Chocola en afvallen? Dit zijn verantwoorde vervangers! Tip van de week 21

Trek in chocola? Dit zijn verantwoorde vervangers!

Chocola en afvallen? Dit zijn verantwoorde vervangers! Wie kent het niet, die onbedwingbare behoefte aan… chocolade!

Hoewel we allemaal weten wat een enorme dikmaker chocola is, is deze trek soms moeilijk te weerstaan. Wat kun je hier nu aan doen?

Als je wilt afvallen en werkelijk trek hebt in chocola zijn dit verantwoorde vervangers:

  • Neem een beker half volle chocomel op het moment dat het eigenlijk tijd is voor je ‘verantwoorde tussendoortje’. Neem kleine slokjes zodat je de chocolade goed proeft en er lang van kunt genieten
  • Neem max. vijf hazelnoten. Deze noten worden dikwijls in chocoladerepen of snackrepen verwerkt. Het eten van deze noten stilt de ergste trek en geeft je het gevoel dat je een Nuts of andere chocolade met hazelnoot eet. Eet de noten stuk voor stuk, kauw goed, en geniet ervan, dit is verantwoord mits je dit niet elke dag doet (tenzij je intensief sport), ze bevatten naast vitamines, eiwitten en vezels wel heel veel calorieën.
  • Neem na een fikse wandeling of training een bakje magere kwark met cacaopoeder en wat hazelnoten.
  • Een lekkere en verantwoorde chocoladesnack is: magere kwark, cacaopoeder naar smaak, een banaan en een beetje honing. Ideaal na een workout.
  • Eet voor het ontbijt of de lunch een bord havermout met een flinke schep cacaopoeder er doorheen. Eventueel kun je er nog een stuk of vijf hazelnoten aan toevoegen. Super voedzaam, gezond en mét de smaak van (hazelnoot) chocola!
  • Eet bij het ontbijt of de lunch een volkoren boterham met dun besmeerde hazelnootpasta, pure chocopasta of pure chocoladehagelslag.
  • Pas op met de zogenaamde dieet-chocoladerepen! Deze bevatten misschien minder suiker dan de reguliere chocoladereep maar is desondanks niet vrij van suikers. Daarbij bevatten ze doorgaans zelfs meer (verzadigd!) vet dan gewone chocola!
  • Snak je toch echt naar een ‘echte’ reep chocolade, kies dan voor de pure variant. Bittere chocolade bevat anti-oxidanten die de bloeddruk kunnen verlagen en de kans op hart en vaatziekten kunnen verkleinen. De melk in andere soorten chocolade maakt dat deze anti-oxidanten minder goed door het bloed worden Bovendien is de smaak van pure chocolade sterker waardoor je er minder van zult eten en bevat het in verhouding ook nog eens behoorlijk wat vezels dankzij het hoge cacaogehalte. Overdrijf het echter niet, neem enkel een paar stukjes in plaats van de hele reep!
  • Gril je van pure chocolade? Om aan de sterke smaak te wennen kun je beter beginnen met een stukje dat slechts 50% cacao bevat. Daarna koop je chocolade dat 70% cacao bevat. En als je durft daarna een super dark met 90%. Ben je hier eenmaal aan gewend, zal je uiteindelijk merken dat melkchocolade je lang niet meer zo goed smaakt als vroeger.

Trek in chocola en afvallen? Dit zijn verantwoorde vervangers!

Een absolute aanrader zijn eiwitrijke chocolade shakes en repen. Ideaal voor de lekkere trek tussendoor of voor -of na het sporten. Check wel de verpakking, sommige producten bevatten naast proteïnen nog steeds veel suikers en vet. 

Proberen? Klik op de link van de reep van je keuze.

clean proteïn bar chocola-pindakaas  

quest bars diverse smaken

barebells proteïne repen diverse smaken

Klik op onderstaande link voor diverse eiwitrijke  chocoladeshakes. Het poeder waarmee je deze maakt is zowel in handige portie zakjes verkrijgbaar als in voordelige zakken, dozen en potten.

chocoladeshakes

Ook als je wilt afvallen kun je je lekkere trek in chocola prima stillen met verantwoorde vervangers.

 

Deze week mag je jezelf ook wegen! Klik >HIER voor handige weeg -en meettips.

 

Bovenstaande tekst is eerder verschenen in het Balansboek. Het boek is inmiddels uitverkocht, maar mogelijk nog tweedehands te bestellen via onderstaande link.

Het Balansboek

 

Afslank blog >HOME