft de Kracht je extra inzicht. Met geduld en discipline kun je de personen in jouw omgeving doorzien. En kun je zonder al te veel woorden te gebruiken wat meer afstand nemen van sommige mensen zonder ruzie te maken of iemand te kwetsen. Degenen met wie je wel graag tijd doorbrengt, zullen dit ook merken. Zo kun je met behulp van lichaamstaal en gedrag andere mensen afstoten of aantrekken. En  eerlijk zijn zonder iemand te hoeven kwetsen. Men merkt het vanzelf aan je, eigenlijk net zoals een leeuw zich uit door lichaamstaal te gebruiken. Brullen is niet nodig.

Eye-opener van de dag: Duidelijk je grenzen aangeven en op het juiste moment actie ondernemen is iets anders dan een ander overschreeuwen en een agressieve indruk maken.

Spreuk van de dag: Ook je dierlijke, donkere kant maakt een belangrijk deel uit van jouw psyche; acceptatie van jouw duistere zijde zal deze doen transformeren in een wel zeer bijzondere kracht.

Onthouden::

 • Wees gedisciplineerd, houd jezelf onder controle, laat je niet kennen.
 • Je zult succesvol zijn als je wilskracht, moed en geduld op de juiste wijze met elkaar kunt combineren.
 • Geloof in jezelf en zet je kennis om in daden. Wees wilskrachtig, maar zeker ook daadkrachtig!

Doen:

 • Heb geduld
 • Tel tot 10…
 • Houd vertrouwen in jezelf
 • Houd moed
 • Wees tolerant
 • Houd je ogen open en observeer
 • Wees tactvol

 

 

Tarot dagkaart 9. De dag van de Kluizenaar

Symboliek:

De Kluizenaar (ook wel de Heremiet genoemd) is zoekende. Hij schijnt met zijn lamp vooruit om het juiste pad te vinden. Maar alles waar hij naar op zoek is, zit in zichzelf. Hij zou zijn lampje naar binnen moeten schijnen en daar op zoek moeten gaan. Wat hij daar vindt, kan hij vervolgens naar buiten toe uitdragen, zodat hij voor anderen een lichtje kan zijn! De Kluizenaar beschikt over enorm veel innerlijke wijsheid en kan ook goed alleen zijn. Soms heeft hij het zelfs nodig even alleen te zijn.

Sleutelwoorden:

Onafhankelijk, rustig, solitair, nadenkend, geduldig, discreet, introvert, verlegen, teruggetrokken, spiritueel, bescheiden en wijs.

Mogelijke gebeurtenissen vandaag:

De Kluizenaar is graag alleen en adviseert jou dan ook om jezelf vandaag eens wat meer af te zonderen van anderen en de personen om je heen. En om de situaties die zich om jou heen afspelen eens van een afstandje te bekijken. Je zult hierdoor meer inzicht verkrijgen in de mensen uit je omgeving, maar vooral ook in jezelf! Even wat tijd alleen doorbrengen zal je goed doen en je zelfkennis doen toenemen. Probeer ook eens te mediteren; je zult hierdoor meer innerlijke rust vinden. Indien je met een probleem zit, probeer dit dan ook alleen op te lossen. Alle antwoorden zitten immers in jezelf. In je eigen onderbewustzijn. En alleen zijn is nog niet hetzelfde als eenzaam zijn. Ook voorzichtigheid is geboden vandaag. Denk goed na voor je ergens instapt. Ondanks een moeilijke periode die je juist achter de rug hebt of waar je momenteel misschien nog middenin zit, zul je uiteindelijk het geluk vinden, als je maar de tijd neemt wat (innerlijke) rust voor jezelf te creëren.

Jij:

Op persoonlijk vlak dien je vandaag meer eigenschappen van de Kluizenaar aan te nemen, je meer als de Kluizenaar te gedragen en te doen zoals hij doet. Durf anders te zijn. Durf je eigen weg te gaan, durf ‘nee’ te zeggen, durf zo nu en dan afstand te nemen van anderen om eens goed na te denken over hetgeen jij zélf graag zou willen… en dit vervolgens ook uit te voeren! Soms is een poosje alleen zijn de enige manier om tot jezelf te komen. Een innerlijke zoektocht is geen overbodige luxe. Bekijk anderen eens van een afstandje in plaats van heel dichtbij en je zult merken dat het observeren van anderen veel van jouzelf naar boven brengt. Bent je het met hen eens? Ja? Waarom? Nee? Waarom niet? Wat zou jij de juiste manier vinden om te handelen en waarom doe je dit dan niet?

Struikelblokken:

De Kluizenaar bezit veel innerlijke wijsheid, en wanneer hij zich zo nu en dan terugtrekt in zijn eigen wereldje, zal deze wijsheid alleen maar groeien. Dat geldt ook voor jou. Wanneer je je van tijd tot tijd (en zeker vandaag) even afzondert zul je steeds meer inzicht krijgen in jouw eigen leven, maar ook in dat van anderen! Je zult inzien waarom sommige mensen in jouw omgeving bij elkaar blijven ondanks het feit dat ze samen niet gelukkig zijn. (Men zal dit niet toegeven, maar jij zult het duidelijk zien!) Je zult steeds meer inzicht krijgen in het feit dat sommige mensen in jouw omgeving niet alleen kunnen of willen zijn. Je zult steeds meer inzicht krijgen in de karakters van personen uit jouw omgeving en je zult ook steeds meer gaan inzien wat men zou kunnen doen om zich prettiger te voelen, gelukkiger, gezonder, fitter, etc. Probeer dan toch om je vooral op jezelf te blijven richten. Zorg er maar voor dat het jou allemaal niet overkomt, dat je tevreden blijft met wat je hebt, maar bemoei je niet ongevraagd met andermans privé-leven. Wanneer iemand jouw advies wil, zal men daar wel om vragen. Vaak weet men wel wat er mis is, maar wil men niet veranderen uit angst voor veranderingen of problemen die de veranderingen met zich meebrengen. Wees maar blij dat jij wel zelfinzicht en inzicht in je leven hebt. De anderen leren nu eenmaal wat langzamer. Laat hun problemen niet de jouwe worden, en word geen ‘betweter’.

Welzijn:

Mogelijk is het belangrijk dat je wat tijd voor jezelf neemt om alles rustig op een rijtje te zetten en te voor jezelf te bekijken of je werkelijk gezond leeft. Probeer niet achter ieder pijntje iets ergs te zoeken, maar breng indien nodig veranderingen aan in je levensstijl of ga even naar de dokter voor je jezelf onnodig bang maakt.

Carrière:

Je zult merken dat – wanneer je meer tijd aan jouw innerlijke zelf besteedt vandaag – je anders naar jouw omgeving gaat kijken. Zeker ook op het werk. Misschien vond je voorheen dat zo veel mogelijk geld verdienen en carrière maken tot de belangrijkste dingen in je leven hoorden, en ga je hier plotseling heel anders over denken? Probeer in te zien dat succes en een dikke bankrekening niets te maken hebben met werkelijk gelukkig zijn. Geluk is niet te koop! Werkelijk geluk zit vanbinnen en staat niet op de bank. Wat heb je immers aan een miljoen als je ernstig ziek zou zijn? En wat is de waarde van een grote villa als je een kind zou moeten missen? Materieel bezit is dan plotseling helemaal niet meer belangrijk. Je zou zo alles inleveren om weer gezond te mogen zijn of je kind terug te krijgen. Je zou daarvoor desnoods in een hutje op de hei gaan zitten, is het niet? Veel mensen beseffen helaas niet dat de dingen die al in hun bezit zijn eigenlijk de grootste rijkdom op aarde vormen die men zich maar wensen kan! Misschien dat jij je, door vandaag nog op innerlijke zoektocht te gaan, hierdoor ook anders op je werk gaat gedragen. Minder stress, meer vrije tijd, misschien wat minder salaris, minder succes, maar een groter gevoel van voldoening! Blijf op je werk ook vooral kalm, laat je niet opjutten en blijf over alles rustig nadenken voor je een beslissing neemt. Werk je (momenteel) niet, probeer dan de bovenstaande adviezen toe te passen in je dagelijks leven en in de omgang met anderen.

Financiën:

Mogelijk doe je er verstandig aan eerst twee keer na te denken voor je overgaat tot een bepaalde uitgave. Voorzichtigheid op financieel gebied is nu absoluut aan te raden evenals spaarzaamheid. Een appeltje voor de dorst wegzetten kan zeker geen kwaad. Indien je vandaag een bepaalde overeenkomst dient aan te gaan doe je er goed aan eerst overal je licht op te steken voor je ergens je handtekening onder zet. Op dit moment kun je niet voorzichtig genoeg zijn.

Vriendschappen/liefde:

Eenzaam zijn is niet leuk, maar wat soms nog erger is dan dat is: eenzaam zijn met zijn tweeën! Misschien heb je momenteel een relatie waarin je je niet helemaal gelukkig voelt. Wat is hier de oorzaak van? Voel je je  misschien ook eenzaam wanneer je samen thuis op de bank zit? Is er geen gesprekstof meer? Verveel je je wanneer je samen thuis bent, of nog erger: ook wanneer je samen op vakantie bent? In dat geval zou het eens goed zijn om een poosje wat afstand van elkaar te nemen en eens te kijken wat deze periode van alleen-zijn met jou doet. Misschien mis je jouw partner niet eens en ben je nog steeds samen ‘omdat dit nu eenmaal zo gegroeid is’. Voegt je partner nog wel iets toe aan jouw leven of ben je samen uit gewoonte? Soms is het goed om eens wat tijd alleen door te brengen, omdat je hierdoor niet alleen meer inzicht krijgt in jezelf, maar ook in je relatie! Is je relatie goed, dan is het eveneens aan te raden om zo u en dan eens tijd alleen door te brengen, iets voor jezelf te doen. Wanneer je beiden ook zo nu en dan kunt genieten van alleen-zijn binnen de relatie, zal dit de relatie alleen maar versterken. Je geeft de ander hiermee de kans om jou even te missen en daarna is het samenzijn dan weer extra leuk (mits de relatie goed is!)

Eye-opener van de dag: Even wat tijd alleen doorbrengen om je (zelf) kennis uit te breiden is iets anders dan jezelf isoleren en betweterig gedrag vertonen.

Spreuk van de dag: Maak eens echt contact met jouw innerlijke stem, jouw eigen spirituele gids die op al je vragen het antwoord weet. Zolang je deze maar wilt horen.

Onthouden:

 • Blijf het positieve in anderen zien. Iedereen bezit minder goede eigenschappen, maar… iedereen bezit óók goede eigenschappen!
 • Trek jezelf zo nu en dan eens terug en maak een innerlijke reis. Zoek de antwoorden waarnaar je op zoek bent niet buiten, maar binnen in jezelf.
 • Ruim alle moeilijkheden uit de weg voor je verder gaat op je levensweg, en bekijk ook wat jouw eigen rol is in de problemen die er momenteel nog zijn. Hoe is het zover gekomen en hoe kun jehet oplossen?

Doen:

 • Neem tijd voor jezelf
 • Zeg ‘nee’ wanneer je ergens geen zin in hebt
 • Wees discreet
 • Laat je niet opjagen
 • Mediteer
 • Verkrijg zelfkennis
 • Studeer en/of vraag raad aan een mentor
 • Verdiep je in spiritualiteit

 

 

Tarot dagkaart 10. De dag van het Rad van Fortuin

Symboliek:

Het Rad laat ons zien dat het leven soms hetzelfde werkt als het Rad van Fortuin. Het leven is soms een risico durven nemen, en soms erop hopen dat het Rad (het ‘Lot’) op een goed moment stopt met draaien, zodat je geluk hebt. Wat heel belangrijk is, is juist niet af te wachten wat het Lot ons brengt, maar het lot zelf te bepalen!

Houd het heft in handen. Wacht niet af waar het Rad stopt met draaien, maar durf er zelf op een juist moment vanaf te springen om jouw eigen geluk te bepalen en hiermee uw eigen Lot een handje te helpen, voordat je jaar in jaar uit met het Rad in hetzelfde kringetje meedraait!

Sleutelwoorden:

Ontwikkelend, verbeterend, veranderend, vernieuwend, gelukkig, creatief, soms instabiel.

Mogelijke gebeurtenissen vandaag:

Vandaag is het heel belangrijk voor je dat je uit het kringetje durft te stappen waarin je al zolang rondloopt. Ben je niet helemaal tevreden over de huidige gang van zaken, maar heb je het geaccepteerd? Vraag je je dan nog eens af waarom. Waarom zou je je ergens bij neerleggen als je je er niet echt goed bij voelt? Als het je niet gelukkig maakt? Vandaag is een goed moment om op het juiste moment van het ronddraaiende Rad af te springen en een nieuwe weg in te slaan! Je kunt ook een spontane, plotselinge verandering verwachten, die misschien in eerste instantie een kleine achteruitgang met zich mee lijkt te brengen, maar uiteindelijk toch voordelig lijkt te zijn omdat het je een nieuwe kans biedt. Je boekt succes indien je jouw kansen durft te grijpen en al helemaal als je deze zelf durft te creëren!

Jij:

Op persoonlijk vlak dien je  vandaag meer eigenschappen van het Rad van Fortuin aan te nemen, je meer als het Rad te gedragen en te doen zoals het Rad doet. Laat succes niet afhangen van toeval, maar werk er zelf naartoe! Soms kun je steeds in hetzelfde kringetje rond blijven draaien en toch telkens weer dezelfde fouten maken. Leer hiervan, neem zo nu en dan een risico en bepaal jouw eígen lot! Wacht niet af, denk niet: het is nu eenmaal zo. Berust niet in het Lot, maar bepaal het lot zelf, want het kan! En zeker vandaag. Word wakker en onderneem zelf eens actie!

Struikelblokken:

Heb je je les geleerd? Blijf dan evengoed alert. Denk niet, als je een risico hebt durven nemen, dat het nu wel goed moet (blijven) gaan, maar blijf waakzaam, omdat zich zomaar spontaan uit het niets een nieuwe kans voor kan doen. Het Rad is immers de kaart van grote (positieve!) veranderingen, zelfs als deze in eerste instantie wat verwarring veroorzaken. Achteraf zal blijken dat het Lot je vooral goed gezind is als je het zo nu en dan zelf ook een handje helpt en er goed op inspeelt. Sla ook niet zomaar een aanbod af; je zou wel eens een prachtige kans kunnen laten liggen!

Welzijn:

Veel drinken is altijd goed voor je welzijn. Voor je hersenen, je nieren, je huid, etc. Mogelijk dien je vooral vandaag erop te letten dat je voldoende (water/thee) blijft drinken. Je lever heeft vele taken te verrichten en je maakt het makkelijker wanneer je je vochtgehalte op peil houdt en geen onnodige suikers, alcohol, kleurstoffen of andere belastende middelen tot je neemt. Op die manier hoeft je lever niet eerst de ‘rommel’ uit je systeem te filteren, maar kan het direct aan de slag met het zuiveren van je bloed.

Carrière:

Je bevindt je mogelijk in een vicieuze cirkel en blijft op de een of andere manier telkens in dezelfde positie hangen. Doorbreek je oude patroon, doorbreek de sleur en probeer eens nieuwe ideeën uit! Volg desnoods een cursus die je vooruit zou kunnen brengen, vraag een gesprek aan met je leidinggevende of bespreek bepaalde dingen met je collega’s. Kijk desnoods uit naar een andere baan als je het op je werk niet meer naar je zin hebt. Het Rad van Fortuin staat meestal voor het accepteren van de dingen ‘omdat ze nu eenmaal zo zijn’ en het idee dat de situatie niet veranderd kan worden. Maar niets is minder waar. Het Lot bepaalt niet hoe je jouw leven indeelt, dat doe je zelf! Werk je (momenteel) niet, probeert dan de bovenstaande adviezen toe te passen in je dagelijks leven en in de omgang met anderen.

Financiën:

Vandaag is geen verkeerd moment om een bezoekje aan de bank te brengen en je te laten adviseren met betrekking tot spaarregelingen of het openen van een nieuwe bank/girorekening. Heb je een goed idee? Informeer op subtiele wijze rond (zonder direct aan iedereen te vertellen wat je plan is in verband met mogelijke diefstal van je creatieve eigendom) of jouw idee al bestaat.

Vriendschappen/liefde:

Maak van je hart geen moordkuil! Het komt zo vaak voor dat vrienden of geliefden elkaar niet durven vertellen wat hen niet bevalt aan de ander. De irritaties lopen steeds meer op, tot uiteindelijk de bom barst. Tijdens een onbenullig meningsverschil wordt dan in één keer de hele berg ellende naar buiten gegooid en volgt het ene verwijt het andere op. Zodra iets je niet bevalt aan de ander, breng het dan op een rustige manier ter sprake. (En vooral niet tijdens een meningsverschil of ruzie!) Er samen in alle rust over praten is beter dan je frustraties over de desbetreffende persoon bij derden neer te leggen, want daarmee los je het probleem niet op. Mocht dit eerlijke gesprek het einde van de vriendschap of relatie betekenen, bedenk je dan dat dit misschien wel beter is dan nog zo tig jaar doorgaan met daarbij alle ergernissen en irritaties die niet uitgesproken kunnen worden… Wat wel héél belangrijk is: kijk ook naar jouw eigen gedrag en manier van denken! Durf eerlijk tegen en over jezelf te zijn en durf ook jouw eigen fouten toe te geven tijdens je gesprek met de ander.

Eye-opener van de dag: Het heft in eigen hand nemen en een heel andere weg in slaan is iets anders dan afwachten wat er op je pad komt en dan alsnog actie ondernemen.

Spreuk van de dag: bekijk eens of bepaalde gebeurtenissen in je leven  werkelijk negatief zijn of dat jij deze zelf als negatief ervaart. Of… hier zelf een negatieve wending aan geeft.

Onthouden:

 • Kom je beloftes na en beloof niet meer dan je kunt waarmaken.
 • Durf zelf de sleur te doorbreken.
 • Leer van je fouten, stop met het rondlopen ‘in een kringetje’. Op deze manier kom je nooit vooruit.

Doen:

 • Durf zelf nieuwe deuren te openen
 • Sta open voor veranderingen
 • Durf het heft in handen te nemen
 • Sla een andere weg in
 • Wacht niet af, maar onderneem zelf actie

Opmerking:

Bij dagkaart 10: het Rad van Fortuin, hoort ook kaart 1: de Magiër.

Lees de omschrijving van kaart 1, de Magiër, ook op je gemak door, omdat deze kaart je laat zien hoe je jouw leven zelf een andere wending zou kunnen geven vandaag.

 

 

Tarot dagkaart 11. De dag van de Gerechtigheid

Symboliek:

De Gerechtigheid zit hier na te denken en houdt hierbij haar weegschaal met de linkerhand vast om alles tegen elkaar af te wegen. Links is de kant van het gevoel, de intuïtie. Dus het afwegen van alle voors en tegens doet zij op gevoel. Met de rechterhand, de kant van het verstand, de ratio, houdt zij haar zwaard omhoog waarmee ze oordeelt. Deze kaart laat ons zien dat alles heel goed overdacht dient te worden. En wat zeer belangrijk is, is dat je hierbij ook heel eerlijk naar jezelf dient te zijn! En dat je ook jouw eigen gedrag en gedachten moet durven beoordelen enn de verantwoording dient te nemen voor je eigen gedrag. En voor je eigen daden.

Wat ging er mis, en wat was jouw eigen aandeel hierin? Wat wil je wel, maar vooral ook: wat wil je niet? Wat zegt jouw gevoel en wat zegt jouw verstand? Komen beide kanten met elkaar overeen? Eerlijk zijn tegen jezelf is niet altijd gemakkelijk, maar soms wel noodzakelijk om je leven, maar ook jouw eigen gedrag en gedachtegang op tijd een andere wending te (kunnen) geven. Luister hierbij niet enkel naar je gevoel, maar zeker ook naar je verstand!

Sleutelwoorden:

Verantwoordelijk, besluitvaardig, integer, rationeel, evenwichtig, oordelend.

Mogelijke gebeurtenissen vandaag:

Vandaag is het een goede dag om voorbereidingen te treffen om vaste verbintenissen aan te gaan. Het is een goed moment om een contract te ondertekenen, een evenwichtige situatie te creëren en onrecht te bestrijden. Ben je in een rechtszaak verwikkeld, dan zal de uiteindelijke uitspraak in jouw voordeel zijn mits je in je werkelijk recht staat natuurlijk. Recht zal zegevieren. Er kan een overwinning behaald worden indien je de juiste hulp krijgt. Gedraag je je zelf ook volgens de wet en doe vandaag niets waarvan je weet dat dit eigenlijk niet juist is. De wet is soms te omzeilen, maar rechtvaardigheid zal uiteindelijk zegevieren en zeker vandaag. Iedereen krijgt wat hem of haar toekomt! Bedenk dat alles wat je doet, goed of fout, je later weer op je eigen pad tegenkomt.

Jij:

Op persoonlijk vlak dien je vandaag meer eigenschappen van de Gerechtigheid aan te nemen, je meer als de Gerechtigheid te gedragen en te doen zoals zij doet….

Probeer jezelf niet telkens af te vragen als zich een vervelende gebeurtenis voordoet: ‘Waarom overkomt mij dit’ Iedereen krijgt de lessen voorgeschoteld die hij nodig heeft om te leren en iedere gebeurtenis vindt plaats met een reden. Probeer uit iedere minder leuke of zelfs nare gebeurtenis een les te trekken of deze om te zetten in een positieve ervaring. Waarom is dit gebeurd? Wat was jouw eigen aandeel hierin? Welke les kun je hiervan leren? Vandaag is een goede dag om hier eens uitgebreid bij stil te staan.

Struikelblokken:

Probeer iedereen op een rechtvaardige manier te beoordelen en ga niet slechts af op wat je ziet. Blijf te allen tijde de verantwoordelijkheid dragen voor wat je doet of in het verleden hebt gedaan. De dingen die zijn misgegaan kun je niet simpelweg afschuiven op iemand anders, want je bent er zelf toch ook bij geweest. De waarheid komt altijd boven tafel, dus je kunt beter leren inzien dat je zelf ook zelf bepaalde zaken verkeerd hebt aangepakt of hebt laten gebeuren. En leren dit in de toekomst anders te doen. Leer van je fouten. Die maakt iedereen, dat is niet erg. Wat wel erg is, is de verantwoordelijkheid afschuiven en de volgende keer precies dezelfde fout maken, want op deze manier zul je geen stap verder komen. Vooral vandaag is dit iets waar je goed op dient te letten en mee om leert gaan.

Welzijn:

Indien je gevoelig bent voor reumatische aandoeningen of gewrichtspijn door andere oorzaken kan dit een dag zijn waarop je hier last van ondervindt. Blijf voldoende water/thee drinken zodat je lichaam alle afvalstoffen optimaal kan afvoeren. Let goed op je houding om stijfheid en (rug) pijn te voorkomen. Blijf in beweging.

Carrière:

Blijf eerlijk en oprecht. Dit is de enige manier waarop je verder kunt komen. Wie liegt en/of bedriegt, zal hier vroeg of laat altijd op afgerekend worden! Voer je taken uit zoals men het van jou verwacht en indien er onverhoopt toch iets verkeerd mocht gaan, kom er dan eerlijk voor uit en neem altijd de verantwoordelijkheid voor hetgeen je wel of niet gedaan heeft, waardoor een fout is opgetreden. Vergissen is menselijk, en jouw eerlijkheid zal worden gewaardeerd. Werk je (momenteel) niet, probeer dan de bovenstaande adviezen toe te passen in je dagelijks leven en in de omgang met anderen.

Financiën:

Mogelijk kun je rekenen op uitbetaling van bepaalde vergoedingen waar je recht op hebt. Denk hierbij aan mogelijke belastingteruggave, toeslagen, smartengeld, schadevergoeding, alimentatie, erfenis of andere financiële tegoeden die wettelijk zijn vastgesteld. Waarschijnlijk doe je er vandaag verstandig aan om bepaalde financiële regelingen op papier vast te laten leggen. Wanneer deze kaart verschijnt krijg je binnenkort mogelijk te maken met de wet of het gerecht en ben je nergens zonder schriftelijke bewijzen.

Vriendschappen/liefde:

Wie goed doet, goed ontmoet. What goes around comes around, en het is waar. Gedraag je binnen vriendschappen en relaties zoals je zou willen dat de ander zich naar jou toe gedraagt. Practice what you preach is ook een mooie stelling. Wees eerlijk, evenwichtig en zorg ervoor dat geven en nemen met elkaar in balans zijn. Over het algemeen betekent de Gerechtigheid als dagkaart dat er harmonie en evenwicht te verwachten valt, maar in de letterlijke zin kan zij ook slaan op een rechtszaak, maar dan wel (meestal) een die in jouw voordeel zal uitvallen. Mits je eerlijk bent.

Eye-opener van de dag: Eerlijk zijn ten opzichte van jezelf en verantwoording nemen voor je daden is iets anders dan weten wat er fout is gegaan en je desondanks blijven afvragen waar je dit toch allemaal aan hebt verdiend.

Spreuk van de dag: Je kunt altijd doen en laten wat je zelf wilt. Zolang je maar bereid bent de consequenties te aanvaarden.

Onthouden:

 • Breng balans in je leven. Zorg ervoor dat de dingen die momenteel uit balans zijn (relatie: geven/nemen, emoties, gevoelens, etc.) weer in balans komen. Je bezit de kwaliteiten om hier zelf mee aan de slag te gaan en evenwicht te creëren in je leven.
 • Denk goed na voor je een beslissing neemt. Kijk naar de weegschaal van de Gerechtigheid en gebruik deze om alles tegen elkaar af te wegen! Wat wil je wel en wat wil je beslist niét (meer)?!
 • Leer accepteren dat alles wat op je pad komt nodig is om een bepaalde les te leren. Hoe onrechtvaardig het je ook lijkt, leer de lessen te herkennen en leer hiervan, zodat je deze les niet op een ander moment wéér krijgt voorgeschoteld.

Doen:

 • Neem verantwoordelijkheid voor je eigen daden
 • Wees rationeel zonder je gevoel uit te schakelen; balans!
 • Wees objectief
 • Maak de balans op voor jezelf
 • Wees te allen tijde eerlijk naar jezelf en naar anderen toe
 • Wees rechtvaardig
 • Ken de wet van oorzaak en gevolg

Opmerking:

Bij dagkaart 11: de Gerechtigheid, hoort ook dagkaart 2: de Hogepriesteres. Lees de omschrijving van dagkaart 2, de Hogepriesteres, ook op je gemak door, omdat deze kaart je laat zien hoe je kunt leren eerlijk ten opzichte van jezelf te zijn en de juiste beslissingen kunt nemen vandaag.

 

 

Tarot dagkaart 12. De dag van de Gehangene

Symboliek:

We zien de Gehangene op zijn kop hangen, vastgebonden aan een boom. Hij lijkt erin te berusten en geduldig te wachten tot er iemand langskomt om hem te bevrijden. De tijd die hij spendeert met wachten, kan hij beter gebruiken om alles rustig te overdenken en nieuwe plannen te maken dan geforceerd proberen los te komen. Dit zal niet lukken, maar juist averechts werken, en in plaats van dat hij loskomt, zal hij alleen maar verder in de knoop komen te zitten. Offer wat tijd op om tot een beter inzicht te kunnen komen. Dat is de boodschap die de Gehangene ons geeft. Berust, denk na en offer iets van jezelf op om uiteindelijk verder te kunnen komen.

Sleutelwoorden:

Uitstellend, geduldig, opofferend, veranderlijk, besluiteloos, dromerig, plannend, stagnerend, lijdend, soms vol zelfmedelijden.

Mogelijke gebeurtenissen vandaag:

Vandaag zul je iets van jezelf moeten opofferen om uiteindelijk verder te kunnen gaan. Het zal je meer (innerlijke) rust brengen en je leven een geheel nieuwe wending geven. Een verandering in jouw denkwijze of het aannemen van een nieuwe levensstijl zal je op den duur meer inzicht en voorspoed brengen. Waarschijnlijk zul je vandaag een obstakel op je pad tegenkomen waardoor je uitstel of zelfs een tijdelijke stilstand kunt verwachten, maar neem gerust de tijd en wacht af. Het juiste moment zal zich vanzelf aandienen en het geforceerd zoeken naar manieren om alsnog eerder jouw plannen te verwezenlijken zullen zeker vandaag alleen maar op niets uitlopen. Het is alleen maar zonde van je energie. Uitstel hoeft zeker niet altijd afstel te betekenen, alleen vandaag is het beter even geduld te hebben. Alles komt in orde, het kan alleen even gaan duren. Jouw verwachtingen en manier van denken worden aan een ommekeer blootgesteld, en misschien is dat wel eens goed? Misschien leer je  hierdoor anders te denken en leer je op een andere manier te handelen, wat wel eens een gunstig effect zou kunnen hebben. Misschien maakt het uitstel je wat onzeker, maar het beste dat je nu kunt doen is de vertraging te aanvaarden. Er is toch niets dat je er momenteel aan kunt veranderen, dus richt je gewoon even op iets anders.

Jij:

Op persoonlijk vlak dien je vandaag meer eigenschappen van de Gehangene aan te nemen, je meer als de Gehangene te gedragen en te doen zoals hij doet. Leer jouw krachten te sparen en geduld te hebben. Kijk naar de Gehangene op de kaart. Hij hangt ondersteboven, maar doet geen enkele moeite om los te komen. Hij blijft kalm, omdat hij weet dat wanneer hij zich in allerlei bochten zou gaan wringen om proberen los te komen, het waarschijnlijk niets uithaalt en hij alleen maar moe zal worden. Hij maakt gebruik van deze tijdelijke stilstand om goed na te denken. Ondertussen wacht hij op een voorbijganger die hem los kan maken. Onderneem vandaag geen enkele actie om de situatie te verbeteren, want dit zou alleen maar averechts kunnen werken. Probeer de problemen van een andere kant te bekijken en wacht af tot zich vanzelf een goede kans voordoet of dat er hulp wordt geboden. Vermoei jezelf niet onnodig, maar blijf rustig en denk na.

Struikelblokken:

Probeer tijdens het wachten niet te gaan zitten mokken, want negatieve gedachten (energie) trekken ook weer negatieve gebeurtenissen aan. Wanneer je echter positief blijft denken, trekt dit juist positieve energie aan! Geduld is een schone zaak, zeker wanneer je hoop kunt blijven houden op een goede afloop. Letterlijk je hoofd laten hangen zal je niet helpen. Als je dan toch al op je kop hangt, kun je beter proberen de dingen eens van deze kant te bekijken. Wie weet welke goede en nieuwe inzichten dit nog teweeg kan brengen?

Welzijn:

Mogelijk voel je je lusteloos en/of gedeprimeerd. Blijf ook proberen de positieve dingen te zien, anders kunnen je depressieve gevoelens ook werkelijke lichamelijke uitputting veroorzaken.

Carrière:

Vandaag kun je op werkgebied behoorlijk wat vertraging verwachten. Bepaalde plannen kunnen (nog) niet gerealiseerd worden, een promotie blijft uit, je vindt geen (nieuw?) werk, etc. Het vervelende is dat je hier niets aan kunt veranderen, behalve de stilstand te accepteren en rustig af te wachten tot het tij keert en ondertussen te leren anders te denken. Leer accepteren dat stilstand en tegenwerking soms de enige manieren zijn om meer inzicht te verkrijgen en in te zien dat sommige dingen gewoon anders moeten; zeker ook op het werk! Misschien heb je zelf wel iets verkeerd gedaan al die tijd, of iets niet goed aangepakt en wordt dit je nu pas duidelijk? Je zult zien dat – wanneer je accepteert dat het gewoon nu niet het moment is om je plannen uit te voeren, en je de tijd die je moet wachten nuttig gebruikt om anders tegen de dingen aan te leren kijken – het goede moment zich vanzelf zal aandienen. Werk je (momenteel) niet, probeert dan de bovenstaande adviezen toe te passen in je dagelijks leven en in de omgang met anderen.

Financiën:

Gulheid is een mooi iets, maar waak vooral vandaag ervoor dat je jezelf niet te kort doet en dat anderen geen misbruik maken van je goedheid of van je willen profiteren. Indien je vandaag een bepaalde overeenkomst dient aan te gaan  is het nu niet het goede moment je handtekening onder iets te zetten. Kun je er toch niet onderuit, zorg dan dat je alles eerst heel goed leest, vooral de kleine lettertjes en verborgen ‘addertjes’ in de tekst. Ook voor mondelinge overeenkomsten is het nu geen geschikt moment. Wees voorzichtig met wie je in vertrouwen neemt. Loslippigheid kan nu zeker in je nadeel werken.

Vriendschappen/liefde:

Net als de Gehangene zelf, lijk je vandaag behoorlijk vast te zitten. Misschien ben je in een relatie verwikkeld waarvan je vindt dat deze compleet is vastgelopen. Of verlang je juist ontzettend naar een partner en doe je er alles aan om er een te vinden, waarbij al je pogingen op niets uitlopen. Ook hier geeft de Gehangene het advies om niet geforceerd te werk te gaan om de situatie te verbeteren, maar te accepteren dat het even niet anders is, en te leren inzien wat je misschien zelf niet helemaal goed aanpakt binnen de relatie. Of bij het vinden van een nieuwe partner. Heb je zelf misschien onhebbelijke gewoonten, waardoor jouw partner meer afstand neemt of heb je zelf bepaalde irritante eigenschappen van jouw partner over het hoofd gezien toen je verliefd werd op hem/haar en zijn de dingen die je in het begin juist zo charmant vond nu een bron van ergernis geworden? En waarom? Zit je misschien zelf te vaak achter de computer en gaat je partner te vaak op stap zonder jou, zodat jullie uit elkaar aan het groeien zijn? Wil je te graag een partner, waardoor je je misschien te claimerig opstelt? Of teveel over jezelf praat met de bedoeling jezelf te promoten, maar juist hiermee bereikt dat de ander denkt dat je geen interesse in hem/haar hebt? Gooi je direct je hele levensverhaal op tafel tijdens de eerste ontmoeting waardoor je anderen juist afschrikt? Klaag je misschien veel over pijntjes, ziekjes en zeertjes en wekt dit wellicht irritatie op? Iedereen heeft zo zijn goede en minder goede kanten die bepaalde reacties bij anderen teweeg kunnen brengen. Geduld hebben en je tijd goed besteden met nadenken en leren kan soms simpele, maar zeer goede oplossingen bieden!

Eye-opener van de dag: geduldig wachten en de dingen van een andere kant bekijken is iets anders dan je hoofd laten hangen en jezelf als slachtoffer (blijven) zien.

Spreuk van de dag: Realiseer je dat jouw kijk op de wereld om je heen slechts gebaseerd is op jouw eigen waarheid.

Onthouden:

 • Waai niet met alle winden mee om aan alle verwachtingen te voldoen, je doet zichzelf hiermee te kort.
 • Leer geduldig te zijn en benut een tijdelijke stilstand of een tijdelijk uitstel om na te denken hoe het ook anders kan in plaats van krampachtig direct naar oplossingen te zoeken.
 • Trek niet altijd alles naar je toe, maar neem ook eens rust.

Doen:

 • Durf van gedachten te veranderen
 • Gebruik wachttijd om rustig na te denken
 • Heb geduld
 • Probeer niet krampachtig oplossingen te bedenken
 • Bekijk de dingen eens vanuit een ander perspectief
 • Durf los te laten, zodat je weer voort kunt gaan
 • Blijf niet hangen in uitzichtloze situaties
 • Schrap het woord ‘zelfmedelijden’ uit je woordenboek

Opmerking:

Bij dagkaart 12: de Gehangene, hoort ook kaart 3: de Keizerin. Lees de omschrijving van dagkaart 3, de Keizerin, ook op je gemak door, omdat deze kaart je laat zien hoe je kunt leren geduld te hebben en te wachten op het juiste moment tot je de vruchten van jouw voorgaande inspanningen kunt plukken. Misschien niet vandaag, maar toch zeker binnenkort als je deze rustpauze nuttig besteed.

 

 

Tarot dagkaart 13. De dag van de Dood

Symboliek:

We zien hier de Dood met zijn cape en zijn zeis om alles af te kappen. Voor velen een angstaanjagende aanblik. Toch is hier slechts sprake van een symbolische kaart en niet van een kaart die de werkelijke dood aankondigt. Symbolisch betekent deze kaart dan ook: sluit het verleden af en sta open voor een nieuw begin. Want de Dood betekent niet alleen ‘dood’, hij betekent ook: ‘geboorte’. Wanneer er iets sterft, wordt er ook iets nieuws geboren. Wanneer er iets verdwijnt, komt er iets anders voor in de plaats. Wanneer een deur wordt gesloten, wordt een andere geopend. Het nadeel bij deze kaart de Dood is dat men nog niet weet wat het nieuwe zal zijn, en men zich daarom aan het oude vertrouwde vastklampt, zelfs al weet men zelf ook wel dat dit oude ook zijn beste tijd heeft gehad…

Sleutelwoorden:

Einde, veranderend, transformerend, bevrijdend, scheidend, openstaand voor nieuw begin.

Mogelijke gebeurtenissen vandaag:

Vandaag zul je een bepaald hoofdstuk, een zeker tijdperk, definitief moeten gaan afsluiten. Als je dit niet doet, geef je het nieuwe dat op jouw pad gaat komen geen ruimte om zich te manifesteren en kun je niet verder. Aarzel niet langer en durf een dikke streep te zetten onder het verleden en richt je op de toekomst. Leer te accepteren dat bepaalde dingen, maar ook mensen, veranderen en dat niets hetzelfde blijft. Een belangrijke gebeurtenis zal ervoor zorgen dat er een heel andere wending aan je leven wordt gegeven en niet zelden betekent dit ook dat er een einde komt aan problemen of aan een moeilijke periode. Vandaag dient zich mogelijk het juiste moment aan voor een grote schoonmaak: opruimen en met een schone lei beginnen!

Jij:

Op persoonlijk vlak dien je vandaag meer eigenschappen van de Dood aan te nemen, je meer als de Dood te gedragen en te doen zoals hij doet. Leer het oude loslaten! Klamp je niet vast aan iets dat allang uit je leven verdwenen had moeten zijn. Dit kan gaan om een relatie die allang is doodgebloed, een vriendschap met iemand met wie je niets meer gemeen hebt, een vervelende baan die je geen uitdaging of plezier meer biedt, etc. Houdt je niet vast aan dat wat je hebt, omdat je bang bent voor wat komen gaat als je het los laat. Maar op deze manier ontneem je jezelf iedere kans verder te komen op welk gebied dan ook. Durf los te laten en open te staan voor nieuwe dingen, nieuwe mensen en sluit het verleden af! Je doet jezelf werkelijk te kort als je je maar blijft vastklampen aan dingen die allang niet meer goed voor u en uw ontwikkeling zijn!

Struikelblokken:

Wanneer iets of iemand uit jouw leven dreigt te verdwijnen, verzet je je hier dan niet tegen, maar probeer het te accepteren en leg je bij de situatie neer. Wanneer er een deur dichtgaat, gaat er altijd weer een andere open. Er komt dus zeker weer iets nieuws voor in de plaats. Maar als je je met hand en tand blijft verzetten tegen het afscheid, zul je het nieuwe belemmeren om op jouw pad te komen. Het afscheid zal hoe dan ook moeten plaatsvinden, en als het niet goedschiks kan, is de kans groot dat het kwaadschiks zal gebeuren, waardoor je er waarschijnlijk nog meer verdriet van zult hebben dan wanneer je er vrijwillig afscheid van had genomen.

Welzijn:

Op fysiek vlak is het mogelijk dat een bepaald probleem, ongemak ten einde loopt, juist omdat deze kaart  in verband staat met bevrijding en vernieuwing.

Carrière:

De kans is groot dat het werk er voor je op zit, dat het tijd is om op zoek te gaan naar iets anders. Ook hier geldt: accepteer het. Het is niet de bedoeling dat je je halsoverkop in iets nieuws gaat storten, maar met beleid te werk gaat. Het afscheid is momenteel belangrijker dan het vinden van iets nieuws. Dit moet goed gebeuren, zodat je later niet met twijfels of vragen blijft zitten. Pas als het afscheid netjes is afgerond en je hier ook vrede mee hebt, kun je openstaan voor nieuwe mogelijkheden. Ook is het mogelijk dat het slechts een overgangsperiode betreft, dat je klaar bent met het uitvoeren van bepaald werk en dat er nieuwe taken op je liggen te wachten binnen hetzelfde bedrijf. Maar wat het ook is, je bent klaar voor iets nieuws. En ook al bevalt het idee van afscheid nemen je momenteel helemaal niet, probeer er toch voor open te staan. Een afscheid betekent namelijk lang niet altijd dat je erop achteruit zult gaan. Soms komt er zelfs iets beters voor in de plaats! Werk je (momenteel) niet, probeer dan de bovenstaande adviezen toe te passen in je dagelijks leven en in de omgang met anderen.

Financiën:

Mogelijk dien je vandaag goed uit te kijken. Een groot of belangrijk verlies ligt op de loer. Dit verlies kan zowel betrekking hebben op je werk, geld of bezit. Waak voor diefstal of ondoordachte uitgaven. Op het gebied van overeenkomsten loopt een bepaald project of bepaalde werkzaamheden ten einde. Toch staat deze kaart ook altijd voor iets nieuws dat op handen is. Dus mogelijk is het tijd voor het afscheid van het oude waardoor je open kunt staan voor het nieuwe. Geen paniek, soms kan een afscheid uiteindelijk in je voordeel werken. En al is de onzekere periode die eraan vooraf gaat niet leuk; het komt goed. De Dood luidt namelijk soms ook het einde van financiële problemen in.

Vriendschappen/liefde:

De kans is groot dat een vriendschap of relatie op zijn eind loopt en je vandaag definitief afscheid van elkaar zult moeten nemen. Blijkbaar is deze vriendschap of relatie niet bedoeld om langer voort te duren en is het hoog tijd om nieuwe mensen te ontmoeten. Leg je hierbij neer en accepteer het afscheid en het eventueel bijbehorende verdriet. Het hoort erbij, maar als je het niet wilt accepteren en het afscheid (onnodig) blijft uitstellen, zal het verdriet alleen maar groter worden. Het is beter om elkaar rustig los te laten zonder ruzie of verwijten over en weer. Dit zal het afscheid een stuk draaglijker maken dan wanneer een, toch ook leuke, periode wordt afgesloten met kwade blikken en harde woorden. Dit afscheid is onvermijdelijk, dus waarom zou je het willen uitstellen en jezelf hiermee nog langer kwellen?

Eye-opener van de dag: Het verleden afsluiten en open staan voor het nieuwe is iets anders dan fysiek afscheid nemen maar geestelijk nog iedere dag bij het verleden betrokken blijven en het nieuwe met het oude blijven vergelijken.

Spreuk van de dag: Niets is blijvend. Keer op keer dienen we afscheid te nemen van mensen, situaties en dromen terwijl we ons liever eraan vast zouden klampen.

Onthouden:

 • Wees niet bang voor nieuwe gebeurtenissen en nieuwe contacten; ook afscheid nemen en weer opnieuw beginnen bevordert je (geestelijke) groei!
 • Het hele leven bestaat uit eindpunten en beginpunten, het een kan niet zonder het ander. Afscheid nemen hoort er nu eenmaal bij. Leer dat begrijpen en accepteren.
 • Als je het nut inziet van afscheid nemen, zul je vanzelf merken dat het je mettertijd steeds minder moeilijk valt een bepaalde periode af te sluiten en open te staan voor het nieuwe.

Doen:

 • Durf het verleden af te sluiten!
 • Ontdoe je van zaken die niet meer nodig zijn
 • Sta open voor verandering en vernieuwing
 • Klamp je niet meer vast aan dingen die echt voorbij zijn
 • Verbreek vriendschappen en/of relaties wanneer ze echt niets meer toevoegen aan jouw bestaan

Opmerking:

Bij dagkaart 13: de Dood, hoort ook kaart 4: de Keizer. Lees de omschrijving van kaart 4, de Keizer, ook op je gemak door, omdat deze kaart je laat zien hoe je vandaag kunt leren (weer) controle te krijgen over de situatie en over jouw eigen leven.

 

 

Tarot dagkaart 14. De dag van de Gematigdheid

Symboliek:

De engel van de Gematigdheid staat met één voet op het land en met één voet in het water. Op die manier blijft zij in balans. Ze giet het water van de ene in de andere bokaal waaruit blijkt dat zij op de juiste manier in evenwicht is. De Gematigdheid laat zien dat het goed is om alles met mate te doen en dat ze hierdoor beter in balans komt. Met zichzelf, maar ook met haar omgeving.

Sleutelwoorden:

Beheerst, matigend, genezend, vredelievend, vergevingsgezind, evenwichtig, stabiel, in balans, rustig.

Mogelijke gebeurtenissen vandaag:

Vandaag is het heel belangrijk voor je dat je jouw energie goed verdeelt en niet te veel tegelijk doet, maar… ook niet stilzit. Probeer je tijd, energie en activiteiten, maar ook je inkomsten en uitgaven goed in balans te houden. Wanneer alles goed met elkaar in evenwicht is, zul je je prima in je vel voelen en geestelijk meer rust hebben. Je zult merken dat de dingen je  gemakkelijker zullen afgaan vandaag. Probeer jezelf meer te ontspannen en te genieten van de dingen die je doet. Het is belangrijk dat je vandaag eindelijk iets meer tot rust zult komen en je je lichamelijk beter zult voelen. Wat rustiger vaarwater is geen overbodige luxe.

Jij:

Op persoonlijk vlak dien je vandaag meer eigenschappen van de Gematigdheid aan te nemen, je meer als de Gematigdheid te gedragen en te doen zoals hij doet. Leer tevreden te zijn met alles wat je hebt, zowel op het gebied van gezondheid als op materieel vlak. Maar ook op het gebied van talenten en aanleg voor bijvoorbeeld muziek maken, schilderen en studeren. Staar jezelf niet blind op wat een ander allemaal lijkt te hebben, maar kijk naar wat jij zelf hebt en wees hier blij mee! Tel wat je hebt, niet wat je mist! Probeer een bepaalde rust te creëren in je leven door alles met mate te doen. Verspil geen kracht door tot diep in de nacht door te blijven werken of te studeren. Verspil geen energie door je op verschillende dingen tegelijk te richten, maar probeer je in één, hooguit twee zaken te specialiseren en richt hier al je aandacht op. Des te groter is uiteindelijk je kans van slagen.

Struikelblokken:

Het is goed om wat meer met jezelf in balans te komen, om alles met mate te doen en jezelf niet te buiten te gaan. Toch is het ook heel belangrijk om je juist wel zo nu en dan eens te laten gaan. Overal waar ‘te’ voor staat is niet goed, maar een keertje lekker plezier maken of eens flink te snoepen, gezellig te gaan stappen en jezelf eens te trakteren mag allemaal best! Zolang je er maar van geniet en je je niet constant zorgen maakt over het even niet in balans zijn. Morgen is er weer een dag, en zolang je er werkelijk van genieten kunt en je de volgende dag weer netjes ‘volgens het boekje’ leeft, is er niets aan de hand! Te voorzichtig leven is ook niets aan… Ook hier dien je de balans te vinden in je netjes aan de regels houden en het genieten van wat minder verantwoorde of geoorloofde zaken. Denk dus ook niet, als je een poosje goed alles in evenwicht hebt gehouden, dat je er al bent. Het is niet alleen belangrijk om u te blijven inzetten om rust en de juiste balans te vinden, maar het is bovenal belangrijk dit ook zo te houden. bekijk voor jezelf of het vandaag een dag is om jezelf bepaalde dingen te ontzeggen. Of juist niet.

Welzijn:

Je bent je bewust van het feit dat het tijd is om meer balans aan te brengen in je leven. Doe alles met mate en wees zuinig op je tijd en energie. Schrap hier en daar overbodige afspraken, zowel zakelijk als privé, uit je agenda en besteed wat meer aandacht aan  je eet en slaap patroon. Vind de juiste balans tussen werk, vrije tijd, bewegen, rust, slaap, eten en drinken.Je zult merken dat je een bepaald rustpunt zult vinden wanneer je alles wat meer met mate doet en een zeker evenwicht aanbrengt in je leven. Deze kaart is van oudsher een goede voorbode in verband met gezondheidsvragen.

Carrière:

Overhaast niets. Je kunt beter alles stukje bij beetje opbouwen en blijven groeien, dan in één keer hard van stapel lopen, alles geven en dan stilstaan. Het kost je op deze manier veel meer tijd, energie en kracht, en het uiteindelijke resultaat is hetzelfde, met als enige verschil dat je, als je hard van stapel loopt, over een paar maanden aan het eind van je Latijn bent. Terwijl je, als u rustiger aan begint, over een paar maanden nog kracht en energie genoeg hebt om lekker door te gaan en te blijven groeien. De Gematigdheid geeft aan dat je het op je werk prima naar je zin zult hebben vandaag, en niet in de laatste plaats omdat je jouw werk op je eigen manier en in je eigen tempo kunt doen. Dit betekent niet dat je lui of ongeïnteresseerd kunt zijn, maar wel dat je jezelf niet laat opjagen en zelf bepaalt wanneer het moment geschikt is om onder druk te presteren of om het just wat kalmer aan te doen. Wissel deze momenten op verantwoorde wijze met elkaar af en bepaal voor jezelf wat vandaag een goede manier van werken is voor jou. Probeer naast je werk ook niet te veel hooi op je vork te nemen. Een overvolle agenda is nergens voor nodig, zelfs niet als het gaat om bezoekjes aan vrienden, uitgaan, etc. Ook hier dien je de balans te vinden tussen werken en ontspannen. Geniet dan ook met volle teugen van je vrije tijd, des te beter kun je er weer tegen als de werkweek weer begint. Werk je (momenteel) niet, probeer dan de bovenstaande adviezen toe te passen in je dagelijks leven en in de omgang met anderen.

Financiën:

Mogelijk zijn je inkomsten en uitgaven goed met elkaar in balans. Blijf goed je uitgavenpatroon in de gaten houden en zo nu en dan wat geld weg te zetten voor later. Dan blijft alles goed in evenwicht. Indien je vandaag een bepaalde overeenkomst dient aan te gaan kun je rekenen op een goede samenwerking met anderen. Jullie vormen een goed team waarbij de één de ander goed aanvult.

Vriendschappen/liefde:

Ook in relaties en vriendschappen geldt: alles met mate. Je kunt je beter richten op het handjevol goede vrienden van wie je weet wat je aan ze hebt, dan veel tijd doorbrengen en energie besteden aan allerlei vage (nieuwe) kennissen. Bekijk voor jezelf wat je belangrijker vindt: aandacht geven aan de personen die je al zo lang kent en bij wie je je vertrouwd voelt, of afspraken maken met allerlei nieuwe mensen. Natuurlijk is het goed om nieuwe contacten te leggen en nieuwe vriendschappen aan te gaan, maar… wees hierbij selectief. Probeer ook hierin, juist vandaag, de juiste balans te vinden. Pas op dat je agenda vandaag niet overvol staat met allerlei afspraken zodat je amper tijd heeft voor jezelf of je partner. Wees vergevingsgezind wanneer iemand een ruzie wil bijleggen of een compromis wil sluiten. Want ook voor een verzoening is het vandaag een uitstekende dag.

Eye-opener van de dag: Rust nemen en met jezelf in balans komen is iets anders dan minder tijd besteden aan werk en andere (sociale) verplichtingen en ondertussen denken wat je allemaal had kunnen doen als je geen rust had genomen.

Spreuk van de dag: Leid je leven op een manier dat het voor jou goed voelt en niet op een manier die anderen van je verwachten.

Onthouden:

 • Leef zuinig en verspil niet nodeloos energie, kracht en geld, en neem voldoende rust!
 • Wees tevreden met alles wat je hebt. Tevredenheid en je niet blind staren op andermans bezittingen kunnen je zonder dat je je dit nu realiseert eerder succes en rijkdom brengen dan je ooit had verwacht. Tevredenheid zal altijd worden beloond; hebzucht en jaloezie niet!
 • De gematigdheid laat ons zien dat (zelf)genezing mogelijk is. Wanneer je luistert naar je lichaam, voldoende rust neemt, gezond eet en voldoende (water) drinkt, zul je merken dat je je zeer goed in je vel zult blijven voelen en je na ziekte snel geneest en weer aansterkt.

Doen:

 • Leer zelfbeheersing te hebben
 • Stelt jezelf tolerant op naar je omgeving
 • Schenk aandacht aan je gezondheid (beweging, voeding, rust)
 • Neem rust wanneer je hier behoefte aan hebt! (zowel fysiek als mentaal)
 • Wees matig met alles
 • Zorg dat lichaam en geest met elkaar in balans zijn

Opmerking:

Bij dagkaart 14: de Gematigdheid, hoort ook kaart 5: de Hogepriester. Lees de omschrijving van kaart 5, de Hogepriester, ook op je gemak door, omdat deze kaart je laat zien hoe je kunt leren een traditioneel leven te leiden, waarbij je de juiste balans zult vinden. Je kunt leren eventueel om hulp te vragen bij het vinden van het juiste evenwicht. Misschien kun je ook zelf anderen begeleiden bij het aanbrengen van meer balans in hun leven. En geeft jou zelf dit indirect ook weer een goed gevoel.

 

 

Tarot dagkaart 15. De dag van de Duivel

Symboliek:

De Duivel heeft ons in zijn greep… denken we! De ketens die om de nekken van de Duivelsdienaars hangen, zijn zo wijd dat ze deze op ieder gewenst moment over hun hoofd af zouden kunnen doen, maar we doen het niet. We kiezen er zelf voor in een bepaald levenspatroon te blijven hangen, we kiezen er zelf voor ons te laten domineren, we kiezen er zelf voor bepaalde gedachten vast te houden en we kiezen er zelf voor ons schuldig te blijven voelen. In principe kunnen we zo wegwandelen, de vrijheid tegemoet, maar… willen we dat wel? Of is het toch gemakkelijker de Duivel te blijven dienen en hem gewoon de schuld te geven van al het negatieve om ons heen dat we nota bene zelf in ons leven toelaten?

Sleutelwoorden:

Onzeker, materieel ingesteld, twijfelend, besluiteloos, beperkend, invloedrijk, negatief, controlerend, verslaafd, gevangen.

Mogelijke gebeurtenissen vandaag:

Vandaag bestaat het gevaar dat je met jezelf in onbalans komt, je het natuurlijke evenwicht verliest en je jezelf te buiten gaat aan alles wat eigenlijk niet goed is voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Het kan gaan om eten, drinken, werken, trainen, seks, drugs, etc. Alles waar ‘te’ voor staat is niet goed. Te veel met materiële zaken bezig zijn, te hard werken, te veel vasthouden aan gedachten die maken dat je je niet prettig voelt (zoals schuldgevoelens, jaloezie, angst of bezitsdrang). Ben je misschien geobsedeerd door iets of iemand, zodat je eigenlijk een slaaf bent van jouw eigen verlangens en dingen doet waarvan je weet dat die niet goed zijn, maar je het gewoonweg niet kunt laten? Bekijk wat op jou van toepassing is; vandaag is een perfect moment om je los te maken, jezelf te vergeven en jezelf te bevrijden! Misschien valt het allemaal wel mee, maar ga je met iemand (of meerdere personen?) om die een negatieve invloed op jou heeft. Misschien denk je dat je niet buiten hem/haar kunt, maar niets is minder waar. Neem vandaag jouw (slechte) gewoonten eens onder de loep en vraag jezelf af of je werkelijk niet zonder kunt, of dat je graag wilt geloven dat je niet zonder kunt? Hetzelfde geldt voor de mensen in je omgeving: is er iemand bij van wie je weet dat hij/zij een verkeerde invloed op jou heeft? Wil je hier eigenlijk van loskomen, maar weet je niet hoe? Bedenk je dan nog eens dat je niemand anders dan jezelf verantwoordelijk kunt stellen voor de keuzes die je zelf maakt.

Jij:

Op persoonlijk vlak dien je vandaag geen(!) eigenschappen van de dienders van de Duivel aan te nemen, u minder(!) dan de dienders van de Duivel te gedragen en niet(!) te doen zoals zij doen. Geef anderen niet de schuld van jouw eigen gedachten en gevoelens die jou afschrikken. Iedereen heeft goede en minder goede kanten, dat is menselijk. Durf te luisteren naar die stem binnen in je die zegt dat je best egoïstisch mag zijn, of verslaafd aan sigaretten, drank of andere genotsmiddelen, de stem die zegt dat  je best ongeduldig en onverdraagzaam mag zijn, want… zijn we dat niet allemaal?! De stem die zegt dat je iedere dag seks ‘moet’ hebben? Of dat je ‘moet’ computeren of ‘moet’ tv- kijken? Voel je je prima bij al deze ‘aardse geneugten’, zie je dit alles niet als een verslaving waar je last van ondervindt, en doe je hier niemand kwaad mee? Prima! Heb je hier echter wel zelf last van, doe er dan iets aan. Maar… wat zegt de stem over het feit dat je met bepaalde mensen omgaat die een slechte invloed op jou hebben en… dat je dit zelf toestaat? Wat zegt de stem over het feit dat je je door je partner laat domineren en commanderen, en je dit zelf toelaat? Of over het feit dat je je nog steeds schuldig voelt om die ene daad en je jezelf niet kunt vergeven? Gedraag je je zelf misschien op dominante wijze naar iemand op en heb je niet het idee hoezeer de ander hieronder lijdt?

Struikelblokken:

Waak ervoor dat – wanneer deze kaart misschien wat confronterend is voor je – je datgene wat op jou van toepassing is heel hard gaat ontkennen, waardoor je nog vaster in je oude denk- of leefpatroon blijft steken. Durf  in te zien dat er iets niet helemaal goed zit, dat je misschien ergens (terecht of onterecht) bang voor bent, jaloers op bent of verslaafd aan bent. Wees vooral eerlijk naar jezelf toe. De rest komt later wel. Wanneer je eerlijk naar jezelf durft te zijn, zul je stukje bij beetje ook de waarheid tegen anderen durven zeggen en misschien dat je jezelf durft los te maken van deze of gene, of zelfs een verslaving kunt overwinnen! De Duivel als dagkaart steekt je juist een hart onder de riem en laat je zien dat het je vandaag wél zou kunnen lukken om jezelf van het een of ander te bevrijden. Of in ieder geval de eerste stap kunt zetten. Mits je het zelf durft in te zien en bovenal eerlijk tegen jezelf blijft.

Welzijn:

Je bent je bewust van het feit dat iets of iemand controle over je heeft. Sta je dit zelf ook toe en zo ja waarom? Soms denken we dat we niet van iets of iemand af kunnen komen, terwijl dat niet zo is. Bekijk voor jezelf door wat of wie je je emotioneel gevangen, geïntimideerd of onderdrukt voelt en waar je denkt niet zonder te kunnen en vraag desnoods hulp om dit probleem op te lossen. Het is ook mogelijk dat je afhankelijk bent van bepaalde genotsmiddelen als koffie, nicotine, en soms in ergere gevallen bepaalde soorten drugs of alcohol. Ook kan deze kaart betrekking hebben op andere verslavingen als gokken, computeren, gamen, seks, eten of een bepaalde gedachtegang waardoor je dagelijks leven (negatief?) wordt beïnvloed. Of zelfs aan een persoon waarover je de controle niet wilt verliezen. Wat het ook is; vandaag is het moment om de eerste stap te zetten om hieraan te gaan werken.

Carrière:

Dit is niet de geschikte dag om mensen zomaar in vertrouwen te nemen. Oplichters, leugenaars en profiteurs liggen op de loer. Probeer niet te gretig op een bepaald aanbod in te gaan, maar onderzoek eerst of het wel waar is wat men beweert en of men de beloften die men maakt wel waar kan maken. Laat je niet beïnvloeden door lieden met gladde praatjes en mooie beloften. Een hebberige instelling zal je windeieren leggen, evenals egoïsme. Sta open voor mensen die het goed met je voorhebben en die jou willen waarschuwen voor degenen die jou misschien willen gebruiken of misbruik van je willen maken. De Duivel als dagkaart houdt een belangrijke waarschuwing in: houd je ogen goed open en pas op wie je in vertrouwen neemt. Werk je (momenteel) niet, probeert dan de bovenstaande adviezen toe te passen in je dagelijks leven en in de omgang met anderen.

Financiën:

Mogelijk ben je zeer gesteld op geld of misschien zelfs op de macht die vaak gepaard gaat met materiële rijkdom. Probeer vandaag te leren inzien dat er andere dingen veel belangrijker kunnen zijn. Indien je je niet kunt vinden in deze omschrijving slaat deze beschrijving mogelijk op iemand in jouw omgeving die je probeert te chanteren, om te kopen of op een andere (negatieve) manier controle wil houden op je financiële situatie waardoor je je gebonden en belemmerd voelt. Soms is er sprake van gokken, schulden en/of schuldhulpverlening wanneer deze kaart verschijnt. Hoe dan ook is deze kaart geen goede voorbode waar het financiën betreft. Indien je vandaag een bepaalde overeenkomst dient aan te gaan is de kans groot dat iemand je probeert te bedriegen door je voor te liegen en gouden bergen te beloven. Of ben jij degene die dit bij de ander probeert? Zo niet, houd dan je ogen goed open en laat je niet ompraten. Er is sprake van dubieuze zaken, bedrog of zelfs fraude.

Vriendschappen/liefde:

Vandaag zou je er verstandig aan doen eens je gedachten te laten gaan over jouw relatie en/of bepaalde vriendschappen. De Duivel laat zien dat er duidelijk iets niet in de haak is en dat er sprake is van iemand die iemand anders gebruikt, een vriendschap die ‘gekocht’ wordt, een vriendschap of relatie die lijdt onder jaloezie en/of bezitsdrang, iemand die tegen je liegt of een verkeerde invloed heeft op je. Misschien ben je bang dat – als je er iets van zegt – de desbetreffende persoon je in de steek laat, maar… wat dan nog? Kun je werkelijk niet zonder hem/haar? Geeft hij/zij jou iets dat je denkt nodig te hebben en neem je daarom zijn/haar gedrag ten opzichte van jou op de koop toe? Ben je afhankelijk van iemand of is iemand afhankelijk van jou? Blijf je bij iemand komen uit plichtsbesef en wil je hier eigenlijk van af? Waarom denk je dit niet te kunnen? De Duivel is nooit een goed teken; denk daar eens over na vandaag. Is het iemand uit jouw omgeving die jaloers en bezitterig is, of… ben jij het misschien zelf?

Eye-opener van de dag: Jezelf bevrijden van iets of iemand en het contact verbreken met degene die jou beperkingen oplegt is iets anders dan vluchten en de persoon in kwestie de rest van je leven angstvallig blijven ontwijken.

Spreuk van de dag: Accepteer dat ook jij lagere driften, behoeften, gedachten of verlangens hebt en projecteer deze niet op anderen.

Onthouden:

 • Denk over je huidige situatie na, van wat of wie ben je afhankelijk, of denk je afhankelijk te zijn? Hoe kom je ervan los? Vraag desgewenst om hulp van buitenaf: bijvoorbeeld een vriend of vriendin, een arts, therapeut of advocaat.
 • Laat je niet weerhouden door je angsten of onzekerheid en laat je niet behandelen als bezit of touwtjespop!
 • Maak je los van personen die menen controle over uw leven te kunnen houden en jou op een denigrerende en vernederende manier naar beneden halen. Sta niemand toe jou zo te behandelen. Wie geen respect heeft voor zichzelf krijgt het ook niet van anderen!

Doen:

 • Ontdoe jezelf van verplichtingen die geen goede invloed op je hebben
 • Bevrijd jezelf uit een lastige situatie, het kan!
 • Blijf te allen tijde zelfstandig en onafhankelijk
 • Stop met slechte gewoonten
 • Gebruik je gevoel voor humor
 • Wees niet materialistisch of afhankelijk van andere aardse geneugten (seks, genotsmiddelen, geld, etc.)
 • Wanhoop niet!
 • Voel je niet schuldig!

Opmerking:

Bij dagkaart 15, de Duivel, hoort ook kaart 6: de Geliefden. Lees de omschrijving van kaart 6, de Geliefden, ook op je gemak door, omdat deze kaart je laat zien hoe je kunt leren eerlijk tegenover jezelf te zijn en hoe je de juiste beslissingen kunt nemen vandaag, want dat je voor een belangrijke keuze staat is duidelijk.

 

 

Tarot dagkaart 16. De dag van de Toren

Symboliek:

De bliksem is in de Toren geslagen! Totaal onverwacht slaat het noodlot toe; de mensen vallen naar beneden, er is niets aan te doen, ze moeten het gewoon maar laten gebeuren en afwachten wat daarna komt. Maar… één geluk: alleen de top van de Toren staat in brand. De rest van de Toren staat nog steeds overeind; de fundering is nog intact. Dit betekent dat men nu stukje bij beetje opnieuw kan beginnen met het opbouwen van de Toren, en waarschijnlijk wordt deze nog mooier en steviger dan voorheen.

Sleutelwoorden:

Crisis, veranderend, transformerend, confronterend, strijdlustig, chaotisch, zorgwekkend, ergerlijk, vernietigend, revolutionair.

Mogelijke gebeurtenissen vandaag:

Vandaag kun je rekenen op een onverwachte gebeurtenis die alles op zijn kop zal zetten. Meestal is dit een gebeurtenis die eerst negatief lijkt, maar daarna geheel nieuwe inzichten bij je teweegbrengt, ervoor zorgt dat je bepaalde dingen/personen anders gaat zien en je de kans krijgt helemaal opnieuw te beginnen. In eerste instantie zul je misschien schrikken, boos worden of verdrietig, of alles tegelijk, maar achteraf zul je blij zijn dat het is gebeurd. Met de Toren als dagkaart, is het bijna altijd het geval dat de tegenslag die je te verwerken krijgt een reden heeft, een doel. Zie het als een bevrijding, een kans om opnieuw te beginnen. Als deze (onverwachte) gebeurtenis niet had plaatsgevonden, zou je het betreffende loslaat proces zeer waarschijnlijk op de lange baan hebben geschoven en het op de langere termijn waarschijnlijk veel moeilijker met het afscheid hebben gehad.

Jij:

Op persoonlijk vlak dien je vandaag meer eigenschappen van de bewoners van de Toren aan te nemen, je meer als de bewoners van de Toren te gedragen en te doen zoals zij doen. Leer op tijd in te zien wanneer een bepaalde periode ten einde is en wees het afscheid een stap voor! Wanneer je tegen beter weten in probeert te rekken wat eigenlijk al ‘klaar’ is, kan het zijn dat er plotseling iets gebeurt, er een grote tegenslag plaatsvindt of er een abrupt einde komt aan iets op een moment dat je het niet verwacht, om je te dwingen alsnog afscheid te nemen. Grote kans dat dit moment vandaag gaat plaatsvinden. Leer ook niet bij de pakken neer te gaan zitten wanneer er iets gebeurt wat je totaal niet had verwacht en wat je als zeer onprettig, misschien zelfs rampzalig ervaart. Grote kans dat je naderhand zelfs opgelucht bent en blij bent dat dit is gebeurd, anders was je nooit van een bepaalde persoon losgekomen of had je jezelf nooit durven bevrijden uit een vervelende relatie, vriendschap of een saaie baan. Een onverwachte gebeurtenis, naar of niet naar, vindt nooit zomaar plaats. Bedenk altijd: na regen komt zonneschijn, hier moet ik gewoon even doorheen voor het weer beter wordt. Met zo’n instelling kom je zelfs de grootste teleurstelling te boven.

Struikelblokken:

Wanneer er zich een onverwachte gebeurtenis voordoet, die jou duidelijk laat inzien dat het tijd is om ergens een dikke streep onder te zetten, afscheid te nemen en opnieuw te beginnen, kan het gebeuren dat je helemaal van slag bent en/of in paniek raakt. Je wilt immers geen afscheid nemen of ergens een punt achter zetten, waardoor je misschien tegen beter weten in zult blijven proberen om toch alles bij het oude te laten. Maar de Toren verschijnt niet voor niets op je pad. Datgene wat plotseling is opgehouden (een contract dat plotseling niet wordt verlengd, je partner die op een onverwacht moment de relatie wil verbreken, financieel verlies, etc.) past niet langer meer bij jou of jouw ontwikkeling op dit moment. Het is tijd om een nieuwe weg in te slaan, dus probeer niet in paniek te raken, maar het verlies, de breuk of het afscheid te accepteren en in te zien dat het eigenlijk wel beter is om er een punt achter te zetten. Begin dan met frisse moed weer opnieuw, en je zult er sterker uitkomen!

Welzijn:

Je bent je bewust van het feit dat een onverwachte gebeurtenis ervoor heeft gezorgd, of er binnenkort voor zal zorgen, dat je meer inzicht krijgt in een bepaalde situatie. Soms staat deze kaart voor een schrikreactie, die later zorgt voor een gevoel van opluchting. Wat de schrikreactie ook teweeg heeft gebracht, je kunt ervan uitgaan dat je er sterker uit zult komen. Ga absoluut niet bij de pakken neerzitten. Misschien ben je somber of zelfs echt depressief. Dit kan je gezondheid op negatieve wijze beïnvloeden. Probeer het probleem bij de wortel aan te pakken en bedenk dat er zeker nog voldoende is om voor door te gaan. Na iedere winter, hoe lang ook, volgt uiteindelijk altijd weer de lente….

Carrière:

Indien je vandaag plotseling te maken krijgt met een onverwachte, voor jou negatieve gebeurtenis, zoals de beëindiging van je contract, een reorganisatie of een andere situatie die ervoor zorgt dat je jouw huidige werkzaamheden niet meer kunt uitoefenen, of zelfs moet uitkijken naar een andere baan, raak dan niet in paniek. Als het nu niet was gebeurd, dan had het wel op een ander moment plaatsgevonden. Het zat er al langer aan te komen; alleen was je je er nog niet van bewust. Of durfde je zelf bepaalde stappen nog niet te zetten. Voor iedere onverwachte verandering geldt: accepteer het en probeer in te zien dat dit niet zomaar gebeurt. Iedere gebeurtenis heeft een reden. Probeer te begrijpen wat voor jou de reden is van deze onverwachte gebeurtenis. Misschien zie je het achteraf uiteindelijk zelfs als een bevrijding! Werk je (momenteel) niet, probeer dan de bovenstaande adviezen toe te passen in je dagelijks leven en in de omgang met anderen.

Financiën:

Mogelijk staat je een onaangename verrassing te wachten die gepaard gaat met verlies. Probeer je zo goed mogelijk in te dekken. Verder is het onafwendbaar en zul je één en ander over je heen moeten laten komen. Maak je niet al te veel zorgen. Vaak gaat de Toren hand in hand met een gevoel van opluchting en bevrijding. Ook al is het in het begin even schrikken, uiteindelijk word je er beter van mits je niet bij de pakken neer gaat zitten. Indien je vandaag een bepaalde overeenkomst dient aan te gaan, staat je mogelijk een financiële tegenslag te wachten. Als je dit kunt voorkomen door nergens je handtekening onder te zetten luidt het advies: op dit moment geen zaken doen of overeenkomsten sluiten.

Vriendschappen/liefde:

In vriendschappen en/of relaties betekent de Toren als dagkaart dat een onverwachte gebeurtenis ertoe kan leiden dat een vriendschap of relatie plotseling wordt beëindigd. Misschien zat de breuk er al langer aan te komen, maar escaleert het plotseling vanwege een kleinigheid, waardoor alle irritaties en frustraties uit het verleden er in één keer uit worden gegooid als een soort vulkaanuitbarsting die al een hele poos dreigde. Misschien kun je een blijvende breuk nog voorkomen door er samen rustig over te praten, waarbij je allebei de kans krijgt op een volwassen manier uw ongenoegens ten opzichte van elkaar uit te spreken. Of kun je op deze manier een vriendschap of een relatie op een normale manier beëindigen zonder al te veel ruzie en verwijten over en weer.

Eye-opener van de dag: Een onverwacht afscheid accepteren en inzien dat dit misschien nodig was om opnieuw te kunnen beginnen is iets anders dan je neerleggen bij een onverwachte gebeurtenis en er vervolgens niets mee doen.

Spreuk van de dag: Wat je beschouwde als veilig en vanzelfsprekend, blijkt niets meer te zijn dan een gevangenis die jouw verdere ontwikkelingen in de weg staat.

Onthouden:

 • Wees bereid alles wat ineengestort is met een positieve instelling weer op te bouwen.
 • Verlies nooit de moed; sommige nare gebeurtenissen zijn soms nodig om uiteindelijk verder te kunnen komen. Soms is een onverwachte breuk achteraf het beste dat je ooit kon overkomen, omdat je anders een heleboel goeds zou zijn misgelopen.
 • Accepteer ieder afscheid, ook al komt het op een totaal onverwacht moment en denk je er niet klaar voor te zijn. Laat het gebeuren en bedenk dat dit misschien toch het beste is voor jou, omdat je anders zelf nooit de moed had gehad om opnieuw te beginnen.

Doen:

 • Blijf niet bij de pakken neerzitten
 • Zie tegenslagen als leermomenten!
 • Durf oude situaties los te laten, anders kan er iets gebeuren waardoor je wel moet loslaten.
 • Kijk niet alleen naar dat wat verloren is, maar ook naar wat je nog hebt
 • Durf oude manieren van leven en denken los te laten

Opmerking:

Bij dagkaart 16: de Toren, hoort ook kaart 7: de Zegewagen. Lees de omschrijving van kaart 7, de Zegewagen, ook op je gemak door, omdat deze kaart je laat zien hoe je kunt leren een onverwachte tegenslag te boven te komen en hoe je opnieuw kunt beginnen, zodat je ervan leert, sterker wordt en alsnog jouw doel kunt bereiken.

 

 

Tarot dagkaart 17. De dag van de Ster

Symboliek:

De godin onder de Ster houdt twee kelken vast. De ene kelk vangt water op dat uit de rivier komt, de andere geeft het direct weer door aan de aarde waar het gras begint te groeien en de bloemen beginnen te bloeien. Het stroomt en stroomt, de bokalen raken nooit leeg. Wat ze ontvangt geeft ze direct weer door, en dat zouden wij ook moeten doen. Met liefde, met kennis, met goede ideeën, zorgzaamheid. Alle goede dingen die we ontvangen zouden we moeten doorgeven aan anderen. Alleen op deze manier zal de wereld om ons heen er stukje bij beetje beter uit komen te zien. Niet alleen voor de mensen om ons heen, maar vooral ook voor onszelf, want wie goed doet, goed ontmoet!

Sleutelwoorden:

Hoopvol, vol vertrouwen, optimistisch, open, tevreden, vernieuwend, inspirerend, gul, origineel, helder, positief.

Mogelijke gebeurtenissen vandaag:

De Ster is een prachtige kaart waar je eigenlijk niets van te duchten hebt vandaag. De Ster is een voorbode van voorspoed, kalmte, innerlijke rust, geluk en hoop. Na een moeilijkere periode wordt eindelijk alles beter en je krijgt vandaag zelfs de kans mogelijke plannen te gaan uitvoeren die een mooi begin kunnen zijn van goede ontwikkelingen in de toekomst. Wees optimistisch en ga aan de slag met nieuwe ideeën; dit is er een prima moment voor. De Ster is een bron van rust en kracht, zij geeft en hebt een positieve invloed op andere mensen. Jouw inspanningen zullen hierdoor ook worden beloond en je kunt zelfs hulp uit een onverwachte hoek verwachten. Wie goed doet, goed ontmoet, zegt de Ster: je zult ontvangen wat je geeft. Maar vandaag heeft de Ster zeer waarschijnlijk ook een goede invloed op gezondheid, liefde, nieuwe mogelijkheden en het verbreden van je eigen horizon!

Jij:

Op persoonlijk vlak dien je vandaag meer eigenschappen van de Ster aan te nemen, je meer als de Ster te gedragen en te doen zoals zij doet. Leer vooral vandaag om onbaatzuchtig in het leven te staan. Probeer in te zien dat geven vaak leuker is dan ontvangen. Wees niet berekenend wanneer je iets geeft en ga er ook niet direct van uit dat je de volgende keer wel weer iets terugkrijgt van de persoon aan wie je iets hebt gegeven. Het leven is geen ruilhandel; je zult leren dat – wanneer je iets weggeeft en hiervoor niet direct iets terugkrijgt van degene aan wie je iets gegeven heeft – je toch een goed gevoel kunt hebben! Want waarom geef je? Om er iets voor terug te krijgen of omdat het je een gevoel van voldoening geeft? In het laatste geval is het dan toch helemaal niet belangrijk of je wel of niet iets terugkrijgt. Onbaatzuchtigheid wordt altijd beloond en je zult merken dat, wanneer je gul en liefdevol in het leven staat, vroeg of laat al jouw dromen vanzelf waargemaakt zullen worden. Geloof in jezelf, en in je dromen.

Struikelblokken:

Vandaag ziet het er voor jou zeer goed uit en hierdoor zul je je ook prima voelen, zowel lichamelijk als geestelijk. Je bent in een opperbest humeur en daardoor sta je meer open voor andere mensen. Je bent behulpzaam, vrijgevig en laat anderen graag meedelen in jouw succes. Het enige gevaar dat hierin schuilt, is het feit dat er helaas ook mensen zijn met wie het iets minder goed gaat vandaag en deze personen kunnen proberen misbruik te maken van jouw goedheid. Probeer daarom goed in de gaten te houden wie je iets geeft, of deze persoon jouw gift werkelijk waard is, of dat men gewoon van je profiteert. Wees hulpvaardig, maar denk eraan dat jouw eigen energie ook niet uit een bodemloze put komt. Het is goed anderen te willen helpen bij het oplossen van hun problemen, of een luisterend oor te bieden, maar waak ervoor dat je hiermee jouw eigen energie verloren laat gaan. Je gaat vrolijk en uitgerust op bezoek bij iemand die verdrietig is of problemen heeft. Hij of zij is depressief en moe, maar wanneer je ‘s avonds weer naar huis gaat, voel jij je juist wat down en moe. Degene met wie je hebt zitten praten is daarentegen vrolijker en juist helemaal niet moe meer. Hij of zij had waarschijnlijk energie nodig en heeft dit bij jou weggehaald! Als je voelt dat je moe wordt terwijl je naar iemand luistert, die waarschijnlijk bezig is jouw energie bij je weg te trekken tijdens het gesprek, plaats dan in gedachten een grote glazen plaat tussen jouzelf en de persoon die tegenover je zit, of kruis je benen en sla je armen over elkaar. Zo sta je minder ‘open’ en bescherm je jezelf tegen wegvloeiende energie. Durf zeker vandaag ook gerust eens ‘nee’ te zeggen als iemand jou uitnodigt, waarvan je van tevoren al weet dat diegene waarschijnlijk de hele avond over zichzelf zal gaan praten en je hier even geen zin in hebt. Een keer ‘nee’ zeggen maakt jou nog geen slecht mens! Je mag best iets vaker aan jezelf denken. En zeker vandaag onder invloed van de Ster.

Welzijn:

Je bent je bewust van het feit dat hoop doet leven  en je plannen niet zullen slagen zonder positief te blijven denken en hoop te houden. Blijf geloven in je idealen en op een dag in de toekomst  zul je je dromen waar kunnen maken! Mogelijk voel je je goed vandaag en in geval je wat gezondheidsklachten had, treedt er zeer waarschijnlijk een verbetering op in de situatie en zal deze verbetering ook aanhouden.

Carrière:

Geloof in je dromen en neem geen genoegen met minder. Wanneer je werkelijk iets wilt, zul je dit ook kunnen bereiken, en vandaag is geen dag om compromissen te sluiten. Wees creatief, heb vertrouwen in jouw eigen kunnen en blijf je doel nastreven. Probeer jouw droom te verwezenlijken: de kans is groot dat het je lukken gaat of dat je vandaag in ikeder geval een goede eerste stap kunt zetten! Durf ook gerust een risico te nemen als je de kans krijgt te investeren in jouw ideaal. Vandaag kan er weinig misgaan, mits je maar in jezelf blijft geloven. Krijg je een baan aangeboden die goed betaalt, maar heb je desondanks het gevoel dat deze niet echt bij jou past? Durf dan ook gerust ‘nee’ te zeggen. Wat heb je aan een badan die goed betaalt maar waar je iedere dag met lood in je schoenen naartoe gaat? Geloof in je dromen; waar een wil is, is een weg, zeker met de Ster als dagkaart! Werk je (momenteel) niet, probeer dan de bovenstaande adviezen toe te passen in je dagelijks leven en in de omgang met anderen.

Financiën:

Mogelijk kun je vandaag een moeilijke periode op financieel gebied afsluiten en ziet alles er weer een stuk rooskleuriger uit voor de toekomst. Omdat deze kaart ook met creativiteit en spiritualiteit in verband staat is het misschien leuk om van een bepaalde hobby of liefhebberij je (part-time?) werk te maken. Kun je goed fotograferen, dansen, zingen, muziek maken, schilderen, tekenen, boetseren, pottenbakken, tatoëeren, naaien, borduren, breien, schrijven, websites maken, tarot leggen, horoscopen maken, pendelen, runen werpen, orakelkaarten raadplegen, etc? Doe er iets mee, nu is het juiste moment! Waarschijnlijk is het nu het juiste ogenblik om een zakelijke overeenkomst aan te gaan. Succes is te verwachten. Misschien niet direct, maar dit project heeft goede toekomstperspectieven.

Vriendschappen/liefde:

Vandaag staat in het teken van de Ster, wat betekent dat het een fantastische dag wordt in alle opzichten, ook met betrekking tot vriendschappen en relaties. Wat je kunt verwachten is: nieuwe ontmoetingen, aantrekkingskracht, spanning en opwinding of een verbetering van je huidige relatie. De Ster is onzelfzuchtig, betrouwbaar, optimistisch, vol vreugde en hoop. Vandaag zal iedereen graag in jouw gezelschap verkeren.

Eye-opener van de dag: Een positieve houding hebben en anderen jouw onbaatzuchtige hulp aanbieden is iets anders dan naïef zijn en misbruik laten maken van je goedheid.

Spreuk van de dag: Niet waar je enkel naar zoekt, maar waar je werkelijk in gelooft; dat zul je vinden!

Onthouden:

 • Gebruik je kennis om anderen te leren wat je weet. Geef alles door wat je ontvangt, ook liefde, gastvrijheid en begrip, en sta boven afgunstige mensen, oneerlijkheid en roddels.
 • Heb vertrouwen in de toekomst. Zeer waarschijnlijk zullen je dromen uitkomen en zul je tot ver in de toekomst kunnen genieten van datgene wat je momenteel probeert te realiseren.
 • Wees gul en geef onbaatzuchtig, maar niet aan personen die misbruik van je goedheid maken en zelf niets doen om hun positie te verbeteren.

Doen:

 • Houd hoop
 • Gebruik jouw creativiteit op alle mogelijke manieren
 • Durf te geven zonder er iets voor terug te verlangen
 • Stel je hart open
 • Mediteer of onderneem andere spirituele activiteiten

Opmerking:

Bij dagkaart 17, de Ster, hoort ook kaart 8: de Kracht. Leest de omschrijving van kaart 8, de Kracht, op je gemak door: deze kaart laat je zien hoe je jouw dromen kunt verwezenlijken door op het juiste moment je kans te grijpen en in jezelf te geloven.

 

 

Tarot dagkaart 17. De dag van de Maan

Symboliek:

De Maan staat hoog aan de hemel, maar de wolf en de hond zijn angstig. De Maan staat voor ons onderbewustzijn, dat wij slechts in dromen kunnen bereiken. De weg die op de kaart te zien is, leidt tot ver in de bergen, maar we weten niet waartoe deze weg leidt. We moeten dus ons gevoel volgen en luisteren naar onze intuïtie of het goed is deze weg te bewandelen. In onze dromen komen we ook vaak ons onverwerkte verdriet tegen, onze angsten, maar ook de mooie dingen die we stilletjes wensen. Toch staat de Maan meestal in verband met de duistere kant van ons onderbewustzijn. De kant waar we ons verdriet en onze angst, onze minder leuke ervaringen hebben verstopt. Hoe meer we weg blijven rennen voor onze angsten, hoe langer deze ons zullen blijven achtervolgen. In onze dromen, maar ook daarbuiten. Accepteer de angsten en onzekerheden en durf de confrontatie ermee aan te gaan, (ook met nare ervaringen uit het verleden). Des te eerder zal jouw angst verdwijnen!

Sleutelwoorden:

Intuïtief, emotioneel, helderziend, fantasierijk, depressief, onzeker, gevoelig, behulpzaam, dromerig, besluiteloos, bedriegend, angstig voor het onbekende.

Mogelijke gebeurtenissen vandaag:

De Maan staat voor illusie, angst en onzekerheid, problemen die moeten worden opgelost, alvorens verder te kunnen. Vandaag dient er dus een en ander worden aangepakt. De Maan laat zien dat er diep vanbinnen bepaalde angsten en/of onzekerheden zitten opgeslagen, die tijdens de slaap naar de oppervlakte komen, waardoor je soms naar kunt dromen. Misschien heb je in jouw jeugd of kort daarna iets naars meegemaakt, heb je iets naars gezien of ben je erg bang geweest. En heb je bepaalde gevoelens en/of emoties heel diep weggestopt. Misschien zit er ergens diep vanbinnen nog veel onverwerkt verdriet. Je hebt het zo diep weggestopt dat je zelf niet meer weet waar het zit, maar het zit er nog wel degelijk! Erken vandaag jouw angsten en onzekerheden en ga de confrontatie ermee aan; dit is de enige manier om ze eindelijk te kunnen verwerken. De enige manier om angst te overwinnen is te accepteren dat je angst hebt in plaats van je angst te maskeren of te verbergen door je anders voor te doen. Je hoeft je niet te schamen: iedereen heeft angsten en onzekerheden. Durf bang te zijn, des te eerder zul je jouw angst kunnen overwinnen, zodat je er niet meer door belemmerd wordt of geblokkeerd raakt. De Maan staat ook voor intuïtie, dus durf vandaag, nog meer dan anders, jouw gevoel te volgen. Vertrouw je iets niet, luister dan naar dat stemmetje binnenin; grote kans dat je het bij het rechte eind hebt, want de Maan staat ook voor bedrog en illusie. Ook dat is dus iets waar je rekening mee dient te houden vandaag.

Jij:

Op persoonlijk vlak dien je vandaag meer eigenschappen van de Maan aan te nemen, je meer als de Maan te gedragen en te doen zoals zij doet. Leer beter te luisteren naar de stem in jezelf, jouw eigen intuïtie. Leer ook te begrijpen wat jouw dromen je willen vertellen. Sommige dromen bevatten boodschappen, maar deze moet je wel als zodanig leren herkennen. Wanneer je naar jouw eigen intuïtie leert luisteren, visioenen leert begrijpen en openstaat voor spontane ingevingen, zul je moeiteloos de weg in het donker, slechts verlicht door het schijnsel van de maan, kunnen vinden en zonder angst bewandelen. Je wordt immers op tijd gewaarschuwd door jouw eigen innerlijke stem wanneer er gevaar dreigt. Wat nu vooral belangrijk is, is dat je nare gebeurtenissen uit je verleden (een moeilijke jeugd, het verlies van een dierbare, een ernstig ongeval, een gewelddadig voorval, etc.) leert verwerken in plaats van het voortdurend wegstoppen, anders zul je geen stap verder komen. Leer vanaf vandaag oud zeer verwerken in plaats van continu wegdrukken, waardoor je er keer op keer mee wordt geconfronteerd in je dromen en jouw eigen intuïtie hierdoor wordt verstoord of zelfs geblokkeerd.

Struikelblokken:

Ga je vandaag met jouw angsten en onzekerheden aan de slag. Ben je bereid jezelf beter te leren kennen en te doorgronden, probeer dan niet weg te vluchten in een droomwereld. Hoed je voor drugs en alcohol en blijf met beide benen op de grond als je met jouw spirituele kant aan het werk gaat. Het is goed om op je intuïtie te leren vertrouwen, maar het gevaar bestaat dat je misschien iets te achterdochtig of zweverig wordt en overal iets achter gaat zoeken, waardoor je misschien wat paranoïde kunt worden. Probeer de gulden middenweg te vinden tussen niet iedereen blindelings vertrouwen en alles en iedereen wantrouwen. Sta open voor het spirituele, maar waak voor zweverigheid. We leven tenslotte nog steeds hier, op aarde. We moeten er dan ook voor zorgen dat we hier goed kunnen functioneren. Een beetje hulp van Gene Zijde, van de paranormale wereld, het spirituele, is goed, maar sla niet geheel door. Wanneer je denkt een ‘aanwezigheid’ te voelen, kijkt dan eerst of er ergens een raam openstaat en gaat het licht aan en uit, kijkt dan eerst het lampje na. Blijf ook realistisch.

Welzijn:

Je bent je bewust van het feit dat bepaalde problemen of angsten uit het verleden je soms (weer) parten kunnen spelen vandaag en dat het tijd wordt om deze angsten en onzekerheden onder ogen te zien. De confrontatie ermee aan te gaan in plaats van ervoor weg te lopen. Verzamel al je moed en probeer in te zien dat de angst voor de angst veel erger is dan het probleem zelf. Laat je hierbij niet misleiden door anderen. Met de Maan in de buurt is niets wat het lijkt. Je maakt je zelf illusies of een ander doet het. Zet eindelijk de stap die je al zo lang wilde zetten, nooit werkelijk durfde. Angsten, onzekerheden, fobieën kunnen je ook op fysiek vlak parten spelen omdat lichaam en geest toch onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en angst je werkelijk ziek kan maken. Ook bindingsangst, angst om keuzes te maken, of angst voor het onbekende komt voor wanneer de Maan verschijnt. Zorg dat je hierdoor niet je stabiliteit verliest en labiel wordt met alle gevolgen van dien. Luister naar je gevoel, je intuïtie zal je vertellen wat het beste is nu te doen of juist niet te doen. Vraag desnoods hulp tijdens de confrontatie met je (onbewuste?) angsten. Op fysiek vlak kunnen (pré) menstruele klachten of problemen met de voortplantingsorganen een rol spelen vandaag.

Carrière:

In je werk kun je vandaag misschien ook bang zijn. Faalangst, onzekerheid, examenvrees of het niet vertrouwen van je collega’s. Probeer bepaalde situaties niet uit de weg te gaan, maar ga de uitdaging aan! Misschien is de angst voor het onbekende groter dan de angst om te falen. Ga daarom juist de confrontatie aan met jouw eigen angsten en onzekerheden, zodat je erachter kunt komen dat de sprong in het onbekende ook juist positief kan uitpakken! Toch vandaag niet het juiste moment om belangrijke beslissingen te nemen of serieuze plannen voor de toekomst te maken. Vandaag is het juist belangrijk om heel veel naar jouw eigen gevoel te luisteren, naar je innerlijk, jouw eigen dromen en visioenen. Probeer verschillende dingen uit, ook de dingen waar je onzeker over bent of angst voor hebt. En neem op een later tijdstip pas een beslissing. Maar iedere uitdaging die je vandaag aangaat is de eerste stap naar een zekerder toekomst en iedere overwinning is er één! Werk je (momenteel) niet, probeer dan de bovenstaande adviezen toe te passen in je dagelijks leven en in de omgang met anderen.

Financiën:

Mogelijk heb je nog iets in huis of in de schuur liggen dat je voor een goed bedrag zou kunnen verkopen. Problemen uit het verleden hebben zich misschien in de loop der tijd opgestapeld waardoor je nu behoorlijk in financiële moeilijkheden zit. Soms staat deze kaart ook voor bedrog. Indien je je niets kunt voorstellen bij het zelf bedriegen van anderen, pas dan op voor mensen in je omgeving. Mogelijk heeft iemand het op jou gemunt en probeert hij/zij vandaag op oneerlijke wijze geld uit je zakken te kloppen. Al met al een goed moment om orde op zaken te stellen, te bekijken waar je beter wel en niet je geld aan kunt uitgeven en wie al dan niet te vertrouwen is. Indien je vandaag een bepaalde overeenkomst dient aan te gaan is de kans groot dat iemand je in de luren probeert te leggen. Er is sprake van leugens, halve waarheden, bedrog of zelfs (indirecte) diefstal. Teken niets. (Tenzij je zelf de bedrieger bent en hier geen moeite mee hebt)

Vriendschappen/liefde:

Laat je vandaag geen oor aannaaien in vriendschappen en/of je relatie. Bedenk dat de Maan ook voor bedrog, illusie, oneerlijkheid en voorspiegelingen staat. Volg je gevoel en vertrouw op je intuïtie als deze jou zegt iemand in je omgeving te wantrouwen. Waak ook voor jaloezie en oppervlakkigheid binnen uw relatie. Vandaag is een dag waarbij angst voor het onbekende hoogtij viert, dus beginnende relaties kunnen lijden onder bindingsangst of andere onzekerheden. Probeer niets te forceren, maar neem juist heel welbewust even afstand om de dingen even rustig te overdenken en een en ander goed voor jezelf op een rijtje te zetten.

Eye-opener van de dag: Openstaan voor wat jouw eigen innerlijke stem je vertelt en op je hoede zijn voor bedrog is iets anders dan zweverig door het leven gaan waarbij je de werkelijkheid uit het oog verliest en overal achterdochtig over bent.

Spreuk van de dag: Wees tijdens je innerlijke reis voorbereid op ontmoetingen met zowel behulpzame engelen als onvoorspelbare demonen. Loop er niet voor weg maar ga er op de juiste wijze mee om, zodat je de reis daadwerkelijk kunt volbrengen.

Onthouden:

 • Veel angsten zijn gebaseerd op vroegere ervaringen. Verwerk je oude verdriet, ga desnoods in therapie, maar geef het een plekje en stop het niet voortdurend weg. Straks is de angst zo groot geworden of zit het verdriet zo diep dat je er zelf niet meer bij kunt komen. Op deze manier zal het diep in je onderbewustzijn blijven groeien en broeien, en blijft het een probleem voor de rest van je leven. Op deze manier blokkeert het zowel je eigen functioneren als je vriendschappen en/of relaties.
 • Blijf met beide benen op de grond staan en laat je niet meeslepen door je eigen fantasie. Zoek niet achter alles wat je droomt een boodschap of voorteken, maar blijf realistisch. Intuïtief is iets anders dan zweverig.
 • Luister naar je intuïtie en haak af als je echt het gevoel hebt dat iets of iemand niet te vertrouwen is.

Doen:

 • Houd jezelf niet voor de gek
 • Ga de confrontatie aan met je angst in plaats van ervoor weg te lopen
 • Schenk aandacht aan je dromen, zij bevatten boodschappen voor jou!
 • Ontwikkel je intuïtieve vermogens
 • Wees niet te zweverig, houd ondanks spirituele bezigheden beide voeten op de grond
 • Blijf positief denken, voorkom depressies
 • Kijk goed om je heen; wie is te vertrouwen en wie niet?

Opmerking:

Bij dagkaart 18: de Maan, hoort ook kaart 9: de Kluizenaar. Lees de omschrijving van kaart 9, de Kluizenaar, ook op je gemak door, omdat deze kaart je laat zien hoe je jouw spirituele ontwikkeling kunt bevorderen en jezelf beter kunt leren kennen, zodat je jouw angsten en onzekerheden kunt accepteren en uiteindelijk overwinnen.

 

 

Tarot dagkaart 19. De dag van de Zon

Symboliek:

Het kind dat naakt op het paard rijdt staat voor vertrouwen, de rode sjerp voor enthousiasme en de Zon voor positiviteit. Groei, nieuwe ontwikkelingen, nieuwe ideeën en optimisme. Een heerlijke kaart die geen enkel negatief aspect bezit!

Sleutelwoorden:

Begripvol, warm, optimistisch, tevreden, gelukkig, creatief, openhartig, energiek, levenslustig, blij, bevrijdend, vriendschappelijk, positief.

Mogelijke gebeurtenissen vandaag:

Met de Zon als dagkaart zit je goed: positiviteit, optimisme, geluk, warmte, liefde en gezondheid. Wat wil je nog meer? Met de warme energie van de Zon kun je vandaag rekenen op meer zelfinzicht, zelfvertrouwen en ontdek je mogelijk de zonzijde van jouw eigen persoonlijkheid. Goed nieuws, succes, groei en vernieuwing zijn te verwachten op de dag van de Zon. Misschien maak je zelfs plannen voor een heerlijke, zonnige vakantie of symbolisch gezien een vakantie die je tevredenheid en vreugde schenkt. De Zon is een ware geluksbrenger. Wat het ook is dat je graag zou willen: vandaag is de kans aanwezig om je dromen te verwezenlijken!

Jij:

Op persoonlijk vlak dien je vandaag meer eigenschappen van de Zon aan te nemen, je meer als de Zon te gedragen en te doen zoals zij doet. Leer positief te blijven, wees optimistisch, ook al zit het soms even tegen. Positieve gedachten trekken ook positiviteit aan, dus hoe positiever je in het leven staat, des te meer positieve gebeurtenissen zul je op je pad tegenkomen. Durf niet alleen vertrouwen te hebben in de toekomst, maar ook in jezelf! Geniet van het leven en geloof dat alles goed komt. Neem initiatieven en streef je doel na. Het kind op de kaart staat ook voor jouw eigen innerlijke kind. Stel jezelf open en heb vertrouwen in de manier waarop kinderen dat zo goed kunnen. Durf zelf weer even kind te zijn en te genieten van de dingen die je zelf zo leuk vond als kind. (bepaalde boeken, films, bezigheden, etc). Heb je kinderen, is dit een perfecte dag om iets extra leuks met hen te ondernemen.

Struikelblokken:

Het enige waar je vandaag op dient te letten is dat je niet te veel van jezelf vergt. Wanneer alles goed lijkt te gaan, bestaat het gevaar dat je overmoedig wordt en onnodige risico’s neemt of lichamelijk te veel hooi op je vork neemt. Alles gaat goed, zorg er dan ook voor dat dit zo blijft. Accepteer dat het je vandaag gewoon lekker voor de wind gaat, koester het en analyseer het vooral niet te veel. Misschien vraag je je af: het gaat nu zo goed, wanneer komt de grote tegenslag? Gaat het niet te goed? Wat is de prijs die ik hiervoor moet betalen? Nee, nee, nee… je hebt er hard genoeg voor gewerkt, je best gedaan, en dit is ‘gewoon’ jouw beloning! Geniet van al het moois om je heen, maak je vooral niet druk en geniet van het leven! Het is natuurlijk ook niet de bedoeling dat je gemakzuchtig wordt. Het feit dat het nu goed met je gaat, wil niet zeggen dat het nu ook automatisch altijd zo blijft. Dit is een beloning voor jouw eigen inzet van de afgelopen tijd, een teken dat je goed bezig bent, maar word je gemakzuchtig of zelfs ietwat lui, dan zul je de ommekeer ook snel weer merken. Koester wat je nu hebt en vergeet niet hoe je het hebt gekregen! Het is geen cadeautje, maar een beloning!

Welzijn:

Je bent je bewust van het feit dat je goed in je vel zit. Dat wanneer je positiviteit uitstraalt, je dit ook terug krijgt! Blijf genieten van al het moois om je heen en er zal nog veel meer goeds op je pad verschijnen.

Mogelijk is er sprake van enthousiasme waardoor je levenskracht toeneemt, je je energiek voelt en gezond. Zowel geestelijk als lichamelijk zit je goed in je vel en….soms staat deze kaart zelfs voor vruchtbaarheid! Als je graag een kindje wilt is het vandaag een goede dag om hiervoor actie te ondernemen, wil je dit niet, wees dan voorzichtig.

Carrière:

De Zon geeft aan dat je vandaag plezier in je werk zult hebben. Creativiteit en het uitvoeren van je ideeën behoren zeker tot de mogelijkheden. De sfeer op het werk zal goed zijn en eventuele hindernissen zijn absoluut te overwinnen. Breng je plannen overtuigend, enthousiast en blijf te allen tijde optimistisch. Positief denken en een positieve houding zullen je verder brengen dan gestrest je plannen najagen en geforceerd kansen creëren. Je kunt beter opgeruimd, vrolijk en welwillend zijn zonder al te veel diploma’s op zak, dan een zuurpruim die alle mogelijke papieren heeft gehaald. In de werksfeer is de juiste houding naar anderen toe van zeer groot belang! De Zon als dagkaart staat ook voor kennis, vernieuwing en geluk bij het gokken! Werk je (momenteel) niet, probeert dan de bovenstaande adviezen toe te passen in je dagelijks leven en in de omgang met anderen.

Financiën:

Mogelijk sta je er vandaag financieel goed voor. Alles lijkt in kannen en kruiken en misschien heb je zelfs geluk in het spel. Als je het leuk vindt en je het je kunt permitteren is een gokje in het casino of op de beurs wellicht een leuk (en winstgevend?) tijdverdrijf. Indien je vandaag een bepaalde overeenkomst dient aan te gaan, pakt deze waarschijnlijk zeer positief voor je uit. Ook is er kans op een goede eerlijke samenwerking waarbij men winst en vooruitgang op een plezierige manier kan bewerkstelligen.

Vriendschappen/liefde:

De Zon wijst op een uitstekend liefdesleven en staat voor wederzijds begrip en respect, vrolijkheid, warmte en ook hier weer: positiviteit! Straal als de Zon en je krijgt terug wat je geeft: liefde, licht, warmte, vriendelijkheid, humor en opgewektheid. Voor degenen die een kinderwens hebben, is deze kaart een goed voorteken! Ook een huwelijk behoort tot de mogelijkheden.

Eye-opener van de dag: Optimistisch blijven en een positieve houding aannemen is iets anders dan iedereen blind vertrouwen anderen jouw energie laten wegtrekken.

Spreuk van de dag: Alles is hier en nu. Het enige dat jij hoeft te doen is het accepteren!

Onthouden:

 • Je bezit heel veel kracht en energie, waardoor je in staat bent je mooiste dromen te verwezenlijken. Geloof in je eigen kunnen, in de positiviteit die je uitstraalt en aantrekt, en streef je doel na! Met geduld en goede hoop zul je een heel eind komen!
 • Een positieve instelling, enthousiasme, creativiteit en spontaniteit maken een mens aantrekkelijk. Helaas ook voor personen die deze eigenschappen zelf niet bezitten en jou als ‘bron’ zien om zichzelf mee bij te tanken. Waak ervoor dat je telkens wordt leeggezogen door pessimistisch ingestelde en negatief denkende mensen. Want dan zullen jouw mooie volle zonnestralen snel veranderen in een mager zonnetje dat veel rust nodig heeft om zelf weer een beetje te kunnen groeien.
 • Succes en voorspoed zijn je deel en dit heb je vooral aan jezelf te danken. Je eigen manier van denken en je eigen positieve instelling hebben je zover gebracht, maar… blijf dankbaar voor alles wat je hebt en blijf eraan werken om dit alles te behouden. Stilstand is achteruitgang en luiheid wordt bestraft. Niets is vanzelfsprekend…

Doen:

 • Blijf te allen tijde optimistisch
 • Wees creatief
 • Blijf werken aan je geluk; stilstand is achteruitgang en niets is vanzelfsprekend!
 • Richt je aandacht op je relatie, gezinsleven en/of kinderen
 • Zoek de zon op!

Opmerking:

Bij dagkaart 19: de Zon, hoort ook kaart 10: Het Rad van Fortuin. Lees de omschrijving van kaart 10, het Rad van Fortuin, ook op je gemak door, omdat deze kaart je laat zien hoe je kunt leren ervoor te zorgen dat het zo goed zal blijven gaan als dat het nu gaat en hoe je jouw eigen Lot kunt bepalen. Ook kaart 1, de Magiër, hoort in dit rijtje thuis.

 

 

Tarot dagkaart 20. De dag van het Oordeel

Symboliek:

Het Oordeel wordt vaak afgebeeld als wezens die gewekt worden door een engel, die op een fluit speelt. Zij staan op uit hun doodskisten. Bevrijding. Men wordt bevrijd uit een nare situatie, uit onzekerheid, maar het betekent geen einde, eerder transformatie. Men gaat door op een ander (en beter!) niveau. Iets wordt nieuw leven ingeblazen, misschien een relatie die in het slop was geraakt, een baan die begon te vervelen, etc. Het is zeker geen Dag des Oordeels, maar juist een nieuwe kans! Maak van het Oordeel geen vooroordeel en durf anderen te melden wat je op je hart hebt. Alleen hierdoor kan onzekerheid verdwijnen, want actie vraagt om reactie en een goed gesprek doet wonderen. Zo weet je allebei waar je aan toe bent en kun je op een betere manier met elkaar omgaan.

Sleutelwoorden:

Bevrijdend, opluchtend, vergevingsgezind, kansrijk, vernieuwend, hindernissen overwinnend.

Mogelijke gebeurtenissen vandaag:

Vandaag kun je een belangrijke verandering verwachten in positieve zin. Zat je misschien in een vervelende situatie verwikkeld, of voelde je je niet op je gemak in een relatie of baan; vandaag zal er een bevrijding plaatsvinden. Een verandering ten goede. Het Oordeel staat niet voor afsluiting, maar voor verandering van het bestaande. Je relatie kan dus leuker worden dankzij een goed (en vooral eerlijk!) gesprek, je baan kan interessanter worden dankzij uitbreiding van je functie of overplaatsing naar een andere afdeling, verandering van locatie, etc. Het Oordeel wijst altijd op een nieuwe kans, het opnieuw leven inblazen van iets wat was ingedut. Het Oordeel als dagkaart staat voor een beloning, nieuwe mogelijkheden of de draad oppikken na een onderbreking of adempauze. Dit is een perfect moment om eindelijk jouw ongenoegens uit te spreken en een volwassen discussie aan te gaan met degene (vriend, vriendin, partner, etc.) tegen wie je al heel lang wilde zeggen wat je dwarszit. De verstandhouding tussen jullie beiden zal erop vooruitgaan.

Jij:

Op persoonlijk vlak dien je vandaag meer eigenschappen van het Oordeel aan te nemen, je meer als het Oordeel te gedragen en te doen zoals hij doet. Durf open en eerlijk te zijn naar degenen met wie je samenwerkt of samenleeft. Niemand heeft er iets aan als je jouw ergernissen of ontevredenheid opkropt, zeker jijzelf niet. Speel geen toneel, maar wees openhartig en ga de confrontatie niet meer uit de weg. Wanneer er binnen een relatie, de familie, vriendschappen of tussen collega’s niet wordt gecommuniceerd, is de relatie of samenwerking gedoemd te mislukken. Wees niet bang om uitgelachen of afgewezen te worden. Iemand die zijn gevoelens durft te uiten en eerlijk zegt wat hij denkt, wordt eerder gewaardeerd en gerespecteerd, en vaak zal men juist dankbaar zijn dat je zelf het balletje opgooide omdat ze dit zelf niet durfden. Met de eerste aanzet tot een goed gesprek kunnen negen van de tien problemen worden opgelost en zal jouw verstandhouding met anderen aanzienlijk verbeteren. Het contact zal nieuw leven ingeblazen worden, je wordt bevrijd uit een situatie van onbegrip en onzekerheid. Wees duidelijk en volg hierbij je gevoel.

Struikelblokken:

Let erop dat je werkelijk eerlijk bent tegenover je omgeving. Werkelijk communiceren is niet altijd gemakkelijk; een open houding en gezellig kletsen met iedereen is nog niet hetzelfde als werkelijk communiceren. Men kan veel praten maar niets zeggen, terwijl het in het vandaag juist van groot belang is werkelijk te communiceren met degenen die belangrijk voor jou zijn en met wie je de verstandhouding zou willen verbeteren.

Welzijn:

Je bent je bewust van het feit dat je klaar bent voor een nieuwe start. Je ervaart een gevoel van bevrijding, alsof je op een beter niveau verder kunt gaan na alles wat je hebt gedaan en geleerd. Blijf openstaan voor nieuwe lessen, maar met een beter inzicht. Moeilijke perioden kun je nu achter je laten omdat je zowel meer (zelf) inzicht hebt gekregen als meer inzicht in anderen en nu klaar bent voor een nieuw en beter begin Mogelijk ervaar je een gevoel van een figuurlijke ‘hergeboorte’. Alsof je een ‘nieuwe jij’ aan het ontwikkelen bent. Je bent dezelfde, met dezelfde basis, maar met een betere lichamelijke conditie en een beter geestelijk welzijn. Het evenwicht lijkt gevonden vandaag en daar kun je nu van profiteren!

Carrière:

Vandaag kun je gerust open en eerlijk voor je mening uitkomen en jouw eigen plannen uitspreken. Laat duidelijk merken hoe je je voelt bij jouw collega’s, en geef gerust eens kritiek op een opbouwende manier. Vergeet hierbij vooral ook niet jouw eigen tekortkomingen in te zien en te vermelden. Alleen kritiek geven wordt doorgaans niet op prijs gesteld, maar een conversatie voeren waarbij jijzelf ook je eigen fouten grif toegeeft, zal een gunstig effect hebben op de werksfeer. Eerlijkheid duurt het langst, dus doe ook geen dingen die niet bij jouw takenpakket horen en waar je eigenlijk geen zin in hebt. Verzin geen smoesje, maar wees eerlijk en leg rustig uit waarom je er geen zin in hebt. Wanneer je een smoesje verzint, zal men je de volgende keer weer benaderen voor hetzelfde klusje tussendoor of je vragen of je zin heeft in overwerk, etc. Eerlijkheid wordt gewaardeerd, mits je het rustig brengt. Je zult het merken.

Financiën:

Mogelijk is een verbetering in de huidige financiële situatie te verwachten. Misschien is er sprake van een nieuwe kans die je krijgt, een beloning voor je betrokkenheid of extra vergoedingen/premies als gevolg van je eigen inzet. Waarschijnlijk wordt een aflopend contract verlengd of zelfs omgezet in een vaste aanstelling. Op andere gebieden (bijvoorbeeld huurcontracten) kan deze kaart de voorbode zijn van een voor jou gunstige wijziging in bepaalde wetten of overeenkomsten waardoor je een onzekere periode kunt afsluiten en problemen opgelost kunnen worden

Vriendschappen/liefde:

Vandaag is het heel goed mogelijk dat je jouw relatie weer nieuw leven inblaast en een goed gesprek met elkaar hebt, waardoor duidelijk wordt wat jullie beiden verwachten van deze relatie en van elkaar. Ook is het mogelijk dat je (weer) een relatie aangaat met een ex-geliefde en dat het vanaf vandaag beter uit zal pakken dan de vorige keer dat jullie samen waren. Wel belangrijk blijft met het Oordeel als dagkaart: communiceren en eerlijk zijn tegen elkaar. Maak van je hart geen moordkuil, zeg eerlijk wat je niet leuk vindt binnen deze relatie en zeg ook gerust welk gedrag je van jouw partner niet zo leuk vindt. Vind je het niet leuk dat hij/zij nachten achter de pc doorbrengt of dikwijls beschonken thuiskomt? Wil je vaker samen iets ondernemen of juist meer tijd voor jezelf en je vrienden hebben? Maak alles bespreekbaar, zelfs jullie seksleven; kan daar iets aan veranderd of verbeterd worden? Hoe? Praat erover, vraag hoe hij/zij het een en ander ervaart en geef ook jouw eigen mening. Kijk niet alleen naar de tekortkomingen van de ander, maar ook naar die van jouzelf! De relatie zal erdoor verbeteren en jullie liefde voor elkaar zal groeien! Voor vriendschappen geldt: een oude vriendschap kan nieuw leven ingeblazen worden vandaag, of er kan een afspraak gemaakt worden met iemand die je al een tijd niet hebt gezien. Praat eventuele problemen op een rustige en volwassen manier uit. Nieuwe kansen, nieuwe ronden met het Oordeel als dagkaart!

Eye-opener van de dag: Schoon schip maken is iets anders dan een monoloog voeren en de ander hierbij bedelven onder verwijten waarbij jijzelf buiten schot blijft.

Spreuk van de dag: Begin vandaag nog met een schone lei, schrijf er figuurlijk jouw nieuwe doelstellingen en leefregels op en bepaal hierbij je eigen grenzen en je eigen richting.

Onthouden;

 • Wees eerlijk over wat je denkt en voelt, en praat hierover met degene op wie deze gevoelens en gedachten van toepassing zijn. Alleen op deze manier kan er een einde komen aan onzekerheid en kunnen misverstanden uit de wereld worden geholpen.
 • Ruim eerst oude problemen uit de weg om verder te kunnen gaan. Biecht lang bewaarde geheimen voor je partner of vriend/vriendin op en begin met een schone lei. Je zult niet worden veroordeeld, maar juist als vriend meer worden gewaardeerd om je eerlijkheid.
 • Wees duidelijk over wat je wilt of verwacht. Anderen kunnen jouw gedachten niet lezen! De enige manier om een goede werksfeer te creëren of een goede vriendschap of relatie in stand te houden is communiceren en over je gevoelens durven praten. Oppervlakkigheid en onduidelijkheid zijn funest voor een goede communicatie en wekken irritaties op die tot grote onenigheid kunnen leiden. En een naar gevoel van binnen.

Doen:

 • Vergeef jezelf en anderen
 • Sta open voor verzoenende gesprekken
 • Durf met een schone lei te beginnen
 • Pak oude projecten of vriendschappen op die in het slob zijn geraakt
 • Wees vastberaden
 • Wees eerlijk doch rechtvaardig

Opmerking:

Bij dagkaart 20: het Oordeel, hoort ook kaart 2: de Hogepriesteres. Lees de omschrijving van kaart 2, de Hogepriesteres, ook op je gemak door, omdat deze kaart je laat zien hoe je kunt leren eerlijk tegen jezelf te zijn en hoe je de juiste beslissingen kunt nemen vandaag.

 

 

Tarot dagkaart 21. De dag van de Wereld

Symboliek:

De naakte godin voelt zich vrij! Ze heeft geen zorgen of problemen meer. Ze heeft de lange reis, die de 22 kaarten van de Grote Arcana symboliseren, achter de rug. De 0 van de Dwaas sluit zich in de vorm van een cirkel van bloemen en fruit om haar heen. Ze is thuisgekomen, ze heeft het verleden afgesloten en is nu klaar voor een heel nieuw begin. Eerlijk is eerlijk, ze heeft het niet altijd gemakkelijk gehad, maar ze heeft al haar lessen geleerd en het is nu tijd om de beloning in ontvangst te nemen: bloemen en rijp fruit, de geschenken van de natuur sluiten zich om haar bevrijde lichaam en geest. De cirkel is rond!

Sleutelwoorden:

Succesvol, wijs, vervullend, dankbaar, gelukkig, vredelievend, voltooiend, ‘thuis’.

Mogelijke gebeurtenissen vandaag:

Vandaag is er een grote kans aanwezig dat je de laatste stap zet in een voor jou belangrijk project. Er is sprake van een afronding van iets, zodat je daarna kunt doorgaan met iets nieuws, iets groters, iets beters. Je hebt al veel geleerd en gedaan, en vandaag kunt je eindelijk alles afronden en doorgaan op een ander en beter niveau! Een fijne tijd breekt voor jou aan, waarin weinig tot geen plaats is voor grote zorgen; een positief vooruitzicht! Bij deze kaart horen ook de eventuele contacten in het buitenland en/of lange reizen waarbij je het naar je zin zult hebben.

Jij:

Op persoonlijk vlak dien je vandaag meer eigenschappen van de Wereld aan te nemen, je meer als de Wereld te gedragen en te doen zoals zij doet. Het is echt mogelijk jouw angst en onzekerheid te overwinnen, je verdriet te verwerken en je problemen op te lossen, mits je maar blijft geloven! Blijf gehoor geven aan de stem binnen in je die u moed inspreekt en blijf vertrouwen op een betere toekomst. Iedereen komt op zijn levenspad obstakels tegen, maar de vraag is: wat doe je ermee? Blijf je gebukt gaan onder tegenslagen of vecht je ervoor om er weer bovenop te komen? Ben je pessimistisch of blijf je juist onder alle omstandigheden positief? Hoe negatiever je denkt, des te meer negatieve gebeurtenissen zul je op je levenspad treffen. Denk je daarentegen positief, dan zul je merken dat je meer positiviteit zult aantrekken! Geloof in je dromen, geloof in jezelf! Maak jezelf los van personen die jou beperkingen opleggen en blijf niet hangen in een slachtofferrol of in werk dat je niet meer met plezier doet. Durf risico’s te nemen, durf jezelf te bevrijden, kijk verder in plaats van achterom en je zult zien dat je in principe alles bereiken kunt wat je wilt, als je zo nu en dan maar periodes durft af te sluiten en je vleugels durft uit te slaan! Verbreed je horizon. Zet vandaag nog de eerste stap om dit te bereiken.

Struikelblokken:

Ook al heb je een belangrijke fase in je leven afgerond, heb je veel geleerd en jouw doel bereikt, er zijn natuurlijk ook nog heel veel mensen om je heen die het nog niet zo ver geschopt hebben als jij. Let  erop dat je deze mensen als gelijken blijft zien en hen ook als zodanig blijft behandelen. Soms kun je het woord ‘dom’ gebruiken, maar wat is nu eigenlijk dom? Is iemand die anders denkt dan jij dom? Is iemand die langzamer zijn lessen leert in dit leven dom? Misschien stelt hij of zij slechts andere prioriteiten? Blijf zelf ook vandaag voor iedereen openstaan en voor iedereen begrip opbrengen. Juist hierdoor bent je zover gekomen als je nu bent. Wees dankbaar dat je de kans hebt gekregen en aangepakt om je doel te bereiken en stel jezelf hierdoor niet boven anderen. Hoogmoed komt voor de val; zelfs met de Wereld als dagkaart…

Welzijn:

Je bent je bewust van het feit dat je de juiste balans hebt gevonden tussen intuïtie en verstand, dat je een bepaalde fase in je leven succesvol kunt afsluiten en je vleugels kunt uitslaan. Je hebt al veel geleerd en bereikt en bent nu klaar om verder te gaan en jezelf nieuwe doelen te stellen. De Wereld is de kaart van het Grote Succes, dus wanneer je je op de juiste manier (naar eer, geweten, gevoel en verstand)  zult blijven inzetten zal vervulling je deel zijn! Mogelijk is er sprake van een goede weerstand en dito gezondheid. Je bent goed geaard waardoor je je sterk voelt en goed in evenwicht bent. Waarschijnlijk is ‘je echte leeftijd’ vandaag jonger dan je werkelijk bent vanwege je goede conditie en levenslust. Je bent zo jong als je je voelt en dat is vast en zeker vandaag op jou van toepassing.

Carrière:

Op het gebied van werk zit je goed: je bent op je plaats en bent goed in wat je doet. Ook in je werk zullen belangrijke projecten vandaag kunnen worden afgerond, zodat je met frisse moed weer aan iets anders kunt beginnen. De Wereld wijst op succes en een goede werksfeer. Misschien zelfs een buitenlandse (zaken)reis of buitenlandse contacten. Werk je (momenteel) niet, probeer dan de bovenstaande adviezen toe te passen in het dagelijks leven en in je omgang met anderen.

Financiën:

Mogelijk heb je je financiën vandaag goed onder controle. Heb je veel geleerd met betrekking tot je inkomsten en uitgaven en is alles goed in balans. Een goede financiële basis geeft rust en dat doet je goed! Waarschijnlijk heb je op financieel gebied zoveel geleerd dat het nu mogelijk is om deze ervaringen om te zetten in een succesvolle overeenkomst. Heb je plannen om een bepaalde overeenkomst aan te gaan, is dit absoluut een goed moment om al jouw persoonlijke voorkeuren en voorwaarden in een bepaald contract  op te laten nemen waardoor dit voor jou een zeer goede deal zal worden.

Vriendschappen/liefde:

Je voelt je goed in je relatie, je voelt je thuis bij je partner en je bent gelukkig met hem/haar. Jullie hebben beiden de juiste balans weten te vinden tussen liefde en vriendschap en dat is goed! Dat is de juiste manier om een relatie in stand te houden: elkaar gelijkwaardig behandelen, open en eerlijk tegen elkaar zijn en elkaar waarderen. Blijf elkaar aanvullen en vooral ook van elkaar leren. Zo zul je steeds dichter naar elkaar toe groeien en ontstaat er een soort twee-eenheid, een gevoel van ‘thuis zijn’. Heb je nog geen partner, dan is de kans groot dat je vandaag iemand tegenkomt met wie het enorm goed blijkt te klikken. Of iemand zult spreken die jou komende tijd via via met iemand in contact kan brengen waarbij je het gevoel zult hebben alsof je hem/haar al jaren kent.

Eye-opener van de dag: Geloven in je eigen kunnen en wijsheid is iets anders dan je boven anderen verheven voelen en hen informatie opdringen waar ze (nog) niet aan toe zijn.

Spreuk van de dag: Leer de wereld ervaren vanuit jouw eigen perspectief. En ga er ook zelf mee om zoals voor jou en enkel voor jou alleen goed is. Anderen leren hun eigen lessen zodra zij hier aan toe zijn, niet wanneer jij dit wilt.

Onthouden:

 • Hoewel alle lessen zijn doorlopen, is het toch raadzaam om open te blijven staan voor nieuwe lessen. Je hebt misschien de belangrijkste lessen achter de rug, maar een mens is nooit uitgeleerd!
 • Dring jouw mening niet op aan anderen, ook al weet je zeker dat je gelijk hebt. Sommige mensen hebben nu eenmaal meer tijd nodig om bepaalde lessen te leren dan anderen. Je kunt alleen maar blij zijn dat het bij jou minder lang geduurd heeft om bepaalde dingen in te leren zien.
 • Sta boven kwaadsprekerij of geroddel. Men weet (nog) niet beter en men heeft zelf uiteindelijk meer last van deze negatieve houding dan jij! Alles wat je geeft komt bij je terug, en als je gewoon positief in het leven blijft staan, ongeacht wat anderen over jou zeggen, heb je tenminste niets te vrezen!
 • Wees niet boos als iemand anders reageert dan je verwachtte… we zijn nu eenmaal niet allemaal hetzelfde.

Doen:

 • Houd altijd jouw doel voor ogen
 • Leef in harmonie met uzelf en je omgeving
 • Leer van alles wat je meemaakt
 • Blijf jouw eigen horizon verbreden, blijf openstaan voor nieuwe mogelijkheden; je kunt het ver schoppen!
 • Ga naar het buitenland of onderhoud contacten met vrienden en/of familie in het buitenland

Opmerking:

Bij dagkaart 21, de Wereld, hoort ook kaart 3: de Keizerin. Lees de omschrijving van kaart 3, de Keizerin, ook op je gemak door, omdat deze kaart je laat zien hoe je kunt leren te genieten van jouw succes en dankbaar te zijn voor wat je heeft kunnen bereiken.

 

 

Tarot dagkaart 22 (0). De dag van de Dwaas

Symboliek:

De Dwaas staat op het punt in de afgrond te vallen, maar… het lijkt hem allerminst te deren. Hij heeft vertrouwen dat het allemaal wel goed gaat komen. En dat is juist. Hij heeft zijn hond bij zich die als gids fungeert. Wanneer er echt gevaar dreigt zal de hond alarm slaan.

De hond op deze afbeelding staat eigenlijk voor intuïtie. De Dwaas dient open te staan voor nieuwe gebeurtenissen en nieuwe kansen, maar dient daarbij niet helemaal onbezonnen te werk te gaan. Vertrouwen hebben kan best, mits hij maar op zijn eigen intuïtie blijft vertrouwen.

Sleutelwoorden:

Nieuw begin, spontaan, origineel, spontaan, impulsief, moedig, openstaand voor het nieuwe, vrijheidslievend, risico’s  nemend, niet doorsnee, vol vertrouwen.

Mogelijke gebeurtenissen vandaag

Je staat aan het begin van iets nieuws; een nieuwe periode dient zich aan. Durf je eigen gang te gaan, cijfer jezelf niet weg voor anderen, maar durf datgene te doen wat jij leuk vindt en wat goed voelt! Luister hierbij naar jouw eigen gevoel en durf die sprong in het diepe te maken, maar ga desondanks niet ondoordacht te werk. Het is niet erg als je weer helemaal aan het begin van iets staat (bijvoorbeeld met leren, een cursus, een nieuwe baan of een nieuwe relatie) want het zal juist heel goed voor je zijn om weer eens met iets geheel nieuws te beginnen. Het zal jouw persoonlijke groei zeer zeker bevorderen!

Jij:

Op persoonlijk vlak dien je vandaag meer eigenschappen van de Dwaas aan te nemen, je meer als de Dwaas te gedragen en te doen zoals hij doet. Probeer je niet vast te klampen aan oude vertrouwde situaties. Wanneer je nooit een risico durft te nemen, zul je niet veel verder komen. Natuurlijk is het ook niet verstandig om zomaar ondoordacht en onbezonnen te werk te gaan, maar als je graag iets nieuws wilt gaan doen, durf dan gerust eens een stap in het ongewisse te zetten. De Dwaas met zijn hond, die hem zal waarschuwen wanneer iets toch niet helemaal juist is, moedigt jou aan om met hem van de berg te springen en van daaruit iets geheel nieuws te beginnen. De Dwaas luistert naar zijn hond. Luister jij naar jouw eigen intuïtie, jouw eigen waarschuwende, adviserende stemmetje binnenin, en durf eens iets heel nieuws te gaan doen! Als je je telkens weer door anderen de wet laat voorschrijven, of jezelf wegcijfert voor een ander, zul je telkens weer mensen tegen blijven komen die jou proberen te laten doen wat zij willen dat jij doet. Doorbreek dit patroon en probeer meer je eigen gang te gaan. Het is nu belangrijker dat jij tevreden met jezelf bent dan dat anderen dit met jou zijn…

Struikelblokken:

Hoewel het een goed moment is om met iets nieuws te beginnen, is het wel verstandig om hierbij op jouw eigen intuïtie te blijven vertrouwen. Het kan zijn dat je iets nieuws wilt gaan doen, maar waarvan je in je hart weet dat je hier misschien niet goed aan doet. Doe het dan ook niet! Iets nieuws beginnen is prima, mits je er helemaal zelf achterstaat, zowel met je gevoel als met je gezond verstand! Gaat het een niet door, dan komt er vanzelf wel weer iets anders op je pad wat misschien toch beter bij je past. Blijf verantwoordelijk, bedachtzaam en duik niet zomaar ergens in zonder van tevoren goed na te denken of je er wel voldoende tijd voor kunt vrijmaken, of je in staat bent  je er helemaal voor in te zetten. En of het vanbinnen echt goed voelt. Enthousiasme gaat soms gepaard met onbedachtzaamheid en het zou jammer zijn als je jezelf of iemand anders in het begin blij maakt, maar hem of haar later alsnog moet teleurstellen. Waak ook voor onverschilligheid.

Welzijn:

Je bent je bewust van het feit dat je klaar bent voor een nieuwe start, dat je op het punt staat de sprong in het diepe te wagen. Blijf op je intuïtie vertrouwen; de eerste ingeving is meestal het beste advies! Mogelijk ben je wat onrustig, weet je niet goed wat te doen en sta je voor alles open. Nerveuze klachten kunnen vandaag de kop opsteken.

Carrière:

Misschien heb je twijfels over het feit of je hier wel op je plaats bent. Misschien wil je iets anders gaan doen, maar weet je nog niet goed wat. Durf jouw eigen beslissingen te nemen en laat je niet in een bepaalde richting sturen door anderen. Niemand kan in jouw hart of in jouw hoofd kijken en niemand weet dus wat jij werkelijk wilt. Pas je niet aan anderen aan, maar trek je eigen plan en volg je gevoel. Begin met een nieuwe cursus als dit je leuk lijkt, solliciteer als dit goed voelt. Durf jouw eigen weg te gaan, ook op het gebied van werk. Werk je (momenteel) niet, probeer dan de bovenstaande adviezen toe te passen in het dagelijks leven en in je omgang met anderen.

Financiën:

Mogelijk geef je vandaag iets te gemakkelijk geld uit en denk je niet goed na over de consequenties van bepaalde aankopen of uitgaven. Beter kun je (vanaf vandaag) proberen een kasboek bij te houden zodat je wat meer inzicht krijgt in je inkomsten en uitgave. Dien je vandaag een bepaalde overeenkomst aan te gaan, worden bepaalde afspraken hieromtrent niet nagekomen. De oorzaken kunnen uiteenlopen van onverschilligheid tot overmacht.

Vriendschappen/liefde:

Ook op het gebied van relaties en/of vriendschappen is het goed om open te staan voor nieuwe contacten. De personen bij wie jij je goed voelt, blijf je natuurlijk trouw, maar van de mensen in je omgeving die naar jouw gevoel minder toevoegen aan je leven, kun je gerust wat meer afstand nemen, zodat je meer tijd overhoudt om nieuwe contacten te leggen. Het kan zijn dat je erachter komt dat je elk contact met iemand wilt verbreken, maar het kan ook heel goed zijn dat je misschien alleen maar een kleine adempauze wenst en wat meer gevoel van vrijheid wilt hebben. Vandaag is een goed moment om open te staan voor nieuwe contacten en om nieuwe vriendschappen of een relatie aan te gaan.

Eye-opener van de dag: Goed naar je intuïtie luisteren is iets anders dan onbezonnen te werk gaan.

Spreuk van de dag: Laat jezelf niet intimideren door sociaal opgelegde normen en waarden, verplichtingen die je zijn opgedrongen of mensen die op je gevoel proberen te werken. Durf je eigen weg te kiezen ongeacht wat anderen hiervan vinden.

Onthouden:

 • Doe eens iets wat niemand verwacht.
 • Ken uw grenzen.
 • Durf het oude los te laten als dat goed voelt.

Doen:

 • Onttrek je aan verplichtingen waar je je niet goed (meer) bij voelt
 • Durf meer open te staan voor het nieuwe
 • Durf zo nu en dan eens een risico te nemen
 • Probeer meer op je intuïtie te vertrouwen bij het nemen van beslissingen
 • Laat je niet aan banden leggen
 • Laat je niet de wet voorschrijven door anderen
 • Ga je eigen weg!

Opmerking:

Bij dagkaart 22 (0): de Dwaas, hoort ook kaart 4: de Keizer. Lees de omschrijving van kaart 4, de Keizer, ook op je gemak door, omdat deze kaart je laat zien hoe je kunt leren assertiever te zijn, jouw grenzen aan te geven en je niet te laten sturen door anderen.

 

Tarot blog >HOME