Nathaliekriek.nl

Alternatief voor het Ouijabord

alternatief voor het ouijabord

Wat is een goed alternatief voor het Ouijabord? Wanneer je graag  met je eigen onderbewustzijn in gesprek zou gaan, maar je nog steeds geen goed gevoel hebt over het Ouijabord, luister dan naar dit gevoel en laat het Ouijabord gewoon voor wat het is. Misschien ben je er ooit klaar voor, misschien wel nooit. Indien je toch nieuwsgierig blijft naar de antwoorden die zich in jouw onderbewustzijn bevinden met betrekking tot vragen waar je mee rondloopt, is het misschien een idee om je eens te verdiepen in een voor jou geschikt alternatief voor het Ouijabord.

Een gesprek hebben met jezelf, het jezelf beter leren kennen, valt absoluut onder creatieve psychologie en heeft niets te maken met paranormale praktijken in welke zin dan ook. Onderstaande borden zijn prima geschikt om een kijkje te nemen in wat zich allemaal in jouw onderbewustzijn bevindt en om hier – middels interessante vragensessies – bruikbare antwoorden uit op te diepen.

Angel Guidance Board:

Dit mooie glanzende bord komt opgevouwen in vieren in een doos met daarbij twee kristallen dobbelstenen, vier gekleurde engel-pionnen om te bewegen langs de paden op het bord en een 49-pagina tellend instructieboekje. Er zijn twaalf ‘spaken’ aan het circulaire wiel in het midden van het bord. Elke spaak vertegenwoordigt een levenspad. Deze twaalf paden zijn: thuis, romantiek, geld, carrière, levensdoel, kinderen, familie en vrienden, gezondheid, spirituele pad, psychische ontwikkeling, ja of nee, wanneer zal het gebeuren?

De vraagsteller richt zich op de vraag en maakt een keuze welk van de twaalf paden hij wil gaan bewandelen met zijn pion om hierover meer inzicht te verkrijgen.

Stel; je bent toe aan een verandering met betrekking tot werk. En je wilt weten wat je nu het beste kunt gaan doen om zowel plezier in je werk te houden, meer geld te verdienen op een manier waarmee je ook jouw gezin gelukkig mee maakt. Dan zou je kunnen kiezen om met jouw pion de wegen werk, geld en kinderen te bewandelen. Als je daarnaast ook graag zou willen weten hoe deze carrière switch jouw huwelijk zou kunnen beïnvloeden, zou je hier ook nog het pad ‘romantiek’ aan kunnen toevoegen.

Kies ervoor één pad tegelijk te bewandelen. Zet maximaal vier pionnen uit voor de paden die je wilt gaan bewandelen en werp dan per pion de dobbelstenen. Indien je vier paden wilt bewandelen, werp je dus vier maal de dobbelstenen. Het spreekt vanzelf dat je iedere pion het aantal stappen laat zetten op het pad van je keuze dat je met de dobbelstenen hebt gegooid.

Wanneer jouw pion op het pad van je keuze op een woord is stil komen te staan, kun je in het boekje dit woord opzoeken  om te ontdekken wat dit voor jou betekent. Wat het antwoord is of hoe het inzicht luidt met betrekking tot jouw vraag. Indien je vragen wilt stellen in verband met meerdere onderwerpen, kunnen de gecombineerde berichten die je via het bord ontvangt je veel nieuwe en wijze inzichten bieden.

Het Angel Guidance Board is gemaakt door Doreen Virtue. Het bord wordt niet meer gemaakt maar is soms op tweedehands websites of veiling sites nog wel te vinden. Voor de liefhebbers van de inzichtkaarten van Doreen Virtue; deze zijn ook heel goed samen te gebruiken met dit bord!

Psychic Circle (Magical Message Board):

De Psychic Circle is een prachtig bord dat enorm veel nieuwe inzichten biedt en zelfs een tipje van de sluier van de toekomst kan oplichten en fungeert prima als alternatief voor het Ouijabord. Op het bord bevinden zich cirkels die maar liefst 20 sleutelwoorden, 40 universele symbolen, 26 letters en cijfers bevatten. In de vier hoeken van het bord staan de vier fundamentele elementen afgebeeld: aarde, wind, vuur en lucht.

Het bord is vooral bedoeld om een kijkje te nemen in de eigen psyche en ontworpen om hiermee meer zelfinzicht te verkrijgen.

Dit schitterende, kleurrijke bord wordt geleverd met een speciaal ontworpen en gegraveerde Psychic Circle indicator in de vorm van een plat rond ‘glaasje’, dat is gemaakt van een doorzichtig materiaal met een licht groene tint.

Dit bord is alleen of samen te gebruiken en biedt gegarandeerd uren lang plezier. In het bijgeleverde 30 pagina’s tellende instructieboek vind je de uitleg van alle betekenissen van alle symbolen die op dat moment op jouw situatie van toepassing zijn. The Psychic Circle is gemaakt door Amy Zerner en Monte Farber.

Enchanted Spellboard (Magical Messages from the Spirit World):

Krijg direct antwoord op al jouw belangrijke vragen met het Enchanted Spellboard dat je zal helpen verbinding te maken met jouw eigen innerlijke wijsheid, dromen, wensen en dat je inzichten zal bieden met betrekking tot heden, verleden en toekomst. Ook dit bord is een prima alternatief voor het Ouijabord.

The Enchanted Spellboard is vooral gericht op affirmaties en spreuken die je in alle mogelijke situaties kunt toepassen.

De antwoorden die je ontvangt kunnen zo eenvoudig of complex zijn als je zelf wilt of verwacht. Plaats de vingertoppen op de doorzichtig ronde indicator en stel jouw vraag. Vervolgens zal de indicator in beweging – en tot stilstand komen op één van de prachtig geïllustreerde symbolen op het bord.

Op het bord vind je: een grot van heilige bomen, een cirkel van betoverende danseressen, het wiel van sleutelwoorden, sterrenbeelden, kleuren, getallen en letters van het alfabet. Maar ook de genezende edelstenen en de vier windrichtingen zullen je helpen om jouw weg te vinden.

Dit bord is alleen of samen te gebruiken. In het bijgeleverde 30 pagina’s tellende instructieboek vind je de uitleg van alle betekenissen van de symboliek. The Enchanted Spellboard is gemaakt door Amy Zerner en Monte Farber.

 

Pathfinder (Psychic Talking Board):

Ook een goed alternatief voor het Ouijabord is the Pathfinder. De Pathfinder is ontworpen om je de weg te laten vinden naar jouw eigen innerlijke wijsheid. Het rijk geïllustreerde bord bevat 36 trefwoorden, 12 Power dieren, 11 Heilige stenen, 12 planten en 12 droomsymbolen, plus uiteraard de cijfers 0-9 en de letters van het alfabet. Pathfinder komt met een speciaal gegraveerde ronde, doorzichtige indicator.

Pathfinder is vooral gericht op het Sjamanisme, op de wijsheid van Moeder Natuur.

Het biedt intrigerende, zinvolle en inzichtelijke antwoorden op al jouw vragen en heeft een bevorderend effect op de verbetering van jouw eigen creativiteit en intuïtie.

Het bijgeleverde 32 pagina’s tellende instructieboekje bevat duidelijke uitleg over hoe de Pathfinder te gebruiken en een uitgebreide beschrijving van alle symbolen die je op het bord tegenkomt. Pathfinder is gemaakt door Amy Zerner en Monte Farber.

Extra tip: Om de vouwen in de borden (die opgevouwen in de doos zitten) netjes plat te strijken (en tevens ter bescherming van de borden) gebruik ik zelf een op maat gemaakt stuk plexiglas dat ik op het bord leg tijdens het gebruik. Het bevordert het glijden van de mooie indicator en zorgt ervoor dat mijn borden niet beschadigen.

Kennismaking

Om voorzichtig kennis te maken met (een van) de drie spiritborden van Amy Zerner en Monte Farber die hierboven staan beschreven, is het volgende misschien een aardige methode als je nog niet met de indicator (wijzer) durft te werken.

  • Neem plaats achter het bord van je keuze en neem een zakje edelstenen, runen of dobbelstenen, al naar gelang jouw persoonlijke voorkeur naar uitgaat. Edelstenen hebben hun eigen betekenis, evenals runenstenen en de numerologie van de dobbelstenen.
  • Neem nu intuïtief het aantal stenen, runen of dobbelstenen uit het zakje waarmee je wilt gaan werpen.
  • Sluit je ogen, werp de stenen uit op het bord en bekijk welke steen er op welk symbool is gevallen. Neem tijdens het interpreteren van de boodschappen telkens de combinatie van de betekenis van de steen en het symbool waarop deze is gevallen op het bord.

Op deze manier krijg je prachtige boodschappen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je iets verkeerd doet.

Angel board:

Ben je op zoek naar een alternatief voor het Ouijabord zonder teveel te moeten inleveren op het oorspronkelijke idee cq uitgangspunt van het bord? Dan is het Engelenbord wellicht voor jou een goede keuze. Eigenlijk is dit ook een Ouijabord, maar dan uitgevoerd met louter positieve illustraties als liefdevolle engelen, ingekleurd met hemelse pasteltinten en de letters, woorden en getallen gedrukt in een vriendelijk en uitnodigend lettertype.

Een bord dat je positief stemt, geruststelt en gevoelsmatige bescherming biedt is al het halve werk van een positieve Ouija (Angel) sessie.

Bij gebruik van alle bovenstaande is het wel heel belangrijk dat je een tijdstip en een setting kiest waarbij je echt 100% op je gemak bent. Handig is om gebruik te maken van het veilige stappenplan en hierbij de do’s en don’ts in acht te nemen.

Ik wens je mooie sessies en veel plezier en wijsheid!