De rol van muziek bij afvallen. Tip van de week 22

de rol van muziek bij afvallen

De rol van muziek bij afvallen is groter dan je denkt. Dat je van het luisteren naar -en meezingen met je favoriete muziek vrolijk wordt is algemeen bekend. Maar hoe beïnvloedt het luisteren naar muziek onze eetlust?

  • Veel mensen krijgen van eten een goed gevoel, maar dit geldt ook voor muziek! Zet wanneer je onbedwingbare trek tussendoor krijgt je favoriete muziek op en zing en dans mee. Je zult merken dat je trek verdwijnt.
  • Luisteren naar muziek tijdens het huishouden of sporten geeft je extra energie waardoor je onbewust nog meer gaat bewegen. Pas wel op met muziek luisteren tijdens het fietsen; hierdoor kun je achteropkomend verkeer mogelijk niet goed horen!
  • Zet direct na het ontwaken de radio aan en je bent meteen in een goed humeur. Het luisteren naar je favoriete muziek maakt actief en en goed humeur geeft minder risico op stress-eten!
  • Maak op Spotify een speciale playlist om te sporten en… beluister deze ook wanneer je NIET aan het sporten bent! Als je regelmatig thuis je sport-playlist beluistert (bijvoorbeeld onder de douche of tijdens het huishouden) legt je brein de link met flink zweten in de gym waardoor je automatisch vaker en meer zin krijgt om te trainen.

 

Deze week mag je jezelf ook wegen! Klik >HIER voor handige weeg -en meettips.

 

Bovenstaande tekst is eerder verschenen in het Balansboek. Het boek is inmiddels uitverkocht, maar mogelijk nog tweedehands te bestellen via onderstaande link.

Het Balansboek

 

Afslank blog >HOME