Gezond afvallen menu, nooit meer zonder inspiratie! Tip van de week 5

gezond afvallen menu

Gezond afvallen maar geen inspiratie voor een menu. Wat nu? Voor mij persoonlijk werkt het heel goed als ik per dag van te voren mijn dagmenu samenstel.

Een dag van te voren schrijf ik voor mezelf op:

  • Wat ik s’ morgens, s’ middags en s’ avonds wil eten.
  • Welke tussendoortjes ik van mezelf mag die dag.

Alles wat je opschrijft zit in je geheugen. Alles wat je ziet ook, maar wanneer je het opschrijft net iets beter. Dit omdat je er meer aandacht aan besteedt en het daarbij vaak ongemerkt nog een of meerdere keren naleest.

Daarbij werkt het heel goed als je s’ morgens een placemat neerlegt met daarop je drie tussendoortjes voor die dag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een appel, een puntpaprika en een blikje vis.

Als je s’middags een schaaltje yoghurt wilt eten als tussendoortje, kun je natuurlijk niet s’ morgens al een bakje yoghurt op het aanrecht of op tafel zetten. Zet in dat geval dan s’ morgens alvast een schaaltje met een lepeltje neer. Dit helpt je er toch iedere keer wanneer je dit ziet staan, eraan herinneren dat je s’ middags yoghurt gaat eten.

Dit zal je er onbewust van weerhouden om in plaats van de yoghurt toch weer een chocoladereep (of twee…) te verorberen. Snoepen doen we vaak uit gemakzucht. Het is makkelijker om een koektrommel open te trekken dan een mandarijntje te pellen, terwijl het  vaak net zo lekker en veel gezonder is.

Wanneer je je gezonde tussendoortjes alvast klaar legt, wordt het ook makkelijker om deze te pakken.

Een fijne bijkomstigheid is dat je brein bij het zien van de gezonde tussendoortjes zich hier al op gaat instellen en minder gaat nadenken over andere snacks.

Van inspiratieloos naar keuzestress: stel >HIER elke dag je gezond afvallen- menu samen, de keuze is reuze!

 

Deze week mag je jezelf ook wegen! Klik >HIER voor handige weeg -en meettips.

 

Bovenstaande tekst is eerder verschenen in het Balansboek. Het boek is inmiddels uitverkocht, maar mogelijk nog tweedehands te bestellen via onderstaande link.

Het Balansboek

 

Afslank blog >HOME