Afvallen en bewegen, je moet echt aan de bak! Tip van de week 2

afvallen en bewegen

Afvallen en bewegen. Als je het moeilijk vindt om consequent naar de sportschool te gaan, leg dan de dag van tevoren je tas met sportbenodigdheden compleet klaar voor gebruik klaar zodat je hem de volgende dag alleen nog maar hoeft op te pakken wanneer je naar de sportschool gaat.

Wat ook helpt is (indien mogelijk) direct na het opstaan en douchen je sportkleding aantrekken. Je hoeft dan alleen nog maar je (vooraf klaargezette) sporttas te pakken om te gaan sporten!

Heb je werkelijk geen tijd of geld (over) om naar de sportschool te gaan, bedenk je dan dat je uit je werk tijdens het huishouden ook calorieën kunt verbranden.

Hoewel je met de afslankmethode ‘balansen’ geen calorieën hoeft te tellen, is het toch prettig om te weten hoeveel je er tijdens het doen van huishoudelijke klussen verbrandt. Gewoon om aan te tonen hoe belangrijk bewegen is als je wilt afvallen, op welke manier je ook beweegt.

  • Badkamer helemaal schoonmaken: +/- 400 kcal.
  • Lopend boodschappen doen: +/- 280 kcal.
  • Het hele huis grondig stofzuigen: +/- 200 kcal.
  • Een uur intensief tuinieren +/- 400 kcal.
  • Een kwartier vloeren dweilen +/- 75 kcal.
  • Een half uur strijken +/- 90 kcal
  • Uitgebreid koken (niet telkens proeven!) +/- 110 kcal.
  • Een half uur bedden verschonen /opmaken +/- 90 kcal.

Neem daarnaast natuurlijk wat vaker de fiets in plaats van de auto of de bus, neem de trap in plaats van de lift, maak lange wandelingen. Een half uur per dag wandelen is voldoende om je conditie te verbeteren en weer wat calorieën te verbranden maar als je vet wilt verdampen moet je toch echt vaker aan de bak!

TIP: Gebruik de lunchpauze op je werk om een wandeling te maken en maak van traplopen een leuke uitdaging door twee treden tegelijk te nemen of door meerdere malen de trap op en af te lopen.

Werk je ergens op de -tigste etage? Dan snap ik dat je niet de trap neemt. Althans… niet de héle klim naar boven! Laat de lift twee etages lager stoppen en doe de rest wel via de trap.

Zo kun je jezelf uitdagen door elke week een etage lager uit te stappen en meer trappen te lopen. Doe dit ook op de terugweg, stap telkens een etage lager in de lift.

Drukke baan en na het werk geen zin meer om naar de gym te gaan? Meer handige tips over thuis sporten lees je >HIER.

 

Deze week mag je jezelf ook wegen! Klik >HIER voor handige weeg -en meettips.

 

Bovenstaande tekst is eerder verschenen in het Balansboek. Het boek is inmiddels uitverkocht, maar mogelijk nog tweedehands te bestellen via onderstaande link.

Het Balansboek

 

Afslank blog >HOME