Wat is gezichtslezen? Wat is een face reading?

gezichtslezen

Wat is gezichtslezen? En wat kunt u verwachten als u bij mij een Face reading aanvraagt? Het gezichtslezen komt hoogstwaarschijnlijk uit China, waar men zich 3000 jaar geleden al bezig hield met het lezen van gezichten. Deze kunst heet Siang Mien en wordt al eeuwen lang van generatie op generatie doorgegeven.

Inmiddels is er gelukkig ook heel veel studiemateriaal over dit onderwerp verkrijgbaar. Dit is in het verre verleden wel eens anders geweest…

Zo’n 221 jaar voor Christus besloot keizer Tsin Che Wong een verbod te leggen op het gezichtslezen en liet alle literatuur over dit onderwerp vernietigen. Dit om de simpele reden dat hij beslist niet wilde dat iemand zijn ware persoonlijkheid van zijn gezicht zou kunnen aflezen.

Hoewel keizer Tsin Che Wong – en velen met hem – het gezichtslezen behoorlijk serieus nam, valt Siang Mien wegens gebrek aan wetenschappelijk bewijs dat het werkt onder de noemer ‘waarzeggerij’.

Maar waarzeggerij of niet, net als astrologie en handlezen valt het gezichtslezen wel degelijk ook onder het begrip ‘oude wijsheid’ en wordt het niet zelden omschreven als ‘kunst’.

Als iets duizenden jaren in stand wordt gehouden zal er toch wel iets zijn dat voor veel mensen waardevol is. En de stelling dat de ogen de spiegel van de ziel zijn is natuurlijk ook niet zomaar uit de lucht komen vallen.

Gelaatkunde

Omdat ik al meer dan dertig jaar foto’s lees en op basis hiervan inmiddels vrij nauwkeurig iemands karakter van het gezicht kan aflezen, was ik benieuwd wat er naast het intuïtief fotolezen nog meer mogelijk was en ben ik me gaan verdiepen in de wereld van de gelaatkunde.

Hiermee is er een wereld voor me open gegaan. Door Siang Mien te combineren met de intuïtieve fotoreadings, ben ik het gezichtslezen en het fotolezen nóg leuker en interessanter gaan vinden.

Ons gezicht is een mengelmoes van genetische aanleg, externe factoren en het herhaaldelijk gebruiken van bepaalde gezichtsspieren.

“Van je geboorte tot je 25ste jaar heb je het gezicht dat je kreeg van je ouders, van 25 tot 50 creëer je je eigen gezicht en vanaf je 50ste jaar heb je het gezicht dat je verdient.” (Quote Lillian Bridges.)

Ik denk dat hier een hele grote kern van waarheid in zit. Wanneer we geboren worden hebben we een vrij symmetrisch gezicht met weinig opvallende gelaatstrekken.

Echter, naarmate we ouder worden krijgt ons gezicht steeds meer duidelijke kenmerken waaraan af te lezen is wat voor levensstijl we erop na houden, of we roken, veel alcohol drinken, genoeg slaap krijgen, gezond eten en welke gezichtsspieren we het vaakst gebruiken.

Maar hoe zit het dan met de neus, de lippen, de kin etc? Die veranderen toch niet met de jaren?

Oh jawel!

Oogleden gaan hangen waardoor de oogvorm verandert, wenkbrauwen worden dunner of breder, jukbeenderen, neuzen en kinnen groeien of wijken.

Met de jaren past het uiterlijk zich aan het innerlijk aan.

Wat we zien en ervaren vormt onze persoonlijkheid en onze persoonlijkheid vormt ons gezicht. Dit is bijvoorbeeld heel goed te zien aan mensen die een oorlog hebben meegemaakt. Fotograaf Lalage Snow maakte een indrukwekkende reportage van soldaten voor, tijdens en na de oorlog.

En of het nu een oorlog is of een ziekte, emotionele of fysieke mishandeling, verdriet of verlies, ons gezicht tekent bij alles wat we ervaren. Niet alleen doordat we tijdens die periodes (en emoties!) vaak dezelfde gezichtsspieren gebruiken maar ook vanwege het feit dat bepaalde ervaringen hun weerslag hebben op ons lichamelijk welzijn. En dit is dan weer terug te zien in ons gezicht.

Een gezichtslezing als innerlijke spiegel

‘Kijk ook eens in de spiegel’, is een veel gehoorde uitspraak. We gebruiken dit gezegde vooral wanneer we graag zouden willen dat de ander ook zijn eigen fouten eens zou inzien. Maar ja, als diegene in de spiegel kijkt, ziet hij of zij ook alleen maar de buitenkant.

Of… zou deze gezegde afgeleid zijn van de eeuwenoude gelaatkunde van Siang Mien?

Wie zal het zeggen. Hoe dan ook neem ik uw gezicht graag eens nader onder de loep voor een haarscherpe analyse van uw buiten én binnenkant.

Een uitvoerige gezichtslezing kan net als een uitgebreide horoscoop of handlezing veel inzicht bieden in uw persoonlijkheid en de oorzaak achterhalen van bepaalde angsten, onzekerheden of gedragspatronen. Ook is het mogelijk om een algehele gezondheidscheck te laten uitvoeren.

Niet om een diagnose te stellen maar om u meer alert te maken op uw levensstijl en u te wijzen op een mogelijke aanleg voor bepaalde kwalen zodat u bij twijfel wellicht eerder een arts raadpleegt.

Wanneer u bij mij een gezichtsanalyse aanvraagt, lees ik uw gezicht op basis van foto’s. Het uitgebreide verslag ontvangt u per e-mail in PDF bestand. Als u wilt kunt er zelfs een echt boekje van laten maken zodat u uw innerlijke spiegel altijd kunt raadplegen.

De verschillende gezichts -en fotoreadings waar u uit kunt kiezen vindt u op de homepage van de VIP Faces website.

VIP Faces?

Ja. VIP Faces.

Iedereen is op zijn eigen manier bijzonder en dus een Very Important Person die het verdient om zichzelf beter te leren kennen. Niet alleen van buiten, maar zeker ook van binnen.

 

VIP Faces >HOME