Kan iedereen tarotkaarten leren leggen?

‘Kan iedereen tarotkaarten leren leggen?’ Het is een vraag die ik vraag krijg en het antwoord is ‘ja!’ Omdat je er geen speciale gave voor nodig hebt, kan iedereen met een beetje gezond verstand de tarotkaarten leren leggen én lezen.

Wat zeg je nou, heb je geen speciale gave nodig om de kaarten te kunnen lezen? Dat klopt. De tarot is gebaseerd op psychologie en wordt geïnterpreteerd aan de hand van de eigen (menselijke) intuïtie. De antwoorden die je middels de tarotkaarten krijgt komen uit het eigen onderbewustzijn, er komt dus geen paranormale gave aan te pas.

Omdat de afbeeldingen op de kaarten de kaartlegger een bepaald gevoel geven met betrekking tot de vraag die er gesteld wordt, zou je zelfs tarotkaarten kunnen leggen zonder de betekenissen ervan te leren.

Maar omdat juist de basisbetekenissen een fijne leidraad zijn om de eigen intuïtie extra te prikkelen en een vloeiend verhaal te maken van wat er in de kaarten te lezen valt  is het voor veel mensen toch wel prettig om de betekenissen ervan te leren.

 

Thuis tarotkaarten leren lezen

De tarotkaarten leren lezen is prima thuis zelf te doen. Een handig hulpmiddel hierbij is uiteraard een tarotkaartspel en een lesboekje. Ik raad beginners altijd aan te starten met de Rider Waite Tarot. Ik heb het zelf als vijftienjarig meisje met deze kaarten geleerd en heb er nu, vijfendertig jaar later nog steeds plezier van. De manier waarop ik het destijds geleerd heb, staat van A tot Z overzichtelijk beschreven in mijn boek ‘De Tarot in het Kort’ dat geschikt is voor iedereen vanaf ongeveer 13 jaar. Ook mensen met leerproblemen of dyslexie kunnen goed met dit boekje uit de voeten.

Wilt u op deze manier zelf thuis de tarot leren?

De Rider Waite Tarot kunt u >HIER bestellen.

Het lesboekje vindt u >HIER

 

Tarot blog >HOME

 

Tarot blog >HOME