Nathaliekriek.nl

Geesten verjagen

woning reinigen

Geesten verjagen doe je voornamelijk met behulp van gedachtekracht. Zoals je in de blogs alternatieve geneeswijzen en zwarte magie hebt kunnen lezen, heeft onze eigen gedachtekracht namelijk behoorlijk wat invloed op hoe we de dingen beleven. Wanneer we verwachten dat er iets engs gaat gebeuren, zullen we dit ook daadwerkelijk als eng ervaren.

Suggestie is het halve werk van hoe we de dingen beleven. Als je ervan bent overtuigd dat iemand je bewerkt heeft met zwarte magie, zul je ook daadwerkelijk pech of ziekte ervaren of griezelige dingen waarnemen die er eigenlijk niet zijn. Als je zeker weet dat zich negatieve energieën in je huis bevinden, zul je deze ook daadwerkelijk voelen of zelfs waarnemen. Suggestie kan ervoor zorgen dat we onze eigen gedachten ook echt zien.

Suggestie

We kunnen onszelf gek van angst maken met onze eigen gedachten. Maar andersom werkt suggestie ook prima; we zijn ook heel goed in staat onszelf gerust te stellen door te geloven dat alles (weer) in orde is.

Niet zelden doen mensen een beroep op een paragnost, priester of ghosthunter om hun woning te laten zuiveren van negatieve energieën en geesten te verjagen. Ook al zal er door middel van de handelingen die deze energetische hulpverleners uitvoeren niet echt ‘iets’ weggestuurd, schoongemaakt of gezuiverd worden, de komst van een paranormale poetser kan wel degelijk een gunstige invloed hebben op angstige bewoners.

De werkzaamheden van een geestenjager zijn gebaseerd op het vertrouwen en het geloof van de mensen die hem inhuren. En als de mensen na zijn vertrek ervaren dat alles weer vredig is in huis, waardoor zij zelf ook weer rustig kunnen slapen, is dat natuurlijk helemaal prima. Veel mensen varen absoluut wel bij placebo’s, in welke vorm dan ook.

Geesten verjagen

Uiteraard kun je zelf ook je woning zuiveren van negativiteit en/of eventueel aanwezige geesten verjagen. Een stappenplan vind je hier:

 • Zet alle ramen open
 • Maak je huis van onder tot boven schoon met reguliere reinigings/schoonmiddelen met een geur die je zelf aangenaam vindt. Ik doel hier echt op reguliere schoonmaakmiddelen uit de supermarkt.
 • Stofzuig de hele boel, haal de plumeau over je spullen en hanteer de stofdoek. Met een frisse dweil maak je de schoonmaaksessie af.
 • Nu alles letterlijk schoon is, kun je beginnen met de energetische reiniging. Dit doe je om te beginnen door een reinigende wierook aan te steken (mirre, salie).
 • Met het brandende wierookstokje loop je door de kamers die je wilt reinigen (het hele huis kan ook als je dit prettig vindt). Ga met de wierook langs de muren waarbij je duidelijk zegt: ‘Bij deze verwijder ik alle vormen van negativiteit uit mijn huis!’
 • Seleniet (kristal) staat erom bekend dat het geesten weert. Dus als je je hier prettig bij voelt kun je een seleniet staaf in je woning neerleggen. Evenals kleine heldere bergkristallen die erom bekend staan negativiteit te absorberen. (Begraaf na een paar weken de kleine bergkristallen in de grond en bedank ze, de seleniet mag blijven!)
 • Laat alle ramen nog even lekker tegen elkaar open staan zodat de negativiteit eruit kan en de frisse lucht (positiviteit) erin.
 • Aan de buitenkant van je huis zou je nog een spiegeltje kunnen bevestigen om het Kwaad te weerkaatsen naar waar het vandaan kwam.
 • Tot slot kun je nog het één en ander veranderen wat betreft je interieur; andere indeling van je meubilair, sfeervolle waxinebrandertjes neerzetten, etc. Een bosje verse bloemen op tafel doet ook vaak wonderen.
 • Wanneer je helemaal klaar bent, strooi dan in alle hoeken wat (gewoon keuken) zout. Zout staat erom bekend dat het bescherming biedt en een reinigende werking heeft. Ook zou het negativiteit en entiteiten (geesten) verdrijven en deze ook buiten de deur houden.
 • Sommige mensen vinden het fijn om ook rondom hun woning zout te strooien, zodat deze in een beschermende cirkel staat.

Met dit stappenplan heb ik veel goede ervaringen, daarbij is het geheel gratis en kun je het zelf (alleen of met de kinderen) doen. Wellicht werkt het voor jou ook?

SUCCES!