Alex Ringeling en Hubert Roth, deskundigen in digitale diarree

Alex Ringeling en Hubert Roth, aka Taart en Reet. Dit blogje gaat over hen. Alex Ringeling en Hubert Roth, de Snip en Snap van de zogeheten shocklog. Ik heb geen categorie ‘ZUIGT’ op mijn website, maar áls ik deze had stonden zij er zéker in. Niet omdat ik een hekel aan ze heb maar omdat ze er gewoon niets van snappen.

Ik houd van sarcasme. Ja, ook als ik zelf de sjaak ben zoals bijvoorbeeld in het artikeltje van online magazine JFK of de cynische column van Jan Medendorp. Wie over een klein beetje zelfkennis en voldoende zelfspot beschikt schrikt niet van een kritisch stuk waarin hijzelf het mikpunt is.

Mits de dingen die er worden gezegd wel op waarheid berusten natuurlijk. Grappig of niet, kritiek moet wel ergens op gebaseerd zijn anders wordt het vooral doelbewust framen en inhoudsloos schelden om het schelden. Dan wordt het goedkoop en zelfs een beetje dom.

Eigenlijk zoals op Retecool gebeurde na de voorspelling die ik in 2017 deed voor VROUW/Telegraaf met het oog op de naderende verkiezingen.

Zuigt

Het stukje over mij dat Hubert Roth en Alex Ringeling over mij schreven valt op Retecool in de categorie ‘ZUIGT’. Tot zover: grappig. Ik vind het geen enkel probleem om te zuigen, je kunt niet met iedereen vriendjes zijn.

Zelf vind ik ook niet iedereen leuk en de categorieën ‘HEERST’ en ‘ZUIGT’ getuigen absoluut van creativiteit. Het dekt ook direct de lading. Geniaal.

De artikelen in beide categorieën zijn gebaseerd op feiten uit de media. In de categorie ‘ZUIGT’ worden deze nieuwsfeiten op sarcastische wijze bekritiseerd en in de categorie ‘HEERST’ – u raadt het al – op een grappig bedoelde manier bejubeld. Let wel: feiten.

Nou. Daar gaan we.

Hubert Roth

“Dat zien we niet vaak zeg. Iedereen op Retecool weet dat wij een broertje dood hebben aan new age kwakzalverij astrologie en andere paranormale bagger.”

Aldus Hubert Roth alias Reet (what’s in a name), de oprichter van website Retecool die zelfs niet schuwde om foto’s van de autopsie van de slachtoffertjes van Mark Dutroux op zijn blog te delen (…).

Ook wist Roth de woede van Talpa op zijn hals te halen door ‘geshopte’ foto’s van dit mediabedrijf online te zetten met daarop uitingen van terrorisme, pornografie, incest en de holocaust.

Je vraagt je af waar het mis is gegaan met deze man…

Maar goed:

“Astrologie en andere paranormale bagger”.

Hoezo ‘en andere?’

Iedereen met een gemiddeld I.Q. weet dat astrologie niets met paranormale zaken te maken heeft. Ik zou bijna zeggen: ‘ZUIGT’ maar oké, laat ik niet kinderachtig zijn. Een foutje moet kunnen.

Maar dan doet hij het wéér:

“Best verfrissend dat een dame, die haar centen verdient met paranormale meuk, klip en klaar zegt dat het onzin is. “

Hoezo geld verdienen met paranormale meuk? Ik houd me hier juist verre van. Ik leg het zelfs haarfijn uit op mijn website. Noch tarot noch astrologie valt onder paranormale bezigheden. Als hij dan toch zo graag kritiek wil leveren kan hij beter zorgen dat dit gegrond is en dat hij ook daadwerkelijk weet waar hij het over heeft.

Kijk, dat mijn woorden in het artikel worden verdraaid en ik bewust in flarden word gequote om het verhaal in een totaal andere context te plaatsen begrijp ik ook nog wel. Immers, als je een schijtstuk over iemand wilt schrijven dat helemaal past in de categorie ‘ZUIGT’ is het vooral belangrijk om hier zoveel mogelijk je eigen draai aan te geven.

Reet verstaat zijn vak, ik kan niet anders zeggen. Wel heb ik gemerkt dat hij lijdt aan chronische baggeritis. Reet is zo geobsedeerd door het woord ‘bagger’, dat hij het in bijna al zijn posts gebruikt. Soms zelfs meerdere malen.

Overdaad schaadt. Als iets voorspelbaar wordt is het niet meer grappig, dan wordt het vooral irritant. Een kleine greep uit Reets virtuele baggerdepot.

Wie eveneens tot zijn nek in de retecoole bagger zit en vaak ook tot zijn elleboog in de reet van Roth, is Taart.

Alex Ringeling

Alex Ringeling, ook wel bekend als Bas Taart of Boris van Tongerden (best lastig nog om een naam te kiezen als je knetter labiel bent en volop aan de antidepressiva zit), die van Reet ook af en toe her en der wat eieren mag uitkakken, heeft niet alleen een vergiet op zijn hoofd, maar kennelijk ook één erín.

Afgezien van het feit dat zijn hysterische bijdrage zich vooral kenmerkt door totale onwetendheid, verraadt het ook dat hij nul research heeft gedaan. Of dat mijn uitleg hem gewoon ver boven de geperforeerde pet gaat, dat kan natuurlijk ook.

“ASTROLOGIE IS GEBASEERD OP DE WAANIDEEËN DAT STERREN DIE ONMETELIJK VER WEG ZIJN ZICH BEMOEIEN MET HOE JOUW LEVEN GAAT! EN TAROT IS EEN GODDAMN KAARTSPELLETJE, NET ZO GEBASEERD OP PSYCHOLOGIE ALS GODDAMN KWARTETTEN!?”

Janken in kapitalen over wat ik doe maar niet even de moeite willen nemen om te lezen welke uitleg ik hier zelf aan geef. Deze idioot heeft werkelijk geen flauw benul. Het is vooral schreeuwen om het schreeuwen. Taart heeft duidelijk een astro trauma en een tarot fobie. Sneu voor hem maar verder natuurlijk niet mijn probleem.

Waar hij dan wel weer gelijk in heeft is dat tarot inderdaad een kaartspelletje is. Net zo gebaseerd op psychologie als dit kwartet inderdaad. Onze Piet Vergiet weet er meer vanaf dan hij denkt.

En hoewel Taart het woord ‘GODDAMN’ zelf behoorlijk mans vindt klinken (hij gebruikt het niet voor niets om zijn boodschap kracht bij te zetten), maakt het zijn tekst er niet bepaald grappiger op. Integendeel, het gebruiken van  al dan niet anderstalige krachttermen wijst vooral op het hebben van een kleine woordenschat en een niet aflatend gebrek aan creativiteit.

Zeker gezien de frequentie waarmee hij als heuse redacteur dit stoer bedoelde bijvoeglijke naamwoord te pas en te onpas gebruikt is gewoon te goddamn gênant voor woorden. 

Een kleine greep uit zijn oeuvre:

En net als je denkt dat het nu wel klaar is met dat digitale geblèr, braakt hij er terloops nog even een loze, totaal irrelevante scheldkanonnade uit. 

“SCHIET DAT WIJF MET EEN HARPOEN NAAR DE MAAN! BRANDEND!  RAAAAAAAGHHH!!!! JOURNALIST! ZE IS JOURNALIST, ZEGT ZE!”

 

Persoonlijk vind ik het nogal overspannen overkomen. Ik heb echt wel gevoel voor humor, je mag me best op mijn nummer zetten maar dan wel met een beetje inhoud alsjeblieft zodat er ook echt iets te lachen valt.

Dit zijn gewoon kreten van een zwaar gefrustreerd persoon. Schelden om het schelden,  totaal niet grappig, behoorlijk goedkoop en daarbij ook nog eens heel erg dom van Bas, Alex, Boris.

Ik heb namelijk nooit gezegd dat ik journalist ben. Ik ben geen journalist; ik ben columnist.

Taart zelf daarentegen is wél journalist. Althans, volgens internet, al heb ernstig mijn twijfels over het waarheidsgehalte van deze informatie. De meeste journalisten doen eerst de nodige research voor ze compleet losgaan. Die zorgen dat ze weten waar ze mee bezig zijn voor ze überhaupt iets publiceren. Deze kip zonder kop doet gewoon maar wat en afgezien daarvan laat ook zijn schrijfstijl flink te wensen over.

Ik ga het nu toch zeggen:

ZUIGT!

En niet zo’n beetje ook.

Zo zie je maar wat pesten kan aanrichten; typisch een geval waarin slachtoffer uiteindelijk dader wordt. En nee, dit bedoel ik niet eens sarcastisch. Iedereen met een béétje gezond verstand kan dit heel eenvoudig opmaken uit zijn stukjes op internet in combinatie met zijn gedrag.  Zelfs zónder GODDAMN astrologie of GODDAMN tarot.

Taart is in wezen een heel gevoelige jongen maar na zijn hele jeugd te zijn getreiterd , een jaar of langer dakloos te zijn geweest waarbij pijnlijk duidelijk werd dat niemand hem wilde en hij prompt daarbovenop ook nog eens talloze teleurstellingen in de liefde kreeg te verwerken is hij enorm verbitterd geraakt.

Wie denkt dat zijn onprettige ervaring als vakantiewerker een opzichzelfstaand incident was, heeft het gruwelijk mis. Wie in staat is om tussen de regels door te lezen, komt er al snel achter dat Taart niet alleen hier het doelwit was.

Taart was vanwege zijn overgevoelige aard voor iedereen een makkelijke prooi. Altijd en overal. Pestkoppen ruiken een gemakkelijk slachtoffer al op kilometers afstand.

Ik vermoed dan ook dat hij pas in zijn late tienerjaren van zich af heeft leren bijten als het niet in zijn early twenties was. En dit doet hij nu op zijn 46ste dus nog steeds. Ook wanneer het niet nodig is want je weet maar nooit.

“Ik beledig dagelijks mensen. Dat is niet mijn, maar hún probleem.”

Nee Taart. Het is wel degelijk jouw probleem. Van buiten tracht je de stoere, noeste vent te zijn, maar van binnen ben je nog steeds dat bange jongetje dat van mening is dat de aanval de beste verdediging is. Omdat je nu eenmaal niet beter weet. De diepgewortelde angst en onzekerheid is (nog steeds) duidelijk in je ogen af te lezen.

De Retecool reageerders laten zich echter niet misleiden door manipulatieve teksten, domme scheldpartijen en loze beschuldigingen die nergens op zijn gebaseerd. Jammer Roth en Ringeling. Leuk geprobeerd.

 

Omdat ik niet de beroerdste ben, krijgt Roth van mij toch nog één Reet.

Voor het geheel spontaan plaatsen van diverse linkjes naar mijn website. Het is natuurlijk wel een enorme eer om zomaar vermeld te worden op zo’n toonaangevend platform.

 

En als dank voor het mij met naam en toenaam noemen in de fijne opruiende kop, doe ik voor hem gewoon even hetzelfde. Immers, voor wat hoort wat.

Hubert Roth, dank voor de baggervette samenwerking en Alex Ringeling, veel sterkte, GODDAMN ouwe haattaart. Met alles waar je nog mee zit. En dat meen ik oprecht.

 

Persoonlijke blog >HOME