Afslanken zonder dieet maand 1: Voorbereidend werk

afslanken zonder dieet maand 1

Afslanken zonder dieet maand 1: Voorbereidend werk. Alle  begin is moeilijk. Maar zolang je op je gevoel blijft vertrouwen, zal alles goed komen. We weten immers best wat wel of niet goed voor ons is, alleen zijn we soms gewoon  wat eigenwijs (of vinden we het gewoon moeilijk om verstandig te handelen naar wat ons gevoel ons ingeeft).

Je hebt in ieder geval de eerste stap gezet door op zoek te gaan naar bruikbare adviezen om af te vallen en je in de werking van de stofwisseling te verdiepen waardoor je waarschijnlijk heel anders naar voeding en beweging bent gaan kijken.

Hopelijk helpt dit jou hier ook anders mee om te gaan, waardoor je je straks fitter zult voelen en meer zelfvertrouwen zult krijgen. De reis naar je nieuwe ‘ik’ is vandaag begonnen, en je weet: het doel van de reis is net zo belangrijk als de weg er naar toe. We gaan deze reis dus zo leuk mogelijk maken!  

De eerste stap naar een slankere ‘ik’ wordt vandaag gezet.

Een belangrijke dag, want vanaf vandaag neem je je wil om af te slanken werkelijk serieus. Desondanks zal het zeker ook leuk worden! Je gaan je beter voelen, je brengt je conditie weer op peil, verbetert je gezondheid en… je valt af waardoor je binnen niet al te lange tijd weer prettiger in je vel zult zitten!

Met behulp van onderstaande stappen kun je je eigen balans-startpakket samenstellen. Je bepaalt uiteraard zelf wat je fijn vindt en wel of niet wilt aanschaffen, niets moet! Zie het als een goedbedoeld advies op basis van mijn eigen ervaringen.

Stap 1: Het keerpunt

Voor je begint is het belangrijk om terug te gaan naar het moment dat je je levensstijl begon te veranderen waardoor je misschien minder beweging kreeg, meer ging eten, meer ging snoepen en je conditie verslechterde.

Wanneer je eerlijk tegen jezelf durft te zijn en terug durft te gaan naar het moment waarop je ongezonder ging leven, is het makkelijker om je goede levensstijl van daarvoor weer op te pakken.

Koop een schrift en maak hiervan je eigen afslank werkboek. Begin met het opschrijven van het moment dat het mis ging (zie hier als voorbeeld mijn eigen verhaal) en wat voor jou het keerpunt was dat je de mist in ging.

Wil je het echt serieus aanpakken, is >DIT een fijn en handig afslank dagboek om de komende maanden in te werken. Leuk om te hebben als naslagwerk wanneer je je doelstelling hebt gehaald!

Stap 2: Doelstelling en beloning

Wanneer je voor jezelf duidelijk hebt gekregen waar het mis ging, is het tijd om je doelstelling te noteren plus de beloning wanneer je dit gehaald hebt. Hoeveel wil je afvallen (bereken je BMI) en wat is je cadeautje aan jezelf als het je is gelukt?

Beloning vijf kilo gewichtsverlies:
Beloning tien kilo gewichtsverlies:
Beloning vijftien kilo gewichtsverlies:
Beloning twintig kilo gewichtsverlies:
Beloning vijf en twintig kilo gewichtsverlies:
Beloning dertig kilo gewichtsverlies:

Je hebt nu al een heleboel leuks om naar uit te kijken, en vijf kilo afvallen is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Het is me vaak gelukt, alleen ik at ze er daarna ook telkens weer aan. Nu is het de kunst om door te zetten!

We gaan samen vijf kilo afvallen en als dat is gelukt doen we het gewoon nog een keer. En nog een keer. Net zolang tot we ons streef gewicht hebben bereikt!

Stap 3: Wat noteer je en wanneer?

Iedere dag

Ontbijt:
Tussendoortje:
Lunch:
Tussendoortje:
Diner:
Tussendoortje:
Beweging:
Kaart:

 

Iedere week

Gewicht:
Taille in centimeters:
Buikomvang in centimeters:
Omvang heupen in centimeters:
Omvang bovenbeen in centimeters:
Deze week afgevallen:
Opvallend?

>HIER  vind je het ideale meetlint. Deze gebruik ik zelf ook. Er zij wel goedkopere te vinden, maar die zijn gemaakt van minder stevig materiaal en snel kapot. Deze werkt absoluut fijn.

>DIT is de weegschaal die ik ook zelf gebruik. Sterk en accuraat.

Iedere maand

Hoeveel ben je in totaal afgevallen?
Heb je één van je doelstellingen behaald?
Hoeveel cm ben je in totaal  kwijt qua borstomvang?
Hoeveel cm ben je in totaal kwijt qua taille?
Hoeveel cm ben je in totaal  kwijt qua heupen?
Hoeveel cm ben je in totaal  kwijt qua bovenbenen?
Hoe voel je je hierbij?
Wat heb je ervoor gedaan?
Ben je aangekomen? Zo ja, hoe veel?
Hoe kan dat?

Hoe denk je hier iets aan te kunnen gaan doen?

(Vraag evt. de kaarten om advies)

Stap 4: Coachkaarten

Ben je van plan om net als ik ook met coachkaarten te gaan werken?

De afslank adviezen bij de kaarten zijn geschreven op The Rider Waite Tarot, maar persoonlijk vind ik het ook heel tof om The Tattooed Tarot te gebruiken als coach kaarten.

Ondanks de symboliek van de Rider Waite op veel van deze kaarten ontbreekt, blijken de betekenissen toch te kloppen met de illustraties.

Het fysieke aspect van dit deck maakt het zeer geschikt als afslank tool. Kortom, ik ben zéér enthousiast!

De Tattooed Tarot vind je >HIER

De Rider Waite Tarot vind je >HIER

Geen zin om zelf thuis met kaarten aan de slag te gaan?

>HIER trek je jouw eigen coachkaarten gratis online.

Helemáál geen zin in kaarten? Ook prima, zonder werkt het balansen ook heel goed.

 

TIP: Koop een fijne dopper zodat je altijd fris water binnen handbereik hebt. We gaan veel  drinken! Fijne doppers in allerlei kleuren vind je >HIER

Bovenstaande tekst is eerder verschenen in het Balansboek. Het boek is inmiddels uitverkocht, maar mogelijk nog tweedehands te bestellen via onderstaande link.

Het Balansboek

 

Afslank blog >HOME.