Alles over glaasje draaien, vraag en antwoord

Alles over glaasje draaien. Voor iedereen die ooit  heeft glaasje gedraaid en nog steeds van mening is dat hij of zij wordt achtervolgd door entiteiten. Om hen gerust te stellen en logische verklaringen te bieden voor hetgeen ze tijdens het glaasje draaien hebben meegemaakt, zodat zij zelf de controle over hun leven kunnen terugkrijgen.

Met deze wetenschap hoeven zij zich niet langer te laten beïnvloeden door iets dat jaren geleden volgens hen op een heel andere manier is gebeurd dan er daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Op deze pagina worden alle veelgestelde vragen over glaasje draaien beantwoord. Wellicht staat uw vraag er ook tussen?

Hoe worden de woorden middels glaasje draaien gespeld?

Dit doet de gebruiker- onbewust- zelf! Vaak worden er via het glas en de letters halve woorden worden gevormd. Met vooral medeklinkers. Bijvoorbeeld:

De gebruiker vraagt aan de ‘aanwezige geest’: ‘Hoe heet je?’ De planchette wijst (ideomotorisch aangestuurd) de letters NNKE aan. Een niet bestaande naam.
De gebruiker gaat zelf puzzelen en vraagt: Bedoel je ANNEKE?
En vervolgens wijst de planchette naar JA.

De vraagsteller denkt nu contact te hebben met een Anneke, maar… de naam ANNEKE is nooit gespeld. Toch, omdat ons brein altijd op zoek is naar verbanden, naar herkenning, zullen onze hersenen altijd proberen woorden te vormen wanneer we enkel flarden van tekst krijgen te zien.

Wanneer de wijzer tijdens het glaasje draaien enkel wat klinkers (evt. in combinatie met een medeklinker) aanwijst, slaat uw brein – zonder dat u zich hier werkelijk bewust van bent – direct aan het puzzelen. Op internet circuleert de volgende tekst:

Vlgones een oznrdeeok op een Eglnese uvinrietsiet mkaat het neit uit in wlkee vloogdre de ltteers in een wrood saatn, het einge wat blegnaijrk is, is dat de eretse en de ltaatse ltteer op de jiutse patals saatn. De rset van de ltteers mgoen wllikueirg gpletaast wdoren en je knut vrelvogens gwoeon lzeen wat er saatt. Dit kmot odmat we neit ekle ltteer op zcih lzeen maar, het wrood als gheeel.

En dit vermogen komt ons bij het lezen van de boodschappen die we krijgen middels glaasje draaien ook goed van pas. Wanneer u helemaal ingaat op het ‘spel’, lijkt het of u hele gesprekken voert met geesten. In werkelijkheid communiceert u met uzelf. Omdat u zelf bepaalde letters of woorden aanvult met de vraag: ‘Bedoel je…?’ en vervolgens zelf de wijzer naar JA of NEE beweegt. Ideomotorisch, want onbewust heeft u zelf al een idee wat het antwoord op de vraag zou kunnen zijn.

Bevlogen en doorgewinterde glaasje draaiers zeggen vaak dat geesten soms moeite hebben met het spellen van woorden. En dat zij om deze reden vaak zelf moeten raden wat er staat, of de geest in kwestie zelf te vragen welk woord hij of zij nu werkelijk bedoelt. (Bedoel je…?)

Dat is op zich een leuke theorie, maar wanneer de vraagsteller glaasje draait met gesloten ogen zal er weinig gebeuren. Het glas wijst onsamenhangende letters aan of er gebeurt helemaal niets. Er valt met gesloten ogen nl. niets te puzzelen voor het brein. En dus werkt het ideomotorisch effect ook niet op deze manier. Tenzij de gebruiker ook met gesloten ogen feilloos weet waar zich de letters bevinden.

Een leuk experiment is om in zo’n geval bij het gebruik van een Ouijabord, het bord een kwartslag te draaien zonder dat de (geblinddoekte) gebruiker hiervan op de hoogte is.

Vat negatieve boodschappen dus NOOIT persoonlijk op! U hoeft echt niet in paniek te raken als het glas een keertje ‘TRUT’ spelt. Vaak worden er woorden gespeld waar u niet direct mee uit de voeten kunt. Soms staat er: TGDR of TRBN, TRDT of TRUT. Bij de eerste drie ‘woorden’, zegt u: ‘Hier kan ik niets mee’. En stelt u nogmaals de vraag. Maar omdat we het woord TRUT wel kennen en hier ook een negatieve associatie mee hebben, is de kans groot dat u dit tijdens een sessie persoonlijk opvat en ervan schrikt.

U denkt dan met een vervelende geest te maken te hebben, terwijl het enkel een toevallige combinatie van letters betreft waarmee uw brein aan het puzzelen slaat op zoek naar herkenbare woorden! Het beste dat u in een dergelijk geval kunt doen is hetzelfde als in andere gevallen waarmee u niets kunt. Negeren, zeggen dat u er niets mee kunt en de vraag opnieuw stellen.

Hoe kan er tijdens glaasje draaien een naam worden gespeld?

Wanneer u vraagt naar de naam van de ‘geest’ wordt dikwijls via het glas een naam gespeld. Hoe komt u aan deze naam? Het is niet werkelijk de naam van een geest. Het is een naam die u opdiept uit uw eigen onderbewustzijn.

Het betreft hier misschien de naam van iemand die u ooit hebt gekend, of een naam die u ooit las in een boek, een naam die u ooit hoorde in een toneelstuk, een naam die u ooit voorbij zag komen op de aftiteling van een film of een naam die u via via hoorde. Of natuurlijk de naam van een overleden dierbare die u via glaasje draaien hoopt te spreken.

Ook kan het zijn dat het glas één of twee letters aanwijst en uw brein – onbewust – naar aanleiding van deze beginletters direct aan het puzzelen slaat en verbanden probeert te leggen, met als gevolg dat hierdoor het glas op aansturing van uw vingers ideomotorisch de ontbrekende letters aanwijst c.q. aanvult.

  • Hoe kan het dat tijdens het glaasje draaien de wijzer van een Ouijabord soms uit zichzelf beweegt zonder dat iemand deze aanraakt?
  • Is het mogelijk om middels glaasje draaien de toekomst te voorspellen?
  • Hoe kan het dat er tijdens het glaasje draaien soms gruwelijke woorden worden gespeld?
  • Hoe kan het dat er tijdens het glaasje draaien soms enge dingen gebeuren?
  • Hoe kan het dat men na het glaasje draaien soms lijkt te worden achtervolgd door schimmen, schaduwen en enge geluiden?
  • Hoe kan het dat men na het glaasje draaien soms gezichten of vormen van lichaamsdelen ziet in voorwerpen?
  • Hoe kan het dat men na glaasje draaien soms stemmen hoort?
  • Hoe kan het dat er soms woorden worden gevormd in een andere taal?
  • Als ik zelf het glas beweeg, kan ik de antwoorden dan wel serieus nemen?
  • Hoe kan het dat men al jarenlang glaasje draait en blijft geloven in de werking ervan?

Lees de antwoorden op bovenstaande vragen (en nog veel meer over glaasje draaien en geesten oproepen) in het boek: Glaasje draaien is niet (on)gevaarlijk.

Voor online bestellen klik >HIER

Rechtstreeks bestellen via de drukker kan >HIER

 

Kies hier uw eigen Ouijabord

 

Paranormaal blog >HOME