Gezond afvallen: verandering van spijs. Tip van de week 8

Gezond afvallen, verandering van spijs

Gezond afvallen: verandering van spijs doet eten. Gevarieerd eten is niet alleen gezond omdat je op die manier alle voedingsstoffen en vitamines binnen krijgt, met wat meer variatie in je menu kun je je ook meer verheugen op de drie hoofdmaaltijden.

Op die manier heb je direct ook minder behoefte aan (onverantwoorde) tussendoortjes, je focus is immers gericht op het lekkers dat je over een paar uur mag gaan eten.

Wanneer je vaak hetzelfde eet is de kans groot dat je het niet meer lekker vindt en de hoofdmaaltijden meer als ‘noodzakelijk kwaad’ ziet omdat je moet eten.

De kans dat je je daarnaast te buiten gaat aan tussendoortjes wordt hierdoor groter, omdat je die wél lekker vindt. Dit is niet erg als je kiest voor verantwoorde tussendoortjes, maar dit is vaak juist niet het geval.

Omdat je met tegenzin je hoofdmaaltijden eet, ben je mogelijk van mening dat je tussendoor wel een koekje, Mars of frikandel verdient…

Maar zo werkt het natuurlijk niet. Belangrijk is dus dat je je ook op je drie hoofdmaaltijden kunt verheugen.!

Gezond afvallen en verandering van spijs in de vorm van een gevarieerd menu is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit maakt niet alleen het eten lekkerder, maar ook het boodschappen doen én het koken een stuk leuker.

Win, win, win én win!

Nooit meer zonder inspiratie zitten? >HIER kun je naar smaak elke dag in een handomdraai je eigen dagmenu samenstellen.

 

Deze week mag je jezelf ook wegen en is het tijd voor de maandelijkse evaluatie! Klik >HIER voor handige weeg -en meettips.

 

Bovenstaande tekst is eerder verschenen in het Balansboek. Het boek is inmiddels uitverkocht, maar mogelijk nog tweedehands te bestellen via onderstaande link.

Het Balansboek

 

Afslank blog >HOME