Daarom is afvallen met laxeermiddelen een slecht idee, tip van de week 40

afslanken laxeermiddelen

Laxeermiddelen zijn oorspronkelijk bedoeld om obstipatie (verstopping) te verhelpen. Helaas gebruiken sommige mensen laxeermiddelen om op een snelle en onnatuurlijke (en ongezonde!) manier af te vallen.

Het gebruik van laxeermiddelen kan verslavend zijn en is daarnaast zeer slecht voor de darmen. De darmen worden lui gemaakt, ze wachten liever op de volgende dosis laxeermiddel dan zelf aan het werk te gaan en bij veelvuldig gebruik kan de darm zelfs beschadigd raken.

Ook een opgeblazen gevoel, gasvorming, misselijkheid en braken zijn nare neveneffecten van overmatig gebruik van laxeermiddelen.

Veelvuldig braken kan uitdroging tot gevolg hebben en door diarree kunnen er hartritme stoornissen worden.

Langdurige diarree kan hartritmestoornissen veroorzaken omdat er op deze manier via de ontlasting teveel minerale zouten worden afgescheiden.

Kalium en natrium zijn belangrijke minerale zouten die de  zenuwprikkels vanuit de hersenen naar de spieren reguleren. Zij zorgen ervoor dat de spieren in beweging kunnen worden gezet.

Aangezien het hart ook een spier is kan het hierdoor onregelmatig gaan kloppen

Of zelfs helemaal niet meer!

 

Deze week mag je jezelf ook wegen! Klik >HIER voor handige weeg -en meettips.

 

Bovenstaande tekst is eerder verschenen in het Balansboek. Het boek is inmiddels uitverkocht, maar mogelijk nog tweedehands te bestellen via onderstaande link.

Het Balansboek

 

Afslank blog >HOME