Tekst corrigeren of redigeren

Een tekst laten corrigeren of redigeren. Jawel, ook hiervoor kunt u terecht bij Open Kaart Producties. Met mijn inmiddels beruchte rode pen markeer ik alles wat niet juist is gespeld, niet prettig leest of gewoon overbodig is.

Corrigeren

Wilt u de tekst slechts laten corrigeren, dan loop ik de hele tekst na op spelling, grammatica, interpunctie en dubbele spaties.

Redigeren

Heeft u hulp nodig bij het redigeren dan richt ik me vooral op de zinsbouw en het laten overkomen van de tekst zoals u deze voor uw doelgroep in gedachten had. Hierbij zal ik indien nodig overbodige woorden verwijderen en/of stukken tekst herschrijven, uiteraard zonder dat de essentie van de inhoud verloren gaat.

Natuurlijk zit bij het redigeren van uw tekst ook het corrigeren ervan bij het tarief inbegrepen.

Nadat ik de tekst voor u gecheckt en gedubbelcheckt heb, ontvangt u van mij het originele bestand waarin duidelijk staat aangegeven welke correcties en/of wijzigingen ik heb aangebracht, plus een geheel nieuw gecorrigeerd en/of geredigeerd bestand dat klaar is voor gebruik.

Corrigeren of redigeren, de mogelijkheden

Als je schrijven makkelijk vindt, doe je het niet goed.

Dat klopt. Echt goed schrijven is niet eenvoudig. Zelfs als u de meest creatieve ideeën heeft is het soms lastig om uw gedachten onder woorden te brengen op een manier dat het ook voor anderen prettig leesbaar is. Belangrijk hierbij is dat u rekening houdt met uw doelgroep. Waar gaat hun interesse naar uit, wat is hun leeftijd en wat is hun opleidingsniveau?

Verder kunnen zaken als volume en vindbaarheid op het internet een rol spelen. Hoe lang mag een bepaalde tekst zijn, hoeveel woorden mag een artikel bevatten en zeker niet onbelangrijk; hoe krijgt u het stuk op een zo hoog mogelijke positie in Google?

Ik buig me graag over uw:

 • columns
 • blogs
 • rubrieken
 • verhalen
 • artikelen
 • persberichten
 • opiniestukken
 • webteksten
 • SEO teksten
 • gedichten
 • brieven
 • mailings
 • social media posts
 • PR doeleinden
 • boeken

Tekst laten schrijven

Zit u boordevol goede ideeën maar lukt het u niet om zelf het een en ander zwart op wit te krijgen, dan kan ik in opdracht uw gedachten verwoorden. Dit is mogelijk op basis van een kosteloos gesprek dat telefonisch of via Zoom plaatsvindt of een e-mail waarin u mij helder uw wensen kenbaar maakt.

Heeft u gewoon even een writersblock, zend u mij dan de tekst die u tot dusver wel uit uw vingers heeft gekregen, dan denk ik met u mee en maak ik het stuk voor u af.

En ja, dit kan ook gewoon met uw eigen naam eronder.

Tarieven voor tekst corrigeren, redigeren, schrijven

Tarief corrigeren:

€ 0,03 per woord excl. BTW.

Tarief redigeren (corrigeren en herschrijven):

€ 0,06 per woord excl. BTW.

Tarief schrijven (geheel nieuwe tekst)

€ 80,00 per uur excl. BTW.

Vrijblijvende prijsopgave

Voor een geheel vrijblijvende offerte kunt u mij uw tekst in Word bestand sturen naar: natastro@outlook.com

Ik bekijk dan voor u of het voor mij qua tijd en werk haalbaar is om deze opdracht aan te nemen en wat ongeveer de kosten hiervan zullen bedragen.

 

Voorbeelden:

Voor het boek ‘Kleine Monnik’ (deel 1 en 2, geschreven door Annemarie Lesage) heb ik de volledige eindredactie voor mijn rekening mogen nemen.

Op de homepage vindt u een lijst van bedrijven met wie ik tot nu toe zeer prettig heb mogen samenwerken.

 

Open Kaart Producties >HOME